Kam smo prišli?! V OŠ 8 talcev Logatec napisi v arabščini in albanščini!

Napis v OŠ 8 talcev Logatec

V slovenski osnovni šoli v Logatcu visijo napisi v desetih različnih jezikih, med njimi tudi v albanščini, arabščini in srbščini. Še en poskus vsiljevanja multikulturalizma našim otrokom.

Kaže, da je tudi slovenske osnovne šole zajela norija, ki se ji reče multikulturalizem. Bralka nam je poslala fotografijo napisa, ki krasi hodnik Osnovne šole 8 talcev Logatec.

“Napis na slovenski Osnovni šoli 8 talcev Logatec. Kje mi Slovenci pravzaprav živimo? Šokirana do konca,” je zapisala bralka. Na fotografiji se vidi napis, ki v različnih jezikih označuje stopnišče. Slovenščina se je tako znašla proti dnu seznama izrazov za stopnišče v tujih jezikih, celo pod arabščino.

Tu lahko vidimo, kako se v osnovnih šolah, ki bi morale negovati materinščino, učence sili z vrsto tujih invazivnih jezikov z namenom, da bi se njihovo prisotnost v slovenskem javnem prostoru normaliziralo. Danes v osnovnih šolah, jutri na napisih nad trgovinami, na koncu pa bomo lahko blagodati arabščine poslušali tudi na vogalu na ulici.

A. B.

Komentarji so onemogočeni.