Ste že pripravili kratke rokave? Prihaja pomlad.

Foto: iStock

Končno bomo dočakali tople in sončne dni. Danes bo pretežno jasno, temperature pa bodo precej spomladanske. Te se bodo obdržale tudi čez vikend, ki bo kot nalašč za kakšen izlet v gore ali na morje.

Jutra bodo sicer še nekoliko hladna in sveža, temperature bodo namreč od -3 do 3. Čez dan pa se bo živo srebro povzpelo do prijetnih 17 stopinj Celzija, so sporočili z Agencije RS za okolje.

Iznad severnega Atlantika sega nad zahodno in srednjo Evropo ter nad Balkan območje visokega zračnega tlaka. S šibkimi vzhodnimi vetrovi doteka nad naše kraje razmeroma topel in suh zrak.

Sončna Planica
Vreme bo kot nalašč tudi za naše orle. V dolini pod Poncami bo za vikend prevladovalo sončno vreme. V višinah bo pihal toplejši zrak, zato se bo nekoliko otoplilo. Jutranje temperature bodo med -3 in -5 stopinj C, dnevne med 6 in 10 stopinj C. Močnejših vetrov na ARSO ne pričakujejo.

Prihodnji teden oblaki in manjše padavine
V prihajajočem tednu nas čaka značilno marčevsko vreme, je pojasnil Brane Gregorčič z Agencije RS za okolje. Jutra bodo hladna, čez dan pa bo topleje. Pričakujemo lahko nekaj več oblačnosti in manjše občasne padavine. Vreme bo bolj spremenljivo in manj sončno, temperature pa se bodo za malenkost znižale. Jutra bodo sicer toplejša, temperatura bo nad lediščem.

N. K.

 • drzavljanslo

  Končno pomlad; po dolgi (od januarja), sibirski zimi (temperature ves čas ubijalskih +5C) končno nekaj toplih dni :) Toplote sicer ne bo veliko (samo max +45C) in še to bo kratkega daha (tam nekje do konca novembra ali decembra :) Potem pa spet strupen mraz (+5C) in trpljenje od januarja do konca februarja :)
  Se mi zdi, da so ljudje povsem zgubili stik s tem kar se dogaja v resnici, izven hiš in pisarn. Saj hudiča nobenih zim ni pa ljudje kar nekaj jamrajo. Normalno bi bilo, da bi bilo danes še 10 cm snega po celi državi in bi se marca počasi topil. Zima bi se morala začeti pa novembra in ne januarja. Zadnja leta pa zadnje komarje še v decembru pobijam.

 • Rožle

  Tele simbolične fotke me spominjajo čisto na kurji portal….

 • Vera

  Tudi , če bo toplo , ne smemo takoj sleči toplih oblačil , saj še telo ni pripravljeno na hitre spremembe . Sonce pa kožo hitro opeče , zato previdnost ni nikdar odveč .