Župani Spodnjega Podravja znova o gradnji ptujske urgence

Foto: Spodnjepodravje.si,

Med štirinajstimi točkami dnevnega reda je bila v ospredju gradnja Urgentnega centra Ptuj. Župani so na včerajšnjem kolegiju v Juršincih znova podprli ptujsko bolnišnico pri njenih naporih, da bi končno prišla do začetka gradnje urgentnega centra.

Nekateri med župani so izrazili presenečenje nad vsebino pisma ministrstva za finance, v katerem se slednje še vedno sprašuje, če je urgenca na Ptuju sploh potrebna. Direktor ptujske bolnišnice Andrej Levanič je županom predstavil tudi aktualne aktivnosti, povezane z gradnjo urgentnega centra.

Ob tej priložnosti je direktorica Skupne občinske uprave občin Spodnjega Podravja mag. Alenka Korpar predstavila spremembe gradbenega zakona. S 1. junijem 2018 se bo namreč začel uporabljati nov gradbeni zakon, ki med drugim prinaša novosti glede pridobivanja gradbenega dovoljenja, pravne varnosti za vlagatelje in nadzora ter opredeljuje legalizacijo neproblematičnih nedovoljenih gradenj. Direktor družbe Radio-Tednik Ptuj Drago Slameršak pa je predstavil novosti v radijskem programu v luči nove lastniške strukture in župane pozval, da bi z enim evrom sofinancirali radijski program in spletni portal.

Več si oglejte na portalu spodnjepodravje.si.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!