Bo ministrica Anja Kopač Mrak zaradi nezakonitosti in kršitev človekovih pravic končno odstopila?

Anja Kopač Mrak (foto: STA)

Poslanke in poslanci bodo na današnjem nadaljevanju decembrske seje državnega zbora razpravljali o interpelaciji zoper ministrico za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anjo Kopač Mrak, ki so jo v poslanski skupini SDS vložili po tem, ko je Vrhovno sodišče v primeru koroških dečkov odločilo, da je bil odvzem dečkov iz vrtca nezakonit in da so bili njuni babici, pri kateri sta otroka živela, do odvzema centra za socialno delo, kršene ustavne pravice.

“Interpelacije nismo vložili zgolj zato, ker bi želeli ponovno razpravljati in prepričevati kolege iz koalicije in dela opozicije, da je ministrica Anja Kopač Mrak ravnala nezakonito. O tem smo govorili že 15. junija ob prvi interpelaciji, o tem so govorili sokrajani, o tem je govorila javnost, tako laična kot strokovna, o tem se je izreklo upravno sodišče in nenazadnje se je o tem izreklo tudi Vrhovno sodišče Republike Slovenije pretekli teden,” je na novinarski konferenci ob predstavitvi interpelacije povedala poslanka SDS Suzana Lep Šimenko.

Vabljeni k spremljanju neposrednega prenosa seje od 9. ure dalje na Nova24TV.

S ponovno interpelacijo želijo v poslanski skupini SDS opozoriti na stanje duha trenutne vlade. “Na stanje, ki se izraža v absurdnih in tragičnih primerih, kot je primer nezakonitega odvzema koroških dečkov. Brezbrižnost in aroganca ministrice za delo ter  predsednika vlade pa kaže na popolno zatajitev pred volitvami večkrat izrečenih in poudarjenih načel pravne države in visokih etičnih in moralnih standardov, o katerih trenutni predsednik vlade sicer tako rad govori in jih izpostavlja,” je opozorila Suzana Lep Šimenko in dodala, da je težko razumeti dejstvo, “da mora nekdo iz vladne ekipe ali iz zelo pomembnih mest oditi zaradi kraje dveh paštet, medtem ko nekdo, ki je dokazano kršil ustavno varovane pravice in je razbil družino, še vedno ostaja na tako pomembnem mestu, kot je ministrska funkcija.”

Spomnimo. Vrhovno sodišče je 19. oktobra letos ugotovilo, da je bil odvzem dečkov iz vrtca nezakonit in da so bili njuni babici, pri kateri sta otroka živela do odvzema Centra za socialno delo, kršene ustavne pravice. V poslanski skupini SDS so prepričani, da so s sodbo Vrhovnega sodišča nastopile nove okoliščine, ki dodatno potrjujejo razloge in argumente glede odgovornosti ministrice za delo Anje Kopač Mrak v primeru koroških dečkov.

Po besedah Suzane Lep Šimenko sodba Vrhovnega sodišča jasno kaže, da so bile v postopkih pomanjkljivosti ter da so bila nekatera dejanska stanja prezrta: “Izjava ministrice o sodbi, češ da je sodišče odločalo zgolj o pravicah babice, pa kažejo na to, da ne pozna materije s področja svojega dela. Na eni strani imamo torej nepoznavanje materije, na drugi strani pa politično kadrovanje. Gre za kadrovanje ljudi na izjemno pomembna  mesta  v organih v sestavi ministrstva. In kje se kažejo rezultati takšnega dela? V nezakonitostih, kot je primer odvzema koroških dečkov.”

V interpelaciji poslanci in poslanke SDS ministrici za delo Anji Kopač Mrak očitajo:

1.   Odgovornost pri nesorazmernem posegu v človekove pravice, varovane z Ustavo Republike Slovenije, ki so:
–     varovanje otrok in družine ter ustvarjanje za varstvo potrebnih razmer po 3. odstavku 53. člena Ustave Republike Slovenije;
–     posebno varstvo in skrb za otroke po 56. členu Ustave Republike Slovenije;
–     pravica do osebnega dostojanstva otrok in njihovih starih staršev po 34. členu Ustave Republike Slovenije;
–     pravica do zasebnega življenja otrok in starih staršev po 35. členu Ustave Republike Slovenije;

ter opustitev dolžnega ravnanja v okviru političnih in uradnih pooblastil za zagotavljanje teh človekovih pravic pri nezakonitem odvzemu otrok v oskrbi starih staršev Marije Otorepec in Ivana Škratka s strani Centra za socialno delo Velenje ter pri razbitju družinske skupnosti in s tem posegom v ustavne pravice starih staršev in vnukov.

2.   Odgovornost in opustitev dolžnega ravnanja kot pristojne ministrice, ki je dolžna zagotavljati, da državni organi in nosilci javnih pooblastil v vseh dejavnostih in postopkih v zvezi z otrokom skrbijo za otrokovo korist in celovitost družinske skupnosti, v primeru nezakonitega odvzema vnukov v oskrbi starih staršev Marije Otorepec in Ivana Škratka.

3.   Odgovornost in vpletenost pri politizaciji dela centrov za socialno delo ob primeru CSD Slovenj Gradec in odgovornosti za posledice prikritja napak CSD Slovenj Gradec, ki je bil pristojen za odločanje o vlogi za rejništvo starih staršev Marije Otorepec in Ivana Škratka, pri katerih sta vnuka živela.

V poslanski skupini SDS upajo, da bo izid glasovanja o interpelaciji tokrat drugačen in da bodo poslanci spoštovali sodbo Vrhovnega sodišča.

 • AlojzZ

  Bo ministrica Anja Kopač Mrak zaradi nezakonitosti in kršitev človekovih pravic končno odstopila?

  Ne. Ima lep obraz, čudovita očala in gospod Miro ji polno zaupa.

 • VERZIFIKATOR

  Anej Mark Rovač

  ROVOKOPAČ V MRAKU

  V levem delu temnega tunela,
  kjer temnó je kot v Kočevskem Rogu,
  bager nadaljuje v svojem slogu,
  zdaj za zrušenje pregrad vseh dela.

  Mrak popoln, v temi pa kopač
  si očitno je zadal nalogo,
  spodkopavanja podpore vlogo,
  naš kopač je kakor odpirač.

  Ko razkoplje, v temo luč posije,
  se odpre neznanska luknja gnojna,
  vonj iz nje aroma ni opojna,
  kakor veter oster vleče, brije.

  Židane ni volje delovodja,
  ki kopača je poslal minirat,
  vendar vsega ne do tal podirat,
  se boji premočnega orodja.

  V mraku pa kopač nenehno seka,
  nič ne vidi kakor nič ne sliši,
  le podgane čuti in pa miši,
  roj glodavcev, ki v tunelu teka.

  »Ti so,« misli, »glavna mi opora,
  mi kopánje mračno dovolijo,
  mediji pa slepo jim sledijo,
  to zadostna zame bo podpora.«

  »Tudi če nerga rjava žaba,
  ki se vsakič znajde v tem tunelu,
  reglja me ne zmoti več pri delu,
  veča dinamita se poraba.«

  »Treba tam postaviti je mino,«
  pojasnjuje v mraku naš kopač,
  »da ne ločil krila boš od hlač
  in do temeljev sesul družino.«

  Ve se, drugemu kdor koplje jamo,
  da bedaku se korak spodrsne,
  z njim zgrmi in ne le malce zdrsne
  vse ogrodje, še podjetje sámo.

  Koplji, ruvaj in sesuj, kopač,
  misli mati naša si narava,
  tvoja pot edina je in prava,
  da zaslužiš svoje, gobezdač.

  Delovodja židane ni volje,
  zaskrbljen direktorček je mirni,
  v mraku so žaboni nejeverni,
  le sesuj, potem bo vsem nam bolje.

  Levi del predora se sesuje,
  pribeži iz rovov vsa golazen,
  s tem tunel očiščen je in prazen,
  stvarnica prečiščenje praznuje.

 • tarantela

  A dedku in babici ni bila nič kršena pravica pri starejših dveh vnukih, ki sta tudi v reji. Nič nihče o njiju, kot da nista nič vredna…

  • Krtača17

   Dobro jutro. Daj malo razloži to prosim. A so novinarji spet o nečem tiho?

   • tarantela

    Pokojna mati je imela iz prve zveze dva otroka, ki sta v reji, o tem nočejo pisat! Pišejo samo o malih dveh, o tem, kaj po vsej tej kolobociji DANES mislita dedek in babica, tudi ni nič zapisano. Nikjer. Res je bil način vnukov odvzema kršenje pravic dedka in babice, ni pa kršenja otrokovih pravic pri namestitvi v rejništvu, tega ne ločijo! Menim pa, da sta tudi dedek in babica uvidela, da je otrokoma lepo, imata stike z njima in kar je še posebej pomembno: dedek in babica bosta vse starejša in vse manj pri moči, otroka pa bosta takrat najbolj zahtevna pubertetnika in bosta stara starša še zadovoljna, ker je težko breme skrbi za otroka prevzela skrbniška družina.

    • indijanka

     Starejša otroka nista bila del te “nove” družine. Kdo pa misliš, da bi pustil temu nasilnežu otroke, ki niso njegovi? Je pa pokojna gotovo pozabila, da je najprej mati.

     • tarantela

      Hočem povedati to, da prav nihče ne zapiše, ne vpraša, niti stara starša se ne pobrigata za starejša otroka. Vsaj tako sodim, ker nikjer ta dva reveža nista niti z besedico omenjena!!! Če si stara starša res tako zelo želita otroške družbe, naj poskusita tudi pri starejših vnukih. Za te zadeve okoli mlajših dveh bo še najbolje poskrbelo sodišče, ko bo imelo urejeno zakonodajo…Sicer bi za take zadeve že moralo biti poskrbljeno, ampak naša država že 25 let caplja.

     • indijanka

      Nekje sem že predčasom prebrala, da sta starejši deček in mlajša deklica že dolgo del družin njunih očetov. Ta najmlajša sta tista, ki sta ostala brez vseh. Sodišče nikoli ne more poskrbeti za zgodbe, ki se tičejo srca. Mama je del otroštva preživela v sirotišnici. Po učiteljišču je študirala socialo. Tudi porotnica na družinskem sodišču je bila. Tudi njeno razmišljanje je sorodno mojemu, pa verjemi da ne bazira na čustveni osnovi temveč predvidevanjih kako se otroka lahko najlažje pretolčeta čez otroštvo.

     • tarantela

      Moje mnenje je, ne glede na to, da kdo misli, da tolčem proti desnim, da je otrokoma najbolje v rejniški družini. Morda to ni tisto, kar nudijo stari starši. Vendar je bolje tako, kot pa da menjata skrbnike, ko bosta v puberteti. Stara starša bosta najlepše in najbolje poskrbela zanju, če ju bosta redno obiskovala in obdržala stik z njima. Otroka bosta čutila njuno ljubezen, obenem pa bo delo okoli njiju opravljeno. Prepričana sem, da imata dobre skrbnike. Vsi skupaj bodo dobro poskrbeli zanju. Sloga odraslih še kako vpliva na zorelo odraslost otrok.
      Vsem skupaj želim vse lepo!

     • Krtača17

      Jaz pa hočem povedat da so novinarji spet nekaj dejstev ki morda vplivajo na odločitve veselo zamolčali.

     • indijanka

      Vem Tarantela. Tudi živalim v živalskem vrtu je lepo. Nihče ji ne poje. Pa vseeno so njihove oči prazne . Otroci potrebujejo občutek, da nekomu pripadajo, verjemi. Počitnice sem preživljala v kolonijah med otroki. Med njimi so bili povprečni otroci, bogati in revni ter vsako leto nekaj rejencev. Meni so slednji za vedno zaznamovali moje srce.

     • Mojca pokraculja

      Indijanka krasno si napisala, ampakTarantela = Iza Demos. Spet se trudiš nekaj dopovedati nedopovedljivim.

     • indijanka

      Najlepša hvala Mojca Pokraculja. Popolnoma drži, da ima Tarantela ponavadi drugačno mnenje. Sprejemam to. Čutim pa njeno toplino, zato mi je prirasla k srcu.

     • Osti jarej

      …ženska v družini, je najprej partnerica..ako je partner normalna,zrela oseba,bo ona normalna, zrela mati…..če ni tak,ga bo nabrcala v rit in ostala samohranilka,ali pa trpela idiota….to je ta človek…idiot,ki je storil nezamislivo dejanje…otrokoma je ubil mater….-sedeti bi moral 30 let…

    • Duhec

     Kritizirat pokojno je neokusno…. dejstvo je, da je iskala pomoč in je ni dobila.

     • karlina

      TOČNO

    • Mojca pokraculja

     A že spet nabijaš , Iza Demos! Kaj te tolk žulijo otroci iz prvega zakona ?! A so mogoče tvoji! Jih maš v rejništvu ? Take kot si ti , s tako kurjo pametjo imajo točno na CSD-jih.

    • gušto

     Ali se že spet ponavljaš ???
     Kolikokrat boš še to kopipastala ?

    • Osti jarej

     …babica je stara dobrih 50 let….a delala do smrti bo pa lahko?..za to je in bo primerna in kopački dol visi,ali bo zmogla,ali ne…za varovanje in skrb za lastne vnuke je pa prestara……?!?

  • PIA PlA

   Trapa. Vesela bodi, če je to sploh res, da ju nihče ne omenja in ne povezuje z umorom njune matere in manipulacijo oblastnikov z njunima polbratoma.

   Verjetno ju je v rejo dala mati, ko je spoznala, kako nasilnega partnerja je dobila. Le na tak način je lahko vsaj dva otroka rešila pred nasiljem, saj je oče bil nasilen tudi do njenih staršev. Baje je večkrat vdrl k dedku in babici in teroriziral njiju otroka in partnerico.

 • rubec

  Čmrlj je že odstopil. Na današnjem čelu ga ni več za videt.

  • RATATA

   Vidm, da ga ne vidm.

  • pajot

   Se je pa na desnem ličku pojavil novi. He,he,he….

 • RATATA

  Jaz jo vzamem v rejo za polovično ceno, mam štalo frej. Le kidat si bo morala sama.

 • PIA PlA

  Upam, da bi ministrica padla, in da bodo končno napisali pametno zakonodajo v skladu z EU zakoni. To je naša vlada dolžna storiti, ker je članica EU. Naši zakoni so idiotski, ministrstva in sodišča pa tudi.

  Kako si lahko predstavljate, da ima človek, ki so mu dovzete roditeljske pravice, pravice do stikov z otrokom?

  VSL sklep IV Cp 3529/2014
  14.01.2015
  Višje sodišče v Ljubljani
  Odvzeta roditeljska pravica staršu ne pomeni odvzema pravice do stikov z otrokom, niti ne prenehanja dolžnosti preživljanja.

 • PIA PlA

  Zakaj lahko stari starši skrbijo za svoje vnuke le, če se jim odobri rejništvo?

  Stari starši so del otrokove družine. Skrb za otroka pa bi morali po smrti otrokovih staršev, avtomatsko dobiti stari starši razen, če se tej pravici odpovejo.

  Kretenska ideologija, kretenski zakoni, kretenska oblast.

 • montyamp

  Če je marioneta dobra , je stara UDBOPARTIJSKA murglo-enklava že ne bo izpustila .
  Zmaju , ki je ubil KRAMBERGERJA , bo treba glavo odrezat , ne da ga za rep vlačimo in krmimo z denarjem za žulje normalnih .
  Strpnost med lopovi = = = samomor .

 • Darth Vader

  tale baba, se ji vidi na daleč……rabi en 25cm velik črn/rjav kurac uvožen nekje iz sirije alpa afganistana…….ker ji pomanjkanje sexa blokira kognitivne sposobnosti in je zaradi tega intelektualno okrnjena v svojih dejanjih…..

 • PIA PlA

  Idiotizmi prava; ni čudno, da so eminentni pravniki malo čez les.

  Delno citirano iz http://www.druzinsko-pravo.si/zakonska-zveza/razmere-med-starsi-otroci/izvrsevanje-odvzem-roditeljske-pravice Roditeljska pravica se odvzame na podlagi odločbe sodišča v nepravdnem postopku v primerih da roditelj zlorablja roditeljsko pravico, ali je otroka zapustil, ali je s svojim ravnanjem očitno pokazal, da ne bo skrbel za otroka, ali drugače hudo zanemarja svoje dolžnosti. Roditeljska pravica se lahko odvzame samo enemu ali obema staršema. Prav tako se lahko roditeljska pravica odvzame le za posameznega otroka. Z odvzemom izgubi roditelj vse pravice do otroka, ni pa oproščen dolžnosti preživljanja. Ima tudi pravico do rednega stika z otrokom.

  Roditeljska pravica se roditelju lahko vrne z odločbo sodišča v nepravdnem postopku, če preneha razlog, zaradi katerega mu je bila ta pravica odvzeta, razen če je bil otrok posvojen.

  Po Zakonu o nepravdnem postopku ima pravico podati predlog za odvzem roditeljske pravice eden od staršev, če ima roditeljsko pravico, pristojni center zasocialno delo, otrok, starejši od 15 let, ki je sposoben razumeti pomen predloga in njegove posledice, ali državni tožilec. Sodišče pa lahko
  uvede postopek po uradni dolžnosti, kadar na katerikoli način izve, da obstajajo razlogi za odvzem roditeljske pravice določeni osebi. Obsojenec, ki je bil kaznovan s kaznijo nad 15 let zapora, izgubi roditeljsko pravico. Kazen za umor je nad 15 let zapora. Uboj na mah se kaznuje z zaporom od enega do 10 let. (V primeru umora matere dečkov se želi doseči kazen za uboj na mah.) Iz navedenega sledi, da bi sodišče moralo odvzeti roditeljsko pravico očetu po uradni dolžnosti, kajti obsojen je za umor. https://zakonodaja.com/zakon/kz/128-clen-uboj-na-mah#

  Torej nihče ni opravil svojega dela. Ministrstvo ni uskladilo zakonodaje z EU zakonodajo. Niti Center za socialno delo niti sodišče pa ni odvzelo roditeljsko pravico očetu morilcu. Razlogov, da se ministrica odstavi, pa je še mnogo, mnogo več.

 • karpelec

  O, ti trmasta Anja. Spet si v oslovski klopi.Čas bi bil, da bi jo zapustila za vedno.Kako to , da si nič ne zapomniš?

 • MEFISTO

  Homoseksualni lobi je tako močan, da ne bo dovolil, da bi padla pederska mamica.

  • karlina

   TOČNO, ni čudno ,da se je njen moz od nje ločil, če ima rajši babe, kot moške.

 • kokobily

  Kako je lahko ministrca, če za ta mesec ni kupila VREDNOTNICE ??

 • RealRevolution

  Ni vsak slovenec Alenka Bratusek “dobra govorka angleskega jezika in sposobna premijerka slovenije” .
  V resnici je SLOVENC zelo mocn kmecki narod…Zelo!
  Ampak ne da se mu v veliki meri ubadat z oblastjo.Raje pridno in marljivo dela.Na to treba bit ponosn ceprav ga to po drugi strani tepe.Treba poudarjat v svet “kmecki ljudje”.In lahko bi imeli cebelo v grbu saj ponazarja marljivo delo.
  Ze nasi skakalci dosegajo odlicne rezultate in so velesila v tem.Ceprav po “ne naravnih” pogojih bi gdo mislil da so avtsajderji.In to je samo delcek taksnih uspehov…
  Ce bi drzava prav funkcionirala enkrat bi bili v velikih sportih velesila ceprav smo mali.Vec moznosti,podpore in ciljev za kaj takega.In pri drugih receh tudi.
  Martin Krpan bi zdaj spet prisel prav ko nam turki spet vdirajo.

  • ogledalo

   https://www.youtube.com/watch?v=qGLzkU5OfkI……”engleščina” po grasupeljsku!…..Kaj pa ima Krpan skupnega s Turki?! …real kljukec….

   • RealRevolution

    Ce ne poznas,ne govor neumnosti!
    Kdo je bil brdavs,ki je bil ujet v gradu.Ko mu je kasneje Krpan odsekal glavo?

   • traktor

    Mal je na hard, res. Ampak za Alenčico je kljub temu dohtar.

  • traktor

   Ejga, sem ti plus prtisnu, ker se maš tolk rad, da si si ga kar sam.

 • Duhec

  V tej zgodbi s tem morilskim očetom ni nič logično…. interpelacija pa itak ne bo uspela. Vse skup je škoda časa…. dokler ni resnice in to sam resnice, bolš ne bo. Pa ločena baba pozna družino sam v teoriji.

  • karlina

   Tukaj v ozadju ze od vsega začetka nekaj zelo , zelo smrdi, oz. zaudarja. Zalostno in grozljivo je,da ta drzava dela v prid morilca, ki je na grozovit način umoril mamico dveh dečkov, to je enostavno mozno samo in edino v drzavi Sloveniji, pa mogoče še v S.Koreji in Venezueli.

 • totex39

  Danes se bo nadaljevalo nesmiselno besedičenje nesposobnih koalicijskih poslancev, ki bodo spet zagovarjali njeno teorijo o kršitvah človekovih pravic.

  • Anton

   to vemo že vsi, da interpelacija pri trenutni sestavi koalicije ne bo uspela , bomo pa lahko vsaj slišal marsikateri koristen podatek/e, ki nam bo v prihodnjih volitvah v uporabo katero stranko voliti.

 • Olga

  Ti ne bodo nikoli sami odstopili, treba jih bo ODNESTI s stoli vred! Takih pokvarjencev samostojna Slovenija še ni imela!

  • karlina

   Ja, Olga, bomo morali iti očitno DOMOLJUBNI SLOVENCI pred parlament in jih skupaj s policijo odnesti iz parlamenta, prej ne bo rešitve za SLOVENIJO.

 • Duhec

  Zanimivo, da se nihče ne ukvarja z morilskim očetom in materjo, ki ji nihče ni bil sposoben zagotovit varnosti… ja, ja marsikdo bi moral odstopit, marsikoga bi morali nagnat. Pa ne bo, ne bojo… sej fajn je pametovat, nardit kaj, za nekoga, ki ti ni nič, pa očitno zelo težko.

 • xtc

  Teh se brez tuje pomoči z oblasti ne bomo znebili;ti se bodo vlekli po oblasti vse dotlej;dokler tujina ne bo zaprla kreditnih linij;kolikor jih je še na voljo državi nato se bodo še nekaj časa zadolževali čez podjetja ki so v rokah RAZNIH pETRIČEV IN PRIVRŽENCEV LEVICE NATO PA BO CRKNILO;ŠE LE NATO SE BO LAHKO OBLAST MENJALA;PA ŠE TAKRAT BODO;LEVAKIU;z kolikor še bodo imeli nakradenega denarja financirali ulico in nemire:

 • totex39

  Saj to res ni več normalno, kakšno vlado imamo in ta babji hudič se tudi na sodišče ne zmeni, ki je ugotovilo, da je bil nezakoniti odvzem.

  • karlina

   No, tudi v mojem primeru je sodišče odločilo prav in meni v korist, pa sedaj drzavna inštitucija tozi sodišče. Meni enostavno v tej skorumpirani drzavi ni nič jasno. Očitno bom morala sama s pomočjo odvetnika toziti drzavo na evropskem sodišču za človekove pravice, druge rešitve res ne vidim, zal.

 • miha57

  Ta zguba ne bo nikoli odstopila, kje ste videli v SLO ,da bi odstopil, kakšen komunist !

 • Franc Šink

  Ne ne bo odstopila. Mogoče skupaj z celotno vlado, kar bi bilo mogoče za vse nas najboljše.

 • Franc Novak 1979

  Pa glih ta naj bi odstopila, ha, ha, ha! SDS pa priporočilo, da naj se neha ukvarjati s takimi stvarmi, ki jim odganja volivce in naj se začne ukvarjati s programom za volitve 2018 ali prej, ga predstaviti javnosti, ampak ob tem upoštevati pomembno načelo, da zapišejo: Pod našim vodenjem bomo dlali tako, zraven pa NIČ dodajat, kaj je do sedaj kdo delal na tem področju narobe. Če bo njihov program naravnan tako pozitivno, da ne bo pljuval po nikomer, ampak samo predstavil, kako bodo delali oni, bo jo ljudje to spoznali in jih volili.

  • ogledalo

   Tega, pod tem vodstvom, niso sposobni! Edina svetla luč na desnem polu je NSi!

   • MEFISTO

    Mihael Skumavc, ti bi pa že moral vedeti, da NSi že nekaj let ni več na desnem polu.

    Je tvoja poduktivnost jalovine res tako kapacitirana, da moraš uporabljati množico nickov?

  • Slobajker

   To ste pa lepo napisali !! Samo zgleda da jim je v opoziciji lepše in lažje !!!

  • traktor

   Hm, program je, kot poslovna skrivnost. Levičarji brez vizije in delovnih navad bi ga takoj skopirali.

 • ogledalo

  Kaj, če bi sekta izvajala “interpolucijo” med svojimi privrženci in pustila Slovence, da živimo v miru in poskušamo skupaj popraviti ekonomske zablode desnih vlad!?

  • traktor

   Vi kar živite v miru, nihče vam ne brani.Samo to delajte na svoj račun.

 • plamen100

  Vsaka cast poslancu Franc Brezniku, da je razgalil pokvarjeno rdeco bando, njihovo nepravilno delo, delo rdecih mafijcev in lopovov in razgalil bedo in izrojenost slovenske druzbe, ki jo je naredil levofasisticni sistem!!

 • Slovenec 33

  No, pa se iz vseh strani vidi kako izgleda fdvizem v prvem planu.
  Nič ni ostalo skritega, čeprav je megla, da še ptiči peš hodijo.

 • MEFISTO

  Bo ministrica Anja Kopač Mrak zaradi nezakonitosti in kršitev človekovih pravic končno odstopila?

  Jok, brate!

  Zaradi dveh malčkov, ki jima je unilčila življenje , in dveh starih staršev, ki ju je z nesrečo zaznamovala do konca življenja, se ne odstopa.

  Saj veste, koliko ljudi in nesreče so imeli na vesti njeni in njihovi ideloški predniki, pa vse do smrti ni nihče odstopil.

  • karlina

   TOČNO

 • Osti jarej

  …dej,krula,poberi se!!….s plačo 5 jurjev boš plozala,da ste socialcem za 20 evrov povečali revščino od tringelta,da delite hrano pri rk in karitas….žri ti olje,pšenični gres,moko in makarone…dan na dan…niti stati ne boš več mogla,kaj šele lagati tamle na toplem v dz…boli tebe….ti se bašeš v na tričetrt zastonj menzi,ki ti jo plačamo mi…tvoja vest je čista?…ja,ako bi jo imela…pa morda res

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • traktor

   Čak, a ni si ti kao levičar? Kuga ti pa zdej ne paše?Ta je ja tvoja. Poln gobc sociale, pa skrb za reveže pa to. To, da jih ona ustvarja, reveže namreč, je samo kolateralna.

 • Osti jarej

  …če prav razmislim….morda bom celo ZL volila

  • MEFISTO

   Greš na operacijo za spremembo spola?

 • Osti jarej

  ..jo kordiš dobro riba

 • Osti jarej

  …dej,han,pejt za fajmoštra…

  • karlina

   Han in Moderndorfer samo grejeta ze več 10 let poslanski stolček, prejemata bajne plače, sta pa nesposobna do konca, edino gofljo znata vrteti.

  • traktor

   Zakaj? Njegov fotr je bil marka, če je vsaj malo po njemu, mu bo vedno dobro. Stari je bil v Jugi švercer, da te kap. Tako, kot je pa on znal okol prinašat državo ga pa ni.

 • Osti jarej

  joža pa v penzjon

 • domovina mili dom

  Končno ne bo odstopila. Pozabite. Tudi odstopljena ne bo.

  • karlina

   točno

 • karlina

  Sama ne bo nikoli in nikdar odstopila, saj ni neumna, da bi končno priznala, da je ravnala narobe v korist fantoma in da je nesposobna, niti je ne bodo izglasovali, saj je vendar koalicija močnejša od opozicije, kot vedno v vsakem primeru, kadar se gre za njihove leve strankarske poslance. Eden drugemu krijejo hrbet in so med seboj zmenjeni-ti danes meni, jaz jutri tebi.

 • Vrhovni sodnik

  Kadaver je preživel

 • FRANC3

  Mrakova ne bo NIKOLI odstopila. Njo bo potrebno odnesti iz parlamenta!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!