Arbitražni sporazum in nezadovoljni Hrvatje: Jezijo se, ker niso dobili več, čeprav so dobili tisto, kar ni bilo nikoli njihovo!

Kolinda Grabar Kitarović in Borut Pahor (foto: epa).

Medtem ko se slovenski politiki iz Cerarjeve vlade trkajo po prsih in zavestno zavajajo Slovence, da smo v razsodbi arbitražnega sodišča veliki zmagovalci, pa hrvaški mediji poročajo mnogo bolj previdno. Predvsem pa iščejo krivca – kdo je kriv, da je razplet arbitraže tak, kot je – ter zaveznike in sovražnike. S kom drži Nemčija? Zakaj se ZDA ne postavijo na njihovo stran? Namesto odpiranja šampanjca je za Hrvate zdaj čas, da razčistijo, kako naprej.
Hrvaški Večernji list se je osredotočil predvsem na izjavo predsednika stranke BM 365  Stranke za delo in solidarnost, Milana Bandića, ki je pozval k enotnosti Hrvaške v povezavi z razmejitvijo Savudrijskega zaliva, saj bi bilo to dobro tako za krepitev položaja predsednice Kolinde Grabar – Kitarović kot tudi premierja, da se soočita s pritiski iz Evropske unije in sveta. Pozval ju je, naj ohranita pokončno držo za prihodnja bilateralna pogajanja. Omenjeni medij piše, da je to eden izmed težjih in bolj bolečih trenutkov za Hrvaško in vse njene državljane v novejši zgodovini ter da zdaj ni čas za strankarska pregovarjanja in nesoglasja. Bandić je prepričan, da morajo Hrvatje stopiti skupaj v dobrobit Hrvaške in svojih otrok ter imeti skupno stališče v zvezi z razmejitvijo Savudrijskega zaliva. “Hrvaška ne potrebuje niti enega kvadratnega centimetra slovenskih voda,” je izjavil Bandić, ki je še poudaril, da je pravična razmejitev med slovenskim in hrvaškim ozemljem jamstvo za prihodnje dobre sosedske odnose.

Župan Zagreba Milan Bandić pravi, da Hrvaška ne potrebuje niti enega kvadratnega centimetra slovenskih voda. Foto: epa

Je Angela Merkel proti Hrvaški?
Hrvatje pa se tudi sprašujejo, ali je v primeru arbitraže nemška kanclerka Angela Merkel proti Hrvaški. Nemški minister za evropske zadeve Michael Roth je namreč v začetku tega leta Hrvaško v Zagrebu pozval, naj poišče rešitve, ne težav. Podobno izjavo je nemška zvezna vlada podala tudi teden dni pred tem, ko je bila znana razsodba arbitražnega sodišča, ter s tem povzročila šok in nejevero v hrvaški politični javnosti. Zato se seveda sprašujejo, ali so Nemci njihovi zavezniki ali ne. Večernji list je pobrskal celo v ne tako davno zgodovino in na primeru Srbije in Bosne in Hercegovine ugotovil, da je bilo mnenje Nemčije že takrat v nasprotju z mnenjem Hrvaške. Nadalje pa se sprašujejo, ali je možno ta vtis oslabljenega zavezništva z Nemčijo popraviti. Za mnenje so zaprosili celo Josipa Juratovića, nemškega poslanca hrvaškega porekla, ki pa je brutalno odgovoril, da to ni mogoče. To je utemeljil tudi s tem, da kar zadeva Srbijo, Nemčija močno podpira Aleksandra Vučića celo v primerih, ko Vučić popolnoma ignorira reševanje problemov, za katere Hrvaška išče rešitve, kar omenjeni medij podpira s primerom spornega zakona o pristojnosti za vojne zločine. Juratović je prepričan, da se nemška in hrvaška stališča velikokrat ne ujemajo popolnoma. Hrvatje torej tudi v arbitražnem sporazumu iščejo predvsem tiste, ki niso njihovi zavezniki, in očitno je, da je razsodba arbitražnega sodišča močno načela njihovo samozavest.

Hrvatje so ugotovili, da so stališča Nemčije in Hrvaške velikokrat na nasprotnih bregovih. Je to razlog za preplah? Foto: epa

“Odločitev arbitražnega sodišča je temelj za prihodnje pogovore o meji in sodne postopke”
Drugi hrvaški politiki pa v medijih svarijo pred močnimi političnimi posledicami, ki jih bo prinesel arbitražni sporazum. V to je prepričan tudi veteran hrvaške diplomacije Ivica Maštruko, svoj pesimizem pa upravičuje z mislijo, da ta razsodba predstavlja vsa izhodišča oziroma osnovo za morebitne prihodnje pogovore o meji ali sodnih postopkih. “Ta odločitev sodišča je pravzaprav temelj, ne glede na to, kaj si kdo misli o njej, je izhodišče za vse morebitne prihodnje pogovore o meji. Nosi resne politične posledice, ker če se odločimo za tožbo na sodišču, bo vsaka prihodnja sodba ali dvostransko pogajanje za osnovo vzelo odločitev arbitražnega sodišča. Drug problem za vlado je, da ne smemo biti razumljeni kot tisti, ki iščejo in delajo težave, saj moramo rešiti še mejna vprašanja s Srbijo, BiH in Črno goro,” svari Maštruko, ki je prepričan, da morajo Hrvatje vztrajati pri reševanju mejnih sporov s pomočjo dvostranskih pogajanj.

Piranski zaliv. Foto: Wikimedia commons

“Krive so tudi mladinske delovne brigade, ker so v petdesetih zgradile kanal sv. Odorika”
Maštruko je za Večernji list pokomentiral tudi ostale kraje, ne le področje Piranskega zaliva. O Trdinovem vrhu pravi, da je bil takšen razplet že dolgo dogovorjen, vendar pa so “Slovenci odlagali svojo odločitev, dokler ni bilo dokončne rešitve”. Nekdanji hrvaški veleposlanik v Italiji, Vatikanu in Sloveniji pa se je pošalil o Piranskem zalivu, češ da so “za vse krive mladinske delovne brigade v  petdesetih letih prejšnjega stoletja, ker so zgradile kanal sv. Odorika”. Maštruko je podučil Hrvate, da je imela “reka Dragonja svojo pot, leta 1950 pa je bilo odločeno, da je treba močvirnato področje izsušiti. Potem so mladinske delovne brigade naredile kanal za pretok reke Dragonje do točke, ko se izteče v Piranski zaliv. To je sedaj vstopna točka v Piranski zaliv, ki je sprejeta kot razmejitvena točka zaliva.” Omenjeni diplomat je še dejal, da so “nekako vsi vedeli, kakšno stanje je na tem področju in da bo glede na obstoječe stanje sodišče tako odločilo, kot se je” v primeru Piranskega zaliva. Hrvaški mediji ob tem poudarjajo, da so vode še vedno uradno hrvaške, vendar pa, da je zdaj to področje obravnavano kot območje mednarodnih voda. “To pomeni, da bomo na morskem dnu lahko vrtali za nafto, ampak vsakdo pa lahko postavi kable na tem področju, ki so potrebni za električno energijo in podobno.” Maštruko še dodaja, da so Slovenci z odločitvijo arbitražnega sodišča “dobili več, bolj kvalitetno in bolj celovito rešitev”, kot je bila dogovorjena v sporazumu Račan – Drnovšek.
Cerar in Plenković nadaljujeta s pogovori 12. julija
Hrvaški mediji pa tudi nadvse uživajo v povzemanju izjav njihovega predsednika vlade Andreja Plenkovića. Tako skoraj ni medija, ki ne bi zapisal njegove izjave, da Hrvaška vztraja pri svoji odločitvi glede arbitražne razsodbe ter da ta Republike Hrvaške nikakor ne obvezuje niti je ta ne bo izvajala in upoštevala. Pišejo pa tudi o tem, da je Plenković po telefonu poklical Cerarja in mu je to tudi povedal, na kar naj bi mu Cerar ponovil stališče Republike Slovenije o odločitvi arbitražnega sodišča v Haagu. “Dogovorila sta se, da ne bo enostranskih potez in da bosta nadaljevala s tem pogovorom 12. julija v Ljubljani,” piše Večernji list v enem izmed svojih člankov.

Plenković ne pristaja na arbitražni sporazum. Foto: epa

“Vlada Republike Slovenija poziva Republiko Hrvaško, da v dialogu izvajata arbitražno odločbo”
O arbitražnem sporazumu pa poročajo tudi tuji mediji, predvsem Srbi. Njihov Blic poroča, da je slovenski premier Miro Cerar, medtem ko se je srečal z voditelji obmejnih regij na meji s Hrvaško, napovedal, da bo Slovenija naslednji teden poslala na Hrvaško posebno sporočilo v zvezi z začetkom izvajanja arbitražne odločbe na meji. Hrvaška sicer odločbe arbitražnega sodišča ne priznava. Blic še piše, da bo slovenska vlada imenovala posebno skupino, ki bo usklajevala izvajanje odločitve arbitražnega sodišča. Cerar se bo sicer v kratkem srečal s hrvaškim premierjem Andrejem Plenkovićem, na tem sestanku pa po poročanju srbskih medijev ne namerava govoriti o novi rešitvi v zvezi s slovensko-hrvaško mejo. Cerar je še prepričan, da je arbitražna odločba zavezujoča za obe strani in da “Vlada Republike Slovenija poziva Republiko Hrvaško, da v dialogu izvajata arbitražno odločbo”.

Miro Cerar Hrvate poziva, da v dialogu s Slovenci izvajajo arbitražno odločbo. O tem, da je Slovenija izgubila teritorialni stik z mednarodnimi vodami in četrtino Piranskega zaliva, pa nič. Foto: YouTube

ZDA niso stopile niti na stran Slovenije niti Hrvaške
Pričakovana odločitev arbitražnega sodišča je strani srbskih medijev polnila že takoj po branju te odločbe. Blic je tako zapisal, da je ameriško veleposlaništvo v Sloveniji izjavilo, da se ZDA v primeru razsodbe ne bodo postavile niti na stran Slovenije niti na stran Hrvaške. “Tako Sloveniji kot Hrvaški smo dali vedeti, da se v sporu ne bomo postavili na nikogaršnjo stran. Rešitev tega dvostranskega vprašanja je na strani obeh vlad, ki sta članici EU in NATA, in prepričani smo, da jima bo to uspelo. Apeliramo na obe strani, da hitro delata in ponudita rešitev.” Srbi še razkrivajo, da je imel po objavi razsodbe arbitražnega sodišča hrvaški premier Plenković novinarsko konferenco, na kateri je ponovil, da ta sodba Zagreba ne zavezuje in da je ne bodo niti sprejeli niti izvajali.
M. S.
 • MEFISTO

  Na Hrvaškem so za tako razmejitev krive mladinske delovne brigade, pri nas pa poleg jih še zunanji minister Karl Erjavec, ki ga je vseskozi bolel džoko, in premier Cerar, ki naj bi imel tudi težave z njim.

  Duh Jožefa Šlolča, zadnjega slovenskega šefa mladinskih delovnih brigad, je torej še živ.

  Zato ni čudno, da so meje določene bolj po partizansko oziroma brigadirsko, kakor vam je ljubše.

 • Rožle
 • Slovenec

  Že tretji dan tumbate neke šizofrenične zgodbice. To, da se katerikoli slovenski politiki “trka po prsih” enostavno ne drži. Povejte točno kdo in objavite posnetek, če že trdite nekaj. Tudi to ni res, da hrvaški mediji poročajo “mnogo bolj previdno”. Hrvaški mediji vsi po vrsti poročajo o razočaranju nad sodbo arbitražnega sodišča v Haagu. Prav tako njihovi politiki (razen nekaj izjem) in Nova24TV. Z arbitražo ni prav nihče popolnoma zadovoljen, kar potrjuje pravično sodbo arbitražnega sodišča.

  Vse skupaj pa potrjuje nezrelost hrvaške politike in del (predvsem SDS) slovenske politike.

  • Rožle
  • MEFISTO

   Očitno si obetaš zaslužek pri polaganju cevovodov in kablov po džankšnu.

   Nič ne poveš, kako bo džankšn vplival na razvoj slovenskega letalskega prometa, saj ga je le za kak dron.

  • dare326

   Balkanci bodo za vedno ostali na Balkanu in jim nobena skupnost ne pomaga. V ’60 letih je bil na zdravljenju Istran iz Rovinja. Trdil je, da je Slovenija do Limskega kanala in da so od vedno gravitirali proti Sloveniji in Trstu in da se nikoli niso imeli za Hrvate. V Moščenicah so po WW2 brali slovensko mašo. Istra bi pravzaprav morala biti posebna administrativna cona, Hrvate pa bi morali enkrat pošteno nabiti.

 • Slovenec

  »Druga Janševa vlada«
  Deseto vlado RS je drugič vodil Ivan (Janez) Janša (10. 2. 2012 – 20. 3. 2013), koalicijo pa so sestavljale stranke SDS, DLGV, SLS, NSi in DeSUS. Vlada je zdržala malo več kot leto in mesec dni, nato pa je padla zaradi poročila KPK v zvezi s predsednikom Janšo. V njej so bili ključni ministri: minister za notranje zadeve – Vinko Gorenak, minister za obrambo – Aleš Hojs, ter minister za zunanje zadeve – Karl Erjavec.
  V obdobju delovanja te vlade je slovenska diplomacija pod vodstvom zunanjega ministra Karla Erjavca dokončno pokazala svoj pravi obraz, saj je za arbitražni postopek pripravila memorandum, ki ga je sestavila povsem nekompetentna skupina »slovenskih« strokovnjakov, agentov in diplomatov, kljub številnim utemeljenim ugovorom. Parlamentarni odbor za zunanjo politiko DZ RS je 30. prosinca/januarja 2013 potrdil izhodišča za zagovor Slovenije pred arbitražnim sodiščem glede meje s Hrvaško. To je storil kljub temu, da so bili na seji Odbora prisotni tudi Marjan Podobnik, Duša Krnel Umek in Daniel Starman, ki sicer niso bili člani strokovne komisije MZZ-ja, so pa pripravili alternativni predmet spora, predvsem kar se tiče kopenske in morske meje v Istri. Predlagali so, naj Slovenija v memorandumu zahteva potek meje po Savudrijskem polotoku, tako da bi ohranila celoten Piranski zaliv. Zagovarjali so zgodovinska dejstva, da je še nedavno pod občino Piran sodil tudi Savudrijski polotok ter interes Slovenije po teritorialnem izhodu na odprto morje, in da bi morali mejo med državama določati glede na leto 1918, ko je razpadla habsburška monarhija in nastala Kraljevina SHS, ne pa glede na stanje administrativnih enot ob razpadu Jugoslavije, ki ni bilo nikdar mednarodno priznano dejstvo, kar je bilo večkrat objavljeno in javno predstavljeno. Očitno je torej, da je bila Janševa vlada seznanjena s pravimi in pravilnimi dejstvi ter zahtevami za razmejitev s Hrvaško, a na podlagi teh dejstev ni hotela, znala ali bila sposobna pripraviti memoranduma za arbitražno sodišče v skladu s slovenskimi interesi.
  Da ne bi sama prevzela odgovornosti za tokratno veleizdajo je v odločanje vpletla Državni zbor, ki je na tajni seji 4. svečana/februarja 2013 s 70 glasovi »ZA« podprl memorandum MZZ, ki ga je Slovenija nato poslala arbitražnemu sodišču v Haag. Proti je glasovalo zgolj 5 poslancev SLS. V tem memorandumu – ki je tajen – so očitno predlagali določitev meje na podlagi katastra, pri čemer pa niso zahtevali celovite občine Piran, temveč so pristali na delitev Piranskega zaliva na podlagi hrvaškega ponarejenega katastra iz leta 1993, kar je vnovič očitna veleizdaja. Prav tako so se s tem, kot kaže, odpovedali tudi Trdinovemu vrhu, ki ga je ves čas od 25. 6. 1991 nadzirala Republika Slovenija. Odgovornost za morebitno katastrofo v arbitraži torej dejansko nosi druga Janševa vlada in 70 poslancev DZ RS tedanjega sklica, ki so glasovali za veleizdajalski memorandum in ga nato posredovali arbitražnemu sodišču v Haagu!

  • MEFISTO

   Ti si optimist.

   Pa veš, zakaj?

   Ker misliš, da bo kak pameten človek prebral tvoje nakladanje.

  • Rožle
  • tarantela

   Tega desni ne marajo brati, če bodo slučajno prebrali, bodo takoj “pozabili”, oni so programirani, da verjamejo zgolj vođu. Da bi ga on kdaj polomil? Ne ga sračkat!

  • slosin

   čak mal! Levakarji tulite, kako je arbitraža nam v prid: Torej je Janševa vlada s tem memorandumom, ki je po tvoje vplival na razsodbo, zaslužna za uspeh, ne pa fijasko….halo..

   • Slovenec

    Janša šravi, da je fijasko …LOL

 • MEFISTO

  Po implementaciji arbitražne sodbe se bo Slovenija zmanjšala še za kak dodatni kvadratni kilometer.

  Hrvati niso tako neumni kot slovenski levakarji, ki ne razumejo, da so “uspehi” Cerarjeve koalicije in politike nove Lažgoše, ko so se začele naše zmage.

 • MEFISTO

  Kardelj je res moral biti avtoriteta.

  Še arbitražno sodišče si nam ni upalo vrniti nam tistega, kar je Hrvatom podaril Kardelj.

  • Slovenec

   Kaj pa je Kardelj podaril hrvatom?

   • komar marko

    hja takrat je bil eden glavnih in brez njega se še srat niso upali, drugaeč GOLI OTOK ali pa kar LJUBIJANKA!

    • Slovenec

     Kaj je Kardelj podaril hrvatom?

     • Anton

      Ogromno slovenske krvi. Dobesedno

     • Slovenec

      A je bil krvodajalec na hrvaškem? LOL Ne tumbaj bedarij.

     • Anton

      Vemo kaj sem mislil…

     • Slovenec

      Ne vemo. Povej nam.

     • MEFISTO

      Ti nikoli ničesar ne veš in ne razumeš.

      Niti tega ne veš, da en bedak lahko več vpraša, kot devet modrih odgovori.

     • Slovenec

      Kaj je Kardelj podaril hrvatom?

     • tarantela

      No, na hrvaško obalo bo pa v teh počitniških dneh romalo na tisoče Slovencev. Prostovoljno jim bodo nosili evre.

   • MEFISTO

    Naprimer Joška Jorasa, da večjih daril sploh ne omenjam.

    • Slovenec

     Joška Jorasa ti je prodal Janez Janša – skupaj s Sanaderjem pobudnik arbitraže v Haagu.

 • komar marko

  hja, Hrčki se delajo užaljene-Dobili so pa natanko tisto kar so hoteli. Očitno naša profesorica prava katero je forsiral drugorazredni še ni pojedla vse UČENOSTI in SLO je zopet izgubila ozemlje. Torej kaj je ukrep, da SLO domoljubi ohranimo SLO vsaj v teh mejah!

 • komar marko

  Uspehi naših tovarišev so edino v pralnih strojih kjer perejo milijarde , izgubi ozemlja in v veliki LUKNJI, katero moramo filati državljani.

 • komar marko

  Le zakaj naši TOVARIŠI in mesečniki ne kupijo MEČKATORJA za 42 MIO EUR, kjer bi dobili ENO PETINO deleža podjetja. Odličen posel, pa je vse tiho. No TOVARIŠI a bo kej. Sam oprano milijardo ali pa kako nakazilo iz deviških otokov našega gnarja, pa bo MEČKATOR spet naš!

 • komar marko

  Uspehi naših tovarišev so brezmejni. Prispodoba je RIBNŠKI osel, kateremu so nataknili očala , katerih stekla so imela narisano deteljo. V jasli so mu nasuli oblance. Po nekaj dneh je osel umrl. Naši tovariši so ustanovili komisijo, ki je na koncu zapisala: Imeli smo še toliko idej, ta IDIOT pa je umrl! Ja brezmejni, brez podna ste in brez sramu tovariši!

  • MEFISTO

   Tak je bil tudi Kardelj.

   Poskusno je pustil kravo stradati.

   Ko je revica poginila, je razočarano vzkliknil, škoda, jaz sem imel pa še toooliko idej.

 • MEFISTO

  Hrvati so zaslužni, da bomo lahko zaposlili velik del LGBT populacije.

  Z malo dokvalifikacijo bomo lahko usposobili vse toplovodarje tudi za druge cevovode.

 • Slovenec

  Takšna so zgodovinska dejstva:

  Avstro-ogrska (Slovenija kot ime ne obstaja):
  https://ibb.co/m4RRza

  Kraljevina SHS (pozneje kraljevina Jugoslavija) – prvič v zgodovini se pojavi ime Slovenija (oz. Dravska banovina) na zemljevidu:
  https://ibb.co/fFDBXv

  Okupirana Slovenija 1941-1945 (ime Slovenija zopet izgine z zemljevida):
  https://ibb.co/m3XGza

  SFR Jugoslavija (Slovenija postane samostojna republika):
  https://ibb.co/e40VQF

  Samostojna država Slovenija:
  https://ibb.co/gkcYea

  Dokaz, da brez Josipa Broza Tita ne bi bilo Slovenije v mejah, kot jih je imela Slovenija ob osamosvojitvi! Če vam pa Janša ali Cerar prodajata slovensko zemljo, se zmenite pa z njima. Z domobranci pa Slovenije sploh ne bi bilo več na zemljevidu! Dejstvo.

  • Slovenec

   Zato pa – ŽIVEL JOSIP BROZ TITO! In hvala ti za samostojno Slovenijo!

   • MEFISTO

    Se ti je mar zdravje znova poslabšalo?

    • Slovenec

     Meje današnje Slovenije so zasluge Josipa Broza Tita. Dejstvo!

    • Rožle

     Bolezen se mu je poslabšala …

 • tarantela

  Ljubi moji! Za referendum o arbitraži smo krivi ali zaslužni vsi. Leta 2010 je bil razpisan referendum, odločili smo se za arbitražo. Torej? Ali pa bi se radi še v nedogled nategovali s Hrvati, dokler ne bi postavili školjčišč do obale Pirana, ali kaj? Obe strani sta nekaj izgubili in nekaj izgubili, kot je v takih primerih običajno. Lahko samo godrnjamo, se bomo pa unesli, tako tudi Hrvati.

 • MEFISTO

  Sovenec in tarantela imata prav.

  S sodbo arbitražnega sodišča smo Slovenci veliko pridobili, Hrvati pa še več izgubili.

  Prej nismo imeli pravice polagati cevovodov in kablov po hrvaškem teritorialnem morju in ne z nadzvočnimi droni preletavati to območje.

  Skratka nismo imeli džankšna.

 • pajot

  Nč bat. Čez 50 let bojo od Kolpe do Triglava živeli Srbi,Hrvati,Bosanci,Šiptarji in muslimani. Sem in tja tudi kakšen Slovenec. Takrat meja ne bo več problem.

  • Slovenec

   V Nemčiji že danes ….

 • VERZIFIKATOR

  Cerar po arbitraži obljublja pomoč “vsem našim ljudem”
  35 Razkrižanov je predsedniku vlade tako danes očitalo, da država zanje v 26 letih ni storila tako rekoč nič, je poročala Televizija Slovenija.

  Milko Cirar

  POMOČNIK V SILI

  Kjer razkrižje vidi se cestišč,
  tam požar pred dnevi je izbruhnil,
  vse uničil, se potem potuhnil,
  vse do zadnjih, končnih pogorišč.

  Stali so gasilci križem rok,
  kaj na tujem vendar bi gasili,
  na razkrižju bi cevi prebili,
  tam kjer je postavljen slavolok.

  Raje so usodi prepustili,
  sama da opravila je svoje,
  češ saj tisto čez bilo ni moje,
  pogorišče zdaj so le polili.

  Nekaj solz načelnik je potočil
  ognjegascev vrli šef brigade,
  ki prav rad prihaja na parade,
  tokrat še nosu ni bil pomočil.

  Bo pomagal, rekel je svečano,
  vsakemu da pomočnik bo v sili,
  če bo treba, bodo spet polili,
  ko bo kje drugje kdaj vse požgano.

  In namesto svetega Florjána,
  nov zavetnik se napoveduje,
  sveti Miroslav, ki prepričuje,
  tuja da lastnina je zažgana.

  • tarantela

   Če Slovenija ni storila nič zanje, bodo pa zdaj Hrvati.

 • MEFISTO

  Najbolj se mi smilita Cerar in Erjavec,ker ju je zaradi meje in džankšna zaman bolel džoko.

 • MEFISTO

  Zapomnite si mojo politekonomsko napoved.

  Zaradi džankšna in meje bo ponorela gospodarska rast.

  • Prle

   Točno tako, za uvod si ti že ponorel, zdaj bo pa še gospodarska rast. Super.

 • Slovenec

  Zgodovina Slovenije je zgodovina vseh prebivalcev na ozemlju današnje Republike Slovenije in v njeni neposredni soseščini od prazgodovine do danes, čeprav se ime Slovenija v pomenu, ki je približno enak današnjemu, pojavi šele leta 1834 v knjigi ruskega zgodovinarja Jurija Venelina Starodavni in današnji Slovenci, deset let kasneje pa še v pesmi Koseskega in se Slovenija kot politična enota prvič konstituira po letu 1945, kot samostojna država pa šele 1991.

 • ostrovrhar

  Situacija se bo kmalu obrnila. Hrvati bodo vedno bolj za arbitražo, mi pa vedno bolj proti.

 • Slovenec

  Hervardi – najbolj domoljubna nestrankarska spletna stran v Sloveniji:

  “Odgovornost za morebitno katastrofo v arbitraži torej dejansko nosi druga Janševa vlada in 70 poslancev DZ RS tedanjega sklica, ki so glasovali za veleizdajalski memorandum in ga nato posredovali arbitražnemu sodišču v Haagu!”

  http://www.hervardi.com/predsedniki_vlad_rs_izdajalci.php

 • janko

  Nezadovoljni sosedi… Tako se to dela… Kdo jih je spustil do polovice Piranskega zaliva… niti milimetra ne bo hrvo odstopli več živ ne, nikoli! Nočejo nič našega? Mi pa bomo rekli: nismo mi tako slabi, kot vi mislite, dragi sosedi; imejte še tisto vas, lejte, pa bodimo frendi , no.

 • tarantela

  Bojda desni že organizirajo “Zbor proti arbitražni odločitvi” in bojo šli z berglami, svečkami itd. pred haaško sodišče.

  • MEFISTO

   Nisi zaman poznan kot največji burkež.

   • Prle

    Takoj za tabo in tebi podobnimi.

   • tarantela

    Ja in tem bo vaš veletenorist zapel slovensko himno, Jožica Svete bo pa pela in ostalim zbranim dirigirala kakšno narodno; in bo vesoljni svet sočustvoval…

  • Krtača 17

   In spet bo zrasel kak odbor in nato stranka teme….

   • tarantela

    Menda že zbirajo štofelce za potne stroške in malico.

    • Krtača 17

     A une štofelce od Terana ki ga kot sami pravijo nimajo ker so ga zgubil?

     • tarantela

      Lahko je tud od refoška, magari od kakšnega štajerskega vina ali dolenjskega cvička, so domoljubi.

 • MEFISTO

  Kdo bi si mislil, da bodo cevodi, kabli, letalski promet in džankšn čez noč postale zgodovinske besede, na katerih Slovenija stoji in brez katerih pade.

 • janko

  Poglete mizerijo naše leve politike. Zaradi njihove lenobe smo izgubili teran (predsednik SD). In vse je tiho!! Nikomur nič! Nobene vesti, saj so nihilisti! ISTO je in bo z arbitražo. Še naprej nam bodo vladali, nam lagali in si basali žepe z najboljšimi službami v državi.

  • Prle

   Če bi nam bi pa vladal Ivan TwITO, bi pa imeli vse in še več. Ha,ha,ha,ha,ha.

   • janko

    JA, BI! Ne bi izgubili nič svojega! Saj bi šli na mednarodno sodišče, kjer je načelo pravičnosti in ne na arbiter. Tudi to so SDSovci opozarjali, pa nič! Tudi džanšna ne bi dobili, imeli bi odprto morje. Vseskozi je SDS opozarjala, da ga rabimo, da NE omenjati džanšna, pa jih je koalicija vedno zaničljivo zavrnila.
    Zato: VLADA DOL! TAKOJŠNJE NOVE VOLITVE!
    IN RAZVELJAVITEV ARBITRAŽE! TER NEUPOŠTEVANJE ARBITRAŽE – POSLATI NOTO V HAAG S SPOROČILOM, DA IZVAJAMO LUSTRACIJO!
    VSI NA ULICE! EDINO PRAV SO NAREDILI V ROMUNIJI L.91 IN EDINO PRAV SO NAREDILI MADŽARI LETOS Z UPOROM VLADI!

 • ostrovrhar

  Zanimivosti Iz rubrike >>Še pomnite tovariši<>Vsebine arbitražnega sporazuma ne morem podpreti, saj obstaja (pre)velika verjetnost, da Slovenija z arbitražno razsodbo ne bo dobila priznanega neposrednega stika svojega teritorialnega morja z odprtim morjem.<<

  01.06.2010 dr. Miro Cerar za RTV SLO

  • MEFISTO

   Mar ti omaložuješ džankšn?

   Džankšn je neposreden in posreden, ozek in dolgi, blizu ter daleč in slovensko darilo prijateljem Hrvatom

   • pajot

    Sem se hotel na lastne oči prepričati kako izgleda džankšn od blizu. Zaplul sem tja in namesto džankšna videl samo džankije. Govorili so slovensko. Urno sem odplul dalje.

    • Prle

     Potem, pa si se ves polulan zbudil,ha,ha,ha.

 • Krtača 17

  Ma kaj se desni sekirate. Čez en teden boste spet brskal po kosteh in pozabil vse skup.

 • Slovenec
 • Krtača 17

  Desne spet bolj skrbi za Hrvate kot za Slovence. Tipični izdajalci.

 • totex39

  Politiki nam nenehno lažejo in vsiljujejo svojo prirejeno zgodbo o uspehu arbitraže, res bi bil že čas, da se v tej državi že enkrat nalijemo čistega vina in pogledamo pravi resnici v oči.

 • ostrovrhar

  Hrvati ugotovili, da pravzaprav nismo dobili nič od tega kar smo zahtevali ‘osim nekog bezveznog šumarka pod Snežnikom’. Seveda spet zavajajo. Dobili smo tudi cigansko naselje v Podturnu, tam nekje pri Pincah.

 • MEFISTO

  Slovenci so od vraga.

  Ni jim dovolj, da so priključili Savudrijsko valo, pravkar osvajajo tudi celotno hrvaško obalo do meje s Črno goro.

  • tarantela

   A Ti ne hodiš k maši?

   • ostrovrhar

    Maša je ob devetih. Še tega ne veš.

    • Krtača 17

     A pol boste štoflce od vina v pušco metal? Jejejej sam dnar vam pa ne gre iz rok. Ste bolj marijaksebi bi se rekl.

     • tarantela

      Bo mogu mežnar merkat, de nau kej zmankal iz žakelčka.

    • tarantela

     Sem realistka, mi izmišljeni duhovi do sedaj še niso pomagali.

     • ostrovrhar

      A ti je mal duhovitosti zmanjkal? Probi še. Maš še čas. Je še zgodi.

     • Anton

      tudi jaz sem realist in sem pričakoval drugačen izplen, med drugim tudi Savudrijo, ki jo je Kardelj zakvačkal.S tem bi imeli nemoten dostop do mednarodnih voda, tako pa moramo sedaj čez Hrvaško morsko ozemlje. hrvatje znajo tu še delat sranje, kot jih poznam.Dobili smo služnostno pot, kar se več kot pritiče hlapcem.Na tem morskem teritoriju nimamo nikršnih pravic, zgolj dostop do mednarodnih voda, ne smemo ribariti ne smemo rit kazat Hrvatom, ne semo lulat in srat v morje,eh naša diplomacija.

      DRAMA HLAPCI(ODLOMEK):

      Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
      (Ivan Cankar)

      sarkazem press

     • tarantela

      Če si veren, se kar sprijazni z vsem. “Brez božje volje še las ne pade z glave!” Je rekel Jezus. Mogoče je pa ugotovil, da slovenski verniki premalo molijo in še to ne iz srca, zdej pa mamo kar mamo.

    • Anton

     na Šmarni gori se začne ob 11:00.

  • ostrovrhar

   In prepevajo tisto znano dalmatinsko: Mala nam je naša vala …

 • Franjo Trojner

  Sveta resnica je, da ta Cerarjeva vlada,
  koalicija izida arbitraže ni sposobna realizirati, v živlenje spraviti. Sedaj je nastala neka čudna situacija v kateri hrvaška oblast in z njo ljudstvo izida arbitraže ne priznava, Cerar pa nima pojma kaj naj stori, da Hrvate prisili v sodelovanje in spoštovanje odločitve arbitrov. Ta situacija sedaj ni samo čudna, je tudi zelo nevarna, ker bo gotovo konfliktov polna. Zapleti z ribiči in policisti obeh držav so se že pričeli, pa se tinta na tej gori listov razsodbe arbitraže še posušila ni. Res je, da je za pričakovati, da bo tiha diplomacija pritiskala na Hrvate, da izid arbitraže in s tem na novo zakoličene meje spoštuje, toda za to je potreben čas, ki ga pa Slovenija in Hrvaška nimata na pretek. V bistvu bo ta vmesni ČAS/njegova dolžina potekanja tihe diplimacije usodnega pomena za obe državi in arbitražni sporazum, kakor bo tudi ČAS udodno vplival na pogostost in težo konfliktov med državama, dlje časa bo trajalo več konfliktov bo in hujši bodo. Da, konflikti so se že začeli in se bodo samo še stopnjevali, glede na vroči južnjaški karakter in hrvaški večvrednostni kompleks znajo biti konflikti vedno bolj vroči in nevarni, kar pa nujno pripelje do incidenta neslutenih razsežnosti. Vse našteto nas sili v situacijo, ki si je nihče ne želi, a lshko kr hitro realnost postane. Prav iz tega razloga je potrebno imeti naše policijske in vojaške sile v povečani pripravljenosti, da nas kakšna čudna a pogubna situacija ne preseneti. Pametno bi bilo nakupiti, kak modern kos orožja več, kar bi lahko pozitivno vplivalo na naše sosede Hrvate, jim malce ohladilo pregrete glave. Rad bi, da še kdo drug, predvsem pa vlada/koalicija in Cerar sam razmisli o resnosti situacije danega trenutka in kako se pripraviti na nepričakovano a možno! Upam, da vam je vsem jasno, da pisanje tone protestnih not ne bo kaj prida pomagalo, prej plave čelade UN.

  • Krtača 17

   Brez skrbi da bojo upošteval. Bo šel plenkatović dvakrat v Bruselj, bo vse zvedu zakaj in kako. Pol bo pa sam ubogu.

   • Franjo Trojner

    Morda res, najverjetneje pa gremo po poti incidentov. Bova videla in zanima me kaj boš zapisal takrat.

 • Anton

  upam vsaj da je Kolinda našemu Borčkotu, vsaj pokazala svojo tmalo, da je revček vsaj neki dobil od tega sporazuma.

  sarkazem press

  • Rožle
   • Fogglof Tunnek

    Janša: “Slovenija izgubila stik z odprtim morjem in del zaliva!”
    Tunek: “Janša izgubil stik z realnostjo!”

    PS.: seveda pa to ne ustreza sedanjemu, ampak že pred in pred preteklemu času.

  • Franjo Trojner

   Pokazala mu je rit!

  • Fogglof Tunnek

   Pa je Borči malo polizal?

   • Anton

    vprašat ga pojdi

    sarkazem press

    • Fogglof Tunnek

     Pa bi ti Kolindi malo polizal? Jas vaši Evi bi :)

  • princeska

   Kaj ti še zdaj ni jasen, da so Barbiki babe samo krinka. Je vpliven pristaš LGBT

 • Fogglof Tunnek

  Dejstvu je, da smo v razsodbi arbitražnega sodišča veliki zmagovalci…in to ste počasi začeli spoznavat tudi na Nova24tv in desnosučni komentatorji !!!!… Kot vidimo, da so hrvati ogorčeni z razsodbo arb. sodišča in ga bojo morali prej ali slej priznati… raznim Franjo Trojnerjem, MEFISTOM, totexom in ostali desničarski drhali bo tudi zmanjkalo argumentof, tak da bo potrebno počasi zapreti greznice…smrdi smrdi, joj kako smrdi !!!

  • MEFISTO

   Si se pojavil kot zamenjava nickov ali kot okrepitev prejšnjim nickom, predvsem Slovencu.

   Lepo je od tebe, da tako ceniš modrega in učenega Mefista, da si njegovo ime napisal celo s samimi velikimi črkami.

   Ni dovolj, da ga ceniš, moraš se tudi učiti od njega, da ne boš ostal tak rovtarski džoko kot si bil doslej.

  • Franjo Trojner

   Zapri usta pa tudi smrada ne boš več vonjal. Zmagovalci so samo arbitri in pravniki obeh strani, udeležene stranke pač ne, so samo neto plačnice za nekaj kar si niso najbolj želele, pričakovale! Čuj vedno bolj si sado mazo! A je zdaj zate in tvojo levico uspeh, da sta dva hrvaška policijska čolna nagnala naše policaje iz našega morja? A slavite vi tam na levici, da vam hrvaški ribiči kažejo riti iz svojih bark med tem, ko lovijo v našem morju? Čudne navade imate vi levosučni. Lahko greste slavit vašo arbitražo tudi v Razkrižje ali Jorasu, to pa ne a, se bojite, da vas bodo z vilami gnali. Glede tega famoznega stika, pa je kljub zavajanju levice in levičarskih medijev, sedaj prav vsakemu Slovencu jasno da stik, ki so ga obljubljali Pahor, Tűrk in Kučan ni enak stiku, ki so ga določili arbitri. Čuj Tunnek, pa saj so ti to isto že včeraj tvoji levi mediji končo povedali, je pa res, da so malo dugo rabili, ker imajo po svoji stari navadi, pač probleme z dugo lajtungo, mar ne? Argumenti Tunnek, tokrat, kot skoraj vedno niso na tvoji strani, sicer pa to ti itak veš sam, zate pač velja enkrat kumunist, ne glede na vse in vsakogar vedno kumunist.

   • Krtača 17

    Eni ste čist nerealni no. A ko greš kupit fičota se greš tud kregat zakaj nima brisalcev kot Ferari?

    • MEFISTO

     Ti si pa precej za časom.

     Kdopa še kupuje Zastavino rjo, mi se vozimo s Ferariji.

    • Franjo Trojner

     Krtača, saj ni težko razumeti Pahor, Türk in Kučan so obljubili Ferari, z zamudo pa domov pripeljali fičota. Tako je s tem famoznim stikom, čemu sprenevedanje? Včeraj so tudi levi mediji poročali, da stika nista enaka, da pa bi tudi ta od arbitrov določen stik LAHKO bil dobra rešitev, a morajo strokovnjaki le to še prej preučiti??? Glej zdaj je kar je in sodbo je potrebno spoštovati, a zato še ni potrebno farbati javnosti.

 • MEFISTO

  Hrvati so profesorji za naše levakarske džokote.

  Najprej so taktično odstopili od arbitražnega sporazuma.

  Zdaj, ko jim je arbitražno sodišče skoraj v celoti ugodilo, pa bodo zgolj zaradi nadaljnjih prijateljskih odnosov s Slovenijo na videz s težkim srcem sklenili sporazum o implementaciji arbitražne sodbe in pri tem glavna džokota, Cerarja in Erjavca, usločili še za kak kvadratni kilometer.

  Hrvati bodo posneli smetano, mi bomo pa slavili nove Lažgoše.

  • tarantela

   Še mal, pa boš prekosil Žižka!

 • ostrovrhar

  Dalje Hrvati ugotavljajo, da smo v primerjavi s sporazumom Drnovšek – Račan dobili manj (praktično nič) kopna, precej manj morja in da nismo dobili neposrednega stika našega teritorialnega z mednarodnim morjem. Slednje je sicer ugotovil Miro Cerar že leta 2010.

 • marker

  Vse pogodbe in sporazume, ki jih sklepa sosednja država z našo državo, jih vedno sklepa z figo v žepu. Vedno se je igrala in se še vedno z nami, saj nikoli ne misli resno, razen če je v njenem interesu. Naši premierji in predsedniki na pogajanjih s Hrvaško vedno izpadejo veliki naivneži in to na vedno enak način. Najprej čisti računi, potem šele dobri prijatelji. Meja ni bila nikoli določena po sredini zaliva, zaliv tudi ni nikoli poimenovan Savudrijska vala. Vse to smeje se nam v obraz dirigirajo sosedi, mi pa to sprejemamo in se jim pokoravamo kot politi cucki.

 • Fogglof Tunnek

  EDINA RESNICA: Janša si gobec brusi…”Arbitraža nam je dala tisto, kar nam pripada, in vzela tisto, kar je bilo vedno naše.”

  Res? Vedno? Je to bilo torej naše od pamtiveka do danes? Od kdaj pa obstaja Slovenija kot entiteta? Sprijaznimo se – kopensko mejo smo zafurali v preteklosti – prvič leta 1918, drugič 1945. Arbitri tu niso mogli delovati mimo mednarodnega prava – kar je bilo po katastru na hrvaški strani, so dodelili Hrvaški. V Piranskem zalivu, kjer meja pred 1991 ni obstajala, pa smo dobili več, kot bi na dvostranskih pogajanjih s Hrvati ali na haaškem mednarodnem sodišču, kamor nas je hotel poslati Janša… Kapish?

  • Franjo Trojner

   Tunnek, levica že obrača ploščo, tvoj Vatovec razume razliko med obljubljenim in dosojenim stikom našega morja z mednarodnimi vodami, a si ti Tunnek med zadnjimi neinformiranimi levičarji ali si pa preprosto tako zabit, da ne moreš razumeti razlike?

 • ostrovrhar

  Na morju je potrebno zavzeti odločno držo. Takoj ustanoviti elitno Interventno enoto doktorjev prava, ki bodo hrvaškim policajem na licu mesta (empirično) dokazali, da se vozijo po slovenskih vodah. Nakar se bodo slednji takoj umaknili. Ker bo potrebno intervenirat v najkrajšem možnem času, bo to možno le v primeru, da bomo spet priznali dodatke na stalno pripravljenost.

 • karpelec

  Mlelo se je v Europi, sedaj se bo mlelo še med Slo in HR z raznimi kamni in filozofiralo v tri krasne, ampak občutek imam, da Cerar spet solira po svoje in sicer samo za svojo promocijo zbira pri oškodovancih dodatne točke, ki pa so spet samo obljube. Tako na koncu iz tega mletja ne bo moke ali pa bo moko pobrala HR Slo pa otrobe.

  • Krtača 17

   Glede tega ga bomo držal za besedo ne?

 • ostrovrhar

  Na kopnem bo pa lažje. Tam lahko začnemo z implementacijo takoj. Če bi kaj dobili, bi bilo pa težje.

 • Krtača 17

  Ampak lahko bi se reklo, da bo Plenkoviću odplenkalo.

  • tohuvabohu

   Tebi se je že zdavnaj odkrtačilo.

 • MEFISTO

  Mene pa tudi zanima, ali se bosta naprimer na džankšnu lahko srečali dve ladji?

  Ena, ki bo plula iz luke žerjavistov in viličaristov ter druga, ki bo plula v to zanamenito luko.

  Tudi me zanima, kako bo s kopanjem na džankšnu.

  To pravico smo očitno izgubili.

  • ostrovrhar

   Če bo kopanje plačljivo, potem pade pod klavzulo ‘ekonomskog korištenja džankšna’. Do tega imajo pravico le Hrvati. Če bo brezplačno, pa vsi! :)

   • tarantela

    A bo tud nudl kopanje dovoljeno?

    • ostrovrhar

     Pošlji mi (golo) sliko, pa ti povem. :)

     • MEFISTO

      Akt?

      Da bomo izgubili še džankšn.

 • tarantela
 • MEFISTO

  Še dobro, da je Hrvatom toliko do dobro sosedskih odnosov s Slovenijo, sicer bi jo še bolj zmanjšali in skrčili.

  In tako nam ni nič ostalo od nekdanje komunistične parole:

  Reka, Trst, Gorica,
  naša je pravica!.

  Tudi to v celoti ne drži, ostali so nam dobri sosedski odnosi.

 • MEFISTO

  Uživam zaradi trpljenja Tunneka, Krtače17 in Slovenca v enem telesu..

  Od arbitražnega sporazuma sta jim ostal samo džokota, Cerar in Erjavec, in nekaj ekstremnih mednarodnih pravnih strokovnjakov, kakršen je naprimer Vlačić.

  • komar marko

   drugorazredno vasiljko si pa pozabu!

 • piko8

  Še dobro, da smo toliko dobili ob tako nesposobni komunistični vladi!!!

  • MEFISTO

   Vsega nam pa res niso mogli vzeti!

 • antimur

  Balkanec je balkanec, pa naj bo Hrvat, Srb ali šiptar. Vsi bi samo kradli, zavajali, sukali svoje balkanske mavle, spletkarili, nekaj takega kot naši levaki. Komunisti so želeli celo Slovenijo vključiti v zahodni balkan, da nas bi še geografsko priključili tem barbarom. Toda vse resne geografske študije jih popolnoma demantirajo. V najslabšem primeru je še njihova (iz bivše yuge) vojaška geografska karta postavila mejno črto med zahodnim balkanom in srednjo Evropo na reki Savi.

  • MEFISTO

   Slovenec je pa Slovenec, vsakemu Balkancu se pusti okrasti.

 • Fogglof Tunnek

  Veliki Diktator SDS-a Janez Kranjski Janša je dejal, da je Slovenija, ki je ob osamosvojitvi nadzorovala celoten Piranski zalif, v četrtek izgubila četrtino… Blefer in lažnivec na kvadrat !!!…..V Yugi smo nadzorovali cel zalif, takoj ko so prišli na oblast Demos, Janezek in njemu podobni smo bili na polovici zaliva (50%)…gnes pa naj bi izgubili četrtino???…Halo!!!… Dobili smo ga nazaj 30%…fkup to znaša 80%!!!

  Če to fkup potegnemo dobimo to: “Osamosvojiteljska” desnica nam je od 100% zaliva zapravila 50% zaliva…naši levici pa ga je uspelo dobiti nazaj 30%… se pravi da ga zaj imamo 80%!!!

  PS: Pa še izhod na odprto morje po posebnem režimu (to ni služnostna pot)… Slovenski levici je uspel unikum v mednarodnem pomorskem pravo…nikjer na svetu ni takega režima. To pa zato ker smo izrecno zahtevali stik z odprtim morjem, upoštevajoč načelu pravičnosti in dobro sosedskih odnosih… Tega naši klero-desnici ne bi nikoli uspelo…so nesposobni… Ad acta!!!

  • komar marko

   NORČEK spet laže. DRNI je podisal za sredinsko črto. To so pa ljubitelji kužitov, da ne bo dileme.

   • Fogglof Tunnek

    Te boli, da vam ni uspelo?

    • komar marko

     si samo potrdil moj zapis. SLOVENIJI ni uspelo. RDEČKOTI zopet slavijo, tako kot ISTI dan pod RDEČO ZVEZDO!

     • vzet tajkunom

      RDEČA ALI RUMENA ZVEZDA ISTI-K–C

     • komar marko

      Če misliš EU, sem raje med kulturnimi kot pa na Balkanu, kjer je lopovščina in laž prioriteta poslovanja.

     • Fogglof Tunnek

      Zakaj ne moreš sprejeti resnice?

     • komar marko

      a resnico LAŽGOŠ????????????

    • PG

     Poslušaj ti sračji kričač, imaš kaj možganov? Vsaka papiga bolje razume, kaj se dere. Ti pa samo ponavljaš za rdečo drhaljo, sanja pa se ti ne kaj.

     Nehaj srati po forumu, ker si beden. Če je še deset procentov slovenskih državljanov (ne morem napisati Slovencev, ker si prebeden, da bi Slovenec bil) takih, kot si ti, se lahko kar poslovimo od zdrave pameti.

     • Fogglof Tunnek

      Čuj, ti veš kje je Laško? Če ne veš si poguglaj…tja se zapelji in fprašaj enega domačina kje je Barbara rof…spet se tja zapelji in mene pokliči…bom hitro prišel, da te not fuknem…kapish?

     • PG

      To sem pričakovala. Nisi samo rdeč, temveč njihov plačani morilec še iz povojnih časov. Verjetno ti niso priznali partizanske pokojnine, zdaj pa stresaš svoj bes nad nami, ker ne moreš iz svoje kože, saj še nisi dojel, da je vojne in z njo komunistov dokončno konec, zato še naprej uveljavljaš svojo voljo s pobijanjem nedolžnih. Sram te bodi.

     • Fogglof Tunnek

      Čuj, če si lepa baba ti bom prizaneso…te bom nategno…tak po haloško brez kondoma… Takoj boš prestopila na našo stran…na levo. Kapish?

     • PG

      Raje ti ga odrežem.

  • Franjo Trojner

   Duga lajtunga! Tunnek, levica že obrača ploščo, tvoj Vatovec razume razliko med obljubljenim in dosojenim stikom našega morja z mednarodnimi vodami, a si ti Tunnek med zadnjimi neinformiranimi levičarji ali si pa preprosto tako zabit, da ne moreš razumeti razlike?

   • Fogglof Tunnek

    Nikoli ne moremo imeti po mednarodnem pomorskem pravu direktnega stika z odprtim morjem…NIKOLI…zaradi geografske lege!!!… A vam fukjenim desničarjem to ni jasno?

    • PG

     Nikoli nam ne morejo in ne smejo odvzeti že pridobljene pravice proste plovbe po našem morju vse do mednarodnih vod.

     • Fogglof Tunnek

      Ni res…po razpadu Juge se je fse spremenilo… Jugoslovansko morje je postalo hrvačko morje, ali slovensko morje, ali črnogorsko morje… Kapish?

     • PG

      Služnostna pravica ne s spremembo lastništva ne mine, si razumel?

     • tohuvabohu

      Daj, zapri usrani gobec, butasti petokolonaš. Morska meja po razpadu YU ni bila določena, torej ne obstaja “hrvaško morje”.

    • Franjo Trojner

     A zdaj si že mednarodni strokovnjak za pomorsko pravo? Tunnek, kaj pa te to nisi pred referndumom o vstopu Hrvatov v EU Pahoru, Türku in Kučano povedo? Zdaj si nam pa vsem povedal, seveda, če tvoja teza drži, da so nam o famoznem stiku Pahor, Turk in Kučan nesramno lagali.

   • Krtača 17

    Dej nehi no. Tkole bomo nardil. Samo ladje desnih sprancev ne bojo smele plut (itak jih nimate), medtem ko bojo vse ostale plule nemoteno. A je dost dobr zate?

 • komar marko

  Le zakaj naši TOVARIŠI in mesečniki ne kupijo MEČKATORJA za 42 MIO EUR, kjer bi dobili ENO PETINO deleža podjetja. Odličen posel, pa je vse tiho. No TOVARIŠI a bo kej. Sam oprano milijardo ali pa kako nakazilo iz deviških otokov našega gnarja, pa bo MEČKATOR spet naš! pa bodo HRČKI spet pod našim okriljem.

 • Krtača 17

  Kolinda mora drug teden še h Trumpu, da dobi nove napotke. Trump bo verjetn sam povedu, če ne boste ubogal, adijo hrvaške penzije. Res so se nat Hrvati.

 • komar marko

  Zakaj rdečkoti VSE dosežejo samo v LAŽEH, kot LAŽGOŠE?

 • PG

  Hrvatje ne bodo zadovoljni nikoli, niso bili in ne bodo. Dobili so več, kot so pričakovali in še jim ni prav. Kadar se nekdo tako obnaša, navadno kmalu dobi po glavi. Naši politiki so loleki, ki se ne znajo in nočejo potegniti za Slovenijo. Če ne bomo zdaj, ko smo izgubili cele slovenske vasi, naredili lustracije, je ne bomo nikoli. Vlada mora past, vključno s predbednikom, ki je zakuhal vse to.

  • sprehajalec

   Nimajo Slovenci verodostojnih zaveznikov. Ne gre kar tako, da “pokličeš zaveznike”. Jih ni. Sam si. Vabiš Putina, američane in Nato pošiljaš domov, prvi si malone na svetu po nestrpnosti do zahoda in Američanov, še Iranci so manj nestrpni. Potem bi pa klical Zaveznike, češ Hrvati nagajajo. zavezništva se gradi na dolgi rok.

   https://pbs.twimg.com/media/DBDodXpXcAAP2ov.jpg

   • PG

    Se strinjam, da ne znamo graditi prijateljskih odnosov in s tem tudi zaveznikov, če že, si izbiramo napačne. Vendar se ne strinjam, da za pravico potrebuješ zaveznike. Sodišče naj bi bilo pravično, brez sprejemanja vplivov zaveznikov in raznih lobistov. Torej, če je bilo sodišče pravično, so naši politiki in njihovi hlapci popolnoma nesposobni, da bi predložili prave in nesporne dokaze o naši zemlji.

    • sprehajalec

     Ne moreš se sklicevati na pravična sodišča, če imaš doma nesposobno krivična. Pa saj so predložili, Kardelj in Bakarić sta se dogovorila za Dragonjo. Kardelj je bil internacionalec, Bakarić pa bolj nacionalec.

     • PG

      Ne moreš primernati mednarodnih sodišč z domačimi.
      Sodišče ni politična organizacija, ki z našim Kardeljem in drugimi nikoli ni imela nič. Skratka sekaš mimo, močno.

     • sprehajalec

      Poslušaj, obrazložitev je bila pri branju, da je bil predložen dogovor Kardelj-Bakarić o razmejitvi na Dragonji TAKOJ po tem, ko je prišla Istra pod jurisdikcijo Jugoslavije. Prej v 2000 letih ni bilo nobene razdelitve.
      Kardelj kot takrat najvišji slovenski predstavnik in Bakarić, najvišji hrvaški. Sodišče naj pa potem sedaj reče, ne, to pa ni pravičen dogovor iščemo pravičnost. Kakšno pravičnost? Kot hlapec Jernej, pa krivica pa pravica pa to. Kaj ti je?

     • PG

      Kaj ne poznaš prav nič zgodovine? In tudi na ušesih sediš!
      Arbitražno sodišče je odločili na podlagi zadnjih pravnomočnih odločb ali sporazumov. Politika je bila zmeraj slaba in ni uredila pomembnih sosedskih vprašanj. Na naših politikih je, da bi predložili dobre dokaze o tem, da je bila sporna zemlja naša. Niso jih našli, ker se jim ni ljubilo delati, ali pa so nesposobni in podkupljivi. Najmanj, kar bi lahko navedli, če že res obvelja, da je zadnji pravnoveljavni sporazum Krdelj – Bakarič je to, da je reka dragonja močno spremenila tok. Sredina reke je bila vedno bolj južno in še kanal so speljali, ki naj bi izsušil mokrišče, bolj po slovenski strani in ne po sredini toka reke. Tako je zdaj sredina toka Dragonje premaknjena na našo stran vsaj za 100 metrov. Torej Dragonja teče zdaj drugje, kot je takrat; bolj po naši strani, kar zelo spremeni mejo. Dokaze za to, bi morali predložiti naši, pa jih niso in slovenska ozemlja so spremenjena. Kaj ima politika pri tem?

     • sprehajalec

      Zelo poznam zgodovino, verjemi mi. Tudi Istre. Ti si pa še enkrat oglej zadeve, je ravno obratno kot pišeš. Prilepil sem ti zemljevid, če bi Hrvati vztrajali na starem toku Dragonje, bi tudi letališče Sečovlje hoteli. Kanal Sv. Odorika, današnja Dragonja, gre južneje od starega toka, proti Hrvaški.

      https://www.hkz-kkv.ch/images/savudrijska_vala.jpg

 • Fogglof Tunnek

  Glejte, ka bi še desničarji radi? Zgodovina bo pisala takole: Leta 1991 sta bila glavna dva akterja pri osamosvojitvi Milan Kučan in Janez Drnofšek…ob pomoči Kacina in Rupla. Janez Janša se je bolj skrival v kleti CD in dajal Krkoviću navodila naj strelja po Slovencih (Mrlak) itd…. Leta 2017 je levica spet dobila nazaj Piranski zalif ki ga je predhodno desnica polovico zapravila, in seveda izhod na odprto morje!!!

  Fse to se bojo naši otroci učili pri zgodovini v prihodnosti.

  • PG

   Ne, ker bo Kučan obsojen v Mehiki zaradi pranja denarja. Otroci se bodo naučili, da je bil mali mafijski boter, ki je lagal svojim in kradel vsem.

  • slosin

   ej tunek, tunek! Kaj misliš, da bodo večno pisal zgodovino tvoji lažnivi rdeči komunajzerčki…Še nisi dojel, da vam bo v kratkem odklenkalo…

  • tohuvabohu

   Naši otroci v šoli že 70 let poslušajo laži, gnusne rdečkarske laži. Bodo pa še nekaj let. A resnica bo zmagala, pa če se še tako upirate, petokolonaši.

   • Krtača 17

    Kuga spet lažeš? Mezeg ne more met otrok.

 • Franjo Trojner

  Duga lajtunga! KONČNO že tudi LEVICA OBRAČA PLOŠČO IN razume razliko med obljubljenim in dosojenim stikom našega morja z mednarodnimi vodami, LE Tunnek in par njegovih klonov na tem portalu je med zadnjimi neinformiranimi levičarji ali pa so preprosto tako zabiti, da ne morejo razumeti razlike?

  • sprehajalec

   Poanta je drugje, četudi bi AS ukinil slovensko teritorialno morje, bi levičarji slavili. Samo da bi kontrali zdravemu razumu. Težava postane še večja zaradi nizkega intelektualnega dometa levičarjev na splošno.

 • VERZIFIKATOR

  Borna Pahorić

  VINO IN KITARE

  (prevod pesmi »Vino i gitare«)

  Igral bi spet latinskega ljubimca,
  saj vlog nikoli mu zares ne zmanjka,
  igral bi, če je treba, brez prestanka,
  pa četudi afriškega princa.

  Na otoku Kosor na Jadranu
  svojčas se medil je kot latino,
  se dobrikal, poigraval fino,
  le da bil bi vedno v prvem planu.

  V grabi zdaj je zaigral kitaro,
  je po strunah kakor v transu grabil,
  kakor ptiček je samico vabil,
  ni pomislil slavček na prevaro.

  Na prevaro, ko konča se dan,
  da podtakne mu oboževanka,
  vsa šarmantna, lepa kakor Španka,
  v čašo ponaredek, star teran.

  Pel je ob kitari in se zvijal,
  bil je kot zaljubljeni petelin,
  pil grenčico, spil podtaknjen pelin,
  v grabi kakor cucek je zavijal.

  Zgodba vsakič se ponavlja ista,
  misli, da izvrsten je igralec,
  pa je zgolj narcisin večni talec,
  vse imajo ga le za statista.

 • totex39

  Nekaj pa je nerazumljivo kako lahko vsi te doktorji mednarodnega prava in to še mlajša generacija *tulijo* v isti rog, razlagajo nekaj, kar je že nam bolj razumljivo kot očitno njim. Imamo res super znanstvene pravnike ali pa so res pod vplivom komunistične elite.

  • PG

   To so novodobni plačanci in jasno sami plagiatorji, saj nihče ni v resnici naredil šole, temveč so jo končali po vezah, kot dobijo vse. Poleg tega so leni za popizdit, saj že celo življenje dobivajo odlične plače za nič dela.

   • Franjo Trojner

    Pred izpitom jim prfoksi/strankarski kamarati vprašanja in odgovore na dom pošlejo.

    • montyamp

     Tunnnek ima kumrovški šnelkurs iz politkomisarskega bontona .
     Hahaha……………………..

     • Franjo Trojner

      Da, res je.

 • Franjo Trojner

  TUDI TUNNEK SICER POZNO A VSEENO PLOŠČO MENJA.

  Fogglof Tunnek
  7 minut nazaj
  Nikoli ne moremo imeti po mednarodnem pomorskem pravu direktnega stika z odprtim morjem…NIKOLI…zaradi geografske lege!!!… A vam fukjenim desničarjem to ni jasno.
  Franjo Trojner Fogglof Tunnek
  nekaj sekund nazaj
  A zdaj si že mednarodni strokovnjak za pomorsko pravo? Tunnek, kaj pa te to nisi pred referndumom o vstopu Hrvatov v EU Pahoru, Türku in Kučano povedo? Zdaj si nam pa vsem povedal, seveda, če tvoja teza drži, da so nam o famoznem stiku Pahor, Turk in Kučan nesramno lagali.

  • Fogglof Tunnek

   Daj ftihni, jas sn fseskozi isto trdil, da je Slovenija v “sendviču” med Italijo in Hrvačko…in stem de facto nima izhoda na odptrto morje…po pravilo 12 morskih milj od obale so teritorialne vode…kapish?

   PS: Ka se pa tiče laganja pa je to tak….fsak politik malo laže, to jim je v krvi!!!… Samo poglejte vašega JJ…največji lažnivec v zgodovini Slovenije!!!

   • Franjo Trojner

    Tuneek, a ti veš, da Savudrijska vala samo v glavi prepotentnih Hrvatov obstaja? Rt in še več, je blo vedno NAŠE SLOVENSKO! Zdaj pa idi ti mednatodni poznavalec pomorskega prava črte vleči in boš lepo naš stik z mednarodnimi vodami brez vseh muh zariso.

   • tohuvabohu

    Glede arbitraže je Janša že leta 2009 povedal, kar še vedno drži. Lažnivci ste rdečkarji, ki svoje izjave dnevno prilagajate svojim koristim. Petokolonaši.

 • Franjo Trojner

  Ej kje si Tunnek? A si šel mednarodne vode iskat?? Nea se trudi, ne boš našo, te morejo prvo Hrvati čez svoje prek spustit, pa so danes preveč na naše policijske čolne napaljeni, da bi se še s teboj lolelk ukvarjali.

 • montyamp

  Fogggl je pač komunistični izdajalec , imate vsak dan priložnost spoznavati enajstoklasno banditstvo .
  Povzeto po intelektualcu Hitlerju .

 • MEFISTO

  Na levici morajo biti hudo nezadovoljni z arbitražno sodbo

  Fogglof Tunnek, bo vsakogar, ki ni zadovoljen z uspehom slovenske strani, vrgel v Barbarin rov.

  Zakaj ga rajši ne bi odpeljal na džankšn in vrgel v hrvaško teritorialno morje.

 • Stajerka

  z včerajšnjim dnem se je pričelo prozorno letanje na metlah …….to kar je Cerar počel včeraj, je direktno norčevanje v obraz prizadetim ljudem……kolikokrat je bil med njimi pred arbitražo?? kolikokrat je bil tam kdo iz zunanjega ministrstva, vključno z udbašem Sekolcem??? kam se je pogreznil Hrjavec?? kdo in kdaj bo presekal gordijski vozel uničevanja vsega kar je na slovenski zemlji slovenskega??
  VSI zagovorniki arbitraže so se ukvarjali samo z morsko mejo……jebe se njim za narod…..tudi za morje jim je malo mar – imajo pa krvave kremplje kjer je denar……in NE, ni jim mar kako in zakaj, ampak samo KOLIKO bodo vtaknili v svoje nepotešljive zadnjice…….
  in na račun Luke Koper se dogajajo svinjarije par excellence…..tako na morju kot na kopnem, od morske meje do II. tira, vmes so izdali še par deset POŠTENIH slovenskih duš……seveda, kaj bodo pa levaki s poštenjaki, ki razmišljajo z lastno glavo – ti so za lopove kolateralna škoda in se jih potrebno rešit, tako ali drugače……
  KAKO DOLGO ŠE???

 • montyamp

  Tako kot 11 zidov , lažgoško agendo , ……………. tako bomo podirali še dolgo mite o herojstvu gozdnih roparjev , ki so se zares borili samo z bolhami in ušmi .
  Opranoglavega Haložana so domačini našli , ko so ga cigani izgubili , padel je z voza in po nesreči preživel .
  In to je sedaj strokovnjak za podpiranje ustaške okupacije slovenskega morja .
  Fogggl s314zdi , da ne pokličem , saj veš kam .

 • MEFISTO

  Slovenci smo izredno nesrečen narod.

  Kot da ni dovolj, da imamo najbolj nesposobno oblast v celotni evropski uniji, nas udarijo še z arbitražo.

  • PG

   Kaj ti ni jasno, izid arbitraže je tak prav zaradi nesposobne oblasti.

 • montyamp

  Fogggla na body jumpig , brez gume , samo štrik .
  Včeraj .

 • Ivan Ivanovič

  Mogoče je arbitražna razsodba v skladu z mednarodnim pravom, zagotovo pa ni v skladu z načelom pravičnosti.

  • Fogglof Tunnek

   Je je…Hrvati nam na njihovem koridorju nič ne morejo…ne smejo…kapish?

  • Ivan Ivanovič

   Pravično je, da pripadniki določenega naroda pridejo v matično državo, skupaj z njihovimi zemljišči., ne glede na kataster. Arbitražno sodišče pa se je požvižgalo na to.

   • montyamp

    Zato ker imajo Slovence za izdajalce .
    Kućanova klika ima tone denarja pri ruski mafiji , zbudi se .

   • RATATA

    Malo zelo narobe razmišljaš.

  • montyamp

   Hrvati pa pravičnost ???
   Ka te ti misliš , hrvaški komunisti so ja gamad kot ga imaš pod seboj .
   Nasilnega agitpropovca , ki za denar ruši svojo državo .
   Milo rečeno izdajalec .

   • Fogglof Tunnek

    Če poznaš samo minuse potem odpotuj v Janšaland! Demokracija je v argumentih, ne v tem kar ti pade na pamet…navadno desničarsko nabijanje.

    • montyamp

     Koliko Hrvatov je bio pred 100 leti na Istri ???
     Podpiraš nasilne okupacije , prasec .

     • Fogglof Tunnek

      Zakaj takšne besede kot “prasec”?…Zakaj je to potrebo?…No vidiš, taki ste desničarji in vi se NIKOLI ne bi mogli zmeniti z ustaši…ker ste pač domobranci. Vi bi se med seboj poklali !!!

     • montyamp

      Ti pa s strpnostjo podariš svoje brate nasilnežem .
      Res slovensko .
      Ustaši se ne menijo , samo vzamejo , slovenski izdajalci komunisti se pa kušujete s K……

     • Fogglof Tunnek

      No, to glih ni res…

     • montyamp

      Dejstva …………

 • montyamp

  Hrvati že izolirpantl lepijo na morje .
  Haha………….. , Pahor pa jim je le lupčkal K…..

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, dobili smo razsodbo ki je pravična, ki jo moramo kot kulturen in razsoden narod spoštovati! Pridružite se nam tudi janšisti !!! Je to tako težko?…A ste sposobni biti kulturni in razsodni?

  • Prle

   Kaj je s tebo,j sds ovce nikoli ne bodo kulturne in razsodne, vse dokler veliki pastir nebo zapovedal drugače.

   • Fogglof Tunnek

    Vem, samo te pa te jih moraš fprašati…da se malo zamislijo…in zamislijo se, samo tega nikoli ne priznajo…

    • Prle

     Njim rešitve ni, pa še njihov pastir bo popušil naslednje volitve, kar pa mu paše, da v opoziciji meša meglo, pa še naslednjih 20 let jo bo.

 • montyamp

  Kak je zaj to ???
  ŠTRIGOVA ???
  Hitler je bil okupator , Kardelj je pa za eno noč z vaško kurbo , prodal slovensko vas .
  Jebite se budale komunistične .
  Fogggl skrij se .

  • Fogglof Tunnek

   Zakaj uporabljaš tako “sočen” jezik? Ni nobene potrebe!!!

   • Prle

    Drugačnega jezika niti ne pozna, kot jezik pastirjev.

    • montyamp

     Pa ne turških magarcev .

     • Prle

      Seveda, da ne, ti si pristni slovenski osel, ne turški.

     • montyamp

      Kapelico si že polizal .
      Kak plača žvepleni , gotovina ali zrihta kredit ki potem konča na DUTB kot breme za NAŠE OTROKE .
      Hahaha , zato Avstrijci pravijo kake budale ste haha…

     • Prle

      Ha,ha,ha,dober vic.

     • montyamp

      To ni vic , to ste vi potomci zidarjev .
      Zakaj samo 11 zidov ???
      Vam je cigla zmanjkalo ???
      Je prišel BANKROT NA OBISK ???

     • Prle

      Res si smešen, si v prostem času vaški klovn?

     • montyamp

      Nena bluzi .
      Hvalalepa da ste me nagnali v Švico .
      Dobra plača , poceni lajf v vukojebini .
      Samo krivce za moj odhod bom pa jebal z vsemi razpoložljivimi sredstvi .
      Lojzek pamet v roke , žvepleni bo v Rusiji , ti pa gol in bos v slovenistanu .

     • Prle

      Kaj potem toliko stokaš, če ti gre tako dobro?

     • montyamp

      Kaj pa otroci , vnuki , tudi tvoji ???
      Naj pocrkajo pod golaznijo ???

     • Prle

      Ko boš enkrat pod zemljo, se te bodo vnuki spomnili samo, ne boš verjel, za prvega novembra, ker bodo takrat frej. Ja?

     • montyamp

      Ne spomnili .
      KAK NAJ PREŽIVIJO ???
      Ti si tudi na socialki ???
      Zato Avstrici pravijo da ste zabiti komunistični banditi .

     • Prle

      Bedak, kot si ti je logično, da ne ve,da vsakdo niti, do socialke ne more priti.

     • montyamp

      Če si potomec klavca je to pogoj ki prime , sigurno .
      Če si kolega še tudi zrihtajo .
      Ti to veš bolje od mene , ker si pač iz tistega gnezda .
      Janša prihaja , boj naj se začne .

     • Prle

      Ivan TwITO, niti prišel ne bo, on dobro ve, da so naslednje volitve zanj izgubljene.

     • montyamp

      Kaj boš še naprej dnar v Rusijo nosu ???
      ZL Violeta v Venezuelo .
      SLS – NSI udbovski ovaduhi
      SD-SMC temnordeča murglosrbska izpostava marionet .
      Zato za bedake ni država .

   • montyamp

    Preberi si svoje , vsaj nekaj dni nazaj .
    Klin se s klinom zbija in ne Kućana z glisto Peterletom .
    Janša je tapravi , borba naj se začne .

 • Fogglof Tunnek

  Moje mnenje je sledeče… Arbitraža je edino, kar smo lahko dobili, čepraf smo sosede v njo na nek način prisilili. Če jih ne bi, meja ne bi bila nikoli rešena. Kot pravna država, kot država, ki je v evropski skupnosti, ki je kulturno, politično in jezikovno svoja, si zasluži svojo zemljo in svoje meje. Arbitražno sodišče nam jih je končno dalo, prvič v fsej zgodovini imamo mejo REŠENO… Tudi izhod na odprto morje…po posebnem režimu!!!

  • montyamp

   Mejo na kopnem imaš ti rešeno po kardeljevičko .
   Ti podpornik politkomisarskega nasledstva se boš verjetno nikoli zbudil in spregledal hektorsko izdajstvo slovenskega naroda s strani stalinove glistavosti .

  • tohuvabohu

   Petokolonaš, daj že zapri svoj gnili izdajalski gobec, iz katerega zaudarja po šmarnici. Nismo mi Hrvatom vsilili arbitraže, ampak je bila arbitraža vsiljena nam. Za pripustitev Hrvaške v Evropo bi lahko dobili mnooooogo več, namesto tega pa smo po zaslugi rdečih govedi svoja ozemlja zročili v roke zunanjim mešetarjem. Hvala vam, bratje po krvi, nikoli vam ne pozabimo te svinjarije.

   • Krtača 17

    Ti s pa tud en vosu, sori mezeg. Do osla nikdar ne boš prlezu.

    • tohuvabohu

     Eh, nehaj, tvojo staro so imeli partizani za mulo. Dobro so ji zakrtačili.

  • Janez

   Ja, ja !
   Glej ga Tunnka !
   Še si živ !
   Me veseli !
   To leto je tako polno raznih nenadnih smrti :
   – ena punca je svojga “pubeca” kar v srce zaštihala,
   – tistega ” igralca ” so tudi kar z nožem spravili ob njegovo ? “Nezaposleno” življenje itd.
   SE
   POZNA, DA SMO V KITAJSKEM LETU “PUJSA” – PA SE KAR Z NOŽI ? “Koljejo”

   SE JE
   IZJEMOMA
   ZA STRINJATI S TEBOJ, DA IMAMO PRVIČ V ZGODOVINI – MEDNARODNO PRIZNANE MEJE,
   Z IZJEMO
   – R. HRVAŠKE SEVEDA, KI – SE POŽVIŽGA NA MEDNARODNA SODIŠČA? Očitno.
   Ampak!
   Ti?
   Si morda celo nekakšen
   – slo “james bond” ?!

   Pa me zanima tvoje mnenje o tistem
   – SKRAJNO AMATERSKEM POGOVARJANJU PO TELEFONU, KI STA GA IMELA gpdč. D. in
   – DR. SEKOLEC — očitno prestar in preneroden za arbitra ?
   Zdi
   se mi , da se je dr. RUPEL ZELO TOČNO IZRAZIL, KO JE REKEL :
   ” POGOVARJALA STA SE KOT DVA OSLA” !
   Ali malo lepše: pogovarjala sta se
   kot oče in hči – npr. Kaj bo ” hči očetu prinesla s tržnice – za v hladilnik”

   Zi !
   Si “priden”.
   A imaš ” nedeljski šiht”?! Kot v pesmici” hodil je hodil zajček na zelje – ni poznal praznika, niti nedelje”.
   Ampak ?
   KAKO PA TA TVOJ NEDELJSKI ŠIHT – KONKRETNO IZGLEDA ?
   A?
   HODIŠ PO V NEDELJO ODPRTIH – B I F E J I H ? Od whiskeya do viskija ?!
   z mobijem ali e-tablico – za pisati na portal Nove24tv.
   Ali pa visiš ?
   v kaki z računalniki natrpani – pisarni od “nočne ptice” ? L.r. Janez KOMENDA

 • Franjo Trojner

  Ko prebiram komentarje Tunneka in njegovih klonov Krtače 17 itd., ki v prav vsaki idprti temi okrivijo nič krivega g. Janeza Janšo za debakle in škandale ki jih povzroča levica, sem prišel do zaključka in sicer, da moramo v DZ po nujnem postopku sprejeti nov zakon. Zakon o nujni vsakokratni uporabi zdravila Valij za vse levičarje, ki jih še v sanjah preganja sam g.Janez Janša. Obrazližitev, kar ukroti podgano , ukroti tudi človeka ,anksiolitiki,
  valij , zdravila za lajšanje občutka strahu in vznemirjenosti bi levičarjem ob rednem jemanju pregnala obsedenost pred delom in likom g. Janeza Janše. Upam, da bo zakon o uporabi valija po hitrem postopku v doro, države, ljudi, levičarjev in zdrave debate sprejet.

  • Prle

   Želim, da te g. Janez Janša, sprejme za kulturnega ministra, on ima takšne ritoliznike kot si ti, nadvse rad.

   • Franjo Trojner

    Čuj tebi lahko zrihtam valij preko vrste, ti bo ziher pomagal. Kaj te pišeš oslarije, kaj bom te jaz minister? Ko bo zakon o valiju sprejet bom pa lepo g.Janeza proso, če bi smel jaz na upravni enoti Maribori delat in vam paranojičnim levakom valij talat, tebi bom ziher vedno duplo dozo dal.

    • Prle

     Vso srečo z g. Janezom, mogoče boš pa lahko vratar na upravni enoti, tudi to je častno delo. Desničarje boš spuščal notri, levičarje pa ne. Menim, da boš tam bolj uporaben, pa še g. Janez te bo nagradil z zlato vrtnico.

     • Krtača 17

      Ma ta za tepih ne bi bil dober. Še tam bi se spotikval ob njega.

     • Prle

      Ampak, če bi ga g. Janez nastavil, bi bila to zanj čast, si predstavljaš pametnega Trojnerja, kako pred vrati UE, ločuje desničarje in levičarje. To bi bil zanj težak delavnik, saj bi jih vsak dan dobil po nosu, ampak za g. Janeza ni problema.

  • sprehajalec

   Sovražijo Ivana Janeza, morda ne zaradi njega samega, ampak sovražijo tisto, s čemer so ga oni sami poosebili. Nasprotnike v državljanski vojni 1941-1945, pobite, zazidane. Zato, ker bi resnica o tej državljanski vojni prišla na dan. Oni so pa vpeti maksimalno v takratno komunistično gverilo, tako materialno kot karierno. Zato takšno sovraštvo.

  • Krtača 17

   Če bi ti vedu kolk s prfuknen pa ne veš ker si prfuknen, bi v Begnah zahtevu za sebe zaprt oddelk z belim jopičem pa vsako uro en valj ne valij po glav bum da boš za pet minut normaln. Valij je zate itak sam še pez bombon – itak ti ne prime.

   • montyamp

    Kje je cepec , fogggl nima cajta ???

    • Krtača 17

     A še en usekanc. Tud kar zraven v vrsto za Begne.

   • Franjo Trojner

    De, de Krtača 17, umir se, a sem te v živec piknu, pa si čisto zblaznel?Gej ga glej siroto, pa sem ti jaz vendar z dobrimi nameni valij tišal pa ga nisi hotel, zdaj si se pa čist spenu.

 • MEFISTO

  Gorenjski rovtar Togglof Tunnek,ki sicer ravno ne slovi po pameti, ima tokrat izjemoma docela prav.

  Kdor ni zadovoljen z džankšnom, ni vreden pravega teritorialnega stika z odprtim morjem.

  • Krtača 17

   Teb pa tud predlagam da se pridružiš trojanarju, sta lih za skup usekana. Sam da s ti še za eno stopnjo hujš. Oba skup nimata pet pik.

   • Prle

    Ha,ha,ha,ha, res je Mefistek ima eno piko, trojner pa tri.

    • Franjo Trojner

     A bi ti tud rad kakšno pikco?

     • Prle

      Sem misli, da me boš pohvalil, ker sem ti jih namenil 3, ti pa takole. ne morem vzeti pikice, ker ti potem ne boš imel niti treh.

  • tohuvabohu

   Če butasti fogl-togl ne bi bil klošar, bi tudi on pristal s hišo v Sloveniji in s sekretom na štrbunk v Hrvatiji. In potem bi cvilil kot mlad pujsek. Tako pa cvili, ker mu je ušla Julika.

 • Demonkrat

  Tale njihova pomoč malemu človeku je dolgirocno bila zmeraj uničujoča za malega človeka in zelo profitna za dajalca pomoči .

 • Novakec1

  Za telebane; lahko so tudi slabi sosedski odnosi, v slolandiji videno na vsakem koraku.

  • sprehajalec

   Tudi Zagorci so znani po stalnih prepirih in tožbah za poti pa grunt. Itak so pa to iste korenine….

 • RATATA

  Kako malo ljudi v Sloveniji ima razčiščene pojme o državi, državnosti, ozemlju, mednarodnopravni subjektiviteti …
  Ravno zato so lahko tudi sodniki vse to ignorirali.
  To je razsodba za primitivne, usmerjeno izobražene bumbarje, ki jo ovrže vsak resen študent mednarodnega prava, ki ga te teme interesirajo.

  • PG

   Dajte no že končno razumeti, da je razsodba odvisna od dokazov, ki so jih predložili naši. Naši so zajebali vso stvar in ne sodniki. Nesposobnost tistih naših, ki so sodelovali pri arbitraži, je glavni krivec za tako razsodbo. In pa seveda nesposobnost naše politike, da bi se sploh kdaj resno sporazumeli o meji. Lenoba, nesposobnost, koruptivnost politike je kriva, da nič nimamo. Spreglej že enkrat in ne krivi sodišča, ker ni krivo, odločalo je na osnovi predloženih dokazov, ti so bili slabi in pod vsako kritiko.

   • RATATA

    Poznam. Zamolčana Istra, Boj za južno Mejo Rogerja Gogale ni dovolj niti vse.
    “Naši” niso hoteli priložiti verodostojne listine, ki jih imamo. Vem in mi je jasno, kar sem tudi zapisal v letu in pol, kar objavljam.
    Ne krivim sodišča, daj sem rekel, da so sodniki ravno zaradi ignorance “naših” razsodili tako.
    Meni je to jasno, ti pa malo bolj natančno beri, saj je včasih celo vejica pomembna. Lp

 • Duhec

  A se SDSovci sploh s kom razumete?! Proti vsem in vsemu…. sami v pm.

  • Krtača 17

   Ščijejo v veter, pišanc jim raznaša po šlapah in v oči, kriv je pa veter. Budale pač prve kategorije.

  • Prle

   Oni se razumejo samo s pastirjem, kakor gospod pastir reče.

   • Duhec

    Pastirju se pa jebe za njih…

    • Prle

     Ja, milo rečeno.

  • sprehajalec

   Ko drekec pade na tla, takoj spodaj nanj priletijo muhe….

  • tohuvabohu

   SDS ni noben problem. SDS Slovenijo rešuje pred rdečo kloako. Zaenkrat še ne povsem uspešno, a čas dela za nas. Bojte se, levaki, ko bo ljudem enkrat dovolj in vaša demagogija ne bo več prijela.

   • Duhec

    Sanjaš…

    • tohuvabohu

     Ampak ne o tebi. Ti si manj od nič. Pišem rdečim petokolonašem.

 • Hun

  Janšisti zdj mate šanso k se oborozujete po kočevskih gozdovih da enkrat v zivlenju nardite nekaj pogumnega in udarte po hrvatih….
  Tomson bo pa pel udarnicko ratne pjesme

  • tohuvabohu

   Ja, samo nasilje vam roji po glavi, ubogi rdečkarji. Nikoli ničesar niste dobili z delom, z razumom ali z diplomacijo.

   • Hun

    Slovenci so znani po kulturnem in civiliziranem obnasanju…to znajo povedat vsi “dobri” ljudje iz “juga”, ki niso prevec nacionalno narcisoidni tako kot janšisti ki delajo razdor med Slovenci

    • tohuvabohu

     Ampak ko se vmešajo rdečkarji, je kulture in civilizacije konec.
     Kdo so janšisti?

     • Hun

      zadrti nacionalisti znajo bit tud nazadnjaski pri kulturnem obnadanju…

     • tohuvabohu

      In ti misliš, da si kulturen?? Haaaaaahahahaha, kakšen zarukan rdečkar.

     • Hun

      ob tvojem provokativnem nekulturnem obnasanju mi takoj prebudis balkanski temperament…zato se goni u tri p.m.

     • Hun

      ti si zblojen janšist …zvesti privrženec za žemljico in pingo sok

 • hle

  Dobljena je bitka ne pa tudi vojna in če naša politika tukaj ne bo vsaj minimalno enotna lahko še vedno tudi ta sodba pade v vodo vem da sds-ovce jezi da je Pahorju uspelo rešit ta gordijski vozel in tudi zaradi tega na volitvah sploh ne bo imel konkurence Hrvati se točno zavedajo da so popušili in sedaj iščejo načine kako omiliti škodo in upam da jim tokrat sds pri tem ne bo pomagala

  • tohuvabohu

   Pahorju ni nič uspelo rešiti. Vsilili so mu arbitražo, on pa jo je potem vsilil Slovencem. Zdaj pa to razglaša za zmago. Ja, zmago norosti. Na njegovem mestu bi se skril, da me nihče več ne vidi.

   • Sredina

    Povej mi kdaj je nekdo na sodišču dobil vse kar je zahteval…jasno je da če greš pred sodišče, pa ni važno katero, da tvegaš da neki zgubiš

    In dejstvo je da je bla arbitraža za SLO najboljša možna pot

    Če bi šli na sodišče za pravo morja (al whatever je) v Hamburg, ali pa pred meddržavno v Haag, bi se odločalo IZKLJUČNO na podlagi mednarodnega prava, in tam bi dobili pa še manj, ker se nebi upoštevala npr. ladijska nesreča v južnem delu Piranskega zaliva, kjer je izključno posredovala SLO in ne HRV in je zarad tega ta del zaliva pripadu SLO – v arbitraži se lahko upošteva še bistveno drugačne stvori, kot pa pred navadnim sodiščem

    Tko da ne bit pameten.

    • tohuvabohu

     Neizpodbitno dejstvo je, da nam je bila arbitraža vsiljena. In to je izdajstvo. Hrvate smo imeli nažajfane, samo obriti bi jih morali in bi lahko šli v Evropo.

     • Sredina

      Verjem da je bil tut pritisk na SLO, in da se bilateralno ni dal dogovorit, ker se s HRV ne da pogovarjat

      In komu se da gledat dve državici na balkanu ki se kregata zarad žlice morja?

     • tohuvabohu

      Zakaj so pa potem na nas pritiskali Američani in Evropa? Ne bodi naiven. Kako si razlagaš, da smo Hrvatom blokirali 37 poglavij, nekaj tednov kasneje pa smo jim namesto tega “vsilili” arbitražo. Kdo to verjame?

     • Sredina

      Ja ravno zato, ker so hotl HRV v EU, ker ima geostrateško lego in ogromn morja

      In se jim ni dal gledat kako SLO zarad tega piranskega zaliva zganja tako dramo in blokira HRV, ZDA je bla pa takrat zaveznica HRV

      In nismo blokiral 37 poglavij, sploh ne vem če jih je tok

     • tohuvabohu

      Več kot 30 sigurno. A ni to ogromno? Nenadoma so začeli letati v Ameriko, v Bruselj in ne vem kam še, in evo ti, čez noč je izbruhnil predlog o arbitraži. To gotovo ni od tega, da se je Pahor usedel na rajsnedl.

     • Sredina

      Manj kot 20 jih je blo, mislm da od 14 do 16

      In ni blokirala samo SLO, tudi VB, Nizozemska sigurno

      In tudi ko je šla SLO v EU nas je Italija blokirala, pa mislm da Avstrija tut – to v rocesu pristopnih pogajanj sploh ni tko redko, gre pač za dobro politično orodje, za dosego nacionalnih interesov in ureditev odprtih vprašanj

      Pri SLO in HRV jih je blo pač preveč in meja je bla, vsaj za nas ključna, za druge ne tok in se jim ni dalo tega gledat

      Ja sej predlog vedno izbruhne, čez noč ali ne, ker se ga pač nekdo spomne, in takrat izbruhne

     • tohuvabohu

      Daj, ne delaj se francoza. Janševa vlada je blokirala nekaj poglavij, ki so bila povezana z mejnim vprašanjem. Pahor je pa blokado uvedel na vsa poglavja (ki jih je več kot 30), zaradi česar so pristopna pogajanja povsem zastala, kar je spravilo v jezo Evropo in Ameriko, da ne omenjam, kako so bili hrčki poparjeni. In potem sta si bila Pahor in Kosorka kar naenkrat enotna, da gremo v arbitražo. Temu ne verjame niti petletni otrok, da smo šli v to prostovoljno. Itak so takrat vrabci čivkali, da je Pahor pokleknil pred pritiski. Očitno imaš velike luknje v spominu.

     • Sredina

      Na pamet govoriš in to laži, nikol ni blo blokade na vseh vprašanjih…je pa blokada enega dovolj, da se blokira pristop. Več kot 20 jih sigurno ni blo blokiranih

      Dejstvo je to, da sta bla SLO in HRV praktično izločene iz mednarodne skupnosti takrat, ker se je pričakovalo da bosta sami rešili vprašanje meje, kar pa ni blo mogoče, takrat se je pa potem vmešala EU

      Je pa v pogajanjih, diplomacije očitno ne razumeš, potrebno nardit tut korak nazaj za doseganje dogovorov, ne morš trmasto vztrajat na svojem in poleg tega še pričakovat, da boš dosegu dogovor…mal pameti uporab no, sam mal

     • tohuvabohu

      A ja, ti pa kokr razumeš diplomacijo? Zakaj pa nisi te svoje teorije razlagal Pahorju, ko je bil čas za to? Arbitražo so nam vsilili prav zato, ker so pristopna pogajanja zaradi Pahorjeve trme obtičala na mestu. A se temu reče diplomacija po tvojem?

  • montyamp

   Lizanje hrvaških K….. , to ni nobena zmaga .
   MURGLOSRBSKI IZDAJALCI se pogajajo za slovensko ozemlje .
   Hahaha…………. zmaga zagotovljena , za Hrvate .

  • sprehajalec

   Kaj te je pa dosedaj motilo? Če ne bi rumeni tisk pogreval vsako stvar na meji, še vedel ne bi za kakšne težave.

   Lepo je Račan povedal, da se te stvari uredijo kasneje, ko bodo neke nove generacije. S sedanjimi je nemogoče, ker nastopajo iz maksimalističnih stališč. Samo preganjali se bodo sedaj policijski čolni po Zalivu, pa vsako ladjo bodo ustavili v koridorju, pa kot je nekdo modro dejal. Dosedaj so vse ladje plule v Koper kjer so hotele, sedaj bodo pa stisnjene na dve milje.

   Rumeni tisk je zadeve pogrel do vrhunca, politiki vključno s Pahorjem so pa delali pike tam doli. kaj bi falilo, če ostane še 50 let kot dosedaj, pa se potem poskuša zmeniti, z novimi ljudmi?

 • barbara rov

  Moja rešitev meje na morju: Damo jim polovico Piranskega zaliva po načelu pravičnosti, hrvati pa del svojih teritorialnih voda spremenijo v mednarodne vode in nam omogočijo eritorialni stik z mednarodnim morjem, da jim ne delamo dodatnega dela s čikiranjem ladij ki pljujejo skozi hrvaško ozemlje.
  https://ibb.co/nJvWhv

  • barbara rov

   To rešitev bi hrvatje zagotov sprejeli, sprememba mednarodnih voda lahko naredimo tudi na Italijanskem ozemlju. Volk sit, koza cela.

   • Sredina

    In italijani se bojo seveda strinjal…in mi nej se odpovemo 25% zaliva?

    • barbara rov

     Pravično je, da država dobi dostop do mednarodnih voda. Plutje skozi tuje ozemlje dela njim strošek. Morja je dovolj za vse.

     • Sredina

      Ja, ampak zaliv je pa naš, in glede tega se nimamo s Hrvati kej pogajat

      Logično je, da niso dobil celga, ker Hrvati pač ne morjo stopt v Slovensko morje takoj z obale – a bojo SLO policisti stal na obali pa preverjal turistom osebne dokumente preden bojo šli ti v vodo?

      To kar je v Piranskem zalivu je idealno in najbolj pravično in glede tega se ne smemo več pogajat

      Bi pa se moralo del Hrvaškega teritorialnega morja spremenit v mednarodne vode, tko da se koridor potegne do SLO teritorialnega morja, in sicer koridor ob osimski meje, tko kot je zdej, oz, malo stran, tko da HRV obdržijo mejo z Italijo, če si jo že tko zlo želijo, kar pa tut za nas ni slabo, ker ni treba tok okrog plut, da prideš do koridorja

     • barbara rov

      Imaš prav, samo na to rešitev Hrvatje nikoli ne bojo pristali. Problem je v tem, da je Piranski zaliv slovenski na slovenskih dokumentih. Na hrvaških dokumentih je pa polovica zaliva njihovega.

     • barbara rov

      Pa če se zmenimo za rešitev na linku, bo okoli tega zaliva mir, pa še lahko jih prosimo, če nam dajo Jorasa nazaj, po načelu pravičnosti, pa seveda še tiste slovence ki so ostali na hrvaškem. Zdajšnja rešitev ni dobra ne za slovence ne za hrvate, pa še miru nimamo na morju. Če jim damo pol zaliva, hrvati nikoli več ne bojo tam lovili, ker bojo raje lovili v kakih čistejših vodah (to je samo moje mnenje)

     • Sredina

      Načelo pravičnosti se je uporabljalo samo na morju, na kopnem izključno po mednarodnem pravu in načelu uti possidetis

     • barbara rov

      Če se dogovarjata SLO in HR, bo sprejet dogovor pravičen za obe strani. Mejo na morju sem predlagal, je pravična, mejo na kopnem pa malo popravimo in je zadeva zaključena. (Slovenci na slovensko ozemlje, hrvati na hrvaško). AMpak, govorim predvsem o meji na morju. Zdej nam bojo hrvatje nagajali na vsakem koraku….

     • Sredina

      Ja in dogovor med država dopušča tudi odločba, ampak najprej jo je treba implementirat, zarad načelnosti

     • Sredina

      To so dokumenti po 25.6.1991, prej razmejitve ni nikoli blo, ker je šlo za notranje jugoslovanske vode

      In v arbitražnem sporazumu je določene, da se vse kar se je dogajalo po 25.6.1991, ne upošteva

     • barbara rov

      G. Golobič je imel tudi svoj prav. Vprašal je, kdaj je sloveska policija šla do točke T5? Pa to je pri Umagu! Rešitev na linku bojo hrvati sprejeli, ker je pravična za vse. To, da se stanja na morju po 91 ne upošteva je pa spet en dogovor…

     • Sredina

      Ja dogovor, ki gre nam v korist, ker SLO po letu ’91 ni izzivala, tko kot HRV in zganjala incidentov, kar bi sodišče verjetno smatralo, kot izvajanje suverenosti

     • Franjo Trojner

      Da bo pravično jim dajmo Ljubljano in Beograd, zagotovo bodo sprejeli. Za dobro kupčijo nam bodo še celo Istro šenkali.

  • Franjo Trojner

   Jaz bi jim namesto polovice Piranskega zaliva dal rajši Ljubljano.

   • traktor

    Kako češ dat glavno srbsko mesto, hrvatom?

 • Sredina

  Najprej je potrebno sodbo implementirati in pokazat Hrvatom, kdo ima kontrolo na severnem balkanu, ter jih postavit na realna tla, naši pa seveda rabjo mal več jajc in udart po mizi – tu se ne gre več za zajebavat

  Potem, se pa lahko čez čas, kot pravi tudi odločba arbitražnega sodišča, s HRV dogovarjamo za npr. nov, bolj človeški potek meje, ampak najprej je potrebno implementirati to kar mamo, da jim damo vedt, da niso nič.

  • sprehajalec

   Kot pravi Slovenec, poln napotkov, “treba je”, “treba bi bilo” “treba jim je povedat”….

   • Sredina

    Kej več kot državljan ne morem nardit ane..pametnjakovič

    • sprehajalec

     Če že daš potem nasvet, naj bo vsaj pameten…

     • Sredina

      In kaj tu ni pametnega? Ker se ni desničar tega spomnu?

     • sprehajalec

      za npr. nov, bolj človeški potek meje, ampak najprej je potrebno implementirati to kar mamo, da jim damo vedt, da niso nič.

      Prislovična Kranjska ošabnost ljubljanskih vikendašev po istri? Mislim, da jih ravno to najbolj razkuri in so Slovenci zaradi tega izgubili Istro…..

     • Sredina

      Če začnemo odločitev sodišča spreminjat, preden je implementirana in se začnemo pogaajt s HRV preden se sodba začne izvajat, se bo to razumelo, kot odstop od arbitraže in nespoštovanje odločitve tudi s strani SLO – to bojo mel šele HRV in vsi za povedat, če smo 2 leti jasno in glasno zagovarjal spoštovanje

      Ni vse tko preprosto, zakaj mislš, da ni noben dajal izjav takoj po sodbi in se je vse tko zavleklo, ker se lahko vsaka napačna beseda s strani SLO zlorabi in šteje kot odstop od spoštovanja sodbe

     • sprehajalec

      Nobena sodba ne bo veljala, če je oni ne bodo spoštovali. Ustavljali bodo ladje po koridorju, ribarili bodo po sredini. Preganjali ribiče, ki sploh ne bodo šli čez sredino zaradi težav. Tako bo in tako je že sedaj. Lahko se na glavo postaviš, pa kaj bo? Imajo močne zaveznike, mi smo svoje zaveznike nagnali.

      https://beta3.finance.si//pics//cache_fo/fotka-pirjevec-be.1367229470.jpg

      https://i.ytimg.com/vi/eJ926vd2iGc/maxresdefault.jpg

      V Europi nihče ne mara komunistov.

     • Sredina

      Sodba velja in je zavezujoča za obe državi, tu ni kej za polemizirat, na SLO in HRV je samo, da to implemenitrata

      Hrvati, pa do tretjih ladij v tem koridorju praktično nimajo pristojnosti, ker za njih velja zelo ozko okrnjen režim mednarodnih vod..Samo v res določenih okoliščinah, če bi npr lovili ribe, postavljal naftne ploščadi itd. bi lahko HRV ukrepal

     • sprehajalec

      Sodba velja in je zavezujoča za obe državi, tu ni kej za polemizirat, na SLO in HRV je samo, da to implemenitrata

      To je Pahor rekel. kaj pa pravijo Hrvatje, si pa oglej na njihovih straneh.

     • Sredina

      Dolgo ne bojo vztrajal, oz. vseeno kolko časa bojo, upam da bomo mel pametno vlado na oblasti, tut SDS-ovo če bo treba, po možnosti z Jelinčičem, ki bo blokirala vstop v Schengen in € in takrat bojo prisiljen sprejet

     • sprehajalec

      Mislim, da ima EU dovolj izsiljevanja. Da en partner izrabi celo EU za doseganje svojih parcialnih ciljev, ki so minorni. Z drugimi besedami, poln kurac nas imajo. Po drugi strani pa tole, pa kričanje ven iz EU pa Nata, pa živel Putin. Saj niso bedaki v EU. Avstrijci naprimer imajo zelo radi Hrvate. Hrvati pa njih.

     • Sredina

      Mamo Rusijo, mamo Nemčijo, Beneluks, ZDA so zarad Melanije nevtralne, mamo Švedsko..HRV ma pa Poljsko, Litvo in Grčijo – vsaj prva in zadnja, so jim verjamem res v veliko pomoč haha (brez kakršnekoli kredibilnosti – vsaj Grčija)

     • sprehajalec

      To ti misliš, da imate. Pa kar ti novinarji rečejo. V principu je stvar podobna dvema mulcema v peskovniku.

     • Sredina

      Uradne izjave teh držav so dovolj, situacija glede Rusije je pa jasna

      Že Nemčija izvaja diplomatski pritisk na HRV

     • sprehajalec

      ma kakšne rusije, spet šopanje. ko je Slovenija uvedla vize za Ruske turiste, so brezvizno hodili na Hrvaško. Rus spoštuje tistega, ki mu kdaj kaj tudi kontra, ne tistega, ki mu leze v rit.

     • Sredina

      Rusi rabjo samo države da se z njimi pogovarjajo v Evropi, in SLO se, HRV pa ne, Rusom se gre zato, da so v Evropi čimbolj prisotni

     • sprehajalec

      Daj ga pečt, pa koliko si star? Rusi tukaj perejo denar, zato so prisotni. Če je tu kakšna ruska naložba je zato, da skrijejo denar pred Putinom. Daj ga sekat, kakšna Slovenija, eksotika za njih, všeč jim je, da so do njih tako ustrežljivi, pa da razumejo napise na bajtah, ki so jim smešni.

      poslušaj, rus ceni izdelke kot Bosch, mercedes, audi, BMW, Nemčija je največja trgovinska partnerica in se čisto dobro pogovarja z Rusi. Tole kar navajaš so neke levičarsko kominternovske fantazije.

     • Sredina

      Kje sm reku da se Nemčija ne, tut Avstrija se in Francija, se pa SLO bolj kot HRV, in to je dejstvo

     • sprehajalec

      Vezi med Hrvati in Rusi so zelo stare Sredinec.

      http://zgodovina.si/wp-content/uploads/2016/12/Untitled-1.jpg

     • lokec

      Trump in Melania dobro vesta kakšne nasprotnike imata med slovenskimi vodilnimi. Povsem brez potrebe.

   • Franjo Trojner

    Realnost je, da je naša južna maja zakoličena! Po naši ustavi bi morala policija že nadzirati vse naše meje, ker smo v EU in podpisnica Schengna je torej naša južna meja schengenska meja in s tem zunanja meja EU, kar pomeni, da bi jo morala policija poostreno nadzirati, pa jo? To je razlog za odstop policijske/notranje ministrce, preedsednika vlade, vseh ministrov in celotne koalicije. Ja kaj pa je še lahko hujšega od namernega ignoriranja domače in ustave in zakonov EU?

    • Sredina

     Schengenska meja ni zunanja meja EU, zunanja meja EU je meja držav članic, ki mejijo na države nečlanice

     Schengenska meja je samo meja schengenska območja – območja prostega pretoka ljudi

     • tohuvabohu

      Sedi pet, haahahahaha.

     • Sredina

      sej druzga ne znaš

    • sprehajalec

     Franjo, težko boš našel policaja, ki bo žrtvoval svoje življenje s tem da bo stopil tja, kjer Hrvati mislijo da je njihovo. To je zmeraj tako, če se soočijo manj upokani z bolj upokanimi. Saj je Ivan janez nekoč zapovedal, da se policija prestavi čez, pa ga nihče ni šmirglal (ok, pa prav je tako. Cela južna meja ni vredna kosti enega slovenskega policaja – Bismarck).

  • montyamp

   Potrebno je murglosrbsko izdajalsko gnezdo deratizirati .
   Prej miru ne bo .

  • Franjo Trojner

   Ma bomo mi že pokazali tem hoštaplerom Hrvatom, kdo je na našem teritoriju suveren gospodar! Samo naj poizkusijo delati kakšno sranje na meji ali se nas celo nasilno lotiti, Cerar je reko, da jih bomo v istem trenutki EU in Merklci zašpecali, te pa bojo oni vidli svojega vraga.

   • Morala

    Špecati dobro znajo :)

  • Janez

   BRAVO TUNNEK !
   Saj cca 10% možganov – ti pa še – dosti normal deluje !
   Ampak – kako ?
   Tisti !
   POGOVOR ” DVEH OSLOV” KOT JE REKEL DR RUPEL !
   – TISTI SKRAJNO AMATERSKI POGOVORI PO TELEFONU MED. GPDČ. D. IN
   – BAJE
   – “VRHUNSKIM” STRKOVNJAKOM
   – DR. SEKOLCEM – mi ne grejo iz glave !
   Kako?
   BOMO
   PA URESNIČILI TVOJE OK ZAMISLI? S TAKO “VRHUNSKIMI AMATERJI? L.r. J. KOMENDA
   P.S.
   A JE TUDI – WHISKEY – KRIV? Pri dr. Sekolcu?

   https://www.google.si/search?q=alabama+song+jim&oq=alabama+song+jim&aqs=chrome..69i57j0l3.28092j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • Janez

  TUNNEK !
  JE – SE ZDI – ŽE RUKNIL PETI ALI ŠESTI – “VISKI- WHISKEY” !?
  NA SVOJEM
  SE ZDI – NEDELJSEM JADRANJU PO – ODPRTIH LOKALIH V MESTU.
  KAR
  V “KRTAČO”
  SE JE PREIMENOVAL. IN ZAČEL PISATI – MANJ RAZUMNO : posledica? Whiseya – verjetno?
  Daj!
  POVEJ NAM
  TUNNEK
  TVOJE MNENJE O – KOT SE REKEL DR. RUPEL – POGOVORIH DVEH “OSLOV”

  – DR. SEKOLCA in tiste gpdč , D.. SKRAJNO AMATERSKO – MAR NE ? L.r. Janez KOMENDA
  P.S.
  PESEM O WHISKEYU

  https://www.google.si/search?q=alabama+song+jim&oq=alabama+song+jim&aqs=chrome..69i57j0l3.28092j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • Fogglof Tunnek

  Kwa je zdej to…a se bomo bil al se ne bomo bil…s hrvati namreč?…

  Čujte, ka sn dobor napiso v gorenjščini…jas, Foglof Tunek sHaloz?

  • KAPIBARA

   Upam da boš v prvi frontni liniji !!

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, jas se bom gnes tak šmarnice napil, da bom vido dva Piranska zaliva !!!

 • RATATA
 • Duhec

  Pred volitvami bi moral vsak prebrat članke in komentarje na Novi… verjetn SDS-a sploh neb blo v parlamentu.

  • KAPIBARA

   – tebe pa tleke !!!

   • Slovenec

    … tleke, tleke, tleke …. kwa je to? Star traktor?

    • tohuvabohu

     Ti zastopiš samo tlake?

    • KAPIBARA

     S traktorjem se je pa še en Ćefur okoristil, tam goi v premurju
     “Tleke” je pa SLO narečni izraz, za kuga, pa kar sam ugutov

  • princeska

   Verjetno je tudi, da nam ti zdaj bluziš iz zapora na Dobu.

 • RealRevolution

  Marsikaj je slovenskega okoli meja.
  Hrvatom bi pa nekdo mogel povedat v obraz,da bi moralo biti do dalmacije kopno z morjem Slovensko.
  Le kaksne scene bi sele takrat delali.
  In se se tako pritozujejo in zajebavajo Slovence na meji zaradi kosckov,ki so Slovenski.Cudno,da se niso streljali ko je kdo stopil/plaval na enem metru “njihovega”.

  • KIKI

   A on je predsednik? Sem mislil, da njegova Mojca Pokraculja…

 • PG

  Oglejte si zemljevid Hrvaške in Slovenije iz leta 928 za časa kralja Tomislava.
  http://www.zamolcanaistra.eu/slike/zemljevid7.jpg
  Poglejte, koliko zemlje so nam Hrvati v enem tisočletju pobrali.
  http://www.zamolcanaistra.eu/2-3.asp

  • sprehajalec

   Koliko so jim šele srbi pobrali, Hrvatom. Ha, ha, ha…

  • sprehajalec

   Lej PG, koliko so šele Nemcem pobrali.

   https://i.ytimg.com/vi/L7lPI70gHbE/maxresdefault.jpg

   • dr Janez Sveti

    Odlična!! :) :)
    DR Janez Sveti Šah-Mat

   • princeska

    Cepec, Hitlerjev propagandni material si drzneš primerjati z našo stvarnostjo. Bolnik!

    • sprehajalec

     Princeske so bile zgodovinsko dokaj pametne osebe, Marija Terezija, pa Antonietta, pa Viktorija, pa Elizabeta….

     Iz spoštovanja do teh oseb ti predlagam, da zamenjaš nick…

     • princeska

      Hvala za pohvalo. Sama ti predlagam, da pri svojem nicku izpustiš prvo črko. Prehajanje tvojih možganov iz trdega v plinasto agregatno stanje, je pri tebi neverjetno opazno in ti daje izbrušen karakter Butalca.

     • sprehajalec

      O, kemija za srednje šole? Se je tam končalo, pa se je našel potem sponzor?

     • princeska

      Ne kemija, psihiatrija, psihiatrija. Saj razumem, dati psihiater ne more vedno vsega razlagati, a tudi tvoje možnosti so zelo omejene, saj možgani v trdnem stanju ne absorbirajo več ničesar.

     • sprehajalec

      O psihiatrinja, sedaj razumem odkod takšen nick. Pretegnete se ravno ne na šihtu…

     • princeska

      O, končno si prebral eno besedo, ki jo razumeš – psihiatrija.

     • sprehajalec

      Seveda razumem, zato se skoncentriraj na psihiatrična vprašanja v člankih, zgodovinska pa prepusti tistim, ki se nanje spoznajo…

  • barbara rov

   Meje se da premikat z vojno. Ja pa ja de! Bi nam takoj američani poslali 10 tomahawkov v opozorilo…Pa tudi če ne bi, je Slovenija premajhna za fajt, tako da nam preostane le to, da smo razkurjeni do konca in da se sfajtamo kar med sabo…

   • sprehajalec

    Pa saj sploh vojske nimamo, za samostojno delovanje. niti rezerve niti nabojev…Niti nima vojska pristojnosti za nastop, kot je pokazala razprava v parlamentu leta 2015 ob vdoru pol milijonske invazijske množice.

    • dr Janez Sveti

     Povej kaj rabiš. Jaz in Putin sva na TI!
     DR Janez Sveti Sergejević

     • sprehajalec

      Putin bo poslal, če bodo baksi.

   • Franjo Trojner

    Ej ga, si se že fsral? Ma iste mone in iste besede sem poslušal pred letom 1991, če bi bili takrat vsi tak posrani bi še danes tu srbski vojaški škornj Slovenca gazo! Vsi želimo in živimo za mir, pri tuji agresiji na našo ozemlje pa se je potrebno upret in to z vojsko, takšno, kot pač je. Namesto nas samih ne bo noben tuj vojak glave na prodaj držo. Druga možnost je, da rečemo Hrvatom, tu imate in vzemite kar želite in za njimi bodo vzeli vsi!

    • barbara rov

     To je res…

     • barbara rov

      Ampak govoril sem o vojaškem napadu Slovenije na Hrvaško za pridobitev ozemlja. V tem primeru bi iz zraka prišli Tomahawki, kot drugo pa je Slovenija slabše vojaško opremljena…

  • Slovenec

   Oglej si zemljevid hrvaške in Slovenije iz leta 428 …
   https://rajivawijesinha.files.wordpress.com/2010/08/mapewromanempire.jpeg

   • KIKI

    Pokličimo zdaj vse svetnike,
    naše zemlje stare dike!…
    To tisočletje naj se zgane,
    ne ližimo si stare rane;
    nič ne pomaga zvezda rdeča,
    Slovenija je dreka vreča!

 • Franjo Trojner

  O čem debatiramo tukaj? Halo, Hrvati z svojimi policijskimi čolni izganjajo naše policiste iz našega morja? Naša država in Cmerar pa nič! Naši ribiči na naše morje sploh ne upajo, ker jih nihče ne ščiti. A mislite, da bo cviljenje in protestne note pregnale okupatorja iz našega ozemlja? Ma same jezične mone ste!

  • KIKI

   Poglej jih no, bedake naše,
   zdaj cmerijo se naokrog,
   obljubljajo ljudem pravico,
   s figo v žepu kot resnico…
   Res je, da so vse lepo zasrali,
   vse Hrvatom smo prodali,
   res smo bedni, res smo mali!

 • lokec

  Če se niso bali Nemcev in Italjanov pa bi se Hrvatov. Kje so zdaj borci.

  • Olga

   Partizanski?! So še v hostah skriti po sedemdesetih letih, reve?!!

   • Kosobrin

    Olgica, Volgica, … revica!

  • Franjo Trojner

   Hrvate zaenkrat še nobena vojska ni pričela fejst tepst, če jih bo in ko bodo bežali bodo tudi naši borci prileteli in jih pomagali gnat.

   • sprehajalec

    Naši borci jim bodo praznili žepe, ne pa pomagali gnat…

  • Anton

   o kakih borcih ti sanjaš?

   sarkazem press

   • barbara rov

    A je treba kaj osvobodit?

   • lokec

    Tunek in pajdaši.

  • KIKI

   Kateri borci? Tisti razvajenci v plenicah? – to so umobolci!

 • kresnik

  Hrvati se jezijo, ker so dobili več, naši levaki so pa veseli, ker so dobili manj. Ali vam je zdaj logično, kaj je potrebno za uspešno diplomacijo?

  • barbara rov

   Ja, zaposliti par hrvatov v slovenskem parlamentu! Ali pa, šolati slovenske politike na hrvaškem, preden prestopijo prag slovenskega parlamenta…

   • KIKI

    Ideja No.5 ! Odlično!

 • barbara rov

  Ampak še vedno je na tapeti to, da Slovenija v arbitražnem sporazumu nikjer ne zahteva teritorijalnega stika z odprtim morjem! Zakaj je izid arbitraže koridor preko hrvaškega morja do mednarodnega morja, če so pa politiki v referendumskem času zagotavljali, da je v pogodbi zahtevan teritorijalni stik slovenije z mednarodnim morjem?????????

 • Janez

  ” BORCI” Tita Turnška !
  Naj
  se
  PREPIRAJO IN PRETEPAJO S HR RIBIČI IN S HR POLICISTI !
  Zelo
  se strinjam z mnenjem – nekega komentatorja spodaj ! L.r. J. KOMENDA

 • Krtača 17

  Zdaj bojo moral Hrvati lepo pokazat celemu svetu svoj pravi obraz. Da so podpisali arbitražni sporazum, ki ga zdaj ne upoštevajo. Težka cokla bo to na mednarodnem nivoju. Kdo se bo sploh hotel še karkoli dogovarjat z njimi? Sploh zdaj z dejanskim dokazom da kršijo lastne podpise.

  • garfi

   edina sreča, da ga ne upoštevajo

 • Krtača 17

  Plenković v Bruslju: yes frau Merkel, naturlich frau Merkel, at once frau Merkel in meja bo rešena.

 • Franjo Trojner

  Obračun na morju: Hrvaški policisti kar tri krat pregnali Slovenske policiste, ki so Hrvate nemudoma ubogali! Kdo te zdaj varuje naše meje? Kdo varuje schengensko mejo? Kaj je z našo suverenostjo na našem celotnem teritoriju? VSI SLOVENCI, KI DOPOSTUJEJO NA HRVAŠKEM SAMI S SVOJIMI EVRI FINANCIRAJO HRVAŠKO OKUPACIJO SLOVENSKEGA TERITORIJA! BOG se naj usmili naroda, ki sam sebi reže vejo kjer sedi. KJE JE ZDAJ SLOVENSKA NARODNA ZAVEST? KJE VSE DOMOLJUBJE IN DOMOLJUBI? Naši očetje, dedki in pradedki se obračajo v grobu od sramu.

  • dr Janez Sveti

   Franjo ne seri!
   DE Janez Sveti genij

   • Franjo Trojner

    Dr Janez Sveti a imaš ti tud vikend na oni strani schengna?

    • dr Janez Sveti

     Dva hotela. Enega v Bosni, Dva v Crni gori in en v Srbiji. Vrnjačka banja. Nijesam nacionalista, mrzim sve podjednako!
     DR Janez Sveti Nacionalista internacionale

 • barbara rov

  Zdej je primerno zasukati kamero za 45 stopinj v levo, morda bi potem spremljali zalivske incidente kar v živo?
  http://www.whatsupcams.com/en/webcams/slovenia/coastal-karst/piran/webcam-piran-punta-seaside/

 • Janez

  BREZ PANIKE PROSIM !
  Se
  BO TUNNEK IN NJEGOVI KLONI
  PREPIRAL IN PRETEPAL S HR RIBIČI N S HR POLICISTI.
  PA?
  Tit TURNŠEK BO. TUDI VERJETNO POMAGAL s svojimi ZZB !
  Pa?
  MORDA CELO
  PROSTOVOLJCI IZ

  – ZL, IZ SD, SMC IZ DESUSA, IZ F21 IN IZ EX KP, ZK “GNEZD” ?! KDO VE? Lr. J. KOMEENDAI

 • garfi

  levićarćki kje je sedaj odprto morje, aja saj ni pomembno
  cmerko bo jokajoć prodal še tisto malo kar smo dobili
  enostranska uveljavitev krivorazsodbe bo nova rdećuharska veleizdaja
  Butalci navalite za sorosovo fajonko na volitvah

  • Slovenec

   Janša ga bo odprl ko bo hodil kot Moses po dnu morja.

  • lokec

   Enostranska uveljavitev? To bi bil samomor.

   • garfi

    smo že mrtvi

    • lokec

     ne se predat.

  • Slovenec
 • Slovenec

  Janša bi stik z odprtim morjem rešil takole:

  https://www.youtube.com/watch?v=OqCTq3EeDcY

  • Franjo Trojner

   Hitro vzami valij, da te malce spusti!

   • Hun

    ti viagro da se ti diže

  • garfi

   ja norćevanje ko ste popušili v krivorazsodbi
   to smo vedeli še pred referendumom

  • Hun

   naši desničarski kristjani ne marajo židovskih trikov

   • Slovenec

    Janša ni kristjan.

    • Hun

     kupil je vse tri zakramente da uhka sedi v prvi vrsti pr maš

     • tohuvabohu

      Cmerar nima nobenega zakramenta (ne vem, ali je tako šparoven ali niso naprodaj?), pa celo berila bere.

     • Hun

      kolk mas ti zakramentov…za Cmerarja me briga…ti si pa zaljubljen v Jankota…janšist

 • garfi

  levićarćki ja norćevanje, ko ste popušili v krivorazsodbi
  to smo vedeli še pred referendumom

  • lokec

   Natančno tako.

 • Slovenec

  Takoj, ko se vrne vojaški motorni čoln Triglav, zakurbla Pilatus, ko strojni tehnik Krković nadane brigadirsko uniformo in obramboslovec Janša skrije v Cankarjev dom UDARIMO Z VSO SILO, da zaščitimo slovenske interese. Tako na kopnem, v zraku, kot tudi na morju!!!

  • Vera

   Zakaj pa ne Cerar s svojo zanemarjeno vojsko ? ? ?

   • Slovenec

    Cerar nima jajc …. če že, pol prej Ljudmila al pa Damjan Murko (če bo zmagu na volitvah …)

    • KIKI

     Ti je ata Kučan prišepnil v ušesni aparat….

     • Slovenec

      Ne. Mama Ljudmila.

  • KIKI

   Iščeš dežurnega krivca tam kjer ga ni in nikoli ne bo! Oglej si svoje junake:
   presranega Cerarja, sprenevedajočega Karleka… Tisti čolniček Triglav pa pozabi;
   vsak čas ga bo tovarišica Gorkešca prodala (Hrvatom) seveda, za veliko provizijo!
   Preden se bojo komunajzarji namestili in na novo prešteli v Luki Koper, bo tudi ta
   prodana (Hrvatom).! Ubožci butasti! Tisti vlakec bo zastonj vozil “sem pa tje” s tovarišijo
   na lokomotivi (da se slikamo!)
   Koga zanimajo ljudje v nakakšnem Razkrižju ali na Dragonji, če tja še s Falconom ne moreš…
   Tvoji mucki se vsi rdečeokravateni “furajo” sem in tja, še sami ne vedo po kaj!

   • Slovenec

    Dej mi povej kwa s hotu povedat?

   • Hun

    a Karlek vm je vsec samo v vasi vladi ker bol podkupljenega politika se nism vidu …samo kaj ko brez njega ni mogoce vlade sestavt …kajneda janšist

  • garfi

   najprej vas levićarske veleizdajalce v zapore

 • Aton

  Merklova podpira butasto razsodbo? Niti meja po Muri ni urejena, gre raje malo levo in malo desno! Na vasezaverovanem Balkanu bi vsaj tistih par km lahko poravnali…

 • rubec

  Ti hrvati so še slabši kot mi, jebotefebo.
  Kateri starši lahko svojemu otroku dajo ime Kolinda Grabar – Kitarović. V tej klobasi je samo pomišljaj normalen.
  In Milan Bandić? Hahahahaha, ta idiot je nekoč v mokasinih na kolenih racal proti nekemu spomeniku.
  HAHAHAHAHAHAHAHA.

 • Hun

  niti enga komentarja nism prebral na hrvatskih portalih da bi pluval po rdeckarjih al levi vladi da so jim zafural mejo…ko se gre za Hrvatsko patriotsko stopjo skupaj….
  nasi desnicarji pa poštene pičke

  • Aton

   Samo sebe si predstavil. Ne bereš ali pa ne razumeš.

   • Hun

    evo najvecje pičke se takoj oglasijo

  • garfi

   pićka levićarska veleizdajalska si ti pod več “obrazi”

   • Hun

    se ena extra pička se je ulovila v mreži

 • Krtača 17

  A je portal nova24tv po arbitraži tud na hrvaški strani končal?

  • Slovenec

   Ne. Nova24TV je hrvaški pripadal že pred razglasitvijo sodbe arbitražnega sodišča.

   • garfi

    idiot s potrdilom

    • Slovenec

     To s ti, kwa sm pa jst? Lej …. danes se mi ne da igrat s teboj … poišči si bratca.

     • garfi

      idiot Slovenec to garfi • 2 minuti nazaj
      Ne prepiraj se z idiotom , v tem primeru je “Slovenec”. Potegnil te bo na svoj nivo in te premagal z iskušnjami!!

     • Hun

      znas kj izvirnega napisat al vse kopiraš

     • garfi

      znaš sploh kaj napisat ali samo trollat

     • Hun

      desničarji se kopirate kot kloni….vaše fraze…rđečkarji, troll, šejtan, vseglihar

  • Hun

   je ze Mađaroš, Hrvatska se loh obriše pod nosom

 • garfi

  krivorazsodba pomeni nadaljevanje istih problemov s prebrisanimi kroatarji
  ob razpadu eu je možna tudi vojna

  • Slovenec

   Ja ….. na domobrance ni za računat.

   • garfi

    je samo malo nas je
    mi se bomo spravili na vas levićarske veleizdajalce

    • Hun

     dobr da priznas da boste z okupatorjem sodeloval

     • garfi

      ne z vami ne bomo sodelovali
      okupatorji ste že 75 let

     • Hun

      v miru zivimo ze 75let in v izobilju…bi pa raje videl da je Slovenija švabska kot slovensko desnicarska

     • garfi

      golazen s potrdilom IZOBILJE KREDITOV IN KRIMINALA
      35 MILIJARD NA NAŠ RAČUN IN 100 STE JIH ŠE UKRADLI
      in seveda ne boste končali dokler vas Butalci VOLIjo

     • Hun

      politika me zanima do te mere, da me čustveno ne porine v shizofrenino kot se teb počas kaźe diagnoza

     • Hun

      butalec si edin ti k slepo vrjames da kraja znasa vrednost 100milijard…

     • garfi

      res je, vrednost znaša NAJMANJ 100 MILIJARD
      BARABE LOPOFSKE

     • KIKI

      O kom ti govoriš? O čigavem izobilju? O svojem, udbaškem, Titovem,
      tajkunskem?…povej!

     • Hun

      zame je trg EU ne samo Slovenija…ti pa jokaj nad zgodovino in moli da ti kj pade z neba

   • Srečko Starič

    Verjetno računaš na komuniste, pedre in lezbijke…držim pesti , da vam uspe

    • Slovenec

     Ja ….. na domobrance ni za računat.

    • Viktorh

     Jasno, na SVOJE!

 • Slovenec

  Naši slovenski predniki so že zdavnaj bistro ugotovili, da je za Slovenijo edina prava rešitev biti prijatelj s Srbi. Le tako lahko držimo hrvate za jajca.

  • garfi

   drži se za svoja miniaturna jajćka

   • Slovenec

    A ti si tud hrvat, Garfi?

    • garfi

     raje kot idiot s potrdilom

     • Slovenec

      Pa kwa ste res sami hrvati v SDS-u?

     • garfi

      mi smo vse samo, da Butalci ne spoznajo kdo je pravi narodni izdajalec
      POTIHEM TI POVEM TO STE VI “LEVIĆARSKA” GOLAZEN

     • Hun

      sredinska golazen ali “vsegliharska” golazen …se zmer bols kot levicarska ali desnicarska extra golazen

     • garfi

      sreča v nesreči je, da boste uničili tudi sebe
      Matilda tudi vas čaka

     • Hun

      vidm da si res samodestruktivna oseba

 • garfi

  zlovenec=hun in druga golazen ne poznajo poraza do popolnega poraza Slovenije in naroda
  Slovenci-domoljubi smo vse samo, da Butalci ne spoznajo kdo je pravi narodni izdajalec
  “LEVIĆARĆKI” POTIHEM VAM POVEM TO STE VI “LEVIĆARSKA” GOLAZEN

  • Slovenec

   Dej mi povej kwa s hotu povedat?

  • Hun

   z mano in s tabo je razlika v Slovenstvu da me je mati SLOVENKA vzgajala z ljubeznijo do sočloveka.. na pa v sovraštvu do komunistov, južnakov, črncev, migrantov… kot so tebe zlobneža

   • garfi

    NARODNI IZDAJALEC IN ANARHIST
    ti, da ne boš spet manipuliral

   • Slovenec

    Garfi je hrvat.

    • garfi

     Zlovenec je idiot s potrdilom

    • Hun

     dj nehi se bo še zategnu zarad resnice

   • Franjo Trojner

    Vzgajat bi te moral oče, pol bi ne take neumnosti o vzgoji kvaso!

    • Hun

     fotr me je vzgajal ko sm se kurcil kot ti in dobil po riti…mati mi je nudila brezpogojno ljubezen…

 • Franjo Trojner

  Spremljam izjave leve vlade, po TV gledam kak Hrvati podijo naše policaje po Piranskem zalivu, spremljam zapise na naših portalih in upravičeno postajam vedno bolj zaskrbljen. Vlada ne zaščiti našega teritorija pred hrvati. Policaji ne zaščitijo ne meje ne, ne naših ribičev, ne sebe pred hrvati v našem morju. Dominatni mediji samo vreščijo o incidentih in kot majhni otroci vprašujejo kaj nam je narediti in gledajo Cerara in prek njega istitucije EU. Na spletu kup ljubiteljev hrvatov navija za hrvaško in opeva njeno ognjeno moč.Tudi na tem portalu je par levičarjev, vikendašov, ki bi dali pol Slovenije samo, da jim vikendi v hrvaškem primorju ostanejo cele. Primorci stojojo križem rok in ne branijo Primorske pred hrvaško okupacijo. …….Zato se tak malo sprašujem, le kdo bo branil Slovenijo in osvobodil okupirano ozemlje, če Hrvati zlepa ne bodo hoteli oditi? Le kaj se bo zgidilo, če brvati potopijo kak naš policijski čoln in bodo tudi človeške žrtve?

  • Hun

   in ti misliš da bodo balkanski temperament tolerirale ostale članice EU

   • Franjo Trojner

    Kaj jaz in ti misliva sploh ni važno! Važo je kaj v zaščito in nadzor svojih in schengenskih meja naredi naša vlada. EU ne bo prišla delat reda na naš teritorij, če ne moreš nadzirati svojih meja in uveljaviti suverenosti na svojem ozemlju tudi svoje države ne moreš imeti.

    • Hun

     EU je civilizirana skupnost…debata se bo sprozila al jo bomo sprozil diplomatsko v EU parlamentu Slovenci ob vsakem hujsem incidentu…na vsako provokacijo nezrelih hrvaskih politikov ne smemo reagirat z primitivizmom…nasploh prevec nacionalne obcutljivosti skodi kompromisu

  • Slovenec

   Garfi je hrvat. Na njega ne računat.

 • garfi

  “levićarska” golazen je zelo aktivna za prikrivanje veleizdaje “arbitražni sporazum”
  pozivanje k enotnosti je njihov nov nateg za vsegliharsko poenotenje krivde
  gre se jim samo za oblast in naš denar v milijardah

  • Slovenec

   Takole nas je Janševa vlada pripeljala do Arbitražnega sodišča v Haagu;

   julij-avgust 2007 – Slovenska vlada predlaga Hrvaški za rešitev meje posredovanje sodišča Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi (Ovse) za poravnavo in arbitražo. Hrvaška to zavrne in predlaga Mednarodno sodišče za pravo morja v Hamburgu, kar pa zavrne Slovenija.

   17. avgust 2007 – Predsedniki slovenskih parlamentarnih strank podprejo posredovanje tretjega pri iskanju rešitve za vprašanje meje.

   26. avgust 2007 – Slovenski in hrvaški premier Janez Janša in Ivo Sanader na Bledu dosežeta “neformalno načelno soglasje”, da bi vprašanje meje na morju in spornih točk na kopenski meji reševalo Meddržavno sodišče v Haagu.

   • garfi

    “levićarska” golazen ste zelo aktivni za prikrivanje veleizdaje “arbitražni sporazum”
    njihova rtv in ostala trobila so tiho-sovražni molk
    SDS, Janša in Slovenci smo bili proti “sporazumu”
    saj smo vedeli, da bomo z “levićarji” ponovno izgubili ozemlje
    pozivanje k enotnosti je njihov nov nateg za vsegliharsko poenotenje krivde
    gre se jim samo za oblast in naš denar v milijardah
    UNIČILI STE NAM TUDI VOJSKO tako da se niti braniti ne moremo

    • Hun

     to je tvoj argument.. in naj jst kot laik teb vrjamem nekemu fanatičnemu desnicarju

     • garfi

      nisem ne fanatik ne desničar
      ste pa vi lažni “levićarćki”

     • Hun

      zmerjas ns ze cel cajt z neko lazjo zdj pa sam neki jokca k mu stops na rep

     • garfi

      Slovenija bo svobodna, ko boste veleizdajalci in milijardni kriminalci cel cajt v zaporu
      zmerjanje vas golazni je veliko premalo

     • Viktorh

      Pa ja poznaš oba. A se ti zdi smiselno odgovarjati, ko pa vidiš, da se hočeta norčevati, v resnici pa je primitivec, gorenjski

     • Hun

      se en penzionist k bo branil Slovenijo…informiral bo pa okupatorja da resi lastno guzico…poštena desnicarska pička

     • garfi

      napadajo ker vedo, da je to najboljša obramba njihove okupacije Slovenije
      opazovanje nas je pripeljalo v sranje in niso še končali

     • Hun

      jst sm dal prisego pred 20leti ce zaropota bom jst vpoklican kot rezervist da branim vajine desnicarsko penzionisticne pičke

     • Viktorh

      Oh, saj ne vedo kaj pišejo, še manj pa kaj mislijo.
      Rdeča golazen je brez možganov.

     • Hun

      garfi, olga, mefisto… vsi kloni in desnicarki extrem opranoglavci

    • Slovenec

     Takole nas je Janševa vlada pripeljala do Arbitražnega sodišča v Haagu;

     julij-avgust 2007 – Slovenska vlada predlaga Hrvaški za rešitev meje posredovanje sodišča Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi (Ovse) za poravnavo in arbitražo. Hrvaška to zavrne in predlaga Mednarodno sodišče za pravo morja v Hamburgu, kar pa zavrne Slovenija.

     17. avgust 2007 – Predsedniki slovenskih parlamentarnih strank podprejo posredovanje tretjega pri iskanju rešitve za vprašanje meje.

     26. avgust 2007 – Slovenski in hrvaški premier Janez Janša in Ivo Sanader na Bledu dosežeta “neformalno načelno soglasje”, da bi vprašanje meje na morju in spornih točk na kopenski meji reševalo Meddržavno sodišče v Haagu.

   • montyamp

    HANZI PRAVLJICE PIŠEJO PRESSTITUTI .

    • Slovenec

     Takole nas je Janševa vlada pripeljala do Arbitražnega sodišča v Haagu;

     julij-avgust 2007 – Slovenska vlada predlaga Hrvaški za rešitev meje posredovanje sodišča Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi (Ovse) za poravnavo in arbitražo. Hrvaška to zavrne in predlaga Mednarodno sodišče za pravo morja v Hamburgu, kar pa zavrne Slovenija.

     17. avgust 2007 – Predsedniki slovenskih parlamentarnih strank podprejo posredovanje tretjega pri iskanju rešitve za vprašanje meje.

     26. avgust 2007 – Slovenski in hrvaški premier Janez Janša in Ivo Sanader na Bledu dosežeta “neformalno načelno soglasje”, da bi vprašanje meje na morju in spornih točk na kopenski meji reševalo Meddržavno sodišče v Haagu…

  • Hun

   as služu ti vojaščino?

   • garfi

    znam streljat golazen

    • dr Janez Sveti

     Ne pretiravaj.
     DR Janez Sveti pax

     • garfi

      pax že 75 let in rezultati vidni na vsakem koraku

     • dr Janez Sveti

      “Bolje sto godina pregovarati, nego jedan dan ratovati!” (ne poznam avtorja)
      DR Janez Sveti genij

     • garfi

      čez 100 godina Slovencev in Slovenije že 50 let ne bo več
      tudi po tvoji zaslugi

     • dr Janez Sveti

      Vidim, da si pozitiven optimist.
      DR Janez Sveti genij

     • garfi

      po domače realist

     • dr Janez Sveti

      Hmmm, kakor hočeš. Tvoje življenje.
      DR Janez Sveti genij

     • garfi

      ki ga uničujete geniji
      in vsem ostalim

     • dr Janez Sveti

      Uničuješ si ga sam. Jaz te že nekaj časa na to lepo nežno opozarjam, vendar…”bob ob steno”!
      DR Janez Sveti dobrodelnik

     • garfi

      prenehaj uničevati še tisto aktivnost, ki obstaja
      ZAPOMNI SI TOLE
      ŽE S SAMO TVOJIM PISANJEM TUKAJ SI SOODGOVOREN ZA
      LEVIĆARSKO ZLO IN POSLEDIČNO TRPLJENJE
      nobeno vesolje ne Bog tega ne dovoli in opravičuje
      in nimaš za to nobenega izgovora
      BEDAK RAVNOKAR SMO IZGUBILI OZEMLJE

     • dr Janez Sveti

      Nehaj se jezit, ker boš počil, kot balon. Kaj smo izgubili? Kaj smo dobili? Odvisno koga vprašaš. Če misliš,da si popil vso pamet tega sveta, verjetno misliš tudi, da imaš prav. Zavedaj se, da je resnica vedo nekje na sredini. Nehaj z obtoževanjem mene, ki sem prostovoljni veteran vojne za Slovenijo, bivši profi vojak in bivši miličnik. Nikoli nisem bil član ZK, kakor je bila večina teh desnih dušebrižnikov danes, ki v cerkvah po kolenih hodijo. Ti si mladenič, ki mlati prazno slamo, brez znanja!
      DR Janez Sveti genij

     • garfi

      bedak s potrdilom

     • dr Janez Sveti

      Tvoji inteligentni odgovori, kažejo da si potreben resnega zdravljenja.
      DR janez Sveti genij

     • garfi

      no pol pa popravljam, si škodljivi genij

     • dr Janez Sveti

      Za vsako bolezen en rožca raste. (Pehta)

      DR Janez Sveti genij

     • garfi

      nisi genij nisi svetnik nisi zdravnik nisi…
      si pa škodljivec

     • dr Janez Sveti

      Seveda je vsak, kdor ne potrdi kakšne tvoje teorije (blaznosti), tvoj sovražnik. Začneš bruhat primitivnosti in ne znaš sploh razložit zakaj in kaj te moti. Fant, ti imaš resno težavo s svojo osebnostjo in verjetno si v družbi nezaželen. Verjetno si tudi agresiven, vendar do neke meje, ker se bojiš iti preko.
      DR Janez Sveti nalitik

     • garfi

      psihopat izgini

     • dr Janez Sveti

      Nebom izginil in to je tvoja nočna mora. Veš, če vtakneš glavo v pesek, bom jaz še vedno tu. Ko prebiram tvoje komentarje lahko hitro ugotovimo, kdo ima psihične težave.
      DR Janez Sveti genij

    • Hun

     hahahaha..ti szrelaš kozle…se mi je zdel da si poštena pička…še v vojsk ni bil nit prisege dal in on bo koga branil…dj skri se rajš gobezdalo

 • princeska

  TERRITORIAL SEA AND CONTIGUOUS ZONE
  contiguous zone
  1. A maritime zone adjacent to the territorial sea. Within the contiguous zone the coastal state may exercise the control necessary to prevent and punish infringement of its customs, fiscal, immigration, or sanitary laws and regulations within its territory or territorial sea. In all other respects the contiguous zone is an area subject to high seas freedom of navigation, overflight, and related freedoms, such as the conduct of military exercises.

  • garfi

   menda lahko v služnostni poti celo gradijo in kroatarji bodo že našli načine, da nas uničujejo
   gre za enako prevaro kot je bil pri ukrajinski predaji atomskega orožja

   • Hun

    menda je eno …pod alinejo obrazlozitve nikjer ne pise da lahko gradis

    • garfi

     kroatarji bodo že našli načine, da nas uničujejo
     tako kot nas vi pravi veleizdajalci že 75 let

     • Hun

      kroati bodo zacel s Trumpom crpat nafto na jadranu…sledi katastrofalno izlitje nafte…in baj baj turisticne sezone, ki jim filajo drzavni proracun

     • garfi

      baj baj “levićarćki” in proračun je rešen
      kako se z vami dela so pokazali progresivni Poljaki in vaše tovarišće
      poslali iz parlamenta na cesto in sedaj jim gre vse bolje in bolje

     • Hun

      za tako potezo takoj volim desnico …samo kaj ko nasi desnicarji nimajo jajc za kj takega…znate se samo opozicionirat in gobcat

 • Viktorh

  »Pekrski dogodki maja 1991 so bili samo uvertura v veliki finale slovenske osamosvojitve, ki se je zgodil z junijsko – julijsko vojno istega leta in dobil v začetku naslednjega leta tudi mednarodno potrditev…

  … Dogodki v Pekrah 23. maja 1991 so pokazali predvsem dvoje. Dokončno so poteptali geslo o bratstvu in enotnosti med jugoslovanskimi narodi in potrdili, da JLA ni več vojska vseh državljanov Jugoslavije, ampak le še orožje za izvajanje velikosrbske hegemonistične politike. Domine so se sprožile. Poti nazaj ni bilo več. Na to da je Slovenija iz takratnih kaotičnih razmer izšla v primerjavi z apokalipso v nekaterih drugih jugoslovanskih republikah le z manjšimi praskami, je vplival splet okoliščin. Predvsem je bil to odločen in enoten nastop slovenskega naroda (skupaj s Teritorialno Obrambo in policijo seveda!), naklonjenost mednarodne javnosti, ki pa smo si jo v veliki meri pridobili z izjemno uspešno medijsko vojno in prepričanje JLA, da mednarodna skupnost dokončnega razpada ne bo dopustila.

  Pekrski dogodki maja 1991 imajo nekaj analognega z Maistrovim nastopom jeseni 1918. Obakrat je šlo za odločni ne slovenskemu hegemonu. V prvem primeru nemštvu oziroma Avstriji, v drugem jugoslovanski (srbski) vojski. V obeh primerih se je odločalo o nadaljnji usodi slovenskega naroda.

  Pekre 1991, kot začetek slovenske osamosvojitvene vojne, imajo zato svojo zgodovinsko vrednost kot visoko moralno dejanje tistih, ki so zastavili svoja življenja v bran slovenskih nacionalnih interesov. Takrat smo pokazali značaj Martina Krpana. Želeti je samo, da v miru ne bi postali hlapci Jerneji. «

  Dr. Marjan Žnidarič
  Direktor Muzeja narodne osvoboditve Maribor
  Maribor, maj 2001

  • MEFISTO

   Čudno, da imajo v Mariboru Muzej narodne osvoboditve, saj smo se šele samo osamosvojili, osvobodili pa še ne.

   Sicer se pa v celoti strinjam s stališčem gornjega avtorja.

   Je pa škoda, da smo se po prvi svetovni vojni ločili od Avstrije samo zato, da smo prišli z dunajskega parketa pod svinjske trgovce in pastirje.

 • Viktorh

  V Sloveniji zgodovino pišejo poraženci – slovenska politična levica, ki v ključnem času osamosvajanja Slovenije ni podpirala dejanske odcepitve od Jugoslavije, temveč zgolj operetno osamosvojitev – torej takšno, ki to v resnici ni. O tem pričajo številni zgodovinski viri. Med drugim zloglasno razoroževanje Teritorialne obrambe, za katerega je, po zbranih dokazih, vedel Milan Kučan, a ga ni hotel preprečiti, diplomatsko delovanje znotraj in zunaj Jugoslavije, o čem pričajo spomini državnikov.

  Slovenija se je v kritičnem času osamosvajanja soočala s številnimi težavami. Po tem, ko je narod izrazil svojo plebiscitarno voljo, ki je politikom Demosa narekovala izstop iz Jugoslavije, se je v levem političnem spektru začel kovati načrt, kako poteptati voljo in aspiracije slovenskega naroda. Temu planu se je reklo operetna osamosvojitev.

 • Viktorh

  Stara modrost pravi: Kdor kot otrok ni bil vsaj malo levičar, nima srca, kdor pa ostane tak, tudi ko odraste, nima možganov!

  Prastrah levičarjev je, da bi jih ljudje spregledali; da bi razumeli, katere metode dejansko uporabljajo in kaj v resnici hočejo. Kajti laž je nesmrtna duša levičarjev (prosto po Havlu). Največja polomija levičarjev po osamosvojitvi Slovenije je bilo zato njihovo zborovanje v podporo ilegalnim migrantom v Ljubljani.

 • Viktorh

  Vodilni ZZB in njihovi levičarski podrepniki radi opletajo z izrazi, kot so “kvizlingi“, “izdajalci“, “kolaboranti” in podobni. Ti izrazi so jim priročni predvsem, kadar se na vse kriplje trudijo opravičevati množične povojne poboje. Pa na tem mestu pustimo povojne poboje za kdaj drugič. Omenimo le, da izdajstvo, kadar lahko že upravičeno govorimo o njem, res ni ravno najlepša lastnost, zanimivo pa bi si bilo ogledati, kako načelni so “sovražniki izdajalcev” iz ZZB ob podobnih pojavih izdajalstva, do katerih je prihajalo že pred in predvsem po 2. svetovni vojni.

 • MEFISTO

  Džankšn smo dobili, dovoljenje za letalski promet nad njim tudi, ostane le še vprašanje, kje bo obračali naši nadzvočnjaki, ko bodo vzdolžno preletavali služnostno pravico plovbe in polaganja kablov ter cevovoov.

  Arbitražna razsodba ni popolna, ker so nam priznali nekaj, česar ne moremo uporabljati.

 • Jožef

  Spomnimo se leta 90, ko smo se uprli Jugoarmadi in zmagali, tako se moramo tudi sedaj postaviti v bran za svojo zemljo. Diplomacija pomaga v razvitem svetu, na Balkanu pa veljajo druga pravila. Svojo zemljo z morjem seveda je potrebno braniti in obraniti.

 • MEFISTO

  Slovenija ima po džankšnu služnostno pravico plovbe, polaganja cevovodov in kablov ter preletavanja s supersoniki.

  Ugotovil sem, da je arbitražno sodišče naredilo še eno hudo napako, ki nam bo preprečila izvajanje služnostne pravice.

  Postavlja se namreč vprašanje, kje bodo vozile ladje, ko bo Slovenija polagala cevovode in kable ter obratno, kako bomo lahko polagali cevovode in kable, ko bodo po džankšnu plavale ladje v luko Koper in iz nje.

  Arbitražno sodišče nam mora za take primere določiti še rezervni džankšn, da bomo sploh lahko imeli kako korist od te služnostne pravice.

  Na take reči pa niso mislili Cerar, Erjavec in ekstremni strokovnjaki levice za mednarodno pomorsko pravo z Vlačićem načelu ter ne Tunnek, Slovenec, Krtača17, Prle, MladiLiberalec, Hun, Sredina in drugi nicki , ki pripadajo istemu telesu.

  Raje navijajo po Janši in SDS ter ovcah in iščeko krivca za tako šlamparijo izven kroga tovarišev, ki občudujejo rdečo zvezdo.

  • cosmosjasnovidec

   Cevovodoh in kablov nihče ni računal,ker bo prej Slovenija crknila kot pa bi jih polagali.
   Za nemoteno plutje ladij v luko Koper in tako dalje je pa tudi tako oziroma sem vsaj jaz tako razumel,da na enem delu še vedno plujejo takorekoč po hrvaških vodah.Torej jih lahko tam hrvati brez problema ovirajo z raznimi pregledi ladij in kontrolo.

 • barbara rov

  Ne se prijeti za glavo med gledanjem videa…Neverjetno !!!
  https://www.youtube.com/watch?v=Xg5-h3nfzTk

 • cosmosjasnovidec

  Prismuknjeni tovariš glavni krivec za izgubo Slovenskega ozemlja izdajalec “pahor” pa se kot pravi copatar reži zraven napihnjene slonice “grabaričke”kateri se na ksihtu vidi,da si misli kakšen bedak gre ob njej.
  Še polovica tukaj ni navedeno kaj vse govori in izjavlja ta ustaška hrčkarska golazen na HR medijih.
  Sem spremljal kar nekaj njihovih poročil na radiu.
  SMC pa bluzi in bluzi tako,da levaški komunajzerji lažejo in z zavajanjem verjamejo verjetno že kar sami sebi.Boli njih za vse skupaj saj se jim počasi bliža iztek mandatov ter jim je vseeno kako bo v naprej.
  Nakradli in pokradli so si dovolj za celo življenje v naprej za ostalo jim pa ni važno kako bo.

 • Janez

  JA !
  SE STRINJAM – ABSOLUTNO !
  S SPODNJIMI KOMENTATORJI !
  Še
  DOBRO, DA IMAMO DOBRO STRANKO SDS,
  G. J. JANŠO
  IN NJEGOVE OK ALI CELO SUPER POSLANCE !
  KAR
  ČIMBOLJ NAJ SE OKREPI – STRANKA SDS !
  S ŠE DODATNIMI
  MLAJŠIMI ŽE PRIZNANIMI. POZNAVALCI,
  STROKOVNJAKI
  – ZA TEMELJNA PODROČJA AKTUALNA ZA NAŠO R. SLO !
  IN
  DA KONČNO SLOVENSKI DOMOLJUBI V NAŠI SLOVENIJI
  USTVARIMO !?
  SODOBNO, DEMOKRATIČNO IN DOMOLJUBNO DOMOVINO IN DRŽAVO !

  Brez
  zaudarjajočega vonja po komunizmu , socializmu – ki sta vedno. Totalitarna.

  REALNO – S O C I A L O ! Boljšo od sedanje pokomunistične !
  – SE DA UREDITI
  – BREZ TOTALITARNEGA SOCIALIZMA-KOMUNIZMA IN

  PREDVSEM !
  BREZ STOTIN !
  – NOVIH
  ” KARDELJEV, KARDELJEVSKIH UREJEVALCEV IN ZAPOVEDOVALCEV !

  TOTALITARNI !
  ZASTARELI, NEDEMOKRATIČNI, NEETIČNI IN BREZVERSKI
  GOSPODARSKO
  IN KULTURNO NETVORNI,
  PROTI
  INDIVIDUALNI IN PROTI NARODNI SVOBODI. Po slovensko: “KORAJŽA VELJA”. L.r. Janez KOMENDA
  P.s.
  Za slovensko, domoljubno Slovenijo !

  https://www.google.si/search?client=tablet-android-samsung&ei=PlpZWfjeNc3VwQKBxaDgBg&q=ranjeni+junak+slovenska+gruda&oq=ranjeni+junak+slovenska+gruda&gs_l=mobile-gws-serp.3..35i39k1.9898.23705.0.25089.19.18.1.0.0.0.344.3061.0j15j1j1.17.0….0…1.1j4.64.mobile-gws-serp..1.18.3093…0j0i22i30k1j33i160k1.g6bSO6gkHak

 • MEFISTO

  Povem vam, s tem džankšnom bodo sami problemi.

  Nekaj sem jih že naštel, ki sta jih spregledala arbitražno sodišče in Fogglof Tunnek, ki sicer ne slovi po bistroumnosti. Tega tudi ni opazil Slovenec, ki mu je Tunnek nadela tako domoljubno ime, niti Krtača17, ki je ustanovni član KPS vse od Čebin naprej.

  Kaj se bo zgodilo, če se na džankšnu odkrije izredno bogato nahajališče nafte, saj severni Jadran dobesedno lebdi na tem črnem zlatu?

  Slovenija ne sme postaviti naftne ploščadi, ker nima pravice na džankšnu izkoriščati žive in nežive narave v morju in pod njim.

  Če bo to storila Hrvatska, pa bo onemogočila plovbo našim ladjam v in iz luke Koper, ki jo izmeničnp polj ali manj neuspešno vodijo žerjavisti in viličaristi ter tisti, ki stojijo za njimi, da o tem, da ne bomo mogli polagati cevovodov in kablov ter o tem, da bo našim letalskim nadzvočnim eskadriljam še bolj oteženo preletavanje tega koščka morja, sploh ne govorimo.

  Če bo zaradi takih ali drugačnih vzrokov prišlo do zaprtja džankšna, se bo ustavilo delo v luki Koper, posledično pa bo bo postal nepotreben drugi tir, z njim pa bo levica izgubila bankomat brez dna.

  Ob vseh teh problemih je najbolje, da še Slovenija odstopi od arbitražnega sporazuma, da se vrne prvotno stanje zaupanja in ljubezni med narodoma Slovenije in Hrvatske in da popolnoma nesposobna, sleparska, prevarantska in plenilska slovenska levica enkrat za vselej sestopi z oblasti.

 • Janez

  Dobro jutro vsem !
  ALI SE KAJ VE ?
  KDAJ BO ŠLA MOČNA VLADNA R. SLO EKIPA V ZAGREB !?
  A?
  ZAKAJ ?NO !
  ODLOČNO SE DOGOVORITI O NADALJEVSNJU RAZREŠEVANJA MEJNIH ZADEV Z R. HR.
  PA?
  DA BO R. SLO EKIPA
  – ODLOČNO OPOZORIILA R. HR VODSTVO !
  NAJ
  USTTAVI NEKULTURNO IZZIVANJE HR RIBIČEV IN HR POLICIJE . L.R. J. KOMENDA

  • MEFISTO

   Da se bodo Hrvati sploh hoteli pogovarjati s Slovenci, bo morala vlada najprej vrniti džankšn.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!