Zmagovalec volitev opozarja na zavračanje večinske volje volivcev

Foto: Urban Cerjak

Prvak SDS, ki je na junijskih parlamentarnih volitvah zmagal, je v pismu predsedniku republike opozoril, da nekatere stranke s svojo nedemokratično in nedržavotvorno držo zavračajo večinsko voljo volivcev ter kulturo dialoga.

Janša ocenjuje, da si velika večina strank ne želi predčasnih volitev. To trditev podpirajo javnomnenjske raziskave, ki sicer kažejo na rast podpore Slovenski demokratski stranki, a hkrati padec podpore levim strankam.

Kaj natanko je Janez Janša sporočil Borutu Pahorju, si oglejte TUKAJ

 • Tone

  Naj zmagovalec volitev že enkrat sestavi vlado. Ali mu kdo brani? Saj se je sam temu odpovedal.

  • Zgornji

   Preveč Pokvarjencev je v vladnih prostorih, in Zato , ker je Težko kaj sodelovati z Pokvarjenci je najprej treba Podučiti , zatem pa še Poboljšati Pokvarjence vladajočih , in šele nato je možno kakšno Pravo Dobrodejno Perspektivno Dobronamerno Koristno Sodelovanje . Prej pa bolj težko .

   • Tone

    Kaj se pusti motiti, zmagovalec volitev lahko kadarkoli sestavi vlado, če le hoče. Šele ko bo v Vladi, bo lahko Pokvarjence Podučil in Poboljšal (drugič lahko napišeš kar PPP).

    • Zgornji

     Takrat bo Že prepozno ko jih enkrat spusti k sebi , ker bodo delali Samo Škodo narodu / državi , tako kot to delajo vse do sedaj in so Vedno delali , ker drugega sploh ne znajo , če pa že znajo, pa Nočejo zaradi lastne Zlobe !!! ! !!!

    • Zgornji

     Čuj, Tone, … kaj si pa ti tako čudno poštrihan po buči ?? Kaj se ti je polilo po glavi ? Kako vedro jupola ? Ali kaj drugega ? :-/ :-( :-/

     • Tone

      Si pa jasnoviden. Točno, vedro jupola.

     • Zgornji

      He, heh, … Amennn ;-) ;-)

 • Mare

  Ivanček dojami že da se ostali otroci nočejo igrati s tabo ker si kreten.

  • sprehajalec

   Saj se med seboj igrajo že 24 let na 45 podlage. pa vidiš rezultat.

 • Vera

  Hudo je, ker vlado sestavljajo poraženci volitev od 3.6. 2018. Kdo bo še hodil na volitve, če volja naroda nič ne velja ?

  • Tone

   Kdo ali kaj JJ preprečuje, da ne izpolni volje naroda?

   • Franjo Trojner

    Tvoji levi koritarji, ki se kljub porazu na volitvah nočejo odreči brezsramnemu in nenasitnemu prenažiranju iz državnega korita in vseh silnih privilegijev, ki gredo zraven.
    Tone tvoja levica s stranko SD na čelu je non stop naše samostojnosti prisotna v vseh levih vladah pa so kjub temu, oziroma ravno zaradi tega penzije v 80 % še vedno pod 500€, plače med 600 in 800 €, 400 000 in več državljanov tolče revščino, naslednjih 300 000 ima kak cekin več, da jih vaša levičarska statistika za revne ne označi, vmes ste zafurali še tranzicijo in pravno državo, državo do amena zapufali in z bebasto arbitražo ogrozili našo ozemljsko celovitost, z porazno migrantsko politiko pa ogrozili varnost ljudi in premoženja doma v Sloveniji in širše v EU….Tone ali morda kaj od zapisanega ne drži? Samokritika, realna presoja, zdrav dialog, razpad vseh vrednot in načel je rak rana vas na politični levici. Idi zdaj tvojega Luko Mesca vprašat, kaj meni o izstopu iz EU in zveze NATO, kaj o davkih, kaj o zloglasnem Mandurinem totalitarnem režimu v Venezueli, pa se boste kljub temu vi levičarji Tone z Židanom, Šarcem, Rjavcem in Brstuškovo zlizali med seboj, samo, da ohranite brezmejno oblast in s tem brezmejni dostop do državnega korita in vseh privilegijev, ki gredo zraven. Še malce pa vas bo naplahtan narod z vilami gnal iz oblasti!

    • Tone

     Na preprosto vprašanje je treba dati preprost odgovor.
     Odgovor se glasi: SDS nima najmanj 46 glasov v parlamentu. Stranke se povsod po svetu povsem svobodno odločajo s kom bodo šle v koalicijo. Tu ni popolnoma nič spornega. Nikomur nič ne pripada kar tako.

   • sprehajalec

    Izključevanje v stilu protiimperialistične fronte iz leta 1941. Ko je bil edini politični slogan v predvolilnem boju Ne slovenski desnici.

    • Tone

     Ti nimaš pojma o parlamentarni demokraciji.

     • sprehajalec

      Zame je vseeno Tone. Bojim pa se, da levičarske stranke sledilci Partije nimajo pojma. Kot je Mussomeli dejal, v Ameriki se politiki delajo, da se sovražijo, tukaj se pa dejansko sovražijo. In manifestacija sovraštva je prišla na plan z napovedanim Izključevanjem v predvolilnih soočenjih.

     • Tone

      Kaj pa, če gre za čisto politične odločitve, da se jim enostavno zdi politika SDS in JJ nesprejemljiva. Ali oportunistično politična, da se ne želijo zameriti svojim volivcem. Ali to ne bi bilo možno.
      Ne kateri bi tudi drek pregriznili, samo da bi se dokopali oblasti. Janša bi šel tudi z Levico v koalicijo, čeprav so sedaj ni imel zanjo ene prijazne besede. In njegovi volivci bi mu to oprostili, čeprav o njej na forumih pisarite kot o inkarnaciji zla. Vidiš – so različne vrste politikov in politik.

     • sprehajalec

      Ivana janez v temle trenutku ne želi prevzeti oblasti. zapufana država do grla, zguba iz tekočega poslovanje. Učiteljice so zaenkrat pozabile na štrajk, ker imajo tako navodilo. če pa bi Ivan jaanez se pojavil kot premier, bi jih pa takoj pognali na ulice….

      že videno. najprej mora priti streznitev v obliki bankrota. grški scenarij.

     • Tone

      Ahaaa, sedaj pa kislo grozdje!!

 • lado

  tega tonćića ,so polni portali ampak najraje je tu !!!! levak pać , za smetit in provocirat ,pred tem pa šus v žilo kot njegova venezuelska “poštena vlada ” do lastnega naroda !!!!!!!!! upam da bote kmalu izhlapeli !!!!!

 • Krtača 20

  Če bi bil zmagovalec volitev, potem bi vladal. Sam janezek bi še kar neki lagal svojim ovcam. V penzjon nej gre pa neha stresat nebuloze. Večina Slovencev janše ne mara in noče.

 • Miha

  Janši naj nekdo pojasni da 25% ni večina. To je četrtina. Kakšno budalo.

 • Gr Enze

  NAJ TISTI , KI SO PROTI SDS IN JJ POVEDO IN POKAŽEJO ARGUMENTE KAJ JE BILO NAROBE V PREJŠNJIH VLADAH , KI JIH JE VODILA SDS ?????

  • Tone

   Prvič, to je bilo na sto in en način povedano že takrat.

   Drugič, JJ in SDS sedaj nihče ne očita, da je bilo z njihovimi vladami kaj narobe.
   Kaj bi vi sploh radi?

 • Frank Novak

  SLOVENIJA NAJ IMA VECINSKI SISTEM, KOT GA IMAMO V ZDA.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!