Avstrija želi podaljšati nadzor na meji s Slovenijo – Cerar je proti, ker se je tako dobro izkazal že prvič

Foto: STA

V Bruslju bodo danes države članice EU obravnavale predlog podaljšanja nadzora na nekaterih mejah v Schengenu za obdobje treh mesecev. Med drugim bodo razpravljali tudi o podaljšanju nadzora na slovensko-avstrijski meji, čemur slovenski politični vrh nasprotuje, saj naj po njihovo ne bi bilo razloga za to.

Zanimivo je videti ravnanje slovenskega političnega vrha. Spet se vedejo, kot da je vse v redu. Kot da smo izpolnili svojo dolžnost nazadnje, ko smo čez državo spustili 500.000 ilegalnih migrantov. Avstrijci seveda niso neumni, predvsem pa imajo boljšo zunanjo politiko, zato je več kot verjetno, da bo Slovenija tudi v tem primeru potegnila kratko.

V okviru neformalnega zasedanja notranjih ministrov EU, ki je prejšnji teden potekal na Malti, je slovenski politični vrh zaradi nasprotovanja podaljšanju nadzora na meji s sosednjo Avstrijo predlagal obsežnejše pogovore o tej tematiki na neformalni ravni in pozval k začetku politične razprave.

11. februar predstavlja rok za sprejetje odločitve
Do 11. februarja je nujno, da se sprejme odločitev, saj se bo takrat iztekel do zdaj veljavni nadzor na notranjih mejah. Zasedanje notranjih ministrov do tega datuma ni predvideno, kar pomeni, da bo odločitev najverjetneje sprejeta na ravni veleposlanikov.

N. Ž., STA

 • Olga

  “Ni vzroka za podaljšanje nadzora”??? Cerar, nihče ni nor, da bi vam zaupal! Niti Slovenci, kaj šele Avstrijci!

 • tarantela

  Ma, pejmo že enkrat iz te trapaste EU! Mi smo vanjo “uletel” kot backi u štalo. Oni so nas rabil, da so nam pobral industrijo in delovna mesta in zato, da na našem tržišču prodajajo svoje proizvode in to slabše, kot v zahodnem delu EU. Zakaj pa imajo n.pr. pralni prašek v Avstriji boljše kvalitete kot pri nas, čeprav je ista znamka, da o drugih stvareh niti ne govorim!?

  • tohuvabohu

   In zakaj Phillips pri nas prodaja TV-aparate poljske proizvodnje? Teatralna, temu se reče kon-ku-ren-ca. Če ni konkurence, ki bi si zaslužila to ime, lahko počnejo, kar se jim zdi. “Evropa” pri tem nima nič.

  • Unikatna

   Pravijo, da je Slovenija koš za smeti!! :)

 • RATATA

  Samoohranitveni nagon bi varoval meje.

 • totex39

  Avstrijci dobro vedo, kakšno “cincavo” vlado imamo, zato nam ne zaupajo in morajo ukrepati. Teh islamistov imajo v svoji državi že veliko in je nujno, da nekaj naredijo.

 • Unikatna

  Avstriji se bo želja izpolnila!

 • Franc Šink

  Vojska je gola in bosa,policija podhranjena Kdo bo tej vladi še verjel? Še civilno orožje bi nam pobrala.Čimprej s premislekom na volitve.

  • Adolf Hitler

   tu ie samo ena rešitev in to ie kramole!

 • TOML

  Ne volte socialistov!
  Zamenjati želijo narod!

 • Danda

  Avsrijci točno vedo,da mi nismo sposobni zaščitit zunanjih mej Evrope…Vsak dan se vozim čez mejo na delo,zmeraj prisotna vojak in žandar,ampak nikoli nobenih problemov..Pokažeš osebno in oba že na daleč mahata pojdi naprej…Kontrolirajo pa kombije,tovornjake,kar je zame edino normalno…Nam ni za zaupat…Še zase ne znamo poskrbet!!!!

  • Adolf Hitler

   hitro bo to smeče dorpedirano v ocean!

 • 5-RA

  Avstrijci imajo 600.000 muslimanov, od tega jih je 130.000 prišlo ob tem migrantskem valu. V glavnem predstavljajo več kot7%populacije …..torej jih bo čez 10 let vsaj miljon in pol…..Adijo Anton aus Tirol

 • plamen100

  Poglejte kaj se je vceraj popoldne dogajalo v Obrenovcu v Srbiji in prav to poizkusa slovenska izdajalska politika z Brglezom , Hanzekom ter hinavsko EU na celu vnesti v Slovenijo:
  http://www.telegraf.rs/vesti/2596255-horor-u-obrenovcu-migranti-pokusali-da-otmu-
  bebu-zeni-iz-kolica-pred-dva-maloletna-deteta

 • plamen100

  No to pa posredno podpirata Brglez in ZL ter ostali levicarji s svojim nasprotovanjem dopolnitvam Zakona o tujcih v njihovi srcni zelji, da slovenija postane zep za migrante od koder bi potem Evropa prebirala uporabne, sljam pa naj bi ostal v Sloveniji. Upam pa, da bodo cimprej, ampak res cim prej, nekaj taksnega dozivele slovenske levicarke in njigovi sipatizerji!

  http://www.telegraf.rs/vesti/2597668-potresna-ispovest-obrenovcanke-kojoj-su-
  migranti-hteli-da-otmu-sina-deset-godina-sam-cekala-da-rodim-dete-zar-ovo-da-dozivim

 • Adolf Hitler

  cmero nai dobi že enkrat ornk po pizdi komunaiserski in ga fukente v azil domove da ga dobro pofukaio v tisto komunmaisersko rit!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!