fbpx

Zloglasni ruski hekerji spet na delu. Tokrat naj bi vdrli v pošto novinarjev.

Vse bolj se po ugotovitvah opazovalcev širi humor ekstremnih desničarjev, ki s pomočjo "igrivih" vsebin širijo svojo rasno ideologijo (Foto: Pixabay)

Ruski hekerji naj bi poleg strežnika ameriške demokratske stranke napadli tudi elektronsko pošto novinarjev New York Timesa in drugih medijev. O tem poroča CNN, ki se sklicuje na neimenovane varnostne vire v vladi, čeprav FBI in New York Times zadeve ne komentirata.

New York Times je le sporočil, da za elektronsko pošto zaposlenih skrbi Google, ki prav tako ne daje komentarjev. V novinarske račune elektronske pošte naj bi Rusi vdirali, ker želijo priti do informacij o ameriški politiki in gospodarstvu, ki morda niso bile objavljene.

So to res storili ruski hekerji?
Rusi naj bi vdrli tudi v elektronsko pošto demokratske stranke in to potem predali WikiLeaksu, ki je informacije objavil. Te informacije so razkrile, kako je vodstvo demokratske stranke pristransko podpiralo Hillary Clinton in pletlo spletke proti njenemu izzivalcu Bernieju Sandersu. Kmalu po razkritju teh znotrajstrankarskih nečednosti je odstopila predsednica demokratske stranke Debbie Wassermann Schultz.

Upravičena jeza Sandersovih privržencev
Informacije o pristranskosti vodstva demokratske stranke so ugledale luč sveta nekaj dni pred začetkom demokratske nacionalne konvencije, na kateri je Clintonova uradno postala predsedniška kandidatka. Razkrite informacije so seveda razjezile številne privržence njenega tekmeca Sandersa, kar so pokazali tudi s protesti v času omenjene konvencije v Philadelphii konec julija.

STA, A. Ž.