Znanstveniki: nerojeni otroci čutijo bolečino že v 12 tednu nosečnosti!

Datum:

Britanski profesor, sicer dolgoletni zagovornik pravice do izbire, je v znanstvenem članku s soavtorjem navedel, da obstajajo zadostni dokazi za to, da nerojeni otrok čuti bolečino pri splavu že v 12 tednu nosečnosti. V Veliki Britaniji se skoraj četrtina nosečnosti konča s splavom, od tega je 6 tisoč otrok umorjenih v 18 tednu nosečnosti ali kasneje.

Britanski profesor Stuart Derbyshire, ki je svetoval na britanskem Pro-Choice forumu in za Planned Parenthood se strinja z Johnom Bockmannom, da je dovolj dokazov za to, da so možgani nerojenega otroka dovolj razviti pri 12 tednih, da lahko čutijo bolečino med splavom. Raziskovalca po poročanju Breitbart nadalje opozarjata, da dokazi nakazujejo na to, da bi morale biti ženske, ki se približujejo 24 tedenski omejitvi splava obveščene o tem, da lahko otrok ob splavu občuti bolečino, za kar bi moral prejeti anestetik ali analgetik.

Raziskovalci se nikoli niso strinjali o tem, da pred 24 tedni bolečina nerojenega otroka ni mogoča
Omenjena avtorja pišeta: “Nikoli ni bilo strinjanja o tem, da občutek bolečine nerojenega otroka ni mogoč pred 24 tedni. Številni članki, ki razpravljajo o bolečini nerojenih otrok so špekulirali o znižanju meje, pri kateri se zgodi bolečina nerojenega otroka, pod 20 tednov. Ugotavljamo, da glasovanje ali konsenz morda ni najboljša pot za razrešitev znanstvenih nestrinjanj. Ne glede na to, ali je kadarkoli obstajal konsenz, je jasno, da je ta nedosegljiv.”

V Veliki Britaniji se skoraj četrtina nosečnosti konča s splavom
Še leta 2006 se je Derbyshire, sicer podpornik pravice do izbire, zavzemal za to, da zdravniki ne bi smeli žensk pred splavom obveščati o morebitni bolečini nerojenega otroka. Kljub temu se oba raziskovalca zdaj strinjata, “da, če je bolečina nerojenega otroka mogoča, je to pomembno z etičnega in s kliničnega vidika, ne glede na morebitne poglede o moralnosti samega splava.” V Veliki Britaniji so sicer samo leta 2018 opravili kar 218.281 splavov, kar predstavlja 23 odstotkov vseh nosečnosti. Kar 6 tisoč nerojenih otrok je bilo umorjenih v 18 tednu nosečnosti ali kasneje.

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki

Balerina donirala 50 dolarjev – grozi ji dvajset let ruske ječe!

Zaradi donacije petdesetih dolarjev so pred dnevi v Rusiji...

RTV podprla Milosavljevića, namesto da bi podprla svoje novinarje

RTV Slovenija se je v sporu Marka Milosavljevića in...

Sprejet migrantski dogovor med Italijo in Albanijo

Albanski parlament je odobril migracijski dogovor z Italijo, po...

Košarkarska zveza Slovenije pred tekmo prepovedala izraelske zastave

V nedeljo, 25. februarja, bo v okviru kvalifikacij za...