Grozljiva uradna evropska statistika: V Slovenijo v enem mesecu vstopilo 906 migrantov, odšlo le 11!

(vir: twitter)

Poročilo ISAA (integrirana situacijska ozaveščenost in analiza), ki ga pripravljata Evropska komisija in Evropska služba za zunanje delovanje, je na podlagi razpoložljivih informacij iz 21 držav članic prikazalo grozljive rezultate, in sicer konstantno povečevanje števila migrantov, ki so prišli iz Turčije v Grčijo, pot pa jih vodi v Slovenijo. Poročilo je rezultat prihodov migrantov v prejšnjem tednu. Številke so zagotovo zaskrbljujoče, saj vsakodnevno v Evropo vstopa na tisoče ilegalnih migrantov, od teh pa so jih oblasti v enem tednu nazaj v Turčijo vrnile le 16. Čeprav vemo, da jih večina ne beži iz vojnih držav, ampak stremijo k boljšemu življenju in širjenju islamske kulture, med njimi pa so tudi islamski skrajneži, ki povzročajo preplah in razdejanje po Evropi.

Ni skrivnost, da se proti Bosni in Hercegovini giblje do 120.000 migrantov, ki vstopajo na Hrvaško in nato nadaljujejo pot do Slovenije. Pritisk migrantov na nekdanji zahodni balkanski poti je okrepljen, njihov edini cilj je, da pridejo v zahodno Evropo. V Sarajevu že vlada kaos, saj v BiH dnevno vstopi okrog 100 migrantov iz Sirije, Libije, Afganistana, Palestine, Pakistana, Alžirije, Maroka, Iraka, Turčije, Irana, Tunizije in drugih držav, ti ljudje pa so na poti v Slovenijo.

Poti po katerih prihajajo migranti
Statistika v poročilu je pokazala, iz katerih smeri prihajajo migranti. Ti se gibljejo iz afriških držav v Španijo proti Franciji, z različnih strani prihajajo v Italijo in iz Turčije množično v Grčijo, proti Bosni in Hercegovini ter v Slovenijo. V preučevanem obdobju enega tedna so beležili tudi smrtne žrtve pri ilegalnih prehodih.

Zemljevid prihodov migrantov v Evropo v obdobju od 14. maja do 20. maja 2018 (Foto: Evropsko poročilo)

Glavni dogodki v obdobju od 14. maja 2018 do 20. maja 2018
-1.231 migrantov je prispelo v Evropsko unijo le iz Turčije (za primerjavo: teden pred tem pa 849). Skupno število prihodov iz Turčije v EU leta 2018 trenutno znaša 18.636, kar je za 121 odstotkov več kot v enakem obdobju lani.

-353 migrantov je prispelo po osrednji mediteranski poti. Skupno število prihodov po tej poti v letu 2018 je trenutno 10.569.

-791 migrantov je v enem tednu prispelo po zahodni sredozemski/atlantski poti (za primerjavo: teden pred tem 602). Skupno število prihodov po tej poti v letu 2018 znaša 8.665, kar je za 50 odstotkov več kot v enakem obdobju leta 2017.

-12.870 migrantov je zgolj v obdobju enega tedna zaprosilo za mednarodno pomoč v EU. Torej je Evropska unija bogatejša za toliko migrantov le v enem tednu!

-17.020 migrantov čaka na grških točkah za nadaljevanje poti do Slovenije.

-16 migrantov so iz Grčije v Turčijo vrnili v skladu z dogovorom EU-Turčija.

Iz poročila je torej razvidno, da se iz tedna v teden povečuje število prihodov iz Turčije v Grčijo (le v prejšnjem tednu jih je prišlo 1.231). Zaskrbljujoče za Slovenijo pa je, da ti migranti nadaljujejo svojo pot po tako imenovani novi balkanski poti vse do Slovenije. V poročilu poudarjajo, da bi bilo nujno potrebno izboljšati sistem vračanja teh migrantov.

Vračanje migrantov v Turčijo je treba nujno izboljšati
Ena od pomanjkljivosti migrantskega vala, s katerim se soočamo, in ki so jo med drugim navedli v evropskem poročilu, je hitrost operacij vračanja iz Grčije v Turčijo. “To je treba namreč nujno izboljšati, tudi za državljane Sirije. Treba je okrepiti prizadevanja za prepoznavanje migrantov z negativnimi namerami in treba jih je vrniti iz Grčije v Turčijo.”

V Slovenijo 906 migrantov, iz Slovenije 11 migrantov
Spodnja tabela prikazuje prehode ilegalnih migrantov v zahodni Balkanski regiji v obdobju od 23. aprila do 20. maja – zaskrbljujoče je, da je število prihodov iz Hrvaške v Slovenijo največje in tudi občutno večje kot v prejšnjih tednih. Po podatkih je v Slovenijo prišlo skupno 906 migrantov, iz Slovenije pa je v Avstrijo odšlo le 11 migrantov, torej vsi ostali so zaprosili za azil, kar ni čudno, če pa jim država nameni skoraj 2 tisoč evrov mesečno.

Prihodi ilegalnih migrantov v države zahodnega Balkana v obdobju od 23. aprila do 20. maja 2018.

Z lahkoto preskočijo mejo, pričajo migranti
Sirski migranti, ki so nedavno prispeli iz Sirije v Grčijo, so dejali, da so z lahkoto preplezali ograjo na sirsko-turški meji. Uporabili so lestve, da so ograjo preplezali, ali pa so se splazili po vodnih kanalih. “To pomeni, da je meja med Sirijo in Turčijo pretočna in da ograja ni primerna in ni zmožna zadržati migrantov, da vstopijo v Turčijo,” so zapisali v evropskem poročilu.

Po podatkih Europola je v poročilu tudi poudarjeno tihotapljenje migrantov v tovornjakih. “Prejšnji teden so slovenski policisti odkrili tri migrante iz Afganistana v polpriklopnem tovornjaku, medtem ko so v Ljubljani (pozor: ne na mejnem prehodu!, op.p.) preverjali tovornjak z odpadki. Preiskovalci so ugotovili, da so se migranti skrili v tovornjak na srbsko-hrvaški meji. Madžarskega voznika pa so obtožili kot posrednika, saj pečat pri vratih tovornjaka ni bil poškodovan ali zlomljen.”

A. G.

 • ljubinica

  Evropa ni sposobna braniti svojih mej. To je zacetek konca evropske civilizacije. Mogoce se bodo resili Visegrajci, a Slovenije ni med njimi.
  Nas verjetno caka usoda Svedske.
  Totalitarizem, ki obvladuje Svedsko: multikulti, radikalni feminizem, LGBT, politicna korektnost ….
  , je strasnejsi, bolj unicevalen, kot je bil komunisticni totalitarizem v Jugi v 80. letih.

  ,

 • Jan Kovalski

  Ko se jih bo nabralo kritično število se bodo začeli številnejši incidenti.
  In sicer zaradi tega, ker so pogumni samo kadar jih je več skupaj.
  Tega se pri nas “odgovorni” očitno ne zavedajo.
  Ne pozabimo, lansko leto je eden z nožem do smrti zabodel policista, v spomin tistim, ki trdijo, da pri nas še niso povzročali incidentov.
  Če bo šlo tako naprej bomo morali varovanje meje v svoje roke vzeti civilisti!

  • cosmosjasnovidec

   Čakati na to,da se jih nabere kritično število ni smiselno,ker bodo takrat padale žrtve na obeh straneh.
   Že sedaj jim je potrebno dati po pizdi in pokazati enosmerno pot po kateri bodo frčali.
   Gredo mi že tako na živce,da bi jih najraje šel iskat ter jim pokazal njihovega alaha.
   Na mojem koncu jih še ne vidim kar je sicer bolje za njih,ker če se prikažejo in naredijo eno samo pizdarijo jih bom enostavno pobil vse kateri mi padejo v roke.
   Boli mene kurac za policijo in vse ostalo meni naj kamelotrajbarska muslimanska golazen ne hodi v bližino,ker ji bo to garantirano zadnje na tem planetu.
   Če komu kaj ne bo prav bo pa še tisti dobil po pizdi pa je naj kdorkoli na kakršnem koli položaju ali policiji.Meni v lastni domovini tuji gnoji ne bodo srali naokrog.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

  • Novakec1

   Z vilami , cepci in kosami?

  • Zgornji

   AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!!

 • Govekar

  A more migrant ilegalno prečkat mejo, če želi naprej iz Slovenije?

  • cosmosjasnovidec

   Ta ilegalna prečkanja meje so samo farsa in metanje peska v oči državljanom.
   Dogovor med hrvati in Slovenijo je takšen,da hrčki pošiljajo to kamelotrajbarsko muslimansko golazen v Slovenijo kjer jih pričaka SLO policija ter jih z izgovorom ilegalnega prestopa meje vlači v zbirne azilantske ter ostale centre.
   Tako si zahojeni voluharji hočejo prati roke,ker imajo državljane za navadne bedake in mislijo,da tega ne dojamejo.
   To je seveda kriminalno dejanje z strani policije ter vlade,ker je vse skupaj poteka mimo in proti zakonski določbi.
   Vsakomur razen levuharskim ovcam je jasno,da ne more biti drugače saj bi v nasprotnem ilegalne kamelotrajbarske muslimanske migrante polovili hrčuharski policaji že na njihovi meji.
   Da jih pa ne bi videli,ko se nahajajo na mejah pa ni možno,ker kreteni niso tako nesposobni kot naša policija katera se jih boji.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

 • Vrhovni sodnik

  Lewaki in njihovi aktivisti , Ahmadija so zato zadržal, ker delno obvlada Slovenščino in svoje obvešča z Blažičem na čelu, so jih že tako izurli, da ko Kolpo preplava, kar na 113 pokličejo in povedo v kateri vasi so, da pride policija po njih in jih pelje v AD, policaji jim taxiste špilajo

 • To ne bo nič dobro za naš narod. Že 100 moških migrantov je za Slovenijo preveč. Oni ne bodo imeli dela, okrog se bodo potikal, kradl in grozil.

  • Zgornji

   TOOOOOOOČNO TKOOOOOOO !!! ! !!! A KAJ, KO PA SI BREZBRIŽEN NAROD ZATISKA OČI PRED TEM PROBLEMOM !!! ! !!!

 • VERRZIFIKATOR

  Eksotični turist

  AGENCIJA MIRO

  Agencija »Miro, peace i bok«,
  dobro ki s Hrvaško sodeluje,
  krasne zopet nam načrte snuje,
  da poveča se turistov tok.

  Telefonično se dogovarja,
  z Zagrebom je noč in dan na vezi,
  vse kar sosed ji lahko natvezi,
  agencija sproti uprizarja.

  Neizrabljena je Kolpa reka,
  zlasti zdaj, ko sonce jo segreva,
  mogli več imeti bi od dneva,
  padla če še zadnja bi prepreka.

  Agencija »Miro, peace i bok«
  za turiste vse bolj se zavzema,
  pospešeno jih zato prevzema
  od sosedov, prav odprtih rok.

  Izrabiti vse kapacitete
  treba je za naglo nastanitev,
  za ugodnosti vseh dodelitev
  se sklicuje na afinitete.

  Agencija »Miro, peace i bok«
  trendovska je res do skrajne mere,
  in za nauk odprta nove vere,
  od turistov že prevzema slog.

  Ko topló sprejema vse po bratsko,
  dela res izvrstno si reklamo,
  v konkurenci vsi jo prepoznamo,
  slogan njen je: »Z mirom – šeriatsko.«

 • Soave

  + + + + + ” Zaskrbljujoče za Slovenijo pa je, da ti migranti nadaljujejo svojo pot po tako imenovani novi balkanski poti vse do Slovenije ! ”
  Nadaljujejo ? Prepeljejo jih z avtobusi direktno na našo mejo !! Je že kdo – glede na tisti posnetek kamere na prehodu – kaj razložil ?
  Kje pa je sedaj stric Šefic ?? Se je skril ? Ministrica pa je sploh izginila z obličja Slovenije !!
  Cerar se repenči po TV v svoji kampanji, namesto, da bi odgovarjal pred sodiščem za tole invazijo migrantov, o katerih molči.Pa kaj bodo tile ljudje delali vendar ? Jih bomo prvo morali ” izšolati ” za kopanje jarkov ?
  Hm ? Pa saj niso zato prišli v EU.

  • Mojca pokraculja

   Še eno retorično vprašanje. Kje so zdaj tiste novinarske ekipe, ki so šle v Bosno zaradi kredita SDS, snemat in poizvedovat ?

   • Soave

    Saj ne smejo. Samo takrat, ko šef ukaže.

    • Zgornji

     JA, TO PA SO HINAVCI NOVINARSKI POKVARJENI !!! ! !!!

     • Soave

      Hja. . . . . za drobtinice, ki padejo z bogate mize raznih Petričev.

   • von Rhein

    Delajo samo v skladu z “opisom del in nalog”.

 • Soave
  • Zgornji

   Hvala :-)

 • Franc Šink

  Laži ne in zavajanje ne bodo pomagale ne migrantom in ne politikom.Ali oblasti res mislijo da smo toliko neumni?

  • Zgornji

   JA, MISLIJO DA SMO ŠE BOLJ NEUMNI KOT ONI !!! ! !!!

 • Anton

  že zdavnaj sem rekel da bi morali meje varovati vojaki, zakaj jih pa konec koncev imamo???. V nasprotnem, se bomo mi državljani organizirali v narodne garde, samo orožje nam dajte, pa boste vidl, kako se brani svojo domovino.S policisti pa je tak, to je državni represivni organ, ki deluje, po nareku svojega šefa iz Murglj, politične in druge elite, ne pa v interesu navadnega človeka.

  sarkazem press

 • ljubinica

  Poglejte na Googlu
  Qaisar Mahmood Sweden

  Musliman, rojen v Lahoru, Pakistan.
  Instalirali so ga na polozaj vodje svedskega nacionalnega zavoda za ulturno dediscino. Clovek ne ve nicesar ne o svedski zgodovini ne o svedski tradiciji in ga tudi ne zanima. Pravi, da je iz svedske kulturne dediscine treba narediti zgodbo, ki bo skladna s sodobno multikulti Svedsko, tj. tudi Islam je del svedske tradicije …..
  —-
  A bomo dopustili, da se nekaj takega zgodi v Sloveniji cez 10 let?

  • Zgornji

   ČIST HUDO , PREHUDO !!! ! !!! No, slovenski narod je že itak skoraj mrtev, tako , da tudi nismo več daleč od tega ..

 • pajot

  Slovenci! 3.junija vsi volit,predvsem tisti,ki abstinirate,češ: vsi so isti. Zdaj gre za biti ali ne biti. 3.junija bo plebiscit,kjer se bomo odločali ali bo še Slovenija ali pa bo jugoslovenija in ne daj Bog slovenistan. Volili pa bomo Janeza Janšo in SDS.

  • mojadezela

   Jaz bom volil SDS ker drugo je vse bedno! Izbral bom najboljše med slabim.

   • Zgornji

    AMENNN !!! ! !!!

 • Mojca pokraculja

  Sprašujem se kdaj se bodo uprli vsi tisti, ki so prisiljeni izvajati to zahrbtno politiko. Policisti na mejah, ljudje, ki delajo v azilnih centrih in vsi ostali uradniki, ki izvajajo lažnjive postopke “azilantov”. Tiho so kot grob, od nikoder ne pricurlja nič kaj se tam dogaja. Novinarji očitno vedo, da ne smejo poročati.
  Do kdaj še ?
  Včerajšnja scena na kongresnem trgu je pravzaprav odgovor na vse to. Na odru tito ljubičica bjela, ob odru jugoslovanske in partijske zastave, boter pa v drugi vrsti parterja.

 • sprehajalec

  Migrantski Žep imenovan Slovenija se fila. Vladajoča nomenklatura pa še kar servira prastaro ševilko o odobrenih azilih. 500 in nekaj. Tragedija je, da smo ena najmanjših držav v srcu Europe in bo očitno Šengen postal prekletstvo. Noter bodo vstopili, ven ne bodo odšli. Zanašajo se na možnost, da jim bo morda uspelo iti naprej. Avstrijci pa bodo vse vrnili, oziroma ostali, v registrirano vstopno točko, Slovenijo.

  Zapomnite si, odobriti Azil in prositi za Azil je povsem vseeno. Ko njegova noga stopi na slovenska tla, je tukaj obtičal, ima azil ali pa ga nima.

 • PIA PlA

  Ti, ki prihajajo niso begunci niti migranti, so okupatorji Evrope.

  • Zgornji

   AMENNN !!! ! !!! A KAJ, KO PA SLEPOZABIT FOLK NIMA POJMA O TEM !!! ! !!!

 • Antonius

  Volite SDS, ker bo po volitvah itak vsem šerijatarjem zavrnila prošnjo za azil v Sloveniji.
  Pa NLB bodo tudi prodali, da nam Kučanovega bankomata ne bo treba na vsake toliko časa dokapitalizirati.

 • Darth Vader

  Ker so se zavezali vodilnim globalistom, da to počnejo, za popolno moč, da nikoli več ne izvolijo nacionalistov in konzervativcev. To je nepopularni, neizvoljeni, avtortarni načrt EU, da pripeljejo dovolj muslimanov, da izglasujejo odstranitev pravic vseh. To je avtoritarno. To je tretja svetovna vojna. To je nova svetovna vojna. Demografsko, levičarsko, usmerjeno s strani globalistov. In ko želite vstati, se temu upreti, Erdogan to želi narediti protizakonito. In brez skrbi v Angliji, če ste nacionalist,če ste patriot, Sadiq Khan, islamski župan, ki pomaga vsem ostalim islamistom na pozicije moči, eden od njih je sedaj vodja obmejne policije – islamist. Človek vržen iz londonske skupščine, na infowars.com, potem ko je opozoril na zločine migrantov, utišan po tem, ko je kritiziral ustrežljivost Sadiq Khana islamistom v luči rekordnih zločinov, napadov s kislino, napadov z nožem. Malezijski moški je bil vržen ven iz londonske skupščine potem, ko je podvomil v politike Sadiq Khana, zaradi katerih so nasilni zločini poleteli v nebo. In seveda, on je nekdo, ki je pobegnil v Anglijo pred islamsko tiranijo, kjer te eksekutirajo, če jih kritiziraš. Več v videoprispevku s slovenskimi podnapisi na tem blogu: https://ambasador21.wordpress.com/2018/05/26/paris-pripravlja-ze-petintrideseto-odstranjevanje-migrantskih-kampov-od-leta-2015/

 • Olga2345

  Cerarja je treba ovaditi in zapreti! Ne samo, da uvaža divjake v breme davkoplačevalcev in ogroža Slovenijo, koplje s svojimi “ukrepi” o neprodaji NLB, novo bančno luknjo in zadolžuje slovenske davkoplačevalce za nezakonito izplačilo hrvaških varčevalcev!

 • Olga2345

  Volimo SDS! Glas za SDS ni izgubljen glas! Stranka bo z večino v parlamentu lahko izpeljala vse reforme in zavarovala Slovenijo!

  • Djuro Sumar

   SDS se bo psrala, tako kot se je vedno do sedaj.

 • Arabska pašteta

  Bravo. Bravo. Bravo. Nesposobna policija spušča migrante naprej, ki bodo lahko kmalu nategovali vaše babe, ker vi slovenceljni ste itak ene navadne pijandure, ki se kmalu stegnete. Nesposobna golazen ste, rojeni za hlapce, ker niste sposobni upora. Crknite.

 • Kristian Berdon

  Nema panike. Ti migranti zele ici u bogate zapadnoevropske drzave. Ne zele ostati u siromasnoj Hrvatskoj i Sloveniji.

 • nina

  Je res, da jih tovornjaki vozijo v Slovenijo množično na meji s Hrvaško v Zavrču. Slišala sem, da tam skoraj nič ne pregledajo tovornjakov???

 • nina

  Nekdo bi moral to prijaviti, da se razisce, ce je res kar govorijo, da na Zavrču tihotapijo v tovornjakih begunce?? Kam se to prijavi??? Ve kdo??

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!