Italijanska policija poostreno na slovensko mejo

Foto: epa

Balkanska migrantska pot, ki postaja vse večja težava za vse države okrog nas, razen za Slovenijo, je sedaj spodbudila k ukrepom tudi italijanske oblasti v FJK, ki bodo od oblasti v Rimu zahtevale večjo prisotnost policijskih enota na meji s Slovenijo za preprečitev ilegalnih prehodov meja.

Avstrija je v tem tednu demonstrirala sposobnost nadzorovanja svoje južne meje z novo policijsko enoto Puma, ki so jo javnosti predstavili na obsežni obmejni akciji v torek, 26. junija. Italija, ki do sedaj ni posvečala posebne pozornosti svoji vzhodni meji s Slovenijo, pa ob vse večjih številkah ilegalnih migrantov usmerja pozornost tudi na vzhodno mejo Furlanije – Julijske krajine. Tako je Pierpaolo Roberti, zadolžen za varnost v ekipi deželne vlade pod vodstvom Massimiliana Fedrige, že napovedal namero, s katero bo deželna vlada od Rima zahtevala večjo prisotnost na meji tako z Avstrijo kot tudi s Slovenijo.

Roberti je še napovedal, da bo Italija v poostrenem nadzoru meja uporabljala tudi bilateralni dogovor s sosedama, po katerem lahko Italija v 24 urah državama vrne vse ilegalne migrante, ki so nezakonito prečkali državno mejo. Dodatno pa naj bi si deželna vlada prizadevala tudi za odpravo možnosti začasnega prebivanja iz humanitarnih razlogov v Italiji.

Vse bolj se zdi, glede na varnostne ukrepe okoliških držav, da Slovenija ni sposobna več zaščititi niti zunanje schengenske meje, niti ni sposobna nadzorovati lastnih državnih meja, zato to namesto nas na svojih mejah počnejo okoliške države. Ob naslednjem večjem migrantskem valu pa se zdi, da bodo ilegalni migranti zaradi zaprtih okoliških meja ostali v Sloveniji.

Več si lahko ogledate na portalu Primorska24.

 • Steiermark

  Italjani se bojijo zveri, ki bi prišle smeri Slovenija, niso pa pomislili, da je potrebno zaščititi predvsem Slovenijo, ter omogočiti zverem, ki jih oni imajo preko 600.000 , nelegalnih, neregistriranih, ki so namenjene v Slovenijo – spomnimo se napada štirih trikrat zapečenih, na Škofijah, ko so glavo polomili najprej nekemu fantu na cesti, potem pa vstopili v pekarno, napadli prodajalko in oropali trgovino! Vse te zveri, ki nam jih vlačijo in vsiljujejo v našo deželo, rdeče jugokomunistične zveri, naj čimprej spokajo in sp….. oboji, iz naše dežele!

  • Franc Šink

   Slovenska politika zlepa ne bo kos Italijanski.

   • Steiermark

    se strinjam!

  • stane

   To v Skofijah je celoten clanek blokiran. Ne morem do njega v celoti. Napise mi pomota eror400.

 • Marija

  To so levi načrtovali že 2015 zato niso zavarovali celotne meje. Ja bomo žep vsaj 200.000 jih bomo dobili to si želijo.

  • stane

   Potem je z nami konec,tko kot v parizu,ko ni vec nobenga Francoza.

 • Janez Novak

  Slovenija – Kučanoslavija – sploh ne ščiti svojih meja. Kučanoslavci si od migrantov obetajo nove volivce, vse drugo jim je španska vas.

  • stane

   Tocno to.

 • Olga2345

  Italjani bodi nadzirali le vstop v Italijo in pospešeno izvažali svoje divjake v Slovenijo, saj Slovenija očitno nima policije na meji, ampak le tsksiste za AZILNE domove!

 • Felikss_AH

  “…da Slovenija ni sposobna več zaščititi niti zunanje schengenske meje…” –

  Ne da ni sposobna – NOČE!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!