Zlomljena mama: 10-letna hči želela storiti samomor, ker so na Instagramu naredili anketo “Ali je grda ali ne”!

Foto: twitter

33- letna mati Corinna Bennett je zaskrbljena za šele 10-letno hčer Mio-Lili, ki je neutolažljiva in je želela “vse končati” po kruti “šali”, ki se je o njej pojavila na spletu. Njeni vrstniki so objavili njeno fotografijo in zapis: “Kdo misli, da je grda?” Njeni obupani starši pravijo, da odkar je videla objavo, ne more nehati jokati, saj je več kot 50 odstotkov njenih vrstnikov odgovorilo na vprašanje: “Pa še kako je grda.”

Mati treh otrok iz Norwicha je takoj, ko je izvedela za to objavo, le-to prijavila na Instagram, da so jo umaknili. A posledice so bile že storjene, saj so morali Mio-Lili nadzorovati, da ne bi storila samomora. “Tako močno je jokala, da se je zrušila in nezavestna obležala, da jo je moral mož dvigniti s tal. Priznati moram, tudi jaz nisem mogla prenehati jokati.”

Foto: twitter

“Ko je začela znova in znova ponavljati, da ‘mora vse končati’, smo jo morali nadzorovati 24 ur na dan,” je dejala obupana mama in dodala, da je imela hči ob postelji elastike in obroče za lase in ker se je tako bala, da se bo poškodovala, je to umaknila. “Nikoli si nisem mislila, da se to lahko zgodi, da bo moja hči žrtev spletnega nasilja, pa tako mlada je. Še vedno je v svojih nedolžnih letih.”

Vpliv nasilja lahko namreč grozljivo vpliva na otrokovo samozavest. “Čeprav ji vsak dan rečem, da je lepa, mi ne verjame,” pripoveduje mama. Deklica ni niti več želela v šolo. Po vsem tem dogajanju pa se je končno opogumila in dejala: “Ne bom jim pustila, da zmagajo.” Čeprav je dobrega srca in pogosto na ulici brezdomcem da svojo žepnino, so bili vrstniki do nje neusmiljeni. “Vsem je pripravljena odpreti  svoje srce, tudi če so ljudje do nje nesramni, jih ima za prijatelje. Ne razumem, zakaj tudi oni ne ravnajo enako z njo?” se sprašuje mama. 

Deklica sedaj ne sme imeti nobenih družbenih računov, saj je tudi najnižja starostna meja za Instagram 13 let. Njena mama pa poziva vse starše, naj skrbno spremljajo, kaj počnejo njihovi otroci na internetu, da ne postanejo žrtve nasilja ali pa celo, da sami ne izvajajo nasilja nad vrstniki.

Foto: Twitter

A. G.