Javnomnenjska raziskava: Kaže, da bomo na referendumu dobili nov TEŠ 6! Preverite, ali bi Pahor zmagal v 1. krogu

(Foto: iStock/STA)

Aktualnemu predsedniku RS Borutu Pahorju se nasmiha podaljšanje predsedniškega mandata in celo zmaga v prvem krogu, medtem ko bomo očitno na referendumsko nedeljo dobili t. i. nov TEŠ 6, saj bo projekt 2. tir, v kolikor ne bo padel na referendumu, še ena vreča brez dna, iz katere bodo črpali izbranci oz. prvorazredni. “Z drugimi besedami, vsakodnevno pranje možganov volivk in volivcev daje določene rezultate, čeprav še vedno dvomim, da bo večina podprla zakon, saj je glede tega projekta preveč neznank,” je jasen dr. Matej Lahovnik, ki opozarja, da gre dejansko za zlati tir, saj vsak centimeter tira stane neverjetnih 518 evrov.

Anketa je bila izvedena v obdobju od 11. septembra do 13. septembra 2017, na vzorcu 700 anketirancev (od tega  50 % žensk), in jo je izvajalo podjetje za tržne in javnomnenjske raziskave Parsifal SC. Šlo je za telefonsko anketo, okvir vzorčenja pa zajema telefonski imenik (80 % mobilno omrežje in 20 % stacionarno omrežje). Anketa je merila splošen utrip glede aktualnih družbenih oz. družbeno-političnih tem, in sicer obete pred referendumom o 2. tiru, ki bo potekal, 24. septembra, in pričakovanja pred prihajajočimi oktobrskimi volitvami za predsednika države.

Pregled demografskih podatkov javnomnenjske raziskave
Povprečna starost anketirancev je 50,4 leta, anketiranci so z območja celotne Slovenije – največ, dobra četrtina vprašanih, iz osrednjeslovenske regije. Največ anketirancev, in sicer 39,5 %, je iz najstarejše starostne skupine (55 let ali več), iz srednje starostne skupine (35–54 let) jih je 36 % in 24,5 % iz najmlajše starostne skupine (18–34 let). Največ anketirancev je z dokončano srednjo šolo (32,6 %), sledijo tisti z zaključeno ali nezaključeno osnovno šolo (23,6 %), 22,2 % anketirancev ima poklicno šolo, 21,6 % pa ima dokončano višjo, visoko šolo ali več.

(Vir: Parsifal SC)

Presenetljivo: Pričakujemo lahko visoko udeležbo
Večina (58,7 %) se bo udeležila referenduma o drugem tiru Divača–Koper, medtem ko dobra tretjina (33,7 %) nima tega namena, 7,5 % pa je še neodločenih.

Največ državljank in državljanov bi se referenduma udeležilo iz najstarejše starostne skupine (55 let ali več), kjer bi bila udeležba kar 65 %, medtem ko bi bila najnižja udeležba v srednji starostni skupini (35–54 let), kjer bi doma ostalo kar 37,8 %. Na podlagi izobrazbe bi se referenduma udeležilo največ tistih s poklicno izobrazbo (63,9 %), sledijo tisti z višjo, visoko ali večjo (62,7 %). Najnižja udeležba bi bila s strani tistih s srednjo izobrazbo (37, 9 %).

Jutri, v nedeljo, 17. septembra 2017, bomo objavili, kolikšno podporo ima zdajšnja Vlada RS in katera stranka bi zmagala, če bi bile parlamentarne volitve to nedeljo.

Odgovarjajo samo tisti, ki se bodo udeležili referenduma (n = 423). (Vir: Parsifal SC)

Bo zakon o 2. tiru na referendumu obstal ali padel?
Večina Slovenk in Slovencev (62,1 %) bi glasovala za predlagani zakon na referendumu o drugemu tiru, medtem ko bi proti glasovalo 24,8 %. Še vedno neodločenih je 13,1 %.

Zakon najbolj podpirajo v najmlajši starostni skupini (18–34 let), s 66 %, medtem ko mu najbolj nasprotujejo v srednji starostni skupini (35–54 let), s 27,3 %. Na podlagi izobrazbe zakon najbolj podpirajo tisti s poklicno izobrazbo (69,7 %), najbolj pa mu nasprotujejo tisti z višjo, visoko ali večjo izobrazbo (31,9 %).

Dr. Matej Lahovnik, ekonomist, politični analitik in nekdanji minister za gospodarstvo. (Foto: STA)

Dr. Matej Lahovnik: “Pri referendumu glede drugega tira preseneča tako nameravana visoka udeležba kot tudi visok delež tistih, ki nameravajo zakon podpreti. Dvomim, da bo dejanska udeležba sicer res tako visoka, saj dosedanji referendumi kažejo, da je praviloma zelo težko doseči visoko udeležbo. Očitno enostransko prepričevanje volivk in volivcev za podporo zakonu glede drugega tira daje določene rezultate, kar sicer ni presenetljivo, saj je vlada vzela 97.000 evrov iz proračunske rezerve, da pristransko predstavlja samo argumente za zakon, kar je tudi ustavno sporno, saj pobudnikom referenduma onemogoča, da bi enakopravno sodelovali pri upravljanju javnih zadev. Vlada je šla celo tako daleč, da je, v nasprotju z dosedanjo prakso, v kampanjo vključila tudi državna podjetja, ki v kampanji sploh ne bi smela sodelovati. Z drugimi besedami, vsakodnevno pranje možganov volivk in volivcev daje določene rezultate, čeprav še vedno dvomim, da bo večina podprla zakon, saj je glede tega projekta preveč neznank. Že samo dejstvo, da bomo za 27 km železnice plačali 1,4 milijarde evrov, kar znese okrog 50 milijonov evrov za vsak kilometer oziroma 518 evrov za vsak centimeter tira, bi moralo volivcem dati misliti, da je cena takšna, kot da bi dejansko šlo za zlati tir.”

(Vir: Parsifal SC)

Pahorju se nasmiha novi predsedniški mandat
Večina Slovenk in Slovencev bi za predsednika republike ponovno volila Boruta Pahorja (50,2 %), na 2. mestu mu sledi kamniški župan Marjan Šarec (19,8 %). Tretje mesto zaseda kandidatka SDS Romana Tomc (4,3 %), ki je kandidaturo naznanila v ponedeljek, 11. septembra 2017, in tako šele pred kratkim vstopila v predsedniško bitko. Sledita kandidatka NSi Ljudmila Novak (4,2 %) in koprski župan Boris Popovič (3,5 %). Maja Makovec Brenčič iz SMC in Angelca Likovič iz Glasa za otroke in družine pa sta vsaka prejeli po 1,3 %. Relativno velik delež vprašanih še ne ve, koga bi volili oziroma ne bi volili nikogar od naštetih kandidatov (15,5 %).

Dr. Matej Lahovnik: “Pri napovedi rezultata predsedniških volitev je treba upoštevati, da so seveda v prednosti kandidati, ki so že nekaj časa v kampanji. Pahor je v kampanji praktično že cel svoj mandat, Šarec pa je v neformalni kampanji že več tednov in ima ob tem vsaj zaenkrat tudi podporo dominantnih medijev. Kljub temu mislim, da je tudi glede na te podatke očitno pri predsedniških volitvah bolj ali manj samo še vprašanje, ali bo Pahor zmagal že v prvem ali šele v drugem krogu. Največja nevarnost za Pahorja je, da njegovi potencialni volivci ostanejo doma s predpostavko, da bo tako ali tako zmagal, kar bi mu zmanjšalo možnosti za zmago v prvem krogu. Podatki namreč precej jasno in pričakovano kažejo, da ima največjo podporo med mladimi, ki pa so precej nestanovitni volivci. “Kralj instagrama” bo tako moral najti način, da jih prepriča, da odidejo na volišča in ga podprejo, če želi zmagati že v prvem krogu. Razmerja sil bodo verjetno vsaj deloma spremenila tudi soočenja, v katerih znata tako Romana Tomc kot tudi Angelca Likovič še pridobiti nekaj podpore. Pri Romani Tomc je največje vprašanje, koliko je motivirana in koliko se je pripravljena angažirati v tej predsedniški tekmi upoštevajoč, da ima zaradi pozne napovedi kandidature kar precejšen zaostanek. Zelo zgovoren je podatek o izjemno nizki podpori predsedniški kandidatki SMC, saj gre za vidno ministrico te vlade in tako nizka podpora kaže, da je SMC izgubila skoraj ves ugled v javnosti, ki ga je imela. Tako nizek odstotek podpore predsedniški kandidatki SMC pa postavlja v precej čudno luč tudi predsednika vlade, ki je napovedal, da se bo zanesljivo uvrstila v drugi krog. Zdi se, da je Cerar izgubil stik z realnostjo.”

Aktualni predsednik države Borut Pahor ima največjo podporo med mladimi (18–34 let), s 53,5 %, enako velja za kamniškega župana Marjana Šarca (21,8 %), medtem ko evropsko poslanko Romano Tomc najbolj podpirajo v srednji starostni skupini (35–54 let), s 4,8 %. Na podlagi izobrazbe so Borutu Pahorju najbolj naklonjeni tisti s poklicno izobrazbo (53,2 %), medtem ko Marjanu Šarcu tisti s srednjo izobrazbo (23 %) in Romani Tomc tisti z višjo, visoko ali večjo izobrazbo (8,6 %).

Jutri, v nedeljo, 17. septembra 2017, bomo objavili, kolikšno podporo ima zdajšnja Vlada RS in katera stranka bi zmagala, če bi bile parlamentarne volitve to nedeljo.

Jure Ferjan

 • if

  Če bo vlada dobila referendum bo dokazano, da povprečni slovenski volilec ne razume osnov demokracije, ekonomije in ni sposoben dojeti zakaj razvojno in blaginjsko nismo primerljivi z Astrijo.

  • Do zdaj mi je glede komentaranja o 2 tiru tvoj post eden najboljših…dobro napisano. Kar sem jih prebrala v zadnjem letu.

   • dob

    Se strinjam s tvojo mislijo in oceno if-ovega komentarja! V njem je podal samo bistvo našega zaostajanja za drugimi.

 • Nata

  Seveda se mu nasmiha !! Saj so zato ” zrihtali ” celo krdelo kandidatov !! Za pesek v oći zmešanemu ljudstvu, ki nima prav nobenega svojega mnenja, ali pa je to ljudstvo pač ponižno tiho ??
  Pa tista nakladanja, da ga tudi lastna stranka ne mara. . . . ? Lepo vas prosim.

  Kako smo naivni.Kdaj se bomo kaj naučili ? To se je dobro vprašal Fort Worth !!
  Res smo postali ” balkanci ” – brez zamere sodržavljani iz drugih republik !! Prinesli ste nam slabe navade ! Tista, da ” slabi vzgledi vlečejo ” je boljša , oz., dokazano bolj drži kot original.

  • Mojca pokraculja

   Jugoslavija je restavrirana ! To je dejstvo, zato se z nobenim prepričevanjem koga voliti, kdo so ovce , kdo so zmagovalci, stvari ne bodo obrnile. Zdaj sta samo dva pola, jugoslovenarji in slovenceljni. Zabiti, kmetavzi,neizobraženi, krščanarji, belogardisti, izdajalci, poraženci ….
   Jugoslavija je bila kar se polarizacije tiče, celo na “boljšem”. Bila ja fragmentirana na vsaj deset delov, današnja restavrirana jugoslavija na Slovenskih tleh, je pa razdeljena na dva pola. Zato je juga tako razpadla kot je. Polarizacija kot način izključevanja, bo v bodoče le utrjevala moč oblastnikov, jugoslovenarjev. Še bomo stagnirali, na veliko jemali pufe, še nas bodo izkoriščali in zaničevali. Ni prav nobenega načina, da to preprečimo ali prekinemo. Volilni sistem je naravnan tako, da se demokracija obnavlja kot farsa. Zgodila se nam je globoka država. In tudi ko bodo akterji te globoke države “odšli” se bo vse nadaljevalo po istem vzorcu.
   Nekje drugje, zunaj nas se bodo zgodile spremembe in takrat bo morda zopet “šansa”.

   • Nata

    + + + + + , kako prav imaš ! Mala Juga je že tu ! Ravno v teh letih vladanja Cerarja se je najbolj pokazalo.
    ” Še bomo stagnirali, na veliko jemali pufe, še nas bodo izkoriščali” . . . . . . do konca bo tako. Dokler res država popolnoma ne crkne !!
    Ali pa – kot si napisala. Spremembe zunaj nas.

    • Mojca pokraculja

     Hvala Nata, še tole okrog države. Saj je ni več, to je truplo. Ki ga je treba ohranjati in nekrofili to odlično obvladajo. Dokler imajo “štempljne” s katerimi potrjujejo svoje sodbe in dokumente ter zastavo s katero mahajo, truplo ne bo razpadlo.
     “Žalujoči ostali” pa kar čakajo, moledujejo, molijo, prosijo, da bi truplo oživeli. Poskušajo mu vdahniti nekaj zraka, misleč, da bo tako spet zaživelo. Vendar v tej zatohlosti je premalo zraka, okrog je pa vse hermetično zaprto.
     Truplo je za v jamo,čimpreje, ne pa da se ga poskuša še celo balzamirati.

     • Nata

      + + + in te barabe so prišle na oblast z ” etiko in moralo ” !!!!

     • Mojca pokraculja

      Seveda to so ponudili kot ozdravljenje bolnika, ki je na smrtni postelji. Apatični, zaskrbljeni in vsegliharski “svojci” so pa to rcnijo takoj kupili.

     • dob

      Nekaj, kar jaz imenujem Brezsrčnost, se obmetava ali razkazuje po planetu z izrazi: homofobi, rasisti, fašisti, nacisti, komunisti, antifa…

      Svetujem, da vsak raje pogleda vsebino, ker potem mu bo jasno za kaj gre.
      Jggoslovenarstvo je navadna brezsrčnost! Je sinonim za krajo denarja (za zadolževanje države, torej nas) in krajo ozemlja drugim ljudem, ki so tu doma (torej nam).
      Ko jim očitaš kriminal, se skrijejo za NOB, za bojem proti okupatorju (sami so okupator!), za solidarnostjo, humanostjo do tujcev… Njihova vsebina je lopovluk! Toda pri nas nihče tega ne gleda, ker ne gleda na vsebino, gleda samo formo. Raziskovati to, kar počnejo, je prepovedano! Vpogled v arhive je prepovedan, Razlagati arhivske zapiske, je prepovedano, to lahko počnejo samo svečeniki komunizma in pristaši jugoslovenarstva.

      Nekdo je bil arhivar državnih arhivov! In je bil plačan za čuvanje arhiva. Arhivi so izginili in ta ne ve koliko kaminov je odvažalo material iz arhiva, kdo so bili šoferji, kje so ukazi, da jih mora spustiti v arhivske prostore, kdo je ukaz podpisal, nihče ga niti ni pokliče na odgovornost! Podobno je s požari strupenih snovi na več mestih, skoraj hkrati! Strupene in okolju nevarne snovi se praviloma zbirajo na kup zato, da se tam zavarujejo, da ne bi prišlo do nesreče. Zato je kaznivo, d abi vsak sam spravljal nevarne oidpadke, ker potem…. bi lahko prihajalo do nesreč. Morda! Zato jih je po zakonu treba zbrati na kup, jih deponirati na varovano mesto, kjer bo ZIHER prišlo do nesreče.

      Arhivar je bil plačan za svoje delo, da čuva in pazi. Toda on ni videl registrske številke kamionov, ne koliko jih je bilo, ne kam so odvažali arhiv, ni videl kdo mu je ukazal naj odpre vrata in spusti ljudi noter, skratka dobival je plačo da ni videl.

      Ker nihče ne raziskuje kriminala, ko je ta državni, tudi nihče ne ve, kdo je pokradel denar. Zato je pravni sistem v kurcu, sodišče pa ni kredibilno. Nihče mu ne verjame. V takšnem stanju potem kučan lahko mirno etiketira ljudi (Janša je prodajal orođšje, Janša je zaslužil s Patrio) in ljudje kučanove etikete sprejmejo, ker jih je izrekel kučan. Ne sodišče.
      Sodi torej kučan! Ne sodišče. Sodišče samo izpolnjuje kučanove ukaze!

      In že pademo v kategorijo “sovražni govor”. Mirovni inštitut! Naslednje kučanovo sodišče, ki ga vsebina ne zanima, zanima ga samo “etiketa”. Kdo pa deli etikete, je pa spet jasno.
      Nekdo, ki reče: prekleta država, prekleti pedri komunistični, pizde jugoslovenarske, vse so nam pokradli… Ta bo preganjan zaradi sovražnega govora!
      Toda on ni opral milijarde v državni banki! Država jo je.

     • Mojca pokraculja

      Pa kva pol :))

     • dob

      HAHAHAHAHAHAHA…!

     • Mojca pokraculja

      Ne samo precedens, obvezna sodna praksa. Kako si pa upaš pomisliti, da bi sodnice, pardon sodišče, mislilo z lastno glavo. Zato, da ni treba misliti, hudirja, pa so sodbe !

     • Nata

      + + + + + + + + Eh, Dob , vedno dobro napišeš. Jaz upam, da te berejo tudi naši ” pljuvalci ” . Saj ti in še nekaj vas je, sijajno odgovorite .
      Jaz se pa pričkam, ker me strašansko razjezijo.
      Še nikoli v življenju se nisem tako jezila, ko v teh zadnjih dveh letih.
      Pa nisem jezna na politike, ampak na sodržavljane, oz. še bolj natančno na moj Narod.
      Hudir pocitraj tudi njih. Tele tvoje besede pa so dobra razlaga stanja pri nas.
      ” Ko jim očitaš kriminal, se skrijejo za NOB, za bojem proti okupatorju
      (sami so okupator!), za solidarnostjo, humanostjo do tujcev… Njihova
      vsebina je lopovluk! ”
      Moj ljubi narod pa gleda, kot teliček v nova vrata.
      Sploh se ne zavedamo, kakšna moč bi to bila, ko bi stopili skupaj !!

     • dob

      Strašanska moč bi to bila! In tudi bo, zelo kmalu (med nama povedano)!
      Zato jo pa raje poklonijo morilcem v upravljanje. Tistim brezsrčnim diktatorjem in nesrečnežem, ki jim je vseeno koliko ljudi bo umrlo zaradi njih. Ljudje jim pustijo, da jim vladajo, ker jih je strah, kaj bi vse lahko s svojo močjo dosegli, kaj storili (krivico komu, recimo!), pa tudi popravili svet in ga uredili, ustvarili nekaj po svoji želji in podobi…. in bili zraven ODGOVORNI!

      Bojijo se odgovornosti.
      Diktatorji se je seveda ne bojijo, ker je nimajo. Njim je vseeno za ljudi! ni jim mar za đžrtve njihovie moči, ki sploh ni njihova. Samo licenco za ubijanje imajo. Pootem, ko je treba koga okriviti, poiščejo “krivca” in ga ubijejo! In tudi za to so jim ljudje hvaležni, ker si jim ni treba mazati rok s krvjo. Zato jim postavijo spomenike v zahvalo, da so lahko “čisti” in nedolžni.

 • komar marko

  no pri teh kandidatih me nekaj čudi. Če bi KLOVN bil predlog desnice, bi feministke in mediji zagnali vik in krik. Ker je pa PRAVOVEREN je pravi in so ti popolnoma tiho. Ja CICIBANČKI iz združbe 571 so zelo ponosni, predvsem feministke!

 • antimur

  Ves ta izropan denar kučanisti vlagajo v lažnive medije, kriminalno sodstvo, svoje sindikate, civilno iniciativo in to vse z namenom ohranjanja svoje zločinske oblasti. Znan Slovenec je povedal, da je pri srečanju ustavil Kučana in mu dejal, kako bo odreagiral narod, ko bo ugotovil. koliko je ura, ta zločinec mu je pa odgovoril: Narod je butast! Tako nas te barabe podcenjujejo in vodijo žejne čez vodo. Upam, da jih bo doseglo Brglezovo naravno pravo.

  • šmentanamuha

   Pa še prav je povedal. Kdo bi sicer vedno znova in znova volil svoje biriče? Samo suženj, ki so mu zlomili hrbtenico.

  • Nata

   Seveda !! Iz svojega žepa nikoli niso dajali !! Vedno so samo jemali. Nič niso gradili, ampak požigali in podirali ! Pokradli cele tovarne, potem pa živeli na kreditih, ki jih še danes plačujemo.
   Saj res ! Bog ve kako je s temi krediti ? Jih plačujemo samo mi, Slovenci ?

 • komunist

  Sds in nora24, možgane lahko perete samo svojim ovcam, ostalim nam pač ne, večina naroda je normalnih in ne naseda vašim nebulozam o drugem tiru!!!!

  • lukamiha

   Ni bolj neunega kot je zaplankani komunist!

  • KIKI

   Pojdi na Mladino komentirat; tam te strastno čakajo!

  • šmentanamuha

   Komunist meni, da je normalen. Tudi norec misli, da je pameten.

  • Minovak

   Ostali ste samo vi, slovenski rdeči zaplankanci in S. Koreja, vse ostale je rdeči virus obšel…na srečo…in ste v odhajanju, brez skrbi!

 • Antonius

  Petek, Tomašič,
  VERZIFIKATOR
  še vedno čaka.
  ————————-
  Bor Marjanšek

  BORAT IN ŠARAC

  Srečala sta se nekje na vzhodu,
  kjer je njuna skupna domovina,
  Borat in pa Šarac, dva fantina,
  sanjala sta skupaj o zahodu.

  Tja potem se družno napotita,
  kajpak v mislih, torej virtualno,
  in predata sanjam se fatalno,
  sama sebi se pomembna zdita.

  Borat je predstavnik Kazahstana,
  Šarac sin folklore pač balkanske,
  s kraljevičem Markom je levantske
  požvižgaval kot junak z Balkana.

  Združenih držav bi bil voditelj,
  cilj obeh postal je zdaj vzhodnjakov,
  saj do tja ni toliko korakov,
  tam da bo predsednik, odrešitelj.

  Šarac dobro konje imitira,
  kavboji podprejo ga gotovo,
  Borat pa prevzame vlogo novo,
  kot zapornik se v arest zapira.

  Upa, s tem volivcem da se smili,
  da se mnogo z njim jih istoveti,
  dobri predvolivni so obeti,
  v ječi Borat ščurke žre še v sili.

  To doslej poklic je še edini,
  ki ga Borat nikdar ni opravljal,
  zdaj se kot zapornik bo postavljal,
  bazi zapostavljenih se slini.

  Šarac je prikrajšan za reklamo,
  ker slabo zapornike posnema,
  sapa predvolivna mu pojema,
  konjski ples sprevrača se mu v dramo.

  Borat vse na kriminalce stavi,
  oni zagotovo ga podprejo,
  če bo treba, večkrat ga zaprejo,
  pripomorejo k njegovi slavi.

  Kar ga Šarac tisti hip potunka,
  zine, da ta Borat je igralec,
  ni zapornik, le posnemovalec,
  baza zdaj pošteno ga prebunka.

  »Nisi, Šarac, fer igral, pošteno,«
  Borat pretepen se pritožuje,
  Kakor koli, čevlje kdor obuje
  prevelike, bo dobil le eno.

 • Andreass82

  Super, Bocvana, Kenija, Venezuela here we come!!

 • Božo

  4,8 odstotka bi dobila kandidatka SDS. Toliko bo SDS dobila tudi na državnozborskih volitvah. Polom, polom.

  • lukamiha

   Vidim, da si Nostradamus, a z napako!

  • tonite falco

   Ma, če bo kdo doživel polom na referendumu in volitvah bo to prav gotovo levica z vsemi priskledniki. Kajti narod ima dovolj vas levečarjev, ki spravljate v žep vse to kar ni vaše oziroma si domišljte, ko ste na oblasti, da lahko delate, kar vam je volja “kradete” sanje vnukov in obstoječega prebivalstva. Žal se vam sanje oziroma lakomnost po oblasti ne bo izšla.
   Prihaja novo obdobje prave demokracije brez levičarjev!

 • tzt

  Šarec je še en eksperiment levakarjev kaj lahko naredijo iz scrap-a. Podoben primer je bil Fredi Miler na glasbeni sceni. Ja, 25% pritepenih polpismenih socialno podprtih balkanskih čobanov znatno pripomore k butastoti povprečne populacije.

 • Celjanka

  Tistih ušivih nekaj km tirov bi lahko bilo zgrajenih že leta nazaj , gradili jih bomo sedaj , zakaj sedaj , saj še ni minilo 30 let od besed Gašperšića ! Butasti narod se bo zopet odločil za preplačilo del , upam , da znesek na koncu ne bo presegel dveh milijard.

 • Celjanka

  Pahor se je enostavno vsidral v dušo in srce naroda , podobno kot se je nekoč Kučan , katerega bi eni idioti še kar volili !

 • Franjo Trojner

  Dominatni mediji delajo svoje, ljudje pa imajo poleg svojih skrbi že itak vsega prek glave! Prišli smo tako daleč, da nihče več nikomur ne verjame, še posebej pa politikom ne. Nekaj velikega se mora zgoditi, da se bo volilno telo prebudilo in množično odšlo na volitve. Referendum o drugem tiru gotovo ne bo uspel, za predsedniške volitve pa nisem tako prepričan, da so že odločene v Pahorjevo korist, mislim, da nas tokrat čaka presenečenje in bo v drugem krogu izvoljena predsednica!

 • Marko

  Zgleda da bo Cerar zgradil drugi tir. Janša je imel čas to zgraditi 10 let nazaj ampak je zamudil. Luzer.

  • lukamiha

   Ti se pa res razumeš na gradnje velikih objektov???

  • Anton

   ti pa si cepec

   sarkazem press

  • šmentanamuha

   In ti teslo se veseliš, ker bodo rdeči zapufali beri zajebali cele generacije za pol stoletja vnaprej. Zgleda, da levim volivcem resnično paše, da vas kar naprej strižejo.

  • tonite falco

   Ma luzer si ti. Daj povej koliko let šteješ pa ti povem koliko si pameten.
   Kajti z leti dobiš izkušnje in modrost, da te ne more naplahtat vsak, ki ima pet minut časa, ki se ukvarja s teboj. Sicer Cerar ne bo izgradil nič on je le lutka oziroma marioneta s strani levičarskega udbo fevda – foruma 21 z Kurčanom na čelu, ki nas že 26 let kot vsa levica z njim na čelu vodijo v 3PM.

 • Mojca pokraculja

  Mene nobena anketa ne more prepricati. Navajanje vseh podatkov o tem koliksen in kaksen je bil vzorec anketiranja, je zgolj ustvarjanje vtisa, da gre za verodostojne rezultate. Izvajalci anket imajo moznost, da glas anketiranca dan po telefonu pripisejo komurkoli. Tistemu, ki je vnaprej dolocen, zato da je rezultat tak, kot trenutno odgovarja manipulatorjem javnega mnenja.

 • bednick

  Molim, da bi Likovička prehitela Brenčičko.

  • tarantela

   Ja, s Tabo grem po kolenih na Brezje, hi-hi…

 • FORT WORTH

  To nas na volitvah nedvomno caka.
  Samo v butalah lahko zmaga Pahor, in samo tu lahko ljudje dajo podporo kraji tisocletja !!

 • Krtača 20

  Desni, prižgite si svečke in na glas zajokajte…

  • šmentanamuha

   Ti se pa očitno veseliš svojega pogreba. V bistvu si prav povedal. Če bo res tako, kot kaže anketa, je najmanj, kar lahko naredimo, da prižgemo sveče in se zjočemo.

  • šmentanamuha

   Ko boš spoznal, kaj zagovarjaš, boš tudi ti prižgal svečo in se razjokal – nad sabo.

   • Zgornji

    Amennn !!! ! !!!

  • Capi

   Upam, da ti bodo vsaj vnuki prižgal kakšno svečo, vprašanje pa, če se bodo kaj jokal za teboj…..

 • pravapot

  Krtača 20, saj boš ti tudi prispeval obilico evrov mafiji v žepe.

 • Darth Vader

  res me zanima, če se bo drugi tir gradil, kako bodo lahko konkurirali avstrijsko/italjanski varianti trst-villach-dunaj ali muenchen :) ko bo investicija nerentabilna in bodo železnice in luka koper poslovale z zgubo, bo prišlo do povečanja javnega dolga in dviga davkov ter cestnin in pogonskih goriv, saj bo potrebno luknje zakrpati…..ampak krpal jih bo davkoplačevalski kapital iz proračuna, kateri se bo stekal iz žepov gospodinjstev…….ker avstrijsko-italjanska varianta pelje kompozicijo z 160km/h in ne verjamem, da se bodo podjetja odločala za 24h počasnejšo dobavo robe na omenjene lokacije po Cerarjevem tiru…..in potem bomo čez 10 let poslušali, kako tega ni bilo mogoče predvideti :)

  • Andreass82

   Realsocialzem v praksi, kakšen je narod, da to močno podpira, poglejte si, kaj naredi podpora Kučana enemu Šarcu, ki ga realno ne bi volil skoraj nobeden, a takoj ko ga prvorazredni požegna, dobiva glasove, kot namazan stroj, če bi rekel volite opico, bi pa opico volili!

   • Zgornji

    Aja ? A ni Šarec nekako samostojen ?? :-/

  • Zgornji

   Žal se moram strinjati z to tvojo razlago.

 • Antonius

  Ko sem v Ljubljani zbiral podpise, sem se srečeval z mizerijo slovenske nezainteresiranosti. Vzvišeni v bedi slovenskega intelektualnega podpovprečja, so mimo stojnice drsali oblečeni v ceneno kitajsko ponudbo s tržnice.
  Oni se s krajo vsiljene izgradnje drugega tira sploh ne utegnejo ukvarjati, ker imajo vzvišenci predvsem druge vsakdanje poslovne skrbi.
  Gledal so mimo hodeče “poslovneže”, ki so nas bežno ovohane puščali brez podpisov.
  Zla slutnja mi je že takrat dopovedoval, da bo šlo na referendumu zelo težko.
  Jaz sem svoje opravil in z ostalimi vztrajniškimi sotrudniki zbral prek 48 tisoč podpisov. Če so vzvišeni intelektualni podpovprečneži pripravljeni še naprej ceneno kupovati kitajsko ponudbo s tržnice, potem naj prišparano razliko v ceni, zapravijo za predrago progo.

  • šmentanamuha

   Tako je Antonius, tisti, ki smo dali podpise za referendum, smo svoje naredili. In to ni tako nepomembno, kot se zdi, tudi če referendum ne bo uspel. Morda pa le..

  • Anton

   čestitam Antoine za tvoj komentar, lepo si orisal bedo slovenskega povprečnega volivca, če na kratko parafriziram razmišljanje, boli me zgolj svoj žep, tisto kar se dogaja okoli mene pa je zame deveta briga. Tu se kaže domet intelektualnega duha.

   sarkazem press

   • Darth Vader

    poanta je v tem, da so ti ljudje tako omejeni, da mislijo, da so v središču sveta, kar si razlagajo s tem, da če ne dobijo direktno položnice, katera direktno bremeni proračun gospodinjstva, da potem s tem nimajo nobenih stroškov…..ampak podjetniki imajo en fajn termin v računovodstvu in analizi poslovanja……..oportunitetni strošek ali pa oportunitetni dobiček…….prihodek ali odhodek na podlagi še ne sprejete odločitve oziroma enkratnega dogodka, katerega ni bilo mogoče predvideti v fiskalnem letu in je ponavadi posledica spleta okoliščin……..tko da nevidnost oportunitetnega stroška je tisto, kar bega ljudi, kateri dlje od svojega vrtička ne vidijo in živijo v egocentrični ignoranci….

   • Zgornji

    DOBRO RAZLOŽENO !!! ! !!! AMENNN !!! ! !!!

  • samsara

   Spoštovani Antonius. Pomembno je, da si opravil kar si opisal in šteje namen s katerim si to opravil.
   Z delovanjem si dokazal marsikaj.
   To je tisto kar nas, določa, spremlja in usmerja našo Pot…
   Smo pač drobci v mozaiku…, brez katerih pa tega ne bi bilo.

  • Jurij Musar

   Že s tem, da si zbiral podpise, si dokazal, da spadaš med tiste iz intelektualnega podpovprečja. Takšni so zbirali podpise tudi v Radečah.

   • Rožle

    … dej povej potem vsaj do konca, če si že začel nabijat po prazni slami ….

 • pater jošt

  Kako ste kaj katolibanska gamad na ta deževni dan?

  • Minovak

   Pojdi nazaj v posteljo in utihni, ker itak živiš na naš račun, rdečko. Jutri imaš pa pregled v Polju in s seboj vzemi copate, ker boš tam zelo dolgo!

   • Zgornji

    Heh , hi , hi , hi … ;-)
    ;-))
    ;-)
    :-D
    ;-)

 • baubau

  Zakaj verjamete manipulativnim anketam -zakaj in čemu sploh sodelujete pri njih,butalci?Volitve so tajne!

 • Franc Šink

  Nekako se mi vsiljuje mnenje, da so bili “anketiranci” že vnaprej izbrani.

  • Anthon

   Pajade!

   Gre za to (tudi v komentarjih se to vidi, sploh pod mainstreamovskimi mediji), da skoraj polovica volilcev ne dosega osnovnega razumevanja delovanja neke države in niso dovolj razgledani. Človek bi rekel, da so preprosto bedaki. Žal. To kaže anketa. Večina od tistih, ki so za, a niso levičarski manipulatorji, je navadnih tepcev, preprosto so neumni.

   Iz take konstelacije sposobnosti volilcev dobiti normalno oblast se zdi komajda mogoče. Po mojem laičnem mnenju jih je treba pri pomembnih vprašanjih preprosto metati na finto, sicer naredijo ravno narobe.

   • Zgornji

    AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!! ŽAL SE TUDI JAZ S3NJAM Z TEM OPISOM !!! ! !!! NAMREČ, POSTALI SMO NAROD BEDAKOV IN POKVARJENCEV !!! ! !!! IN IZ TEGA KUPA ODPADKOV SE TEŽKO KDAJ NAJDE KAJ BOLJŠEGA KOT ODPADEK … ZATO JE TU DOBITI BOLJŠO ALI VSAJ NORMALNO OBLAST ŽE VELIK ČUDEŽ !!! ! !!!

   • Jurij Musar

    Tvoje mnenje je resnično laično.

 • Olga

  Ne dovolimo ropanja države s strani skorumpiranih in pokvarjenih levakov! Bodimo aktivni državljani in pojdimo na referendum! Glasujmo PROTI!

  • črnaovca

   Proti čemu? To da se izgradnja odloži za kakšno leto v upanju da na oblast pridejo naši ki pa lahko kaj vtaknejo že zaradi muk ki sedaj jih trpijo v opoziciji

   • Olga

    Zakaj se pa vam tako mudi? Da bi kasirali “naši” še 45 let?

 • ŠČŽČŠČŠŽČČŠŽČŽŽŠČŠČŠ

  Odgovori bi morali biti
  ZA krajo
  PROTI kraji

 • Johan

  Plačana raziskava od cerarjeve vlade

 • črnaovca

  No spet se bo izkazala neumnost

  • if

   Breglezova&Co. namreč.
   Tako demokratično in ekonomsko impotemten je ta človek, da referenduma ni razpisal na dan volitev predsednika RS!

 • janez.pokoncni

  Mene pri 2.tiru GROZNO moti, da se vsi, ki dobijo možnost izrekanja mnenje preko medijev opredeljujejo zgolj za dve opciji in sicer : za 2.tir po zakonu SMC kolacije in za 2.tir ampak ne po zakonu SMC koalcije.

  A sem edini v tej greznici, ki je PROTI financiranju 2. tira z mojim (državnim) denarjem ne glede na to ali bi se gradil po ali brez tega trapastega zakona??

  • samotoje

   Nisi edini, ampak prvi korak je preprečiti vladi, da bi z zakonom omogočila še eno ropanje. Potem pa dalje.

   • janez.pokoncni

    Kar se strank tiče, parlamentarne so vse ZA 2. tir.

  • Mojca pokraculja

   Nisi edini, samo da gre z državnim denarjem, pol je čist vseen po kakšnem zakonu SMC se odloči. Nacionalni interes, napredek, vizija….to je važno :))

  • rrrrr

   Ja, v Sloveniji so taki Janezi edini, v Švici bi bili Johani v večini. Zato pa Švicarji tako zaostajajo za nami pri gradnji svojega vsedržavnega muzeja železnic na prostem.

 • if

  V glavnem mestu Avstrije načrtujejo na liniji podzemne železnice U5 do leta 2023 začeti z obratovanjem samovozečih vlakov.
  V Sloveniji vladniki pravijo, da projekt prof. Duhovnika ni tehnično preizkušen, možen, posmehujejo se mu z nalepko “žičniški”.

  Tako delujejo tehnično neizbobraženi ljudje, ki so hkrati koruptivni in oblastno uzurpatorski.

  • učko

   Duhovnik je bil tudi moj profesor. Tudi jaz se ne strinjam z njegovo varianto. Sploh pa, glede na količino prepeljanega tovora po tej progi, drugega tira ne rabimo. Po obstoječi progi je možno prepeljati še nekajkrat več tovora kot sedaj !!!! Rabimo samo malo bolj zmogljivi ranžirni postaji, na vsaki strani tega 27 km odseka proge po eno !!!! To pa bi stalo nekaj deset milijonov evrov.

 • svoboda sloveniji

  SLOVENCI IZPOLNIMO SVOJ DOLG SEBI IN NAŠIM POTOMCEM
  NAŠA USODA JE V NAŠIH ROKAH !
  BODIMO ODKRITI DO SEBE IN BREZ STRAHU UZRIMO VSO RESNIČNO ŠIRINO …
  24.9.2017 GLASUJMO ” PROTI”
  UNIČENJU VSEGA DOBREGA, VSEGA LEPEGA IN RESNIČNEGA!
  PUSTIMO VSE ZGUBLJENE V RDEČI TEMI
  IN STOPIMO POGUMNO, S PONOSOM, LJUBEZNIJO, SPOŠTOVANJEM DO SAMEGA SEBE,
  DO NAŠE LEPE SLOVENIJE NA LASTNE NOGE, NA NAŠI SLOVENSKI ZEMLJI!
  SVOBODNI SLOVENCI ODPRIMO SVOJ UM, ODPRIMO SRCA RESNICI IN POGUMNO GREMO NAPREJ !
  SVOBODA SLOVENIJI

 • Olga

  Pahor je predsednik katerih Slovencev, če ga pride podpret vrh SD? Volimo desno predsednico!

  • Jurij Musar

   Tako je, vsi glasujmo za Ljudmilo Novak.

 • garfi

  potem bo veljalo
  Slovenije ni več, gre za Mafijo

  • valentin

   Romana Tomc N1 !

   • Zgornji

    Mislim da je še penzijonistka boljša od romkinje …

  • Jurij Musar

   Predlagam Angelco Likovič, saj se gre vendar za otroke.

 • samotoje

  Upam, da bodo šli na referendum in glasovali PROTI zakonu o 2. tiru vsi tisti, ki jih nikoli nihče ne vpraša za mnenje in še manj posluša, davke pa morajo plačevati. Teh ljudi ni nikoli v anketah.

 • Janez

  PRI VLADNEM PREDLOGU ZA 2. TIR !
  GRE V OZADJU
  – VERJETNO OZ. SKORAJ GOTOVO – ZA BRESRAMNO – ” P R E V A R O ”
  ZA
  VELIKO PSIHOLOŠKO ” P. R. E V A R O PREBIVALSTVA !
  Za dr. Cerar SMC – ” PREVARO” – seveda.

  Z VPELJAVO
  T.I.
  ” Z A K O N A – O 2. TIRU ” !? Z NEPRESTANO – UPORABO BESEDE – ” Z A K O N ”
  PRI
  NAVADNIH,
  PRI MLADIH IN STAREJŠIH POLITIČNO NEOZAVEŠČENIH – POVPREČNIH LJUDEH !
  KI
  JIH POLITIKA TUDI NIČ KAJ NE ZANIMA ! Torej !
  Pri
  TEH “POLITIČNO NEOZAVEŠČENIH LJUDEH” , KI TVORIJO VSAJ – 50 % VOLILCEV !
  Beseda

  ” Z A K O N ”
  POSEBNO
  – SPREJETI – ” Z. A K. O N – od njih naivno razumljena ! POMENI ? P O Z I T I V N O S T !
  ZELO

  RESNO – OPOZARJAM – DDA GRE – 1000 % VERJETNO – V OZADJU
  ZA
  NAMER
  ZELO – N E – E T I Č N O – ” VLADNO” ” PSIHOLOŠKO. ” P R E V A R O ” PREBIVALSTVA I
  Za
  ” NAMERNO PREVARO” PREPROSTEGA DELA PREBIVALSTVA !!! ?

  Češ : ” VLADNI. PREDLOG 2. TIRA NE MORE BITI SLAB. – SAJ JE PO – ” Z A K O N U ” !!!

  VERJETNOST TE
  NEDOBRONAMERNE , KORISTOLOVSKE

  – PSIHO-POLIT “SMC” IN “KARDELJ” DR. CERAR ” M A N I P U L A C I J E ” JE – 1000 % .

  SLOVENSKI DOMOLJUBI
  IN
  DAVKOPLAČEVALCI – NE BODIMO – NAIVNI !
  Preprečimo to “prozorno ”
  namerno, do nas – zlonamerno ” manipulacijo ” SMC ! ” VZTRAJNUK” L.r. Janez K. KOMENDA
  P.S.
  JAZ, J.K. KOMENDA PIŠEM OSEEBNO, NENAROČENO, NEPLAČANO, NEČLAN STRANK, ITD

 • Kosobrin

  Sem za napredek, ne nazadovanje. Zato bom ZA drugi tir!

  • Janez

   No ja !
   SAJ PAR GLASOV – ” ZA ” OD ” B R E Z P A M E T N E Ž E V ” !!!?
   KOT
   SE ZDIŠ – TI? To spet – NI USODNO.
   PAMETNIH LJUDI
   JE HVALABOGU VEČ – OD ” KUPLJIVIH” KOT SE ZDIŠ – TI ! L.r. J. KOMENDA

  • šmentanamuha

   Seveda, rdeča ovčica, tvoji pastirji, že brusijo škarje, da ti ostrižejo tvojo ovčjo kožo. Kučan ima prav: volivci so butasti!

 • Kosobrin

  Seveda bo Pahor zmagal in tudi vaš referendum o drugem tiru ne bo uspel! Narod ni neumen.

  • Janez

   NAROD ! NI NEUMEN !
   – TI PA SI “LOČEN OD PAMETI” – ker tako smer razlagaš -kot pozitivno. L.r. J. KOMENDA

   • Zgornji

    Amennn !!!

  • šmentanamuha

   Kučan misli prav nasprotno, da je narod neumen.

 • Janez

  GLEDE !
  Predsedniških kandidatov !
  Me veseli, da

  – se je ” žal” preds. B.. PAHOR – VSAJ TOLIKO POBOLJŠAL,
  DA
  JE OPOZORIL,DA JE BIL NALOG GROZLJIVO BIROKRATSKE MINISTRICE – DR MAJE M. B. !!
  ZA
  INŠEKCIJSKO PREISKANO RKC BLAGOSLOVA=ŽEGNANJA ŠOLE NA POLICI pri Grosuplju !

  NESKLADEN Z – USTAVO R. SLO !!!

  Ministrica dr. Maja M. BRENČIČ – JE VSEM NAM OČITNO – KRŠILA USTAVO R. SLO !
  Seveda !
  OD
  OZKO IZOBRAŽENE,
  LE V EKONOMSKO PRODAJO IN ŠPORT USMERJENE “PROFESORICE”
  KAKE
  VELIKE KULTURNE ŠIRINE – NI ZA PRIČAKOVATI !
  Pojav
  “NAVIDEZ USPEŠNIH “OZKO USMERJENIH T.I. “FAH-IDIOTOV” !!
  – JE SPLOŠNO POZNAN – OD NEKDAJ.
  Pri
  Dr. Maji M. B. GRE ŠE ZA OSEBO !
  Z ŽAL !
  – ” P R A Z N I M – ZASEBNIM ŽIVLJENJEM ” !

  SMC – DR. MAJA M. BRENČIČ !
  JE KRATEK ČAS POROČENA VDOVA, BREZ LASTNIH BIOLOŠKIH OTROK.
  Kdo?
  je bil njen umrli zakonec

  – “BRENČIČ” – iz e- medijev? NI RAZVIDNO.

  TOREJ
  DR. MAJA M. BRENČIČ
  JE TOREJ TAKA SAMSKA, 48 LET STARA OSEBA ,
  NEPOROČENA, VDOVA BREZ LASTNIH OTROK

  – Z ŽE ZAZANANIMI NAGNENJI
  – DA
  NAJ BI POLIT-OBLASTNO “KOMANDIRALA”
  OD NJE
  BOLJ “NORMALNIM” DRUŽINSKIM LJUDEM. NAM – SLOVENCEM.
  Že
  VNAPREJ
  ZAVRNIMO – “VZPON” TAKO – NEPRIMERNE – OD DRUGIH VSILJEVANE OSEBE !
  NA
  POLOŽAJ – PREDSENIKA RR. SLO ! Dovolj nesreč smo že doživeli Slovenci . L.r. J.KOMENDA
  P.S.
  NI NAM TREBA GLEDATI NESREČE ZASEBNEGA ŽIVLJENJA NEEKE PROFESORICE EKONOMIJE.

 • tarantela

  No, T6 ni iz proračuna dobil niti evra davkoplačevalskega denarja. Doslej se vse plačuje iz proizvodnje el. energije. Kaže, da je bilo veliko hrupa za nič.

 • Borut Stari

  Kaj vam ni jasno. Večina nismo proti drugem tiru. Verjetno ga rabimo. Smo PROTI zakonu o 2. tiru, ki omogoča krajo našega denarja in denarja naših otrok.

  • črnaovca

   Ja in tudi če zakon na referendumu pade se tir lahko gradi

   • Borut Stari

    Tako je.Zakon o 2. tiru je čisto navadna pretveza.Hinavci, kar koalicija je, se na moralo,etiko in parlamentarno demokracijo ne ozirajo. Z ustavno večino povozijo vse dobronamerne poskuse interpelacij slabega in škodljivega dela.

 • Krtača 20

  Nikjer ne najdem nobenega konkretnega zapisa kje točno in kaj točno in na kakšen način se bo kradlo? Samo eno splošno vpitje, da se bo kradlo. To zna vsak bedak. In na podlagi tega bi vi radi dokazali ljudem da naj vam verjamejo?! Brezveze. Total nesposobna desna politika.

  • šmentanamuha

   TEŠ6 zate očitno ni bila dovolj poučna zgodba, tudi avtocestni križ ne.

   • Krtača 20

    Ja pa Titanik je tud potonu ja. Čeprav tist sploh ni bil Titanik ampak njegova sestrska ladja. Ful hud dokaz sem dobil zdaj ja.

    • šmentanamuha

     Sveta preproščina….

  • Janez

   KONKRETNE PODATKE !
   O verjetnih “pripritih vzpodbudah” išči pri akterjih VLADNEGA 2. TIRA. A ne? L.r. J. KOMENDA

 • Janez

  KRTAČA !
  Pa?
  KAJ TI MI MOREMO – ČE SI TI – SE ZDIŠ – ” TOTALEN BREZVEDNEŽ ”
  Mi
  GOVORIMO IZ DEJSTEV O – POLIT MORILSKI IN POLIT ROPARSKI ZGODOVINI – KOMUNISTOV !
  Naj
  NAVEDEM LE

  1. LENIN-TROCKIJEV ROP CARSKE RUSIJE IN NESODNI UMOR CARJA, ŽENE, SINA IN 4 HČERA !
  2.
  STALINOV – “NKVD” – ROP 510 TON ŠPANSKEGA DRŽAVNEGA ZLATA. LETA 1936, 1937 .
  3.
  MARŠAL TITO – JE PO PRIČEVANJU NJEGOVEGA VNUKA – JOŠKA BROZA – OD 1945-1980 !
  NAGRABIL
  ZA 10 MILIJARD $ ZLATA IN RAZNIH VREDNOSTI – V NJEGOVO OSEBNO LAST.
  ITD.
  Itd. KOMUNISTIČNIH ROPOV POLIT UMOROV ?
  Seznam
  KP POLIT UMOROV IN KRAJ IN KOMUNISTIČNIH ROPOV – je predolg za pisati ga. L.r. J. KOMENDA

  P.s.
  KKOMUNISTIČNO NESODNO UMORJENA IN OROPANA RUSKA CARSKA DRUŽINA

  https://www.google.si/search?q=car+nikolaj+family&oq=car+nikolaj+family&aqs=chrome..69i57.19578j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#imgrc=vpAr5IyHTixW3M:

  – ZLOČINSKI KOMUNIST STALIN
  JE Z ” NKVD” IZ TE PALAČE V MADRIDU – OROPAL
  KAR – 510 TON ŠPANSKEGA DRŽAVNEGA ZLATA IN GA ODPELJAL – V MOSKVO, LETA 1936, 1937

  https://www.google.si/search?q=moscow+gold&client=tablet-android-samsung&tbm=isch&prmd=imvn&source=lnms&sa=X&ved=0ahUKEwilo_GQgarWAhUIKFAKHUV_AOgQ_AUIBygB&biw=1280&bih=800&dpr=1#imgrc=cvE0GyVsvkbcwM:

 • xtc

  Drugi tir utegne pokopati Magna na sodišču.
  Sedaj bo zanimivo videti kako hitro bo sodišče,ker se seveda z Magno mudi do konca meseca bodo morali precej pohiteti,če želijo zajeti še zraven obravnavo druge stopnje-to pa je verjetno ,da postavljenega roka Magne nemogoče,pa sprejeti zakon krši zakonodajo.
  Če padeMagna ,seveda bo takrat prišlo na dan marsikaj utegnejo biti ljudje previdnejši pri Drugem tiru,sploh,če se bo pokazala korupcija pri Magni.
  Skratka Pahor bo zmagal ali v prvem ali drugem krogu.

  • Janez

   Ja!
   NAJ AR ZMAGA !
   ZDAJ STOKA NA RADIU OGNJIŠČE,
   NAZADNJE SE BO PA ŠE KRIŽAL IN MOLIL
   “O, JEZUS MARIJA – ZAKAJ TAKO PLJUJEJO PO MENI” Se zdi, da bo tako. L.r. J. KOMENDA

 • Zgornji

  ŠKODA DA NEBI TEGA ZDAJŠNJEGA BEDNEGA BEDAKA SPAHIČA ZAMENJAL VSAJ MARJAN KI JE VSAJ MALO MANJ “ODSOTEN” OZIROMA ZBLOJEN … !!! ! !!! :-(

 • herman

  Rezultati ankete so pričakovani, preseneča le visok odstotek podpore Angelci, (1,3%) ki ste ga gotovo napihnili.

 • Govekar

  Zaradi TE6 poleti ni bil potreben uvoz elektrike, ko so bili vodostaji na HE verigah blizu najnižjim.

 • Božo

  Borut vas bo povozil že v prvem krogu.

  • bubamara

   Murko mu diha za ovratnikom.

 • Marjan

  Grem na referednum in glasovala bom za 2tir. Tako se bo končno kaj premaknilo. Janša je imel dva mandata pa ni nič naredil za drugi tir, torej naj zdaj ne gobezda.

  • bubamara

   Se bo premaknilo. Gora denarja.

  • Janez

   Ti !
   KAR SEBE OSEBNO – SPRAVI – NA KANT ! Nas ne boš ! L.r. J. KOMENDA

 • Metka

  Moje mnenje je da bo spet slavila levica. Desnica ne more spraviti skupaj enega kredibilnega skupnega kandidata zato se bodo glasovi razdelili. Če bo podobno tudi na volitvah za državni zbor bo levica vladala nadaljne 4 leta.

 • Pezde

  RITI SLOVENSKE!!! Očitno hočete biti spet nategnjeni za milijarde in mi moramo biti v istem zosu z vami! Najbolje bi bilo, če bi se lahko odcepili, pa vi sami plačujte svoji mafiji, če vam tako paše kurac v rit!!! DOL Z DRUGIM TIROM! DOL S PAHORJEM!!!

 • Vrhovni sodnik

  Iz te ankete je razvidno, da je folk bebav in neobveščen, premalo se poudarja, da na referendumu ne bomo glasovali proti 2 tiru, ampak proti zakonu o izgradnji 2 tira, ki bi koštal okoli 3M z 45 let trajajočim 2TDK, ki bi 45 let črpal denar in noben ne bi mogel direktorja zamenjat, za to so krivi novinarji, ker premalo in ne natančno obveščajo, bolje bo, ko bo prišlo do soočenj.Glede predsedniških volitev pa ne kaže Pahorju prav dobro, problem je v tem če pride do 2 kroga in se Romana uvrsti v 2 krog, ne bo mogla premagati Pahorja, niti Šarac ga ne more, edini, ki ga lahko premaga je B.Popović, s tem, da ga podpre desnica, kot smo na prejšnjih volitvah izvolili Pahorja, ker nismo hoteli sluzavca. Edino če se desni poenotijo in v 1 krogu volijo Popovića je ta varianta možna, če ne bo Pahor, ki nas je zadolžil za 9M in kar je še bistveno huje, prodal je našo zemljo, morje in 100 Slovenk in Slovencev in da bi se vsaj javno opravičil za svoje laži , ki jih je izrekel pred referendumom in zaradi zelo slabega rezultata AS, nas še naprej zavaja in laže, kako je AS uspešen, čeprav je hud poraz za Slovensko politiko in totalna zmaga za Hrvate, ki so s tem uzakonili svojo dolgoletno krajo našega ozemlja, zapomnite si 25.06.1991 je Slovenija imela cel Piranski zaliv, meja je bila na vrhu hriba , Joras je bil na Slovenski zemlji, kot vsi prebivalci ob Muri. Celo 3 , starosta Slovencev Boris Pahor, T.Hribar in pokojni prof. Bučar, je Pahorju v skiht dejal, samo idiot da na arbitražo nekaj, kar je nesporno njegovo.

  • Neznani

   Briljantno, ++++++++++++++++++++++++++++++ čista + 10

 • Vrhovni sodnik

  Važno je, da bomo jutri zlati, tega nam lewi lopovi ne morejo preprečiti !

  • Neznani

   1) Slovenija , 2) Srbija , 3 Španija in odlično 4) Rusija

 • cosmosjasnovidec

  Gradnjo 2.tira naj gradijo ter plačujejo tisti kateri so zanj in neposredno ob njem živijo.
  Ostale občine po celotni Sloveniji od njega nimajo popolnoma nobene koristi in,da bi morali iz teh občin plačevati vsi državljani je navadna diktatura ter kriminal.
  Pritegnjeni lopovski komunajzer “pahor”ter njegova kradljiva ekipa naj vzamejo lopate v roke in ga gradijo saj so že pokradli denar še preden se je delo pričelo.
  Pri volitvah pa ima “pahor”seveda ogromno podrško od levuharskih komunajzerskih brezdelnih čefutarjev na socialah,ker jim ni potrebno delati.
  Preklete levaške nesnage komunajzarske očitno še dolgo ne bodo pocrkale,če jih ne bo pomagal na oni svet sam folk.

 • sunday

  laž, sama laž, ki zopet kaže na prevaro ljudi – reklama po tv – 9000 novih del.mest in nov razvoj slo. itd, itd – ljudje so zaplankani in gledajo samo eno tv ter verjamejo lažem SAJ NIHČE NI PROTI DRUGEMU TIRU IN RAZVOJU – SMO PA PROTI KRAJI – to bi moralo biti ljudem razloženo, zato letaki z razlago v vsak dom, ljudi je potrebno zbuditi iz apatičnosti!!!

 • Jurij Musar

  Resnično mi je žal, ampak slovenska desnica je popolnoma nesposobna. Niti toliko se ne more poenotiti, da bi predlagala kvalitetnega skupnega kandidata, katerega bi podprli vsi na desnici. Če bi bil-a kandidat res kvaliteten, bi ga podprl še marsikateri levičar, ker Pahor res ni ne vem kakšna persona. Verjetno ne bom šel na volitve, ker mi je kar slabo, ko vidim, da kandidira Angelca Likovič, Romana Tomc, Ljudmila Novak, Boris Popovič. Ne morem si predstavljati nekoga od teh na predsedniškem mestu, tako kot si nisem mogel predstavljati Krambergerja z opico na rami. Za 2. tir bom seveda glasoval, saj je zadnji čas, da ga zgradimo. Desnica je bila na oblasti, pa ni storila niti koraka v to smer, temveč se je ukvarjala s prapori, rdečimi zvezdami, izkopavanjem kosti, preimenovanjem vojašnic in še nekaterimi neumnostmi. V bistvu pa se gre samo za denar in nič drugega. Sedaj je pri koritu tale garnitura, desničarji pa bi jim radi korito speljali.

 • Rožle

  SLOVENIJA DO TOKIJA … !!!

 • Get Smart

  NAMESTO objavljati MURGL JUGOKOMUNISTIČNE ankete in jokcati,
  bi morali na vsakem koraku
  OBVEŠČATI in OZAVEŠČATI ljudi.
  Propagandni stroj KOMINTERNE in KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE je mogočen,
  saj ima v lasti 99 % medijev
  in pod TOTALNO TOTALITARISTIČNO kontrolo še dva, ki uradno nista njihova (RTVSLO in STA).

  Volimo, glasujemo … DRŽAVLJANI REPUBLIKE SLOVENIJE.
  Razuemo pomene pojmov?
  SLOVENCI ne podpiramo MURGL JUGOKOMINUNISTIČNEGA KOMINTERNIZMA in ropanja Slovenije.
  Je pa v Sloveniji vsaj 200.000 takih, ki to počno. Potem pa so tu še navoženi, ki jih z mogočnim AGITPROPAGANDNIM strojem zlahka nadmudre nje.

  • Get Smart

   Poleg tega zaenkrat še vedno štejejo v MURGLAH in štejejo po STALINOVO.
   Josif Stalin: »Ni važno, kako se voli, važno je, kdo šteje!«
   Razumemo?
   Tako pravijo v Murglah:
   »Vi ste bili opazovalci za čas volitev, zdaj so volitve končane, zdaj štejemo in nas ne smete motiti.«

   Če želite pomagati pri OSVOBODITVI SLOVENIJE, morate ljudi obveščati, osveščati,
   ne pa jokcati in pritrkovati
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNIM ANKETAM oz. ustvarjanjem mnenj.
   Pamet v glavo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!