“Hrvaški kralj droge” Stjepan Prnjat si želi, da bi mu sodili v slovenskem mafijskem raju, na Hrvaškem se boji “medijskega linča”

"Hrvaški Escobar" Stjepan Prnjat (vir: youtube)

Glavni osumljenec v nedavni mednarodni operaciji, v kateri je Hrvaški uspelo razbiti del balkanskega narkokartela, si želi, da bi mu sodili v Sloveniji. Sam pravi, da bi v Sloveniji imel objektivnejše sojenje, čeprav bi lahko rekli, da ga za Slovenijo bolj navdušuje tožilska nesposobnost. Glede na to, da so hrvaški organi celo ugotovili, da ima na enem slovenskem računu 5 milijonov evrov, je očitno, da mu je Slovenija všečna tudi zaradi “poostrene” kontrole, ki jo ta izvaja pri pranju denarja. Ni kaj, Slovenija je očitno pravi raj za takšne in drugačne kriminalce.

Stjepan Prnjat, glavni osumljenec, ki je bil aretiran v Sloveniji v sklopu mednarodne policijske operacije Nana, v kateri je bilo med drugim zaseženo sto kilogramov kokaina, si po poročanju RTL želi, da mu sodijo v Sloveniji.

Hrvaška je že zaprosila za Prnjatovo izročitev. Prnjatov odvetnik v Sloveniji Luka Fabiani je povedal, da se njegov klient ta trenutek brani z molkom. Ali bo Slovenija izročila tako imenovanega “hrvaškega Escobarja”, naj bi bilo znano že do konca tedna, ko bodo okrožno sodišče preučilo odvetnikove argumente.

Vodjo narkokartela skrbi “medijski linč”
Kot je povedal Fabiani, se Prnjat “ne strinja s tem, da ga izročijo na Hrvaško.” Razlog naj bi bil “medijski linč” na Hrvaškem, saj naj bi bil Prnjat kot bivši obsojenec zaradi podobnih kaznivih dejanj stigmatiziran. “Zaradi tega morda misli, da bo v Sloveniji imel objektivnejše sojenje kot na Hrvaškem.”

Slika je simbolična (foto: iStock)

Ker obtožnica dolži Prnjata tudi dela kaznivih dejanj, ki so bila storjena v Sloveniji, izročitev Hrvaški ni nujna, saj bi mu lahko sodili tu. To je vsekakor zelo mamljiva ideja za marsikaterega kriminalca v tujini, ko se seznanijo z načinom dela slovenskih tožilcev in pomanjkanjem kompetentnosti sodnega sistema.

Slovenija mafijski raj
Slovenska pravna država je bila že pred leti velika šala v očeh italijanske mafije. Tako je mafijski skesanec Maurizio Prestieri v pogovoru z avtorjem Gomore iz leta 2011 Robertom Savianom Slovenijo označil za “raj za mafijo.” Povedal je, da so lahko italijanski mafijci v Sloveniji brez najmanjših skrbi uporabljali prava imena, kockali, se dobivali z ženskami in srečevali s prijatelji z vsega sveta. “V Sloveniji smo bili varni,” je takrat dejal in dodal, da so ustanove v Sloveniji na plačilnih listah ruske, italijanske, turške in italijanske mafije.

Ob tem ne gre pozabiti na nesposobnost tožilstva v primeru Balkanski bojevnik, ki je zaradi “pozabljivosti” tožilke Blanke Žganjar, ki je kakor pozabila predlagati podaljšanje pripora, poskrbelo, da so obtoženi Dragan Tošić in njegovi balkanski bojevniki takrat odkorakali na prostost. Slovensko sodstvo je prav zares raj za vsakega zločinca.

Prnjat takšno stanje s pridom izrablja. Kakor je povedal njegov odvetnik: “Zaenkrat še ni bil soočen z obtožbami, ki ga bremenijo. Zato se je [Prnjat] odločil, da trenutno ne bo odgovarjal na vprašanja, temveč se bo branil z molkom.” Fabiani je še povedal, da se bo Prnjat branil, ko ga bolje seznanijo z obtožbami proti njemu.

Vsekakor bo zanimivo videti, do kakšnega sklepa oziroma napake lahko pripelje dejstvo, da ima hrvaški kralj drog po neuradnih informacijah v slovenskih bankah pet milijonov evrov. O takšnem stanju pravnih organov je spregovoril tudi vodja SDS Janez Janša, ki je okrcal delo vrhovnega sodišča in urada za preprečevanje pranja denarja. “Sami presežki pravne države,” je zapisal.

Ivan Šokić

 • zoro

  v slo se godi vsem boljše kot slovencem in tudi vsem ostalim kot poštenjakom, iz te dežele moraš oditi, če si slovenec in še pošten po vrhu, potem zate to ni raj ampak pekel.

 • cosmosjasnovidec

  Seveda bi se nesnaga čefutarska sedaj vlekel v Slovenijo kjer ve,da bo z malo podmazevanja skorumpiranega sodstva katerega sestavljajo komunajzerji ter sami čefutarji garantirano oproščen kljub vsem dokazom tako kot lopovi “balkanski dreki”kateri so se imenovali neki bojevniki v resnici pa eden bolj posran od drugega od strahu.
  Na kakšen medijski linč se bo sedaj izgovarjala tale nesnažna driska katera je z razpečevanjem droge pobila številno mladino.
  Obesijo ga naj pa bo doživel linč kar si smrduh tudi zasluži.Še eno čefutarsko nesnago bomo vzdrževali tukaj v SLO kot,da jih že ni preveč sedaj.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • Janez

  Itak je naše sodstvo skorumpirano. Še kriminalec Janša je na koncu svoboden odkorakal ven.

  • Anton

   ti si pa cepec

   sarkazem press

  • TROL, ki krade nicke.
   Lopov, ki išče iveri v očesih drugih, svojega bruna pa ne vidi.

 • Franc Šink

  Napake tožilca so najboljše zaveznice obdolženca !

 • Miro

  ja tudi Janez Janša bi bil na Hrvaškem obsojen in zaprt…. naša zakonodaja pa je taka, da take ščiti

 • DUŠAN ZALAR

  Itak je naše sodstvo skorumpirano.Še kriminalec Kućan se svobodno giblje po Sloveniji !

 • montyamp

  Pa uvozimo prave tožilce , prepotentno UDBOVSKO DECO pa na odpad .
  Is Slovenije je murglosrbski KOKABETONSKI generalštab z žveplenim pritlikavcem na čelu , naredil raj za bandite .
  To so pa računi za plačevanje skorumpiranih sodnikov , policajev in tožilcev , DDV še pride , ko bo narod znorel .

 • realnost

  Slovenija je raj za mafijo je izjavil vodja italijanske mafije.

  Bo zanimivo spremljat kako bodo sodniki ravnali s hrvaškim mafijcem.. Zagotovo ga bodo takoj strpali v samico. In potem se boste zbudili….

 • plavi-mil

  Pa saj mu bo uspelo, to krivosodje rabi njegove usluge.

 • Stajerka

  Stjepan Prnjat, hrvaški Escobar, ki so ga slovenski kriminalisti v sredo aretirali v hotelu Union, je osebno nadzoroval vsak korak pri tihotapljenju kokaina iz Kolumbije v reško pristanišče. »Prnjata je v Kolumbiji varovala kolumbijska vojska. Ko smo pristali v Cartageni, nas je Prnjat že čakal z vojaki. Vojsko se je tam moralo plačati. Vsi bi bili mrtvi, če nas ne bi varovali. Prnjat je osebno odhajal v laboratorije, v pragozd, da bi se prepričal, da je roba primerne kvalitete,« je po poročanju Jutarnjega lista izjavila neimenovana priča iz prejšnjih postopkov proti Prnjatu.

  https://novice.svet24.si/clanek/novice/crna-kronika/5aa66afe2b359/prica-v-kolumbiji-ga-je-varovala-vojska-osebno-je-obiskoval-laboratorije

 • PIA PlA

  Pol pol za “pošteno sojenje”, zato mafija v Sloveniji ni bila nikoli obsojena.

  In pol pol je že na poti v davčne oaze. Zanimivo kaj vse o korupciji v Sloveniji piše ameriška vlada https://www.state.gov/e/eb/rls/othr/ics/2013/204732.htm

 • totex39

  Narkomanska mafija je dobro seznanjena o krivosodjo v naši državi, zato pa si želijo sojenje pri nas.

 • xtc

  Seveda že vsak balkanski ulični kriminalec ve ,da je slovensko sodstvo eno najbolj skorumpiranih in da se za prav ceno ,da vse urediti-seveda pa se na slovenskem sodišču ne smeš znajti slučajno zaradi biločesa in slišati naime JJ-tam pa ni milosti in podna pri zlorabah in obsodbah.

 • Osti jarej

  …v mafijastanu bo deležen objektivnejšega sojenja…..kakopak…v hrvatiji bi ga obsodili na sto let

 • Artur

  V slovenskem mafijskem raju se ne splača biti pošten.

 • prisilno delo

  Ta bi zaslužil dosmrtno prisilno delo v begunskem centru. Najboljše bi bilo, če bi bil sam v centru in bi moral biti vse od kuharja do direktorja, za pomoč bi pa dobil samo (če bi prišla) kakšno študentko socialnega dela. Okoli bi pa stali oboroženi varnostniki z elektrošokerji, da bi vsakega, če bi kdo iz centra zlezel čez visok zid z bodečo žico na vrhu, vrnili nazaj v center. V dogajanje v centru se pa varnostniki ne bi smeli vmešavati (tudi če bi ubogi begunci na ražnju pekli prostovoljko), noter in ven bi pa lahko hodile samo prostovoljke.

 • David Hitler

  Zapret ga bi bilo treba samo z imigranti zamorci k bi ga zjutraj že našli njegov ostane v zamorske dreku na dvorišču

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!