Župani Spodnjega Podravja znova o gradnji ptujske urgence

Foto: Spodnjepodravje.si,

Med štirinajstimi točkami dnevnega reda je bila v ospredju gradnja Urgentnega centra Ptuj. Župani so na včerajšnjem kolegiju v Juršincih znova podprli ptujsko bolnišnico pri njenih naporih, da bi končno prišla do začetka gradnje urgentnega centra.

Nekateri med župani so izrazili presenečenje nad vsebino pisma ministrstva za finance, v katerem se slednje še vedno sprašuje, če je urgenca na Ptuju sploh potrebna. Direktor ptujske bolnišnice Andrej Levanič je županom predstavil tudi aktualne aktivnosti, povezane z gradnjo urgentnega centra.

Ob tej priložnosti je direktorica Skupne občinske uprave občin Spodnjega Podravja mag. Alenka Korpar predstavila spremembe gradbenega zakona. S 1. junijem 2018 se bo namreč začel uporabljati nov gradbeni zakon, ki med drugim prinaša novosti glede pridobivanja gradbenega dovoljenja, pravne varnosti za vlagatelje in nadzora ter opredeljuje legalizacijo neproblematičnih nedovoljenih gradenj. Direktor družbe Radio-Tednik Ptuj Drago Slameršak pa je predstavil novosti v radijskem programu v luči nove lastniške strukture in župane pozval, da bi z enim evrom sofinancirali radijski program in spletni portal.

Več si oglejte na portalu spodnjepodravje.si.

 • Franjo Trojner

  Nekateri med župani so izrazili
  presenečenje nad vsebino pisma ministrstva za finance, v katerem se slednje še vedno sprašuje, če je urgenca na Ptuju sploh potrebna.
  ŽUPANI naj odfukajo centralistično vase in v Ljubljano zagledano vlado in z ostalimi župani iz Štajerske uzakonijo regionalno oblast. Živela dežela Štajerska! Živel deželni glavar in deželni poslanci! Dol z Lj birokrati!

 • Vera

  Tu se sedaj prav vidi , da je narod na tem koncu nezainterisiran , ker je samo en komentar . Mene čudi zakaj so vse ostale ” URGENTNE CENTRE ” v državi zgradili z denarjem iz zdravstva ? Nekaj zanesenjakov pod vodstvom boksarja Dejana Zavca je začelo zbirati denar , potem so se priključila z donacijami tudi podjetja,kot so : Talum Kidričevo , Perutnina Ptuj in drugi .Vse to smo izvedeli iz lokalnih medijev .

 • Sašo

  Pa dežurnega zobarja uvedite, ne pa da človek ker ne prihaja z mariborske občine, more plačati 20-30 € za usluge zobarja ki opravlja javno službo v javnem zavodu, svetovna sramota brez primere. Druge opcije sploh nimaš kot da plačaš.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!