Katastrofa: Cerarjeva vlada za migrante, ki jih sploh ni tukaj, mesečno skozi okno vrže več kot 40.000 evrov

Foto: STA/epa

Minevata dve leti, odkar smo se v Sloveniji soočili z migrantsko krizo, ko so ogromne nenadzorovane množice ljudi, med katerimi je bilo največ mladih moških, vstopile v našo državo na poti proti ciljnim zahodnim državam. Izredne razmere so od pristojnih služb zahtevale hitro ukrepanje, saj se vlada Mira Cerarja kljub predhodnim opozorilom na te razmere ni pravočasno pripravila. Še vedno pa so po državi postavljena šotorišča, ki samevajo in našo državo ogromno stanejo. Cerarjevi vladi to očitno ni pomembno, čeprav gre za denar slovenskih davkoplačevalk in davkoplačevalcev, ki za svoj denar pošteno garajo. 

V Lendavi namreč šotori že kar dve poletji samevajo, je poročala POP TV. Žalosten je podatek, da nas tukaj postavljeni šotori mesečno stanejo več kot 40 tisoč evrov. Glede na to, da smo šele pred kratkim pospravili druga šotorišča, to pomeni, da smo v letu za šotore, ki so le samevali, zapravili več kot poldrugi milijon evrov.

Foto: STA

Konec leta 2015 smo lahko videli prizore migrantov z iPhoni v rokah, ki so za seboj pustili gomile smeti, kjerkoli so se utaborili. Smeti, med katerimi je bilo mogoče najti tudi hrano, so upravičeno ujezile številne Slovence, ki so lahko le opazovali nesnago. Med zaslužnimi, da stanje ni bilo še bolj nevzdržno, so bili tudi policisti, vojaki in drugi, ki so v skladu s svojimi zmožnostmi opravili svoje delo več kot odlično. Tako je v zelo kratkem času zrasla potrebna namestitvena infrastruktura in se je vzpostavil sistem preverjanja ljudi, ki pa ni bil ustrezen, saj je dokazano več skrajnih džihadistov prešlo naše ozemlje. Ti skrajneži so odgovorni za teroristična dejanja, ki so povzročila smrti nedolžnih ljudi.

Migranti v Rigoncah pri Dobovi (Foto:STA).

Že več kot 700 tisoč evrov vrgli skozi okno
Uprava RS za zaščito in reševanje je v času vrhunca migrantske krize opravljala delo na kar 18 različnih lokacijah. Večina namestitvenih centrov je bila na severovzhodu države, in sicer v Lendavi, Petišovcih, Dolgi vasi, Središču ob Dravi, Gornji Radgoni, Gruškovju, Šentilju in Brežicah. Številne so pred kratkim pospravili. V Lendavi še vedno stoji in  glede na to, da je Lendava zadnje migrante gostila lani spomladi, smo že več kot 700 tisoč evrov vrgli skozi okno.

Foto: STA

Lahko je zapravljati tuji denar
Premier Miro Cerar je konec februarja lani na očitke, koliko Slovenija porabi za oskrbo migrantov, dejal, da obstajajo stalni stroški ne glede na to, ali je v namestitvenem centru nastanjen migrant ali sto. Gre za to, da so prav ti problematični, saj v nekaterih namestitvenih centrih ni nikogar že kar leto in pol. Treba je vedeti, da lahko Uprava RS za zaščito in reševanje šotore pospravi le, če tako odloči vlada.

Zadnji lokaciji, ki sta bili ukinjeni, sta bili Brežice in Šentilj, v začetku novembra pa bo končno ukinjena tudi lokacija v Lendavi, a denarja to ne ob vrnilo. Glede na to, da smo v Lendavi zapravili 700 tisoč evrov, si lahko mislimo, koliko smo plačali za vsa prazna šotorišča v državi, k temu pa lahko seveda pripišemo še ostale sprejemne in namestitvene centre, ki samevajo. Res je žalostno opazovati, kakšen odnos ima do denarja vlada, medtem ko se za državljane v stiski ne najde več kot potrebnega denarja.

N. Ž.

 • Steiermark

  Zakaj pa se borijo za muslije, v naši Sloveniji? Razen tega, da so izdatno podpirani od sebi enake zveri soroša, z milioni, kasirajo tudi denar iz EU, ki njih osebno obogati…..

 • indijanka

  Če bi nam kdo razložil, kakšni so ti fiksni stroški in komu so bili poravnani, bi zgodbo razumeli. Nekdo je pač potreboval teh 700 jurčkov.

 • Antonius

  Za Cerarjevo vlado, ki nam bo z referendumom potrjeno izstavila 1,5 milijardni kleptomanski račun za drugi tir, je stran vrženih več kot 40.000 tisoč evrov na mesec, manj kot mačji kašelj.
  Slovence ima Bog rad, ker v vladi in parlamentu na volitvah in referendumih vzdržujejo kleptomane in neumne.

 • zokispoki

  Koliko spalnih kontejnerjev bi lahko kupili na letni ravni za brezdomce ? Golazen pokvarjena !

 • Anton

  Mirko je vstopil v “prevelike škornje”, on je zame nedorasel moški, tudi nič kaj prida pameten, še manj pa “moder” in kot tak predstavlja riziko za vodenje državne blagajne in blagostanje vseh nas davkoplačevalcev, ki moramo plačevati zapitke te marionetne vlade.

  sarkazem press

  • čips

   Sarkazem pomeni,kolk js vem, da misliš povedati nasprotno od povedanega…kako si naj razlagam tvoj komentar?

   • Mare Kranjc

    Potem pa bolj malo veš!
    Sarkazem pomeni, “zelo negativen, poniževalen odnos do nečesa”.

    • čips

     Sment, pa sem ga res pihnil…

  • Hun

   vseen je stopil v skorne….kar zate ne velja pametno gobezdalo

   • tohuvabohu

    Džek bi bil, če bi stopil v premajhne škornje, a ne, brihtna buča.

    • Hun

     Mirko se je vsaj spravl….ti nimas jajc za tako potezo zato je neokusno bit pamtn…pac mad pa pravico lajat tko da si kr dj duska

   • Steiermark

    Hlapec…..

    • Hun

     taprav se oglasi…hlapec avstrijskih velegruntarjev

  • Steiermark

   za lovenje denara, do katerega ni upravičen, pa je usposobljen – ravno za to, za kar so usposobljeni vsi rdeči hlapci, ki nas po vzoru svojih očetov, lupijo, do kosti – medtem ko ta svojat kasira, od vkradenih paštet, do neupravičenih potnih stroškov, “stalne pripravljenosti ” (kot gasilci….) nam lapajo o svojih visokih moralno etičnih vrednotah, in pod tepih pometajo svoj kriminal – oprana miliarda, 4,5 miliardna luknja nlb, za krivce pa se ne sme izvedeti, kajšele, da bi vsa ta svojat bila dolžna vse to povrniti!

 • althar

  Šotorov in ograje takrat, ko je šlo čez Slovenijo 15.000 mohamedancev dnevno, ni bilo, jih je pa Mirči pridno postavil potem, ko so Makedonci in Bolgari poplavo ustavili. Posredniki so lepo zaslužili z našim denarjem, koristi od vladnega projekta pa nobene.

  Če to morda koga spominja na Drugi tir, Šesti blok in kar je še udbomafijskih projektov, naj ga kar.

 • MEFISTO

  Pametni smo že pred prejšnjimi državno zborskimi volitvami vedeli, kako je s SMC in Mirom Cerarjem.

  Neumni in naivni so ju pa izvolili.

  Ljudje si še misliti ne morejo, kako je Slovenija nazadovala na vseh področjih, odkar je z izvolitvijo te koalicije na čelu s SMC in Cerarjem pamet totalno in totalitaristično ločena od države.

 • Olga_10

  Stroške naj poravnajo iz svojih žepov! Za naseljevanje NEZAKONITIH migrantov NIMAJO soglasja volivcev!

  • samotoje

   Za kaj pa sploh imajo soglasje volivcev?

 • Osti jarej

  ..politikanti so vedno zapravljali tuj denar in nikoli jim ni smrdel ….zato pa je Slovenija postala navadna vukojebina,ki jo ima v lasti mafija

  • Steiermark

   komunajzlarski politikanti – navadna mafija z rdečo zvezdo!

  • Adolf Hitler

   ne mafija židovska govnai!

 • Rožle

  … lepo je v naši domovini biti migrant ….

 • stajerc5

  Samo 20 migrantov x 2000 Evrov je menda(hehe) 40 000. Vi se pa za neke sotore zgrazate!?
  Ne mi spuscat sotorske megle, ampak posljite (pod milim Bogom!) vsaj Enega , ki bi se mu naj reklo Reporter, v akcijo, da izve koliko jih imamo ze zapakiranih v Dva jurja paketu na mesec. En sam bla-bla-bla vas je, iscite vohajte, poiskusite vsaj nekaj najti, kar je vazno in ne samo…..

  • Novakec1

   Ne smejo.

 • bubamara

  Res stran vržen denar. Raje ga bi namenili za gradnjo 4 meterske ograje po celi dolžini meje s hrvaško. Pa na vsak mejni prehod postaviti vsaj dva tanka iz vojašnice v Pivki za katere je Kacin zmetal 60M€.

  • Novakec1

   A bodo taravne kumarce (po bukseljski direktivi) strelal, municije itak nimajo.

   • bubamara

    Ne. Zgodovinska priložnost fizično ločiti Slovenijo od balkana.

    • Novakec1

     Zamudili.

 • montyamp

  Neligitimno izvoljeni šoder nadaljuje začeto zazidavanje živih Slovencev .
  Migrantom ki delajo v Avstriji poberejo denar in ga budale rdeče zarukane trošijo za stvari , katerih več ne omenjajte , ker se me vsakič ko izvem za nekaj novega , loti malodušje .
  Bom pa boljše volje , ko boste polovili murglosrbsko golazen in žveplenega halbmadžara na vrhu bande F21 .

  • Novakec1

   Boš prikrajšan za veselje.

  • samotoje

   Kučan sedi na proslavi ob 500. obletnici protestantizma in posluša Brglezov v srce segajoč govor o dobrobitih protestantizma za slovenski narod ( tako široko religiozno razgledan človek bi moral vendarle postati plebanuš!). Torej ga ne bo težko ujeti in strpati v vrečo za komunalne odpadke.
   Mimogrede- pravi evangeličani take proslave ignoriramo.

 • macon

  Razumite, da ne gre za migrante, temveč za leve omrežene lopove, ki v imenu človekoljubja cuzajo milijone za svoje “usluge” in “dela”. Migranti so izgovor, levičarjem dol visi zanje, zanima jih samo državni denar.

  • MEFISTO

   Vsekakor denar, pa tudi volivci.

   Slovence je treba čin bolj razredčiti.

 • Tine Hlade

  bivši Baumax v šenčurju tudi čaka prazen.ali zanj tudi plačujemo,da je pripravljen za nove sodržavljane.šotori pa morajo stati,saj se v sili ne dajo postaviti v eni uri

 • Novakec1

  Drobiž proti tistemu kar jim v žepe nafila.

 • Valter BraniSlav

  Desni Slovenci histericno pljuvajo po partizanih in istospolnih.
  Levi Slovenci histerično vabijo muslimane ki nas bodo sovražili in terorizirali.
  KDO SPLOH UPORABLJA RAZUM IN DELA ZA DOBRO VSEH SLOVENCEV?

  • Steiermark

   Ti, pravgotovo ne, spadaš med taleve, sovražnike poštenih Slovencev in potomce klavcev slovenskega naroda, pod poveljem tovariša pederasta in pedofila tita (ki te je dobro obdelal, tako spodaj, kot zgoraj – v glavi….. Posledice, so, žal nepopravljive! Smiliš se mi!)

 • Steiermark

  Ali ste prepričani, da medtem, ko skozi okno vržejo, vsak mesec, 40.000 evrov, za migrante, ki jih sploh ni, ne stojijo ravno oni pod oknom in lovijo v žepe tisti cvenk, vržen skoznjo….

 • Adolf Hitler

  DOBIT TO ŽIDOVSKO KRASTAČO NA SAMEM PA ŽAKEL ČEZ BETICO POTEM GA PA Z KOLI PRFUKAT KOD ZMAJA komaj čakam dan čiščenja DA GA SREČAM PA MISLIM DA TUDI NISEM EDINI CMERO PRPEPRAV SE NA TŽKE BATINE TI ŽIDOVSKI MARJASEC ZA ZAKOL!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!