GEN-I Krško – srečanje proizvajalcev električne energije: Svet je na robu energetske revolucije

Foto: Pixabay

Skupina GEN-I je v prostorih Gen-I v Krškem gostila letno 8. srečanje malih proizvajalcev električne energije iz obnovljivih virov in soproizvodnje toplote ter električne energije.

Ključna tema tokratnega srečanja, ki se ga je udeležilo več kot 80 partnerjev, je bila zelo aktualna: predstavljeni so bili razlogi za velike premike na energetskem trgu v zadnjem letu in trendi na področju obnovljivih virov za 2018. Poudarili so, da je svet na robu energetske revolucije, ki bo zaradi razvoja tehnologij spremenila odnose med proizvajalci in uporabniki.

Celoten članek si lahko preberete na mojeposavje.si.

Jože Špiler, svetovalec generalnega direktorja družbe GEN energija, je v svojem govoru med drugim povedal: “Intenzivno izvajamo pomembne investicije v nove proizvodne zmogljivosti iz obnovljivih in trajnostnih virov: zagnali smo hidroelektrarno Brežice, pripravljamo se na izgradnjo HE Mokrice ter v nadaljevanju tudi HE na srednji Savi, v Jedrski elektrarni Krško smo izvedli številne prilagoditve na novo hidroelektrarno ter nadaljujemo z dodatnimi varnostnimi izboljšavami, tik pred zagonom pa je tudi nov plinski blok v Termoelektrarni Brestanica.”

Več na mojeposavje.si.

 • RATATA

  Komunajzrska golazen je prihvatizirala tudi energetiko!

 • xtc

  Nehajte tumbati debili,kje boste našli vire za E avtomobile?
  Seveda gradili bomo TEŠ-e ,ki še bolj svinjajo,podražili bomo elektriko za 30X in redukcije bodo.

 • lokec

  Avtomobili se bodo polnili predvsem ponoči ko ni sonca. Predvidevam, da bi rešitev bila edino jedrska energija.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!