V Revozu zaposlenih preko 100 hrvaških državljanov

Foto: STA

V Revozu imajo zapolnjena vsa delovna mesta, odprtje trga dela za hrvaške državljane pozdravljajo, trenutno jih je pri njih zaposlenih preko 100, zaposlovali bodo le v primeru dodatnih potreb, zanimajo pa jih kandidati predvsem z obmejnega območja. Sicer pa so v pripravi gradnje odprtega parkirišča za lastna vozila in 48 tovornjakov, ki jih odvažajo. Povezano s temi prevozi smo še preverili, kaj se dogaja z gradnjo novomeške zahodne obvoznice, s katero bi sprostili promet po lokalnih cestah v mestu in okolici.

Iz novomeškega Revoza, kjer je okoli 3.400 zaposlenih, so sporočili, da imajo trenutno zaposlenih več kot 100 sodelavcev s Hrvaške. Na vprašanje, ali bodo letos še kaj zaposlovali, pa so odgovorili, da bo to odvisno od potreb. Dodali so, da bodo tudi v bodoče iskali kandidate iz sosednje države, predvsem z obmejnega območja.

Iz tega sledi, da imajo v Revozu trenutno zapolnjene vse kapacitete, tudi novih razpisov za delovna mesta trenutno nimajo objavljenih. V prihodnjih mesecih pa bodo zaposlovali le v primeru fluktuacije, kjer bodo zapolnjevali morebitne odhode ali nadomestitve delavcev.

Hrvaški iskalci dela izenačeni s slovenskimi
Spomnimo. Od 1. julija se hrvaški državljani lahko prosto zaposlujejo v Sloveniji, za to ne potrebujejo več delovnih dovoljenj, kar je doslej povzročalo velike težave za vse. Postopek pridobitve teh dovoljenj je bil namreč zelo dolg. Hrvaška pa je že pet let članica Evropske unije, zato tudi ta sprostitev. Slovenija bi sicer lahko dosegla še podaljšanje zaposlovanja za nekaj let, če bi to pravočasno sporočila Evropski komisiji, vendar tega odhajajoča vlada ni naredila.

V Sloveniji je trenutno zaposlenih približno 6.500 hrvaških državljanov, po ocenah gospodarstva jih bo v treh letih v Slovenijo prišlo še med 1.000 in 2.000.

Sprostitev prostega trga za zaposlovanje delavcev s Hrvaške v Revozu pozdravljajo. Pravijo, da bo s tem olajšano zaposlovanje za podjetja, ki se soočajo z velikim pomanjkanjem domačih kandidatov za posamezne poklice.

Celoten članek preberite TUKAJ

 • stajerc5

  Ja-ja, Hrvat pa tat in podoben bla-bla. Zamislite si situacijo, ce bi zaposlili 100 ciganov, hihihi…. Kolikor vem imajo v blizini Revoza ze kar svoj Kanton, nje!?

 • Like a smart person

  Ja nič domoljubi, to so naravne posledice prostega trga in povpraševanja… Če Slovenec noče delati za konkurenčno plačo, bo pa to počel Hrvat. In tako dalje do bangladeškega dečka.

  • FORT WORTH

   Nekega dne bo tujec potrkal tudi na tvoja vrata…pa ne glede, kje si zaposlen.

   • Staybell geenius

    In tvoj point je…? Hermetično se zapreti in upati na najbolje?

    • Zgornji

     … Point je, da te to pelje v migracijo direkt do Bangladeškega dečka … !!!

 • Anton

  tuj iskalec zaposlitve ne sme biti izenačen z iskalnci zaposlitve tiste države(v tem primeru Slovenije), kjer stoji obrat fabrike, četudi je ta v večinski/celotni lasti tujca ki zaposluje(to je sekundarnega pomena).Država ki dovoljuje tako početje pravgotovo ni državnotvorna, temveč izdajalska.

  sarkazem press

  • Zgornji

   JA, TAKA DRŽAVA VLADAJOČIH DELUJE PROTI LASTNEMU NARODU !!! ! !!!

 • Krtača 20

  Cene storitev bojo padle do 30%. Marsikdo bo zaprl. In ker bo manj denarja, bo v Sloveniji mnogo bolje živeti….

  • Waltter

   Točno Terček si končno uspel dojeti osnove ekonomije, Luka je kot kaže dober učitelj??

 • Soave

  Ali naših ljudi tako delo ne zanima ?? Kaj veste o tem ?

  • stajerc5

   Ne sprasuj, ker ves odgovor sama. Nocejo!!!
   V njihovem jeziku: Boli me kurac, sociala duso dala!

   • Soave

    Ja, te zadeve so pri nas na glavo postavljene.
    Ko imaš plačo, čeprav minimalno, te takoj na vseh koncih priščipnejo.
    Dobro se spominjam pripovedi ženske, ki je rekla , da je bilo prej, s socialno pomočjo in vsemi ugodnostmi ( vrtec, malica, itn. . .. )
    Saj vem, služba je služba. . . . . če ti res plačujejo, kar so dolžni. Na žalost pa vemo, kaj se dogaja.

   • Zgornji

    TISTI KI PA BI ŠE MORDA RADI KAJ DELALI, SE JIM PA TAKŠNO IZKORIŠČANJE Z DENARJEM PAČ NE ZDI VREDNO !!! ! !!! ZELO ENOSTAVNA RAČUNICA VZROKA . Amennn. Žaaal.

 • Zgornji

  ” olajšano zaposlovanje za podjetja, ki se soočajo z velikim pomanjkanjem domačih kandidatov za posamezne poklice. ”
  NORMALNO PLAČO NAJ DAJO NAŠIM LJUDEM, PA NEBO TREBA NOBENEGA UVAŽANJA TUJCEV , NE PA SAMO IZKORIŠČANJE !!! ! !!!

 • Franc Šink

  Ali v okolici Novega Mesta res ni mogoče najti teh 100 brezposelnih Romov, sposobnih za delo.?

  • Waltter

   Romi ne delajo in si že enkrat to vtepi v glavo oni kradejo zbirajo in preprodajajo ukradeno nikoli svojega. Zato je tvegana poteza za Revoz ce jih najame kot delovno silo kati 100 teh bi naredilo v 1 letu več škode Revozu kot cela nemška vojska v 4 letih okupacije celotne Jugoslavije. Se ti sploh zavedaš kaj je tam kovine za prodat na odpad??

 • WHAT IS TAQIYYA – youtube

  Namesto da bi se trg prilagajal delovni sili, se uvaža tujce, ki izpodbijajo nove pridobitve in ugodnosti za slovenske državljane.

  • Waltter

   Revoz kot podjetje dobi vsako leto ali dve finančno enekcijo ki ji ponavadi rečejo spodbuda in v celoti pokriva prispevke in plače zaposlenih delavcev, ter ostane skoraj še za celotne stroške energije. Iz tega stališča država ob upoštevanju dobička ki ga izkazuje Revoz v sloveniji napram izdatkom ki jih država prenese v podjetje, predstavlja Revoz bolj zgubo kot pridobitev.
   Če pa zaposlujejo hrvate pa bi bilo fer da hrvati tud nekaj nabijejo noter v Revoz ne pa da jim slovenska vlada tudi to pokriva..

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!