9.500 otrok iz vrtcev so vodili po poti t. i. spominov in tovarištva. Starši, zakaj smo tiho, ko sistem zlorablja naše otroke?

Foto: Facebook/@Pohod - Pot ob žici in Tek trojk

“Tudi 61. pohod po poti, kjer je Ljubljano med 2. svetovno vojno obdajala bodeča žica, so najprej uhodili otroci iz ljubljanskih vrtcev, za njimi so šli v petek na pot osnovnošolci in srednješolci. “Vrtci so letos prijavili skoraj 9.500 otrok, osnovne in srednje šole pa rekordnih 17.500 pohodnikov,” je pred kakšnim dnevom poročalo režimsko Delo.

Oefovski in prvomajski zvočniki izrojene levice, ki je ne zanimajo delavske pravice, še niso dodobra utihnili, ko so ob dnevu konca druge svetovne vojne spet grmela z zgodovinsko resnico skregana sporočila. Žal v svet laži silijo tudi najmlajše. Tako so tudi letošnjo “pot ob žici” organizatorji (Mestna občina Ljubljana, Amnesty International in drugi) pričeli s povorkami otrok iz ljubljanskih vrtcev, ki potem za kamere televizij pripovedujejo naučene stavke, ki jih ne razumejo.

9.500 otrok iz vrtcev so vodili po poti t. i. spominov in tovarištva
Pred dnevi smo pisali o Jankoviću, ki je na Rožniku spet grmel z zgodovinsko resnico skregana sporočila. V svojem znanem slogu Janković delavcem prepušča “čast”, da garajo za “Novi razred”, tovariši pa pobirajo smetano v obliki oblasti in zaslužkov na račun teh istih delavcev. Da bi se takšno stanje čim dlje nadaljevalo, pa je treba ljudem še naprej pripovedovati pravljice o NOB in o časih, ko smo bili vsi “enaki”. Žal pa dediči komunizma v svet laži silijo tudi najmlajše.

Foto: Facebook/@Pohod – Pot ob žici in Tek trojk

Ali je tek trojk spomin na VOS-ovske trojke, ki so likvidirale po Ljubljani?
Vosovske morilske trojke so v skladu z revolucionarno doktrino sejale strah in smrt, vendar ne predvsem med Italijani, ampak med slovenskimi razrednimi sovražniki, med katere so na prvo mesto prištevali meščanski razred in vsakega, ki se ni strinjal s komunistično ideoligijo. Sejanje smrti po Ljubljani je za tiste čase delovalo podobno kot današnje džihadistično teroriziranje po evropskih prestolnicah. Ko opazujem delovanje novodobnih teroristov, se ne morem znebiti občutka, da gre za zelo podobno, revolucionarno taktiko sejanja strahu, doseženega z žrtvami, nezaslišanim terorjem in nepredstavljivimi zločini.

Na POP TV poneumljanje otrok imenujejo “domovinska vzgoja”
Dragi šolniki! Hudo mi je ob spoznanju, da v letu Gospodovem 2017 po vrtcih in šolah še vedno nimate svobode, da bi učili resnico! Predstavljam si bolečino mnogih ob tem. Na televiziji so pokazali malčke iz vrtcev. Napovedovalka neke televizije je šla lani celo tako daleč, da je izjavila, da so ti otroci podmladek Zveze borcev! Kakšna manipulacija se godi pred našimi očmi in z našimi otroki!? To ni vzgoja, ampak vsiljevanje laži v glave naših malčkov.

Učiteljice in učitelji imate dolžnost naše otroke poučiti o resnici
Učiteljice in učitelji, vabim vas, da se pridružite demokratičnim prizadevanjem za Slovenijo. Da bo prihodnost gradila na zdravih temeljih objektivne zgodovinske resničnosti, ki bo lahko prinesla spravo, brez katere ni napredka skupnosti. Zato k uram domovinske vzgoje spadajo pričevanja osamosvojiteljev, npr. Krkoviča. Učitelji, vzgojitelji, socialni delavci smo še posebej poklicani, da zaščitimo najbolj ranljive, med katere zagotovo spadajo otroci, posebej še v najnežnejših letih, ko potrebujejo zdravo in varno okolje za oblikovanje identitete, od katere je odvisno, ali bodo živeli uspešno in zdravo življenje. Pravzaprav smo učitelji, vzgojitelji in socialni delavci skupaj s starši SOODGOVORNI za prihodnost naših otrok!

Starši, zakaj smo tiho, ko sistem zlorablja naše otroke?
Zavedajmo se, da pomeni pretirana odsotnost staršev zlorabo otroškega zaupanja. Morda bomo z več prisotnosti v družini ob kakšen evro, a ljubeče bližine in občutka varnosti, ki ga bomo s tem dali otrokom, ni mogoče poplačati z darili, ki jih včasih kupujemo, da bi zadostili občutkom krivde, ker nas ni. Če bomo več z otroki, bomo tudi družbene zlorabe naših otrok prej in bolje prepoznali ter ustrezno preprečili. Prav bi bilo tudi, da svoje nestrinjanje ob omenjenih zlorabah izrečemo tudi starši. Me zanima, če bi bili starši ateisti tiho, če bi vrtec otroke peljal na romanje?

Šport je odlična stvar, tudi sam sem športnik, alpinist. Vendar, dajmo spoštovati latinski – zdrav duh, v zdravem telesu. Laž in manipulacija ne krepita zdravega duha niti telesa.

Franci Donko

 • Levicar nikoli!

  Mojega otroka SIGURNO ne bi vlacili okol Ljubljane! Niti slucajno! Pod nobenim pogojem!

  • vsemojebabe

   Če bi rekel ne, bi hitro dobil za vrat CSD, ki bi te preganjal zaradi zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanje po 192. členu Kazenskega zakonika.

   • Levicar nikoli!

    Nehej se drogirat, idiot!

    • vsemojebabe

     Ljuba preproščina, kako je folk naiven in poleg tega še poln žaljivk, kadar zadeve sploh ne razume in ne pozna. Vsaj brati se bi lahko naučil.

  • Duhec

   Najprej ga morš nardit…

   • Stane

    Taki delajo samo “na roke”! No, menda so naredili umetno maternico….

    • Levicar nikoli!

     Ti bos ze vedel, kako se streze tem stvarem… na roke, pa to…

   • Levicar nikoli!

    Sem ze! Lepi so! Pametni! Izobrazeni! Lepo se obnasajo! Niso levuharji, imajo tradicionalne vrednote. Eh, kaj to tebi kosmatinki govorim… zate je vsak smrdljiv levuhar dober, a ne?! Sam da ma kurca in da je zabit, pa postanes vsa mehka! hahahahaha

  • MladiLiberalec

   Kak se ti bo šele zmešalo ko ga bodo peljali na katero izmed lokacij holokavsta ali pa bo sam tja hotel. Škoda ko najbrž ne bom mogel tega videt v živo. :D

 • Aron

  Po alternativni zgodovini torej Ljubljana ni bila v celoti obdana z bodeco zico?

  • Olga

   Bodeča žica je bila! Odstranjena je bila šele 26.5.1945, da je lahko komunistična oblast obračunala z “notranjimi” sovražniki! Glede na kolaboracijo komunistov z Italijani in Nemci, je simbol obračuna komunistov z delom Slovenskega naroda – političnimi nasprotniki! Povezana je s komunističnim totalitarizmom, ki je zločin in prepovedan s strani EU!

   • Jurij Musar

    Žico so pa odstranili domobranci.

    • Stane

     S pomočjo ustašev in četnikov. Šlo je za delo prek študentske napotnice.

    • Olga

     Ko so vstali iz groba?

     • Jurij Musar

      Jaz sem pa mislil, da je Jezus edini, ki je vstal iz groba.

 • Gavnar

  Tudi šola, ne samo starši nosi odgovornost vzgoje, tako je tudi prav.
  Žal pa živimo v Pokomunističnini v katerih je potvarjanje zgodovine nekaj vsakdanjega.
  Ta Murgelska rdeča banda si ne upa priznati niti zgodovine in celo zaničuje naše osvoboditelje.
  Ne upajo si priznati, da je ravno naš ljubljeni vodja g. Janša (letos okrogla obletnica) kot politkomisar 1. čete v brigadi Ivo Lola Ribar, popeljal slovenske komuniste po poteh AVNOJ-a. Peš je šel od doma do Jajca. Naš cenjeni g. Janša ni bil en navaden komunajzer, o ne on je bil pravi ponosni Partijski Politkomisar !

  g. Janša je na tej poti celo zapisal:
  da se moramo boriti proti vsem negativnimi pojavi v naši družbi in slediti poti našega največjega revolucionarja tovariša Tita.
  To je prava resnica, pa naj bo ostalim komunajzarjem všeč ali ne.

  • Janez

   Humoristično !
   Ja g. Janša je bil vedno bister. Dober vid, dober voh.
   Hitro je zaznal,
   da je bila 1978-1988
   ex KP, ZK YU – CRKUJOČ KONJ, KI JE HUDO ZAUDARJAL IN MALO ŠE POBRCAVAL -!
   AMPAK JE 1990 – CREP, KREP – POGINIL.
   Zato
   se je pač – kot sv. PAVEL od Rima – odvrnil od propadajočega KPJ, ZKJ BROZ – IMPERIJA.
   Kaj?
   Tu ni jasno? Bi rekla “tavariščica” ZL Violeta T.
   Kot
   Je sv. Pavel postal pravi tvorec in širitelj nove, res tvorne vere. RKC itd.
   Tako !
   Je cenjeni family man J. Janša – se razvil? V dobrega slo domoljubnega politika. L.r. Janez KOMENDA
   P.S. VI TU – PA ŠE KAR NAD 30 LET STARE ZKPRAŠNE PAPIRJE – PREMETAVATE.
   NIČ SE NISTE – RAZVILI – V KAJ BOLJ POZITIVNEGA. NAMREČ.

 • Duhec

  Zelo verjetno so otroci uživali…

 • Stane

  Menda jih bo ljubljeni plešec vodil po poti od Urha do Kozlarjeve gošče. In na grob domosranca fraklja. SF-SN

  • Olga

   A ste plešast?

 • Olga

  Jankovića je treba zaradi nespoštljivega in hujskaškega govora o žrtvah slovenskega genocida (domobranskih obeležij v Ljubljani ne bo pod njegovo vladavino) in zaradi obujanja zločinskega totalitarnega režima, prijaviti in ga goniti vse do sodišča za človekove pravice!!!
  Kako si drzne nek tujec šcuvali proti delu Slovenskega naroda in soditi o izvensodnih pobojih in se opredeljevati do dela zgodovine Slovencev, ki je ne pozna, na tak način?!!

  • Stane

   Gospa Olga, prijavite ga! Čim prej! Kar na ESČP! Naj svet vidi vso pritlehnost domosranskega uma! Samo idioti postavljajo spomenike nacifašizmu in kolaborantom.SF-SN

   • Janez

    Hvala !
    Da pišeš. Bomo arhivirali. Tvoj IP tudi.
    Kot dokaz sovražnega govora in odnosa ?
    do samoobrambnih – zavednih, pogumnih Slovencev. – “braniteljev domov”. L.r. Janez KOMENDA

    • Stane

     Sovražnega govora? “Branitelji domov” so izdali lasten narod in se udinjali okupatorju. Najbolj zavrženo dejanje, ki ga pravi domoljub ne bi nikoli storil. Kar pridi. Ti bom čaj skuhal in prosil mojega zdravnika, da ti predpiše pol viagre. Da si ne boš po čevljih lulal. Skrivač! L.r. Stane GAMELJNE

     • Janez

      Ne !
      Te bodo že za provokacije
      in pišoče na črno plačani državni uslužbenci obiskali.
      Jaz – si ne mažem rok !
      s čudnimi pisči po portalih. Nobel, situiran gospod sem. Ti kar piši. L.r.JANEZ KOMENDA

     • Olga

      Če imate vi oprane mozgane, vam nihče ne more pomagati! EU ne bi obsodila komunističnega totalitarizma, če ne bi bilo v njegovem imenu umorjenih toliko ljudi in če ne bi kršili človekovih pravic!

   • Olga

    Saj jih postavljatr vi! Partizanski spomeniki do natanko to! Spomenik kolaborantom nacifašizma in morilcem! Nacisti so morili tuje ljudi! Komunisti so morili svoje ljudi! Vsi so pa v EU prepovedani!

  • Janez

   Saj !
   Jankoviča – ne bo nihče nič vprašal!
   Obeležja!
   V spomin na “branilce domov” bomo postavili na privatnih zemljiščih !
   A?
   Kontrolirano
   – odprtih – za javen obisk ! To se sedanjih “aparatčikov” nič ne tiče ! L.r. Janez KOMENDA

  • Jurij Musar

   Kolikor vem je Janković slovenski državljan, torej ni tujec. Kar je povedal pa seveda drži kot pribito.

   • Bastian

    Janković kot pribito ne zna ali noče govoriti slovensko.

    • Jurij Musar

     Osebno ga ne poznam, sem ga pa gledal na TV in je govoril slovensko.

   • Olga

    Zakaj pa potem ne zna dobro slovensko?

    • Jurij Musar

     Za mnoge desničarske komentatorje na temle portalu je Janković profesor slovenščine.

 • Stane

  Mesec maj je tudi mesec, ko civilizirani ljudje slavimo zmago nad nacifašizmom. Že 72 let! Seveda to ne velja za domosrance! SF-SN

  • Capi

   Dolanc je vstal od mrtvih…….

   • Stane

    Dolanc ni nikoli umrl.

    • Duhec

     Zdej jih pa že strašiš…

 • totex39

  Sramota, takrat je bil komunizem in ga še vedno slavimo z nekimi ceramonijami ko sem jim reče pohodništvo tovarištva. Čigavega se sprašujem? Tukaj bi ponovno lahko postavili vprašanje gospe Patriciji Šolinc, ko zagovarja, da je komunizem v Evropi padel, kakšni spomini pa se tukaj ubujajo, namesto, da bi bili zatrti se vedno bolj oživljajo.

  • Jurij Musar

   Ti bi rajši videl, da bi otroke peljali na kakšno farško procesijo.

   • totex39

    Sploh ne, to je obujanje nekaj, kar je za te čase nesprejemljivo in se enostavno ne strinjam.

    • Jurij Musar

     Tvoja pravica je, da se ne strinjaš, ne vem pa, zakaj je za te čase nesprejemljivo.

     • totex39

      To so za mene komunistične ceramonije in konec debate.

   • antimur

    Zdaj pa spizdi za vašo žico. Če bi imel vsaj malo pameti, razen možgane nafilane s stalinističnim sranjem, kjer je umor pred vsemi vrednotami (sledili so mu klavci od Broza in podobnih zločincev, na žalost tudi zamrznjeni sovražnik Slovencev Kučan), bi imel malo več spoštovanja do slovenske kulture in navad, predvsem pa do svojega naroda.

    • Stane

     Žica je bila VAŠA! Klavci tudi.

    • Jurij Musar

     Žico so naši osvoboditelji odstranili že leta 1945. Če pa je za tebe slovenska kultura to, da greš vsak dan k maši, se seveda zelo motiš. Navada pa je tek ob žici, katero bomo še naprej negovali.

     • antimur

      Prav butasti ste levaki, kdo pa pravi, da hodim k maši, ali si bedak, funkcionalno nepismen, ali najbolj butast poslanec Möderndorfer, ki ve za vsakega kaj misli, tako kot večina kučanovih podrepnikov, ali samo kristjanofob. Eno in drugo ti bo v bližnji prihodnosti delalo velike probleme.
      P.S.: Morda si pa samo ogaben peder!

     • Jurij Musar

      Glede na tvoj prostaški komentar smatram, da je skrajni čas, da se greš spovedati svojemu gospodu.

  • MladiLiberalec

   Spomin na trpljenje pod okupacijo pa res ni slavljenje komunizma.

   • totex39

    Takrat je vladal komunizem.

    • MladiLiberalec

     Takrat so vladali FAŠISTI

    • Sredina

     Lažeš in to že tko, da sam seb verjameš

     • totex39

      Še enkrat potrdim in ta se še nadaljuje v današnje čase in konec!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Janez

  V Sloveniji ni šlo za – kako “osvoboditev”
  Šlo je
  Za novo še boj brutalno
  VKP B STALINSKO in KPS, KPJ STALIN-ZLOČINSKO – O K U P A C I J O nas Slovencev !

  Dokazov?
  Kolikor hočete ! Nobene “osvoboditve” – le? Nova – KPS, KPJ okupacija ! To ! L.r. Janez KOMENDA

  • Stane

   Janez KOMENDA, morda bi šel na tečaj slovenskega jezika?! Za tujce je tečaj zastonj, za državljane pa imamo večerno osnovno šolo.

   • Jurij Musar

    Mu tudi tečaj nebi nič pomagal, ker ni problem le sloveščina.

   • Janez

    Ja !
    Kar pojdi v tak tečaj.
    Narava je sicer močna : iz srake težko narediš laboda. A vendarle. Poizkusi. L.r. Janez KOMENDA

    • Stane

     Vsekakor ne poskušam iz tebe narediti laboda. Nimam ne časa in ne volje.

 • vsemojebabe

  Če javno rekel, da otrok ne bo šel na tak pohod, bi hitro dobil za vrat CSD, ki bi te preganjal zaradi zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanje po 192. členu Kazenskega zakonika.

 • Dark Lord

  Po logiki desničarjev, Ljubljana sploh ni bila okupirana in 2. svetovna vojna je čista komunistična izmišljotina.
  A prav razumem?

  • MladiLiberalec

   Ja. :D Če je pa že bila okupirana je bila pa ta okupacija nepomembna. Pomembno je sam da so komunisti po vojni prevzeli oblast. Drugo svetovno vojno so si pa zmislili Židje isto kot holokavst. :D

   • Stane

    So pa Židje zelo uspešni v tej propagandi. Nemški predsednik se jim je celo opravičil.

    • MladiLiberalec

     Ja sej tud pri nas so uspešni celo otroke vozijo okoli ob imaginarnih žicah ipd :D

  • Stane

   Prav razumeš. Žica je plod imaginarnega uma in Vojne zvezd.

  • Jurij Musar

   Prav razumeš, to je namreč novejša zgodovina, katero pišejo klerofašisti.

  • Levicar nikoli!

   Ne, ker ti ne razumes prav veliko…

  • slosin

   Ne, ne razumeš, v glavi imaš očitno ‘dark’.Tvoj avatar to odlično ponazarja…

   • Stane

    Daj razloži! Tudi mene zanima.

 • Jurij Musar

  Prav je, da otrokom že v rani mladosti razložimo, kdo se je boril za domovino in kdo je domovino izdal.

  • MladiLiberalec

   To maš prav.

  • Janez

   Misliš ?
   Na tisto izdajo večinskega versnega slovenstva iz leta 1936. ?
   Ko
   So Slovenci !
   OD VKP B KOMINITERNA PLAČANI POLIT MORILCI !
   HODILI V ŠPANIJO POLIT MORITI – VERNE ŠPANCE ? Najbrž misliš – to ? L.r. Janez KOMENDA

   • Stane

    Vera v boga NE uči, da je fašizem nekaj dobrega in da so fašisti pravi verniki. Vsaj do novodobnih domosranskih zgodovinarjev je bilo tako. Res pa je, da če se ne bi RKC ‘zlizala’ s fašisti, ne bi bilo papeške države Vatikan. Boj proti španskim fašistom je bil boj za humanizem.

    • Janez

     Pograbil
     Me je smeh. Žalosten razlog, a smejem se !
     Preberi
     Fred COPEMAN :REASON IN REVOLT. Na Googlu.
     Od razočaranega GB udeležeca Španije.
     Vojna v Španiji je bila od ?
     ZLOČINSKEGA STALINA PLAČANA. TJA JE POSLAL?
     T.I. TROCKISTE IN JIH TAM MORIL.
     Celo “naš” Broz je baje Stalinu pomagal moriti trockiste. L.r. Janez KOMENDA
     Ah – kaka neinformiranost.

     • Stane

      Ah, kako je zgodovina lahko enostavna.

     • Janez

      Ja?
      Seveda!
      Zate je zelo enostavna.
      Nesodno.
      VKP B STALINSKO POLITIČNO POMORITI 500.000 ŠPANCEV?

      Je zate – ha, ha – humanizem.

      A na FDV vsiljujejo – tako grozotne neresnice? L.r. Janez KOMENDA

   • MladiLiberalec

    Preberi si Kocbekova razmišljanja o Španiji. Jih imaš v digitalni knjižnici. In boš videl da so španski klerofašisti s svojim državnim udarom in vojno šele okrepili komuniste v Španiji.

    • Janez

     Ti!
     Preberi raje
     Avtentična pričevanja Angleža iz Španije !
     Fred COPEMAN : REASON IN REVOLT, sta Broz in Stalin od GB zahtevala, naj knjigo avtentičnih prčevanj Angleža – uničijo..
     A en izvod je ostal.
     iIn je na Googlu.
     V Španiji ni bilo !
     avtentičnih komunistov. Vsi so bili Stalinovi plačanci. L.r. Janez KOMMENDA
     P.s.
     Razbijalski – Aanarhisti

 • antimur

  Da levaške barabe izkoriščajo otroke, je že v njihovih bolanih genih. Sicer pa štirideset tisoč pohodnikov kaže na zgubljanje moči leve bande, če računamo na to, da je polovica teh ali otrok, ali pa tistih iz JU. Preveril sem udeležbe na družabnih srečanjih in število prisotnih, naprimer na laškem Pivu in cvetju jih je v enakem obdobju vsaj stopetdeset tisoč, pa je navadna vaška veselica.
  P.S.:Kučan, boš moral dati befel Turnšku in Jankoviću, da se bosta bolj potrudila pri mobilizaciji kretenov, ki vam sledijo.

  • Jurij Musar

   Baje Kučan razmišlja, da bi po vzgledu krsta rimo-katolikov, tudi komunisti vpisovali v svoje vrste že dojenčke, v šole pa namesto veronauka uvedli Titoizem.

 • Sredina

  Zdej se pa umirte s tem zagovarjanjem fašistov, nacistov in kolaboracije.

  Točno se ve, kdo je dal ogradit ljubljano in kdo je pri tem sodeloval

  Treba je maldim povedat in take stavri v prihodnje preprečevat

  • slosin

   …pa tud povedat, kaj so delali rdeči bratje z VOS znotraj te ograje in kako so začel med okupacijo srat s komunizmom in začel z likvidacijam Slovencev…

   • Stane

    ….ki je ne bi bilo, če ne bi bilo kolaboracije z okupatorjem. Poljska duhovščina, npr., se NI udinjala nacifašizmu.

    • slosin

     Dej ne serji ga no s to zguljeno floskulo o kolaboraciji….
     Mal se posipaj s pepelom, pa napiš, ZAKAJ in KDAJ so nastale vaške straže….Pa kater bedak je v Evropi sredi okupacije začel uvajati komunizem….
     Pa še to napiš, kaj so delali glavni akterji revolucije v Rusiji
     na akademiji Đerđinskega…

     • Stane

      Se pravi, da kolaboracije ni bilo. Šlo je zgolj za balkansko Bundesligo v malem nogometu, kjer so domosranci Nemcem čistili kopačke in napihovali žoge. Drese so namreč nosili v kemične čustilnice in je ročno pranje odpadlo.

     • slosin

      Oja, je bila kolaboracija…V knjigi ‘Sodelovanje partizanov z okupatorjem’ lepo vse piše…Pa ‘Skrita, nepoznana zgodovina
      NOB revolucije’ tudi dobro razkriva kolaboracijo partizanov s fašisti in nacisti….

     • Stane

      Domosranska tolažba. Kar tažite se.

 • totex39

  Dobro bi bilo slišati, kaj so tovarišice govorile tem majhnim otrokom zakaj sploh tako hodijo okrog Ljubljane.

  • Sredina

   Ti bi jim verjetno povedu kako fajn ljudje so bli fašisti, in da so nam uslugo nardil, ko so nas ogradil in zihr bi se še kakih bedarij spomnu.

   • totex39

    Niti slučajno, ker jih na take ceremonije sploh ne bi peljal.

    • Sredina

     Ne gre za nobeno ceremonijo ampak kvečjemu športni dan, govoriš, kot da učiteljice v OŠ organizirajo neke politične tabore in ne vem kaj vse…

     • totex39

      A ja to so tovarišice govorile otrokom.

     • Stane

      Povedale so jim, da so okupatorji obdali Ljubljano z žico. Pri tem so jim pomagali domači izdajalci. Enostavno.

     • totex39

      No sedaj si pa le priznal, da še vedno proslavljate komunistične čase.

 • Fogglof Tunnek

  “9.500 otrok iz vrtcev so vodili po poti t. i. spominov in tovarištva. Starši, zakaj smo tiho, ko sistem zlorablja naše otroke?”… !?!?!?!?!?!?

  Proklete budale desničarske…prokleti Franci Donkey – Osel… Fsi fkup ste hujskaški gnoj klero-fašistični!!!
  Proklete oprode oz. bele podgane… same laži so vas!!!

  • Rožle

   Sam čuvej ti živčke …da te ne bo še fršlok..

  • Fogglof Tunnek

   Kdo zlorablja vaše otroke???… Ka prasice spet lažete!!!

   • Stane

    Največ zlorab otrok je s strani duhovščine.

    • Fogglof Tunnek

     Ne prenesem laži desničarskih… prokleti smrad domobranski !!!

   • tohuvabohu

    Zlorabljajo jih rdečkarji. Že 75 let.

  • Janez

   Pot spomina ?
   Na kaj .
   NA BRATOMORNO NESODNO KPS KLANJE !
   BRATOMORNO – cca 25.000 SLOVENCEV ? A je to ? “Tovariško”? L.r. Janez KOMENDA

   • Fogglof Tunnek

    Tak gledaj, da še tebe ne bom v jamo fukno… tele desničarsko !!!

 • VERZIFIKATOR

  SMRT ŠAHIZMU

  Na zidovih belih »Smrt šahizmu«,
  spet drugje zbledeli Anti-ša.
  Le kateri stene rad packa,
  ves predan je ekshibicionizmu?

  Šah očitno nič mu ni pogodu,
  ker igra se strogo po pravilih,
  tolče besno po šahistih gnilih
  in po vseh, ki z njimi so v sorodu.

  Rad še sam bil velik bi šahist,
  a samo, če v igri ni pravil,
  če drži se drugih navodil,
  če navzven lahko je anarhist.

  Saj na znotraj nič ni z anarhijo,
  ta, ki kliče nad šahizem smrt,
  v podsistemu lastnem je zaprt,
  besno v njem podpira kompanijo.

  Ta edina sploh ga še ohranja,
  ga na plošči svoji potrebuje,
  z njim poteze v šahu načrtuje,
  v vrste sprednje vedno ga poganja.

  Ni šahist, je daleč od trdnjave,
  lovec ni, ne konj, še manj skakač,
  je ubog nevreden postopač,
  ves brez smisla, brez vizije prave.

  To sovraži, da je le figura,
  šahovska najnižje vrste sprednje,
  kmet, pion, iz četice poslednje,
  ki se v boj ga med mazače »gura«.

  »Smrt šahizmu«, ta pionček vpije,
  razbesneno, prav totalitarno,
  a šahist premika ga preudarno,
  naj pion bedaček se razkrije.

  Kar sovraži, to pion podpira,
  najbolj revež žal sovraži sebe,
  in zato s šahistom zmerja tebe,
  fronte za svobodo spet odpira.

  Pa ne ve, ubožec, psihopat,
  da svoboda ni za te ubožce,
  v rezervatu je za rdečekožce,
  v šahovskem jeziku pa: šah-mat.

 • MladiLiberalec

  Začetek leta 1942 so fašistični okupatorji obdali Ljubljano z žico. Konec leta 1942 pa so belogardisti izvedli božične racije ko so skupaj z Italijani in po vnaprej sestavljenih seznamih aretirali na stotine sodelavcev OF jih najprej zaprli med zasliševanjem mučili potem pa poslali v internacijo.

  • Janez

   Ja !
   Za to nosijo krivdo
   vodilni KPS STALINI, ki so zavedli ljudi v njih podpornike. L.r. Janez KOMENDA

   • MladiLiberalec

    Podpirati OF je pomenilo podpirati narodno osvoboditev in ne komunizma. V času teh racij niti dolomitske izjave še ni bilo. Dr. Juvančič profesor bogoslovja iz Gorice je s škofom Rožmanom preživel konec leta 1942 nekaj dni skupaj v Rimu kjer sta bila na obisku. Zapletla sta se v polemiko ker Juvančič ni odobraval kolaboracije MVAC s fašisti. Glavni Rožmanov argument je bil po pisnem pričevanju dr. Juvančiča da je OF čisti komunizem. Ko pa je škofa vprašal če si upa to brez pridržka govoriti pred papežem je Rožman postal zmeden.

    • Janez

     Daj daj !
     V Sloveniji so vsi vedeli že 15 let kakšen zločinec je bil Stalin !
     In
     Vsi so vedeli,
     da so Maček, Leskošek itd. Navadni delomrzneži od Stalina plačani. L.r. Janez KOMENDA

     • MladiLiberalec

      Tudi o zločinih fašizma in nacizma so veliko ljudje vedeli.

 • Fogglof Tunnek

  Edini ki zlorablja vaše otroke so farji… so pedofilski župniki !!!… Ve oprode desničarske pa ste tako pokvarjene, da vašim otrokom sploh ne verjamete, da jih župnik zlorablja… Prokleti hinafci gnili !!!

  • Levicar nikoli!

   A nisi ti pezde rekel, da bos spizdil s tega portala?! A nisi sposoben drzat obljube niti samemu sebi?!?!

   • Fogglof Tunnek

    Ne bom spizdi iz portala ker ta portal mene potrebuje !!!… Tebe pa bom poiskal in te tako pretepel, da boš kri scal…in posral se boš tudi od sile… Prosil boš… “Tunek Tunek, prosim te nehaj. Nikoli ne bom več svojega gobca odprl!!!”… Kapish oproda klero-fašistična???

    • Levicar nikoli!

     Hahahahahahaha! Hahahahahahahahahahahahahaha!

     • Duhec

      To je to…. odklop.

  • tohuvabohu

   Naše otroke zlorabljajo rdeči učitelji. In to že 75 let! Smrt fašizmu in komunizmu!

 • Fogglof Tunnek

  Borut Pahor je reko: “Kako je mogoče, da smo odpustili Nemcem in Italijanom, brat bratu pa ne?”

  Kako lahko brat odpusti bratu če pa imamo razdiralca slovenskega naroda v naših vrstah…takega ki ga v naši zgodovini še ni bilo. Hujši je od Adolfa Hitlerja, in fsi vemo o kom govorim !!!… Bobu bob !!!

  • Janez

   Najbrž?
   Govoriš o VKP B STALINSKIH KPS STALIN KARDELJ, MAKEK&COMP. IZDAJALCIH !
   OD 1936. LETA DALJE LASTNEGA. VERNEGA NARODA. SLOVENCEV.
   Večinsko
   vernih Slovencev.
   Oni so bili slovenski narood. Ne tistih par sto VKP B STALINOV. Mar ne ? L.r. Janez KOMENDA

  • KIKI

   Tebi ni več pomoči! CRKN!!!!

  • tohuvabohu

   Kako pa govoriš o murgelskem škratu?

  • Olga

   Govorimo o Kučanu in borcih za privilegije! Njihov edini program je hujskaštvo! Preberite si svojih deset zapovedi! Ste tako prozorni, da je že dolgčas!

 • Občasni Komentator

  Čist tak. Otroke je briga za partizane in domobrane, hodijo tja ker pač ni pouka, ker si imajo lepo, je hoja zdrava za njih, jim sprošča endorfine in se dobro počutijo….kakšne neki Murgle, praznike dela, levi itn. Kaj pa je z vami?

  • Fogglof Tunnek

   Tudi pohod do Hude jame bi jim koristil…

   • tohuvabohu

    Tudi tebi bi koristil.

   • Občasni Komentator

    se strinjam…svoje otroke sem peljal tja in jim pojasnil kaj je bilo…kašen problem? prav tako smo bili v Jasenovcu in Aushwitzu…za mene je komunizem=fašizem, brez najmanjšega pomisleka

  • xtc

   Glej delno drži ostalo pa je bebavo:Komunistična propaganda pere možgane že najmlajšim ;da vzgaja leve bebce;ki nato zažirtajo državo skupaj z nekaterimi kolaboranti z desnice:

   • Fogglof Tunnek

    Otroci morajo vedeti resnico…morajo vedeti za osvoboditelje partizane in za izdajalce domobrance !!!

   • Občasni Komentator

    prav noben od otrok ne misli o tem na ta način…to je kompliciranje glav nedolžnih otrok z zadevami odraslih…otroci preprosto ne razmišljajo tako
    sprehod je samo sprehod (je v naravi, po lepo urejeni potki; osebno nič spornega ne vidim, ko x krat na leto grem po tej poti, ta majski dogodek pa je zdaj problematičen; dejmo se mal skulirat)

  • KIKI

   Saj, saj, ko otroci postanejo pismeni, jih v imenu “Titojugend” ne
   morejo več gonit okol Ljubljane, a njee!!!

 • Stane

  9.maj prihaja ! Dan zmage humanizma nad temnimi silami nacifašizma. SF-SN

  • xtc

   Nehaj bebo pa ti sploh veš kdaj je res konec druge vojne v EVROPI?
   Osmi maj petinštiridesetega;ko je Nemčija podpisala kapitulacijo prored zavezniki:DEVETI MAJ JE NAVADNA SLOVENSKO KOMUNISTIČNA LAŽ IN NATEG:

  • sobieski

   Osu! Kaj ne veš, da je bila kapitulacija podpisana 8. maja, mi slavimo 9. maja, ker so nam Rusi tako povedali….

   • KIKI

    Škoda, da so povedali, nekateri partizančki
    bi se še danes skrivali po hostah; bi jih Židan
    lahko uporabil za “hostarje” oziroma varuhe
    državnih gozdov.
    Vsak, ki v hosto bi vstopil, v rit bi šibro trofil !!! A njee?

  • totex39

   O, spet spet se boste valili po cestah Lublane z rdečimi zastavami.

 • Fogglof Tunnek

  SDS – stranka bifših komunajzerjef je leglo sovraštva med Slovenci.

  • garfi

   rdeći nacist Fogglof Tunnek • eno uro nazaj
   ŽIVEL JOSIP BROZ TITO,ŽIVEL ADOLF HITLER !!!
   ŽIVEL JAS VELIKI FOGLOF TUNNEK !!!

 • Fogglof Tunnek

  A naj otroke učimo to?:

  “Prisegam pri Vsemogočnem Bogu, da bom zvest, hraber in svojim nadrejenim pokoren, da bom v skupnem boju z nemško oboroženo silo, stoječo pod poveljstvom vodje velike Nemčije, SS četami in policijo, proti banditom in komunizmu kakor tudi njegovim zaveznikom svoje dolžnosti vestno izpolnjeval za svojo slovensko domovino kot del svobodne Evrope. Za ta boj sem pripravljen žrtvovati tudi svoje življenje. Tako mi Bog pomagaj.”

  • garfi

   rdeći nacist Fogglof Tunnek • eno uro nazaj
   ŽIVEL JOSIP BROZ TITO,ŽIVEL ADOLF HITLER !!!
   ŽIVEL JAS VELIKI FOGLOF TUNNEK !!!

  • KIKI

   Kdaj in kako in komu boš pa dopovedal da je danes EU z
   vodilno Nemčijo edina možnost , ki lahko reši te indoktrinirane
   otroke lakote in negotove bodočnost! v državi, ki ste jo vi pogubili?
   Ali naj preprosto do smrti žrejo samo parole in zastave !!!???
   Skakljanje in hajlanje z neumno komunistično zastavo
   jim ni in jim ne bo doprinesla ničesar! Stari borci naj poneumljajo
   sebe in sebi enake impotentne kalibre, mlade, ki morajo v
   življenju na svoji poti uspeti in živeti, pa naj rdeči prdci pustijo pri miru!
   Zelo, zelo neprimerno in čudaško je, da prav ti rdeči zapriseženci svoje
   otroke pošiljajo na študije po svetu , v “umazano” in “pohabljeno” tujino,
   kjer jim kasneje uredijo še vse življenjske pogoje za nadaljno kariero
   (n pr, Kučanova hči) seveda, vse za naš denar, naše otroke
   pa uničujejo z bebavimi parolami in gledanjem cirkusa s frustrati
   ala Turnšek in Janković, ki z ogabnimi lažmi in umazano propagando
   “hranijo” del Slovencev, ki jih sploh ne marajo in jim zanje ni mar, le njihov deeenarrr, deeenaaar jim diši ! Upam, da se bojo z njim zadušili,
   sprijenci posrani ! S tabo vred, seveda!

 • Fogglof Tunnek

  A naj otroke učimo peti domobransko himno Moja domovina namesto Zdravljice?… A to bi desnosučni radi… Prokleti voluharji !!!

  • garfi

   rdeći nacist Fogglof Tunnek • eno uro nazaj
   ŽIVEL JOSIP BROZ TITO,ŽIVEL ADOLF HITLER !!!
   ŽIVEL JAS VELIKI FOGLOF TUNNEK !!!

  • tohuvabohu

   Prekleto govedo zarukano, ne serji. Pojdi kam drugam srat klamfe.

 • xtc

  kRIVI SO STARŠI:sTARŠI MORAJO JASNO POVEDATI;DA SVOJIM OTROKOM PAČ NE DOVOLIJO SODELOVANJA NA PRIREDITVAH ;KI MALIKUJEJO ZLOČINSKI KOMUNIZEM:
  In da komunizem ni domoljubje ampak izdaja kot nacizem in fgašizem:

  • Fogglof Tunnek

   Starši se nimajo kaj ftikati v šolslki kurikulum… Kapish?

 • Duhec

  Očitno majo sam levi otroke…

  • Fogglof Tunnek

   Desnim otroke delajo farji !!!

   • Duhec

    Grozljivo….

    • Fogglof Tunnek

     Seveda je grozljivo…pa res tudi !!!

     • Duhec

      Ok…. to pretiravaš. Ti pač vse izkoristiš za svoje leve in uno smešnico ZL. Men je predvsem zanimivo, ko tle na portalu skačejo a ziher so vsi njihovi otroci oz prej vnuki bli na tem pohodu, če se je pač šola odločla za sodelovanje. Hinavci al posranci.

     • Fogglof Tunnek

      Nima se kdo kaj ftikat v šolski kurikulum.

     • Duhec

      Lol. Za vsako sranje dobiš za podpisat…. če se ne strinjaš, pač iz tega ni nič. Starš ma velik pravic. Ne vem na kteri šoli bi naj ti delal, da jih nima?!

     • Levicar nikoli!

      Tvoj prijatelj tunnek se nobene sole od znotraj ni niti videl!

 • sobieski

  Mene zanima, kje je una varuhinja z milozvočnim glaskom, aha še ena zdenka v 3.0…

 • Fogglof Tunnek

  Moji “bratje” komunisti in partizani niso bili od okupatorjef opremljeni, oblečeni, nahranjeni, oboroženi in celo plačani, da bi za nacifašiste pobijal lasten narod ali pa ga pomagali v živilski vagonih nalagat v srednjeevropska kurišča in plinarne… To so delali vaši klero-fašistični bratje !!!

  • garfi

   rdeći nacist Fogglof Tunnek • eno uro nazaj
   ŽIVEL JOSIP BROZ TITO,ŽIVEL ADOLF HITLER !!!
   ŽIVEL JAS VELIKI FOGLOF TUNNEK !!!

  • Janez

   Drži !
   TUNNEK !
   Prav imaš !
   NISO BILI PLAČANI, OZ. SO BILI PLAČANI – OD ZLOČINSKEGA VKP B S T A L I N A !
   Slo
   KPS STALINI – S PA – CCA 25.000 VERNIH SLOVENCEV – POMORILI NESODNO – KAR SAMI !

   B ŠPANIJI
   SO VKPB STALNISTI – PLAČANCI – NESODNO POMORILI – VSAJ 500.000 VERNIH ŠPANCEV !
   V
   Sloveniji – pa vsaj 25.000 ! Vernih Slovencev.
   Nekdo?
   Spodaj je zapisal, da je bil to ?
   Komunistični boj – za ? HUMANIZEM !?
   25.000,
   500.000 pomorjenih? Humanizem? Halo ! Kako kaj vaša pamet ? L.r. Janez KOMENDA

  • slosin

   Tvoji bratje so se ‘opremili’ z ropanjem domačega prebivalstva in niso pobijali Slovencev za nacizem, temveč za komunizem in Stalina…

 • garfi

  jugobutale so tretja jugoslavija

 • sobieski

  Zakaj rdeči po umu ne slavite danes Titov rojstni dan (avtentičen rojstni datum)? Sicer ne vem, za katerega ta datum velja, za tistega brez prsta ali za tistega brez noge…

 • neny

  Med vojno se je partizan, ki je bežal pred Nemci zatekel v cerkev in se skril nuni pod obleko. Nemci so vstopili v cerkev, nuna pa jim je povedala, da v cerkev ni vstopil nihče. Med tem časom pa se partizan ni mogel več zadrževati in je začel otipavati nunine noge. Tako je otipaval vse višje in na koncu presenečeno otipal moški spolni organ. V tem trenutku je nuna rekla:
  “Bodi miren, tudi jaz se skrivam!”

  • MladiLiberalec

   :D

   • Levicar nikoli!

    Homofobijo in ksenofobijo (karkoli ze to je… drugac en velik nic) bolj tezko prenasas, incestni stosi na racun desnakov ti pa sedejo, vidim! Levuharska hinavscina! Tipicno!

    • MladiLiberalec

     Jah tisto ni hec. XD

     • Levicar nikoli!

      Ne, levuharske odvratnosti, ovajanje, groznje in omalovazevanje mrtvih so pa stosi, ja! Kok mora bit en clovk pokvarjen, da mu je en kozjejebec vec vreden, kot lasten sonarodnjak, kljub temu, da je na drugem bregu glede politike! Meni ste vsi slovenski levuharji se vedno vec vredni, kot kozjejebci – ker vas imam se vedno za SLOVENCE!! Lahko bi vas bilo sram, pa vem, da nimate vesti!

     • MladiLiberalec

      Prvič jest sem liberalec. In drugič mam rad hece na splošno. Zdej ko sem liberalec predvidevam da me maš celo še mal rajši kot ostale slovenske levičarje ha ha.

  • KIKI

   To je bil mladi partizan Janez Stanovnik, ki še danes čepi v varnem
   zavetju ene uboge, zlorabljene Slovenije! Čast mu in slava in upam,
   da se v “dreku vala…”

   • janez cepec

    de ni bla nuna tvoj star fotr?

    • KIKI

     Ga grem takoj vprašat : Tita Turnška, seveda!

    • KIKI

     Grem vprašat Tita Turnška!!!

   • tohuvabohu

    Stanovnik je bil bolj švoh partizan. Hoste od blizu ni videl.

    • KIKI

     To že drži, je pa še zadnji v vrsti generalnih lažnivcev!
     Drugi so šli že “ajat”….
     HEROJI SO PADLI! (Shekespeare : Revolucionarna
     epoha)

 • janez cepec

  ne moreš tok mejhnih otrok takoj u Jajce terat. tapru jih je treba navadet hodet okjol Jeblane, de se mau “nardijo”, ko pa porastejo, čez ene par let, pa se spet skup zberejo, jih bo izkušen vodič z mnogo prakse, takrat že odslužen politik (izmozgan, razočatran, razfukan) g. Janez Janša pelu po poteh AVNOJA direkcjon u Jajce. to bo za nadebudno mladež nepozabna izkušnja, ki se jo bodo spominjal daleč ke u stara leta

  • Janez

   Ubogi starček – 92 let – j. Cepec !
   Že 100 x
   je ponovil eno in isto – prazno flanco.
   Ja g. J.J.
   je v Jajcu videl ? Da je to ex YU JAJCE. – SMRDEČ – KLOPOTEC ! To. L.r. JANEZ KOMENDA

   • janez cepec

    ponavlaš se ti, BUNKSL

 • Fogglof Tunnek

  Hahahahahahahahaha… ka vam fse naflosajo iz prižnice iz trstenjakove?

 • tohuvabohu

  Če bi fogel bil učitelj, bi to bila huda zloraba otrok. Ne more in ne sme manijak imeti dostopa do otrok. No, še dobro, da samo naklada.

  • Levicar nikoli!

   Tunnek nima ritne luknje, on zre in serje skoz gobec!

   • tohuvabohu

    Pravzaprav je vseeno, ker itak ni noben učitelj. On je bil haloški totengrobar, pa so ga odpustili, ker imajo rovokopače. In zdaj ima preveč časa.

    • Fogglof Tunnek

     Lahko sn tvoj totengrobar…kapish?

     • tohuvabohu

      Odpadel si kot knof od gat, govedo zarukano.

  • Fogglof Tunnek

   Meni ne niše od staršef odločal oz. določal katere pesmi bojo moji učenci peli… Če jas odločim partizanske je to, to…in pika!!!… Doma naj delajo ka hočejo, fšoli pa je moja beseda glavna…kapish???

   • tohuvabohu

    Haluciniraš. Ti lahko učiš peti škorce v sosedovem vinogradu. Kajti svojega ne premoreš, klošar.

    • Fogglof Tunnek

     Mene majo moji fročeki radi…kapish?

     • tohuvabohu

      Meeeeee meeeeeee meeeee.

   • Jože

    Bravo Tunek moj podpis
    Joško

 • Bastian

  Žica okoli Ljubljane je bila namenjena omejitvi vpadov posiljevalskih rdečih banditov,ki so hiteli pobijat domačine,ne okupatorjev se razume.V vseh letih vojne je bilo tako obvarovano vsaj 500 življenj.Po zauzetju belega mesta se je pobijanje domoljubov nadaljevalo še za nazaj.

  • Fogglof Tunnek

   Tebe bo tudi treba v jamo fuknit, haa?

 • vsemojebabe

  Zahtevam, da moderator izloči s foruma osebke, ki hudo žalijo druge, kot je to storil forumaš katerega izjavo citiram spodaj:

  Levicar nikoli! (44 minut nazaj)

  Nehej se drogirat, idiot!

  • Gru

   Tukaj ni moderatorja ;)

  • Levicar nikoli!

   Bozcek… hitro k mamici pod kiklo jokcat. Pa pazi, da te ne raznese med zahtevanjem!

   • Olga

    Misli, da je Tito Turnšek! On “zahteva”…

  • Duhec

   Novi sta ostala dva novinarja, Donko in Marjanca…. ti pa o moderatorju.

   • Levicar nikoli!

    Vi levuharji bi moderatorje samo za nas desnake, levuharske odvratnosti so vam sprejemljive!

    • Duhec

     Nope…. drži pa, da je večina tvojih komentarjev neprimerna in bi Petek moral reagirat…. te blokirat, itak.

     • Levicar nikoli!

      Neprimerni so namerno! Kaj pa tiste komentarje, ki scuvajo o ponovnem filanju jam in rovov s slovenskimi desnaki?!? Tam ne vidim, da bi ti imela kaj proti!

 • Gru

  izrojene levice,

  Žal pa dediči komunizma v svet laži silijo tudi najmlajše. ,Hudo mi je ob spoznanju,

  da v letu Gospodovem 2017 po vrtcih in šolah še vedno nimate svobode, da bi učili resnico! Predstavljam si bolečino mnogih ob tem

  To ni vzgoja, ampak vsiljevanje laži v glave naših malčkov

  Da bo prihodnost gradila na zdravih temeljih objektivne zgodovinske resničnosti, ki bo lahko prinesla spravo, brez katere ni napredka skupnosti. Zato k uram domovinske vzgoje spadajo pričevanja osamosvojiteljev, npr. Krkoviča

  Zavedajmo se, da pomeni pretirana odsotnost staršev zlorabo otroškega zaupanja. Morda bomo z več prisotnosti v družini ob kakšen evro,

  Prav bi bilo tudi, da svoje nestrinjanje ob omenjenih zlorabah izrečemo tudi starši. Me zanima, če bi bili starši ateisti tiho, če bi vrtec otroke peljal na romanje?

  Laž in manipulacija ne krepita zdravega duha niti telesa.

  Lep poiskus pridobivanja volilcev ;)

  • Olga

   Torej bodimo glasni! Moj otrok, če bi živela v Ljubljani, bi ostal doma!

   • Duhec

    Ti si ziher ena zatežena, stara, osamljena ženska s ktero moški ne zdrži več kokr 2 minuti.

    • Levicar nikoli!

     Dej ti kosmatinka, pust Olgo pr mir!

     • Duhec

      Pa jo mej… glede let sta si tko bliz.

     • Levicar nikoli!

      Hvala! Rade volje!

     • Duhec

      Kul…. se bota gledla, ker noben več nič ne more.

     • Levicar nikoli!

      Ne skrbi ti o tem, kaj bova midva z Olgo delala. Strigla se zih ne bova!

   • Jože

    OLGA
    Farjem ga pa pošiljaš. Tam se učijo da se da iz nič ustvarit cel svet.
    ha ha ha !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    LP
    Joško iz Prekmurja

 • MladiLiberalec

  Komunisti so imeli na začetku vojne okrog 1000 članov. Skupaj še z raznimi simpatizerji mogoče največ do 3000 ljudi. Krščanski socialisti so imeli 8000 članov. Med prebivalstvom je bila njihova podpora tudi velika. Torej je logični zaključek da OF ni bila komunistična organizacija. KP je prevladovala počasi in šele kasneje po koncu vojne zares prevzela oblast.

  • Olga

   Ne! OF sploh ni bilo! 26.5. so ustanovili protiimperialesticno fronto! Torej proti Angležem in Američanom! KP je prevladala z NASILJEM in USTRAHOVANJEM! Poglejte, kaj delajo danes Islamisti! Enako so delali komunisti!

   • MladiLiberalec

    PIF ni bila isto kot OF sem že velikokrat podal dokaze. Program je bil različen. različne so bile skupine ki so sodelovale v eni oz drugi fronti.

    • xtc

     pOPOLNOMA ISTOISTI LJUDJE IN BOJ PROTI aNGLOAMERIČANOM:

     • MladiLiberalec

      Kar ponavljal to kar je naročil v zagati kolaborantom Miha Krek sredi leta 1943 in pa tvoje fikcije tud o nemški nepremagljivosti ha ha.

     • xtc

      Kolaboranti so bili komunisdti;najprej so kolaborirali z okupatorjem proti zavednim Slovencem;;vseskozi pa kolabrirali z noskovskim okupatorjem:Komunisti nimajo nič skupnega z domoljubjem še manj s samostojno Slovenijo;njim ta nikoli ni bila cilj;ampask okupacija in hlapčevanjeruskemu gospodarju oz: okupatoprju:ASli po domačeSlovvenci so nemškega ;italjanskega in madžarskega okupatorja zamenjali za komunistično ruskega:

     • MladiLiberalec

      Hlapčevanje Moskvi se po vojni tud ni lih potrdilo. Partizani so bili z okupatorjem po juniju 1941 v stalnih bojih kakšna kolaboracija neki.

     • Levicar nikoli!

      Kaksnih bojih?! Mislis streljaj iz zasede in jo ucvri?!? Teh bojev je bilo pa veliko, ja!

     • MladiLiberalec

      Bod resen no XD ok sej vem da preveč zahtevam

     • Levicar nikoli!

      Povej mi katerih bojih in katero bitko naj bi hostarji dobil?!?!

     • MladiLiberalec

      Ma sej sem že tokrat no. Ti si tak kot je reku Shermer za holocaust dinajerje. Najprej trdijo da ni vmesnih členov pokažeš jim enega potem pa hočejo takoj dva nova. XD

     • Levicar nikoli!

      Kaj si tolkrat?! Pisal neumnosti?!?

     • MladiLiberalec

      XD

     • Duhec

      Hahaha….. smešn pa je.

     • sprehajalec

      Ker je bil Stalinu sumljiv, sta Tito in kardelj na lastno pest uvedla zadružništvo, da bi dokazala svojo pravovernost. Nihče ni tega zahteval od njih. Za nagrado za medvojno trpljenje Dražgošanov in za njihov molk, so jim ponudili dva socialistična stanovanjska bloka v okviru zadrug. Blok Spodnje Dražgoše in blok Zgornje Dražgoše.

      zato še danes ne boš našel Dražgošana na proslavi. Samo Brko cvili z Zokijem pa Murgl’cem. Heroja Toneta Dežmana Tončka so pa po vojni tako pretepli v Dražgošah, da ni več hodil tja brez zaščite. Toliko o osvoboditeljih.

     • Levicar nikoli!

      Tole pa levuharjem ne bo vsec! Haha

     • MladiLiberalec

      O ne Informbiro je prav to očital KPJ da kao zamuja s kolektivizacijo in sodeluje s kapitalisti na vasi.

     • sprehajalec

      Kolektivizacija je bila v izvedbi od 1947, informbiro ji je očital počasnost, zato jo je Tito pospešil. Sledila je lakota, kot povsod v komunizmu, ki so jo rešili Američani z UNRA paketi. Simpl kot pasulj.

      kaj pa pravi Repe? Še kar Šubašić in demokracija 1948 leta?

     • MladiLiberalec

      Ne to za povojni čas pa ne pravi. Drgač prvi del se kar strinjam ja.

     • sprehajalec

      Pa saj je bil Šubašić še po vojni. Nič ne pravi o tem? Šopa?

     • MladiLiberalec

      Sam do volitev ki niso bile lih fer. Sam boljsevizma pa ni bilo tam skor do informbiroja pol se je se mal skusalo prilagajat pol se je pa ze odlocilo kmalu za drugacno pot. Kolektivizacija se je ustavila stevilo politicnih zapornikov pa je ze od leta 1952 padalo.

     • sprehajalec

      Sam do volitev ki niso bile lih fer. Sam boljsevizma pa ni bilo tam skor
      do informbiroja pol se je se mal skusalo prilagajat pol se je pa ze
      odlocilo kmalu za drugacno pot.

      Boljševiki so bili kalup vsem partijam pozneje. Maršal je obračunal s političnimi nasprotniki po boljševiščkem vzorcu. Žica pa jama. Tako je likvidiral obsežne skupine vojnih ujetnikov, meščanstva ter buržuazije ter klera. Številke gredo v sto tisoče.

      To o drugačni poti je znana teza penzioniranh samoupravljalcev. Lahko smo hodili v Trst po jeans, kar je dokaz drugačne poti.

      Kolektivizacija se je ustavila stevilo politicnih zapornikov pa je ze od leta 1952 padalo.

      V Franciji, pa Holandiji, pa na Norveškem jih sploh bilo ni. Kaj je to za en način dokazovanja? Samemu sebi ali kaj? Repetov način?

     • xtc

      Veš kaj mi je predleti rekel nek potomecDražgošana;ki so mu ubili starega očeta zaradi herojstva partizanov?
      Da je treba tisti beton skotaliti po bregu navzdol;ker je sramota in onečašča Dražgošane:

     • xtc

      Ropanje kmetov in premožnih;požigi in posilstva ter umori uglednih zavednih in premožnih Slovencev ter ubijanje političnih nasprotnikov ali ovajanje le teh gestapu pač nmiso boji:Sicer pa tole:
      Kakšni boji?
      BojevSI ŠE PRIVOŠČITI NISO MOGLI LE ROPANJE CIVILOV :
      Glede bojev pa tole moj oče je bil priča dogodkom koncaŠTIRINAJSTE ;tam ni bilo nobenega herojskega boja ampak le beg dokler jih niso Nemci popolnoma razbili ;pobili;razgnali itd:Da so preživeli so se pri kmetih skrili kot hlapci večina pa je itak poflikala od neprestanega pregonaNemcev:

     • MladiLiberalec

      Ti si isti kot holocaust dinajer Levičar nikoli. XD Čeprav holokavsta ne zanikaš. Sam si pa pri drugih temah čisto isti. Shermer je dobro rekel o vas: Najprej trdijo da ni vmesnih členov pokažeš jim enega potem pa hočejo takoj dva nova.

     • Levicar nikoli!

      Kaj ne nasprotje holokaust denajerja?! Holokaust beliver?? Ne kvasi neumnosti cist ob vsakem postu!

     • MladiLiberalec

      Pa kaj mi hočeš povedat? da sta plati istega kovanca?

     • Levicar nikoli!

      Popolnoma istega! Vsaka stvar ima vec plati, a za samo eno nam vsiljujejo samo eno verzijo!

     • MladiLiberalec

      Uh ja no

     • Levicar nikoli!

      Naj ti razlozim kaj mislim: ce za Ukrajince v Holodomoru reces, da jih ni umrlo toliko kot pisejo, ali da se sploh ni zgodil, se nic ne zgodi. Ce reces, da Hutujci v Ruandi niso potolkli skoraj miljona Tutsijev ali da se genocid sploh ni zgodil, se prav tako nic ne zgodi. Isto o Inkih, o ameriskih indijancih, ali o avstralskih aboriginih. Isto, nic! Zakaj je holokavst drugacen?!? Ali so mogoce prej nasteti manj ljudje od Zidov?!?

     • MladiLiberalec

      Ja nwm če je čisto tko veš. Še pri nas so bile tožbe če se zanika povojne poboje al pa govori da bi jih moral še več pobit.

     • Levicar nikoli!

      Spet nisi odgovoril na vprasanje!

     • MladiLiberalec

      Ja nwm če je čisto tko je moj odgovor. Na glej:

      In 2014, the BBC aired the documentary Rwanda, The Untold Story, which included interviews with American researchers who claim that most of the victims may have been Hutus. Afterwards, Rwanda’s parliament approved a resolution to ban the BBC in the country.[17]

     • Levicar nikoli!

      Vprasanje je enostavno: ali so drugi narodi in rase manj vredni od Zidov?

     • MladiLiberalec

      ja to pa niso ane

     • Levicar nikoli!

      Hvala! Torej zakaj razlika med svetostjo in nedotakljivostjo holokavsta in vsemi drugimi genocidi v zgodovini clovestva?!?

     • MladiLiberalec

      Sej ni lih tko. Tud drugi reagirajo na prevec banalna zanikanja ali prevracanja.

     • Levicar nikoli!

      Ja, ampak samo “resnica” glede holokavsta je uzakonjena. Ali naj bodo vse, ali pa nobena!

     • xtc

      Glej teleban oče je bil priča dogodkom konca Štirinajsta;ki so razsuliNemci kot piksno;bila je huda zima Nemških kolon kar nekaj dobro zimsko opremljenih z mulami in orožjem za boj v hribovitem:Ti skušaš preglasiti tisto;kar so ljudje videli in doživeli:Si popolnoma enak;kot oni ;ki pravijo;da so arusi bitko pri Kursku dobili_NE izgubili so jo in to z hudimi izgubami a jim je bitka oslabila močNemcev za nadaljnje napredovanje:

    • sprehajalec

     Kaj sanjaš, nemci pravijo drugače. pa bodo že vedeli, saj so bili zelo blizu ves čas.

     Die OF wurde wahrscheinlich am 26. April 1941 gegründet (als offizielles
     Datum gilt der 27. April 1941) in der Wohnung des Schriftstellers Josip Vidmar in Ljubljana und hieß bis zum deutschen Überfall auf die Sowjetunion am 22. Juni 1941 Antiimperialistische Front (slowenisch: Protiimperialistična fronta; abgekürzt: PIF).

     Repetove kolobocije. namen je jasen, upravičiti pomor slovenskega meščanstva in protikomunističnih brocev, ter upravičiti današnje transferje.

     • MladiLiberalec

      Program OF je bil različen od programa PIF Nemci ne morjo tega spremenit. Kje pa program OF omenja kak imperializem?

     • xtc

      A si ti toliko butat ali se delaš to?
      Seveda so zadevo izpustili a je ostala v programu voditeljevkomunistov;ki so si zmonopolizirali OPF in za voditeljico upora razglasili KP:_KI JE BILA IDEOLOŠKI TRUST PIF:

     • MladiLiberalec

      OPF ja :D

     • sprehajalec

      V svojem imenu, PIF.

   • Jurij Musar

    Kristjani ste pa angelčki. Nekoga ubiješ, kupiš odpustek in zadeva je urejena. Razen če nisi čarovnica, potem pa brez greha na grmado. OLGA prenehaj že pisariti neumnosti. Cela človeška zgodovina je zgodovina vojn in pobijanja. Vse vojne pa so plod imperializma, takšnega in drugačnega. Neumnost je pisariti, kdo jih je več pobil. Pa saj to ni tekmovanje.

  • xtc

   Glej butelj OF je bila tipična komunistična tvorba preje imenovana PIF:
   Da bi ljudi lažje preslepili so se zvito preimenovali vOF;POD PRETVEZO LAŽNEGA DOMOLJUBJA(njim je bila vse MOSKVA) OB PREIMENOVANJU PA IZKLJUČNO MOMOPOLIZIRALI NARODNI UPOR POD VODSTVOM kp VSAKDO DRUG ;KI NI ŽELEL IMETI POSLOV Z KOMUNISTI JE POSTAL IZDAJALEC IN PRIČELI SO S POBIJANJEM TISTIH;KI KOMUMNISTOV NISO ŽELELI KOT NOSILCEV NARODNEGA UPORA:

   • MladiLiberalec

    Ti XTC ki imaš fikcijo na nemško vojaško superiornost si pojdi pogledat Spomine ko pričuje bivši partizanski poveljnik Kajin iz Bele krajine kako se je bilo treba boriti z Nemci in katere taktike so bile najbolj uspešne. Sem ti že prej napisal pa nwm če si vidu.

    • xtc

     Glej butelj poznal sem ljudi;ki so sodelovali v bojih zNemci(žal so pokojni) če bi šlo bi ti jih z veseljem pripeljal;da bi ti pospravili po betici;oni so vsi govorili precej drugače od rdečih pravljičarjev:

     • MladiLiberalec

      iso bili Nemci tko nadmočni kot ti predstavljaš. Vztrajam pri tem

     • xtc

      zELO NADMOČNI;KO ŽE TRDNO VZTRAJAŠ PA NAJ TI POVEM ;DA IMAM ŠE ŽIVEGA SORODNIKA;KI JE TO DOŽIVEL;pod dobrovoljnim “mus” služil šeKNOJ:
      gLEJ NE OPLETAJ Z POL RESNICAMI PROTI NEKOMU ;KI ZADEVE VE IZ PRVE ROKE:

     • MladiLiberalec

      Nemce so partizani kar večkrat nažgali isto tudi Italijane še večkrat v bistvu.

     • Levicar nikoli!

      Navedi kje! V kateri “bitki”???

     • MladiLiberalec

      Dej mogoče boš ti Kajina poslušal.

      http://4d.rtvslo.si/arhiv/spomini/174427897

     • xtc

      No sedaj mi zaupaj te velike bitke ;kjer so sesuli Nemce:
      Da ne boš opOLJANAH;KER SO navadna laž:

     • sprehajalec

      Kje pa so jih, kaj pravi Repe? Svetovna Wikipedija omenja 5 bitk gibanja z sovražniki, ena je z Nemci, Dražgoše. Ostale pa z vaškimi stražami in Italijani.

      tako pravi svet, kaj pa pravi Repe? Kje so jih nažgali?

     • MladiLiberalec

      Pa sej sem vam že ne vem kokrat povedal za razne bitke tuki na forumih.

     • Levicar nikoli!

      Flancal si! Nisi povedal kje in kdaj so gozdni tolovaji dobili kaksno bitko proti Nemcem?

     • sprehajalec

      Kao bitke? Bohinjska vstaja, ko so našponali komunisti mladce, da je Rdeća armada pred Berlinom jeseni 1941. Se je po naključju pripeljal orožnik iz Bohinja, so se razbežali domov. Edino pravilno.

     • MladiLiberalec

      No poglejta si pričevanje Kajina z LN. Zdej pride bejba iz službe pa bom moral dol.

      http://4d.rtvslo.si/arhiv/spomini/174427897

     • sprehajalec

      In kaj? To je tista oddaja, zaradi katere so Pričevalce na protest ZZB NOVJ vrgli v pozne nočne ure’ Da so lahko tile tipi?

      če se je prebil do generalmajorja v prejšnjem režimi, ne more imeti čistih rok. Gre za preverjen kader.

     • MladiLiberalec

      Poglej si ko opisuje bitke. In strategijo za boj z Nemci.

     • Levicar nikoli!

      Hahaha in med begom klicali mamo!

     • sprehajalec

      Nemci nadmočni? Veliko prič sem slišal, da ko so jih zagledali špura, naravnost naprej in navzgor v hrib. Pa saj je bilo logično, iti se avanturizem s par starimi flintami. Nemec je pripeljal topič, ali pa poklical letalo iz Celovca. Potem je bila pa veselica. Frontalnega boja z nemci so se borci NOVJ z vodilno vlogo komunistov v gibanju izogibali, dokler se jim Nemci niso predali 13.05.1945, ker jim je razpadla država.

     • MladiLiberalec

      Ma to majo eni slovenci mal preveč rešpekta pred Nemci. Ni blo to tko.

     • sprehajalec

      Poslušaj, nikoli ne boš govoril z živimi pričami dogodkov. Jaz sem imel to priložnost. Pusti repeta, laže iz znanih razlogov.

     • MladiLiberalec

      Sem poznal tud resnične borce sam zdej sam še enga. pa poglej si kako to izkušeni Kajin razloži sej sem reku.

     • sprehajalec

      Pusti kaj so te šopali vpričo partijskega nadzornika. Upoštevati moraš kaj so povedali, ko so bili sami in so se malo opogumili s pijačo. ta strah pred komunističnim komisarjem je v njih zakoreninjen še iz NOB.

     • Levicar nikoli!

      Nam so vsiljevali enega “pravega borca”, ki se nam je lagal, kako je po “bitki” tri dni in noci lezal v tekoci Savi, da ga Nemci ne bi dobili! Hahahahahahaha majmun!

     • sprehajalec

      Ja dejansko je bilo tako, kakšnega so privlekli v šole, da je tumbal. In res se spomnim, da je bila rdeča nit zgodb kako je “ušel” Nemcem. Nam se je sicer junak zdel, pa verjetno si je s tem rešil življenje nimam kaj reči. Ampak daleč od slavnih bitk, o katerih se po novem tumba. Včasih se sploh ni, se spomnim.

     • MladiLiberalec

      Stari ti ze pozabljas zgleda. Poglej si kako staro knjigo o NOB. Za razne bitke se kot po pravilu navajajo dosti vecje stevilke padlih sovraznikov kot je v njihovih lastnih porocilih.

     • sprehajalec

      Nemci so vodili zelo natančen popis svojih padlih. Zakaj bi lagali sami sebi? Iz propagandnih razlogov pred prebivalci tretjega rajha, da jim partizani povzročajo težke izgube? Daj nismo otroški vrtec tukaj.

      Total Wehmacht KIA 1939-1945:
      2,230,324

      Iskanje po imenih je na volj na spletni strani za to, poleg tega sem ti pripopal nekoč link, kjer je nekdo zbral vsa poročila obeh strani o izgubah. nemcev umrlih od 1941-do 09.05.1945 je bilo cirka 500. Potem se je pa začela morija na dvojnimi ujetniki.

     • MladiLiberalec

      No padlih je bilo manj kot so včasih trdili to ja. Samo 500 jih je padlo pa samo v bitki za Trst. Vsega skupaj pa okoli 6000 od partizanov ali z njimi povezanih zavezniških enot.

     • sprehajalec

      pred časom sem ti napopal link, ki se sklicuje na zabeležke, omembe iz knjig.

      https://sl.wikipedia.org/wiki/Seznam_spopadov,_bitk_in_operacij_v_Sloveniji_med_drugo_svetovno_vojno

      Dobrodošel si, da dopolniš. V Trstu je bila 4. armada Jugoslovanska. Oborožena že z sovjetskim orožjem. Govoriva o slovenskih partizanih. Indici so, da so vse predane nemce likvidirali in pometali v fojbe, vsak tako kažejo sondaže fojb.

      Po vojni so pobijali nemce, da bi dvignili svoj prispevek in napihnili neko številko za NOB zgodovino. Odtod 6000. Pobijanja na vsakem koraku. Rekel sem, da manjka še ocenjeno polovica nemcev, ki se je po podatkih nemškega Urada za grobišča predala JA.

     • MladiLiberalec

      Tisti seznam je pa res bogi no. Ja slovenski partizani in njihovih zavezniki hrvaški partizani, JA, RA in zahodni zavezniki so na slovenskem ozemlju povzročili 6000 smrti nemških vojakov med drugo svetovno vojno. V Trstu konkretno so bile zelo hudi boji. Pri preboju fronte v Sežani je padlo recimo 70 Nemcev. V samem mestu veliko na Opčinah kjer se niso hoteli vdati čeprav so bili čisto obkoljeni in so jih obstreljevali močno s topništvom.

     • sprehajalec

      Tisti seznam je pa res bogi no.

      Piši in dopolni.

      Ja slovenski partizani in njihovih zavezniki hrvaški partizani, JA, RA
      in zahodni zavezniki so na slovenskem ozemlju povzročili 6000 smrti
      nemških vojakov med drugo svetovno vojno.

      Dokaži. Najdi vire. Takole ti povem, do 09.05.45 okoli 500, po 09.05.1945 je pa povsem verjetno, da je številka narastla na 6000. Na toškem čelu so jih postrelili, pa povsod, kjer so prekopavali pobite domobrance so jih na koncu postrelili.

     • MladiLiberalec

      Lej student zgodovine mora danes znati nasteti lokacije povojnih pobojev in kdo je bil tam pobit. Spremljaj kar pisem pa bos videl da samo to dalec presega stevilko 500.

     • sprehajalec

      Ima študent zgodovine morda dostop do arhivov Knoja, pa Udbe?

      Pa povojnih pobojev je kolikor vem 600 lokacij.

     • MladiLiberalec

      Seznanjenost s tem je dobra. resno

     • Jurij Musar

      Moj tast je bil v partizanih od leta 42, tudi borec 14. divizije, ko so šli na štajersko, pa bi se zanesljivo strinjal z Mladim liberalcem.

  • sprehajalec

   To je lari fari. Komunisti so imeli od vsega začetka absolutno oblast. Tistih nekaj ostalih, pa je z Dolomitsko izjavo 1943 to tudi uradno potrdilo. Desni niso bili povabljeni v OF niti zaželjeni. Zato so kasneje formirali protikomunistični odpor, sledila je državljanska vojna.

   Partizani so po predpisanem receptu Kominterne ustanavljali osvobojena ozemla in komiteje za ta ozemlja. Povsem enak proces je bil v Grčiji, ko so Nemci odšli, so grški komunisti razglasili osvobojena ozemlja in napravili neke vrste volitev ter ustanavljali vaške komiteje. Zavzeli so cela gorska področja, izbruhnila je državljanska vojna. V Grčiji so se vmešali Angleži ter s pomočjo monarhistov vzpostavili oblast meščanskih strank.

   Ko so Nemci odšli od tukaj, so jim protikomunistične enote sledile, z namenom da pridejo nazaj z Angleži iz Koroške, tako kot je bilo v Grčiji. Vendar tukaj Angleži niso prišli, saj so že prej ustanovili neko vrste Vlade Tito-Šubašič, ki bi vrnila Kralja na prestol, zato vdor v Slovenijo ni bil potreben. Tito je poteptal dogovor, sledil je obračun in pomor protikomunističnih sil skupaj z žlahto.

   Simpl kot pasulj. Ne vem kaj je treba diplomirati na to temo? Oziroma namen je le eden, kako bi se upravičil pomor meščanskih strank in meščanstva ter protikomunističnih borcev po vojni. ter s tem upravičil velike denarne transferje iz proračuna na TRR samoimenovanih dedičev zmagovalcev in njihovih strank. In da skomponira to zgodbico, so najeti Repe, pa Pirjevec pa podobni režimski ptiči, ki trpajo na ta račun dober davkoplačevalski denar v žep. Gre ponovno za krajo slovenskega naroda.

   • MladiLiberalec

    Komunisti niso imeli absolutne oblasti v OF. Sploh pa niso kar uvajali komunizma na osvobojenih ozemljih ma daleč od tega. Dolomitski izjavi je sledil tudi sporazum Tito-Šubašič ane.

    • sprehajalec

     Pa kdo to pravi? Repe? Poslušaj v starih socialističnih šolah so VEDNO UČILI DA JE BILA OSVOBODILNA FRONTA pod vodstvom komunistov. Poglej si stare učbenike. Kaj sedaj po novem bo pa OF kot neka parlamentarna zasedba. LAŽ.

     • MladiLiberalec

      Veš kako v bistvu je res da smo po osamosvojitvi v liberalni Sloveniji nove generacije dosti bolj objektivno izobražene. Repe seveda pravi da ni bila OF kar komunistična tvorba saj je le en doktor zgodovine. Zadnjo knjigo je zelo dobro napisal.

     • sprehajalec

      Praviš pod komunizmon je bila laž, kar se zgodovine tiče, sedaj je pa objektivno. in kar naenkrat smo po 60 letih dobili resnično demokratično OF zastopano z vsemi strankami?

      Daj no daj, ne šopaj nas tule. Repe je dr. zgodovine toliko kot je bila tista liberalna bjonda Klavdija magistrica ekonomije.

      To imamo danes, žal, nekaj na pol in z velikim gobcem. Zato pa smo po vseh kazalcih na zadnjem mestu v Eu.

     • MladiLiberalec

      Ja glej ti si hodil v socialistične šole jaz pa v šole liberalne Slovenije. Ko sem pa pregledal stare učbenike sem tud lahko naredil oceno.

     • Levicar nikoli!

      A ti res se vedno verjames ucbenikom?!? Vidis, od tu moje “ksenofobno, homofobno in antisemitsko” mnenje o marsicem, ker ne berem samo ucbenikov, ki so, tako kot mediji, vedno bili za to, da tendenciozno ustvarjajo mnenja!

     • MladiLiberalec

      Učbenike pišejo le doktorji iz univerz. Halo. Ne pa razni spam mojstori iz youtuba. Sej niso učbeniki neka svetinja to ne. jest jih že kritično tud ovrednotim sam naši so trenutno kar dobri.

     • sprehajalec

      Tudi liberalka Klavdija Markež je napisala magistrsko delo, v principu razikovalno.

      Tako je to v Sloveniji. Učbeniki po naročilu in potrebi…

     • sprehajalec

      In kaj je pisalo v starih učbenikih? je narobe pisalo o vodilni vlogi KPS? Koliko pa ima Repe živih prič, da lahko trdi, da je drugače pisalo? In da je sedaj bolj pravilno?

      Ne šopaj, še enkrat, komunist razen če ni bil prisiljen v okviru Ljudskih/Osvobodilnih front (poznamo jih 52 različni nacionalnih vseh skupaj) pred letom 1940 ni nikoli sodeloval z drugimi strankami, niti te niso bile dovoljene. zakaj pa bi, če je imel vso oblast?

     • MladiLiberalec

      Sej pri nas je bila OF ne boljševiški sistem med vojno. Pred vojno pa LF ja. Ja vloga KP je bila precenjena. To je res.

     • sprehajalec

      Pa ti to resno, ali kaj? Imaš nalogo zmanjševati pomen KPS in KPJ v sistemu NOVJ POJ? Čisto pri zdravi pameti ali kaj? Ko si samo stare obzornike na euscreen zavrtiš o obletnicah Revolucije PAZI – nihče tam ne omenja narodnoosvobodilni boj, omenja se samo revolucija in žrtve revolucije.

      sedaj pa praviš, da so se generacije ljudi 60 let motile in živele v zmoti in da po Repetovo ni šlo za revolucijo ampak demokratičen narodnoosvobodilni boj? je to platforma nove ideologije, ki se bo pumpala mladim generacijam v glavo ali kaj? Koliko denarja bo pa Repe trpnil v žep za izgradnjo te platforme?

     • MladiLiberalec

      Resno. To mi je pravzaprav zelo blizu tema in se kar ukvarjam s tem. Pokazati točno da je bila OF dosti manj komunistična kot so trdili včasih ali pa kot trdijo zagovorniki kolaboracije danes. Ti se sliši čudno teb al kako?

     • sprehajalec

      Pokazati točno da je bila OF dosti manj komunistična

      To bo pa težka naloga. Kot da bi poskušal z raziskovalno nalogo prikazati, da Kura v bistvu ni Kura. Pa verjetno na davkoplačevalski denar.

      OF je nastala na ukaz Kominterne po predpisanem vzorcu Ljudskih front. Zato so jo ustanovili Komunisti. Ker pri Ljudskih frontah je bilo predpisano, da imajo vodilno vlogo v njih komunisti. Ker drugače ne bi bilo ljudskih front.

      Ker če bi imeli kakšni drugi kakšno vlogo v Osvobodilni fronti, potem ne bi vzeli Kominternovsko ime za takšno obliko organizacije. Imenovala bi se morda Krpanova fronta, ali pa Bojevniki Kralja Matjaža ali kako drugače nekomunistično in internacionalno. Temveč bolj slovensko.

     • MladiLiberalec

      Jaz pa mislim da je kar precej argumentov za to. pa tud komunisti niso tako hiteli z revolucijo kot se govori pri zagovornikih kolaboracije in tudi včasih se je s tem pretiravalo.

     • sprehajalec

      Seveda so. Krimsko jamo so zgodaj odprli, že leta 1942. pa osvobojena ozemlja pa svobodne republike po vzoru bele Kuna 1919 leta. Oni so zganjali Revolucija od prvega trenutka 27.04.1941 naprej.

     • MladiLiberalec

      Zakaj je bil potem krsc. socialist Janez Marn partizanski poveljnik od maja 1942 do kapitulacije Italije ko je zal prestopil na drugo stran.

     • sprehajalec

      Ena lastovka še ne prinese pomladi.

      ko je zal prestopil na drugo stran.

      kdo si ti, da lahko sodiš o odločitvah posameznika? Lahko, da si je s tem rešil glavo. Velik del domobranske legije so sestavljali partizanski dezerterji.

     • MladiLiberalec

      Dogovarjal se je že od julija 1943 za prestop to je prišlo na dan ob zasliševanjih ujetnikov iz Turjaka zato je moral pobegniti. Sam vstopiti v vrste kolaboracije je vedno žalosten dogodek z vidika narodove zgodovine.

     • sprehajalec

      Sam vstopiti v vrste kolaboracije je vedno žalosten dogodek z vidika narodove zgodovine.

      Če narodova zgodovina nima tega razčiščenega in uradno navija za eno stran v državljanski vojni in vse najslabše o drugi strani, potem je ta narod mentalno zelo ubog.

      Danes ne boš našel Angleža, ki bi slavil samo Cromwella in pljuval po Rojalistih. Pa se pridušal, da so še premalo Rojalistov pobili. Tukaj se loči zrel narod od infantilnega.

     • MladiLiberalec

      To je že zelo dolgo nazaj res. Pa tudi sicer ni bilo pri nas klasične državljanske vojne drugače bi se strinjal. Ena stran se je zvezala z okupatorjem to je razlika.

     • sprehajalec

      Študiraj Grško državljansko vojno, da boš razumel Slovensko.

      Tudi angleški rojalisti so imeli Bavarca Princa Ruperta renskega na svoji strani. Pa jih nihče ne obtožuje kolaboracije. Ok, pri nas se bo kakšen našel.

     • MladiLiberalec

      Piše da je bil nasprotnik nacistov na wikiju in je tudi končal v Dachau skupaj s celo družino.

     • sprehajalec

      V mislih sem imel enega od Rudolfov precej prej.

      Piše da je bil nasprotnik nacistov na wikiju in je tudi končal v Dachau

      Tako pač levičarji treatirajo kolaborante. odvisno s katere perspektive opazuješ.

     • MladiLiberalec

      Poglej si grški primer od Rallisa pa boš videl da so sodili tudi tam po vojni kolaborantom. Samo res manj ker je prišlo tudi po vojni do drž. vojne med komunisti in antikomunisti. Pa a si gledal Kajina?

      https://www.youtube.com/watch?v=mE-PdQ6_Y6c

     • sprehajalec

      Rekel si sodili, tako torej kot pri nas?

      Poglej nekaj najvišjih so obsodili na smrt pa spremenili kazen v doživljensko. So pa pobili t.i. gibanje Cham 1930 njih, ki so sodelovali z Italijani. Za vzrok ni potrebno veliko domišljije, bili so Albanci. Grkov pa niso pobijali.

      Do državljanske vojne je prišlo že med samo vojno, ko se je armadna skupina E umaknila leta 1944 proti nemčiji. Komunisti so razglasili narodnoosvobodilno borbo in obsežna osvobojena ozemlja. Brez Angležev in s Sovjetsko pomočjo, bi verjetno nastala Socialistična republika Grčija po vojni. Vendar Stalin in Churchill sta Grčijo dogovorila za angleško sfero. Na podoben način so šli tudi domobranci iskat Angleže na Koroško. Slišal sem živo pričo, ko je šla kolona njih mimo, je eden po dolenjsko dejal, “Kmalu se vrnemo, nič ne skrbite”.

     • MladiLiberalec

      Začelo se je že med vojno pol pa nadaljevalo ok. Domobranci so na ta scenarij pri nas že računali. Sam brez uspeha seveda. Za Jugoslavijo je bila predvidena vlada po sporazumu Tito-Šubašič.

     • sprehajalec

      Tako je, resno se je računalo na prihod Angležev. če ne bi maršal naredil blefa s Šubašićem in nategnil Churchilla.

  • montyamp

   Morilci so uzurpirali oblast .
   MORILCI .

 • MladiLiberalec

  Ej en medklic. če še niste videli ksenofobna političarka Marine Le Pen je popolnoma popušila proti Macronu ki je dobil skoraj dve tretini glasov.

  • Levicar nikoli!

   Jupiiiii, lahko bos uzival ob porocilih o masovnih umorih nedolznih Evropejcev s strani kozjejebskih pritepencev! Cestitam!!!

   • MladiLiberalec

    Če ne verjameš ti celo niti v holokavst zakaj bi jaz kar v naprej verjel da Francozi ne bodo znali poskrbeti za varnost. Ksenofobija to je pa nekaj drugega.

    • Levicar nikoli!

     A si slep ali neumen?! Ali oboje?! So mogoce do sedaj poskrbeli za varnost?! Vprasaj svojce zrtev napadov kaj mislijo o tem?! In kaj bi oni raje: bili ksenofobni ali ziveli brez kozjejebcev?!?!?

     • MladiLiberalec

      V Franciji majo izredne razmere že neki časa. Sem govoril pa tud osebno z enim Francozom in mi je zagotavljal da je res glavni problem tisto kar trdi Macron boljše delo in povezanost obveščevalnih služb.

     • Levicar nikoli!

      In zakaj imajo izredne razmere?!? Bi jih brez kozjejebcev tudi imeli?!?

     • MladiLiberalec

      Ja to ne. sam lej Francija je bila tud kolonialna velesila. To je zdaj dediščina kolonializma tud po eni strani.

     • Levicar nikoli!

      Torej, po tvoje ce si Francozi “zasluzijo” kozjejebce med sabo zaradi kolonialne zgodovine, pa si jih mimogrede ne, zakaj naj bi kozjejebce imeli mi med sabo, ki nikoli nismo bili kolonialna velesila in se za lastne ljudi ne poskrbimo?!?

     • Duhec

      Ker so tud kozjejebci živa bitja…. niti osnov ne obvladaš.

     • Levicar nikoli!

      So, seveda! Ampak zakaj hodijo v Evropo, kjer naj bi spreminjali vse po vrsti in naj bi se mi prilagajali njim in ne obratno, ce je ogromno mohamedanskih drzav, kjer bi bilo tako, kot hocejo oni, da je v Evropi?!?

     • Duhec

      Ja to je pa že igra največjih… mevžasti evr politiki so pa tud odigrali pomembne vloge.

     • MladiLiberalec

      Mi smo imeli preudarno sredinsko politiko pri tem. IMO

     • Duhec

      Ja no… sej pr mehki Cmeri kaj drugega ne more bit. Ne me j*, da ti je on všeč?!

     • MladiLiberalec

      Čaki temu jaz rečem preudaren politik.

     • Duhec

      Hahaha…. dobr štos.

     • Levicar nikoli!

      Wow, sama inteligenca se cedi iz tvojega odgovora…

     • Duhec

      Hvala… sm vedla, da si jo opazu in nis hotu priznat.

     • Levicar nikoli!

      Problem je, da si levicna in kosmata, ce ne bi se zatreskal vate…

     • Duhec

      Pr starih dlake odpadejo…

     • Levicar nikoli!

      Ja, zato se pa tebe kocine se tko mocno drzijo!

 • Fogglof Tunnek

  Dokler bo zdraharska kompanija SDS rovarila po Državnem zboru… na svoji NovaTV in svojih trobilih… celo po cerkvah, kamor politika ne sodi, sprave ne bomo dočakali. Hočete ali nočete, za fse to je v glavnem krif netilec zdrah, Ivan Janez Janša! Lep dan še naprej fsem dobro mislečim Slovencem…verjetno se bom odlogiral iz totega portala !!!

  • Levicar nikoli!

   Spet sam levuharske puhlice! Odlogirej se ze, ne sam kvakat, kot tipicen zapit levuhar!

  • Janez

   Saj!
   Nihče noče sprave !
   Za bratomor – ni sprave. Pač pa – sodišče. A ne ?
   Kaj pišeš neumnosti. S polit morilci – ni sprave. Morilec je za na sodišče. A ne ? L.r. Jamez KOMENDA

 • Fogglof Tunnek

  Maj je mesec ko svet praznuje zmago nad fašizmom in nacizmom in njihovimi pomagači, to je prilika, da se domači izdajalci opravičijo za storjeno zlo nad lastnim narodom, se seže v roke sprave in enkrat za fselej zapre poglavje ki ga nekatere stranke pri nas izrabljajo za politično obračunavanje. S prirejanjem dokazof in dejstef v namen destabilizacije Slovenije, sejanje razdora med ljudmi, namesto da bi stopili fkup v razvoj in napredek za boljši jutri !!!… Seveda pri fsem tem Janez Janša ne more in ne sme sodelovati…ta voluhar spada na smetišče zgodovine!!!

 • Solo

  Komunizem je staršem vzel pravico vzgajati svoje otroke. Namesto njih otroke vzgajajo šole, ki jim perejo možgane z lažno zgodovino in marksistično doktrino in jih tako vzgajajo v uporabne komunistične idiote.

  Začne se že v vrtcu, konča pa na fakulteti, še posebej če je to FDV ali kakšna druga družboslovno-filozofska kotilnica komunističnih imbecilov.
  Da uporabni komunistični idioti po končani šolski kretenizaciji ne bi slučajno pozabili naučenega in skrenili s partijske linije, so pa tu še komunistični mediji, ki vsakodnevno obnavljajo in nadaljujejo pranje možganov iz usmerjenega komunističnega šolanja.

  Tak tretma vladajoči komunistični bandi zagotavlja vedno nove generacije opranoglavih in kreteniziranih uporabnih idiotov, ki so do groba zvesti volivci komunističnih strank in zagovorniki njihovih genocidnih zločinov – v zameno za rente in dobro plačana delovna mesta v javni upravi, prosveti, medijih, bančništvu, sindikatih, nevladnih organizacijah in vseh ostalih parazitskih, pisarniških, drekomešalskih, neproduktivnih in nepotrebnih službah, nad katerimi drži roko Komunistična Partija. Denar za ta delovna mesta (beri; za svojo zvesto volilno bazo) pa seveda cuzajo iz državnega proračuna, t.j. žepov produktivnega dela prebivalstva. Zato je vaša neto plača pol manjša od bruto plače.

  Če se kdo od staršev slučajno upre komunistični indoktrinaciji svojih otrok, pa ga komunistični režim s svojim udbomafijskim krivosodjem procesira in preganja, komunistične harpije iz socialnih služb pa jim nasilno odvzamejo otroke in jih odpeljejo neznano kam – po možnosti na “prevzgojo” h kakšnemu pedersko-lezbičnemu paru.

  Evo, to vam je to naše “zastonj” in obvezno javno šolstvo (alias komunistična pralnica možganov), ki ga vsi mastno (pre)plačujemo. Pa ne samo z denarjem,

 • Fogglof Tunnek

  Tudi Nemcem in Italjanom nismo odpustili njihovega nacizma oz. fašizma, je pa res, da se oboji distancirajo od dejanj svojih prednikof in ne poskušajo revidirat,spreminjat, lagat,…. o zgodovinskih dejstvih. Sploh Nemci se uradno sramujejo svoje nacistične preteklosti, naši tukaj pa še kar čislajo in hvalijo klerofašizem, nacistične pajdaše, so ponosni na prisego lojalnosti Hitlerjevi vojski in SS enotam.

  • slosin

   Dudek, če kdo tukaj kaj poveličuje, si to ti in podobni, ki poveličujete
   komunizem, ki je isto sranje kot fašizem in nacizem…oz. še večje, ker je v zgodovini zahteval več žrtev kot oba navedena skupaj…

   • Karmen

    Zelo si mi všeč.

  • montyamp

   Iz 2,2 tone 6,6 tone
   Martinčića smo vprašali, zakaj ni nihče zanikal njegove navedbe glede sodelovanja s Kemijskim inštitutom, češ da se droga meša. »Na eno kilo kokaina, ki je 95- do 98-odstoten, se daje dve kili ‘betona’, kot mi rečemo temu. To so razne substance, ki ne vem točno, katere so. Večkrat je manjkalo prav teh substanc, ki so se kupovale v Plivi, Galeniki, v raznoraznih beograjskih vojnih inštitutih, uvažalo se jih je iz Indije, saj ima Indija močno farmacevtsko industrijo. In to se je mešalo z mešalkami za beton. Iz 2,2 tone kokaina dobiš 6,6 tone, in če ga prodajaš po 100 evrov gram, je to 660 milijonov evrov. Zaradi tega se mi tako igramo z milijoni, 20 milijonov sem, 100 milijonov tja. Razumete?« Martinčić ponovi, da ima pričo, kdo je nesel milijone sodnici, in bo to tudi na obravnavi.

  • Janez

   F. Tunnek
   pa še kar hvali!
   KPS MAČKA, BROZA , M. RIBIČIČA&COM !
   A Bog bo poskrbel – tudi zate ! Ne skrbi
   Ah?
   Te skrbi ?
   KPS STALINSKI FAŠISTI SO NESODNO POMORILI 25.000 SLOVENCEV !?

   V Španiji 500.000 Špancev? In to je ? Komunistični – humanizem ? L.r. Janez KOMENDA

  • Janez

   Tunnek?
   Kako je spati ?
   S 25.000 mrliči, ki te obtožujoče gledajo ? Te otipavajo. Te glodajo. ? L.r. JANEZ KOMENDA

 • 5-RA

  OŠ Prule letos ni romala okoli Ljubljane. Končno.

  • Jurij Musar

   Upam, da bodo ravnatelja zamenjali takoj.

   • sprehajalec

    Žal nepokornost komunistom povadi rezultira v tem Jurij.

    • Jurij Musar

     Povsod po svetu je treba šefe ubogati. Kako imajo to urejeno v šolstvu pa ne vem.

     • sprehajalec

      Komunisti pa ZZB NOVJ vodita pri nas šolstvo. če ne greš na Pohod po Ljubljani, ti grozita prenehanje delovnega razmerja.

     • Jurij Musar

      V življenju nisem nikdar tekel okrog Ljubljane, pa me niso vrgli iz službe. Sedaj sem pa itak v penziji.

 • Olga

  Levičarjem se meša! Podira se jim mitologija! Prava zgodovina prihaja na plano! Evropska zgodovina!

  • Gru

   Olgo za predsednico ;)

   • Duhec

    Haha… itak.

  • mannuro

   seveda se jim meša. Že dolgo. Bomo videli na volitvah ali se je zmešalo tudi državljanom.

 • Anton

  to je zgolj posledica konstrukta nad šolskim sistemom, katerega je načrtno izvedel in ga še vedno izvaja partijski aparaček , sedaj potomci bivših partijcev , njih sinovi7hčere ,posledica čegar, pa je da imamo namesto kritičnih mislecev papirnate brezdušne intelektualce, ki jim je samozadostno,njih lastni interes po denarju, ne pa širše stanje v državi, naroda. Torej imamo proizvod egoistov, ki jim je ni mar slovensko dobro.

 • Ana Job

  Tale cirkus v Ljubljani je tudi popolnoma ušel izpod nadzora. Popolnoma so podivjali. Občutek je, da se je vrnilo leto 1945.

  • mannuro

   ne. imam samo občutek, da je slovenija v titovih časih. še sreča, da nimam otrok dol. ker moji se ne bi šetal tam okrog.

  • Jeffrey

   Ne se sekirat ….se bomo hmal tam ene 1700 ko boste pršl vi na oblast..^^

   • Zgornji

    Tud ti se ne sekirat, sej bomo hmal tam ene 600 , ko bodo prišli musliči na oblast katere levuharji podpirajo , …

    • Jeffrey

     Ja, no…bodi vesel…saj boste tisti, ki ste bolj za 1700 potemtakem imeli zelo kvaliteten update…^^

     • Zgornji

      Ne, ker mi ciljamo na 1959, tako da ti lahko kar ostaneš pri svojih 1700 , kamor tudi dejansko spadaš ker še to ne zaslužiš.

     • Jeffrey

      A ti kar na letnice ciljaš?…..Dej prosi svojga dohtarja naj ti zamenja tablete..^^

     • Zgornji

      Jaz si sam izdelujem svoje tablete, tako da boš moral kvečjemu ti prositi svojega dohtarja da ti da Prave tablete, če ti bodo sploh še prijele …

     • Jeffrey

      Aaaa…to je torej problem……tablete si sam izdeluješ….ja potem pa ni čudno da ne veš kje imaš rit in kje glavo, če je seveda sploh kakšna razlika med njima…^^

     • Zgornji

      To bi bil problem kvecjemu pri tebi, pri meni to ni problem, ker imam ze cca 15 let praxe z zdravili, tako da bos moral lokacijo svoje glave pri riti preveriti kar pri sebi najprej.

     • Jeffrey

      To se pa vidi da imaš že 15 let prakse z zdravili, ja…pri tebi imajo kaj zdraviti…^^

     • Zgornji

      Potem boš pa moral vprašati vse ljudi katere sem Že Uspešno Pozdravil , da ti Oni Natančneje povedo Kaj vse je v tvojem umu Bolanega in narobnega . Lp.

     • Jeffrey

      Ojej, kam smo prišli….sedaj že bolniki zdravijo bolne…nič čudnega da potem toliko bolnikov hodi naokoli…^^

     • Zgornji

      Moji pacienti so bili Uspešno Ozdravljeni, in ti to tudi lahko Obrazložijo, za Razliko od tvojih pacientov, ki jih očitno sploh Nimaš, ker Nimaš pojma ne o Boleznih ki se te držijo, in še toliko Manj o Boleznih Drugih .

     • Jeffrey

      Dragi moj Zgornji, ti nimaš pojma prav o ničemer….pa menda ja nisi doma z Vojskega?

     • Zgornji

      No, če bi to bilo res kot si to Zopet Zmotno domišljaš o meni, potem bi moji pacienti še Bolj zboleli kot so bili bolani, ali pa celo Pomrli , če jaz nebi imel pojma kot to sleponeumno trdiš. Na srečo Ni bilo tako, Temveč Ravno Obratno, kar dokazuje tvojo Neumno Nespametno Zmotnost o meni in mojih sposobnostih in te tako zame postavi v navadnega lažnivca . Pa fajn se imej. Aja, btw, Ne, Nisem iz Vojskega , in , četudi bi bil, bi se trudil spremeniti tako nasilno ime ki spominja na vojsko v kaj Pozitivnejšega … me pa sploh ne zanima od kje ti ta ideja o tvojem Zmotnem “Vojskem” … :-P

     • Jeffrey

      “… me pa sploh ne zanima od kje ti ta ideja o tvojem Zmotnem “Vojskem” … :-P..”

      Nič hudega če te ne zanima, ti bom pa vseeno povedal, da so tam gor taki kot ti, ki jim višinski zrak škodi…:P

     • Zgornji

      Meni višinski zrak Samo Koristi, ne pa škoduje kot to zopet Zmotno predvidevaš . Morda pa tebi res škoduje , ko kdaj zapiha iz kakih gora proti tebi , in zato tako sklepaš po sebi … :-P ;-) :-P

     • Jeffrey

      Sklepam samo po tvojih postih….celo tako ti škodi da ne veš niti tega kako se uporabljajo velike in male črke…:)^^

     • Zgornji

      Ha ha , in Zopet se zatikuješ za nepomembnosti, zato da potem zgrešiš Bistvo … no, evo, vidiš, to ti pa današnje šole delajo … Žal.

     • Jeffrey

      Ti očitno nimaš ne prejšnjih ne današnjih…:)

     • Zgornji

      Jaz imam Prihodnje , o čemer pa ti očitno tudi nimaš pojma.

     • Jeffrey

      Aja….a tolk ti mede da misliš da živiš že kar v prihodnosti…:)

     • Zgornji

      Nič mi ne mede, in tudi ne mislim tako kot to ti očitno po sebi sklepaš !!! :-P

     • Jeffrey

      Ne, ne…sklepam točno po tebi in tvojem pisanju…to da pa ne misliš tako kot jaz mi je pa lahko samo v čast…:)^^

     • Zgornji

      Častihlepnež … ma, keeer bluzator, ne, ne, tud častihlepnež je Predobra beseda za take , … ma, sej je pa itak Škoda besed za take Brihtneže, … bolj Bruhtneže … :-P

     • Jeffrey

      Potem pa že enkrat utihni, če je škoda besed…pa da se ne boš slučajno demantiral….^^

     • Zgornji

      Seveda, satan :-P

 • Anton

  no skratka, kot se rad spominjam, sem za časa svojih šolskih dni, ob takih praznikih, bil vedno tarča bolezni

  Jean Baptiste Poquelin Moliere press

 • sale

  Kaj domobrančki imeli ste priložnost se borit za vašo kao svobodo pa ste ko mile jere odpeketali čez lužo zato tišina i spat

  • sprehajalec

   Sale, aj na spavanje nesrećo, nemoj da se mangupišeš više.

  • montyamp

   Germansko pomije je bilo pokvarjeno .
   Nažrl si se okupatorjevih pomij , posledica so tako globoki komentarji .

  • Janez

   Mi !
   Branitelji domov – smo ? Zmagali.
   Imamo !
   Dobre penzije, 40 let dela, obrti, podjetja, farme itd. Vi ste pa ? Zgube. L.r. Janez KOMENDA

 • montyamp

  Obsesij talci , morilski ovaduhi in rdeči šalabajzerji več ne vedo kako uiti cunamiju resnice , ki je začel resno ogrožati partijsko idilo parazitstva .
  S svojimi morbidnimi psihozami posiljujejo otroke staršev , ki so zaprti v getu socialne in exsistenčne stiske , katere so sproducirali prav tisti ki indoktrinirajo otroke na pasjejebskih procesijah .

 • montyamp

  Otroke naj odpeljejo tudi v kakšno udbovsko betonarno .
  Tako bodo dobili smisel za menedžerstvo .
  Iz 2,2 tone 6,6 tone
  Martinčića smo vprašali, zakaj ni nihče zanikal njegove navedbe glede sodelovanja s Kemijskim inštitutom, češ da se droga meša. »Na eno kilo kokaina, ki je 95- do 98-odstoten, se daje dve kili ‘betona’, kot mi rečemo temu. To so razne substance, ki ne vem točno, katere so. Večkrat je manjkalo prav teh substanc, ki so se kupovale v Plivi, Galeniki, v raznoraznih beograjskih vojnih inštitutih, uvažalo se jih je iz Indije, saj ima Indija močno farmacevtsko industrijo. In to se je mešalo z mešalkami za beton. Iz 2,2 tone kokaina dobiš 6,6 tone, in če ga prodajaš po 100 evrov gram, je to 660 milijonov evrov. Zaradi tega se mi tako igramo z milijoni, 20 milijonov sem, 100 milijonov tja. Razumete?« Martinčić ponovi, da ima pričo, kdo je nesel milijone sodnici, in bo to tudi na obravnavi.

 • macon

  Komunajzarji se zavedajo pomena simbolnega in indoktrinacije mladih. Čez leta se bodo mladi spomnili, da so se na pohodu fino imeli in bodo ta fino podzavestno povezali s komunajzarskimi simboli.

  Te stvari je treba premisliti, da se jih osvobodiš.

 • Janez

  KPS MORILSKE VOS
  TROJKE !
  Imajo svoj izvor v
  – VKP B STALIN ZLOČINSKI NKVD POLIT – MORILSKIH – TROJKAH !
  Naši!
  Žal še nekaznovani genocidni polit morilci !
  KARDELJ, MAČEK, KIDRIČ, M. RIBIČČ & POLIT MORILSKA COMP.
  so se polit
  – morilskih veščin in o
  – “T R O J K A H ”
  NAUČILI NA TEČAJIH V NKVD-KGB !
  – KI SO JIH OBISKOVALI v letih 1936-1940,
  – PLAČANO IN S STALINOM
  – KOLABORANTSKO
  V
  V VKP B NKVD SO SE SLO KPS STALINSKI KOMUNISTI – TOREJ !

  IZUČILI
  ZA KPS STALINSKE
  – NESODNE KPS POLIT MORILCE,
  – ZLOČINCE ZOPER ČLOVEČNOST !

  KPS NESODNO SO POLIT POMORILI DO 25.000 SLOVENCEV !
  Pred, v letu 1945 in kasneje.
  Upajmo, zavzemajmo se za njih čimprejšnjo javno sodno preiskavo in obsodbo ! L.r. Janez KOMENDA

 • Solo

  Mediji in javno šolstvo so komunistična orodja za pranje možganov z lažno zgodovino in marksistično ideologijo. Na ta način vzgajajo vedno nove generacije uporabnih komunističnih idiotov, ki so zvesti volivci komunističnih strank in zagovorniki komunističnih zločincev.

  Slovenski komunisti so pa pri tej indoktrinaciji tako temeljiti in neučakani, da začnejo že z otroci v vrtcih.

  • Janez

   Ja?
   Vsak – morilec – tudi politični ?
   SKUŠA
   ČIMBOLJ ZABRISATI SLEDI SVOJEGA ZLOČINSKEGA DEJANJA. Mar ne ? L.r. Janez KOMENDA

   P.S. NAŠI “ODKLOP” PROVOKATORSKI KOMENTATORJI – TRDIJO !

   – 500.000 vernih Špancev je bilo VKP B STALINSKO !
   NESODNO POLIT POMORJENIH – IZ – SAJ NI RES – PA JE : ZARADI H U M A N I Z M A !
   – 25.000 Slovencev – pa tudi – zaradi stalinsko-komunističnega – H U M A N I Z M A !?

   • janez cepec

    JANEZ aus Komenda, a dones nis dubu nobenih pomiril u obliki s kolom po glav. pa mislem, de ni dobr, de passiraš, poslabšuje ti se. dej pojiš prijaznga strička u bolnic, pa ga pros, de ti da dnevno dozo. nej ti da kr dvojno, k je glih nedela, slabi ne more bit

 • Jeffrey

  “….Slovenski komunisti so pa pri tej indoktrinaciji tako temeljiti in neučakani, da začnejo že z otroci v vrtcih….”

  Tudi če bi bilo tako v vseh vrtcih, to še vedno ni nič v primerjavi z neučakanostjo kristjanov, ki z indoktrinacijo pričnejo že ob rojstvu otroka, ko ga dajo krstiti….^^

  • janez cepec

   sej pravem, de jih je že u vrtcih treba utrdit, de bojo poj, ko bojo u cvetu mladosti uhka šli z velikim mislecom in vodičem Janezom JANŠO po poteh AVNOJA u Jajce

   • Janez

    Ponovil tisoč krat in še enkrat !
    Neverjeten si .
    A samo ta poplnoma nepomemben podatek hraniš v svojiem spominu? L.r. Janez KOMENDA

    • janez cepec

     pejd spat, BUTL

   • barbara rov

    Sej to je čist u redu. Važn da grejo z Janšo in ne, bog ne daj s tabo ali pa s komi rdečkotom. Si čisto prav napisal, pozabil si pa še dodati, da si fuqjen v glavo .

  • radames

   Ne! Najprej ga starši “indoktrinirajo” z imenom.VSAKI STARŠI. To z vero nima nič. Otrok dobi ime, ki je všeč STARŠEM, ne otroku. Potem ga starši učijo maternega jezika. Pri nas torej slovenskega. In ko je otrok polnoleten, vidi, da si s slovenščino doma (pri kakšnem specifičnem poslu, hobiju) težko pomaga. jezi se na straše, zakaj ga niso naučili nemško, angleško, kitajsko, ker bi mu bilo lažje.
   In v tem smislu naprej.
   Ponavljaš BUTASTE levičarske floskule, parole. In pokažeš, da si sam bolj butl, kot misleč človek.
   Levičarji še nikoli niste slišali za pojem VZGOJA. V najširšem pomenu besede.
   Daj, ne prepuščaj se nabijanju levičarskih medijev.

   • janez cepec

    kdo j’ tebe indoktriniru, če te niso starši? zgleda, de si ti use pozabu kar so te učil, al si pa tok butast, de nis nč pokapiru?

   • Jeffrey

    “….Ne! Najprej ga starši “indoktrinirajo” z imenom.VSAKI STARŠI. To z vero nima nič…”

    Daj ne sprenevedaj se tako butasto…ime ni ideologija ali pa religija…je pač ime, Res je ja da z vero nima nič…ima pa krst….to je vendar jasno, ali pa živiva na različnih planetih, enako velja za jezik kot tak…ni mišljenje ali pa ideologija…je sredstvo sporazumevanja !

    “….Ponavljaš BUTASTE levičarske floskule, parole…..”

    Katere? To se mi zdi zanimivo, ker se sploh ne opredeljujem za levičarja…^^

    “….Levičarji še nikoli niste slišali za pojem VZGOJA. V najširšem pomenu besede….”

    Šel bi stavit, da je zate tisto “v najširšem pomenu besede” ravno dodatek verske indoktrinacije !

    “….Daj, ne prepuščaj se nabijanju levičarskih medijev…..”

    A res ne vidiš, da se prepuščam nabijanju enega desničarskega…?^^ Halooo, zbudi se, a ne veš na katerem terenu sva?…:)

    • radames

     Zelo daleč si od razumevanja BISTVA človeka.
     Si pač levičar od glave do pete. Skušaš pa to celo (neuspešno) zanikati.
     “Moderen” človek, pač!

     • Jeffrey

      Kaj pa je bistvo človeka??
      Daleč si od tega, da bi spregledal svojo iluzijo!
      “Jamski” človek pač…^^

    • 5-RA

     Krst ne pomeni nobene indokrinacije v karkoli. Luka Mesec ima baje vse zakramente. Večji poseg v telo in dušo je obrezovanje pa še nikoli nisem videla nobenih aktivistov na Prešercu, ki bi protestirali proti temu….proti krstu pa so že bili in to ne samo enkrat.

 • radames

  Skorajda svobodna Ljubljana je bila obdana z žico. Onkraj žice ni bilo svobode. Med vojno se je v Ljubljani še dalo živeti. Bila je dokaj svobodna. Na podeželju pa je vladala groza. Smrt je bila povsod. Hostarske tolpe so morile ljudi že za sum nestrinjanja s komunizmom. Enako sicer tudi v Ljubljani, toda bolj posameznike. Na podeželju pa so pobijali množično. Če ne hostarji pa Italijani in Nemci.
  Ljubljani so nataknili lažni naziv “mesto heroj”. Heroj je bilo podeželje. Heroj groze in smrti.
  Malenkost pred obiskom tita 27. maja 1945 so žico odstranili in svobodo postavili za severno in zahodno mejo Slovenije. Z balkona Univerze je bilo razglašeno pobijanje Slovencev. Deželo je zavil v mrak in grozo.
  Svoboda pa še vedno čaka za severno in zahodno mejo.

  • Janez

   Bravo !
   Gospod radames. To je moška beseda.
   Ne pa tisto lažnivo !
   čenčarjenje raznih plačanih “zagovornikov” in provokatorjev. Hvala ! L.r. Janez KOMENDA

   P.S.
   VEČRAT SEM ŽE ZAPISAL: za Španijo obstoji izjemno pomembna avtentična pričevalska knjiga Angleža Freda COPEMANA : REASON IN REVOLT, ki jo je morala GB na zahtevo Stalina in Brozaa – državno uničiti. A en izvod se je k sreči ohranil in je na internetu. Preko Googla.
   Naši
   ODKLOP komentatorji spodaj pišejo same papagajske neresnice: v Španiji kakega pravega delavskega gibanja ni bilo. Pač pa od Stalina plačani kvazi komunissti in razbijaški anarhisti.
   In
   Kominternovci in 500 Slovencev je VKP B plačano šlo v Španijo pomoriti nad 500.000 vernih Špancev. Versko življenje v Španiji je pomagala obnoviti tudi argentinska protikomunistka znana Eva Duarte Peron-Evita.
   500.000 žrtev vsaj – med vernimi Španci – eden hujših zločinov VKP B STALINA. in naših KPS.

 • Solo

  Povejte otrokom, zakaj so Italijani sploh postavili žico okoli Ljubljane – zato da so Ljubljančane obvarovali pred divjanjem in genocidom komunističnih klavcev. Takšnim, kot so ga slednji izvajali na podeželju, še posebej na Dolenjskem in Notranjskem.

  Pa še to jim povejte, zakaj komunisti še vsaj 14 dni po “osvoboditvi” niso odstranili žice – zato, da so prej “počistili” vse “protirevolucionarne elemente” znotraj še vedno okupirane Ljubljane – na isti način kot so maja in junija 1945 “počistili” oz. zverinsko poklali še cca. 100.000 Slovencev in jih zmetali v jame.

 • domovina mili dom

  Umsko pohabljanje naslednjih generacij. Na vrsti smo starši, da razložimo otrokom, da je ta športni dogodek namenjen samo in izključno samo za zdravo življenje.

 • cecen

  Do tega trenutka sem še razmeroma rad prebral kakšen članek na tej spletni strani. Po tem članku in po spodnjih komentarjih pa moram reči, da me je pošteno zvilo od smeha/groze/prebavnih motenj… Ampak vi to resno???? Dejansko ste v komentarjih napisali, da so okupatorske sile Ljubljano in praktično vso ostalo Slovenijo ščitile pred NOBjevci??? In potem še čudite, da vam pravijo koleboratorji? Nacisti? Fašisti? Pa saj niste normalni. Ampak se vi, bedaki nori, zavedate, da je tukaj samo en razlog, da pišemo te komentarje in beremo članke (ki so dosegli novo definicijo dna, pa sem bil prepričan , da so to naredili že na 24.ur) v slovenščini??? Grem za nekaj časa dol iz tega portala. Srečno na naslednjih volitvah. Mojega glasu tokrat ne boste dobili.

  • 5-RA

   Nikoli ga nisi niti dal….. Ti so VOLilec novih obrazov.

 • baubau

  in zakaj si starši ne upate prevzeti svoje starševske odgovornosti in dolžnosti ter otrokom prepovedati udeležbo in sodelovanje na takih prireditvah oz.pri takšnih potvorjenih dogodkih- pranje možganov s strani “družbeno političnih delavcev” je namreč vsem,še posebno pa vašim otrokom resnično v škodo?

 • baubau

  pa še to:danes je Ljubljana bolj okupirana kot med ll,vojno

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!