Bizarno: Veleposlanik Jazbec, ki bi bil rad predsednik države in funkciji povrnil državniško držo, skače po odru s Predinom in se “dere” Zdravljico

Foto: Instagram. Zoran Predin in Milan Jazbec poskakujeta na ritme rock izvedbe Zdravljice.

Slovenski veleposlanik v Makedoniji, Milan Jazbec, zelo rad uporablja socialna omrežja, še raje pa se pohvali, ko “žura” na kakšni odmevni prireditvi ali koncertu in to pospremi še s kakšno fotografijo. Tako je pred dnevi na osebnem Instagram profilu objavil videposnetek s koncerta skupine Lačni Franz v Skopju, na katerem prepeva slovensko državno himno. Vse lepo in prav, če ne bi Jazbec v resnici na odru poskakoval v družbi frontmana skupine, Zorana Predina, in če ne bi šlo za rockovsko priredbo Zdravljice. Gre za izvedbo, ki jo je skupina Lačni Franz posnela za svoj studijski album Sirene Tulijo iz leta 1987, s časov tik pred slovensko osamosvojitvijo, ko je bil med Slovenci prisoten velik nacionalni čustveni naboj, kar so s pridom iskoristili tudi Predin in druščina. Toda, je za diplomata Republike Slovenije takšno obnašanje res sprejemljivo? Gre za neprimerno državniško držo, so prepričani številni komentatorji v slovenski tvitosferi. Ironično pa je, da želi Jazbec jeseni postati predsednik države in funkciji predsednika po svojih besedah povrniti državniško držo.

Naj spomnimo. Milan Jazbec je tisti diplomat, ki je letos spomladi kot prvi napovedal svojo kandidaturo na bližajočih se predsedniških volitvah. Po njegovih besedah bo Boruta Pahorja bojda izzval (poznavalci mu ne pripisujejo nikakršnih možnosti za uvrstitev v drugi krog, kaj šele zmago) predvsem zato, ker želi “povrniti predsedniški funkciji državniško držo”, za predsedniškim stolčkom pa ga žene tudi domnevna spodbuda pokojnega prijatelja Franceta Bučarja.

Pred časom se je v intervjuju za režimski tednik Mladina Milan Jazbec sicer predstavil kot politično neopredeljeni kandidat, ni pa skoparil s kritikami na račun zdajšnjega slovenskega predsednika Boruta Pahorja, za katerega pravi, da ne ve, kaj pomeni predsednikova državotvornost, in da je bil po njegovem mnenju še največji državnik doslej Janez Drnovšek. Moti ga Pahorjeva predsedniška kampanja, ko je nekdanji predsednik vlade med drugim prevzemal običajne človeške poklice, ko so kidanje hleva, asfaltiranje cest in friziranje. “Dvomim, da so akcije, ki se jih je šel Pahor, danes, po petih letih, v okoliščinah, v katerih je Slovenija zdaj, ključno merilo za izvolitev predsednika republike,” so Jazbeca citirali pri Mladini.

Foto: Instagram.

“Politično neopredeljeni” predsedniški kandidat Jazbec je bil državni sekretar na MORS v času Drnovškove vlade …
Milan Jazbec je sicer šesti veleposlanik RS v Makedoniji, svoje delo v Skopju opravlja od lani, pred tem pa je bil pet let slovenski veleposlanik v Turčiji (2010 – 2015). Bil je nerezidenčno akreditiran v Azerbajdžanu, Iranu, Iraku, Libanonu in Siriji, med drugim pa tudi zadnji jugoslovanski in prvi slovenski konzul v Celovcu. Je redni profesor diplomacije na Univerzi v Ljubljani. Bil pa je tudi državni sekretar za obrambno politiko na slovenskem obrambnem ministrstvu v času Drnovškove in Ropove vlade, zato bi težko govorili, da je politično neopredeljen, kot se želi predstaviti v javnosti.

A čeprav Jazbec trdi, da mu za lopato kot predsedniku ne bi bilo več treba prijeti, saj je to na podeželju včasih počel avtentično, pa očitno zelo rad poprime za mikrofon na rock koncertih in svoje sledilce na Instagram profilu obvešča, kakšnega okusa je njegov sladoled in kakšne barve je njegova čokolada. Na Ministrstvo za zunanje zadeve smo poslali vprašanje, ob kakšni priložnosti je skupina Lačni Franz v Skopju sploh nastopila in če se jim zdi primerno, da njihov diplomat skače po odru in se v duetu s Predinom na javni prireditvi “dere” rockovsko izvedbo slovenske Zdravljice.

… z Zoranom Predinom je “žural” ob 25. obletnici vzpostavitve diplomatskih odnosov z Makedonijo
Iz MZZ so nam odgovorili sledeče: “Veleposlaništvo Republike Slovenije v Makedoniji je 22. junija 2017 skupaj s prijatelji Slovenije in Slovenci v Skopju organiziralo obeležitev dneva državnosti in 25. obletnico vzpostavitve diplomatskih odnosov med Slovenijo in Makedonijo. Organiziran je bil diplomatski sprejem ob državnem prazniku na ploščadi pred Makedonsko opero in baletom, ki se ga je udeležilo približno 500 predstavnikov makedonskega političnega, gospodarskega, kulturnega in medijskega življenja ter številni predstavniki diplomatskega zbora. Hkrati je bila v avli opere in baleta odprta razstava slovenskega stripa od klasikov do sodobnikov.”

Kot so še zapisali na ministrstvu, je po sprejemu sledil dvourni koncert slovenskega pevca Zorana Predina s skupino Lačni Franz, ki se je zaključil z rock izvedbo štirih kitic Prešernove Zdravljice v lastnem glasbenem aranžmaju, ki ne vsebuje sedme kitice Zdravljice, tj. himne Republike Slovenije v skladu s 5. členom Zakona o grbu, zastavi in himni. “Na spontano povabilo Zorana Predina se mu je pri petju pridružil tudi veleposlanik Jazbec. Javna in kulturna diplomacija sta danes v ospredju diplomatske dejavnosti, predvsem po zaslugi socialnih medijev, ki so približali diplomatsko delo, zlasti najširši javnosti v državah sprejemnicah,” menijo.

Z drugimi besedami, v vladi se bodo delali, kot da nespodobnega vedenja svojega diplomata niso niti videli niti slišali. “Gate na glavo in dva svinčnika v nos,” je nekoč prepeval Zoran Predin, slovenska diplomacija pa ima, kot kaže, nov moto: Trak čez oči in dva čepka v ušesa.

Luka Svetina

 • AlojzZ

  Meni se pa poraja cel kup vprašanj:
  In zakaj naj bi prepevanje Zdravljice neprimerno dejanje? Je rock neprimerna glasbena zvrst ? Je petje pri Sveti maši tudi neprimerno vedenje za predsednika države?

  • janez zorman

   Hitro pozabite na osebnost človeka, če je prave barve – murgelske. Nikoli ne bi smeli pozabiti, da je predin lahko nevaren vojščak, ki je v besu sposoben eliminirati kogar koli. Po tekmi jo je skupil samo sodnik, ker so vojščaka obvladali varnostniki. Kakšno kazen je že dobil za to ?! Ime si je zapackal za večno, zato tudi ni primerno, da neki Jazbec, če je res neki diplomat, z njim afne gunca na odru.

   • AlojzZ

    Hvala!

    • janez zorman

     Oprosti, če sem bil preveč direkten, ampak predin je pač tako “udbopartijsko” profiliran, da je človek, ki z njim skače na odru na kar koli, absolutno neprimeren za predsedniškega kandidata vseh Slovencev.

     • KIKI

      Neprimeren je za javno razkazovanje med ljudmi! Lahko pa
      izvede nastop v javni, pardon, v mestni ljubljanski hiši !

 • sale

  ha ha ha ni vam pomoči

  • učko

   Teb ni! Za zmir boš ostal čarapanac !

  • Viktorh

   Tik – tak, še 40 dni, pa..

 • rubec

  Ta Prdim je tak idiot da bi mu zlahka rekel da je kreten.

  • učko

   Režimski kreten !

  • rrrrr

   Trije AUTmigeci: Predin, Kreslin, Lovšin.
   PredAUT, KreslAUT, LovšAUT

   • rubec

    D’accordo. OVER AND AUT.

 • Antonius

  Pogledaš barvo kravate, pa samo zavoženim ni jasno za kaj gre.
  Kučanova kamarila se dobro zaveda zakaj je pomembna funkcija predsednika države. Naskakovali jo bodo z različnimi ksihti, vsi skupaj sodijo pa k rdečim kravatarjem.
  Ko je Jasna Murgl po zavrnjenem družinskem zakonu v parlamentu izjavila, da bodo poskrbeli za prave ustavne sodnike, jim je takoj uslužno ustregel rdečekravatnik Pahor.
  Ločeni mnenji dveh ustavnih sodnikov /Jaklič in Šorlija/ dovolj zgovorno izpričujeta, kako pomembna jim je funkcija predsednika države, ker on predlaga sodnike v Ustavno sodišče.
  Petrič je kar dobro igral vlogo od nikogar odvisnega predsednika Ustavnega sodišča, potem smo imeli pa priliko tega neodvisneža videti med rdečekravatnimi, ko so v Stožicah prepevali “bandiero rosso”.
  Milan Jazbec je kandidat rdečekravatne kontinuitete, ki jo predsedniško prenašamo že ves čas slovenske osamosvojitve.
  Karierni diplomat se nikoli ne bi pojavil ob prevarantskemu Lačnemu Franzu, ki je nategnil vse slovenske delavske Lačne Franze in se usedel h Kučanu

  • tarantela

   Trump ves čas nosi rdečo kravato…

   • Antonius

    Ameriško republikansko rdečo in slovensko morilsko krvavo rdečo razmejuje spomenik spravljenih pospravljenim, ki ga ameriški republikanci ne potrebujejo.
    Hainekenova rdeča ima okus po pivu, partizanska in SD-jevska rdeča pa po krvi.

    Hvaležen sem vam za ponujeno priliko, da sem lahko barvno slepim razložil razliko med ameriško republikansko rdečo in revolucionarno, komunistično in partizanarsko krvavo rdečo.

    • FORT WORTH

     Antonius,
     Lepo, da si ji napisal in obrazlozil.
     Ampak vseeno ji se vedno ne bo nic jasno, pa ji lahko tudi narises.
     Nekateri pac vse poenostavljajo in se v svojem zivljenju NIC ne naucijo.
     Partija jim je dotupila samo eno :
     Tebi ni potrebno razmisljati, ker zate misli partija.
     In tega se zvesto drzijo…

    • tarantela

     Spraviti se nočejo živi, predvsem desni; mrtvi se ne kregajo več, oni so v nebesih in se imajo lepo, tu pa tumbate o hudem, bodite no malo bolj verni in verjemite, da so res v nebesih!

     • Antonius

      Ne zaletavajte se v vsebine, ki ji nikoli ne boste razumela.
      Umorjeni niso dali pooblastil živim svojcem, da se smejo v njihovem imenu z morilcem, morilci pobotati in spravljati.
      Nikomur vašemu srcu najbližjih ne privoščim usodo umorjene žrtve, da bi vi doživela, kaj pomeni pobot in spravljanje z morilcem. Dvomim, da bi šla vi pobotana in spravljena z morilcem kdaj na “kofe”, se z njim prijazno pogovarjala in gledala iz oči v oči.
      Vaš umorjeni svojec bi se zaradi upravičene zamere v grobu od jeze obračal kot, da propeler na avionu.

      Drugim očitate ne, da bi vedela, za kaj v ozadju vsiljene sprave sploh gre.
      SPRAVITI SE Z MORILCEM, POMENI BITI Z NJIM POBOTAN. Pomeni, da morilcu v imenu umorjenega nič več ne zamerite, ker vam je nedolžnega svojca umoril.
      Pametnim je dano, da spregledajo, neumni te prilike nimajo pa, četudi “špegle” zamenjajo.

     • rrrrr

      Poglejte, dragi moj Antonius. Nismo vsi za vsa področja enako podučeni. Malo prej je spoštovana Taranela, med nami gotovo najboljša poznavalka vrtnin, na tem portalu napisala nekaj zelo koristnega in uporabnega o njenem vrtu, paradižniku itd.
      Če ji tudi vi napišete kakšen stavek ali dva o vaši vzgoji peteršilja, čebule ali kompostu , jo boste veliko bolj osrečili kot sicer z vašimi prezahtevnimi mislimi. Pa še vse bo razumela.
      Takole je zapisal spoštovana Tarantela ( in prosim da to vsi upoštevamo):

      Tale dež je fajn naredu za poljščine! Jest mam polne prekle stročjega
      fižola, tud paprika in paradajz dobr delata. A kdo rab petršilj? Meso si
      boste moral sami kupit.2

     • FORT WORTH

      Dedici morilcev morajo za spravo prositi.
      Ko se bodo za to v imenu morilcev opravicili,pokazali obzalovanje,umaknili vse komunisticne simbole z vseh drzavnih proslav itd.,ne pa spravo vsiljevati in nesramno zahtevati.

     • Antonius

      Politični dediči nikogar ne morejo prositi za kakršnokoli spravo, Javnosti lahko ponudijo samo priznanje storjenega zločina njihovih političnih prednikov in opravičilo, za zločin, ki so ga storili nad nedolžnimi umorjenimi.
      Z moralo je skregano že to, da nasledstveno nadaljuješ s politiko, ki je bila utemeljena na zločinu in umorjenih.
      SD je stranka krvavih kravat, ZZB jim je nabavil pa krvavo rdečo barvo, ki jo imajo še iz vojnih in povojnih zalog.

  • AlojzZ

   “Karierni diplomat se nikoli ne bi pojavil ob prevarantskemu Lačnemu Franzu, ki je nategnil vse slovenske delavske Lačne Franze in se usedel h Kučanu”

   V SLO velja ravno obratno! Karierni se mora usesti k Kučanu.

   • KIKI

    Jazbec ne ve! Bil je dolgo od doma, torej dolgo od “srca” oz Kučanove riti!
    Opičjak naj skače kakor hoče, rdečo kravato pa si le naj v …zatlači!

  • Olga

   Mesto predsednika države je zelo pomembno, zato moramo izvoliti desnega predsednika, ampak ne teh kljukcev, ki jih ponujajo Murgle!

 • janez zorman

  Ta model je lahko predsednik države samo skupaj z Murkom in Serpentinškom.

 • VERZIFIKATOR

  Jazovče Makedonče

  ZA MAKEDONSKITE RÁBOTI

  Jazovec se reče makedonsko,
  je žival, spominja na dihurja
  in je prava bojevita furja,
  hkrati bitje zlikano, salonsko.

  V bojih tak nastopa diplomatsko,
  prav zato ne ve zanj še nobeden,
  jazovec med mnogimi je eden,
  ki treplja, objema se po bratsko.

  Tak se jazbec najbolj res prilega
  zapletenim prilikam balkanskim,
  čakal dolgo je za vhodom stranskim,
  da na sceno ga pokliče sprega.

  Jazovec balkanski bo bojevnik,
  bojeval se samcat bo z Brdavsom,
  kot Krpan bo zmagal nad robavsom,
  to objavil je današnji dnevnik.

  Samcat, ker nikjer ga ni junaka,
  ki kot on bi se podal na polje,
  zbral zadosti bi krpanske volje,
  javno se razglašal za bedaka.

  Zmanjkalo ker borcev je junaških,
  njega kot rezervo v boj spustijo,
  naj v balkansko se poda misijo,
  v družbo takih pretepačev vaških.

  Borci varno mu stoje ob strani,
  čuvajo se, poskrbijo zase,
  naj pač on, ki toliko da nase,
  njihov položaj in barve brani.

  Če ne brani, če Brdavs ga zlomi,
  kar se od začetka pričakuje,
  borcev cvet načrt rezervni kuje,
  pa čeprav vnaprej v uspeh že dvomi.

  Jazovec pa za trenutno slavo,
  ki že jutri nepovratno mine
  in v pozabo, kot bi trenil šine,
  svojo vročo je nastavil glavo.

 • Olga

  V Makedoniji ima pa Slovenija res kaj proslavljati!?? Spomnimo se, kaj sta delala Fajonova in Vajgl!! Tudi veleposlanik v Makedoniji! Sramota!

 • VERZIFIKATOR

  Goran Prdin

  PREDIKAKOV SIN

  Oče pisal se je Predikaka,
  pa se sramoval je mož priimka
  in še bolj otepal se nadimka,
  ki ime zares ni za junaka.

  Si priimek mož je predrugačil,
  v novem s tem vzgojil je duhu sina,
  toda atavizma je glavnina
  pokazala, da le lev je slačil.

  Je premalo takšna prelevitev,
  saj pod kožo isto vse ostane,
  vsak trenutek tisto znotraj plane
  ven kot ista žalostna stvaritev.

  Kadar sin po odru se spakuje,
  prav počasi, da prej vse te mine,
  misel vsakič ista te prešine,
  da fanté pač spredaj iztrebljuje.

  Ga imajo danes za prdina,
  češ da spušča zgolj vetrove glasne,
  a stvari na dlani vse so, jasne,
  gre za Predikakovega sina.

 • MEFISTO

  Za rdečuharje in levakarje bo Jazbec kar primeren kandidat.

  Kdo, ki kaj da nase, pa naj bi sicer kandidiral za tako neugledno druščino!?

 • piko8

  Ta rdeč pašejo skupaj; zato vsi v muglsko GREZNICO!

 • tarantela

  Tale portal bi lahko mirne vesti preimenovali v “Evangeliji po IJJ”.

  • MEFISTO

   Glede na število nickov in bebavih komentarjev pa še bolj Evanegelij po MS.

 • if

  Zoran Predin, goreč podpornik levice, in Jazbec, profesor FDV, sta pela:

  “Bog našo nam deželo, Bog živi ves slovenski svet.”

  Na osnovi videnega in slišanega ni mogoče sklepati, ali Jazbec misli resno!

  Če misli resno, potem bo v primeru zmage na predsedniških volitvah slovenstvo zajeto v Prešernovi Zdravici po sedmih desetletjih nazadovanja vstopilo na pot renesanse svojega razvoja in vere v Boga krščanstva, slavaljenega v vseh katoliških, protestantskih, pravoslavnih in judovskih cerkvah po Sloveniji!

  Če bo tako, bom preobrat propadanja slovenstva doživljal kot čudež!

  • tarantela

   Boga slavijo tudi muslimani. Indijanci tudi, nekateri narodi jih slavijo še več, ne samo enega.

   • if

    Boga krščanstva, v zgodovini samorazodetega, Boga Prešernove in ustavne Zdravice, slavijo v katoliških, protestantskih, pravoslavnih in judovskih cerkvah.

    • tarantela

     Najprej je treba dokazati obstoj vseh teh božanstev.

     • Anton

      zato je potrebno imeti dušo in srce, da razumeš sveto pismo, česar vi levaki prav gotovo nimate oz v akutnem primankljaju

      sarkazem press

     • KIKI

      Temu se reče preprosto: revni v duhu!

     • if

      O božanstvih ne govorim.

      Če želite dojeti krščanskega Boga preko mere, ki vam jo v tej zadevi šibko ponuja antikrščanska Slovenija, berite “Kdo je Jezus”, delo Vittoria Messorija.
      Vsebina, ki odgovarja na mnoga vprašnja.
      Avtor zajema iz zgodovine, verstev, arheologije, filozofije, nazorsko različnih smeri mnogih zgodovinsko pomembnih ljudi kot so Voltaire, Engels, Marx in mnogi drugi.

     • Lustrator

      Bog za razliko od tebe ne potrebuje nikakršnega dokazovanja.

    • KIKI

     Zastonj ji razlagaš, on(a) ima svojega rdečega boga, z rdečo zvezdo na riti in na ku.cu, kar sem ji že povedal!

   • KIKI

    Ti imaš pa čisto svojega, a ne , Tarantela ? -Takšnega rdečega, z rdečo zvezdo
    na riti in na ku.cu!

 • KIKI

  Dve prodani duši na “oglasnem” odru! Kako zelo po Slovensko!

 • totex39

  Teh rdečih kandidatov za predsednika džave je napovedanih kar veliko in mislim, da se nam s tem nič kaj dobro ne piše, tudi Jazbec je eden med njimi, ki v tandemu s levičarskim Predinom razkazujeta še na odru svojo pripadnost.

 • Ryuk

  Jazbec se druži s huliganom.
  https://www.youtube.com/watch?v=Wm0PWqsOFgg

 • sprehajalec

  Scena FSPN (Dolančevega faksa) in Mladinskih žurov za Dan Mladosti iz 80tih let. Jazbec je čisto not padel. Takrat je kazalo, da bo iz tega zrasta neka generacija po vzoru Zahoda, zrastlo je čisto nekaj svojega, socialistična misel in neuvrščenost se je zarezala globoko v Mladinčev profil.

  Če bi sedaj vprašal po Uradih in Agencijah javnega, kaj si mislijo o tem, bi cvilili kakšen frajer je. Edina težava ki jo imajo je, da jim država propada, že drugič….

 • Anton

  znano je da ima povprečni Slovenec rad klovne, če je pa ta kloven še topoumen pa še toliko bolje in tega se zaveda tudi Jazbec, ki je pričel s predsedniško predkompanjo z nabiranjem točk in zvestih pristašev. Po zgledu Boruta Pahorja in Karla Erjavcu.

  sarkazem press

  • sprehajalec

   Začel je nabirati pike, kjer mu bodo največ prinesle, po Javni Upravi. Tam takšni vložki sežejo do srca. Pa saj je “naš” si pravijo….

  • Kosobrin

   Največjega klovna imate pa vi. Veste, katerega.

   • tramal

    Ja kučaniča seveda

 • Borut Stari

  Med primitivizmi predsednika Pahorja in slovensko zvezdnico resničnostnega primitivizma Mirelo tako rekoč ni bistvene razlike. Vse, kar se zgodi, se zgodi le za potrebe šova. Potreba vsakega šova pa je rating. Če je era homo politicusa sploh kdaj obstajala, je s Pahorjem, Jazbecem Murkom in slovensko zvezdnico definitivno končana. Dobrodošli v epohi najžlahtnejšega populizma.

 • antimur

  Takšnim kot je Predin (kučanov dvorni glasbenik, če ga lahko sploh imenujemo glasbenik), Jazbec in podobnim rdečezvezdaškim barabam, je potrebno prepovedati uporabljati in si afne guncati iz naše najbolj domoljubne pesmi, že zaradi spomina na našega Prešerna, ki mu želi ta golazen narediti celo komunistično preobleko.

 • Hun

  pa kdo lahko posluša multiantipatik Prdina

  • Nata

   Hja. . . . nekateri ga zelo cenijo in, izgleda potrebujejo.

   • Kosobrin

    Za Zdravljico je točno določeno, katera kitica se poje kot himna (7. kitica, Žive naj vsi narodi …) Določena je tudi glasba – uglasbitev skladatelja Stanka Premrla. Vemo, da je Zdravljico uglasbilo še nekaj skladateljev, ki so jih tudi peli naši zbori, in zato se lahko pojejo vse kitice po mili volji, ne more pa se peti več kitic, kadar jo pojemo kot himno. Čisto enostavno. Samo Nova 24 in stranka SDS provocira in išče vsak dan nove zdrahe. Poleg zborovskih uglasbitev je znana tudi rokovska izvedba Zorana Predina in skupine Lačni Franz z albuma Sirene tulijo iz leta 1987. PA KDO VAM DAJE POBUDE ZA TEKA ČLANKE? LUKA SVETINA, LAHKO VAS JE V DNO DUŠE SRAM, ČE SPLOH VESTE, KAJ JE TO SRAM!?

    • Nata

     Pa saj vse to vemo ?? Jaz osebno Predina prav nič ne obrajtam. Saj je rekel , da se bo izselil ! Kaj še dela tu? Hodi okoli svojih in dela škodo. Bog ve, kaj še vse ne vemo, saj se prav sumljivo suče okoli šerifa.
     Veš, Kosobrin, ni tako enostavno. Torej eni delamo zdrahe, ker smatramo, da bi morala biti zraven še sedma kitica, drugi pa iščejo dlako v jajcu.
     Nekateri se ob himni tako kislo držijo, kot bi jim potonile vse ladje. Nobenega nasmega, zanosa.
     Eh, ne bom več pisarila. Imam poln kufer razprtij za prazno figo.

     • Kosobrin

      Če pa vse to veste, zakaj pa je potreben potem takšen prispevek o tem? Saj je samo 7. kitica himna! Zdaj je pa prazna figa? Če je, pa naj bo konec takih prispevkov. Vendar vem,da jih tukaj še dolgo ne bo. Vsak dan jih servirajo, neumnosti!

     • Nata

      Zakaj me vlečete za jezik ?? Saj ne pišem člankov jaz !! Jaz se samo priključim debati in povem svoje.
      Seveda je prazna figa. Prerekamo se o oslovi senci. . . . . .Zakaj bi pa jaz odnehala. Pravilno bi bilo, da bi bila še kakšna kitica, ki poje o Slovencih.
      Ampak, seveda ! Svojo bodo oni tiščali do konca. Tudi za ped ne bodo odstopili.Samo za to gre.Kdo bo koga.

   • karpelec

    Domačini mu pravijo, da mora v koruzi pet, bo vsaj srake odganjal.

  • tohuvabohu

   Predin brez glasu,
   Lovšin brez posluha,
   Kreslin brez vokalne tehnike,
   to je slika slovenske zabavne glasbe.

   • Hun

    Kreslin vsaj neko dediščino fura

   • Nata

    Ampak. .. . . . . .že leta in leta so prvi in edini. Oni Lovšin je že nekajkrat imel poslovilni koncert !!
    Imamo pa kar nekaj kvalitetnih mladih glasbenikov, ki ne pridejo zraven.

    • tohuvabohu

     Zato pa se z Evropo in svetom lahko kosamo v zborovskem petju!

     • Nata

      Ja, res je !! To je na srečo umetnost, ki je ne moreš pretentati ! Ni kej. . . . . dobri smo.

 • Vojteh Dovč

  ma ste vsi neki jazbeci z zoranom skup

 • RATATA

  Predikaki Predinu želim vse najslabše, tako kot javnem hausu rtvslo, ki ga je nastavila v Maribor na grdo zrežirano poslovilno predstavo ob zaključku kariere Naše Tine Maze.
  Jazbec pa naj v Makedoniji šteje paprike, saj mu do državnika manjka par kil razsodnosti.

  • Kosobrin

   Za Zdravljico je točno določeno, katera kitica se poje kot himna (7. kitica, Žive naj vsi narodi …) Določena je tudi glasba – uglasbitev skladatelja Stanka Premrla. Vemo, da je Zdravljico uglasbilo še nekaj skladateljev, ki so jih tudi peli naši zbori, in zato se lahko pojejo vse kitice po mili volji, ne more pa se peti več kitic, kadar jo pojemo kot himno. Čisto enostavno. Samo Nova 24 in stranka SDS provocira in išče vsak dan nove zdrahe. Poleg zborovskih uglasbitev je znana tudi rokovska izvedba Zorana Predina in skupine Lačni Franz z albuma Sirene tulijo iz leta 1987. PA KDO VAM DAJE POBUDE ZA TEKA ČLANKE? LUKA SVETINA, LAHKO VAS JE V DNO DUŠE SRAM, ČE SPLOH VESTE, KAJ JE TO SRAM!

  • karpelec

   Predikaka Predin je vsestransko uporaben, tudi za procesije, ko je treba in za žepe napolnit.Ko bodo le-ti polni,se bo morda spreobrnil , kot….

 • totex39

  Ko poslušaš njegove pesmi je tak kot nek “novodobni partizan”, ker imajo vse neko podobnost s pesmijo “Na juriš”.

 • Priden kot SDS ovčka

  Zakaj delate novico tam kjer je ni? Po moje je najbolj bizarno pri vsem skupi to, da imate desni to za novico.

  • sprehajalec

   Ne more se resen človek takole sramotiti na odru. Pa pričakuje, da ga bomo volili. Ne bomo ga.

   In s svojim nastopom cilja na točno določeno ciljno skupino ZSMS mladincev in funkcionarjev. Bil pa naj bi predsednik vseh Slovencev.

 • Artur

  “Gate na glavo in dva svinčnika v nos,”???!!! Ja pri rdečkarjih “podstrešje” že od nekdaj ni bilo bogve kako pospravljeno zdaj pa še manj, zdaj so se že podgane namnožile .

 • Snorri Sturluson

  Jazbečar bi bil dobrodošel.

 • sumljivislon

  oponaša ..Pahorja..kdo bi vedu.. ;) ?

 • cosmo

  To je enako neukusno kot zavijanje psu, ki ga jeuprizoril Franc Beznik, sicer velik šepetalec tičem in podžeelski plejboj tretjega reda, ki je povabil Magno na Štajersko

  • Olga

   Spet deset komunističnih, z diskreditacijo, kamor pade…?

  • janez cepec

   a misleš člana A JE TO, in dvojca LOLEK in BOLEK. tadrug je pa pigface Mahnič

 • Miha

  Ko bi pa Janša z Tompsonom ustaške pesmi pel bi pa vsi ploskali. Matr ste rite.

  • antimur

   Bedak kučanistični, kdaj pa je bil Janša za ustaše. Tvoj kriminalni antislovenski pizdun Kučan, je dokazljivo z vsemi štirimi za Stalina in Sorosa, kar je še hujše kot ustaštvo.

   • PRIČEVALCI

    Točno. Janša je za domobrance in UCK, ne za ustaše.

    • if

     Komunista Tito in Kardelj, lojalna Hitlerjevemu Stalinu komunistu, sta sprožila akcijo v obliki uničevalnega komunizma in povzročila naravno reakcijo slovenstva v oblikah vaških straž, pozneje, septembra 1943 tudi v obliki domobranstva.

     Demokrati poudarjamo dejstva zgodovine, nedemokrati poudarjajo 27. aprilsko OF laž, potvorbo.

    • Krivda za izdajo je izključno v komunistih, ker oni so tudi pravi zdajalci Slovenstva, se tem ker so začeli pobijati inteletualce, dobro stoječe ljudi in predvsem verne ljudi. Ja seveda po številnih umorih od začetka vojne so ljudje znoreli in počeli marsikaj, ampak krivda je izključno v komunistih. V komunistih jugoslovanarjih, nagravžnih stvorih, ki so še zdaj preveč na položajih.

  • Lustrator

   Glede na to, da ste komunisti Hrvatom v enem stoletju podarili skoraj toliko zemlje, kot jo imamo danes uradno znotraj teritorialnih meja, bi bil na tvojem mestu raje tiho.

   Edina stvar, ki vas peče pri Tomsonu, je njegovo pristno domoljubje in protikomunizem.

   • Kosobrin

    Ko bi vaš idol imel malo več političnih spretnosti, bi to uredil takrat, ko je bil na oblasti in ne bi bilo potrebne nobene arbitraže.

    • sprehajalec

     če bi šli na sodišče, kaj bi bilo pa drugače kot danes? Reci.

     • Kosobrin

      Hrvati bi bili lepo tiho. Slovence pa lahko zaj…. do mile volje.

    • Lustrator

     Arbitražo ste, dragi Kosobrin, izglasovali kar lepo sami in to na referendumu, ki ste ga na koncu dobili za mišjo dlako in nato proslavljali, češ “pa smo jih, Janšiste”.

     Je pa zanimivo ko omenjaš Janševo OBLAST, čeprav je SDS imel komaj tretjino v parlamentu, ob sebi je imel še zaveznico Nsi, vse ostalo je bilo rdeče kot komunajzlova vest.

     • Kosobrin

      Seveda je prišlo do referenduma, če pa to ni nihče rešil, tudi vaš “kralj” ne. Po bitki bi bil vsak general in najbolj pameten!

     • Lustrator

      Če te prav razumem, je torej vlada 2004-2008 kriva za vse stvari, ki ste jih ali pa jih niste storili v ostalih 21 kolikor ste jih imeli na oblasti? Te ni nič sram, ko takšne klamfaš? V obdobju 2004-2008 vprašanje meje s Hrvaško ni bilo tako pereče, saj hrvaška še ni bila tako blizu EU – ureditev meje pa je bil eden glavnih pogojev za članstvo. To je razlog za to, da se je primer moral zaključiti takrat. Seveda pa ne bi bilo niti nikakršne potrebe za izvedbo referenduma – rdeča vlada ga je razpisala, ker se je bala prevzeti odgovornost za fiasko, ki bi (oziroma je) sledil v primeru njej ljube arbitraže. že takrat (torej PRED BITKO!) je Janša jasno opozarjal, da gre za izdajo Slovenije in slovenskih interesov, pa ste komiji kakor ponavadi glasovali za tuje interese, da je le kontra-Janša. Upam le, da bomo kmalu doživeli dan, ko boste za svoje glasove poklicani na odgovornost. Če o gospodarstvu in politiki nimate pojma, potem se raje igračkajte s ključi v žepu, kot pa z zemljo za katero so umirali milijoni in davkoplačevalskim denarjem, ki si ga nekateri trdo služimo.

     • Kosobrin

      Vprašanje meje je pereče že 26 let! Ne si zatiskati oči! Ja, krive so vse vlade, tudi tista 2004-2008!

     • Lustrator

      Kriva ker??

     • Kosobrin

      Niso nič naredile, ker se ni nič premaknilo naprej…. zakaj le?

     • Lustrator

      Razen najnižje brezposelnosti v zgodovini RS, predsedovanja EU-ju, najnižje inflacije, najvišje gospodarske rasti in najvišjega deleža doseganja povprečnega evropskega standarda res bolj malo ja…

      Se le delaš francoza ali dejansko nimaš prav nikakršnega pojma o teh stvareh? Včasih je težko trola ločiti od trotla, pa brez zamere.

     • Resnicoljub

      Vladajoča oblast med letoma 2004 in 2008 je imela 49 mest v parlamentu. Torej večino. Možnost so jim bile dane.

     • Lustrator

      Kakšna “vladajoča oblast” neki?? Vlada je bila sestavljena iz SDS in Nsi na eni strani in starih borcev (Desus) in agrokomunistov (SLS) na drugi strani. SDS in Nsi sta imeli 38 poslancev od 90ih! Da niti ne omenjam ostalih državnih struktur, ki so neformalno še pomembnejše od sestave parlamenta: gospodarstvo (državna podjetja in banke), sindikati, mediji, izobraževalne ustanove, pravosodje,… V teh sektorjih je komunistični kader ugnezden že desetletja in v njih zasedajo še večjo večino kot v parlamentu.

      Za primerjavo – trenutno razmerje komunistov proti demokratom v parlamentu (o drugih področjih pa raje ne bi) je 67 proti 21. Toliko o “večini” in večini in toliko o “resnicoljubnosti”.

     • Resnicoljub

      Torej hočeš povedati, da je SDS pripravljena kolaborirati celo s komunisti??? Vse za oblast! Kajne?

     • Lustrator

      News flash – VSI Slovenci smo, pripravljeni ali nepripravljeni, prisiljeni kolaborirati (sodelovati) s komunisti. V državi, kjer so praktično vse družbene funkcije tako ali drugače v rokah komunistov, ki je hkrati glavna religija skoraj 70% prebivalstva, je rahlo nemogoče NE imeti opravka z njimi – bodisi kot sodelavec, bodisi kot stranka, kupec, uporabnik,… Edina opcija po kateri bi se Slovenec v 21. stoletju lahko ognil kakršnemikoli opravkom s komunisti, bi bila ta, da bi se preselil nekam v krošnje dreves kjer bi se prehranjeval z žuželkami in gozdnimi sadeži. Pa še tu bi slej ko prej trčil na miličnika (po vsej verjetnosti torej nekoga, ki je prestal ideološko urjenje naslednice UDBE), ki bi te na vsak način želel spraviti z drevesa, ker ne plačuješ davka in prispevka Pjongjang nacionalki.

     • Resnicoljub

      Torej dejansko priznaš, da dokler je SDS lahko na oblasti, ji je oproščeno kolaborirati z najhujšimi sovražniki komunisti??? Glavno, da so na oblasti! Prav razumem?

     • Lustrator

      Še vedno ne razumeš, da druge alternative sploh ni – tako kot je ni bilo med 2. svetovno vojno, ko je bilo potrebno domovino pred rdečimi klavci braniti bodisi z okupatorskimi puškami ali pa goloroki.

      Definitivno pa je za Slovenijo bolje 50% komunistov v vladi, kot pa 101% – o čemer jasno pričajo tudi gospodarski rezultati 2004-2008, ki v primerjavi z ostalimi obdobji absolutne (120%) komunistične vladavine izgledajo kot da so bili vzeti od kakšne druge, NORAMALNE, države. In še enkrat (upam da zadnjič): 30% v parlamentu ni nikakršna “oblast”. A te besede komiji seveda težko razumete, saj ste vselej imeli v parlamentu dvotretjinsko večino, torej absolutno oblast v vseh pomenih besede.

     • Resnicoljub

      Enkrat prodana duša, vedno prodana duša!

 • Miha

  Ko pa bi Janša skupaj s Tompsonom ustaške pesmi pel bi pa vsi ploskali. Ritonje.

 • janez cepec

  zdej, kar se tič Jazbeca, mor bit taprau Bunksl, da se j’ sprau vtekmo z Barbiko, k’ je funkcijo predsenika države razjebu u nulo. tko, de j čist usen, koko se obnaša, slabš kt barbika ne moer bit. kar se pa Zdravice tiče, mu pa dsnakarji nimate kej očitat, kajti namreč, še vašmu velkmu vodji ni jasn, kera kitica j’ uradna Zdravica, SDS poje vedno tanapčno, če se pa spounem ustrajnikov, pa njih modla, k’ poje Zdravico pred sodišem je pa tko podn od podna.

 • Silka

  Ne bi me presenetil niti, če bi plesal kolo in si pel zdravljico.

 • Nata

  Na, pa saj je rekel, da bo predsedniški funkciji spet vrnil veljavo !!
  Hm. . . . . . .s tov. Predinom že ne !!

 • Kosobrin

  Za Zdravljico je točno določeno, katera kitica se poje kot himna (7. kitica, Žive naj vsi narodi …) Določena je tudi glasba – uglasbitev skladatelja Stanka Premrla. Vemo, da je Zdravljico uglasbilo še nekaj skladateljev, ki so jih tudi peli naši zbori, in zato se lahko pojejo vse kitice po mili volji, ne more pa se peti več kitic, kadar jo pojemo kot himno. Čisto enostavno. Samo Nova 24 in stranka SDS provocira in išče vsak dan nove zdrahe. Poleg zborovskih uglasbitev je znana tudi rokovska izvedba Zorana Predina in skupine Lačni Franz z albuma Sirene tulijo iz leta 1987. PA KDO VAM DAJE POBUDE ZA TEKA ČLANKE? LUKA SVETINA, LAHKO VAS JE V DNO DUŠE SRAM, ČE SPLOH VESTE, KAJ JE TO SRAM!

 • xtc

  Hja,to je tragedija slovenske države in neumnega od levakov zmanipuliranega naroda.Za predstavnika države je primerna tudi opica le ,če ima pravi(moralno politično neoporečen) pedigre.

  • Kosobrin

   Vedno pa zmaga tisti najboljši. In to bo, na vašo veliko žalost, ponovno Borut Pahor, vedno prvi na lestvici popularnosti – za razliko od vašega vedno zadnjega!

   • Poštenje velja

    Zako je govna ostajajo govna.

    • Kosobrin

     Tako je, imaš prav!

   • tramal

    Pahor,deklica za vse .Vse je že probal sedaj pa gre menda še v javno hišo preden bo kandidiral.

 • KIKI

  Pogrešam še Manifika, pa umetnico Makarovičevo, pa romsko bando…
  vse to gre v prid Balkanskim volitvam!

 • Primoz Papez

  Dajte objavit posnetek ko vaš kvazi domoljub Janša pleše kolo po porazu na volitvah…

  • tramal

   Srbijansko kolo plešejo samo srbijanci in komunajzerji in teptate travo ,da še pedeset let tam nič ne zraste .

   • Primoz Papez

    Si pa lepo opisal svojega vodjo…res da je on Šiptar samo srbjansko kolo mu pa gre…

    • xtc

     A ,da je Kučan Šiptar?
     Prvič slišim.
     Kolikor je znano je potomec madžarskih romov,ki so bili veliki madžaroni,oče ravnatelj je pretepal slovenske otroke s palico,če je le slišal slovensko besedo iz njih,ne vem pa od kod ti ta o Šiptarju?Alko?

    • Franci Steiner

     SI UŠEL IZ POLJA? SPUSTILI TE NISO

  • Janez

   CENJENI G. JANEZ JANŠA !
   Je pretekli vikend plesal valčke in polke v Bovcu. A ne veš tega? L.r. Janez KOMENDA

 • tramal

  Drnovšek je bil popolnoma isti bedak kot ,kučan,cmerar rop in vsa ostala komunistična drhal

 • Zaskrbljen

  Ja in? A to je novica? Skoda minut za clanek.

 • Dromla

  Glas vpijočega v puščavi. Mogoče trenira za EMO? :)

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!