fbpx

Ste že pripravili kratke rokave? Prihaja pomlad.

Foto: iStock

Končno bomo dočakali tople in sončne dni. Danes bo pretežno jasno, temperature pa bodo precej spomladanske. Te se bodo obdržale tudi čez vikend, ki bo kot nalašč za kakšen izlet v gore ali na morje.

Jutra bodo sicer še nekoliko hladna in sveža, temperature bodo namreč od -3 do 3. Čez dan pa se bo živo srebro povzpelo do prijetnih 17 stopinj Celzija, so sporočili z Agencije RS za okolje.

Iznad severnega Atlantika sega nad zahodno in srednjo Evropo ter nad Balkan območje visokega zračnega tlaka. S šibkimi vzhodnimi vetrovi doteka nad naše kraje razmeroma topel in suh zrak.

Sončna Planica
Vreme bo kot nalašč tudi za naše orle. V dolini pod Poncami bo za vikend prevladovalo sončno vreme. V višinah bo pihal toplejši zrak, zato se bo nekoliko otoplilo. Jutranje temperature bodo med -3 in -5 stopinj C, dnevne med 6 in 10 stopinj C. Močnejših vetrov na ARSO ne pričakujejo.

Prihodnji teden oblaki in manjše padavine
V prihajajočem tednu nas čaka značilno marčevsko vreme, je pojasnil Brane Gregorčič z Agencije RS za okolje. Jutra bodo hladna, čez dan pa bo topleje. Pričakujemo lahko nekaj več oblačnosti in manjše občasne padavine. Vreme bo bolj spremenljivo in manj sončno, temperature pa se bodo za malenkost znižale. Jutra bodo sicer toplejša, temperatura bo nad lediščem.

N. K.