fbpx

[Foto] Čarobna Slovenija pod snežno odejo

Fotografija je simbolična (foto: Pixabay)

Po zelenem božiču nam je začetek leta postregel s snežno odejo. Ta je ponekod zaenkrat še tanka, a lahko že v prihodnjih dneh pričakujemo njeno odebelitev z novimi pošiljkami snega.

Dopoldne bodo padavine povsod ponehale, najpozneje v južni Sloveniji. Na zahodu lahko pričakujemo delne razjasnitve v popoldanskem času. Najvišje dnevne temperature bodo od -4 do -1, na Primorskem do 5 stopinj Celzija. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, ki bo gradila snežne zamete, opozarjajo na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Drage bralke in bralci, če je tudi vaš kraj prekrila snežna odeja, nam pošljite fotografijo na: [email protected] in z veseljem jo bomo objavili.

Jutri še oblačno, v torek pa nove snežinke
Jutri bo oblačno, čez dan bodo padavine od zahoda znova zajele vso Slovenijo in zvečer ponehale. Ob morju bo deževalo, drugod snežilo. Najvišje dnevne temperature bodo od -4 do -1, na Primorskem do 5 stopinj Celzija.

V torek bo oblačno, sredi dneva pa bodo padavine znova zajele vso Slovenijo in do srede zjutraj ponehale. Na Primorskem in v Beli krajini bo deževalo, drugod pa večinoma snežilo. V sredo bo zmerno do pretežno oblačno in brez padavin.

Iz prometno-informacijskega centra sporočajo, da se je na avtocesti A1 Maribor–Ljubljana, med priključkoma Rogoza in MB-jug/Slivnica v smeri Ljubljane, zgodila prometna nesreča. Promet je oviran, zato voznike opozarjamo na previdnost.

Kje je zapadlo največ snega?

 

A. D.