Dvojni agenti iz Sovinega gnezda – Črnčeceva “vojna tajna” razkrinkana

(Foto: STA)

Zgodba, v katerih so uslužbenci Sove razkrili skrb vzbujajoče razmere v osrednji slovenski obveščevalni službi, za kar je odgovorna predvsem Cerarjeva vlada, je očitno dobila srhljivo nadaljevanje.

Kot je znano, je anonimke objavljal in komentiral spletni portal Požareport, v Demokraciji so jih obdelali v članku Kaj se v resnici dogaja v Sovinem gnezdu? (avtorica Petra Janša, objavljeno 1. septembra 2016). Šest dni po izidu članka je na uredništvo Demokracije prispela (po elektronski pošti) nova anonimka kot odziv na omenjeni članek. Šlo naj bi za pojasnilo zaskrbljenih uslužbencev Sove, tudi v zvezi z njihovimi morebitnimi političnimi motivi.

Črna propaganda
In kaj so zapisali avtorji oz. je zapisal avtor anonimke? Z večino trditev v članku se strinjajo, a vendar: “… odločno pa moramo zavreči razmišljanja vaših novinarjev, ki nas skušajo postaviti v krog trdega jedra tranzicijske levice, ki med seboj obračunava za oblast,” sporočajo z Demokracije.

Kot trdijo, v to jedro sodi direktor Sove Zoran Klemenčič, zato je “skrajno nehigienično, da Klemenčič širi govorice, da je on edini branik pred omrežjem in interesi lastnika DZS Petan Bojana, pri tem pa pozabi omeniti, da sta oba s Petanom ljubljenca palčka iz Murgel Kučan Milana.”

No, zanimiv je tudi slog pisanja, saj uporablja “madžarski” sistem navajanja imen (najprej priimek, nato ime), ne sklanja priimkov in izpušča vejice, kar kaže dokaj slabo znanje osnov slovenskega jezika (morda gre za namerno pačenje besedila). A sedaj pozor: “zaskrbljeni uslužbenci” se javno sprašujejo, ali ni morda prikriti simpatizer trdega jedra tranzicijske levice tudi nekdanji direktor Sove Damir Črnčec, saj je po objavi prvega javnega pisma zapisal: “Anonimke, trači s kolegijev direktorja Sove – déjà vu! Nekateri zdravijo frustracije: niso uspeli priti na funkcijo ali niso več na njej.” – “In zakaj sumimo,” nadaljuje(jo) avtor(ji) anonimke, “da je Črnčec, ki se v medijih zelo rad pojavlja kot velik zagovornik evropskih demokratičnih standardov, dejansko simpatizer tranzicijske levice ali pa celo orodje v njenih rokah pri rušenju stranke SDS in njenega predsednika? Naj vas ponovno spomnimo na nenavadno idejo Črnčeca in prekomerno ambicioznih njegovih mladeničev, ki so skušali pred časom pod krinko ideje o ustanovitvi Demosa 2.0 prevzeti oblast v SDS. In da svojo teorijo še dodatno podkrepimo z dejstvi, naj pojasnimo, da je Črnčec takoj po prihodu v SOVA na ključne vodilne položaje nastavil najbolj zakrknjene uslužbence, ki so svojo kariero začeli v nekdanji UDBA, njene standarde in način delovanja pa so prenesli v SOVA, seveda pa se ti gospodje v posmeh vsem prikazujejo kot največji zagovorniki demokratičnih vrednot.”

Ni kaj, hude obtožbe na račun nekdanjega direktorja Sove, ki sedaj nastopa kot publicist in ga mnogi volivci pomladnih strank cenijo zaradi politično nekorektnega pisanja o migrantih. Kot je zapisano v anonimki, si je Črnčec za najtesnejšega sodelavca “nastavil zakrknjenega udbovca S. J.”, ki se redno pojavlja na internih zabavah za izbrane uslužbence, na katerih se – tako anonimni pisec − ob ogromni količini popitega alkohola vrti komunistična glasba in časti nekdanji komunistični sistem in rdečo zvezdo. “Citiranih delov anonimke nismo lektorirali,” so zapisali v Demokraciji.

Dvoumen odziv D. Č.
Takoj po prejemu anonimke je urednik Demokracije Metod Berlec besedilo anonimke poslal Črnčecu in ga prosil za komentar. No, Črnčec se je odzval v slogu, ki takrat ni bil več tako presenetljiv: “Haha, Metod! Pozdravi Janeza!” Potem je besedilo anonimke objavil na Twitterju in zraven pripisal tudi svoj odgovor našemu uredniku, slednji pa je na to odgovoril: “To anonimko sem dobil na mejl očitno s Sove in sem te samo novinarsko vprašal za komentar. A, človek še vprašati ne sme več?”

Mnoge “tviteraše” s pomladne strani je tak sarkastičen odgovor precej prestrašil in tudi ujezil, češ da se spet po nepotrebnem ustvarja razdor na “desnici”. Toda ne pozabimo, da je Berlec prosil za komentar Črnčeca zasebno, ko anonimka sploh še nikjer ni bila objavljena. Črnec pa je potem vse skupaj objavil na Twitterju in spravil v javnost, s tem pa je bil tednik Demokracija videti kot nekdo, ki ustvarja konflikte na pomladni strani.

Takšen dvoumen in bizaren odziv nekdanjega predsednika Odbora 2014 se ni zgodil prvič. Že mesec in pol pred tem je urednik Demokracije Berlec Črnčecu poslal vprašanje, ali držijo namigi, da ustanavlja novo desno domoljubno stranko. Odgovor je bil že takrat podoben: “Metod, haha. Med drugimi odgovori je moj odgovor tukaj.” Pri tem je dodal link do Reporterjevega spletnega članka, ki ga je napisal Boris Cipot. Šlo je za povzetek pogovora, ki ga je Cipot naredil za Top TV (oddaja Sreda v sredo, 17. julij 2016).

Črnčec je namreč takrat glede novih strank na “desnici” ter o svojem morebitnem angažiranju dejal, da sam o političnem angažiranju ne razmišlja, “zato pa podpira pojav novih političnih strank na desnici, da je čas za nove obraze, ker so se obrazi, ki so v slovenski politiki že več desetletij, preprosto izčrpali, ni več prave energije in pravih idej, zato kot država in narod stopicamo na mestu.” Koga je pri tem imel v mislih, ni pojasnil, zato je odgovor precej dvoumen.

V samem intervjuju je sicer nastopal z izrazito pomladnimi stališči, namige o njegovem strankarskem angažiranju pa je med drugim sprožil izstop Andreja Čuša iz SDS maja letos, saj se je govorilo, da naj bi Čuš ustanavljal domoljubno desno stranko po vzoru nemške stranke Alternativa za Nemčijo. Ker se je Čuš pred tem angažiral predvsem proti postavljanju migrantskih centrov na območju Ptuja in ker tudi Črnčec uporablja protimigrantsko retoriko, mnogi sklepajo, da morda celo skupaj pripravljata teren za novo stranko.

Čuš od izstopa naprej uporablja precej “virantovsko” govorico, s katero pobija svojo nekdanjo stranko in ji očita, da se ukvarja samo s preteklostjo, podobna stališča pa zastopa tudi t. i. mlada garda iz NSi, so zapisali v Demokraciji in dodali, da njihovi viri ob tem tudi opozarjajo, da tudi če se nova “desna” stranka, ki bi jo eventualno ustanovil Čuš (in morda skupaj z njim Črnčec), na prihodnjih volitvah ne bi prebila v parlament, bi pod pogojem, da na volitvah doseže vsaj odstotek glasov, iz državnega proračuna prejemala finančna sredstva do naslednjih parlamentarnih volitev. Prav to pa bi Čušu omogočilo preživetje, če ne bi bil več izvoljen za poslanca.

Sprevržena resnica
A vrnimo se še enkrat k objavi sporne anonimke na Twitterju. Črnčec je bil prvi, ki jo je javno objavil, kar ni nepomembno dejstvo. Toda to še ni vse. Zgodba je dobila nadaljevanje v pamfletu, ki ga je ta teden objavil rumeni časopis Svet24, ki je na naslovnico “nalimal” prvaka SDS Janeza Janšo s pripisom, da je “obračunal s prijateljem”, z drobnim tiskom pa je bilo pripisano: “Razkrivamo, zakaj se je prvak stranke SDS spravil na svojega podpornika Damirja Črnčeca, ki je po zaprtju Janše celo organiziral shode v njegovo podporo in zahteval, da ga izpustijo na prostost.” Glavna poanta zelo umazanega članka je torej v tem, da naj bi bil Janša tisti, ki je Črnčecu porinil nož v hrbet, saj obračunava z njim preko anonimk in z grobimi osebnimi diskvalifikacijami. V samem članku je navedeno, da je Janša v zadnjem času obračunal tudi z Romanom Leljakom in Jožetom Dežmanom (kako, pa ne piše). Kot piše neznani avtor članka (na koncu podpisan v oklepaju: ms), Janša Dežmana in Črnčeca obtožuje, da Arhivu RS nista izročila celotnega gradiva iz Sove, vendar naj bi Janša ob tem pozabil na dve pomembni dejstvi: da je gradivo, izročeno leta 2013, omogočilo razkritje ugrabitve in umora Stjepana Crnogorca, prav tako naj ne bi bilo v mandatu prve Janševe vlade nobenih predaj gradiva. Avtor članka nato nadaljuje z anonimko, ki smo jo že opisali in citirali, vendar ob tem pokaže s prstom na SDS, češ, primerjali smo anonimke iz Sove in samo pri tisti, ki jo je prejela Demokracija, je “dodan odstavek, ki so ga očitno prilepili zaskrbljeni uslužbenci predsednika SDS. V skladu s svojo staro prakso lepljenja za diskvalifikacijo drugače mislečih.” V članku kar mrgoli skrajno bizarnih primerjav Janše s Hitlerjem in Lukašenkom pa tudi s Titom, češ da želi biti Janša dosmrtni predsednik SDS. Po trditvah iz članka naj bi Janšo zmotila kolumna Damirja Črnčeca decembra lani, ko je predlagal, naj se izčrpana generacija iz Demosa umakne, saj je po četrt stoletja utrujena zaradi bojevanja v nepoštenih bitkah. Torej: dosedanji politiki pomladne strani naj postanejo novi “strici iz ozadja”, v ospredje naj stopijo “nečaki”.

Izšolan obveščevalec
Glede na to, kako članek poudarja, da Janša javno obračunava s Črnčecem, smo to seveda preverili, so zapisali na Demokraciji, kjer poudarjajo, da niso našli ničesar. Znano je, da se predsednik SDS najbolj neposredno na dogajanje v Sloveniji odziva prek Twitterja, vendar pa tudi tam niso našli nobenih znakov, da bi bil s Črnčecem v (javnem) sporu.

Kdo je Damir Črnčec?
Preden nadaljujemo, je treba razčistiti, kdo je Črnčec in kaj počne. Širši javnosti je postal znan februarja 2012, ko ga je takrat sveže izvoljena (druga) Janševa vlada imenovala za direktorja Sove. Gre za 43-letnega Mariborčana, predavatelja, publicista in strokovnjaka za varnostna vprašanja, ki je precej časa deloval kot častnik Slovenske vojske, doktoriral pa je na FDV iz področja varnostnih služb.

Leta 2005 je postal direktor Obveščevalno varnostne službe na Ministrstvu za obrambo RS in to službo vodil sedem let, dokler ni postal direktor Sove. Z mesta direktorja je odstopil že po dobrem letu, marca 2013 torej, in se vrnil v vojsko. To je bilo tri dni po predaji nezakonito hranjenega arhiva Udbe v roke Arhivu RS.

Kot so poročali mediji, se je za odstop odločil sam in se vrnil v Slovensko vojsko, kjer je nato opravljal različne službe. Angažiral se je tudi kot civilnodružbeni aktivist in postal predsednik društva Evropska Slovenija, zatem pa je postal tudi prvi mož Odbora 2014. Pred dobrim letom dni se je z omenjene funkcije poslovil in jo predal Alešu Primcu. Kot že rečeno, je pred kratkim izdal knjigo Kresovi, kjer v kolumnah obravnava predvsem migrantsko vprašanje. Deluje tudi kot visokošolski učitelj, saj je na Fakulteti za državne in evropske študije izredni profesor na področju nacionalne in mednarodne varnosti ter predstojnik katedre za nacionalne in mednarodne varnostne študije.

Zadržano arhivsko gradivo
Vrnimo se še enkrat k članku, ki napada SDS: kdo bi lahko stal za člankom, če ne Črnčec sam, in kakšne motive naj bi imel avtor? Morda se odgovor skriva v tem, da je pred nekaj meseci predsednik parlamentarne komisije za nadzor nad varnostnimi in obveščevalnimi službami Branko Grims (SDS) pri nadzornem obisku na Sovi menda po naključju dobil v roke ta dokument, s katerega pa je bila nedavno umaknjenega oznaka “strogo zaupno”.

Gre za sporazum med Sovo in Arhivom RS o predaji arhivskega gradiva SDV, ki je nastalo pred 17. majem 1990. Omenjeni sporazum ureja popis in pregled dokumentov, ki bi jih morala Sova predati arhivu, vendar se v drugem členu skriva tudi zanka. Namreč, “če je dokument izpred mejnega datuma (17. 5. 1990, op. G. B.) priloga dokumenta, nastalega po mejnem datumu, velja nedeljivost dokumenta ter priloge in se takega dokumenta ne preda.”

In sedaj vprašanje: kdo lahko arbitrarno odloča o tem, ali se dokument lahko preda ali ne? Kot trdijo viri Demokracije, naj bi prav zaradi te določbe Sova še vedno imela precej arhiva SDV. Sporazum sta podpisala tedanji direktor Sove Damir Črnčec in tedanji direktor Arhiva RS Jože Dežman, in sicer 7. februarja 2013, za njegovo vsebino pa je očitno vedel zelo ozek krog ljudi vse do pred kratkim, ko je informacija o vsebini sporazuma očitno prišla tudi do Janše, ki je za tednik Demokracija pojasnil, da za ta sporazum sploh ni vedel (čeprav je bil takrat še predsednik vlade, op. G. B.), vendar je že na prvi pogled vidno, zakaj.

Janez Janša: “Sporazum je namreč nezakonit in ga vlada nikoli ne bi potrdila. Direktorja dveh državnih ustanov nimata pooblastil, da s sporazumi določata oziroma urejata stvari drugače, kot je določil zakon. Še posebej pa je podpis takšnega sporazuma sporen, ker se ta zloraba pooblastil ni zgodila prvič in je bilo zato februarja 2013 povsem jasno, da takšno ravnanje ni pravilno. Postavlja se vprašanje, kako je mogoče, da sta dva državna funkcionarja, ki smo jima zaupali odgovorno delo, zavestno zlorabila položaj. Ni druge logične razlage, kot da gre ali za izsiljevanje oziroma za strah pred dolgo roko nekdanje Udbe ali pa za zavestno sodelovanje z njenimi podaljški.”

S sporazumom proti zakonu
Zgodovinarka Tamara Griesser Pečar pa je dejala, da je za sporazum izvedela šele pred kratkim, je pa po njenem mnenju popolnoma nesprejemljiv, saj po njeni presoji nasprotuje takrat veljavnemu arhivskemu zakonu. “Dokumenti, ki so bili priloženi v poznejše dosjeje, nastali pa so pred 17. majem 1990, bi po zakonu morali biti dostopni. Sporazum odpira možnost, da se skrivajo pomembni dokumenti in se tako onemogočajo oz. preprečujejo zgodovinske raziskave določenih dogodkov,” je bila jasna Griesser Pečarjeva.

Podobnega mnenja je tudi zgodovinarka Andreja Valič Zver s Študijskega centra za narodno spravo, saj je tudi ona izvedela za sporazum šele pred nekaj tedni. “Tudi sicer je bil Študijski center za narodno spravo izključen iz procesa predajanja nekdanjega gradiva Službe državne varnosti Arhivu Republike Slovenije (ARS). Ob predaji dela gradiva Sove v ARS sredi marca  2013 smo sodelavci Študijskega centra za narodno spravo z odobritvijo arhivske komisije nemudoma skenirali predano gradivo, ki ga od tedaj dalje uporabljamo v znanstvenoraziskovalne namene,” je razložila Valič Zverova, ki dodaja, da ni povsem jasno, kako je prišlo do sporazuma med ARS in Sovo ter zakaj o tem niso bile obveščeni pristojne institucije, javnost in predsednik vlade.

Andreja Valič Zver: “Dejstvo je, da se je brez vednosti tedaj vladajoče desnosredinske politike, stroke in javnosti zgodil sporazum, ki preprečuje dostop do arhivskega gradiva Sove, ki bi moralo biti predano ARS. Gre za zaušnico vsem, ki smo si v referendumski kampanji leta 2014 iskreno prizadevali za odprtost arhivov tajne politične policije, predvsem pa gre za kontinuiteto nepojmljivega oviranja vpogleda v drobovje totalitarnega komunističnega režima.”

Preventivna vojna?
Iz navedenih izjav je mogoče razbrati odgovor na vprašanje, zakaj je prišlo do “preventivnega” napada časopisa Svet24 na Janeza Janšo, češ da je porinil nož v hrbet Črnčecu – v resnici pa se je zgodilo ravno obratno. Iz vsega dogajanja lahko sklepamo, da je ob oddaji besedila sporazuma v roke Grimsu nekdo iz Sove informiral Črnčeca o tem, da bo njegova “vojna tajna” razkrinkana.

Je torej za zadnje dogodke kriva slaba vest nekoga? Naj ob tem povemo, da je Črnčec prej omenjeni članek iz spletne izdaje časopisa Svet24 zabeležil na svojem računu na Twitterju takoj v torek zjutraj. Ob tem se postavlja vprašanje motivov za takšna ravnanja. Zakaj se je Črnčec “vnaprej” prek medija iz Odlazkovega medijskega imperija zavaroval z obtožbo, da Janša z njim obračunava?

Ker je Črnčec strokovnjak za varnostna vprašanja in je v svoji karieri deloval tudi kot vojak, verjetno zelo dobro pozna pomen pojma “preventivna vojna”. Ker je ob tem tudi izšolan obveščevalec, zgodba dobi še novo dimenzijo. In ta zgodba se bo zagotovo nadaljevala.

J. F. (Povzeto po tedniku Demokracija.)

 • dež

  Kam so izginili vsi komentarji od zjutraj ?

  • tinta

   dežuje :)))

  • tohuvabohu

   Lahko si zlistaš vse svoje komentarje in potem pri vsakem od njih lahko pritisneš View in discussion. To je še dosegljivo.

  • star profi

   Evo me, na kavo sm šel.

 • Osti jarej

  who the fuck is J.F. :-)

 • dr Janez Sveti

  UDBA.
  Dr Janez Sveti vesoljc

  • star profi

   Ne, Dr janez Sveti UDBAŠ hehehe

 • star profi

  A to je slučajno Janez dal komando da se zdaj razkrije Črnec da je ČRNA OVCA med janozivimi ovčkami ? On pa pastir .

  • tinta

   pa ne boš še nehal tule gobezdat?

   • tohuvabohu

    Ne more. Ima pogodbene obveznosti.

    • star profi

     in roke

   • star profi

    sam vpršm. A ne smem?

   • Viktorh

    Žal, je kronik iz Polja.

 • Olga

  Prozorno, da bolj prozorno ne more biti! Eni opravljajo svojim nalogo tam, drugi pa na našem portalu! Vse je iz istega gnezda! Plačnik je isti! Vzrok in cilj sta ista!
  Oblast levih in privilegiji!!!

 • ljubinica

  Kje so prejšnji komentarji?
  Kdo je ukazal brisati konentarje?

  • Krtača17

   udba

  • tohuvabohu

   Komentarji so še, le članka ni.

 • janez cepec

  ja takle mamo. Ljubljeni vodja usakga, ki mu upa javno povedat, da je njegov čas minu, de je trouble maker, bolestno zazrt u preteklost, takoj oćrni (smola za Črneca), ga pšroba diskvalificirat, etc-. Črnec je biu direktor sOVE, dej pa JJ bluzi, da nji predau useh dokumentov arhivu. Ljubljeni vodja, bi rad vidu, de bi jih predau njemu, tko kot Brejc

 • Viktorh

  Viktorh 4 hours ago

  Človek s tako bliskovitim napredovanjem postane samovšečen, dobi občutek, da je najboljši, da mu nihče nič ne more:
  – Rojen 173
  – svojo poklicno kariero je začel kot slovenski častnik po končani Šoli za častnike vojnih enot in Šoli za častnike Slovenske vojske.
  – Leta 1999 je s 26 leti postal najmlajši poveljnik kontingenta Slovenske vojske v tujini in poveljnik prve enote Slovenske vojske, ki je v tujini prejela bojni prapor. Prevzel je vodenje 5. kontingenta Slovenske vojske v mirovni operaciji Organizacije združenih narodov na Cipru (UNFICYP).
  – Leta 2005 je postal direktor Obveščevalno varnostne službe Ministrstva za obrambo (OVS) .
  – Leta 2010 mu je takratna vlada potrdila drugi petletni mandat na čelu OVS. V njegovem mandatu je OVS v Sloveniji med drugim gostila srečanje direktorjev obrambnih obveščevalno-varnostnih služb Nata.
  – Februarja 2012 je postal direktor Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (SOVA). Z mesta direktorja je odstopil marca 2013, TRI DNI PO PREDAJI NEZAKONITO HRANJENEGA ARHIVA KOMUNISTIČNE TAJNE POLICIJE – SLUŽBE DRŽAVNE VARNOSTI ARHIVU REPUBLIKE SLOVENIJE.
  – V tem obdobju je bil nacionalni protiteroristični koordinator ter vodja sekretariata Sveta za nacionalno varnost RS.
  – Od marca 2013 do februarja 2015 in trenutno je svetovalec načelnika Generalštaba Slovenske vojske za obrambno politiko.
  – Damir Črnčec je izredni profesor za področje nacionalne in mednarodne varnosti ter obveščevalne dejavnosti na Fakulteti za državne in evropske študije.
  – Na fakulteti je predstojnik Katedre za nacionalne in mednarodne varnostne študije. Doktoriral je iz politoloških znanosti na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani.
  – Na številnih strokovnih usposabljanjih doma in v tujini je sodeloval kot udeleženec, nastopajoči ali kot gostujoči predavatelj, med drcentru za varnostne študije George C. Marshall, na Univerzi Harvard , Nacionalni obveščevalni univerzi in Univerzi Donja Gorica.
  – …
  Potem človek začuti moč, hoče več, ne izbira sredstev. Moč pa je v POLITIKI.
  Jaz bom raziskoval naprej in izvedel bom kam pes taco moli.

  • Franc Šink

   Kam pes taco moli? To bomo doživeli ne samo izvedeli.

 • Jovo Jamnica

  Panika. Po Črnčečevem čivku…

  Damir Črnčec
  ‏@DamirCrncec Sep 26

  Dobrota je sirota, pravi slovenski pregovor…
  ———————————-
  … je Janša objavil kar 161 (enstoenainšestdeset), lastnih in tujih čivkov!!! LOL

 • janez cepec

  Viktorh je spet pobrsku po svojih arhivih, to so zgleda tisti, ki jih je ljubljeni vodja uspeu dobiti med svojim vladanjem. ma pa Viktorh še maso enih papirjev iz svinčenih časou, ko je biu UDBOUC, in jih tud počas plasira, kokr kdej, po potrebi. S mu že reku, nej sam vahta de nau zamešu kešnih dokumentou, pa bo kešno svojo pizdarijo, ki joj devu po vosjk razkriu. je biu pač pr korit, dones, je na drug stran, bo pa gotou spet prešalru, če bojo rdečkarji zmagal

 • Viktorh

  “Je Črnčec z anonimkami udaril po Janši, da si je zaščitil hrbet?”

  To je bil prejšnji članek, ki je odstranjen zaradi…
  Tu pa je novi, hi, hi.

  • Jovo Jamnica

   Najbrže Črnčečevo maslo… :-)

   • Viktorh

    Več možnosti. Nekdo je klical, tu pa so se usrali.
    Ni pa veliko možnosti kdo je bil tisti.

    • Jovo Jamnica

     Pomenljivo, da se Janša na svojem twitter profilu niti enkrat ni obregnil ob to temo, niti je ni reklamiral…

     • tohuvabohu

      Zakaj pa bi? Naj vsak sam poje, kar je skuhal.

     • Jovo Jamnica

      Samo opazujem, nič drugega… Zgodaj je še za sodbe.

     • tohuvabohu

      Ne razumeš. Sprašujem, zakaj je pomenljivo.

     • Jovo Jamnica

      Poglej zgoraj…

     • tohuvabohu

      Ja, in kaj sklepaš iz tega? Kajti če rečeš “pomenljivo”, imaš nekaj za bregom.

     • Jovo Jamnica

      Jaz imam malo za bregom, v primerjavi s tem…

      Roman Leljak

      Ali za to JJ ni vedel? Kljub javni objavi – tajni sporazum
      ——————————–
      https://twitter.com/RomanLeljak/status/781753006786129921

     • dvanajstzvezdic

      Včasih mi je pa žal, da nisem na twiterju. Zanimiva igra.

 • Olga

  Vsi na volitve! Volimo desnico in postavimo tiste, ki škodijo Sloveniji na smetišče!

  • Jovo Jamnica

   Olga

   6 hours ago

   Vse v stilu, oslabiti desnico! Ta desnica je trenutno le SDS!
   Spet spletke, spletkarji morajo pa zgodaj začeti, saj je cesar – Cmerar že čisto gol!
   Bodimo državotvorni in ne nasedajmo njihovim poskusom!
   Podprimo SDS z njenim predsednikom! Dokazali so že, da so edina pametna alternativa za Slovenijo!

   • Olga

    Pozorno spremljate! Lepo! Hvala, da mi delate reklamo! Še vedno mislim isto! Le oslabiti desnico ni moje! Je vaš dodatek!

    • Jovo Jamnica

     Seveda pozorno spremljam… :-)

 • Jovo Jamnica

  Roman Leljak
  ‏@RomanLeljak 4h

  Vsi napadi na Damira Črnčeca so strel v koleno.
  https://twitter.com/RomanLeljak

 • Rožle

  ‘Združeni narodi potrebujejo Danila Türka’
  Kure pa že kar fejt norijo …

  • star profi

   Ugledna strokovnjakinja za mednarodno pravo je v Washington Postu objavila članek v podporo nekdanjemu slovenskemu predsedniku Danilu Türku, ki se poteguje za mesto generalnega sekretarja ZN. Po njenem mnenju je več kot vreden naslednik Ban Ki Muna.

   • Olga

    Si je članek plačal z našim denarjem?!

    • Rožle

     Glavni pokrovitelj…Forum 21

    • von Rhein

     Stavim,da je.

     • star profi

      Jest tud. Tud zaradi drugorazrednih mrtvih ljudi. Ravno take amerikanci in Rusi rabijo ki se ne bodo preveč ukvarjali z morijami ki jih delajo na bližnjem vzhodu. Nekoga ki bo sam jokal kako amerikanci in rusi pobijajo posredno ko dajejo drugim orožje NE POTREBUJEJO.

  • tinta
  • tinta

   O včerajšnjem obisku Mednarodne opazovalke za človekove pravice v primeru Novič, ker je gospod že poldrugo leto v zaporu brez dokazane mu krivde pa v nobenem mediju nič

 • soc

  Pozicija: Sem desničar. Konzervativni intelektualec, tradicionalist. Sovražim iz srca vse totalitarizme. Z izjemo tistih nekaj let prehoda iz Juge v Slovenijo nisem bil nikoli član nobene stranke, v tistem času pa eden prvih nekaj ducatov Slovenske demokratične zveze in njen lokalni kandidat na prvih “svobodnih” volitvah. Volil sem SDZ, v nadaljevanju SKD in NSI. Od smrti Bajuka in klavrnega moralnega bankrota NSI sem volilec SDS.

  Z veliko žalostjo opažam, da se je na strani protikomunistov, strani diskontinuitete torej, v zadnjega dobrega pol leta sprožilo lepo število mehanizmov, ki jih partijska kontinutieta, Novi razred, potrebuje za vzdrževanje svoje oblasti za fasado “demokracije”.

  Zgroženo berem obračunavanja v Reporterju, kjer Maja Sunčič in Boštjan Turk poimensko in z vso ostrino na meji dobrega okusa (Sunčičeva običajno tudi krepko preko nje) očitata vidnim ljudem na desni, da so pravzaprav orodje kontinuitete. Kar naenkrat so Možine in Dežmani v svojem bistvu branilci Novega razreda. Za Sunčičevo razen nje v Sloveniji pravzaprav sploh ni prave desnice.

  Zdaj se je začelo še v Demokraciji in na relaciji Črnčec – Janša.

  Ne vem, kdo je pravi in kdo podtaknjen. Nikogar od ljudi, ki se med seboj obmetavajo s podtaknjenci tudi osebno ne poznam. Sem pa zgrožen nad dogajanjem, nad nadaljnjim popolnim sesuvanjem desnice v odsotnosti odmevnih političnih procesov, v času, ko se odvija razplet slovenske privatizacije v korist omenjenega Novega razreda, v času, ko so pripravlja še uzrupacija Ustavnega sodišča in povratek Bettetove v igro za Maslešovo naslednico.

  Vem pa, kdo ima od tega korist in kdo neti ta obračunavanja. Očitno na Slovenskem ni težko voditi ljudi na vrvi za seboj, tudi tiste, ki mislijo da hodijo po svoji poti…

  • tinta

   Zelo dobro povedano.
   Sami pljujemo v lastno skledo. Se res ne zavedamo, da to za samo desnico ni dobro ?
   Razmislimo, kaj se v resnici dogaja z nami………. strnimo vrste…. in začnimo znova. !
   Pozabimo zamere, ker nam samo škodujejo !!!

   • Olga

    +++++++++++++

   • dvanajstzvezdic

    Vprašanje je kakšno breme preteklosti nosi vsak politik na zdajšnji desnici?

  • tohuvabohu

   Dobro in natančno opažanje. Tudi mene blazno moti pisanje BMT in Maje Sunčič. To res nikamor ne vodi. Zlasti Sunčičeva se striktno drži metode “ad hominem”. Nikoli ne pove nič o lastnih (političnih ali drugih) pogledih, ampak samo neusmiljeno obračunava.

 • Osti jarej

  strahopetnost sprašuje: ali je varno? preračunljivost sprašuje: ali je politično? nečimrnost sprašuje: ali je priljubljeno? vest pa sprašuje: ali je prav? in pride čas, ko moramo zavzeti držo, ki ni niti varna, niti politična, niti priljubljena, toda moramo jo zavzeti, ker vest govori, da je pravilna.«
  martin luther

  **
  a ni že čas?

 • Duhec

  Norčujete se iz svojih bralcev. Mogoče bi lohk šlo skoz, če bi obstajala kvaliteta.

 • fmg9

  Nova24: morda bi bil čas za soočenje. Črnčec bi najbrž prišel…

  • Olga

   Janša je pa dokazal, da vedno pride!

   • fmg9

    Ja, saj ravno zato…Oba bi prišla. (Ali pa vsaj po kvalitetni telekonferenci.)

    • Olga

     Se strinjam!

   • FraterMagnus

    ja na svojo tv bi bilo pa čudno da nebi, ne

 • ljubinica

  Slovenska desnica je strahotno naivna.
  Misli, da je nemoralna politika slovenskih levakov nekaj tipično slevenskega.
  In da je svetovna politika, zlasti ameriška, nekaj čisto drugega …
  Zdaj npr. ponavljajo, kako Danilo Turk nima nobenih možnosti. Meni, ki nisem noben politični analitik , se pa že kar nekaj časa dozdeva, da bodo izbrali prav DT …
  Zato me članek v Washington Postu, da je DT idealen kandidat, ni presenetil.
  Poglejmo zakaj:
  – Velja prepričanje, da je na vrsti za GS nekdo iz Vzhodne Evrope (kamor na žalost prištevajo tudi Slovenijo) . Zlasti Rusija na tem vztraja.
  – Hoteli so sicer žensko, ampak primerne nimajo. Bolgarski kandidatki nasprotujeta Izrael in judovski lobi, ker da je bila kot funkcionarka ZN nenaklonjena Izraelu. Novozelandčanki nasprotuje Rusija, Južnoameričanki poleg Rusije tudi VB, zaradi Falklandov ….

  – Portugalcu nasprotuje Rusija. Veto.

  – Slovaku nasprotujejo ZDA. Slovaški premier Fico je za ZDA preveč proruski, Fico je v Moskvi (ko je lobiral za Lajčeka) menda izražal protiameriška stališča ….

  – Srb Jeremić ima odlično biografijo (vse kaj drugega kot Turkova!), ampak nasprotujejo mu ZDA, ker je nasprotoval odcepitvi Kosova od Srbije.

  Kdo ostane? Ostane ODLIČNI kandidat DANILO TURK.

  Ameriški vplivni Wadhington Post mu že poje slavospeve:https://www.washingtonpost.com/news/global-opinions/wp/2016/09/29/the-united-nations-needs-a-leader-like-danilo-turk/?utm_term=.1eec284432ed
  *****************
  Pišejo, da je DT odličen kandidat tudi zaradi njegovega zavzemanja za spoštovanje ČLOVEKOVIH PRAVIC …..
  Za kozlat.

  • Olga

   Zanimivo bi bilo videti, kdo je napisal članek, kdo ga je financiral in za koliko?! Mislim, da že vem!

   • ljubinica

    Še ena naivnost. A misliš, da imajo naši levaki tak vpliv, da ameriški WP objavi od njih naročen članek ???????????????????
    ha ha ha
    Pogledala sem, kdo je avtorica. Ruth Wedgwood.
    Zdaj pa presenečenje zate: To ni levičarka niti demokratka. To je trda neokonservativka.
    Prvi ji je interes Izraela.
    Podrobnosti si lahko prebereš tule:http://rightweb.irc-online.org/profile/wedgwood_ruth/
    Zakaj ameriška trda desnica hoče DT? Zato da ga bo po svoje usmerjala. DT bo izdal vse, tudi naše levake skupaj s Kučanom ….. Ruth že ve ….

    • Olga

     Udba ima nekaj proračunov zunaj!!! Kdo je šel v Izrael s Kacinom?! Kučan!

     • dvanajstzvezdic

      ZDA vejo vse o Turku in vse o UDBI. Če so žvižgači ščivkali Grimus so tudi CIA-i za prgišče denarja. Bo CIA Udbo in Turke zelo lahko usmerjala, drugače bo domača javnost zvedela vse in še več. Linč jim ne uide.

     • ljubinica

      Ne smeši se. Udba nima toliko denarja, da kupi WP.
      Če je DT ameriški izbranec, potem je to zato, ker je to v AMERIŠKEM interesu ne pa v interesu nekega kučkota ….
      BTW: Ruth Wedgwood je specialistka za ameriški interes .

  • dvanajstzvezdic

   Odličen prispevek. Tako to je.

  • dvanajstzvezdic

   Samo kljub temu pa šah igra še ni zaključena. Rusi lahko dajo veto. Kaj ostali dobijo od tega kosa pogače?

  • elh

   Kaj pozitivnega sploh lahko rečeš za to organizacijo? Kakšne rezultate in zasluge imajo? Kaj so storili v zvezi z ISIS-om, kaj so storili v zvezi z izseljevanjem iz Afrike, Bližnjega vzhoda? Zakaj je to potrebno? Podpirajo brisanje identitete Evrope, evropskih držav. Ali so kader pogasiti katerokoli vojno, spopad?
   Kaj so sploh kdaj res pozitivnega storili? Lahko delajo samo gnile kompromise. Za tako nekoristno organizacijo je DT odličen kandidat. Njegova liga. Vprašanje je, če tako nekoristno organizacijo sploh ima smisel vzdrževat z njenimi bogato plačanimi uradniki vred.

 • Marija

  Kučan zopet odstranjuje JJ, ker misli s svojo glavo in noče sodelovati s hudičem, ker potem te ima hudič v oblasti tako kot Črnčeca, Šetince, saj ni dovolj prostora za vse našteti. Če naredijo kar hoče kaka mednarodna služba ali dobri posli. Leljak mu zdaj koristi, ker mu spravlja s poti staro udbovsko gardo, potem Cerar uredi še ustavno sodišče, kučanlandija na vidiku. Državna uprava že sedaj kaže oblast, minejo leta da kaj urediš, se norčujejo ,ko jih opozoriš na zakone in roke. Za zdravnika rabiš veze ali denar. Vse kot pred 91 letom, korupcija cvete. Pa samo ene prave volitve bi bile potrebne in volilci namesto zombijev, ki ne vedo kaj je za njih najboljše. Bog nam pomagaj!

 • Krtača17

  SDS-SMC jevci se že kar malo v župane zaletavajo v Škofji loki. Zadnji stadij razpada…razkroj….

  • Olga

   Ta je zdaj vaš! 2006 je izstopil iz stranke SDS! 10 let!!!! Verjetno eden od kvote, ki jih je nastavila…

  • garfi

   ne zmoreš resnice

  • Anthon

   Naivnež!

 • Andrej

  No, če so imena pisana “po madžarsko” in pismo kaže na slabo znanje osnov slovenskega jezika – kaj pa če je pismo napisal kakšen Orbanov strokovnjak za propagando in so to potem prevedli “domoljubi”? Ti so najbolj znani po slabem znanju osnov slovenskih začetnic, vejic in sklonov.

  • soc

   Očitno je torej največja koncentracija domoljubov na STA. Malo me preseneča le to, da se priimki večine odličnih novinarjev tega mogočnega možganskega trusta končujejo na -ić.

   Srbska Tiskovna Agencija? Potem bo res držalo glede domoljubov.

 • dvanajstzvezdic

  Rešitev: totalna ilustracija. V politiko, sodstvo, parlament lahko pride samo polnoletna osaba. Letnik rojstva > 1991. Pa bolje je imet zelene neizkušene kot pa izkušene udbovce iz vseh vetrov.
  Drugača pa draga desnica. Kar naprej tako in totalno razsulo (ne samo politično ampak tudi moralno) bo kmalu prišlo

  • Anthon

   Ti pa prav veš! Si že kdaj slišal za latinščino, za Slovar tujk, za kaj takega?

 • ljubinica

  Tole je zanimivo:
  (Tudi Ruth je Judinja! In če ima Turk judovsko podporo, je zmagal!)
  Rudy Giuliani named three more Jews to his foreign policy adviser team.
  Ruth Wedgwood, Michael Rubin and David Frum were among seven
  additional advisers named Thursday by the former New York mayor’s
  campaign for the Republican presidential candidacy.
  Wedgwood, like Giuliani a former federal prosecutor, is a terrorism
  expert at Johns Hopkins University. Rubin, now an Iran-Iraq specialist
  the American Enterprise Institute, was employed at the Pentagon at the
  outset of the Iraq war. Frum is a former speechwriter for President Bush
  who helped coin the phrase “Axis of Evil.”
  They join a staunchly neo-conservative team that includes Martin
  Kramer, an Israeli-American Shi’ism expert who wrote a book several
  years ago faulting the U.S. Middle East academic community for failing
  to anticipate the rise of al-Qaeda; Norman Podhoretz, a founder of the
  neo-conservative movement, who counsels a military strike to stop Iran
  from developing a nuclear program; Stephen Rosen, a Harvard University
  national security professor, and Peter Berkowitz, a law professor at
  George Mason University in Virginia.

  • star profi

   A pol bo zgleda drugorazredni zmahal ? No niti nisem presenečen, pa sm upal da le ne bomo slovenci tolk prpomogli k razpadu tega sveta. Pa sm se zmotu.

  • Olga

   Sorosova čorba! S Turkom bo laže potekala Islamizacija! Regija se bo sprostila in bodo imeli Judje mir! Politika!

   • tarantela

    Čist iz firbca Te vprašam, kaj je narobe z Judi, da jih ne marate? Tega sploh ne razumem.

 • FORT WORTH

  Ampak,kot vse zgleda ni vse skupaj nic drugega,kot levicarsko taktiziranje, nagajanje in povzrocanje zdrah.
  Ustvarjanje zmede in zamegljevanje je njihova specialnost v domeni z novinarji-prostituteki,ki hocejo ustvarjati javno mnenje.
  Marsi kaj jim je ze spolzelo iz rok in jim se kar polzi…
  Daje jih huda panika…

 • tarantela

  Včeraj sem se pred izložbo ustavila in opazovala čevlje. Za mano sta se ustavila dva možakarja in se sklanjala drug k drugemu in si nekaj šepetala, pol je pa eden rekel: “tak, harašo, da svidanja!” mislim, da so ruski vohuni že tuki.

  • FORT WORTH

   Mogoce sta vohljala za tabo… (:-))))

   • tarantela

    Jej, jej, morm merkat! Pa Ti tud merki, nkol ne veš…

  • Rožle

   Pa ti razumeš rusko ?

   • tarantela

    Tak-tak., imam jih na sumu, da nas opazujejo že povsod, zdaj že tudi s pockemoni.

    • Rožle

     Da nista bla to spet unadva udbovca, ki jih tudi zadnjič Sveti opazoval….in sta se pretvarjala, da sta Rusa…

     • tarantela

      Nimam pojma, počakva, da se sam oglasi. Tud, če bi vedla, ne morem preko PC, so hudiči povsod.

 • antimur

  Enkrat bomo morali odkrito obračunati s takšnimi zahrtneži kot je Črnčec in vodstvo NSi, seveda tudi njihov podmladek ne bo ušel roki pravice. Vsem tem izdajalcem pa iz srca:”Marš v kučanistično pizdo!”

  • tarantela

   A si mogoče član SDS? Če si, potem preberi, kaj si napisal in pomisli, da zaradi takega pisanja ljudje volijo druge stranke.

   • star profi

    To oni tako razmišljajo. Ne morš jim pomagat. Počutijo se izdane in sovražijo še najbolj tiste ki so jih enkrat podpirali zdaj jim pa kažejo hrbet. To pomeni da živijo pod hudim duhom in še ni prišlo do katarze in osvobajanja.

    • tinta

     Tebe tudi stalno muči hudi duh, če celo ne ti njega. ?

     • star profi

      Obojestranska je ta ljubezen ja. Tako kot piše v gen 3 15.

     • tinta

      Lorberjevci se hitro povohate.

    • tarantela

     Prebujanje bo hudo.

   • antimur

    Kako ne razumeš, da ni potrebno biti član nobene stranke, da sovražiš izdajalce. Zato je dovolj da si domoljub. Ne, nisem član SDS, če bi se pa odločil, da bi se včlanil v katerokoli stranko, bi bila to SDS. Kajti to je edina stranka, ki spoštuje tako domoljubje, slovenstvo in pravičnost. Ti še pa kar voli izdajalce in antislovence, na žalost je to tudi tvoja pravica, saj živimo v demokraciji, a ne. Zato se pač sprijazni, da smo tudi ljudje, ki izdajalce sovražimo.

 • APMMB

  Zadeva se je pregrela. Prav gotovo so daleč od resnice in nujo je hitra razjasnitev. Tako Janša, kot Črnčec se morata odzvati javno in pojasniti svoje videnje afere.

 • APMMB

  Ali poznamo člane slovenske delagacije na pogrebu Šimona Pereza?

 • garfi

  svet24 ima stalno JJ in SDS na prvi strani
  Črnec bo moral pojasniti zadeve

  • Olga

   Tako vsaj prodajo svoj zmazek!

   • star profi

    Mal majo še heroje. Če Cerar al pa Kučan kaj propagirajo o herojih potem lahk v kratkem pričakuješ kakšne jame in morijo. Tako pač je. To se trži.

  • tinta

   Seveda, da jih bo. Z veseljem. Zakaj pa ne ?

 • Duhec

  Fajn bi blo, da vse rešita na štiri oči… pa Črnčec temu zelo verjetno ne bo naklonjen.

  • star profi

   Mel bi pamet. Prepričat prepričane. Janšisti so slepi, oni verujejo doktrini, ta se pa ve kakšna je. Gdo to doktrino vodi ni pomebno.

   • tinta

    S slovenščino pa si ti malo skregan, kajne ?

    • star profi

     Jest ? Ne prav dobro mi gre in uporabljam zvrst slovenskega jezika ki se uporablja v neformalnih pogovorih. Vidm bolj da vas niso naučili kakšne zvrsti jezika se kje uporabljajo.

     • tinta

      Tudi tipkovnica te ne uboga.

   • Duhec

    Ne razumem kaj želiš povedat….

 • Sredinec

  Takšne zgodbe lahko nastanejo le v krogih, kjer mnenja in stališča ne štejejo nič. Šteje le pripadnost.

 • tarantela

  Janša bo vsak cajt sam.

  • Osti jarej

   bojda 20 jurjev očiščenega?!?
   torej 10jurjev volivcev?!?

   • tarantela

    Al pa nemara stečaj?

    • tinta

     plesni tečaj.

     • tarantela

      za solo

  • tinta

   Kaj ? Janša samo s prstom pomiga pa so takoj vsi okoli njega.

  • Duhec

   Vsaj vedu bo, da je…. vse je za neki dobr.

  • Andrej

   Bo pač sam,tarantela bolje sam,kot med norci,ki ne vedo zakaj živijo,morda še vedno za tita,za partijo pa še mal za bergzwerga iz murgelj!Ali imaš za cigarete?

  • garfi

   pajkov nihče ne mara

 • Osti jarej

  Šef FBI na smrtni postelji razkril zločine chemtrailsov

  Nekdanji vodja FBI Ted Gunderson je pred smrtjo javno povedal, kaj so chemtrailsi in še mnogo tega. Preprosto ni mogel biti več tiho, saj ga smrti ni noglo biti več strah.

  “Chemtrailsi so zločin nad človeštvom, zločin elite, ki s tem uresničuje zmanjšanje števila prebivalstva na našem planetu. Da so zaživeli na polno je zasluga Združenih narodov, ki so to dosegli, da je zločinsko dejanje nekaznovano. Amerika in Evropa sta nazorna primera teh zločinov, žal, bil sem tudi sam udeležen pri tem, ker sem opravljal tako službo. Predvsem v ZDA zdaj uporabljajo brezpilotna letala, ki množično vsako jutro vzletijo iz vojnih baz po celi Ameriki. Seveda pa ni namen chemtrailsov samo zmanjšanje človeštva, pač pa služi tudi kot orožje za vzpostavitev diktature, ki jo v ZDA že občutimo na polno. Samo en podatek vam bo zaladenil kri – ZDA so zgradile 800 FEMA kampov /medtem so jih že!/, kjer bodo množično naseljevali zapornike, napolnili pa so jih s 30.000 giljotinami!! Da, za smrtno kazen bo po novem zagroženo obglavljenje, kot v Savdski Arabiji. Polovica teh giljotin je že nameščenih, polovica pa uskladiščena v Georgiji. Ker vemo, da vlade nimajo glavne besede je treba nekaj narediti, da se odstrani elito, odstrani chemtrailse, sicer je zares konec človeštva.

  Prav tako pa je vse pripravljeno, da se prekliče Zakon o državljanskih pravicah. Država je že sprejela zakone,ki:

  -omogočajo državi prevzeti vse načine prevoza na avtocestah in popoln nadzor avtocest, pristanišč in prevoznih sredstev

  -popoln nadzor nad mediji

  -popoln prevzem električne energije, plina, nafte in ostalih goriv, kot vseh kovin

  -popoln prevzem virov hrane in farm kot takih

  -vpoklicati množice državljanov v vojaške brigade pod popolnim nadzorom

  -prevzem vseh letališč in letal, tudi zasebnih

  -v popolnosti prevzem zdravstvenih, izobraževalnih in socialnih dejavnosti

  -pravico do preselitve prebivalcev iz njihovih domov na lokacijo, ki jo določi država

  – prevzem železniških prog in vseh javnih skladišč

  Kaj vam ostane?

  Dajmo se ob tem resneje zamisliti, kajti zgolj sanje nedolžne Marije z desetimi otroki so, da se nas to ne bo dotaknilo. Smo že zelo daleč na tej poti in morda, morda, če se združimo v odločnem boju proti chemtrailsom, najhujšim zločinom današnjega dne, bomo uspeli narediti še kaj, da rešimo sebe, svoje prijatelje in vse, ki niso v političnih krogih, da o zločinski eliti sploh ne govorim! Najprej pa ozključiti vse lažnivce na ARSU in vladnih pisarnah, ki vam dnevno lažejo o dogajanju na nebu! /virNSP//publish wall/

  https://www.youtube.com/watch?v=gR6KVYJ73AU

  http://uploads.publishwall.si/imgs_2/2016/09/30/publishwall_1475227585_8619009.jpg

  • Anthon

   Nehaj lepit svoje maloumne paberke po portalu!

  • dob

   Osti jarej, ne vem, če te bo sploh kdo jemal resno, v zvezi s tem, kar sicer tukaj opozarjaš.
   Ljudje imajo namreč vhgrajen refleks, obrambno zaščito pred takimi spoznanji. Po navadi si rečejo: saj ni mogoče,m da bi nas imeli v rokah takšni psihopati in sadisti. Demokratični sistemi vendar vsaj do neke mere proizvedejo vodje, ki so odgovorni, če morda ne povsem, pa vsaj deloma.
   Še sanja se jim ne, da nimajo dovolj domišljije, da bi zaznali, do kje sega pokvarjenost teh kreatur, ki zdaj upravljajo s svetom in z nami.
   Tako kot je komunizem namenoma proizvedel cele generacije idiotov, jih je tudi islam! In vse takšne združbe, naj sebe imenujejo demokratične ali diktature, so proizvajale idiote. To so počeli plansko in namenoma., In zdaj jih imajo in z njimi upravljajo. Po želji jih naščuvajo enega na drugega in karkoli se pri tem zgodi, gre njim v žepe! Če prodajajo mir, zaračunavajo mir. Če prodajajo vojno, zaračunavajo vojno. Profit naredijo v vsakem primeru.

   Najlaže je ljudi naščuvati enega na drugega, +da se polarizirajo. če jih vprašaš v čem je komunizem boljši ali različnejši od nacizma, se pa zmedejo, ker ne vejo. Komunizem je boljši, ker je zmagal. Če bi nacizem zmagal, bi bil pa nacizem boljši. Da med diktaturami v spopadu, ni razlik, in je zato vseeno, katera zmaga, se jim ne zdi pomembno. Da je demokracija samo, začetna, in potemtakem začasna faza diktature, ki ji bo sledila, se jim tudi ne zdi pomembno.

 • Osti jarej
 • Duhec

  Za Janšo je zelo zoprn podatek, da je celo bivši direktor obveščevalne službe postal njegov nasprotnik….

  • tinta

   Ne kliči vraga, no ! Saj nihče dejansko ne ve, kaj je v resnici.

   • Duhec

    Pa sej je bil cel cajt….

   • Osti jarej

    se strinjam…še janša ne…hehhhehhee

    • tinta

     trol

    • MEFISTO

     Hehehe je Petrovčev smeh.

    • Andrej

     Dejstvo je,da očitno edino Janša ve za kaj gre,da o resnici ne bi
     govorili in ravno v tem je point!Jarec ostane jarec!

  • Andrej

   Po napisanem sodeč,je le Črnec v zopernem položaju,saj veš piz..duni za
   dosego svojih ciljev prehitevajo svojo pamet,kolikor jo sploh imajo!

  • tramal

   v petindvajsetih letih se je otresil in preživel na tisoče napadov bedakov in izdajalcev pa bo še tega.

 • Jožef

  Baba čula baba rekla….

 • MEFISTO

  Očitno se res bližajo volitve.

  Ob tej priliki se bo desnica očistila.

  Vsi speči diverzanti in plačani izdajalci bodo prišli na plano.

  • Osti jarej

   ma,prime naj sebe za ovratnik in zadnjico,ter se fukne skozi vrata….še banova,ki ga je oboževala,ga je zapustila…

   • Andrej

    Janeza banova ni zapustila,po mojem mišljenju jo je na prijazen način
    odslovil in se ji zahvalil za sodelovanje,še odlikoval jo je,gospo banovo!
    Mislim,da je šlo po sledčem postopku:”An.ban,nič več podgan,vija,vaja ven!
    Osti,janšo je zapustila banova,nobene škode,tebe pa pamet,tudi brez škode!
    Janša bi se moral teh postopkov poslužiti že takrat,ko je ustvanavljal stranko in danes ne bi imel problemov z judeži!

 • MEFISTO

  Nicki moža tisočerih nickov pa spet onanirajo in drgnejo svojo ovelo kožo, ki ni ni uporabnna niti za brisanje šajb.

 • Duhec

  Janša je politik, na udaru odkar ve zase…. Črnčecu omogoči kariero (ki je sam, s svojim znanjem, brez vez neb mel nikol), Janši se godijo krivice… Črnčec, direktor obveščevalne službe, zdej bivši to ve in ne nardi nič. Kdo pa bi lohk z manj energije??? Od vsega začetka nista mela fer odnosa… Janša je bil pa itak spet naiven. Pa je mel vse jasno…. kdo, če ne on???

  • janez cepec

   a ja, JJ je Črnecu omogoču karjero, ne me basat. a mu je on doktorat napisu, bumbar naumn?
   dokler ga je veliki vodja nucu, mu je biu dobr, ko ga pa ni več ubogu, in mu je povedu, da b’ uhka počas izpregu, pa prepustu vodstvo kermu drugmu, poj pa udri po siromahu, brez milosti. tak je ljubljeni vodja, od nedavna tud prerok. tle pa nema Bog brata,JJ misle, de je njegov sin.
   poj pa ni več dobri pastir, ampak kaznuje ovce, ki mislejo s svojo glavo. kdo j’ tle naivn? ti.

   • Anthon

    Piši slovensko, ali pa se zapri v svojo brunarico in opazuj ovce.

    • Jovo Jamnica

     Naj piše, kakor hoče. Ni nujno brat…

     • Anthon

      To pa zagotovo ni tvoj problem.
      Možno je dokazati, da zdrav človek ne pisari javno tja v tri krasne, če še ne veš.

    • janez cepec

     ovca, ne becek si ti, očitno te j’ dobri pastir mau na sonce spustu, de meketaš tle ukol

     • Andrej

      Cepec,je cepec,človek se pač rodi z genetsko napako,kar še kaj
      napiši cepec,duhovit pa ravno nisi,cepec.

     • janez cepec

      ja uhka bi ti še kej napisu, pa nauš kapiru, ke si zaplankan, nimaš svoje pamet, ampak je zate eno in edino merodajnpo, kar pogrunta vaš prerok

   • Duhec

    Pošl Črnčca v CIO al pa Mossad… boš vidu kolk bo dosegu s svojim doktoratom.

  • Zan Marega

   kje pa se Janši godijo krivice…razen da so omenjali kliniko v avstraliji in se spravili na njegove otroke….vse ostalo si je sam zakuhal

   • garfi

    kaj pa ti kuhaš

    • Zan Marega

     spet odgovor brezveze…raje naštej kje se JJ dela krivica….

     • garfi

      nič ne veš o medijskih in sodnih napadih in umorih,
      ki se štejejo v tisočih zadnjih 25 let

 • Osti jarej

  Kako je pred propadom ves bančni sistem bo povedala zgodba o Deutsche bank, eni največjih prevarantskih bank na svetu. Trenutno je Frankfurtska banka /glej čudo in dodaj še Arharjevo LB iz Frankfurta/ na robu propada. V zadnjih sedmih letih je vrednost delnice DB padla za neverjetnih 90%, danes je komaj še nad 10 €, na lestvici pa je na 78.mestu, skoraj na dnu seznama svetovnih bank, skupaj z Malezijskimi in Brazilskimi bankami. Na borzah je celo izločena iz seznama 50 top delnic! 7800 spornih poslov imajo za sabo, tožb za milijarde, zadnja v višini 14 milijard, ki prihaja iz ZDA pa je kronska. Ne zaradi teže ampak umazane igre, saj je ta tožba odgovor na tožbo zoper Apple v EU, čudno za enak znesek. Tudi sicer je vse le katastrofalna zrežirana igra peščice, ki se izživlja nad državami in Nemčija je očitno naslednja po Grčiji, Cipru in Venezueli, ki naj bi doživela popoln kolaps. Merklova sicer trdi, da ne bodo reševali banke z javnim denarjem, a to ni rešitev za narod. Bail-in sistem naj ne bi bil uporabljen, torej reševanje s strani tretjih strank in države, seveda davkoplačevalskega denarja. Je bail-out, ki ga napovedujejo za DB še hujši in je prav ta sprožil poziv Nemcem naj ustvarijo dovolj velike zaloge za preživetje. Bail-out pomeni, da bodo prihranke, depozite, delniške vložke preprosto izbrisali, jih vzeli, kot so storili pred leti na Cipru, ko so vsem norim komitentom bank enostavno zasegli 40% njihovega denarja. Možnost je celo hkrati oboje, v takem dolgu, ki znaša po ocenah tujih strokovnjakov že nekaj 100 milijard, je to možno. Grozljivo pri tem je, da tudi za DB velja, kako je posojala denar komitentov, torej ne svojega in ga zapravila.

  http://uploads.publishwall.si/imgs_2/2016/09/30/publishwall_1475246090_8060600.jpg

  Kaj bi to pomenilo za Nemčijo si lahko samo predstavljate, po nemškem sesutju pa je enak scenarij za EU neizbežen. Ob tem je zanimivo, kako slovenski politiki manekensko razkazujejo svojo zabitost in še vedno hvalijo čez celinske sporazume, ko pa je jasno, da so vse katastrofe narejene zaradi lažjega podpisa TTiP in CETA. Konec DB je konec Slovenije, saj smo kot pocestnice vezani na Nemčijo, prav Merklova pa nosi največji delež krivde za takšno stanje. Njena nesposobnost in hlapčevstvo je pripeljalo celo do smešnega scenarija – Erdoganu so ekonomski strokovnjaki svetovali naj kupi DB, saj bi zanjo odštel le 15 milijard in hkrati prevzel nemško gospodarstvo! Res, kako je Nemčija Sionistična žrtev že najmanj zadnje stoletje!!!

  In ukinitev bankovcev bo zgolj logični zaključek zločinske igre peščice, ki bo tako lahko vzela vsem državljanom vse, kadarkoli in zgolj za njihove potrebe! /virBeforeIt’sNews//publish wall/

  http://uploads.publishwall.si/imgs_2/2016/09/30/publishwall_1475247025_9575732.jpg

  • Anton

   priporočam ti v ogled genialno analizo dogajanj glede bančnih posojil. Avtor analite je Tadej Kotnik, sicer dr na fakulteti za elektotehniko v Ljubljani, vendar se vidi da mu analiza kot “tehniku” gre od rok, z razliko od mnogih ekonomistov.

   prilagam url:

   https://www.youtube.com/watch?v=2sJwgazbjnE

 • Osti jarej
  • Anthon

   Bralka Jane!

   • Osti jarej

    jah…nič slabša ni od te strani…

    • Anthon

     Jasno, saj si ista bralka.

 • WatsonForus

  hmmm, počasi se vode bistrijo in stvari se postavljajo na svoje mesto – še en 10 let pa bomo mogoče normalna država.

 • Osti jarej

  U novom broju mjesečnika Vojna povijest, koji je iz tiska izašao nedavno, prvi put u Hrvatskoj izlazi tekst o najnovijem arhivskom otkriću koje posve razotkriva jedan od najmisterioznijih dijelova karijere jugoslavenskog komunističkog vođe Josipa Broza Tita. To je njegovo sudjelovanje u Španjolskom građanskom ratu!

  http://www.novi-svjetski-poredak.com/2013/05/22/tito-je-bio-sef-stozera-nkvd-a-za-likvidacije-u-spanjolskom-gradanskom-ratu/

  • Nata

   Baraba. Po celem svetu je drekec mešal …….vse za svoj položaj
   Cinkaril….izdajal…..ovajal……pobijal !!

 • totex39

  To pa je sramota, da imamo pri nas same take ljudi, ki z raznimi lažnimi načini spodkopavajo še tisto kar je dobro in učinkovito. Očitno hočejo na vsak način razdor v najmočnejši stranki SDS.

  • tinta

   Z odkritim pogovorom se da vse dogovorit.

   • Viktorh

    Res je!
    Res pa je tudi, da morata za to biti najmanj dva odkrita sogovornika.

    • Anton

     kar udbaš kajpak ni, mislim odkrit

 • Viktorh

  Nič novega ne bom povedal, če rečem, da gre pri tovrstnih ljudeh kot je ta fakin za dve najpogostejši značilnosti ujetih tajnih sodelavcev, ki sta antisocialna osebnostna motnja in narcisizem.

  Fant ima oboje. Poleg tega je prepotenten, poln samega sebe in patološko ambiciozen.

  • Zan Marega

   Poleg tega je prepotenten, poln samega sebe in patološko ambiciozen….tole je ospis vsakega politika vključno z JJ

  • janez cepec

   kdo j’ tud tak? aja veliki vodja JJ

   • garfi

    ne, tvoj mali vodja murgelčan

 • domovina mili dom

  Nisem zasledil konkretne izjave g. Jaše za javnost. Samo on je oseba, ki bo povedal po resnici kaj je resnična zgodba, ki jo napletajo kučanovi mediji.

 • Anthon

  Spodaj ekipa čvekačev čveka tja v tri krasne. Ne bom jih navajal.
  Je pa res zanimivo tisto o enotnosti dokumenta. Recimo, da so se določeni posvečeni mojstri malo dogovarjali z rdečimi strici glede dirigirane tranzicije in bili na osnovi tega zavedeni v neki mlajši dokument po 17. Potem teh mojstrov in njihovih čudovitih del pač ni v Arhivu, ker so potrebni drugje, in jih noben proučevalec zloglasnih časov ne more najti. Tako se je rdeči aids lepo prenesel v naš čas. Napisal sem skrajno po domače.

 • Shalalabayzer

  Črnčec je prvi stegnil jezik, ker so mu povedali da je na nišanu…ni treba biti jasnoviden za take stvari.
  Črnčec, kot takratnji direktor Sove, drugih, kot udbašev ni mogel kadrovati. Drugih, razen udbašev na Sovi ni. Razlika je samo v starosti; so staroudbaši in novoudbaši.
  Črnčec se je, očitno, spametoval in začel delati bolj v republikansko smer. Namig, Janša ni republikanec.

  • Anthon

   Kaj pa dokumenti, če tvoje pisanje drži? Zakaj niso v Arhivu?

   • Shalalabayzer

    Modus operandi, je bistven. Na to sem ciljal. V arhivih dokumentov o čemerkoli v zvezi s tajnimi službami praviloma ni.

    To je z moje strani vse.
    Morda.

    • Anthon

     Only in Slovenia! Govorimo o dokumentih, ki so morali v Arhiv. Ali pa morda misliš, da deluje totalitarni režim enako kot demokratičen sistem?

     • Viktorh

      Tudi avtoritarni sistemi so imeli in imajo vse arhivirano.
      Naši pa so en del zažgali, nekaj si razdelili, veliko pa je pod zaščito starih udbovcev…

     • Anthon

      Dobro vem, da so vse arhivirali.

      Celo tole, o čemer sem najbrž že kje pisal:
      Na Udba.netu je pasus, v katerem je natančno napisan moj ubiti stric, domobranec, dejansko pa dijak, roj. datum, kraj…. Dodani so bili še tako imenovani fotostavki. Gledal sem debelo, ker mi sprva na misel ni prišlo, da so tu gor zabeleženi tudi ljudje, za katere je znano, da so nad njimi izvedli ekstinkcijo in se nikoli niso vrnili domov (stric je bil postal polnoleten v januarju ’45). Torej, šel sem v Arhiv, natančneje v Kazino, dobil tam te famozne fotostavke in fotografiral vse, kar je bilo povezano s stricem.
      Tudi te stvari je Udba hranila. Štos pa je, poleg namena te hrambe, še v tem, da je na udbanetinih PDF-jih lepo vidna pisava, ki zagotovo ni iz leta 1945. Podobna je računalniški. Me res zanima, kdaj so to pretipkavali. Koliko časa pred Brejcem? Tudi ni vidno, da bi kdo kaj spuščal, vsaj po kmečki pameti tega ni možno razbrati.

      Kasneje sem uspel dobiti tudi dosje moje pokojne tete, ki je živela v tujini.

      Te stvari proučujem po fragmentih. Želim pa ti povedati, da marsikaj še obstaja, ljudje pa so preleni in pregloboko socialistično deformirani, da bi si takšne stvari šli sami iskat in resno “težili” uradnikom, za vsak dokument, ki jih zanima. To običajni ljudje lahko počnemo in bi bili dolžni početi. Če kak “naš” politik fizofolira o arhivih in križih in težavah z njimi, ga smemo skoraj dobesedno odriniti, iti sami in pogledati.

  • Olga

   Republikanec??? Kakšna šalsbajzerska!

  • garfi

   nebuloza republikanec se sliši podobno kot klerofašizem

  • star profi

   Ne Janša je na vrhu prostozidarjev v sloveniji. Drgač pa Črnčec je pač kadroval tiste katere mu je Jnaša povedal da so njegovi. Saj ga je Janša tud nastavu.

 • odzunaj

  Črnčec bo moral začeti igrati z odprtimi , sicer bomo njegovo obnašanje pripisali delovanju proti demokratičnosti , kar služi le udbomafijski paradržavni hobotnici. Zanimivo, prav sedaj, le zakaj, se je v Reporterju oglasila Črnčeva spoštovana gospa Ban, ena od uvodničarjev v njegovi knjigi Kresovi gorijo. Pred tem, nekaj mesecev po odstopu Črnčeca kot predsednika Odbora 2014 je z medijskimi nastopi najavila izstop iz SDS zaradi Janše. Tokrat je ponovno medijsko skritizirala Janšo, da preveč “poveličuje”( iz naslova v pismih bralcev) Pučnika, očeta samostojne Slovenije . Halo, gospa Ban, gospod Pučnik seveda nikakor ni delal za Slovenijo zato, da ga bomo častili. Tudi Prešeren ni pisal pesmi za to. A slovenski narod časti, in ne poveličuje (!!!), oba slovenska velikana v zahvalo in večni spomin nanju !!!

  • Olga

   Gospo imam že dolgo na sumu! Janša ima na sedežu SDS tudi sliko Tomšiča! A tega po Banovi tudi poveličuje?!

 • Zan Marega

  tale portal je postal enako verodostojen kot levi…bori se samo zaščito imena JJ…kar je Črnčec izjavil v reporteju je resnica…ampak JJ ne prenese kritike…na mladih je prihodnost..JJ nima več kaj ponuditi slovenskim volilcem…prej ko bo šel v penzijo prej bo desnica dobila možnost , da se zoprstavi levici….to kar JJ dela je kontraproduktivno in ne prinaša rezultatov…samo razdor…sicer pa on in njegovi lepo živijo v opoziciji, slovenija pa tone dalje…tako pa vse skupaj deluje kot da kučan in JJ delujeta usklajeno…

  • janez cepec

   vendar eden, k misle s svojo glavo, to sm sicer jest že parkat tle povedu, pa so me use zaplankane ovce popluvale, z besedami, da se motm in da je eden in edini JJ, ljubljeni vodja, od zdej napraej tud prerok na vekov veke, Amen

   • tramal

    CEPEC.

    • Viktorh

     …kronan…

     • janez cepec

      udbouc

     • tinta

      pa kako moreš zmerjati sam sebe, no !!!

     • Rožle

      Ti je novi ptiček priletel … :)

     • garfi

      cepc

  • tramal

   Če nimaš pojma o politiki vsaj bedarij ne piši.Janšana volimo mi ki vemo kaj je resnica.Vi bedaki z opranimi možgani pa volite palčka smuka in ostale propadle komunajzerje.

   • Zan Marega

    tramal vzami še kaj močnejšega….jaz že od 2004 volim SDS…ampak sem totalno razočaran….ti še lastnega volilca zmerjaš…to je problem SDsa in JJ, ki je by the way propadli komunajzar, tako kot pol SDSa

    • Olga

     Če volite SDS uporabljajte glavo in ne nasedajte tistemu, kar vam servirajo!

     • Zan Marega

      očitno lahko volim SDS ne smem pa razmišljati s svojo glavo in bit kritičen….to se mi ne zdi v redu in ni demokratično

    • star profi

     No, zgleda da tud SDSovci počasi prihajajo k pameti. Po tem pride tud nova desnica nedvomno. Z drugačnimi temelji in drugimi neskorumpiranimi nekomunističnimi in neudbaškimi ljudmi. Mlajšimi neobremenjenimi.

     • janez cepec

      Ja za ene, zgleda, še ni prepozn. maš pa ostale, k so totaln zblojeni, tle gor jih je pouhn, k jim tud sam Boh namor pomaga, mislejo de maj svojga Boga. ja pa tud sam se obnaša kot mali bog.

    • tramal

     Če imaš takšno mnenje o SDSin Janši potem jih sigurno nikoli nisi volil.Si pač lažnivi komunist ali pa si vedno zraven tistih ki imajo večino.Jaz že petindvajset let volim samo SDS pa me še nikoli niso razočarali temveč prav nasprotno.

   • janez cepec

    kar se opranih možganov tiče, si se mau za…, teb jih pa ljubljeni vodja res ni oprau, ni mogu, k jih nimaš, ovca zaplankana

   • Viktorh

    ..na izhodu je, pa se je izgubil…

  • Olga

   Pejte na svoj portal! Vi tudi hodite sem, da pljuvate po vodji opozicije!

   • star profi

    Še eden ki misli da je Ivan vodja opozicije. Pa vpraš Ljudmilo in NSI ter Meseca in ZL če je Janez vodja opozicije pa boš videl kaj ti bodo rekli. Aha razen če oba nista od Kučana k nočeta Janeza ne .

    • garfi

     vse si povedal
     SDS je edina opozicija

     • star profi

      Seveda in Janez naš edini mesija po Jezusu Kristusu.

     • Zan Marega

      SDS je ali totalno nesposobna opozicija ali pa sodeluje ves čas z pozicijo.kot sem že deja: JJ je ali totalno nesposoben oportunist ali pa je v dogovoru z kučanom…JJ je garant da desnica ne more zmagati v slo…le zakaj to počne?za slovenijo sigurno ne…

     • star profi

      Že 20 let trdim da to počne izključno zaradi sebe in ljudi okoli sebe ki so z njim bili v kriminalu. MORA. Ker če ne bi potem tud US mu ne bi pomagalo in bi pristal v zaporu. Za oblast se pa itak ne gre. Še raje vidi da z tem nima problemov.

     • Zan Marega

      se strinjam.JJ in njegovi so tranzicijska levica in nič drugega.roke imajo v marmeladi enako kot uradna levica…vse samo zase in da ne končajo v zaporu….sama laž ne pa desnica….

     • star profi

      Točno, 100 % se strinjam z tabo. Zato pa pravim da moramo mi desničarji ZRUŠIT to staro skorumpirano janšistično desnico. Levičarji je ne bodo zrušli , ker njim Janša še koristi. Zaradi Janšata cerar takoj dobi 40 % glasov. Njim ni v interesu rušenje Janše. Mi desničarji moramo vzpostavit normalno evropsko desnico z mlajšimi neobremenjenimi. In vse ki so z Janšato absoplutno postavit na smetišče zgodovine. Tega levičarji in cerar ne bodo nardili. Ker Cerar dobiva naše glasove na ta račun.

     • garfi

      marega cepec profi ste ista “oseba”

     • star profi

      Vsaj 100 % se strinjava če ne druzga.

  • garfi

   mokre sanje levakov, da se znebite Janše
   potem Slovenskih strank ni več

   • Zan Marega

    sem kar desničar…čitaj malo preden blekneš tepec

    • star profi

     Vsi smo levičarji ki smo levo od Janšata, kr sprijazni se. take ki so pa kadarkoli Janšata podpirali take imajo pa za IZDAJALCE in najhujše sovražnike. Hujše kot komunisti in Kučan. No dobr da jaz nisem nikoli podpiral Janšata pa pol nisem takšen njihov sovražnik in me nimajo za izdajalca hehehe

     • Zan Marega

      zame JJ ni desničar ampak levičar in jaz sem desno od JJ…Slovenija nima desnice

     • star profi

      To pa jaz itak trdim da slovenija sploh NIMA desnice. Ker janšisti niso evropska in svetovna antinacistična desnica. Včasih je bil vsaj SLS , danes pa tud to ni. In janša sploh ni desničar po evropskih merilih. Trdim pa da bo normalna evropska desnica prišla in bo TAKOJ prišla v parlament.

     • Anthon

      Vsebolj se nagibam k temu, da hodiš v cerkev zato, ker si nekdaj imel navodila, da si tam vohljal. Navada pa je železna srajca…..

     • star profi

      Lahko se nagibaš tudi k temu da niti evropa niti svet kjer so antinacisti hodijo v cerkev ker tam neki vohljajo po navodilih. Kam se ti nagibaš je tvoj problem.

     • Anthon

      Osebi, ki določene ljudi v nasprotju z ustavo uvršča v neko skupino, ki jo imenuje janšisti, najbrž počasi ne bo dovoljeno, da to počne. Z upanjem čakamo, da se vladavina prava v Sloveniji še nekoliko razvije, da bo pravna država znala postavljati reči na svoje mesto. K tem razvoju pa zagotovo pomagajo vsi naši nekdanjiki, katerih kosti videvamo na fotografijah. Hvala vam.

     • star profi

      V nemčiji jih imenujejo NEONACISTI. Lahko tudi tako če te moti janšisti. To so tisti ki podpirajo nacizem in kolaboracijo in znajo povedat da je komunizem bil zlo, vmes pa še tam uvrstijo vse partizane borce za svobodo in ves NOB. No bomo pa bili še bolj PRECIZNI tako kot zahod da se bo točno vedelo kako in kaj. Se strinjam.

     • Anthon

      Oglej si kosti desno zgoraj na svojem kompu, spomni se svojega dedka in bodi vsaj tiho.

     • star profi

      Ti oba moja dedka so taki fašisti in taki ki so z njimi sodelovali odpeljali za 2 leti v taborišča kjer so množično umirali. Bila sta mlada pa sta nekako preživela. Kupi kosti imajo na vesti predvsem tisti ki so začeli morijo in ne tisti ki so bili že mrtvi in so se kasneje maščevali.

     • Anthon

      Hvala za odgovor.

     • star profi

      Itak da ga nisi razumel. Če bi pa vedel da točno to pove Jezus vidkinji Mariji Vandoltra bi se pa mal zamislil. Jezus pravi da tisti ki so morili so večinoma v nebesih , ker so bili že mrtvi v času ko so morili. Duhovno mrtvi. Krivi so pa nekateri kateri so povzročili njihovo duhovno smrt že pred dejanji morije. Pa kako boš ti to razumel ? Vedel boš da sem samo nekaj napisal kar si razlagaš po svoje.

     • Anthon

      Bojim se, da gre ta zgodba precej drugače. Komandanti partizanskih “brigad” (rabskih, tomšičevih, šercerjevih…) so bili najbolj usposobljeni totalitarci in kot sem že napisal, niso mogli lepo spati v temi, ko so “uživali” “zasluženo” veliko penzijo. In tisto o surovem mesu je tudi splošno znano, kot seveda zagovori in dreamcatcherji, ki so jim menda nekoliko pomagali preživljati težke blodnje. Moje nadaljevanje pa gre še v drugo smer. Ti totalitarci so si po defaultu ogromno prisvojili in to uživajo njihovi nasledniki. Zato ti rad omenjam vladavino prava. Nobena vidkinja ti takih reči ne izbriše, ampak samo rimsko pravo. Sam sem katoličan in vem, da je to edina pravilna pot. Tvoj čarovniški pogled na te stvari pa je od hudega.

     • Anthon

      Očitno si tam nekje levo od Slovenskega poročevalca…..

     • Zan Marega

      očitno si tam nekje pod 60 točk IQja

     • Anthon

      Bejž no?

    • garfi

     tepec ustanovi svojo stranko in jo potem ruši

     • star profi

      tepec. Volu je sds in če jih je volu jih lahko tud neha volit. In začne zaradi tega ker MORAMO zrušit to janšistično desnico volit Cerarja in podobne , da se sesuje . Tako bo naredu kot to delamo ostali . Da se nekega dne vzpostavi normalna evropska desnica brez kriminalcev in orožarjev.

     • garfi

      tepec ustanovi svojo stranko in jo potem ruši

 • FraterMagnus

  ah kakšno skropucalo vse je zmedeno. bi lahko prosim pisali članke tudi za vse ki nismo inicijirani v teh globokih slovenskih obveščevalnih igrah in zapisali bistvo?

  • Jovo Jamnica

   Imaš srečo, da nisi bral prve verzije članka, ki so jo, ko je ura odbila poldne, izbrisali.

  • Hribouc

   Evotiga na: Crnčec je hotel zjebat janšo v visokem špijonskem stilu. Ampak, Janez je Janez.Ne more ga zjebat niti Damir, niti Crnčec. Sodrga. Fina sodrga. Trojanski konjček rdeče falage.
   Tako, po domače.

   • Zan Marega

    Janez je zjebal samega sebe in kar je huje zjebal je možnost za razvoj desnice v slo…skupaj z kučanom je zjebal slovenijo

    • garfi

     čakam na tvojo stranko
     skupaj s cepcem in profijem ste že trije

     • Zan Marega

      moram prvo nekje nakrast par 100 mio eur pol pa bo stranka….recimo da grem prodajat biodizel….

     • star profi

      Ne rabimo krast. Ljudje bodo spoznali če bomo načelni . Garfi to vse še pride.

    • Hribouc

     Imaš pravico, da si tiho! Ampak povej mi, koliko imaš ti dioptrijo in katerih cajtngov ne bereš. Diagnoza ? Butalis de kremenitis!

   • star profi

    Oh, Janez je ……. celo slovenijo že davno 25 let nazaj. Vsi smo več ali manj žrtve nekih udbo orožarskih posameznikov . Podpira ga pa ZDA tako kot podpirajo ISIS. Večji kot so kriminalci bolj jih podpirajo da delajo v njihovem interesu !!! Zato je tudi dal brez ene same razprave v parlamentu, brez enega samega zakona in brez referenduma AMERIKANCEM VOJAŠKO BAZO V CERKLJAH !! Zato ga amerikanci podpirajo ker oni podpirajo največje kriminalce da delajo v njihovo korist !!! To je 100 % res.

 • Dušan Ripoten

  SDS spucat vsh rdečih priteklin,takrat bo res lahko zaživela SLOVENIJA !!!
  DVOLIČNEŽI ŠKODUJEJO VEDNO – BRISAT JIH IZ SPOMINA – HVALA

  • Zan Marega

   se strinjam.spucat vse vSDSu ki so bili komunisti…..a bo šlo?

   • janez cepec

    mačl jih bo ostau poj u stranki, zlo mau

    • Jovo Jamnica

     Kakor je že Kidrič nekoč dejal… :-)

 • garfi

  trolli dneva cepec marega profi igrajo na finto razočaranih volivcev SDS
  že videno
  trolli z nekaj sto glasovi za rušenje SDS in JJ

  • Zan Marega

   vidiš niti enega protiargumenta mi nisi dal, razen žaljivk….tako se volitve ne dobijo

   • garfi

    kje so tvoji argumenti in dokazi ?

    • Zan Marega

     poglej rezultate SDSa in JJ…nič od nič samo hujskanje

     • garfi

      https://www.sds.si/
      mislil si cmerkotovo vlado in stranke

     • Jovo Jamnica

      Hahahaha, Marjan Pojbič, ki je diplomiral iz prodaje sesalcev Kirby na odročnih kmetijah Slovenskih goric…

 • Zan Marega

  slovenska desnica mora podpirati malo gospodarstvo, slovenski narod, protimigrantstvo, ateistično-krščansko družbo, prodajo državnih podjetij…in to iskreno in brezkompromisno….SDS oz JJ ne podpira iskreno in javno nič od tega

  • star profi

   Krščanstvo temelji na skupnih dobrinah !! In tako smo slovenci obstali ker smo imeli skupne stvari . Tudi danes uspevajo skupnosti in firme. Krščanski nauk govori o skupnih dobrinah in ne privat lastnini. Bog je lastnik vsega , mi samo izkoriščamo dobrine. Tako je bilo pred začetkom kapitalizma in tako je prav . Mnogi pa tega ne vedo, ker kapitalizem tega noče da spoznajo.

 • Zan Marega

  en konkreten primer izpred nekaj dni: janković izjavi da se bo zraven đamije gradilo 600 stanovanj , ki jih bodo kupili tisti , ki jim je đamija pri srcu…odziva SDSa in JJ ni…ni bilo niti ko se je đamija začela graditi….ta stanovanja bo gradil sklad iz saudske arabije in notr bodo naselili 10.000 arabcev( enako počnejo v sarajevu- do sedaj 40.000 arabcev)…torej javni plan za getozacijo ljubljane in vsi so tiho….sramota….

  • star profi

   To treba nujno takoj vstavit magar z referendumom če je to res. Sloveniji se piše katastrofa zardi takih ljudi.

  • Jovo Jamnica
   • star profi

    In zato je Janez ameriška marioneta in bo naredil vse kot mu bodo servirali amerikanci. In ve se da amerikanci vzpodbujajo islamizacijo evrope.

    • Duhec

     Teb se je zrolalo od molitev…. zmanjši dozo.

 • Duhec

  Zmatrani ste in pišete bedarije…. če mate boljšega politika kokr je Janša… z besedo na dan.

  • star profi

   politik ki podpira nacizem in kolaboracijo je lahko samo eden NAJSLABŠIH politikov v državi in v evropi. Itak pa je tud kriminal v ozadju, tako da res mi ni jasno kaj vidite na njem , razen prvega navedenega.

   • Duhec

    Itak pa je tud kriminal…. in zakaj ga ne prijaviš???

    • star profi

     Saj so ga pa je zastaralo. Kaj ne veš ? Vpraš Barbaro zakaj je tako ?

     • Duhec

      Kaj te briga kaj so al pa niso drugi… ti ga dej.

     • star profi

      A pust ga njega in kučana.

     • Duhec

      Debatirava o Janši. Pust zdej Kučana. Janšo vlačiš po zobeh. Zakaj ga ne prijaviš, če vse veš?

   • TOMLC

    o lejga komunista.
    Kaj se med svojimi ne počutiš dobro?
    Nekaj let že nateguješ s svojimi nebulozami na vseh slovenskih medijih.
    Dragi komentatorji, pred seboj imate oficirja z vsemi pripadajočimi komunističnimi tekovinami. Borec za Jugoslavijo in socializem.

    • janez cepec

     od kje s’ pa ati dej prlezu, a s’ biu tud komunajzar, de ga poznaš?

     • TOMLC

      kako si cepec?

     • janez cepec

      kr gre, ejga, če nau svabš, mo prežveu

     • star profi

      ahahahaha. ma kaj me bo poznal . Itak da smo za take vsi yugo oficirji hehehe

     • TOMLC

      Si se pa kar naučil slovensko.
      Ker v peti koloni imate vse sorte.

     • star profi

      Ja sj vidš po janšatu kako je prešaltu iz mladih yugo komisarskih komunističnih let na solidno slovenščino. Samo kaj ko je kleptoman po krvi. To se pa ne da skrit.

  • Jovo Jamnica

   Saj to je tragedija. Slovenija ne premore boljšega…

   • Duhec

    Sej to je…. ni boljšega.

    • star profi

     Slabšega pa tud ne hehehe

    • Zan Marega

     imaš boljših ljudi in bolj sposobnih kolikor hočeš v slo.samo taki se ne izpostavljajo ker bi jih takoj uničili….od JJ bi bil boljši vsak uravnovešen podjetnik ali pa branjevka če hočeš

     • Duhec

      Zakaj bi jih uničili??? Spet neki prejudicirate brez osnove…

     • Zan Marega

      ker se vsakega uniči ali levica ali sam JJ…zame je črnčec pokazal edini od vseh hrbtenico pri vprašanju migrantov…danes se ga tukaj gor uničuje…sicer kolikokrat so pa tebe probali uničiti???

     • Duhec

      Vsakega??? Mene nikol noben ni.

     • Zan Marega

      ja tako si večkrat razlagala da so te probali uničiti zaradi tvoje pokončne drže…

     • Duhec

      Eno je probat, drugo je da ti rata.

    • janez cepec

     žana mahniča za predsednika

     • Duhec

      Hahaha…. naslednji.

     • Jovo Jamnica

      Ja…Pojbič ima več izkušenj…

     • Duhec

      Hahaha… naslednji.

  • Zan Marega

   nisi mi odgovorila kje se JJ dela krivica…in če lahko konkretno našteješ( brez klinike v avstraliji in obrekovanja njegovih otrok)

   • Duhec

    Ne lub se mi naštevat.

    • Zan Marega

     ja ker nič ni res…bil je vpleten v prodajo orožja skupaj z bavčarjem in kučanom…patrija pa tudi ni bila izmišljena razen če verjameš da je crnkovič hotel prodajat bio dizel….rajkotove fiktivne firme ki so namlatle nekaj mio eur za poslovanje s telekomom in podobnimi pa tudi niso naključje…pa prodaja merkatorja pa…še in še…ni konca

     • Duhec

      Aja…. in kje ma pol milijone???

     • Zan Marega

      ah ne se sprenevedat…milijoni so v lds in sds…iz čega pa misliš da se te stranke financirajo…verjamem pa da JJ sam zase ni vzel veliko….

     • Duhec

      Mene zanimajo njegovi milijoni…. če vse kar si napisu drži, jih ma na stotine.

     • star profi

      Če ma 1 evro od kriminala je preveč . Zakaj bi mu naj oprostili mijone ? Ali 1000 evrov od kriminala ?

     • Duhec

      A zdej smo že pr enem evru??? In pol bi naj bla vidva resna???

     • star profi

      Pa ne se hecat. Človek je štel miljone mark od orožja in vse prikrival . Še jaz vem za dve pošiljke IN TOČNE ZNESKE . In marsiker drug. ne ga ščitit kriminalca .

     • Duhec

      Kje, kdaj jih je štel??? Jst ga nism vidla…. nekdo, nekje ga je. Janša nima kapacitete možganov, da lohk prešteje milijone.

     • star profi

      Nima kapacitete in pol takega brez možganov eni še slepo volijo . jao ni čudno da smo tam kjer smo in so nam vladali kriminalci.

     • Duhec

      Nikol nism napisala, da je genij…

     • star profi

      Nisi res je. Voliš pa kriminalce tud če niso geniji.

     • Duhec

      Hahaha…. enkrat v življenju sm bla na volitvah. Predsedniške…. Pahor Türk

     • star profi

      in zdaj veš da je kriminalc pa ga boš volila ne ?

     • Duhec

      Ne…. spet ne bom šla na volitve. Mam svoje principe…. če nekoga podprem, pol mam tud zahteve.

     • star profi

      Torej se prostituiraš . Ti daš ko maš neki od tega.

     • Duhec

      Ne, ne razumeš. Nočm se kregat…. nočm, da na plan privre stran, ki nima pravil.

     • star profi

      Veš , poznam eno družino kjer so pred cca. 20 leti UBILI eno tako punco ko je šla ven iz take družbe kjer je pravilo to da si mrtev če hočeš it ven. Starši NISO tožili morilce. Vse so jim oprostili, sama je tam bila.

     • Duhec

      Nism sama….

     • star profi

      Je čist vseeno. Ti več NIKOLI ne boš svobodna. Svojo svobodo si prodala , ti že veš zakaj. Drugi niso pomebni.

     • Duhec

      Pišeš neki v tri krasne….

     • star profi

      Ti praviš da si v taki družbi kjer ni pravil.

     • Duhec

      Kaj mene briga družba??? Iskreno, sm najraj sama al pa v družinskem krogu. Mal stikov mam z ljudmi, nočm jih met.

     • Anthon

      Zakaj je pa bilo treba šteti, če bojda ni bilo evidenc. Ali ne bi bilo optimalnejše in manj na očeh preprosto pobasat denar?! Tudi vaše neo partizanske zgodbice imajo toliko lukenj kot švicarski sir. Če bi ti klečal kot tolovaj Mataj, bi morda odslužil za vse neumnosti, čarovništvo in laži, ki jih otresaš vsepovsod, na drug način pa bo to praktično nemogoče.

     • Duhec

      Milijonov se sploh ne šteje…. sto evrov gor al pa dol. Zlasti, ko je dnar umazan. Ampak ok…. naj fantazirata.

     • star profi

      O ti pa maš izkušnje z tem hehehe. Ni čudno da podpiraš kriminalce hehehe

     • Duhec

      Ne. Ko sm delala v tujini, smo mel budget neomejen. Vse je blo odvisn od projekta.

     • star profi

      Ti bojda nič ne veš, če jaz vem da se je štelo. Ne poznam vse zneske, poznam pa ena dva zneska blizu miljona DEM.

     • Anthon

      Verjetno spet od kake vidkinje, hinavec.

     • star profi

      Ti nisem jaz kriminalc tako kot tvoji ki jih podpiraš . Oni so hinavci če še tega ne veš.

     • Anthon

      Sem ti že drugje vse povedal. To, kar trdiš, da si, še nič ne pomeni. Ne meni ne drugim.

     • star profi

      Pomeni pomeni, mnogim pomeni. Če pa vam ki podpirate kriminalce ne pomeni , pa to nas ostale niti najmanj ne zanima.

     • Anthon
     • janez cepec

      ja sej tko so naredl, optimalno so pobasal dnar, pa nikome ništa. je pa res, de je bla zraun upletena tud takratna LDS, zato je Drni prepovedu raziskave o švercu

     • Anthon

      Bej no, kakšne zguljene spet nakladaš. Ali se ti ne da na kak združenolevičarski sestanek ob dimčku ali dveh, da boš vsaj uskladil z njimi vse pravljice, ki jih raztresaš okoli. Koliko je milijon ali dva evrov proti petim milijadam? Odgovor na to vprašanje ti bo morda razkril, da se poleg nevednosti ponašaš tudi z velikansko mero naivnosti in nekritičnosti. To ni horoskop, to se da razbrati iz tvojih tekstov, tako mimogrede.

     • janez cepec

      jest se sicer ne ravnam po horoskopu, ti pa zgleda verjameš usem prerokbam dobrega pastirja, in jim slediš, iz tega sledi da si ena zaplankana ovca

     • Anthon

      Itak.

     • janez cepec

      doo

     • Zan Marega

      on osebno ima dovolj vendar ni miljonar…kot ni kučan…si je pa na ta način zagotovil moč, oblast….

     • Duhec

      Dovolj je relativno…. če si tko dobr informiran, morš met točne zneske.

     • janez cepec

      a veš kva je relativno? če daš levu glavo u gobec, ma leu glavo u gobcu, pa ti maš glavo u gobcu, sam lev je relativno na bolšm položaju

     • Zan Marega

      nehaj se sprenevedat.kupil si je oblast in svobodo.tako kot levica ni razlike razen v zneskih in škodi ki so jo povzočili.če je JJ povzročil manj škode in manj ukradel ga to še ne opravičuje…btw…dve fiktivni firmi rajkota sta bili fiktivno prodani za 5 mio eur…..telekomu je med drugim ostalo tisoče marel in poslovnih daril v skladišču ki so jih potem talai in metali v smeti…

     • janez cepec

      če Janezek prau de ni švercou, pa kradu, poj pa ni. Laže pa ne Ciciban

     • star profi

      dobr biznis. Tako se grem tud jaz lahko poslovneža.

     • star profi

      Pa ti to vse veš in še volil si janšata ???????

     • centurion

      Ma dej nehi klafat no.
      Ti si tudi vpleten samo v Lj.Polje ustanovo.
      Razgledan in naučen tolk, kolkor ti je šola s prilagojenim programom
      doprinesla.
      Pejt spet v vrtec na 24kur….

     • star profi

      Ti on je baje volu sds skoz in jih podpiru. kar je tud men čudno. pa ne moreš kriminalce podpirat če vse to veš. Voli Ljudmilo pol ne pa kriminalce.

 • Duhec

  Nehite fantazirat o Janši. Men, če je nekdo trn v peti, vem kaj je vsako jutro za zajtrk…. kaj šele vse ostalo.

  • star profi

   A ti si štela Kučanove miljone k on tud nima tolk pameti k janša da zna prštet do miljona ?

   • Duhec

    Jst sm bla prva, ki je rekla, da je HSBC izpisek fejk.

    • Jovo Jamnica

     Tisto pa res ni bilo vredno pozornosti. Se spomniš, ko so Kučanu pripisali neko vilo v okolici Maribora?

     • Duhec

      Ne…. bore malo berem novinarsko sranje.

     • stajerc5

      A ni bila bolnica nekje v Austriliji,al kak se ze tam rece, buuuaaah…..

     • Jovo Jamnica

      Se spomnim. Ampak tistega nisem uspel preverit. Bilo je napisano samo v tekstu.

 • Zan Marega

  ampak še vedno nihče ne odgovori zakaj je SDS in JJ tiho muslimizacije ljubljane…gradnji geta ob đamiji…vsi tiho….zoki javno prizna da se bo gradilo muslimansko naselje in vsi tiho…..razen črnča nisem nikogar v sloveniji slišal govoriti o tem…zanimivo….

  • Duhec

   To ne drži….. Janša skoz neki opozarja glede terorizma itd…. so pa to buče, zaenkrat je ta greznica nezanimiva.

   • Zan Marega

    janša je tiho in je govoril kvotah beguncev.bežigrad je prvi musli geto v ljubljani….vi lahko spremljate ampak je prepozno…prostorski načrt je bil sprejet…naslednje leto se odpre đamija molitev bo 5 krat dnevno…cene nepremičnin tam bodo padle na 500eur/m2 tako kot povsod v evropi v getih…potem pride zahteva za đamijo na jesenicah in velenju…

    • star profi

     Islamizacijo slovenije je potrebno vstavit. Zakonsko z ustavo na vse legalne načine tudi z referendumom.

    • Duhec

     Janša nikol ni tiho, tud ko bi moral bit, ni.

     • Zan Marega

      pri islamizaciji slovenije je kar tiho….tako kot vsi ostali…zakaj pa ni članka o tem na nova 24tv?

     • Duhec

      Hahaha…. kje si našu Novo za aktualne članke in probleme??? Janša ma twit…. obseden je.

     • Jovo Jamnica

      LOL, danes mi je bilo dolgcajt, pa sem štel tvite na Janša profilu. Tip jih je nastlal, dan po “aferi” s Črnčecem kar 161…

     • Duhec

      No….. zdej pa razmisli kaj vse mu obešajo?! Hahaha….. pa sej tega sploh ni sposobn.

     • Jovo Jamnica

      Sploh se mu čudim, kako se mu da. Sva generacija.

     • Duhec

      Egocentrik, narcis…. ne prizna poraza, ne prizna, da je nekdo boljši.

     • Jovo Jamnica

      Ja, drži. Vedno je bil takšen. Vzvišen. Poznam ga od leta 1983.

     • Duhec

      Mislim, da je to glavni razlog, da mu tko z veseljem zabijajo nože v hrbet….. čudn, da še sploh stoji.

     • Jovo Jamnica

      Ja. To je zame nadnaravno. Ko je meni prvič nekaj zadišalo po sprenevedanju, je moja igrana vnema začela ugašati kot sveča. Ko sem zamenjal firmo, sem bil spet sproščen. Nikoli več se nisem po nemarnem izpostavil.

     • Duhec

      Slo je specifična….. ni se pametno izpostavljat, morš bit res psiho, da se. V tujini se pa taka drža, brezkompromisnost ceni….. ampak to se ne bo spremenilo še 100 let, veš kje bomo???

     • star profi

      a sta skupaj romala v jajce in po ZSMS shodih ?

     • Jovo Jamnica

      Ne, ne. Jaz sem bil volonterski mladinski fukcjonar, ker sem se pustil izvolit v firmi. Boljšega niso našli. No, potem ti pa naprtijo neke naloge, da jih pač moreš izpolnit. Saj mi ni blo, ampak, veš, ko si v nekem kolektivu in nekdo pričakuje od tebe resnost, sem pač igral resnost, da si ne bi nakopal sramote. Janša je bil v tistih časih Bog i batina.

     • stajerc5

      Kako se pocutis danes, mislim,kot bivsi politkomisar?

     • Jovo Jamnica

      Slabo. Zakaj prašaš?

     • Duhec

      Hahaha…. skrbi ga no.

     • stajerc5

      Hmmm, lahko recem, da je bilo blizu tebe, davno…Cisto na kratko:
      Najprej sodelavca- kolega in vse kar je “takrat” spadalo zraven, pri njemu po par blabla ocinkarjenj- politicna sola, po par “bomba na oko” se je povzpel(hehe) na Stanovanjski sklad za mlade druzine, pri moji vlogi me ni vec poznal in sem bil se samo Tovaris blabla! Prisel je do arhiva, pa ne Slovenskih vecernic.
      Vzrok:
      Moj oce je bil “politicno” zaprt po vojni(prezivel-hvala Bogu), moj svigerfater je pa delal v tujini! V enem letu je imel tri hisne preiskave(Udba), barvni TV, avto in kontakti z sumljivimi osebami- tujci!
      Zdaj ves, zakaj sem te vprasal; vem, da niso bili vsi enaki, ampak….

     • Jovo Jamnica

      Eh, jaz nisem imel nobenih podobnih izkušenj. Nikoli me nihče ni šikaniral. Moj oče, nemški vojak in ameriški vojni ujetnik v Marseillesu je hitro šel s trebuhom za kruhom v Nemčijo in tam do svoje smrti ostal. O udbi sem vedel toliko, kot je bilo takrat moč pač vedeti, če se ni ukvarjala s tabo…

     • star profi

      ???

  • star profi

   Moram priznat da nč ne vem o tem. Bom pa mal spremljal. Janša je ameriški HLAPEC. In to z VELIKO ZAČETNICO HLAPEC . On nas je prodal amerikancem dobesedno. Islamizacija je ameriško orožje pokoravanja evrope.

 • Duhec

  Edina resnica, če že hočte vedt je, da vsi sodelujejo v izdaji…. eni več, drugi manj. Ampak Janšo se rabi, da oslabi levico.

  • Zan Marega

   misliš janšo se rabi da se oslabi desnico…

   • Duhec

    Ne, ne…. sm kr prav napisala.

   • star profi

    Ne , ona misli to kar je napisala. Ker sploh ni desničarka. Ortodoksni janšisti niso desničarji. Z nami nimajo nobene veze. Niti niso verni niti niso antinacisti.

    • Duhec

     Hahaha….. upam, da ti jutr v cerkvi nič ne oprostijo.

     • star profi

      tud satan upa tako kot ti. Pa se to ne zgodi.

     • Duhec

      Zafrkavam se…. če si veren, je to tvoja stvar…. na drugih, da ti oprostijo al pa ne.

     • star profi

      Ti se zafrkavaš in sploh ne pomisliš da satan res misli in hoče tako kot ti. To je zanimivo pri vseh ki niso zelo verni inz Jezusom ali Marijo. Takoj vidiš da imajo enako retoriko kot satan.

     • Duhec

      Pretiravaš….

     • star profi

      niti najmanj

     • Duhec

      Nimam te moči, žal. Pa ne zarad tebe…. ti si kul, smešn. Živiš v svojem svetu….

     • stajerc5

      Ni cudno, da verjames v Nebesa, saj ti Satan vlada (vec ali manj) celo zivljenje. Amen.

 • Brutus

  Ah, je.eš kakšne strokovnjake za varnostnevede! Iz FDV-a prihajajo v glavnem-razen redkih izjem nano strokovnjaki na vseh področjih! Je pa potrebno pri branju takšnega gradiva vedeti, da komunisti vedno pripisujejo drugim tisto kar sami počnejo! In s tega stališča je zgodba jasna tudi vsakemu povprečnemu debilu….!

 • Duhec

  Janšo sovražite pa sploh ne vete zakaj…. je pa edini, ki ne blefira, ne laže…. naiven je pa za znort.

  • Zan Marega

   jaz ga ne sovržim.pravim samo da JJ ni rešitev ampak je del problema…definitivno pa ni naiven ampak patološko manipulativen

   • Duhec

    Nima teh sposobnosti…. žal.

    • Zan Marega

     malo je pozno da bi se kaj naučil….a ni blo dovolj 20 let da je na vrhu stranke….

     • Duhec

      Ne zakaj….. celo življenje se učimo. Pa btw…. mene majo komentatorji za butasto.

     • Zan Marega

      ja mene pa za levičarja pa sem desničar…sem razočaran, zmatran, apatičen…skratka spet nismo nič novega pogruntal in nič se ne bo spremenilo….

     • Duhec

      Na lažeh, brez poguma, z nezdravim egoizmom ne morš gradit. Upaj, da bo vse šlo po hitrem postopku…. druge rešitve ni.

     • Zan Marega

      ne bo šlo po hitrem postopku ampak bo trajalo 5 do max 10 let…potem se bo sesulo samo vase in bomo začeli znova….

     • Duhec

      Jah…. hvala bogu. Bo pa vsaj čez 5, 10 let bolš.

     • Jovo Jamnica

      Takrat bova z Janšo, če bo vse po sreči, štela 140 let…

     • Duhec

      Kokrkol obrneš….. prepričana sm, da nas je lohk sram.

     • Jovo Jamnica

      …več kakor… sram… žal

     • Duhec

      Jst bi sam hotla vedet zakaj??? Zakaj se nič ne nardi, zakaj so ljudje taki hinavci, lažnivci, brez časti, vsega?! Bv lupine….

     • Jovo Jamnica

      Ljudje smo povečini zmedeni in prestrašeni, saj živimo brezperspektivno… Obećanje, ludom radovanje…

     • Duhec

      Brez zamere….. taki so med največjimi hinavci, nepredvidljivi do konca.

     • Jovo Jamnica

      Hinavci so tisti, ki znajo to žalostno stanje izkoristit.

     • Rožle

      Za ideale ginu budale …i to..

     • Jovo Jamnica

      Eden od sinov je bil pred dnevi na Štuku (Maribor). Poslušal je Boro in pravi, da se dobro drži…

     • Duhec

      Fak….. jst sm pa včasih verjela v ideale, ne sam verjela. Prepričana sm bla, da je življenje en sam velik ideal, sanje na zemlji.

     • Jovo Jamnica

      Kakor bi Gorenaka poslušal… :-)

     • Zan Marega

      zato ker je to linija najmanšega napora….nič ne rezkiraš, si oportunist obračaš se po vetru…..to dela večina zato ker mislijo da bodo tako lažje živeli…jaz sem se pred leti upru in sem dobil po glavi….so mi zjebal biznis in lajf…težko je scati proti vetru

     • Duhec

      Ne vem…. ne morm in nočm sodit. Pa vseen tega ne razumem….

     • Zan Marega

      zato ker je človek v osnovi egoist…prvo zase…materialist…jaz sem najebal 100 krat in najebem vedno znova….ker probam misliti tudi na druge …so me tako vgojili starši iz časa juge….in to me tepe še danes

     • Duhec

      Ne živim slabo, če ti je pa slučajn tolažba, bi morala met milijone. Sam vsak evro so pol drago plačali, sploh nism hotla več dnarja. No…. zato velik vem o golazni v Slo, če pa ne vem, pa zvem, če hočm…. ampak jst jih nism pustla pr miru.

     • Zan Marega

      ja saj vse prej ali slej sede na svoje mesto….tudi jaz se ne pustim več…skrbim za svojo družino, kdor mi pa proba škodovati pa nimam milosti….na žlehtnobo odgovorim z žlehtnobo

     • Duhec

      To je edino normalno…. zato pa, jst sploh ne maram met velik opravka z ljudmi. Fajn mi je, ko sm sama, z družino….. ko se pa pojavim, se pa ne za bv in se jim kr stemni pred očmi. In veš kakim??? Ko se vsi tresejo pred njimi…..

     • Zan Marega

      ja ker se ne pustiš zajebavat….in to je prav…s slabimi ljudmi ne moreš drugače kot da si še bolj zajeban kot oni…samo to spoštujejo in te pustijo pri miru…

     • Duhec

      Hahaha….. sej me. Jst hodim k njim, ko rabm adrenalin….

     • Jovo Jamnica

      Kako pa postaneš zajeban? Se da to naučit?

     • Duhec

      A res hočš vedt???

     • Rožle

      Naučit …!

     • Jovo Jamnica

      Seveda. Jaz sem očitno drugačen. Meni se še solze vlijejo, ko slišim Zdravico…

     • Duhec

      Življenje te nardi, nauči…. pride samo od sebe. Sploh ne veš kdaj in kako, veš pa zakaj.

     • Rožle

      Jest sm pa skos mislu, da ti udarne ćetniške nažigaš ?

     • Jovo Jamnica

      Ni to isto…

     • Rožle

      Ja pol nisi Jovica ?

     • Jovo Jamnica

      Kak to misliš? Ne govori v rebusih, ker nisem v posebni formi…

     • Rožle

      Pol se pa vidmio ..jutri
      Ajde..

     • Zan Marega

      jaz sem to mel v sebi…ampak je ven udarilo ko so me že 100 krat zajebali….prej sem bil pa naive-sem še sedaj…vedno najdem prijatelja , ki mi na koncu dolguje pa noče vrnit…pol sem pa jest tisti ki je grd….ravno danes mi je v obraz povedal da me bo nategnil in ne bo vrnil ker nima…..jaz pa tudi nimam, pa mam kredite pa dva otroka….in kaj naj sedaj…

     • Jovo Jamnica

      No, to mi moj sin govori skoraj vsakodnevno. Gre na fuš, potem pa mu ne plačajo…

     • Jovo Jamnica

      Pazi, egoist ni tisti, ki živi kakor sam hoče, ampak tisti, ki od drugega zahteva, da živi, kakor on hoče.

     • MEFISTO

      Ti boš precej starejši.

     • Jovo Jamnica

      Tudi to je mogoče…

 • Duhec

  Problem desnice, SDS-a je neenostnost, neiskrenost…. in to je tud glavni problem komentatorjev tle, laži. Brez zaupanja je vse nemogoče….. levica bo še naprej vladala, na volitvah bo spet zmagala in vse uničla.

 • Duhec

  Bolš bo, ko slabš ne bo več mogl bit….. to je to.

  • Zan Marega

   točno tako…mi smo davno prestopili rubikon….prej kot vse propade prej bomo lahko začeli znova….popravit se itak ne da več nič

   • Duhec

    Levica bo zmagala, levica bo vladala…. prepad ni tolk blizu, to bo trajalo. Življenje je pa kratko…..

    • Zan Marega

     se strinjam…zato je pa potrebno živeti naprej…vzgajati otroke in vsaj njim omogočiti pot ven….se bodo pa zadeve na globalni ravni zelo hitro odvijale in nihče ne ve kaj bo….

     • tramal

      Zraven komunistov je pot ven na zahod edina opcija.V sloveniji so večinoma ostali pedri ,lezbače,propadli komunisti , srbska in šipterska mafija pedofili in udba.Nas poštenih in zavednih slovencev je kvečjemu dvajset procentov

    • MEFISTO

     Še kar groziš!

   • MEFISTO

    Nov nick istega stvarnika.

   • tramal

    Če zmaga na volitvah Jannša ,bo potegnil slovenijo v treh letih iz komunističnega dreka v katerem smo.

 • MEFISTO

  Petrovc, ki je stvarnik in lastnik nickov tarantela, Duhec, star profi, Jovo Jamnica, janez cepec in drugih, je takole objavil vojno napoved Republiki Sloveniji:

  “Petrovc 30.09.2016 21:50:30
  Končno pa se mi j.e.b.e., za vas, desničarje, levičarje, neopredeljene in podobno! Sam bom poskrbel zase! TE DRŽAVE NE BO VEČ, JAZ PA BOM OSTAL!
  In ko bo čas, kmalu, se bom z orožjem boril proti tej državi!”

  To lahko pomeni dvoje:

  – da mož še ne ve, da sta 2. svetovna vojna in revolucija že davno končani, ali pa

  – da ima udba res skrite obilne zaloge orožja in drugih ubojnih sredstev, ki jih v obrambi svojih privilegijev namerava kmalu uporabiti.

  • janez.pokoncni

   Če je to res, je izjemen. Igrati takšnega idiota kot je stari profi ni enostavno.

   • MEFISTO

    Petrovc to zmore.

 • MEFISTO

  Ste brali?

  Škofjeloškega župana je namerno povozil člana SMC, ki je bil kandidat te stranke za občinskega svetnika.

  Mož je bil njega dni tudi član SDS.

  Čim je prestopil k SMC, pa je postal baraba.

  In taki so vsi, ki so iz kariernih razlogov zapustili SDS.

  • janez cepec

   ti pa si bumbar naumn, če ni več pr ljubljenem vodji, pa se mu je skeglal, ,a? fanta poznam, sva skup u gimnazijo hodila, njega dni je biu ćist fajn desc. skeglau se mu pa je takrat, ko je prstopu k dobremu pastirju u SDS, pa mu je šele zdej ven udarl. no drgač je pa rad mau menu stranke, biv je u partij, tko ket vaš prerok, poj pa mau u LDS, pa Zares, pa Virant, pa SDS, to ga j’ zjebal, zdej pa sramoto Cmerarju dela. takle se ‘ nardi, če poslušaš ljubljenega vodjo

  • janez cepec

   pa dej že enkat povej, kdo j’ ta Petrouc, a ga sanaš, a j’ tvoja nočna mora ( tko ket Kučko od JJ), al kuga?

   • MEFISTO

    Poglej se v ogledalo, pa ga boš videl.

  • WatsonForus

   pa tud pr Previrantu je bil – a to si pa pozabu ?? SDS – Virant – SMC !!

 • Iva

  Takoj po prejemu anonimke je urednik Demokracije Metod Berlec besedilo anonimke poslal Črnčecu in ga prosil za komentar. No, Črnčec se je odzval v slogu, ki takrat ni bil več tako presenetljiv: “Haha, Metod! Pozdravi Janeza!” Potem je besedilo anonimke objavil na Twitterju …………

  Anonimke so v glavnem namenjene dezinformiranju posameznika (družbe), zato vsaka verodostojna oseba – novinar, politik) podatke najprej preveri. Že slog pisanja anonimneža (uporablja “madžarski” sistem navajanja imen …) marsikaj pove.
  Zato je Berlec najprej prosil Črnčeca za komentar, na katerega pa se slednji ni pravilno odzval, posebej če vemo, da je Damir marsikaj naredil za uveljavljanje zahtev po vladavini prava pred VS in razkrivanju politično montiranega procesa Patria. Njegov zgornji odziv na Twitterju me preseneča … Črnčec ima lastnosti vodje (operativec), vendar, da postaneš pravi vodja, ki te ljudje spoštujejo in upoštevajo – kolegi in prijatelji, ne javnost, ki jo dominantni mediji indoktrimedijo (medijska prostitucija) , potrebuješ kilometrino. Postati pravi vodja zahteva dozorevanje

  Biti na strani, ki nasprotuje kontinuiteti (kot JJ) je izredno zahtevno, polena padajo z vseh strani. Zato so ZAVEZNIKI (ne sateliti, kot zavajajo razni “prostituti” ) zelo pomembni. Virant se je izkazal za prevaranta (karierista), NSi mladci s pokvarjenim kvazi pravnikom Pogorelcem kažejo pravo barvo (kot kaže je tudi Novakova podlegla). Upam, da bo Damir našel pravi STIK!

  • Iva

   Ponovno (popravek)
   Črnčec ima lastnosti vodje (operativec), vendar, da postaneš pravi vodja, ki te ljudje spoštujejo in upoštevajo – kolegi in prijatelji, ne javnost, ki jo dominantni mediji INDOKTRINIRAJO (medijska prostitucija) , potrebuješ kilometrino. Postati pravi vodja zahteva dozorevanje.

   • Jovo Jamnica

    Če bi ponucala funkcijo “Edit”, bi ti še ostalo placa za en koment… tako pa…

 • Iva

  Moderatorju portala v premislek:
  Omejiti število komentarjev posameznika na največ 3, trolle (plačane ali tiste patološke) je treba minimirati!

  • FraterMagnus

   minimirati? tako so vcasih govorili o zmanjsevanju stevila notranjih sovražnikov

 • Beli Sneg

  Ko so uspel podpisat dogovor, ki je zavezoval da se dosjeji SDV iz SOVE
  izroče v arhiv RS je DamirCrncec doživel nesrečo na AC. Nastavljen
  tovornjak brez luči. Upal so da ga ne bo več, ker je preživel, so mu
  dokazoval, da je pijan, ker ni imel prič, je lahko samo še odstopil.
  Drugače bi res predali vse dosjeje v arhiv RS. Vir: RevijaReporter
  Spet se pregreva in dela spore na desnici, kar zelo ustreza levičarjem.

 • odzunaj

  Že dolgo vsi ugotavljamo, da Slovenijo že desetletja zastruplja načrtovana medijska laž in prikrivanje mainstream medijev, ustrahovanje, odsotnost vladavine prava. Začnimo pri vladavini prava, stopimo skupaj na ulico za korenite spremembe v pravosodju. S tem se bo zmanjšalo ustrahovanje, podkupovanje, odprla se bo pot resnici, dejstvom, dialogu na podlagi argumentov,……. To moramo narediti vsi, za nas same, da nas mafijska paradržava ne pripelje na dokončno bratomorno morišče !

  • Hribouc

   Da drugič ne naštevaš in se ne matraš pisat na dolgo, je kratka verzija tvojega globokoumja :
   Udbokučanistični Aparthajd Gulag Slowenistan, capiatl city : Murgeldorf; Il prezidente : Kučan Milanče od Goričkoga. kjer se vidi u Piran!

 • wowoo

  Nova 24… pejte se zdravit, komplet ekipa !!!

  • WatsonForus

   a u Kumrovec?

  • Krtača17

   Tem pomaga samo še lobotomija.

 • tarantela

  Snoč pod mojim špampetom ni blo obenga udgovca, kgb-jevca, tud stasi-jevca ni blo. Sm pa mela kuhinjski valjar prpravlen.

  • MEFISTO

   Bil je na špampetu.

 • Rožle

  test

 • Viktorh

  To je bistvo vsega.

  Odziv Janeza Janše na razkriti tajni sporazum

  Janez Janša: “Sporazum je namreč nezakonit in ga vlada nikoli ne bi potrdila. Direktorja dveh državnih ustanov nimata pooblastil, da s sporazumi določata oziroma urejata stvari drugače, kot je določil zakon. Še posebej pa je podpis takšnega sporazuma sporen, ker se ta zloraba pooblastil ni zgodila prvič in je bilo zato februarja 2013 povsem jasno, da takšno ravnanje ni pravilno. Postavlja se vprašanje, kako je mogoče, da sta dva državna funkcionarja, ki smo jima zaupali odgovorno delo, zavestno zlorabila položaj. Ni druge logične razlage, kot da gre ali za izsiljevanje oziroma za strah pred dolgo roko nekdanje Udbe ali pa za zavestno sodelovanje z njenimi podaljški.”

 • Slovenka

  Medtem pa Janša dela: http://www.politikis.si/?p=174046.
  O Črnčecu škoda besed. SDS ima srečo, malopridni tipi kar sami odletijo, ne da bi jim bilo treba pomagati. Ob misli na Demos 2.0 se mi je že takrat, prvič podaljšal obraz, sedaj pa mi gre ob ideji naravnost na bruhanje. UDBA napada stranko od zunaj in znotraj, toda Bog očitno bdi nad SDS. Samo da bi tako ostalo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!