Kranj: Starši bodo za novorojenčka dobili 17,33 € več prispevka

Fotografija je simbolična. (Foto: STA)

Na 30. seji Sveta MOK, ki je potekala 20. 9. 2017, je svetnica Vlasta Sagadin predstavila pobudo Komisije za socialne dejavnosti, zdravstvo in šolstvo, in sicer, da bi se enkratni socialni prispevek za novorojenca v MOK povečal.

Poudarila je, da je to edini pravi socialni transfer, kjer so vsi otroci izenačeni ne glede na status družine in da ostaja znesek enkratnega prispevka že vrsto let nespremenjen.

Celoten članek lahko preberete na gorenjski-utrip.si

Na 32. seji Sveta MOK, 22. 11. 2017, bo v potrditev dan odlok, ki bo ta znesek nekoliko povišal. Stari odlok, ki velja od 1. 1. 2005 določa, da znaša višina tega prispevka 112,67 €, v predlaganem odloku pa se ta znesek poviša za 17,33 €, kar pomeni, da bo eden od staršev prejel 130 €. Znesek je res za malenkost višji, novo pečeni starši pa si bodo z njim lahko privoščili dva cela paketa Pampers pleničk in eno ne najdražjo tolažilno dudo. V nekaterih drugih občinah so zneski občutno višji, v nekaterih nekoliko višji, nekaj jih prispeva približno isti znesek in nekaj manj.

Več na gorenjski-utrip.si

 • Olga_10

  Za slovenske otroke po kapljicah, za divjake z bazeni!

 • plamen100

  V ubobozani Srbiji z 10 let bojkota celega sveta, zbombardirani in izdani s strani Slovenije, znasa enkratni dodatek za novorojencka 880 eur! No to navajam samo zaradi tega, da se vidi kako nemogoca je ta slovenska leva politika, nisem pa preprican da bi desni dali kaj vec. Btw, prejsnji teden so vsi penzionisti v Srbiji dobili enkratno izplacilo po 50 eur kot zahvala drzave, da so potrpeli v casu krize s 1.1. Pa jim gredo gor se pokojnine za 5% in place v JU za 10%. No to je razlika med vodenjem drzave Vucicem in Cerarjem, koliko kdo pomisli na malega clovega. Cmerko, naslednje volitve SMC ne bo imela poslancev niti za jednog ficu!

 • dež

  Pa bo za 1 rundo več na pivski proslavi za novorojenca.

 • Soave

  Jojmene ????? In sedaj bo otročičev kot listja in trave !!!
  Je to Država ? Slovenija je en drekec – pekec. Ustanov, Agencij , Nevladnih organizacij. . . . . . ja teh pa imamo več kot preveč !! Saj naši otroci niso pomembni, no ? Saj jih bodo imeli priseljenci. Za njih pa bomo dobro skrbeli.

 • Hun

  Za novrojene šipončke

 • Valter BraniSlav

  Vsaka Slovenska druzina naj za vsakega otroka dobi davcne olajsave… denar ki se namenja islamizaciji Slovenije naj drzava porabi za lastne drzavljane, muslimane pa naj brcne v rit… Sicer boste koncali tako kot UK…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!