fbpx

Zlovešče podrobnosti že v začetku sojenja trem Afganistancem za zverinsko posilstvo in umor 13-letnice

Foto: družbena omrežja

V torek se je začelo sojenje trem Afganistancem, ki so posilili 13-letno deklico, jo zverinsko umorili, njeno truplo pa pustili v parku v Donaustadtu, naslonjeno na drevo. Kljub dokazom dva storilca dejanje zanikata, eden je krivdo priznal. Eden izmed njih trdi, da je ni posilil, ampak da jo je med posilstvom držal za roko. Posilstvo nepremičnega telesa deklice so tudi posneli, preiskovalci pa so posnetek našli na telefonu enega od osumljencev.

Lani je Avstrijo pretresla novica o brutalnem posilstvu najstnice, ki so ga zgrešili trije migranti, Afganistanci in prosilci za azil. Moški naj bi najstnico v stanovanju dveh izmed storilcev zadrogirali, da bi jo “ukrotili”, nato so jo posilili, trinajstletnica pa je umrla zaradi predoziranja in zadušitve. Leonie W. naj bi se namreč na Dunaju sestala z osumljenim “16-letnim” Afganistancem in z njim v parku ostala nekje do 2. ure zjutraj. Zatem naj bi odšla v stanovanje 18-letnega osumljenca, tja naj bi prišel še tretji osumljenec, 23-letni moški. Ta naj bi v stanovanje prinesel drogo, s katero so omamili 13-letnico. Šlo naj bi za ekstazi.

Vsi trije so obtoženi posilstva s smrtno posledico in hude spolne zlorabe mladoletne osebe. V preiskavi sta dva delno valila krivdo drug na drugega in pripovedovala vsak svojo zgodbo dogajanja v tisti noči. S polurno zamudo so obtoženi vstopili v sodno dvorano, obkroženi z osmimi policisti. Obraze pa so si pred bliskavicami zakrivali z belimi listi.

“Zubai”, “Haji” in “Ramesh”
Uvodoma je tožilec predstavil obtožbe zoper “Zubai”, “Haji” in “Ramesh”. To so vzdevki mladih Afganistancev. “Zubai”, 23-letni prvoobtoženi, ki je medtem pobegnil v London, je v Avstrijo prišel leta 2015, bil je že trikrat obsojen zaradi preprodaje mamil in bil tudi v zaporu. Del spolnega zločina je posnel, preiskovalci pa so posnetek našli na njegovem telefonu. “Ramesh” je prišel v Avstrijo prek Srbije le nekaj tednov pred smrtjo Leonie in pravi, da je s 13-letnico vzpostavil stik prek Instagrama, z njo pa naj bi imel razmerje. V času zločina je navedel, da je bil mladoleten, vendar obstajajo dokazi, da naj bi bil v času kaznivega dejanja star najmanj 18 let. V pijačo naj bi najstnici raztopili sedem tablet ekstazija, ko se ji je stanje poslabšalo, naj bi eden izmed njih odšel iz stanovanja, ko pa se je vrnil, je opazil, da “Ramesha” posiljuje negibno Leonie W., “Haji” in “Zubai” naj bi takrat prizor posnela.

Zverinsko posiljena in umorjena deklica (Foto: družbena omrežja)

Več kot uro pred začetkom sojenja migrantom zaradi umorjene 13-letne Leonie W. se je na dunajskem kazenskem sodišču situacija zaostrila. Medijsko zanimanje za brutalno dejanje treh Afganistancev junija 2021 je bilo ogromno. V šestih do sedmih dneh sojenja naj bi dogodek rekonstruirali in ugotovili zaporedje dejanj in vlogo mladih Afganistancev pri smrti deklice. Sodbo pričakujejo 6. oktobra.

Sara Kovač