Razkrivamo: Janši bi požare rad podtaknil medijski tajkun Martin Odlazek, ki obvladuje slovenski “odpadkovni kartel”

Slovenski medijski mogul Martin Odlazek (vir Youtube)

Slovenski medijski mogul Martin Odlazek (vir Youtube)

V ponedeljek smo na Novi24TV poročali, kako se je novinar Matej Klarič z režimskega medija Svet24 med vikendom, ko so se v podjetju Ekosistemi v Zalogu pri Novem mestu gasilci še borili z ognjem in si niso bili na jasnem, kaj gasijo, lotil političnega obračunavanja s stranko SDS, saj je njenega predsednika Janeza Janšo označil za glavnega krivca za požare, ki v zadnjih dveh mesecih razburjajo slovensko javnost. Aleš Hojs, nekdanji obrambni minister, nam je v telefonskem pogovoru razložil, zakaj so takšne obtožbe nesmiselne in zlonamerne ter nasploh kažejo na Klaričevo nepoznavanje tematike, s katero se je ukvarjal. Za poznavalce razmer takšni članki v režimskih medijih niso presenečenje, saj se bližajo nove državnozborske volitve, v ozadju poročanja tabloidnega časnika pa utegne biti še precej več kot to – lastnik omenjenega medija je seveda medijski mogotec Martin Odlazek, ki je imel prek skupine Krater dolgo časa v lasti tudi zloglasni Papir Servis, preden ga je pognal v stečaj. Iz dobro obveščenih poslovnih krogov smo izvedeli, da naj bil Odlazek tako ali drugače že več kot desetletje obvladoval t. i. odpadkovni lobij.

Naj spomnimo. Časnik Finance je letos spomladi pisal, da čeprav podjetnik Martin Odlazek velja za enega najbogatejših Slovencev, državni Družbi za upravljanje terjatev bank (DUTB) že tretje leto ne vrne skoraj 20 milijonov evrov, kljub temu pa prek povezanih oseb in podjetij kupuje nove nepremičnine, nove lastniške deleže in širi hobotnico. Odlazek med drugim izdaja reviji Zarja, klon revije Jana, in Zvezde, ki je klon revije Lady, v kateri lahko berete trače o slovenski estradi. Je lastnik radia Aktual, je medijsko-tiskarsko-komunalni tajkun, o katerem v njegovih revijah ne boste izvedeli ničesar. Je lastnik ene največjih hobotnic podjetij v Sloveniji.

Če naši viri držijo, je Martin Odlazek v preteklosti prek Skupine Krater (pred kratkim je premeteno izstopil iz lastniške strukture) v celoti obvladoval slovensko odpadkovno sceno (Papir Servis), pri čemer naj bi si pomagal tako s podkupovanjem (v poslovnih krogih se govori, da je svojim partnerjem obljubljal ciprske bančne račune v zameno za poslovne usluge), kot tudi izsiljevanjem marsikaterega politika prek svojih rumenih medijev, med katere, jasno, spada tudi Svet24. Po naših informacijah naj bi številni materialni tokovi nevarnih odpadkov iz Papir Servisa končali v predelovalnicah odpadkov, kot sta Kemis in Ekosistemi.

Foto: STA. Papir Servis je Martin Odlazek pognal v stečaj.

V Kemisu in Ekosistemih gorele zaloge najnevarnejših odpadkov, ki so se nakopičile v različnih družbah?
Nova razkritja bodo bržkone samo še podkrepila trditve, da serijski požari v ekološko spornih kemičnih obratih niso nobeno naključje, temveč so bili namerno povzročeni, ker so se vmes “kurili” tudi takšni in drugačni dokazi, v strahu, da bi jih odkrile inšpekcijske službe, ki, mimogrede, svoje delo tako ali tako opravljajo zelo ležerno in slabo. Naši zaupni viri pravijo, da sta požara v Kemisu in Ekosistemih tako ali drugače povezana, saj sta na eni strani uničila najnevarnejše odpadke, po drugi strani pa selektivno prečistila nakopičene zaloge odpadkov v družbah, ki so na račun varnosti in zdravja okoliških prebivalcev naklepno zlorabljale okoljevarstvena dovoljenja.

Naši viri trdijo, da naj bi se za umazane igre odpadkovnega lobija v domeni Martina Odlazka v poslovnih krogih vedelo že leta, a si nihče ne upa spregovoriti, saj za Odlazkom stoji znana odvetniška družba Čeferin, za katero medijski magnat ne varčuje denarja, ko se je treba reševati iz zagate in spodbijati zgodbe žvižgačev oz. raziskovalnih novinarjev.

Odlazek prek Branke Neffat in Barbare Avčin Teržan obvladoval okoljsko ministrstvo?
Odlazek naj bi imel pod svojim vplivom številne znane lobiste, v ožji krog njegovih sodelavcev naj bi tako sodila tudi razvpita Branka Neffat (sicer tudi njegova pravna svetovalka), ki naj bi za odpadkovni lobij opravljala številna svetovalna posla, prav tako naj bi lobirala in kadrovala v levičarske vlade številne marionete, med katere naj bi spadal tudi nekdanji okoljski minister iz časa Pahorjeve vlade, dr. Roko Žarnič. V okrog ožjih sodelavk naj bi sicer spadala tudi Barbara Avčin Tržan, ki je kot direktorica podjetja Slopak, največjega na področju ravnanja z odpadno embalažo pri nas, leta 2006 podpisala škodljivo pogodbo z Odlazkovim Papir Servisom (kar do leta 2022), zaradi česar je družba utrpela polmilijonsko izgubo, med drugim je prišlo do načrtnega izčrpavanja.

Zanimivo je, da je Avčin Teržanova, očitno “za nagrado”, kasneje kot del Odlazkovega kadra v času ministrovanja dr. Roka Žarniča postala direktorica direktorata na ministrstvu za okolje in prostor. Razrešitev je zaradi slabih poslovnih odločitev, torej neučinkovitosti, doživela šele v času ministrovanja Franca Bogoviča. Skratka, ker je imel Odlazek na ministrstvu svoje ljudi, naj bi tako nadziral, katera podjetja so dobila okoljevarstvena dovoljenja praktično čez noč in katera so morala na pridobitev dovoljenja čakati celo večnost. V tem času naj podjetja, s katerimi je sodeloval Odlazek, pristojnemu ministrstvu sploh ne bi poročala o tem, kam so pošiljala odpadno embalažo, saj je minister mižal na obe očesi.

Foto: Nova24TV. Požar v Ekosistemih. Nihče ne verjame več, da so serijski požari naključje.

Lastniki komunalnih podjetjih in vodilni iz ARSA z Odlazkom pogosto skupaj jadrajo v Splitu
Odlazek naj bi izjemno učinkovito obvladoval tudi vsa večja slovenska komunalna podjetja, saj je direktorje, ki naj bi jih sam kadroval na njihove položaje, pogosto vozil na jadranje v Split, kjer naj bi imel medijski mogotec tudi svojo vilo, v vrednosti več milijonov evrov. Z Odlazkom naj bi pogosto jadrali tudi vodilni iz agencije ARSO. Svoj odpadkovni imperij naj bi sicer Odlazek zgradil po letu 2005 – svoj vpliv in moč naj bi gradil predvsem zaradi svoje odlično pripravljene medijske mreže, saj je poznal grehe aktualnih politikov in jih tako izsiljeval v zameno za pridobitev različnih okoljevarstvenih dovoljenj in nepovratnih finančnih sredstev.

Odlazkov Papir Servis je bil vrsto let trn v peti Ljubljanskemu komunalnemu podjetju in drugim podjetjem, s katerim je sodeloval. Medijski mogotec je služil bajne denarce že samo s sortiranjem surovin, ki jih je kot gorivo in reciklat naprej prodal podjetjem, ki se ukvarjajo z recikliranjem zbrane odpadne embalaže – tono takšnega papirja je poslal na Madžarsko za 140 evrov. Naši viri pravijo, da naj bi del nevarnih odpadkov prevzel tudi od kemične industrije in jih uničeval na črno, denimo v Trbovljah. Odpadkovni lobij naj bi se sicer začel sesuvati tedaj, ko so mu na prste prvič resneje stopile inšpekcijske službe. Viri pravijo, da je podjetje Papir Servis v stečaj spravil namenoma, svojega dobrega prijatelja Janeza Mlakarja pa s položaja direktorja omenjenega podjetja letos prestavil na čelo kazinoja HIT v Novi Gorici,

O odpadkovnem lobiju bomo sicer podrobneje na Novi24TV poročali tudi v prihodnjih dneh.

 • hribovc
  • Nata

   Zanimiv Dobovškov članek !!!

  • Morala

   Še eko mafijo smo dobili…cjoj..

 • tarantela

  Kaj pa, še požare podtika kdo od desnih?
  Pa še nekaj: piše se lobi, ne lobij.
  Sicer je pa rak šlampast zakon res napisala desnica.

  • tinta

   Meni pa se zdiš ti še najbolj sumljiva.
   Vedno si prva pri vsaki neumnosti.

 • princeska

  Kamor pogledaš samo podzemlje od skreta do korzeta!

  • KIKI

   Draga princeska, svinje moraš dobro hraniti pred zakolom!
   Res pa je, da so že vsi prav lepo rejeni …in – gremo na delo!

 • antimur

  Dejstvo je, da bo potrebno po volitvah, ko se bomo znebili kučanistov, narediti red v odvetništvu. Večina odvetnikov ne počne drugega, kot brani kriminalce z najbolj nizkotnimi fintami, samo, da so dovolj dobro plačani in je vse skupaj zelo daleč od rimskega prava.

  • RATATA

   Najprej bo potrebno demokracijo naštelati v prave, razumne kanale.
   Mnogim bo šlo na jok, ko bodo prikrajšani za neupravičene privilegije in bodo zelo napadalni, saj bodo postavljeni pred dejstvo, da bodo morali začeti delati. Par desettisoči bodo morali oditi v južne republike od koder so se pritepli.
   Mnogo nasilja bo iniciiranega s strani levuharskih socialmarxistov. Zamujamo 27, 28 let!

   • Hun

    ti lahko napovem prihodnost…tud da desni pridete na oblast so med vami bolniki, ki se bodo sfižl prej al slej na oblasti in bo enak sistem kot je danes…

    • RATATA

     Končno ena sprejemljiva!

     • Hun

      moje so veckrat sprejemlive sam zivlensko jih mors dozvet da jih razumes al sprejmes..

     • RATATA

      Če ne pa eno po buči, pa bo.

     • Hun

      vzgojne morjo bit na vsake tok cajta

 • Hun

  Janša piroman

  • tinta

   imaš glavobol ?

   • Hun

    ti ne razumeš heca, loh te pa po buči, da ti bo bl jasn

    • tinta

     zelo si prijazen in predvsem prijeten način komuniciranja izvajaš.

    • RATATA

     Meni razjasni in me daj po buči primitivec zahojen opranobuči.

     • Hun

      kaj boš ti miško …ne napihuj se

     • RATATA

      Razjasni no!

     • Hun

      pr men je jasno odpravlam se v hrib na vsakdanji trening…loh pridm sprot mim da se tebe v klanc nesem

     • RATATA

      Ja kakšna razlaga je pa to?
      A hočeš povedat, da si močan? Težko me boš nesel s polomljenimi nogami primitivc.

     • Hun

      dj ne mi z grožnjami k ne boš daleč pršu, primitivc

     • RATATA

      Zakaj uporabljaš moje besede primitivc?
      Grozit so začel ti s tem, da boš mim prlaufu in me nekam nesel, pa sem te samo pobaral, da mi razloź.
      A ne zmoreš razložit al kaj?

     • Hun

      razlož ti men smrduhar kermu si ti kdaj noge polomu…uporablas grozne kriminalcev..in ti se imas za neprimitivnega

     • RATATA

      Koga si ti po buči, kot si tinti ponujal nisi povedal. Če mi preti, da me bo kdo po buči mu zagotovo noge polomim, še s posebnim zadovoljstvom, če je ta komunajzrski izzivalski primitivec Hun.
      Slaba je tvoja slovenščina, še njo treniraj ne le moč in borilne veščine.

     • Hun

      ne delaj se hrabrega, ker nisi…hrabri so tisti k ne lajajo in ne grozijo

     • RATATA

      A tinto bi pa ti kar po buči?
      Preklet orangutan usekan brezvezn.

     • Ana Job

      Itak nima možgan, poglej kolk up votov ima, bednik.

     • Hun

      up voti se ena bedna kuzla k zivi za lajke…ce bi trobil v vas rog bi mi vsi lajkal…nimam crednega nagona ovca…nimam te hibe, šibkosti v karakterju

     • Ana Job

      Ne zna ti razjasniti, ker nima nobene pameti.

     • Rožle

      Tebe bo res treba mal čez rokce spustit …

     • Hun

      Ruzletov ..10takih kot ti da nam v prazno mahal

 • althar

  Kot je bilo za pričakovati. In kot smo malo pametnejši vedeli že od začetka: v podalpski udbogreznici preprosto ni naklučij. Rdeča mafija nas bo potem, ko nas je že okradla, še zastrupila. Bravo, Nova!

  Bo pa zanimivo opazovat, koliko udbovskih plačanih pizdunčkov z imenom this user is blocked bo sralo svoje plačane digresije pod tem člankom.

  • pajot

   jest bi še rajši videl this user is deleted

  • karpelec

   Kaj nam pomaga razkrinkavanje, ko pa je reezultat tega 0/josef.

   • KIKI

    Če nič ne rečeš, pomeni DA! Ne vem sicer zakaj, je pa vedno tako!

   • althar

    Nekje je treba začet. Ne moreš kar ustrelit hudiča.

    • karpelec

     Morda bo pa Požarjeva “druga priložnost” pomagala pri razkrivanju uganke, ki bo morda še eno kopje, ki se je iskrilo v preteklosti.

 • von Rhein

  Odlazek? Je to tisti stric,ki je tako hecen,da ne dovoli objave svojih slik?

  • KIKI

   Kriminalci se ne fotografirajo radi! Zaradi varnostnih razlogov prepoznavanja!

 • tinta

  So pa naši pisuni na ministrstvih zelo hitri, da so začeli ugotavljati, da s papirji nekaj ni v redu ŽE po
  šestih letih, ko so začela goreti smetišča po vsej Sloveniji.
  Nič čudnega, če pa jih je toliko teh pisunčkov vsepovsod v JU…. in toliko tega papirja imajo, da ga ne utegnejo niti prebrat, kaj šele preštudirat.
  In zdaj pa je spet Janša kriv, kajne ???
  Ja kdo pa drug, kot Janša…… on je dežurni krivec za vse, kar levakom spodleti…. tudi, da je včeraj spet toča klestila po Sloveniji.

 • KIKI

  Tovariši jadrajo na jadrnicah smrti! Denar zanje so pridobili iz mafijske greznice Slovenije!
  Vi, se dragi državljani zastrupljate zaradi njihove pogoltnosti ! Tožimo državo! Zahtevajmo
  zneske, ki bodo vlado pripravile končno v razmišljanje ! To edino pomaga!

 • sprehajalec

  Socialistični lobiji in karteli proti Ivanu Janezu. Socialistični penzionerji in neokomunistični mladinci pa seveda verjamejo…

 • Nata

  No, za Odlazkom ne stoji znana odvetniška družba Čeferin, ampak jo je Odlazek za dobre denarja najel, a ne ?? Lahko bi napisali kakšen dober raziskovalni članek o silnih odvetnikih in njihovih cenah !!!! Seveda o prav vseh barv odvetnikov .
  Talae tajkun zgoraj je pa neverjeten. Zaščiten je kot Kočevski medved. Še milijone mu ni potrebno vrniti.
  Komunisti . . . . . . resnično se norčujete iz naše neumnosti. Dobro veste , da smo ene uboge ” reve “in to čedalje bolj izkoriščate.

 • Morala

  Sem že napisala, da bodo iskali “dežurnega krivca!” Krivi so sami lastniki podjetij!! Ne potrebujejo nekega zakona, da ne bi vedeli kaj lahko oz. kaj je nevarno in kaj ni!

 • Aron

  Ni ga lepšega, kot da se dva mafijska lobija (levi in desni) tepeta med sabo.

  • Nata

   Katerega pa ti podpiraš ?

 • Osti jarej

  Požara v Kemisu in Ekosistemih ter smrad lendavske Bioplinarne sprožajo številna vprašanja, kaj se dogaja v Sloveniji na področju trgovine z odpadki, zlasti pa, če obstaja povezava s trgovino z odpadki v Italiji./bojan dobovšek/

 • Osti jarej

  ..če mačonu stopiš na rep…zamijavka?!?

 • Osti jarej

  ..kakšen fris….po moje vsak diler boljš zgleda….in tole ima medije pod komando?!?

 • totex39

  Mafija očitno ne pozna meja in se kar hitro med sabo povežejo.

 • domovina mili dom

  Komunisti so ga ustvarili in mu še naprej držijo štango. Obsodilne sodbe padajo samo za kakon futer partije. Ostali se lepo sprehajajo na svobodi in služijo rdeči paradržavni vladi.

  • traktor

   Kurc pa komunisti.To so navadni pokvarjeni,mafijski kradljivi prasci.

   • domovina mili dom

    Glej, stoji pa tako: če si domoljub, te komunisti imajo za domobranca, klerofašista… Zato jim vedno prilimam negativno konotacijo besedo komunist, ki pomeni skoncentrirano zlobo hitlerja,musolinija, stalina.

 • totex39

  Ko prebereš ta članek te lahko samo zagrabi sveta jeza, kakšne laži lahko pišejo in sporočajo komunistični režimski mediji naivnim volivcem.
  Za take umazane klevete bo potrebna tožba proti novinarjem in vsem ostalim komunističnim pezdunom.

 • Janez

  Ja !
  Maske padajo.
  HVALABOGU. NAJ EX KP, ZK – MASKE – PADAJO ! L.r. J. KOMENDA

 • montyamp

  Materno mater , kje so pijani jagri ???
  Slovenci a boste šli na volitve , ali boste še pustili murglosrbsko golazen na oblasti ???

  • samsara

   Včlanili so se med udbokomuniste, tisti, ki to niso že ‘od vedno’.

 • Miha
  • Nata

   Pa ja de. . . . . je dejal užaljena veličina !!

 • von Rhein

  Janša je na neznanem kraju skrival neznan predmet,ki bi ga še neznanega dne uporabil v organizirani revoluciji. Načrti se niso izšli.Znana oseba je odkrila predmet,ki je v resnici stara bomba.Bombo bo treba neškodljivo uničiti,verjetnega lastnika pa sodno preganjati zaradi ogrožanja varnosti.

 • Borut Stari

  Vedno manj uspešno skrivajo svojo narav. Preveč mamljivi so zaslužki oligarhov.

 • baubau

  Saj je že po prvem požaru nekdo komentiral,da bo spet kriv Janša,-tako kot je v Trbovljah pač za vse kriv babč.

  • Priden kot SDS ovčka

   Ni se zmotu.

  • Primoz Papez

   Janševci mislijo da bodo prišli na oblast pa kurijo obremenilne dokumente…

  • traktor

   Kjir babč?

   • baubau

    zasavce-trboveljčane praš…

 • Olga

  A je Odlazek tam podtaknil tudi požar tako, kot hoče podtakniti lastno krivdo drugemu?!

  • Primoz Papez

   Mogoče Janša kuri arhive ki mu škodijo..
   Malo se zamisli.

   • Nata

    Ja pa ja de ?? Pri tebi je pa vse čisto enostavno.Tebi ni potrebno misliti !Ti sploh ne bereš, kaj ljudje napišejo. Velja samo tista. . . . .
    Janša , pri Janši , z Janšo. . . pa je .

 • Hun

  busancem ga loh opereš kuzla

 • Hribouc

  Jasno je v kamere možakar, newki šef gasilcev ali CZ, pri Novem mestu povedal, da “je jako čudno”, da je na začetku požara že gorelo na različnih koncih obširnega področja zbirališča odpadkov.
  Očitno so najeti požrtvovalni člani SDS tekali naokoli in vneto prižigali požare, medtem, ko so drugi, ravnotako SDSovci polivali bencin, da je gorelo še hitreje.Potem so se, seveda, preoblekli v gasilce, novinarje in naključne mimoidoče in posredovali medijem stresne in prizadete, ekološko in človekoljubne komentarje…ni čudno, da je zdaj kriv Janša!
  ———————————————-
  Pravilno je povedal nekdanji slovenski sodnik v Bruslju, Štefančič:
  Po seriji požarov, bi v Franciji že bila revolucija !

  V kurčevem Kučanovem Udbokriminalnem Kombinatu Slovenistan, pa vse tiho- kot po komandi !
  Fantastična režija in izvedba!
  Kriv pa Janez Janša !
  ——————————————-
  Banda koritarska, kurčeva spolirana elita banditov in kriminalcev in kriminalnovinarjev !
  KJE STE, POLICAJI, TOŽILCI, SUDIJE – BODO PADALE TOKRAT GLAVE ELITNE BANDE ALI NE BODO?
  Kje so vaša jajca?
  PROPAD !

  • janez cepec

   kva za en vetr pa piha gor u govceh, kjer si ti doma, še tisteh par sivih celic k si jih meu ti je odpihn, zdej pa traparije ven mečeš. nisi ti za med ljudi, kr gor u rovtah ostan, med kozličkam pa ovčkam, pa počak, de pride vaš pastir, poj vas pa u dolino popele

   • Priden kot SDS ovčka

    Pučak. Prej jih more še ene dvakrat ostrižt pa pomolzt pol morjo ovce še ene dvakrat odblejat hvalnico pol pa sem pa ke kakšna za krmenatl pade pol pa že bo. Viš temu se pa reče hvaležnost.

 • Priden kot SDS ovčka

  Torej je janševa vlada napisala zakon pisan na kožo Odlazku. Glejglej kdo bi si mislil…. Slovenija pa v plamenih, Janša nikdar kriv….

  • branči

   kva je drek pumpa nekoč SDS krtača.

   • janez cepec

    Gogala, ne seri, dok voz stoji

    • branči

     edino turbo sranje je tisto, ima večji efekt, drgač je pa sranje kot sranje, pa če se pelješ ali pa stojiš. ste pa nekateri, ki serjete na javnem mestu, pa vas čist nič ni sram svoje driske

  • ney

   Prvo izdano okoljevarstveno dovoljenje samo za predelavo LESNIH odpadkov 5. 6. 2007…….
   Vloga za spremembo okoljevarstvenega dovoljenja 23. 5. 2011, izdana 17. 2. 2012, Liniji 1 dodali še linijo 2 za trdna goriva-Neverjetno razširjen spekter dovoljenih odpadkov – od plastike, voska, barv, lakov, plenic, lepil, tonerjev, gum itd.

   • Nata

    + + + + + + +

 • Hun

  vem da te rajcam k ti grdo govorim, kuzlica, cvandrca, prasica…

  • Ana Job

   Busanc me ni še nikoli rajcal. Za grive bi te prijela in ti umazan, smrdljiv, rilec žajfala celo uro. Neizmerno bi uživala.

   • Hun

    uf se lepsa si k si raspizdena

   • traktor

    Matr si huda dons

    • Ana Job

     Zelo sem jezna, sploh na članku o papežu na Novi , kjer imamo že 9 dni vojno.

  • traktor

   Ah,sej je vseen.

 • Olga

  Ta vlada sploh ne vlada! Ti direktorji sploh niso direktorji! Lastniki sploh niso lastniki! Nihče ne bi odgovarjal! Vsi bi samo kasirali! Ko pride problem, pa natovorili kar opoziciji! Vsi na volitve! Naženimo komuniste!

  • Primoz Papez

   Vsi na volitve Janša ne pride v parlament

   • KAPIBARA

    @ P. papež=S takim razmišljanjem, se ti sumljive prometne nesreče NE morejo zgoditi..

    • Primoz Papez

     Kaj si mislil s tem povedat

     • MEFISTO

      Da te čaka s tovornjakom, ki se mu ne boš mogel izogniti.

   • Nata

    Si prepričan ? Nisi, a ne ? Tudi tvoji niso !! Zato iščejo nove in nove zajčke v čarovniškem klobuku !! Pa mudi se jim ! Zajčki so hitre živalce.

   • traktor

    Najboljš,da pol še kar gledamo te prasce,kako nam pred očmi kradejo in se nam smejejo v fris?

 • ney

  Požar vse reši….
  Ne samo 5,4 milijona evrov neplačanih obveznosti, tudi 5-milijonska hipoteka in prenos zemljišč, v korist podjetja CEP….:
  http://moja-dolenjska.si/ekosistemi-prenesli-nepremicnine-na-drugo-podjetje-okoljevarstveno-dovoljenje-dopustilo-neverjetno-sirok-spekter-nevarnih-odpadkov/

  • marta

   ojla :)

 • hermannn

  Po izgledu sodeč, obstaja utemeljen sum, da gre za še enega ex-udbovca. Lahko kdo preveri?

  • Primoz Papez

   Je malo premlad za udbovca pa kolikor ga poznam ni niti za Kučana niti za Janšo gre mu samo za svojo korist je pa vseeno bolj naklonjen Janši…

   • Nata

    Vidimo in se čudimo , da ne poznaš termina udbovec !!

 • hermannn

  Prebral članek. Vse jasno, ni treba preverjati!

 • milanček

  Janša je temu zločincu odlazku, ki služi na račun invalidov pokavsal prvo ženo, ki je zaposlena na OŠ sostro in se mu sedaj to govedo hoče maščevati!

  • KAPIBARA

   OOOhhhOO hhOO
   Jest bom pa njega..makar mukom

  • Primoz Papez

   Milanček sanjaj prva žena res dela v šoli samo ji ne bibilo treba delat s preživninami ki jih je dobivala ko so bili otroci še šoloobvezni ..Janša še za povohat nebi dobil…

   • milanček

    Prva žena je imela velike bonitete od odlazka, na par let nov avto mercedes, jahtica toliko dni na leto itd! Skratka, odlazek je pokvarjen, da se ga lastni starši sramujejo!

    • Primoz Papez

     Od kje ti to ..zakaj pa vsako nedeljo hodi na kosilo domov v Kašelj..

   • Nata

    tole si pa prav trapasto napisal. Je dobil, ali ni dobil ? Pa preživninve Odlazka . . . . . kakšno zvezo imajo z J. ?

  • radames

   Ti moraš pa biti malo nor? Zaupaj nam iz katere džungle si pobegnil.

 • KAPIBARA

  A mu tožba, za prepoved v javnosti objabljana slik- fotk ni uspela :-)
  Vidim pa, da jo spoh NE potrebuje

 • Borut Stari

  Požari so posledica obračunavanja med “reketi” ali mafijskimi družinami. Odpadki in smeti so izjemen izvor zaslužka.

  • Novakec1

   Kmalu bodo začeli tržit kakec, bo pa mal težav pri ločevanju

   • Borut Stari

    Preberi si moj odgovor komar marku. Pa ti štej kakce, bebo.

    • Novakec1

     Ne ločiš med štetjem in ločevanjem, a ti narišem, pa tud to ti najbrž ne bo pomagal zguba.

   • Borut Stari

    Tisti, ki služijo z odpadki in smetmi jih ne ločujejo. Ločiti jih morajo gospodinjstva in počakati, da jih odpeljejo že ločene.

    • Novakec1

     Pa si res že star

     • Borut Stari

      Bolje je biti star in nor, kot mlad in neumen, ki dela zame.

  • komar marko

   a bejž no. Pa navedi kako se dobro zasluži! V LJ stane na družino en odvoz 7 EUR! Torej??????””’

   • Borut Stari

    Kar ti računaj: “820.541 gospodinjstev x 52 tednov x 7€. = 298.676.924 €/leto”. Zslužek, ki je samo odvoz. Imeti še koncesijo za deponiranje in predelavo smeti je prava zlata jama. Pomisli še na to, da bodo odpadki in smeti vedno. Spomni se dogodkov okoli smeti v Italiji. Mafijske družine so se na smrt spopadale med sabo.

  • stajerc5

   Imas popolnoma prav, v Italiji zasluzi mafija veeeeliko vec z smetmi kot z drogami!

  • sprehajalec

   Zelo logična razlaga Borut, zakaj toliko gori zadnje čase. mafijski obračuni, tudi najnovejši na Straži je na TV namignil zakaj se gre.

 • Vrhovni sodnik

  Tukaj objavljam resnico, ki jo je našla naša neutrudna komentatorka Ney.
  ney
  Pozdravljeni ;) ….Tule vam kopiram en lep članek o požaru v ekosistemu Novo mesto…kdor misli, da je zares Janša kriv, se moti…res je bilo dovoljenje izdano za časa Janševe vlade ampak le za LESNE odpadke, nato je bila vloga za spremembo okoljevarstvenega dovoljenja sprejeta 17.2.2012-katera vlada je dovolila to spremembo?
  Pa lepe dneve vam želim, da jih izkoristite v naravi s pticami, ki so nas prišle po zimi obiskat in ki bodo zopet pred zimo odšle… ;)
  http://moja-dolenjska.si/ekosistemi-prenesli-nepremicnine-na-drugo-podjetje-okoljevarstveno-dovoljenje-dopustilo-neverjetno-sirok-spekter-nevarnih-odpadkov/

  • Nata

   + + + + + + + + + + + ravnokar sem ga brala. Dobro, da vas je še nekaj, ki se potrudite in najdete take članke

  • SDS je v mojem srcu

   ITAQ, kolk je Trebušak pokvarjeni spet lagal

  • Rožle

   Bravo Ney … !

 • Novakec1

  Taprvo so pokradli zdaj pa dokaze zažigajo tajkunčki, Zoki je perla proti tem barabam.

  • komar marko

   ti si pa dobro informiran. pa ne da iz šerifove riti gledajo samo tvoji dolgi nohtki. Joj kako smrdi!!!!!!!!!!!!!!!!!1

   • Novakec1

    Za eno ladjo norcev vas je, zblojenci.

  • stajerc5

   Koga si pa ti nasel za perlo, ti nisi diht!!!!

   • komar marko

    ja pa če je v njegovi riti, pa še službico mu je zrihtal, da lahko lenuhari in afne gunca na drug račun, vmes pa še študira.

    • MEFISTO

     Novakec1 že 50 let ne študira več.

     Razmišlja pa velik, največ o tem, kdaj mu bodo 600 Evrov penzije zvišali za en sendvič.

    • cosmosjasnovidec

     In kako lahko študira z prazno betico?

  • marta

   Ja res je, perla s pentljico.

  • sprehajalec

   Piromanček? Pa ti je Ivan Janez vlekel roko s šibico, da si podkuril?

 • Janez

  ODLAZEK ?
  A.
  To je lastnik Salomonovega oglasnika ? In takih zadev. .r. J. KOMENDA

 • Rdeče zvezdaš Zoran

  Spet so rdečo zvezdaši lagal, kot vedno

 • Rdeče zvezdaš Zoran

  LAŽ JE NESMRTNA DUŠA KOMUNIZMA ! JANŠA HEROJ, KUČAN GNOJ !

  • Adolf Hitler

   KUČAN GNOJ JANŠA HEROj

 • andreas82

  Ja kdo drug kot Janša. Če ni gospodarska rast so pa požari. Karkoli dela, dela narobe. Spet ta Janša:))

  • traktor

   Janša je ta.Janša je požigalec.Požiga privilegije levičarjev.

 • hle

  Z vsem drugim se ukvarjate razen z vprašanjem kdo in zakaj požiga komu je to v interesu toliko podobnih požarov v tako kratkem času niti slučajno ne more biti naključje ko gorijo lope seniki ali podobni objekti je največkrat na delu požigalec dostikrat je iz gasilskih vrst željan akcije tukaj pa se moramo vprašat kdo je najbolj glasen v teh primerih in mi na misel pridejo razni kvazi ekologi ki sedaj kar tekmujejo med sabo kdo je bolj pomemben in menim da bi morali malce pogledat v tej smeri ne smemo pozabit da so po obračunu z marksisti v Evropi pred štirimi desetletji nekateri od njih poskrili ravno med ekologe in jim je marksistični način delovanja precej blizu

  • radames

   Včasih le postavi kakšno piko v tekst. Bo lažje brati in bo bolj razumljivo.

 • Johan

  DLAZEK, (kdaj bo skenclan) TAJKUN IN BARABA TER RADIKALNI LEVIČAR IN KOMUNIST IZ DOLENJSKE !

  • dr Janez Sveti

   Torej so kapitalisti komunisti?? Je bella cesta! To pa nisem vedel! Marx je bil kapitalistični sin..to vem ampak.. Bogataši so komunisti?? Noro dobra kamuflaža. Hvala tebi intelektualcu, ki si jih razkril!
   DR Janez Sveti genij

   • traktor

    A ni šerif tudi deklariran levičar,pa večina tranzicijskih banditov se deklarira za levičarje,čeprav so slabši,kot fevdalci.

    • dr Janez Sveti

     Meni je jasno. Druge vprašaj.
     DR Janez Sveti bogataš

    • MEFISTO

     Traktor, fevdalci sploh niso bili slabi.

     Jemali so samo eno desetino.

   • xtc

    Marx ni bil nikakršen sin kapitalista ampak parazit na plečih zapitega Engelsa kateri je enako parazitiral na trudu očeta tekstilnega veletovarnarja.

    • dr Janez Sveti

     Bivši komunisti dobro poznate avtorja svoje Biblije.

     DR Janez Sveti veleposestnik

     • MEFISTO

      Mar nisi ti poleg Marksovega kapitala in Hitlerjevega Mein Kampfa tudi avtor Biblije.

      Nekoč se je o tem že nekaj govorilo.

     • dr Janez Sveti

      Ne. Sem pa avtor turističnega vodnika za avanturiste po galaksijah. Biblija je kopija ene starejše knjige iz Mezopotamoije, ki je kopija ene drugeknjige izpred 21 milijonov let. Židi so znani, da radi lažejo in goljufajo.
      DR Janez Sveti Vesoljc

     • indijanka

      Vesoljski avtoštopar in Mefisto. Tri leta vaju že spremljam :).

     • dr Janez Sveti

      Ali pa midva tebe? Vsekakor je s tabo bolj zabavno kakor z Ego Mefistom.
      DR Janez Sveti vesoljc

     • indijanka

      Včasih je bil bolj zabaven in tko lepo je recitiral poezijo.. :). Mogoče komentira kje drugje. Lušn je blo in lepo si me vpeljal v svet komentatorstva in še kam :).

     • dr Janez Sveti

      Mefisto še vedno kolovrati tukaj..
      DR Janez Sveti Udbaš

     • indijanka

      Redko. Sem si dans pogledala število všečkov in sem videla, da sem ga prehitela. Mogoče bi ga že lansko leto, če bi se bili Mefistu všeč moji odgovori. Ne spomnim se, da bi kdaj kakšnega povšečkal. Pa sem mu gotovo zapisala več kot tisoč komentarjev. Sama sem povšečkala vse njegove modre misli.

     • dr Janez Sveti

      Saj sem napisal. Egon Mefisto.
      DR Janez Sveti lep, bogat, genij

     • indijanka

      Ti maš pa več všečkov..in več govoriš kot jst ampak jst sem ti vse povšečkam. Čeprav priznam, da kadar sem jezna nate je to težko. Nihče me ne nasmeji tako kot ti in nihče me ne razjezi tako kot ti.

     • dr Janez Sveti

      Prava ljubezen!
      DR Janez Sveti Zaljubljen

     • indijanka

      Ti me kar hecaj..hmm no ti me lahko. Ne znam si več predstavljati, da te ni tam nekje :).

     • dr Janez Sveti

      Vedno sem in vedno bom. Sem bil in bom. Sem večen.
      DR Janez SVeti kvant

     • indijanka

      kok si pa ti domišljav :)

     • dr Janez Sveti

      Do mišljija je od nekod prišla. Od kje? Ta odgovor me zanima.
      Večna si tudi ti.
      DR Janez Sveti Duh

     • indijanka

      Indijanka sem. Ne želim biti večna. Želim živeti svoje poslanstvo. Večna v meni je le ljubezen. Zdi se mi, da je od vedno v meni in vem, da vedno bo.

     • dr Janez Sveti

      Znimka? Ne vem kaj me posebno zanima, ker me zanima vse.
      DR Janez Sveti zanimljivec

     • indijanka

      Ah pejt se solit.

     • dr Janez Sveti

      A sem neslan? Vrzi me v morje..
      DR Janez Sveti Slanik

     • indijanka

      Zdele sem nate tolk huda, da bi bil itak skoz pod vodo. Verjetno to tut ne blo nič narobe, ker ti srce itak ne utripa več.

     • dr Janez Sveti

      Od jeze rit raste.
      DR Janez Sveti ležerno

     • xtc

      He,he in to mi razlaga komunist iz mrežnate postelje v Polju levo spodaj v kleti.

     • dr Janez Sveti

      Tvoji spomini so res travmatični, saj znova in znova pišeš o tej famozni zamreženi postelji. Poskusi zaživet ponovno. A tablete ne pomagajo? Povečaj dozo.
      DR Janez SVeti genij

     • xtc

      Ati to bereš iz lastnih receptov?

     • dr Janez Sveti

      Zgodbice so zgodbice. Recept pa je tisti listek, ki ga ti ne znaš prebrat in ga daš lekarnarju, da ti lahko da tablete, ki jih potrm ti veselo goltaš.
      DR Janez Sveti genij

   • tramal

    Seveda so prefarbani komunisti čez noč pokradli narod in postali kapitalisti.In kaj ti tu ni kaj jasno.Aja, kratka pamet.

    • dr Janez Sveti

     Preveč Tramala z alkoholom te dela popolnoma zmešanega. Torej niso komunisti? Kaj sem vprašal teslo narkomansko, zmešano? Kdor je kapitalist ni komunist. Po tviojem so vsi komunisti, kapitalisti in tatovi, samo ti ki si reven kakor cerkvena miš, si pošten? Malo morgen. Zabit in nesposoben si!
     DR Janez SVeti psihoanalitik

     • MEFISTO

      Pri nas so predvsem komunisti kapitalisti in tatovi.

      Še Marksa, ki je bil tudi komunist in kapiatlist, zraven pa še zmešan, ni rad postavil na glavo.

      Komunisti so neozdravljiv rak vsake kapitalistične in socialistične družbe.

      Raka pač izrežemo!

     • dr Janez Sveti

      Daj ne pribijaj. Tile naši so navadna organizirana kriminalna organizacija in ne komunisti. Komunizem je neumnost na kvadrat. Komunisti so neumni, leni in nasilni psihopati, ki radi delijo, kar ni njihovega in ne znajo ustvarit nič koristnega.
      DR Janez Sveti svonodnjak

     • MEFISTO

      Nisem nikjer trdil, da so naši komunisti z delom postali kapitalisti.

     • tramal

      Brez veze ker tudi če ti narišem si prezabit da bi zastopu.

     • dr Janez Sveti

      Poskusi. Tudi zelo zabite psihopate sem sčasoma razumel, pa bom tudi tebe.
      DR Janez Sveti genij

 • xtc

  Zanimivo je nekaj vsi goreči in smodeči se objekti in firme so posredno ali direktno v rokah levakov.Naključje?
  Ne.,pač pa kupi denarja ,ki se vrtijo,nevarne odpadke skrivoma kopičijo in nestrokovno skladiščijo in uničujejo,namesto,da bi jih pošiljali v drago reciklažo in predelavo v tujino,ker nato nebi ostalo nič za pokrast.Kajti predelava je draga-zanjo sicer pokasirajo,a odpadkov ne odpeljejo tja ampak jih nestrokovno skladiščijo in skrivajo,ko pa je zadeva preočitna pa podtaknejo požar tako prikrijejo del dokazov,po možnosti pokasirajo še zavarovalnini,posledice in stroške sanacije katastrof pa na pleča davkoplačevalcev firma pa itak izgine v stečaju ko zadeve zaidejo predaleč,krivce pa levi ,seveda svoje kompanjone zaščitijo pred pravnimi posledicami,saj so jih preje oskrbovali z “kešem” nakradenim na račun naroda in njegovega zdravja.

 • MEFISTO

  Temo je treba samo malo obrniti v ideološko stran, pa se že oglasijo vsi komunisti.