Italijanski državni tožilec ni vložil obtožnice proti torinski zdravnici Silvani De Mari, ki trdi, da je homoseksualnost bolezen

Silvana De Mari (foto: Twitter)

Homo-lezbični-bi-trans-inter-seksualni lobi v Torinu je pred časom na sodišču obtožil 64-letno zdravnico Silvano De Mari, ki je trdila, da je homoseksualnost bolezen, poroča torinska izdaja portala Repubblica. Kot pravi, je do tega spoznanja prišla na podlagi 40-letnega dela s homoseksualnimi osebami.

“Homoseksualci živijo tragično življenje,” je izjavila za italijansko radijsko oddajo Komar. LGBT skupnost je v izjavah zdravnice prepoznala “homofobična stališča”, ki povzročajo “diskriminacijo” in (celo) “rasno sovraštvo”. Državno tožilstvo je po večmesečnem premisleku odločilo, da stališča De Marijeve niso sovražna, saj so bila izrečena za homoseksualno populacijo na splošno, tožilstvo pa ne more identificirati oseb, ki so bile užaljene.

Nicolò Ferraris, odvetnik, ki zastopa LGBT skupnost Torino Pride, še naprej trdi, da zdravnica kaj takega ne bi smela izreči, saj so bili mnogi ljudje užaljeni in prizadeti. “Mnenje Di Marijeve ni mnenje, ampak je kaznivo dejanje,” je vztrajal zagovornik mavričnih.

Komu verjeti? Homoseksualnim aktivistom ali zdravnikom?
Na podlagi dvajsetletnih delovnih izkušenj v socialnem delu verjamem tistim zdravnikom, ki še zmeraj trdijo in si upajo to povedati na glas, da je homoseksualnost bolezen. Tudi “zdrava kmečka pamet”, kot pravijo, ti da vedeti, da tu nekaj “ne štima”. V času družinskega referenduma 2015 sem na soočenjih predstavil  članek o zgodovini normalizacije homoseksualnosti.

Odločitev, da homoseksualnost ne bo več na seznamu spolnih/duševnih motenj kot spolna deviacija, sega v leto 1973. Odločitev je sprejelo Ameriško psihiatrično združenje (APA). Pred tem letom, še posebej v času med letoma 1970 in 1972, so na združenje psihiatrov začeli pritiskati gejevski aktivisti.

Foto: epa

Leta 1972 je Frank Kameny, član Gay Liberation Fronte, uspel pridobiti nekatere ugledne psihiatre, ki so bili člani združenja. Psihiater Kent Robinson mu je pomagal pri oblikovanju zahteve, da se homoseksualnost črta s seznama psihičnih motenj. Nato je homoseksualni lobi naštudiral strategijo, začel prirejati okrogle mize o homoseksualnosti, kamor so vabili psihiatre, na njih pa je sodeloval tudi aktivist Frank Kameny. Temu je nasprotovalo več psihiatrov, med njimi psihoanalitik Irving Bieber in strokovnjak za homoseksualnost Charles Socarides, ki je med kolegi veljal za velikega strokovnjaka. Nato je odbor Ameriškega psihiatričnega združenja organiziral posvet samo osmih članov, da bi odločili o zahtevi homoseksualnega lobija o izbrisu homoseksualnosti s seznama bolezni. Nasprotnikom so dali premalo časa, da bi predstavili svoje argumente. Odločili so (večinsko), da bo o zahtevi glasovalo 10.000 članov združenja.

Prvovrstna politična prevara stroke, ki je povzročila vzpon homoseksualega lobija
Namesto da bi upoštevali znanstvene ugotovitve, še posebej ugotovitve psihoanalize, se je Ameriško psihiatrično združenje raje odločilo, da bodo odločili na osnovi glasovanja. Poznavalci trdijo, da je to prvič, da se je na področju znanosti kaj takega zgodilo. Več članov združenja je tako vedenje imelo za jasen znak, da je posledica pritiskov, ki so jih bili strokovnjaki deležni s strani gibanj za »pravice manjšin«, gibanj za državljanske pravice in podobnih.

Prevara, ki ji je sledila tudi svetovna zdravstveno organizacija
Projektna skupina National Gay Task Force (državna skupina za pravice gejev) je pridobila seznam članov Ameriškega psihiatričnega združenja in priskrbela, da je vsak član prejel pismo, s katerem je bil povabljen h glasovanju za izbris homoseksualnosti s seznama duševnih motenj. Psihološko združenje ni nobenega od svojih članov obvestilo, da je pošiljanje pošte financirala organizacija, ki podpira geje. Glasovanje se je končalo s 5.816 glasovi za normalizacijo homoseksualnosti, s 3.817 glasovi za to, da homoseksualnost ostane motnja, 367 glasov pa je bilo vzdržanih. Homoseksualnost je bila tako izbrisana s seznama. Po tem dogodku je izbrisu sledila tudi Svetovna zdravstvena organizacija. Prvič do sedaj, a verjetno ne zadnjič v zgodovini se je zgodilo, da je znanstvena organizacija, kakršna je APA, na vprašanje, ki je zahtevalo znanstveni odgovor, odgovorila politično. Homoseksualni aktivisti so tako v dobrih 40 letih uspeli uresničiti svoje sanje. Okupirali so fakultete, institucije, sodišča, ponekod ministrstva in cele države.

Smo na poti obrata v normalnost?
Za  nadaljnji obstoj civilizacije jih bo potrebno zaustaviti. Najlažja pot je z volitvami, nato pa preko sprejetja ustrezne zakonodaje, ki jih ne bo več privilegirala. Na referendumih smo naredili, kar se je dalo. Slovenija je pred prihodnjimi volitvami na preizkušnji in hkrati v pričakovanju nove vlade, ter družini, otrokom ter slovenstvu naklonjene politike. Vsak glas za spremembo šteje!

Franci Donko

 • soc

  Bolezen je malo huda beseda za deviacijo. A kapo dol, v letu Gospodovem 2018 sila korajžna gospa.

  • Steiermark

   Če ni bolezen, potem je pa pohaba….

   • šmentanamuha

    Psihična ali osebnostna motnja, pravim jaz.

  • dob

   Vsa gibanja, ki presegajo osebno stisko (to je mogoče razumeti in se z njo tudi solidarizirati), ki se združujejo z namenom varovanja lastne travme s tem, da jo povzdigujejo v nekaj posebnega in naravnost “veličastnega” (parada ponosa!) – gibanja, ki se združujejo v množična s političnim programom prevzemanj oblasti in seveda obvezno pravico pisanja zakonov, ki so obvezni za vse – SO NORA!!!!
   Drugi dokazi za norost sploh niso potrebni. Ta je zadosten.

 • primsek

  seveda ne, to ni zadeva za tožilca ampak za psihiatrijo. Donko pa naj se obrne na telovadca Romana Vodeba, ki se podpisuje z Anonimni profesor, pa naj se skupaj zdravita proti homofobiji, ki je pogosto izgovor za težak notranji boj s homoseksualnostjo

  • soc

   Nesmrtni bebček hitro poda razlago po uradni liniji Kučan – Sorosevih lokalnih plačancev. Bravo, klap, klap.

 • totex39

  Čestitke gospe, da je strokovno dokazala, da je sprevrženost teh homoseksualcev in lezbijk dejansko duševna bolezen, saj kaj drugega res ne more biti.

  • freedomfighter

   Ce je bolezen ni sprevrzenost

   • totex39

    Njihovo javno obnašanje je tako in povrhu vsega se še norca delajo sami iz sebe z raznimi paradami.

    • freedomfighter

     Ja pa ce so bolani to ni sprevrzenost ampak sindrom…kot da bi zameril cloveku ki bruha zaradi bolezni

   • šmentanamuha

    Sprevrženost je psihična motnja. ni pa to bolezen v smislu gripe. Sicer pa ti to dobro veš, ampak sam mal provociraš.

    • freedomfighter

     Sprevrženost je lastnost in ne bolezen…za nekatere je oralni seks sprevržen za vecino pac ne tako da si malo mimo vstrelil

     • šmentanamuha

      Za nekatere je tudi fukanje z živaljo povsem vsakdanja stvar.

     • freedomfighter

      V zoofiliji in pedofiliji je problem v tem ker gre za zlorabo…ce se dva moska jebeta nikogar ne zlorabljata in nikomur ne skodita razen homofobom

  • Steiermark

   Lahko je pa tudi “razvada”….

 • freedomfighter

  Ce je bolezen potem mi ni jasno zakaj se nebi smeli porocati konec koncev ce imas raka ti nihce ne rece da si pokvarjen ali sprevrzen

  • Mare Kranjc

   Zato, ker rak ni duševna bolezen, a ne?

   • freedomfighter

    Ja in a zato je kaj manj bolezen kot druge…50 let nazaj nihce splih ni vedel kaj so dusevne bolezni in so rekli da so te ljudje pac pokvarjene duse…raje tako vprasam kaj meni pa tebi skodi ce se dva dusevno bolana moska porocita in z nama nimata nobenega kontakta…ugotovil bos da nikomur nic ne skodi ampak nekatere pa moti ampak to je velika razlika mene dosti stvari moti pa to se ne pomeni da jih je treba prepovedat

  • tomven

   Rak proti pederajsluku? Še enkrat razmisli prosim, preden tako prijaviš!

  • šmentanamuha

   Zato, ker si potem domišljajo, da imajo še pravico do otroka, ki ga sicer po zakonu narave ne morejo spočeti. Skratka, stvari postavljajo na glavo, da bi svoj hendikep prikazali kot nekaj “najbolj naravnega”, celo bolj kot heteroseksualnost.

 • antimur

  To, da je homoseksualnost bolezen, trdimo normalni ljudje vseskozi. Zdaj samo čakam, da se bodo oglasili naši kučanisti, ki brez nje ne morejo.

  • MižekFiga

   A so ritopiki kučanisti tisti na krompirjevi župci ???
   Torej pomaga terapija, brez krompirja!

  • anzek

   Dr. Cukjati je to, da je homoseksualnost bolezen, izjavil v našem parlamentu že, mislim, da leta 2008, pa so se levosučni spravili nanj, da je potem raje popustil.
   Nič nimam proti homoseksualcem samo, da pa to razglašajo za neko normalno usmerjenost, pa parade “ponosa”, kakšne maškare….bog se usmili kakšna sprevrženost.

 • MižekFiga

  A so to tisti s povdarjenim nazivom: “Ritopiki” ??? FUJ so, saj je to osebna zadeva, ne javna.

 • Rožle

  Zato pa je tako …
  “LUBLANA JE BULANA !!! ” …

 • Slovenec 33

  Saj je vseeno, kako se tej deviaciji reče.
  Dejansko so to izrodki človeškega rodu, za katerimi razen kupa dreka ne bo nič ostalo.
  So slepo črevo.

 • dob
  • Slovenka

   Dob, v svojem imenu in imenu Ane Job te vabim, da se nam pridružiš: https://slovenec.life/

   • dob

    Slovenka, hvala za povabilo! Bom šel pogledat stran.
    Pri mojem sodelovanju na portalih je pa zgodovina šla takole: najprej sem visel na portalu Financ.
    Od začetka je bilo super, potem pa so skrenili na kučanovo stran in sem se odločil, da ne bom več tam. Škoda. Se nas je nabralo nekaj super sogovornikov, bilo je zanimivo, pa so nam druženje uničili zavestno in s slabim namenom, da pri tem niso niti vedeli kaj bo rezultat. Režimska golazen. Gliste!

    Potem je prišla Nova. Hvala Bogu. Ima svoje napake, največja je, da ni nobene komunikacije med komentatorji in uredništvom, kot da jih ne zanima odnos z nami. Pa smo včasih bolj prizadevni pri tem, kar bi radi sporočali družbi, kot pa so članki profi novinarjev, ki pišejo kolumne.
    Včasih se mi zdi, kot da nimajo pojma o tem, kako se pridobiva bodoče volivce strank kot je SDS in denimo zadnje čase Požarjeva, pa še kakšna, ki kaže resne namene spraviti globoko državo na plitvino, da bomo videli kaj nam dela. To pa zato, ker spuščajo norce, leve padalce, provokatorčke, naravnost imbecile, ki ne znajo ničesar povedati ampak samo svinjajo. Kar jim je namen!
    Poleg tega se ne prijavijo z normalnim nickom, uporabniškim imenom, nastopajo kot gostje in jih ne moreš zablokirati. Drugi menjajo geslo vsak teden, razmnožijo nicke, pa se spet pojavljajo, čeprav jih imamo polne kufre in z njimi zapravljamo čas…. jaz za to krivim Novo! Sam sem večkrat bil na tem, da ne pridem več sem.
    PIA je odprla svoj portal, forum, nekaj časa sem bil tam prisoten, vesel sem, če se me kdo spomni in me povabi…. toda zdaj je čas za to, da držimo pozicije in se ne selimo in … ne razvodenimo svojih vsebin!
    Nisem bil na PIInem portalu že nekaj časa zato ne vem kako je zdaj, in glej ga zlomka – pojavi se še portal Slovenec!

    Že tedaj, ko se je pojavil Piin portal, sem povedal, da sem utrujen od te preklete “začasnosti” in da si tega ne dovolim več! Zato sem lani v februarju začel pisati svoj blog. Tam so teksti vsakomur dostopni in sam se počutim dobro, ko vem, da lahko napišem kar mi je v srcu, pa zaradi tega ne bo nihče skakal po meni. Izključil sem komentiranje bralcev, ker se ne pustim motiti v izražanju, pisanje je moja še edina svoboda, ki si je ne opustim vzeti! Zato nočem od nikogar biti odvisen, kariere ne delam, me čisto nič ni briga, pišem kar hočem, nihče me ne plačuje za to, sem pa ves vesel, če kdo prebere. Delam za Mojega Boga, On je moj edini delodajalec in vedno bo tako ostalo. Vedno! Nikoli mu ne bom obrnil hrbta, vedno bom v njegovi službi in zelo dobro se zavedam, kaj bo še sledilo. On je moja Misel.
    Rad bi bil zraven, ko se bodo stvari zgodile. Torej, še dovolj pri zdravju, da napišem stvari, ki morajo biti napisane. Moja garancija je blog, to je moj temelj, pristanišče, od tam začnem in tja se vračam. Vse drugo je pa…. je naslov, povezava, link na blog! Lahko je tudi začasno, ker zdaj imam nekaj stalnega, in v tem smislu mi ni težko nekje sodelovati, tam nekaj napisati (kjerkoli!) ampak center mojega bivanja ostaja moj blog! Ne bodo me več podili in omejevali, to se ne bo zgodilo, ker ne bom pustil.
    Moj Bog večkrat reče: lahko me omejujete skoraj pri vsem(!) in me ne priznate, to pravico imate, ne morete pa me omejiti prav povsod in čisto pri vsem. Ker vam tega ne bom dovolil!

    Presenetljivo podobno razmišljava.

    Upam da razumeš moje razmišljanje in mi tega ne zameriš. Izhaja iz dosedanjih mojih izkušenj. Našel sem pač način, ko lahko jaz imam svoje, drugi pa, če želijo, pogledajo v mojo malho, ker je vse, kar napišem prosto dostopno. In vedno bo.

    • Slovenka

     Se strinjam z zapisanim in hvala, ker si si vzel čas za odgovor. Tudi jaz še vedno komentiram na Novi, vedno manj pa mi je všeč poplava gnojnice, ki se razliva po tem portalu, in tako kot ti najbolj zamerim Novi, da ne ustavi smetenja in da je uredništvo odtujeno od sodelujočih na forumu.
     Še to, kje najdem tvoje bloge?

     • dob

      Tukaj je povezava na BLOG:
      https://obstajajoljudje1.blogspot.si/
      https://obstajajoljudje2.blogspot.si/

      Dva naslova sta, ker sta to dva dnevnika (da imam več placa!) na istem blogu. Če pri dnevniku “obstajajoljudje1” greš na desno stran, iščeš pod letnico 2017, lahko odpreš seznam z 80 teksti. Poišči si sama po naslovih tisto, kar te morda zanima.
      Pod številko 2 (obstajajoljudje2) so zaenkrat samo trije teksti iz leta 2017. Zdaj so za seme:)), najbrž bom kmalu napolnil še ta dnevnik, odvisno od dogodkov.
      Upam, da boš uživala v branju! (humor je zbran pod
      Dr.AŽGOŠEK IN DRUGE SMEŠNE ZGODBE v dnevniku “obstajajoljudje2”)
      LP

 • “Homo-lezbični-bi-trans-inter-seksualni lobi v Torinu je pred časom na sodišču obtožil 64-letno zdravnico Silvano De Mari, ki je trdila, da je homoseksualnost bolezen, poroča torinska izdaja portala Repubblica. Kot pravi, je do tega spoznanja prišla na podlagi 40-letnega dela s homoseksualnimi osebami.”
  Jo podpiram v tem.
  Vse do leta 1973, je bilo po Mednarodni klasifikaciji bolezni in smrti” takšno stanje opredeljeno, kot psihična bolezen – oziroma motnja..
  Kasneje so močni gejevski lobiji s silo in ….. dosegli, da se to črta iz Mednarodne klasifikacije bolezni .
  Moje osebno prepričanje je, da v resnici ni toliko gejev in lezbijk, kot se jih predstavlja, ampak da gre v več primerih tudi za razvrat.

 • Olga_10

  Bravo sodišče! Kapo dol pokončni zdravnici!
  Ne motijo me ljudje, ki imajo drugačna nagnjenja! Moti pa me, ko poskušajo le ti vse ljudi spreobrniti na svojo pot in to pot prikazati kot edino pravilno! Prav tako me moti zloraba otrok s strani teh posameznikov v povezavi z državnimi institucijami, ki bi morale te iste otroke ščititi!
  Levičarstvo je RAK!

 • tomven

  Forza Italia…
  A kdo ve, a je oni bohinjski novopečeni zakonec, novinar treven (ki bo menda kandidiral za žepana) fantek, al je punček?
  Za kozlat!! Meni je to tolk smešno, da me kar sezuva…

 • šmentanamuha

  Glede na to, da lezbače z doktorskimi titulami iz družboslovja zadnje čase po medijih razlagajo, da je heteroseksualna usmerjenost nenaravna in je družbeno politično normativno določena, kar pomeni, da se lahko za spol odločiš sam glede na trenutno razpoloženje (nekako v tem stilu), lahko heteroseksualci brez zadržkov rečemo, da je oseba s takim razmišljanjem vsaj psihično motena in potrebuje terapijo. Koliko k temu prispevajo hormonski motilci v zraku, hrani in vodi, pa je naslednje pomembno vprašanje. Sem pred nekaj dnevi poslušala predavanje Antona Komata na to temo. Zelo zelo zanimivo.

 • xtc

  Nekaj kar čemur je zmetalo lagre iz glajzov pač niti tožilstvo ne more prikimati.
  Če je npr človekova paravica ,da stika po zadnjicah nekoga razumljiva,pa ni razumljivo to ,da je to družbena norma ,vrednota ali normalnost.

 • tomven

  Že dolgo se ni oglsil Domoljub in gej… šment, le kaj poreče na tole

  • stajerc5

   …mogoce nic vec ne rece…

 • Franjo Trojner

  Homoseksualnost bolezen?
  Ma dajte jih začet že enkrat zdraviti! Men se kr smilijo vsi ti homoseksualci, ki se jim ne pomaga ozdraveti. Ma kakšna nerazumevajoča družba smo mi? Dajmo jim pomagat no, ti ljudje so bolani in trpijo! Po TV sem videl kratek delček njihovih parad ponosa, kjer so nekak čudno gor nareti/oblečeni in se tak nenavadno obnašajo, kar mi je koj dalo misliti in kot berem se nič nisem motil, mar ne?

 • Božobožo

  Danko pravi da je homoseksualnos duševna bolezen. Zakaj se potem ne gre zdraviti?

  • Bozz

   Ko vidiš moškega homoseksualca na sliki desno zgoraj na odru, kako je oblečen in da ima zadaj na riti nekaj ki bi naj spominjalo na rep ptice oz nekaj perju podobnega, po videzu pa je bolj podobno tistim kovinskim grabljam za listje grabit, definitivno veš, da ni normalen, da je nekaj hudo narobe z njim. In potem bi takemu dal še posvojenega otroka (da ga doma zlorablja)? To potem pomeni, da je nekaj hudo narobe tudi s tabo.

   Homoseksualnost ni samo duševna bolezen, homoseksualnost je greh, kršenje Božjega zakona. Posledica greha je pa bolezen. Zato tudi imajo takšni grešniki toliko bolezni v živlenju in s tem tragično življenje. Homoseksualci imajo nasploh zelo kratko povprečno življensko dobo za razliko od nas ostalih heteroseksualnih grešnikov/smrtnikov, ki smo normalni kar se spolne usmerjenosti tiče. Tako kot ima kršenje fizikalnih zakonov posledice in te pelje v smrt, velja tudi za kršenje moralnih zakonov.

  • šmentanamuha

   Kdo je Danko? Je danka tudi tvoj fetiš, da si se nehote (podzavestno) zmotil?

 • Bozz

  V času univerzalne prevare je govoriti resnico bolezen. Malo spremenjen Orwellov citat.

 • Roman Benedik

  Donko ti ne boš nikoli del vlade

  • stajerc5

   Tocno, pedri nikoli ne vzamejo hetero med svoje vrste!!!

 • stajerc5

  Meni je cisto vseeno kako si ga fafajo ali si jih lizejo. Samo, lepo vas prosim, pustite nas na miru!!!

  • mira

   To Dankotu povej on vedno piše o svojih seksualnih fetiših.

   • stajerc5

    Ti si malo fafa-lizliz ali kaj? Nocem jih na ulici, nocem da moji otroci gledajo pedercine v nedeljo pri kosilu, kako se lizejo, nocem da se lezbe v parku valjajo, kjer imamo picknick!!!!!!!! Naj se obnasajo vsaj tako kot vsak hetero, pa ne bo nobenih problemov.
    Ce jih pa nekdo isce, si je pa sam kriv, ce jih dobi po tem ali onem koncu, pa saj sami ne vedo kaj imajo med nogami!

   • šmentanamuha

    Danka je očitno tudi tvoj fetiš, da si se tako zmotila pri njegovem priimku.

    • Mira oz. Mirko prepogosto razmišlja o svoji in še eni danki in eto – tu je rezultat.

     • šmentanamuha

      Potrjeno.

 • Janez

  Donko ti si res usekan. Si gej in istočasno vedno pljuvaš po njih.

  • A, res ?
   Vidiš ti pa, ker si Valter in povrhu še Kardeljev nečak pa se na takšne stvari tako dobro razumeš in jih brez pomisleka sprejemaš. Ja, kaj pa češ ?.

  • šmentanamuha

   In zakaj imajo oni pravico pljuvati po hetero seksualcih?

   • šmentanamuha, ali res ne veš, da je Valterjev Janez gey ?

    • šmentanamuha

     Bi rekla, ja.

  • slosin

   ….a si tudi ti eden od tistih, ki si rečejo ,’škoda, ker nisem lezbijka’, ko zagledajo lepo žensko…

 • Marta Novak

  Čestitam tožilcu, da se je postavil za to kar je prav in morebitno – ni še obsojena našel pravno podlago za takšno obtožnico. Hudo mi je, da obstajajo zdravniki, ki še vedno imajo takšne pogrešne misli. Vem, da obstaja tudi pri nas vsaj eden, ki ima takšno mišljenje, kar se mi zdi hudo. Ko sem videla, kaj so pred cca 50 leti delalai z ljudmi, ki so bili homoseksualci mi je poslal slabo Tako kot sama šelim biti kaj sem – to je heteroseksualna verjamem, da tisti, ki je kaj drugega ima pravico biti sprejeti za to kar je ne da bi mu kdo vzel dostojanstvo. Koliko tražedij so se zgodile, ker ljudi niso sprejeti takšni kot so, koliko nesrečnih ljudi komu v prid. Vsaka čast tožilcu, ki vsaj poskusi se postaviti proti neživljenskimi pogledi na sočloveke, verjamem, da bi zdravnica potrebovala pomoč. Videli pa bomo ali italijanska zakonodaja omogoči obsodilno sodbo, saj verjamem v pravno državo in v kolikor zakon to ne dopušča morda bi moral biti sklenjen kakšni drugi zakon.

  • šmentanamuha

   Draga Marta,
   lepo, da si se tako potrudila s slovenščino, ker očitno prihajaš iz neslovanskega govornega področja. To zelo cenim. Vendar se mi zdi, da nisi čisto dobro razumela zapisanega. Ampak izrazila si svoje mnenje, ki se ga da razumeti. Pozdravljena na našem forumu. Napiši še kaj.

 • Slovenka

  V Italiji zmaguje zdrava pamet? Kdaj bo pri nas? Mimogrede, pederska cunja še vedno visi s stolpa na ljubljanskem gradu?

  • Cucurbita Pepo

   Zdrava pamet za nekatere pomeni umor sosede ker je čarovnica

   • Slovenka

    ?????????????

    • Cucurbita Pepo

     Zdrava pamet lahko nekomu narekuje, da bo prejel čarobne moči, če bo skuhal in pojedel albino človeka.

     • Cucurbita Pepo

      Nekomu pa zdrava pamet tega ne narekuje. Torej zdrava pamet ni merilo za sprejemanje odločitev

 • Slovenka

  Ne razumem, zakaj je potrebno LGBT vsiljevati v šole in vrtce. To je bolno. Zokija Ljubljanskega bi moralo biti sram, da se javno pajdaši s to druščino.

  • Cucurbita Pepo

   Za verske iztirjence je izobrazba velik greh

   • Slovenka

    Kakšna izobrazba pa je LGBT?

    • Cucurbita Pepo

     Racionalna

    • AlternativaZaSlovenijo

     Težko bi temu človek rekel izobrazba.

     • Slovenka

      To povej osebi, ki mi teži v zvezi z LGBT.

 • DJURO SUMAR

  Res ne vem kdo in zakaj se tako boji istospolnih. Za tele stvari se ne zanimam preveč, pa me zanima, koliko pa je takšnih ljudi v Sloveniji? Naša Občina šteje 5.000 prebivalcev, pa bi težko našel 5 istospolno usmerjenih. Jaz se jih ne bojim, se mi pa v resnici smilijo, saj nihče ni po svoji krivdi tako spolno usmerjen.
  Se mi zdi, da krščanarji preganjate vse, ki niso na vaši “liniji”.

  • Tanja Bor

   Nihče se ne boji istospolnih, bojimo pa se LGBT+ marksistov, ki v imenu istospolnih preganjajo vse, ki si o spolnosti in spolih upajo samostojno razmišljati izven predpisanih okvirov LGBT organizacij. Iz Kanade je znan primer Lindsay Shepherd, ko so si – dokazano – izmislili pritožbe študentov, da so napadli asistentko na faksu. http://www.huffingtonpost.ca/2017/12/18/lindsay-shepherd-controversy-students-never-complained-about-ta-laurier-finds_a_23311318/

   Zadeva se je razkrila, ker je gospodična zaslišanje posnela in objavila na youtubu. https://www.youtube.com/watch?v=9YdFlKaJv4g

   • DJURO SUMAR

    In zakaj potem preganjate lezbijke in pedre, ter jim odrekate pravice kakršne imamo vsi ostali.
    En primer ne pomeni nič.

    • šmentanamuha

     Nihče jih ne preganja, bučman. oni preganjajo nas, zalezujejo že otroke v vrtcih in šolah, heteroseksualnost razglašajo za nenaravno, mislijo, da je otrok njihova pravica. To so deviantne osebnosti, bolniki, ki se jim je nekaj pobrkljalo v glavi.

     • DJURO SUMAR

      In ti bolnik praviš da jih ne preganjaš. Preberi kaj si nakracal v svoji sveti farški jezi.

     • Šeriatsko pravo

      OK. Uvedimo šeriatsko pravo.

     • DJURO SUMAR

      Ti jih preganjajo še bolj kot katolibani. Vsi verniki ste prepričani le v svoj prav, ki omejuje pravice vseh preostalih.

     • AlternativaZaSlovenijo

      Pusti ljudi v svojih zablodah, škoda časa.

  • Cucurbita Pepo

   Tako pač je, če moralo temeljijo na podlagi 2000 let stare knjige

 • Sadako

  Jaz pa mislim, da ima pravico do svojega mnenja.

 • Cucurbita Pepo

  Komu verjeti? Homoseksualnim aktivistom ali zdravnikom?… znanstvenikom, ki so ugotovili da je homoseksualnost popolnoma naravna in med ostalimi živalmi ne poznamo primera, kjer bi prišlo do propada populacije zaradi pojava homosexualnpsti.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Daj navedi ti to relevantne vire, ne pa tja bla bla bla. To je tako, kot da bi primerjal krompir pa jabolko.

 • dob

  Dovoli, toda jaz s Pio ne komuniciram. Torej, je tudi nisem mogel obvestiti o ničemer.
  Od kod ti ta misel?!

  • Ana Job

   Pia je imela na svojem kanalu težave in je takoj obsodila “tabor Ane Job”, na to krivično obdolževanje me je opozorila komentatorka. Zaradi našega novega kanala, ki se še razvija je pokazala strašno nejevoljo in napadla druge komentatorje, češ, da so izdajalci če komentirajo pri meni. Naj povem, da ga programiramo in bo končni videz popolnoma drugačen. Vsak bo dobil kodo in bo lahko vstavil članek, ki bo prej lektoriran in nato objavljen. Ti prilagam citat od Pie iz njenega kanala. Jaz tam nisem več zdržala, ker so se vame spotikali, kaj komentiram na Nov*a, komu lajkam itd.. Morala bi biti njihov enoten vojak, pa nisem in to moti še marsikoga drugega iz tega kanala. Prehuda hierarhija je tam.

   Citiram Pia kanal, samo Pio :

   Reply

   PIA PlA  [email protected] days ago

   Kolikor lahko vidim, se je nekdo prijavil z novim nickom in kopiral nekaj sporočil. Domnevam, da nekdo iz “tabora” Ane Job, ki je računalniško pismen. Laik, ne bi znal tako brskati po Kanalu. Od Doba sem izvedela, da ste se večinoma vsi tu odzvali na povabilo Ane Job, da se ji pridružite na njenem novem portalu. Obilo zabave vam želim tam. Lep pozdrav, 
   Pia

   • dob

    Čista izmišljotina!
    Pia je obsesivna oseba, sama si naredi svojo “resničnost”. Upam, da me dovolj dobro poznaš in veš, da se ne polariziram. Ne ukvarjam se s tem, ker ne plezam po drugih ljudeh, da bi sam nekam priplezal ali nad kom nadvladal! Sem človek vsebine in to svoje vsebine, ne tujih vsebin!
    Naj zveni še tako egoistično in vase zagledano, služim izključno in samo Mojemu Bogu in nikomur drugemu! Mene se ne da izkoristiti ne z mano manipulirati. Ali kot bi rekel Požar: mene se ne da podkupiti.

    • Ana Job

     Torej se ti globoko opravičujem, vse bom pobrisala, predložila sem ti dokaze, torej veš, da ne lažem. Moj namen ustanovitve družabnega kanala nikakor ni odvračanje ljudi od komentiranja na No, va, ker še vedno komentiram gor. Jaz in manurro imava pretežno neke vrste blog, ki ga lahko ljudje komentirajo.

     S spoštovanjem in brez zamere, nikakor nisem imela namena žaliti, sem pa prebrala in sem bila šokirana, ker je izgledalo, kot da se spletkari za mojim hrbtom. Lep pozdrav in srečno!

  • Ana Job

   Še to ti prilepim, vse ostalo je tam gor. Ne vem zakaj taka jeza, če smo naredili svoj kanal, ki je kritičen.

   Reply

   Rožle  PIA PlA2 days ago

   Jaz tudi prvič slišim za Anin portal ..kaj šele, da bi dobil povabilo ..

   1  

   Reply

   Vrhovni sodnik  Rožle2 days ago

   Saj tudi jaz nisem vedel, do pred včerajšnim, ko sem bil od znanke obveščen na E-mail

   1  

   Reply

   PIA PlA  Rožle2 days ago

   Sva že dva. In tvoj najboljši prijatelj, ti ni povedal?

   2  

   Reply

   PIA PlA  Rožle2 days ago

   Saj to mi, ki smo tu od začetka, izvemo zadnji, da se večina želi odcepiti. Ni to žalostno, da so nam vse skupaj želeli zamolčati. In jaz sem ugibala zakaj se Indijanka ne postavi odkrito na Anino stran. Si moreš misliti, da jim je moje opozorilo Ani, naj me ne žali in ne obtožuje, da lažem, prišlo prav, da se potuhnjeno odplazijo stran. Zelo grdo od žensk s tega kanala. Nikoli si ne bi mislila, da znajo biti tako zahrbtne. Zelo ne fer se se vedle. Škoda, pa tako lepo mnenje sem imela o njih.

   2  

   Reply

   Vrhovni sodnik  PIA PlA2 days ago

   Ne širi prosim Dobovih laži, ne obtožuj nedolžnih ! Koristim priliko, zakaj ne morem na

   profilu zamenjati avatarja in nicka, da mi sicer možnost v profilu, naložim sliko, zamenjam nick, ko dam shrani mi pa vrže vse staro nazaj, hvala že vnaprej

  • Ana Job

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!