Je mogoče, da si Združena levica želi vrnitve h koreninam kapitalizma?

Foto: STA

Na Facebook profilu Združene levice so objavili citat Michaela A. Lebowitza iz Socialistične alternative. Takole gre: “Vrnimo se h konceptu dobre družbe – družbe, za katero mislimo, da je dobra, družbe, v kateri bi radi živeli in za katero mislimo, da ima vsakdo pravico do nje. Bistveno je zagotoviti, da bi naša družbena dediščina, rezultat minulega dela, pripadala vsem in ne le ozki skupini.”

Če ste pazljivo prebrali, ste seveda opazili, kje je poudarek: “Vrnimo se h konceptu dobre družbe … “ Torej, koncept ‘dobre družbe’ smo nekoč že imeli, a smo ga zapravili, zato se vrnimo h koreninam.

Here we go
Korenine zgodbe o uspehu so korenine kapitalizma in prostega trga. Zahodna Evropa je od poznega 18. stoletja do začetka 19. stoletja postajala bogatejša, razvitejša in svobodnejša. Podjetništvo, svoboda, mir, zasebna lastnina, pravičnost, sodelovanje, odgovornost in strpnost so pripomogli h gospodarskemu okolju, ki je skoraj v celoti izkoreninil revščino.

Posamezni nacionalni, socialni, gospodarski in politični koncepti so temeljili na osebni svobodi in liberalizaciji trgov, dokler se v začetku 20. stoletja ni pojavila paradigma: več države, več davkov, več pravil. Ta propaganda o skrbi države za dobro počutje in socialno varnost državljanov na način, ko vzameš enim in daš drugim, je na prelomu tisočletja popolnoma prevladala. Povzročila pa je tudi marsikatero vojno in vzpon diktatur, na primer komunizma.

No, nisem povsem prepričan, da Združena levica in Michael A. Lebowitz z vrnitvijo h konceptu dobre družbe mislita vrnitev h koreninam kapitalizma in prostega trga.

Kavarna Hayek

 • Shalalabayzer

  Thus, leftism represents an abrogation of learning, a denial of empirical thought and a suspension of critical thinking faculties.
  The leftist philosophy is to ignore patterns and dismiss statistics…
  – Waldemar Pabst

 • Anton Tič

  Čujte, 1% folka ma v svojih rokah ves svetovni kapital !?!? V pravem komunizmu tega ne bi bilo…bogastvu bi bilo mnogo bolj pošteno porazdeljeno. Seveda govorim o PRAVEM komunizmu kot je bil prvotno mišljen…ne pa o totem ki je vladal po svetu…Same gnile diktaure, od Stalina, Fidela Castra, Kim Džong Il, Milošević, Mao Cetung… No, lahko rečemo, da je tudi naš Tito bil diktator, samo zelo mila verzija diktatorja. Ja, Goli otok je bil sramota…ja, več ali manj fsi državni uslužbenci so morali biti v Zvezi komunistof (tudi jas sn bil “prisiljen” kot učitelj…no rekli so mi “boljše za tebe če si”)… Tudi Janez Janša je bil član Zveze komunistof…in to zelo ponosen…večkrat je bil v Jajcu na pohodu v čast našega Titaja… Roko na srce, bifša Jugoslavija je še bla najbližje pravemu komunizmu s socialističnim samoupravljanjem, ampak to so kvazi-komunisti izkoriščali… Samo pravi komunizem, na novih temeljih…temeljih 21 stol., lahko reši svet pred propadom. Fsi ljudje…fsi enakopravni…ne glede na raso, religijo, spolno usmerjenost.

  • Nata

   Oprosti, kje pa so imeli pravi komunizem ???
   Ne, ni res, da bi bili ponosni ! Na kaj pa ? Da greš v stranko zaradi določenih koristi, je pač tista tipično jugoslovanska – znajdi se !
   Pa nič hudega .

  • KIKI

   Zbudi se že enkrat tovariš Tić iz globokega sna! “sANJA SVINJA KUKURUZ” !, bi Ti rekel Tvoj kvazi komunist TITO, odplul s svojim “galebom”, odpotoval s svojim “plavim vlakom”, sedel v eno od več kot 100. sanjskih državnih limuzin, se pripeljal do ene od ukradenih rezidenc, stopil na okrancan oder in začel z debilnim govorom: “ovaj kako da kažem….” in raja butasta, kot jo še danes imenuje tovariš Kučan, je ploskala in hajlala , ne da bi vedela zakaj!
   To je pravi socialistično- komunistični kapitalizem, a njeee?

  • soc

   Spet en nov provokator iz logov onega čemur olepševalno rečemo “slovenska levica”. Gnezda, ki ga družijo jugonostalgija, sovražnost do kapitalizma in predvsem do slovenstva, iskanje zunanjega sovraga v ZDA in RKC ter notranjega v Janši. Mržnja do premožnejših, razen če so ti iz kroga njihovih gospodarjev. Mladinin krog.

  • montyamp

   Butl

  • Anonimni_Profesor

   Komunizem nikoli ni bil dobro zamišljen, niti zamišljen kot dober.

  • McBobo

   Ne bo šlo. Kako naj bomo vsi enakopravni, če jaz garam od petka do svetka, sosedov Suljo pa lepo doma leži na kavču in se mi smeji da kakšna budala sem, da toliko garam. Obadva živiva v stanovanju, jaz v svojem lastniškem, za katerega sem moral vzeti pufe na pufe in jih trgajo od moje plače, Suljo v socialnem od mojih davkov. Kako je lahko komunizem rešitev za svet?
   Svet lahko reši samo kapitalizem ampak v osnovni verziji; normalna plačna razmerja med najvišjo in najnižjo plačo in po principu; kdor dela mora tudi jesti, da bo lahko še naprej delal. Kdor pa ne, bi mu pa jaz razdelil prehrambene bone ravno toliko, da ne umre, za kaj več se bo pa sam potrudil, če hoče imeti avto.

 • Nata

  Eh, volk dlako menja. Tile jo bodo pa tudi. Po potrebi ?

  • Osti jarej

   ..res je….čudi nikoli….ane janko?

   • Nata

    jaz sem Nata ? Kje imaš janka ?
    Obrni se nanj !

    • Osti jarej

     …tebi v enem delu komenta pritrjujem,dodajam drugi del pregovora,ki še kako drži…..njega sprašujem,ker je en takih volkov…..verjemi,da ve,kaj se tukaj piše….kene,janko?

     • Nata

      Upam, da ve in bere. Da vidi, da nam pa prav vse kar reče in naredi tudi ni prav. Glede volka – za Janšo mislim, da ni eden od takih .
      Mene ( sicer pa, kdo pa sem jaz ?? ) bolj motijo druge zadeve.

     • The Truth Keeper

      Ko boste nehali brezglavo slediti, boste lahko začeli voditi…

     • gušto

      Bodi bolj razumljiv, će že…….

     • Nata

      Kako pa ? En dober nasvet ?

     • The Truth Keeper

      Da boste resnično verjeli kar vam bom zaupal in bili pripravljeni tudi ukrepati morate to raziskati sami! Na brzino… še pred stotimi leti so se politične doktrine delile na domoljubne in internacionalne! Se pravi… bili so nacionalisti in komunisti! Ker je domoljubje v napoto dolgoročnemu planu internacionalizacije sveta, so v prvi polovici prejšnjega stoletja nacionaliste zvabili v neizogiben konflikt, proti njim nahujskali praktično cel svet in jih legitimno odstranili! Nato so si komunisti izdelali prikupne maske, si razdelili vloge in teater se je lahko pričel! Razdelili so se na “leve” in “desne”… Lepo silvestrovanje vam želim…

     • Nata

      Tudi jaz vam. Drugo leto pa več o tem.

 • Osti jarej

  …ako je to res,bodo lahko v koaliciji z jančkom,ko zmaga

 • Osti jarej

  Kako veseli so bili danes upokojenci, saj niso dobili nič več kot prejšnji mesec.
  So pa zato lahko z zamudo, a vseeno dan prej, plačali že zapadle položnice, za katere nimajo denarja. Ampak to je z slovenski rumeni politični tisk izjemna novica, ki bo naredila upokojencem prešerno novo leto ob praznem krožniku.

  Norčevanje je že dolgo tega prestopilo rubikon človeškega razuma, danes veliko otrok dela samo zato, da starši lahko preživijo, pa čeprav so delali polno dobo.
  Če pa bi starša morala v dom zaradi nepokretnosti ali opravilne nesposobnosti bi morali metati kocko, kdo bo šel.
  Že za enega se ne najde, kaj šele za oba.
  Od kod vzeti 2500€, ko pa nisi državni birokrat?

  Se pa ne vprašajte, kaj bodo počeli na novoletno in vse januarske noči tisti, ki imajo pokojnino nižjo od povišice političnih plač od Cerarja navzdol?

  Pa so ti upokojenci svoje oddelali, čeprav samo do meje, ki jim jo je zlobno postavila država po letu 91, vsi s povišico plač pa najmanj od nastopa funkcije delajo zgolj škodo, torej so plačani za namerno kazniva dejanja. In na takih novicah želijo mediji dobiti gledanost ali branost?
  Da jih ni sram, prevarante!

 • PIA PlA

  Mesec za luno se je kapitalizma učil v Venezueli, zato koncept dobre družbe dobro pozna:
  “Vsi živimo od dediščine minulega dela!” (za sprotno delo bodo pa že drugi poskrbeli)
  Nič novega v deželi balkanski!

 • Viktorh

  “Je mogoče, da si Združena levica želi vrnitve h koreninam kapitalizma?”

  Mularija rada suče jezik, pa ne vedo zakaj…

 • dare326

  Kot razumem zgodovino, je komunizem v najbolj skrajni obliki nastal v Rusiji, ki pravzaprav ni imela nič s kapitalizmom, ampak je bila še vedno v fevdalni družbeni ureditvi. Ruski komunizem je preskočil kapitalizem na osnovi teorije, ki je nastala v kapitalistični družbi. Iz absolutne revščine v navidezno enakost, ki je prinesla nov izrojen vladajoči družbeni razred, revščina pa je ostala.

  • if

   Kratko in jasno predstavljen kraj in okoliščine nastanka modela kako v bedo intelekta in blaginje.

  • The Truth Keeper

   Laž ali pa le nevednost! Žido-boljševizem, ki v osnovi nima veze z ruskim prebivalstvom so financirali prav “zahodni” kapitalisti, tisti, ki so hrepeneli po bogastvih ruske zemlje, ki so si jih lahko polastili le z ustoličenjem svojih marionet in tisti, ki si niso želeli močne vzhodne pravoslavne cerkve!

   • Anonimni_Profesor

    A zato so te kapitaliste boljševiki razlastninili?! Te imam dovolj veš!

    • The Truth Keeper

     Koga pa so razlastninili? A “zaveznike”, s katerimi so si razdelili svet?

 • MEFISTO

  Denar jke bil tudi pri izrojenih komunistih in drugih rdečkarjih vedno njihovega življenja gospodar.

 • Aron

  vsakomur je že jasno, da plenilski kapitalizem, ki ga trenutno pooseblja USA, pelje v propad in je posledica deregulacije, ožanja osnovih človekovih pravic in izkoriščanje omejenih naravnih resursov. neoliberalizem kavarne hayek nas pelje točno v to smer in že samo iz pricipa se je treba strinjati z lebowitzem.

 • The Truth Keeper

  Kapitalizem in komunizem sta nasprotujoči strani istega kovanca! Kovač tega kovanca si hihitajoče mane roke, genetski bratje in sestre se med seboj pobijamo v ideoloških bojih, on pa lepo polni svoje žepe, s tem veča svojo moč in posledično oblast nad ubogo nevedno rajo! Sladko spančkajte ovčice moje…

  • gušto

   pa še res je.

   • Anonimni_Profesor

    Ah, daj no. Ne nasedaj lunatikom. Jaz sem ga že blokiral. Tip, ki govori kako sta obstajali dve ideologiji še par desetletij nazaj, čeprav jih je bilo mnogo več in vse dosti bolj komplicirano. Je očitno luciden. Bolj dol mi je pisal kako da boljševiki niso zaplenili zahodnega kapitala v SZ. To je nutcase in nič drugega. Treba bi bilo na jem uporabiti terapijo iz filma Shutter island, če si gledal. Pa še ne vem, če bi pomagalo, kot tudi tam ni.

    • The Truth Keeper

     Precej nasilna retorika… Kot dejanja mogočnih revolucionarnih bojevnikov… Sumljivi ste, sumljivi…

  • Anonimni_Profesor

   Veš kaj je značilno za ovce, da imajo zelo nizek IQ. Ti pa si še na slabšem od njih saj ne ločiš trave od kamnov.

   • The Truth Keeper

    Hvala za prijazne besede! Lepo silvestrovanje vam želim…

 • gušto

  Zakaj se čudite ? – “Je mogoče, da si Združena levica želi vrnitve h koreninam kapitalizma?”

  Denar noben’mu ne smrdi – komunistom še najmanj.

  • McBobo

   Kje si pa ti še vidu levičarja produktivno delati? To je samo fatamorgana.

 • montyamp

  Komunistični fašizem je najbolj trda oblika kapitalizma , kjer ” lastniki ” kapitalisti — ( HLAPCI , KI SO PRIŠLI S KLANJEM IN ROPANJEM NA OBLAST ) ne nosijo odgovornosti za storjene rafalne bankrote samozapravnih subjektov , kot npr. pravi kapitalisti za svojo lastnino .
  Težava je v tem , da bodo HANZI RTV — PROSTITUCIJA – CENZURA – LAŽI NA POLOŽNICE ,
  z leporečenjem klovnov financiranih in vodenih od pokradenega UDBOPARTIJSKEGA DENARJA ,
  nagačili slovenski naiven in NORMALNOSTI lačen narod , v takšni meri , da se bo z Lune videlo manipulacije murglo fašističnih banditov .
  Kaj lunafakis že ve kako se financira mladina ????

  MLADINA SE FINANCIRA Z MAFIJSKIMI AKROBACIJAMI : : :

  https://www.portalplus.si/686/kapitalizem-hrani-mladino/

 • luckyss

  Bla, bla bla bla..
  Pri nas ni ne levice ne desnice..le egoistični politiki, ki skrbijo za svojo rit z deljenjem ovc na leve in desne..
  Naj dodam, da sem po duši socialist in humanist, pa nimam koga volit..
  Se opravičujem, tudi vaša “desnica” ni drugega kot post komunistična zalega..

  • garfi

   tipična levuharska in “novinec”
   vsi smo isti vsi smo krivi, pustite nam korita

   • luckyss

    Bom še enkrat povedal v stilu “politika za telebane”
    Levo-desne ovce ste enake in krive, da v Sloveniji ne deluje pravna in socialna država, kar nam zagotavlja ustava..
    Državo torej vodijo Butalci, ampak ne tisti na vrhu, ampak tisti na butalskem (volilnem) dnu..
    Lahko vas je sram plačani komentatorji ki pozivate v bistvu k državljanski vojni..
    Vem, da je to verjetno spet zadnji moj komentar na teh straneh..
    Vendar toliko zaslepljencev kot na teh straneh ne najdeš nikjer..Verjetno še v kakšni Nigeriji ne ..

 • garfi

  levaki so mafijski kapitalisti za svoje riti in za rajo imajo
  razne maske socialno in drugače “čutečih”
  enako propagando je včeraj murgelski tič
  in Kristus je komunist

  • Caetano

   Maček, pogosto se strinjam s tabo in tudi tokrat večinoma. Kar se tiče Kristusa pa ni bil komunist, niti socialist ampak reformator judovstva. To lahko vidimo kot reformatorja judovstva omeja Jožef Flavij že Janeza Krstnika. Samo na malo drugačen način, kot je v svetem pismu.
   KP-jevci so rekli, da Kristus sploh ni obstajal kar pa zgodovinsko ne drži.

   Pa ne pravim to samo zaradi nenasilnega širjenja Kristusove reforme. Versko gibanje se ne more v zelo kratkem času tako radikalno spremeniti to ti lahko povedo religiologi. In imamo pričevanja o prvih kristjanih že iz časa 1. stoletja. Moramo pa vedeti, da je težko izluščiti kaj se je takrat res dogajalo, saj je cerkev počasi veliko dodala. Tudi svetega pisma nove zaveze ni bilo takrat, ampak je bila verjetno neka knjiga, ki je vsebovala Jezusove izreke, takšne, ki so v svetem pismu in takšne, ki jih ni. Mislim, da niti cerkev danes tega ne zanika.

   • garfi

    to je napisal murgelski tič

    • Caetano

     Aha, razumem.

  • luckyss

   No, saj vsi podobno razmišljamo, vendar nekateri nosijo strankarske plašnice..
   Upam si trditi, da v Sloveniji ni noben z IQ-jem nad 110 v resnici strankarsko opredeljen – gre se jim le za profit in lastno rit..
   Drugače je s tistimi z IQ-jem pod 100..tisti so strankarsko opredeljeni in od tega nimajo nič..le pastir jim včasih vrže kakšno prgišče detelje (sok in sendvič:))

   • Anonimni_Profesor

    Garfi ti je lepo povedal kakšna je naša levica in on tudi ve da ni vse za enačit ti pa takoj spet zaviješ v vsegliharijo. In prosim ne govori o IQ in strankarski pripadnosti, ker ne veš nič! In IQ tudi ni garancija za poštenost mimogrede. SDS ima tako poštene, kot pametne intelektualce v svojih vrstah!

    • luckyss

     Pošteni in pametni imajo običajno za liderja neko močno osebnost, ne pa nekoga, ki se obrača po vetru…

     • Anonimni_Profesor

      Razumem, da je uvedel dr. Franco Bazaglia in še nekateri spremembe v psihiatriji, tako, da so danes po možnosti psihično motene osebe v običajnem okolju. In razumem, da je stranski proizvod tega, da imaš dosti motenih ter lucidnih oseb na internetu. Bolj, ko ga berejo bolj se jim slabša. Vendar ti menda nisi spet eden izmed njih? Zato nehaj ponavljati to murgelsko laž o Janši!

     • luckyss

      No, ko že omenjaš nekoga po imenu..
      Kako bi s strani psihiatrije ocenil nekoga, ki poje hvalo Titu, mu piše “ljubezenske sonete” in proste spise, hodi peš v Jajce, potem pa nenadoma vse to “pozabi” ;))

     • Anonimni_Profesor

      Ko boš ti toliko naredil in pretrpel za demokracijo, kot Janša se pa oglasi.

     • luckyss

      No, malce sem že trpel (vsaj psihično) kot “mrtva straža” (če poznaš izraz) ob skladišču orožja v bližini Celja…Medtem, ko so nekateri zahtevali raketiranje vojašnic v Ljubljani..z našitki Nb.1 …globoko pod zemljo..
      Torej ne ti meni o takšnih zadevah..

     • tramal

      Kako .Ali si že nazaj??.Nekam dolgo se poslavljaš.

     • luckyss

      Moram izkoristiti urice ko je vaš cenzor še zadet..
      Da vam malo nastavim ogledalo :))

     • McBobo

      Nič se bati, tvoji komentarji bodo ostali in ne tako, kot na kurah, ko jih je zadrogirana mladina brisala kot po tekočem traku, pa tudi če levaško ni bilo nič sporno. V nekem momentu sem jim jeb.m. in zahteval, da zbrišejo račun. Še do danes nisem preveril, če so mi ga res.

  • tramal

   Jezus je učil naj vsak živi od svojega dela in naj ne krade.Komunisti nikoli niso živeli od svojega dela in skoz kradejo.Komunisti se lahko primerjajo samo z hudičem,pa še ta včasih dela tudi dobra dela da zavede ljudi.

 • totex39

  Res zanimivo, kaj imajo taki osebki v glavi, ko objavljajo tak citat.

 • luckyss

  “Zahodna Evropa je od poznega 18. stoletja do začetka 19. stoletja postajala bogatejša, razvitejša in svobodnejša”

  Ja, to je delno res..
  Treba se je le vprašati na čigav račun..Tudi v ekonomiji na nek način veljajo “fizikalni zakoni”..
  Drugače povedano – če hočeš imeti več. moraš nekomu vzeti..Dokler so jemali surovine v Afriki in ostalih kolonialnih državah je še šlo, da ne govorimo o sužnjih..
  Sedaj, ko bo treba vzeti nižjemu sloju avtohtonih Evropejcev bo to malce težje…Kljub temu, da sedaj ustvarjate umeten problem z migranti in upate, da bodo Evropejci spet delali za mezde v zameno varovanja pred ekstremisti..

  • Anonimni_Profesor

   Napredek se sploh ne ustvarja s prerazporejanjem dobrin in tudi ekonomija ne deluje tako. Ne gre se v glavnem za to kako se bo okrog mize razdelil kos sira, ampak kako narediti, da bo ta kos sira na mizi večji.

   • luckyss

    Trenutno gre zgolj le za “več ovc, več sira”

    • Anonimni_Profesor

     Glavno je, da ti spadaš med koštrune.

     • luckyss

      Spadam med državljane, ki nimamo stranke, ki bi jo lahko volili..
      Vi, levo-desni zaslepljenci pa boste očitno onanirali na svojih liderjih do končnega propada države…Ne se potem čudit, če bodo jame in rovi kmalu spet polni..

     • Anonimni_Profesor

      Zgoraj sem te še pozdravil v slovo. Zdaj ko izražaš ideologijo polnih šahtov te imam pa dovolj! Blocked!

     • luckyss

      Ja, tudi tebi lep pozdrav, resnica boli, cenzor pa pije in odloča..torej imamo tu državo v malem…Pa brez zamere, smo le ljudje z različnimi pogledi na svet – skupno nam je le to, da nas nihče ne upošteva .:)
      Pa srečno novo leto vsem, ki imamo radi Slovenijo, brez izjem..

 • Olga

  A še obstajajo, po pretepu na “kongresu”? Se je Mesec vrnil iz ilegale?

 • luckyss

  Fantje, počasi se poslavljam..
  Pred kakšnim letom sem bil na tem portalu navzoč celi dve uri, (potem so mi brisali račun ;))sedaj pa že cela dva dneva :)
  To seveda ni odraz liberalizacije portala, ampak verjetno bolj posledica veselega decembra in pijanosti cenzorjev..Torej lep pozdrav v enoumje…

  • Anonimni_Profesor

   Lep pozdrav. Vrni se modrejši!

   • luckyss

    V bistvu bi moral napisati: “vrni se bolj butast..in postani naš:))

    • sprehajalec

     Lej lakipas, tvoj problem je, da si prepričan, da si pogoltnil vso pamet tega sveta z eno prebrano knjigo in nekaj youtube filmčki. Vse ostalo je fantaziranje ob šanku…

     • tohuvabohu

      Po mojem se je samo na pamet nadudlal kazalo.

 • macon

  Komunajzarji seveda vedo, da je komunizem popoln sistem, ki ga kvarijo nepopolni ljudje. Oni bi torej nov krog ustvarjanja komunistične družbe in kot prvič bo seveda treba odstraniti nepopolne ljudi, ki motijo in bi motili popolni komunizem oziroma mu nasprotovali, ga ustavljali, se mu uprli.

  Metode odstranjevanja motečih pa že poznamo, a ne, tovariš Polmesec in soborci? Pridni, podmladek stricev iz ozadja, nagrada je že in je bo še več, le širite “napredno” misel. Ki sploh ni napredna, ampak ultrakonzervativna, kriminalna in shizofrena v zagledanosti v Stalinov in Titov čas.

  • Anonimni_Profesor

   Velik PLUS za to z moje strani!

  • luckyss

   Komunizem je evolucijsko gledano edini sistem, ki bi človeštvu evolucijsko gledano zagotovil obstoj…Tako pa nam stalno grozi nuklearna vojna, nedavno očitno zaželjena tudi od nobelovca za mir:))
   Vi, ki vas je poln gobec negiranja komunizma verjetno nimate pojma, da komunizem nikoli v svetu še niti približno ni bil prakticiran..
   Komunizem je verjetno druga najbolj zlorabljena beseda vseh časov (prva je “demokracija” – to je stanje, ko imamo možnost volit, ne odločamo pa o ničemur:)

   • macon

    Evolucijsko gledano smo bili ljudje večino časa v jamah in lovci ter nabiralci, takrat so ljudje seveda morali vse deliti, da jih ni požrla narava. Ko so se specializirali in so nastala prva mesta, so začeli obvladovati naravo in delitev vsega ni bila več potrebna. Začelo se je tekmovanje, ki je bilo gonilo razvoja.

    Razne komune in izraelski kibuci so komunizem v praksi, vendar imajo en pogoj: zunanjega sovražnika ali grožnjo zaradi česar ljudje potisnejo ego v ozadje in še zmeraj pridno delujejo za skupnost.

    Narava torej ni več grožnja, človeški sovražnik pa ogroža samo omejen čas in ne more biti dolgoročna motivacija. Komunizem torej ni mogoč v pogojih miru in zmernega napredka, ker ljudi ne motivira, temveč demotivira. Pa pustimo še vse fašistične naplavine industrijske dobe kot so kult vodje, propaganda in teror, politična policija, zblojeno družboslovje in dogovorna ekonomija.

    Oziroma politično gledano gre fašizem skrajno desno od sredinske točke, komunizem pa levo, vendar je napaka v predstavi, da je sredinska točka na premici ali daljici. Sredinska točka je na krožnici.

    • luckyss

     Ni rešitve v skrajni levici ali desnici – rešitev je le v empatiji, razumevanju in v ugotovitvi, da si vsak človek zasluži dostojno življenje brez strahu, da ga bo nekdo ubil zaradi “višjih interesov”..

     • macon

      S tem tako imenovani desničarji nimamo nobenih problemov. Vsak človek si zasluži posteljo, streho nad glavo, ogrevan prostor in vsaj en topel obrok na dan, zdravstveno oskrbo. To je civilizacijski minimum, drugače nismo civilizirana družba.

     • luckyss

      Hja, torej nismo civilizirana družba..

     • macon

      Večji bi bil kolač, več bi se dalo deliti. Poleg tega je nujen pravni red in enoznačna implementacija zakonov. Z večanjem in večjim kolačem nujno pride do višanja razlik v premoženju, ker je kreatorjev in vodij procesov največ 10% in ti morajo imeti možnost, da kreirajo in vodijo procese ter so zato motivirani (nagrajeni).

      Za marsikatero demokratično funkcijo bi bil po mojem v stilu atenske demokracije najbolj primeren žreb.

     • luckyss

      Altruizem in humanizem bi morala biti edini povod za angažiranje tistih, ki zmorejo več…
      Ne pa da je pritlehnost in koruptivnost vrlina tistih, ki nas “vodijo” ali bolje rečeno pasejo (kot se pasejo ovce:)..

     • macon

      Ne, edini povod je materialna korist za tiste, ki naredijo več, ki jo delijo kakor želijo in s komer želijo. Lahko so tudi altruisti ali verniki.

      Altruizem ne more biti družbeno zapovedan, zanj se lahko samo daje zgled.

     • baldeagle

      Rešitev je v odgovornosti vsakega posameznika in zavedanju svojih dolžnosti. Potrebno bo sprejeti miselnost, v kateri se bo vsak posameznik vprašal, kaj lahko sam stori za državo in ne samo kaj lahko država stori zanj. Sklicevanje samo na neke pravice ob tem pa zanemarjanje dolžnosti, taka družba nikoli ne bo imela svetle prihodnosti, temveč je že vnaprej obsojena na propad.

    • McBobo

     “”” Evolucijsko gledano smo bili ljudje večino časa v jamah in lovci ter
     nabiralci, takrat so ljudje seveda morali vse deliti, da jih ni požrla
     narava. “”” ++++++++++++++++

     Da samo dodam misel; to je bil prvi kapitalizem. Kdor je delal (lovil, nabiral) je imel kaj za naprej naturalno zamenjati. Seveda so obstajali tudi lenuhi (komunisti), ki se jim ni ljubilo delati in take so potolkli, ko so poizkušali lovcem in nabiralcem kaj izmakniti. Komunizem je umetna miselnot, ki lahko preživi samo, če obstaja kapitalizem.

     Zato pa, kot sem malo prej napisal in ker živimo v sodobnem času; jaz bi lenuhom dal prehrambene bone za čisto golo preživetje, Če bi hoteli kaj več (lasten avto), delo čaka in denar tudi.

     • luckyss

      V bistvu si pravkar napisal, da bi bilo treba invalide “odstraniti”..
      Že slišano in videno kakšnih 80 let nazaj..

     • McBobo

      Preberi še enkrat moj post; ker živimo v sodobnem času…….
      Po moje so bili ljudje že v kameni dobi in prej preveč socialni (pomagali lenuhom), da so preživeli. Očitno izvirna napaka izhaja že od takrat. Če bi že takrat vse lenuhe likvidirali, danes na svetu nebi nihče niti pomislil, da nebi delal za svoje preživetje.

     • macon

      Ne, vsak, tudi lenuh, si zasluži ogrevano sobo (zasebnost). Invalidi zaslužijo in rabijo tudi več zdravstvene oskrbe.

      Nadstandard so potem potovanja, avtomobili, luksuzni izdelki. Po mojem sta tudi računalnik in internet že med nujnimi dobrinami, ne samo hladilnik, pralni stroj, štedilnik, tv in telefon.

   • baldeagle

    Komunizem je zločinska ideologija smrti.
    Niti enega komunističnega režima ni bilo na svetu, ki ne bi bil do skrajnosti krvav in zatiralski do lastnih ljudi, ki ne bi uporabil najhujših podlosti za polastitev oblasti. Tak je bil pri nas, tak je bil povsod drugod.
    Komunizem je huda civilizacijska sramota, ki jo po vsem, kar o komunizmu vemo danes, lahko zagovarja samo še umsko prizadet individuum.

    V demokraciji imamo na voljo, da si sami izberemo tiste, ki bodo vodili našo državo. Če pa je narod politično neozaveščen in demokratično nepismen, kot je to praksa v Sloveniji, pa ne krivit demokracije, če gre v državi vse narobe. V takih primerih se je potrebno kritično zazreti vase in si priznati, da ste večinsko nespametno volili. Po domače povedano, priznati si je potrebno, da ste se pustili nategniti tistim, ki vam z “novimi” obrazi obljubljajo blaginjo. Ni kriva demokracija za porazno stanje v neki državi, krivo je zabito volilno telo.
    O čem si pa lahko odločal v komunizmu? Moral si bit tiho in zvesto prikimavat komunističnim nepismenim leaderjem. Če se jim je kdo uprl ali kakorkoli nasprotoval, ga je vzela noč ali pa je pristal kakem komunističnem taborišču. Zato mi ne blodi o neki komunistični prihodnosti, ker je to čista utopija.

    • luckyss

     Komunizma še ni bilo na svetu.
     In res je, dokler bo človek s svojimi možgani premogel manj empatije kot žival, bo to utopija..

     Kot je tudi utopija pošten sistem na bazi kapitalizma, ki je v bistvu sprevržen komunizem…
     No glavno, da lahko zabluzena manjšinjska elita izkorišča garaško večino in da jim ne bo zmanjkalo butcev, ki se s tem strinjajo..
     Največja ironija pa je, da so ti butci večinoma iz tistega nižjega sloja..:))

     • baldeagle

      Kot je tudi utopija pošten sistem na bazi kapitalizma.
      —————-
      Kateri sistem je bolj posten in kateri je bolj prijazen do ljudi, lahko samo pomoliš glavo k severnim sosedom Avstrijcem in primerjaš z njim življenje in standard ljudi v kapitalistični Avstriji in komunistični yugi ter danes v Sloveniji, v kateri je še vedno večina ljudi kontaminirana s socialističnimi in komunističnimi vzorci.
      Razlika je več kot očitna v korist kapitalistične Avstrije. Kapitalizem je najpravičnejši in najnaprednejši družbeni sistem, kar jih človek do današnjega dne pozna.

     • macon

      Noben sistem ni pošten, najbolje je, če te sistem čimbolj pusti pri miru, da se ukvarjaš s svojim delom in bližnjimi. Socializem se je poudarjeno vtikal v ljudi, liberalni kapitalizem jih je najbolj puščal na miru in jim tudi jemal najmanjši odstotek ustvarjenega.

      Jasno je, da sem zato za liberalni kapitalizem, ker sem se tudi vedno počutil sposobnega preživeti sebe in bližnje z delom.

     • traktor

      Nikoli ga ni bilo. Imaš prav. In ga tudi nikoli ne bo.Če je to dobro ne vem, a tako pač je.

   • sprehajalec

    Vi, ki vas je poln gobec negiranja komunizma verjetno nimate pojma, da
    komunizem nikoli v svetu še niti približno ni bil prakticiran..

    Bil je prakticiran, s streli v tilnik, brezni in žico okoli rok, pvc vrečkami okoli glav, ker je bilo škoda metkov, stradanjem in garanjem na vročem in mrzlem. Še kako vemo, da je bil prakticiran.

    • luckyss

     Še en bimbo ki misli, da je Karl Marx napisal Winnetou-ja ;)

     • sprehajalec

      Lakipas, z pokojnim Karlom še njegova doma ni bila zadovoljna, je dejala, da bi bilo bolje, da prinese domov nekaj kapitala, ne da samo filozofira o njem. Sedaj pa zahtevaš, da naj bomo mi zadovoljni?

     • if

      Karl Marx, 1848, Neue Rheinische Zeitung: “Razredi in rase, ki so prešibki, da bi obvladovali nove življenjske razmere, se morajo ukloniti. Umreti morajo v revolucionarnem holokavstu.”

      http://www2.arnes.si/~gljsentvid10/oseb_stran/sovjetska_in_evropska_zgodba.html

      https://www.youtube.com/watch?v=40GT0AuGHEI (od 1:48 naprej)

     • sprehajalec

      Točno tako, Karl je eksplicitno omenjal tudi nazadnjaške Hrvate in Slovence, ki so pomagali zatreti Revolucionarna vrenja 1848 leta. Res pa je, da se je potem ta revolucionarni holokaust zgrnil na ta dva naroda.

   • if

    Komunizem je posledica z nasiljem prežetega bolnega uma, zato je vedno materializiran v obliki nasilja kot orodja uzurpacije svobode človeka.

    • luckyss

     Tipičen komentar butca, ki misli, da je npr. v Severni Koreji komunizem..

     • sprehajalec

      Kaj pa je potem tam, lakipas? Morda ti veš, kako izgleda pravi komunizem, če ga kao še nikjer ni bilo? Pa zopet se bo treba verjetno strinjati z njim, če ne bo po stari komunistični praksi strel v tilnik.

     • McBobo

      ?????
      Kaj pa je, kapitalizem?????

     • luckyss

      Kim prakticira nek sodoben ultra fevdalizem, ki z načeli komunizma nima nič skupnega, Kitajska prakticira ultra kapitalizem, Rusiji v bistvu vlada car…
      Pri nas pa vladajo butalci..

     • traktor

      Težko boš našel pristaše. Po mojem si ravno ti poslednji komunist. Ravno zaradi vsega, kar trajbaš je to ena navadna utopija. Ljudje smo pač ljudje. Imamo pač svoje lastnosti. To tvoje bi delovalo le, če bi bili vsi enaki.

     • macon

      Tam je predindustrijski in predmoderni družbeni sistem, zato pa kot industrijska družba ne morejo nahraniti lastnega prebivalstva.

      Nekaj med sužnjelastništvom in fevdalizmom se gredo, vladar je pa kot božanski faraon.

     • if

      Butec je oseba, ki ne dojame kaj je komunizem, zato ga razglaša za idealnega.

   • željudin

    evolucijsko gledano je evolucija rabila milijone let da je iz opice nastal človek, komunisti so pa v samo petdesetih letih iz človeka naredili opico…če ne verjameš, beri svoje tekste…

 • Šiška Pizić

  združena levica predvsem nabija da kr glava peče, on in ljudje ki jo volijo so lahko ilustracija degenerativne tendence demokracije, a jim tsipras, venezuela in foteljaški luka ki se je kar zelo razkomotil na davkoplačevalskem denarju države, ki odira delavnega človeka (in ga je čis minilo da bi imel enako plačo kot zgarane medicinske sestre) ni dovolj

  • sprehajalec

   Nabijanje Združene Levice ni nič novega, gre za staro prakso komunistov, da trobijo eno in isto, na koncu pa kričijo, da te preglasijo. Ta taktika je bila uporabljena tudi naprimer v tako imenovanem Hotelu Hilton v Hanoju, nad sestreljenimi ameriškimi letalci. Toliko časa, dokler niso napol znoreli, ter deklamirali pred TV kamerami komunistične slogane na koncu. Ali pa žrtve NKVD, ki so potem deklamirali vse, kar so jim porinili pred nos. Taktika izčrpavanja telesa in uma, za kar pa potrebuješ čas. Tega pa Mesec&Violeta nimata.

 • željudin

  na kongresu v krškem so luko mesca hoteli člani na hodniku pretepsti, dogodek je objavil samo požareport, vsi drugi mediji pa, da kongres ni bil sklepčen…luka mesec je v pismu članstvu potem napisal, da so v stranki skrajneži in da si on ne bi upal svoje družinske člane pripeljati v stranko…sicer je pa zl edina stranka, ki ima na tv svojo enourno oddajo vsak ponedeljek ob 21.uri…situacija je skrajno bolna, kot je bolan tisti marcel, ki je pol leta nabijal da je treba grkom dolg odpisati…

  • sprehajalec

   Mesec&Violeta sta zavohala denar in glamour, to prekletstvo torej, nad katerim se zgraža vsak pravi levičar v zgonjenih kavbojkah in zeleni jakni. Prelevila sta se torej v Salonske levičarje, ostali so jima pa fovš, odtod spori na kongresih. Zgodovina je videla že kar nekaj tega, nesramno bogate generalne sekretarje partije ob lačnem in zgaranem prebivalstvu.

   • željudin

    ja ja…petokraka v srcu in mercedesova na avtu…ko naš ljubljeni titek…

 • luckyss

  Preveč je replik, da bi lahko vsakemu posebej odgovarjal..sicer pa vsi trobite eno in isto, pa pojma nimate…
  In verjetno niste vsi skupaj prebrali treh strani “kapitala” ali “manifesta”..
  Skratka tukaj (na teh straneh)gre za enoumje, ki zgodovinsko gledano ni nikoli prineslo nič dobrega..
  Je pa res, da so za takšno enoumje sedaj idealni pogoji..To je -nerazumno uvažanje militantnih migrantov v Evropo, večanje socialnih razlik, toleranca hujskaštva..
  Zapomnite si…levi in desni … vas vodijo isti pastirji brez morale, le obarvani so različno..
  Vi pa ovce naivne, ki se boste slej ko prej med sabo spet streljale in zakopavale…
  Srečno v novem letu in predvsem več pameti vam želim ..

  • sprehajalec

   Še kako smo študirali manifest ob svečah, nekaj pa nikoli nismo razumeli, pokojni Karl je pisal o potrebnem delu ter presežnem delu zgaranih proletark, nagnetenih v razpadajoči in mrzli tovarniški hali.

   Danes je nagnetenih nekaj robotov v sterilno čisti hali. Kdaj robotovo delo neha biti potrebno in kdaj postane presežno? Nam znaš ti odgovoriti, če že pokojni Karl ni zapisal tega odgovora?

   • luckyss

    Delo ni samo “šraufanje” vijakov…
    Več tehničnega dela bodo prevzeli roboti, več bo časa za ukvarjanje s tistim za kar naj bi bil človek namenjen…bom dejal kar filozofija, če bi rekel religija, bi bil že hinavski :))

    • sprehajalec

     Po pokojnem Karlu trg ovrednoti delo in produkt. Kdo pa bo ovrednotil filozofiranje množice filozofov, ki se bodo pojavili po tvoje? Jih bo trg sploh prenesel toliko? Da ne bo potem tako kot z našo Javno upravo, ki ni podležena trgu. In se pojavljajo znotraj nje stvari, ki jih trg in družba ne potrebujejo. Po Karlovo zapravljanje družbenih resursov torej. Kako boš rešil ta problemček?

     • komar marko

      Pa saj mesečniki podpirajo filozofijo. Ali tam vidiš vsaj enega z žuljavimi rokami. Ko stopijo za prižnico te skoraj zadane možganska kap ko jih poslušaš! Še vedno so globoko v DOKTRINI kjer je bilo zapisano, da boš vzel toliko kot boš rabil. Kaj praviš, zakaj so banke spraznili?

    • macon

     Ja, samo nekdo bo moral delati, razvijati in servisirati robote. Naravoslovno intelektualno delo je postalo z računalniki bolj zahtevno kot pred njiimi, ker je vmesnik med naravoslovnim rezultatom in človekom, ki ga ustvari sam po sebi intelektualno zahteven (računalnik in aplikacije).

  • macon

   Prav imaš, bojmo se nove ekonomske krize, ki bi radikalizirala množice.

  • željudin

   evolucijsko gledano je evolucija rabila milijone let da je iz opice nastal človek, komunisti so pa v samo petdesetih letih iz človeka naredili opico…če ne verjameš, beri svoje tekste…

   • Zoran Župevec

    In je kapitalizem z globalizacijo rabil 25 let, da nas je naredil sužnje telefonov in kreditov.

    • željudin

     v kapitalizmu imaš izbiro. lahko kupiš telefon ali pa ne. lahko vzameš kredit ali pa ne. kakšno izbiro pa ima državljan kube ?

     • Zoran Župevec

      Lahko plava ali pa ne.
      Vsekakor ideji komunizma vsi delate krivico, ker nima nobene zveze s sistemi, ki so (ali še) obstajajo.
      Komunizem obstaja samo v Star trek.

     • željudin

      KOMUNIZEM JE KO IMAŠ VSEGA DOVOLJ (grafit na berlinskem zidu)

  • Caetano

   Glej nihče ti ne brani, da skupaj s par somišljeniki kupite kako kmetijo pa se greste svoj kibuc, če te to tako fascinira. Samo ne posiljuj druge ljudi z nekim kolektivizmom.

 • razerznak

  če pa se socialistična venezuela kopa v bogastvu ?

  • željudin

   načelno da, saj ima nafto…

 • komar marko

  mene pa zanima profil volilca, ki voli mesečnike. Ali je tak človek opran, ali je brez možganov ali pa 100% verjame v ČUDEŽE in neizmerno dobrohotnost IMPERIALISTOV!

  • luckyss

   Sicer nisem imel namena, da bi na teh pristranskih straneh še sploh kaj komentiral..
   Ampak..
   Kot prvo izraz “mesečniki” je cenen populizem nekoga, ki kaj drugega nima povedati.

   Zame je on povzpetniški mulc, ki je pozabil svoje ideale, ko je zavohal denar, vendar je tistih nekaj njegovih predlogov vseeno več vrednih kot vse vaše bluzenje..(mislim SDS)..
   Nekateri ste dobesedno prebutasti da presegli svoje strankarske okvirje.
   In točno to je tisto kar bo pokopalo Slovenijo..
   Jaz osebno bom odpustil tisti večini, ki ste prebutasti da bi vedeli za kaj se gre..To pa ne velja za plačance..dobro veste kateri ste, ki se prodajate za par sto evrov..
   To je v bistvu najnižji nivo osebka, ki mu lahko pogojno še rečeš človek..

   • komar marko

    No ker se ne strinjam s tvojo doktrino, sem kuj član SDS, pa ne hodim na volitve. Se čudim, da mi nisi prilepil vzevka janšist ali domobranček ali pa celo fašista. Glede na to da živim od svoje glave in KONKRETNO te prosim, da poveš temo kjer si doma, da ti dokažem kakšen BUTELJ sploh si. Glede ostalih žaljivk pa se ne bi s tabo pogovarjal, ker sem mislil da ste dosegli poden, pa greste vsak dan nižje. Ni čudno. če so rovi povni, če se nekdo ne strinja z vašo IDEOLOGIJO! Te čakam za predlog o tvoji stroki!

   • baldeagle

    You’re a fucking piece of shit!

   • tohuvabohu

    A misliš Kučanove picajzle izdajalske, ki da se za prgišče evrov prodajajo Janši?

   • stajerc5

    Cuj, faco imas pa lepo…
    Priden pesek, zdaj pa mars nazaj v koco!!!

  • domovina mili dom

   To so potomci privilegirancev iz prejšnjega režima. Sedanji vnuki večinoma na FDV paradižnikovem koncentratu in pa ostali faliranci iz Roga.
   Poslušam intervju z mlado mlečnozobo žensko osebo, ki pravi takole:” od svojih ta starejših v družini sem izvedela, kako so fino živeli v prejšnjem režimu , sedaj pa me je strah za svojo prihodnost v Sloveniji”.
   Mater ji vola.
   Takoj ji zaplenit mobilca, vzet ključe od avta, pa za kazen v vrsto s klošarji čakat na topli obrok. To je to, preteklost tvojih ta starih.

 • Anton Tič

  Še enkrat, da bo prebilo do malih sivih celic… Čujte, 1% folka ma v svojih rokah ves svetovni kapital !?!? V pravem komunizmu tega ne bi bilo…bogastvu bi bilo mnogo bolj pošteno porazdeljeno. Seveda govorim o PRAVEM komunizmu kot je bil prvotno mišljen…ne pa o totem ki je vladal po svetu…Same gnile diktaure, od Stalina, Fidela Castra, Kim Džong Il, Milošević, Mao Cetung… No, lahko rečemo, da je tudi naš Tito bil diktator, samo zelo mila verzija diktatorja. Ja, Goli otok je bil sramota…ja, več ali manj fsi državni uslužbenci so morali biti v Zvezi komunistof (tudi jas sn bil “prisiljen” kot učitelj…no rekli so mi “boljše za tebe če si”)… Tudi Janez Janša je bil član Zveze komunistof…in to zelo ponosen…večkrat je bil v Jajcu na pohodu v čast našega Titaja… Roko na srce, bifša Jugoslavija je še bla najbližje pravemu komunizmu s socialističnim samoupravljanjem, ampak to so kvazi-komunisti izkoriščali… Samo pravi komunizem, na novih temeljih…temeljih 21 stol., lahko reši svet pred propadom. Fsi ljudje…fsi enakopravni…ne glede na raso, religijo, spolno usmerjenost.

  • komar marko

   ali lahko razložiš kakšen je pravi KOMUNIZEM in kako ga ustvariti in kdo bo komandiral

   • tohuvabohu

    Pravi komunizem bo takrat, ko bomo vsi v gulagih.

    • traktor

     Pravi komunizem bo takrat, ko bomo vsi goli in bosi.

     • stajerc5

      Pravilen odgovor, samo da bodo doloceni malo manj goli in bosi, heheheee…

     • traktor

      Eh jebi ga.Tud jest bi bil rad baraba, pa mi ne pustijo.

  • janez cepec

   ejga, kok si pa ti dons že popiu? bluziš neki o tapraumu komunizmu, ja mau je blo tapravih komunajzarju, jest sicer nism biu, usi ostali so bli pa koritarji. tud naš pa vaš ljubljeni vodja eden in edini Janez Janša

 • željudin

  taki ljudje, kot je luka mesec, se rodijo morda vsakih 500 let. na srečo…

  • karpelec

   Saj ni sam , ima kar nekaj družbe.

 • cosmosjasnovidec

  Replay
  Preveril sem nekaj informacij za levaškega cigana kateri se tukaj nahaja pod nickom “ANTON TIČ” na kokodakarski 24.kurji pa “FOGLOF TUNEK”.In sem objavil resnico o njem,da se ne bo več tako preseraval
  Dobil sem naslednje informacije:
  Haložan sicer sin ciganske družine priseljene v Haloze pred davnimi leti v leseno barako za socialno ogrožene.
  Pijanec prve klase kateri povzroča nemire po celih Halozah z njegovim dretjem po celi vasi v alkoholiziranem nenehnem stanju zaradi katerega je bil že cirka najmanj 25 krat mobiliziran na prisilna zdravljenja katera niso doprinesla k uspešnim rezultatom.
  Večkrat kaznovan zaradi spolnega nadlegovanja sosedove koze po imenu “Julika”.
  Prijavo je podalo “Varstvo za zaščito živali” na pobudo oškodovanega soseda kateri je večkrat bil denarno kaznovan z strani sodnika za prekrške,ker je z njim fizično obračunal vsako krat,ko ga je zalotil zraven.
  Da ne bom pisal še ogromno bom navedel le še:
  Poskus posilstva turista z Hrvaške,nadlegovanje mladih fantov kateri so ga večinoma prebutali zaradi istospolne usmerjenosti,kraje kokoši po celotni vasi ter pridelkov na njivah ITD.
  To sem navedel le nekaj malenkosti čakam še pa na dodatne informacije..

 • orsa

  Pa nekaj besed o Združeni levici: Violeta Tomić je čisto zmešana ženska, ni Slovenka in ne sodi v naš Parlament. Miha Kordiš, ta nenehno napada Janeza Janšo, pa je bil še v plenicah, ko se je gospod Janša boril za samostojno Slovenijo.Tomaž Terček se pridružuje Tomićevi, sploh si ne predstavljam,kako predava svojim študentom.Matjaž Hanžek tudi kritik g. Janše ne ve povedati niti enega samega stavka, da pri tem ne bi jecljal.
  Luka Mesec pa je tako in tako zelo pameten in sreča je, da se taki ne rodijo zelo pogosto. In zdaj malo razmislite, kaj bi se zgodilo, če bi nam taki vodili vlado.

 • orsa

  Pa nekaj besed o Združeni levici: Violeta Tomić je čisto zmešana ženska, ni Slovenka in ne sodi v naš Parlament. Miha Kordiš, ta nenehno napada Janeza Janšo, pa je bil še v plenicah, ko se je gospod Janša boril za samostojno Slovenijo.Tomaž Terček se pridružuje Tomićevi, sploh si ne predstavljam,kako predava svojim študentom.Matjaž Hanžek tudi kritik g. Janše ne ve povedati niti enega samega stavka, da pri tem ne bi jecljal.
  Luka Mesec pa je tako in tako zelo pameten in sreča je, da se taki ne rodijo zelo pogosto. In zdaj malo razmislite, kaj bi se zgodilo, če bi taki vodili vlado.

 • Hribouc

  Sposobni so vsega.
  Komunist/komunistka sta sposobna vsega.
  Sposobna sta vseh nizkotnosti, pokvarjenosti, podtikanj, lažnih obtoževanj, vseh vrst laži, izmišljotin, mučenja, zločina vseh pojmljivih in nepojmljivih vrst.
  Sposobni so to početi neznanim ljudem, lastnem ljudstvu, lastnim otrokom, lastnim staršem, prijateljem, sorodnikom.
  Sposobni so imeti družbeni red katerekoli vrste, samo , da jim služi za vzdrževanje oblasti. Nekoč je bil to diktatura proletariata, socializem, delo socializem delno odprti trg, zdaj jim je pač turbokapitalizem, še najbolj na Kitajskem in v Rusiji.

  IN SE SPREŠUJEŠ, CENJENI AVTOR, KAJ?
  Odgovor:
  Oni so sposobni vsega, čisto vsega.
  Ker jim je obstoj na Zemlji ILUZIJA, LAŽ, ZLOČIN in OBLAST.

 • FRANC3

  Ni važno, a je to suženjstvo, kapitalizem, socializem ali celo komunizem. Vsi levaki tega sveta bi dali vse, da bi bili na oblasti, pa naj se imenuje kakor hoče.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!