Najbolj osovražen minister? Židan, ki je zavozil teran, se je zaradi jelenov zameril še 22 tisoč lovcem

Foto: epa

Zavozil je teran in kranjsko klobaso, Hrvatom je prodal celotno živilsko industrijo, sedaj pa se je kmetijski minister Dejan Židan z občutnim povečanjem načrta odstrela jelenjadi zameril še 22 tisoč lovcem. Številni menijo, da je Židan storil veliko strateško napako, ko je zaradi obljub kmetom o povečanem odstrelu razjezil še lovce.

Slovenski lovci že več dni ostro protestirajo – izvedeli so, da bodo morali v letošnjem letu odstreliti tudi do 25 odsotkov več jelenov in s tem občutno poseči v populacijo jelenjadi. Najslabše se zagotovo piše kočevski in belokranjski populaciji jelenjadi, saj bodo morali po dekretu Zavoda za gozdove odstreliti kar tisoč kosov več jelenov kot v letu 2016. Kmetje in gozdarji ukrep podpirajo, lovci pa menijo, da bi imel drastično povišan odstrel dolgoročne posledice na stalež te divjadi.

Po mnenju gozdarske stroke je po silovitem žledolomu prišlo do problema s ponovnim zaraščanjem gozda, saj je divjad vse preveč objedala mlade poganke in se gozd ni več sposoben obnavljati. Od vseh drevesnih vrst je najbolj ogrožena avtohtona jelka. Raziskovalec Ivan Kos z Biotehniške fakultete je za Delo povedal, da so na Zavodu za gozdove sprejeli načrt odstrela brez predhodnih raziskav, ki bi utemeljevale njegovo povečanje, in je bil pripravljen že v naprej z dekretom njegovega direktorja Damjana Oražma. Številni revirni lovci s kočevskega območja vedo povedati, da je bilo jelenjadi v preteklosti nekajkrat več kot sedaj, pa vendar takrat ni bilo govora o nobeni škodi na drevesih.

Je razlog za pomor jelenov ustanovitev državnega gozdnega podjetja?
Zakaj bi minister Židan “požegnal” ukrep Zavoda za gozdove in podlegel mnenju kmetov o preštevilčni jelenjadi, ki povzroča škode na kmetijskih posevkih, odškodnino pa jim tako plačajo lovske družine, povprečnemu opazovalcu ni jasno. Še manj, zakaj bi se zameril lovcem in šel na roko kmetom ter veleposestnikom, ki niso tradicionalna volilna baza Židanove stranke SD.

Minister Dejan Židan na predstavitvi podjetja Slovenski državni gozdovi (foto: STA).

Eden od razlogov zagotovo tiči v lanskoletni ustanovitvi državnega podjetja Slovenski državni gozdovi d. o. o., ki gospodari s slovenskimi gozdovi na površini 234.986 hektarjev, večina teh gozdov pa je ravno na območju, kjer je odstrel jelenov najobčutneje povišan. Poleg tega, da je državno podjetje dodobra uničilo zasebno konkurenco na področju gozdarske dejavnosti, se je Židanov lobi spravil še na nedolžne jelene, ki naj bi gozdovom prizadejali ogromno škode. Znano je namreč, da državno gozdarsko podjetje obvladuje ravno klika okoli stranke SD, ta pa je podjetje ustanovila kot bankomat za lastne potrebe, zaradi česar se ta stranka tako krčevito bori za obstanek na oblasti. Za ta namen pa so za lesne milijone pripravljeni divjad izbrisati na minimalno raven.

Največji lubadar je Židan sam
Sicer drži, da je stanje v slovenskih gozdovih katastrofalno, in sicer ravno zaradi nezadostne sanacije po žledolomu, nato pa je udaril še lubadar. Da je država pri sanaciji posledic prepočasna in neučinkovita, je poslanec SDS Tomaž Lisec vlado soočil že skoraj leto dni nazaj. Zaradi umiranja gozdov je nastala gospodarska škoda v višini 100 milijonov evrov, bolj kot s sanacijo škode pa se je vlada takrat ukvarjala z ustanavljanjem gozdnega podjetja. “Če bo šlo tako naprej in bo ta kmetom najbolj nenaklonjena vlada čakala do konca mandata, ne bomo več govorili o slovenskih gozdovih,” je nekoč povedal Lisec in dodal, da les propada zaradi napredovanja lubadarja, ki je hitrejši od dela te vlade.

C. Š.

 • Krtača17

  V Ljubljano jeleni pač ne pridejo. Tam so bolj biki pa ovce….

  • Rožle

   Ti se že bol spoznaš na levaško sorto ..

 • Franc Šink

  Da tako je ko hlapec leže v posteljo gospodarja.

 • Polde

  Da je danes lahko vsak dobrovoljček minister dokazujeta židane volje Židan in Korl. Le malo volje je potrebno pokazati, pa je funkcija tu.

 • Silka

  Tudi “zelena bratovčina” je en veliki lobij, ko pa je treba povrniti škodo, ki jo resnici na ljubo kmetje le redko uveljavljajo, pa jih ni nikjer. Občutek imam, da se je avtor tega prispevka srečal s kmetistvom le v kakšnem supermarketu, ko kupuje kmetijske pridelke in zato ne pozna problemov.

 • Anton

  ta minister kmalu več ne bo židane volje

  sarkazem press

 • goldhorn

  Jelenjadi in srnjadi je absolutno preveč. Ker ni dovolj naravnih sovražnikov, so se preveč razmnožile in povzročajo škodo. Pri nas so srne v jeseni obžrle vse mlado sadno drevje.

  • domovina mili dom

   Če bi imel posestno dovoljenje za lovsko flinto, bi do tega ne prišlo.

 • MEFISTO

  Zdaj bo pa za vse kriv Židan,čeprav so vrabci na strehi ćivkali, da je poplnoma nesposoben za kakršnokoli koristno delo.

 • SloBoySMC

  Kokr kol jest prav uživam v lovu.

 • montyamp

  Svinjski dohtar v politiki .
  To se ujema kot žagovina in sladoled .
  Če treba kaj uničiti , pokličite specialiste , komuniste .

  • karpelec

   …iste, iste,iste!

 • tarantela

  Tisti, ki nima posejane in obdelane njive, ne ve, koliko škode naredi divjad. Če požre vso zelenjavo in obgrize veje sadnega drevja, potem pač nisi ljubitelj prevelikega števila teh živali in pozdravljaš odstrel. Delamo propagando za čim več doma pridelane zelenjave na čimbolj naraven način v naravnem okolju. Dobro, potem pa naj pride tisti, ki ne mara odstrela, lepo pomagat odganjat divjad.

  • alojz

   Tarantela vem, da ste vsi ta levi hudi strokovnjaki. Ampak danes ni govora o njivi ampak gozdu. Stalež jelenjadi je bistveno manjši kot pred leti. Medvedov pa bistveno večji. Ker je jelenjad osnovna hrana ščitenih medvedov in volkov jih bo kmalu zmanjkalo. Potem bodo pa po tvoji logiki zveri prehrano spremenile in se začele – pasti kot krave?

   • tarantela

    Pojdi na podeželje in ostani tam dlje, boš videl, kaj se dogaja. Poleg tega, da jelenjad objeda mlade sadike v gozdu, dela tudi ogromno škodo na poljščinah in seveda tudi srnjad in divje svinje. Seveda se medvedi množijo, ker imajo veliko hrane, kar ni divjadi, pa še človek s svojim krmljenjem pripomore.
    Krogotok se je prav s poseganjem človeka v gozd prekinil.

    • 5-RA

     Živim na deželi in res so nam srne pojedle vso zelenjavo in obgrizle vso drevje…ampak veš kaj…obdali smo njivo in sadovnjak z električnim pastirjem in nimamo več poroblemov in vsako jutro gledam srne kako se pasejo na travniku….Najlažje in najbolj ziher je pobit vse…to je pa tudi edino kar tardeči obvladate…destrukcija vsega.

    • alojz

     Pravega si našla, da ga učiš. Sem kmet in pustim za jelenjad vsako leto neobrana jabolka. Če jelenjadi ne bo bodo pa imeli medvedi manj mladih. Ha ha ha.
     Zakaj pa imamo toliko beguncev ki bežijo pred lakoto? Otroke pa kar naprej štancajo. Lačni jih po tvoje ne delajo, al kako?

   • domovina mili dom

    Ker ljubljanski teoretiki štejejo divjad z lap topi, se to dogaja. Kaj pa pravi teren, pa jih boli …V vse kar se vtika država ni v redu.

 • Franjo Trojner

  Najbolj osovražen minister? Židan iz stranke SD? Dajte no saj ni tako slab, samo kronično zmedeno deluje. No dobro in res je, z samooskrbo mu res ne gre, pri KRAJNSKI KLOBASI IN TERANU je res mimo pihno in za predelovalno industrijo in kmete res nič naredo, zdaj se še je na uboge jelene in lovce spravo, gozdove mu bo po žledu pa kar lubadar sam pospravo. Res je dober toti minister Židan in stranka SD, že kar petindvajset let se zares trudijo, da nam vsem slučajno kdaj ne bi šlo tudi za čisto miceno bolje!

 • tarantela

  Lubadar se je množično pojavil, ko je država začela vračati gozdove v privatno last. Prej so državna gozdarska podjetja skrbela za sproten posek vsake od lubadarja napadene smreke, potem so pa lastniki zanemarili gozdove, saj sploh niso skrbeli za posek napadenega drevja. In sedaj imamo to, kar je.

  • Baba sfantazirana. Debatiraš o stvareh, o katerih nimaš pojma.

   • tarantela

    Samo opazujem, živim na podeželju, imam rada naravo in opažam, kaj se dogaja.

   • Krtača17

    Ti s pa brhtna k lesen tič. En tolk argumentov proti s pa tud navedla ja. Res ti je treba klun kurji odpirat.

  • alojz

   Prej je bilo kakšno drevo z dupli za ptice, ki so brezplačni vzdrževalci gozda. Po tvoje gozd brez človeka ne more preživet in se razvijat. Zato pa imamo katastrofe. Ker ljudje iz pisarn vse vedo in z vsem upravljajo. Tudi z jeleni. Javnost pa lovce grdo gleda kot nekakšne krvoločne mesarje.

   • tarantela

    Lubadarja so morali vedno ljudje odstranjevati, ptic je bilo premalo.
    No, še en krogotok, ki ga ljudje prekinjajo:
    Kmetje morajo imeti hleve tako zaprte, da lastovke ne morejo v hlev, kjer imajo krave mlekarice. Posledično lastovke nimajo kje gnezditi, kajti prej so ravno v hlevih polovile muhe. In sedaj imajo rejci probleme, ker so hlevi polni raznih muh in brencljev, ki jih je treba uničiti. In zadeve se “strokovno” rešujejo.
    Tudi sicer skrbimo z raznimi kemikalijami, da ni muh, ptice bodo počasi izumrle, vsaj tiste mesojede.

    • Franjo Trojner

     Bravo tarantela, dober in zelo koristen predlog za celotno Slovenijo in ves Slovenski rod! Zdaj pa hitro leti tvojemu Židanu in stranki SD in jih prepričaj, da gredo združno za evih vsi skupaj ročno iz gozdov lubadarja pobirati! Če ti to uspe, ti bo garantirano vsa Slovenija za vse večne čase in še preko neizmerno hvaležna. In na koncu koncev bi Židan in njegovi iz SD zares prvič združno kvalificirano družbeno koristno delo delali, mar ne?

    • Anton

     To glede hlevov ti dam pa prov! Zaprejo šipe in kupijo pips….

  • Anton

   Res znaš pogledat v zgodovino opica butalska! Slovenci smo že imeli RED kot se temu reče! RED je bil do konca AVSTROOGRSKE, potem je umiral do konca l. 45 zatem pa popolnoma UMRL! Kaj so pa tišal v srbija naši dedje pustl bi se komandirat Avstrijcem pa bi bil red. Tudi v gozdu.
   In sedaj imamo to, kar je.

   • Krtača17

    Utakn si švabarijo u anus.

    • Anton

     Ti pa titeka…

  • janez55

   In ti lubadarji so napadli tudi banke in v njih navrtali velike luknje.

  • goldhorn

   Veš kaj je zanimivo? Na našem koncu je velika večina privatnih lastnikov svoj gozd počistila. Državni gozdovi so še vedno polni lubadarja.

 • Lisjak

  Če bi po žledu posadili najhitrejše rastočo drevo Paulownia Shang Tong danes ne bi vedeli,da smo sploh kdaj imeli žled.

  • Ali misliš, da ti ljudje vedo, kaj je to Paulownija ………….. da so ob vsej njihovi izobrazbi in talentiranosti že kdaj slišali zanjo ?
   To veš ti, ki se dan na dan boriš za svoje preživetje in preživetje tvoje družine…….. njim tega “ni treba vedeti”, ker jim ni bilo treba še nikoli o tem in tako razmišljat, ker so navajeni samo smetano pobirat iz slovenske torte…………..BREZMEJNA LUMPARIJA.

   • karpelec

    Važno je, da njegova deca študirajo v Evropi, pa morda še s kakšno štipandijo.

  • Krtača17

   Eh dej no. Od tega drevesa ni nobene koristi. Razen da lepo cveti pa hitro raste – bezlja. Za drva ni dober, za pohištvo tud žalost….

   • Lisjak

    A na asfaltu tudi rastejo?

  • janez55

   pogozdovat pa bi nagnali vstrajnike, ki zdaj brez pamentnega dela postopajo pred sodišščem.

 • upornik22

  židana je treba dat na listo za odstrel zapravil je use kar se je dalo preklet rdeč smrduh

 • RATATA

  Slovenijo lahko reši le Slovenec / Kmet, Delavec, Gasilec, Lovec …
  Vsako odlašanje rešitev oddaljuje …

 • Fogglof Tunnek

  Ka si nor, tota fotografija na vrhu, z jelenom, me je takoj asociirala na SDS… Glejte JJ na sredini, z mogočnimi rogovi, in pohlevne ofce pred njegovimi nogami, kako ležijo in klečijo in govorijo “Yes master”…

  • Franjo Trojner

   Tebi se je res čisto zasukalo, le kje ti na tej fotografiji kakšno ovco vidiš? Zgleda, da imaš resen problem z vidom ali možgani, najbrž pa kr z obojim, mar ne? He, he, he košuto je za ovco zamenjo. Ne kmet, ne lovec ti Fogglov Tunnek ziher nemreš biti!
   Še dobro, da si kvalificiran, da v javnem sekturju lahko v službo hodiš, ker saj sam veš, za kam drugam v službo iti ti nisi!

   • Fogglof Tunnek

    Čuj Franjo, ti si pa tolko nor, da ne veš ka je to asociacija oz. prispodoba – ponazoritef bistvene značilnosti česa s stvarjo, ki ima podobne lastnosti… KAPISH???

    • Franjo Trojner

     Te pa res moraš biti močno zasuknjen, da te jeleni in košute na ovce asociazirajo ( bistvene značilnosti česa s stvarjo, ki ima podobne lastnosti). In Tunnek normalno, da sem nor, če tebi na tvoje blodnje re pišem, zunaj pa je lep sončen dan. Čuj Tunnek samo tak malo mimogrede, če bi se norec zavedal svoje norosti bi ne bil nor, a ne? Toliko o norosti Tuunek moj bistri! He, he, he košuta ga na ovco asociazira, da dol padeš od smeha. Čuj pri seksu pa le pazi, da te te tvoje čudne asociacije ne bodo v neroden položaj pripeljale, sicer pa, če tebi paše tvoja stvar, legalno pa vseeno ni.

   • cosmosjasnovidec

    Njemu se ni zasukalo ampak je že zasugnjen padel na glavo iz riti njegove šiptarskociganske matere čeprav so ga napačno čakali pri vagini kot vsakega normalnega.

    • SloBoySMC

     Ha ha :D

  • Rožle

   Le kaj bi ti brez …domišljija …
   https://www.youtube.com/watch?v=4j64PFkz6vE

 • diler resnice

  Ojej,pa je depata padla na odstrel divjadi, v tem primeru jelenov,ki so jih baje v preteklosti lovci naselili z uvozom,tako kot rise.Ja in za nekatere v starih”dobrih?” časih so v 80-tih,zastrupili in odstrelili populacijo lisic(metaforičen prikaz v filmu BUTNSKALA)Tisti,ki že malo več časa tlačijo to zemljico in malo več hodijo po hribih in hosti,vedo povedati ,koliko je bilo divjadi včasih in koliko jo je danes ob številu lovskih družin,ki rastejo kot gobe po dežju! Treba je še dodat,da se življenski prostor divjadi znatno krči !Sicer pa je lubadar postal sovražnki stevilka ena in ustvarja goloseke,ki na daljši rok brez pogozdovanja prinašajo absurd brez primere.Največji sovražnik lobadarju je narava (zmrzal) in ne boste verjeli,sta v tem eko sistemu(naravnem ciklusu) potrebna tako osa,kot medved,pa še kdo v rastlinskem in živalskem svetu,še najmanj pa nekateri bebci iz človeške vrste !?

 • Krtača17

  Zdajle bo kmal dan of pa prvi maj in drugi maj in je treba nabrat meso za divjačinski golaž.

  • Fogglof Tunnek

   Tudi divje svije in merjasci morajo za odstrel… Mater se bo članof v SDS zmanjšalo !!!

   • Krtača17

    ….pa na štango pa jabuk u gobc pa mal s perom polit. Matr bo pojedina….

    • Fogglof Tunnek

     Z Primcem bi nahranili celotne Haloze… hahahahahahahahahahaha …

  • cosmosjasnovidec

   Ja saj zato ravno pa sta vidva ciganska buzeranta z “foglom tumpekom” ravno za odstrel Jelenov,ker vama splašijo uboge Ježe katere lovita za kuhanje ciganskih golažev.
   Tudi glede tega bo potreben strog ukrep saj so Ježi zaradi vaju postali ogrožena vrsta,ker sta jih skoraj povsem iztrebila.
   Da bog,da da vaju jaz zalotim kje v gozdu.

   • rubec

    HAHAHA. Končno sem se uscal. Urolog mi je grozil da bom zaradi zaprtja moral mogoče celo na operacijo.

 • rubec

  Sem močno proti vsakemu pobijanju živali sploh pa jelenov. Kaj oni nimajo pravice živet? Če že potem je treba ujet samo enega jelena in mu dati dve okrog ušes, tistega ki je zaplodil židanovo mater.

  • Fogglof Tunnek

   Keri “jelen” pa je zaplodil Ivanovo mater?… Samo fprašam?

   • cosmosjasnovidec

    Tvoja katera je šiptarskoturškega porekla se je sparila z turškim kameleonom pa še ta je bil cigan in dvospolnik zato pa ni čudno,da si ti postal kozojebec in porivalec domačih živali v rit.

  • Nata

   No, pa saj verjetno ni tako slabo mislil, kot se je na koncu izkazalo ?

  • karpelec

   Pa še kakšen bi se našel z nedoraslimi rogovi.

  • indijanka

   Dober predlog. Očarana sem nad njim.

  • cosmosjasnovidec

   +++++++++++++++

 • Rožle

  Odstrelt mu je treba njegova jajca …!

  • Fogglof Tunnek

   Komu? Janši?

   • Rožle

    Le kaj bi ti brez Janše …!
    ****************************
    Ti je Vinko Gorenak lepo povedu..:
    “Nekega dne se vam bo pa Janša prikazal … V sanjah se ti bo prikazal.”…

    • janez55

     Enim se že prikazuje. Na oltarju!

     • Rožle

      Pol morš pa res hitr dohtarju…
      hmm , da ni že prepozn ?

     • janez55

      Je predolga čakalna vrsta.

     • karpelec

      Bo morala Milojka prej zmanjšat čakalne vrste, da bo prej na vrsti.

     • gušto

      Na patologiji so vrste krajše. Ke nej stopi !

   • Borut Stari

    Tistemu, ki je zapravil teran, bebec.

   • cosmosjasnovidec

    O kozojebec kaj si spet na prostosti?

  • KIKI

   To bo pa težko, ker jih po moje nima…Odločit se bo treba za kakšno
   večjo tarčo: rit, naprimer!

  • karpelec

   Bi moral biti dober lovec, da bi jih zadel.Sicer se pa bliža velika noč, pa jih bo treba prebarvat, da bodo lažje vidna.

 • Borut Stari

  Tu pa nekaj ne štima. Nori jebejo zmedene, Po zadnji anketi je bil na lestvici popularnosti na 3. ali 4. mestu.

 • Borut Stari

  Jutri ga bom, Židana, imel tudi jst rad.

 • KIKI

  Kako lepo bi bilo videti, da bi Židana kakšen jelen zruka!….Bi imel kam roge zapičit, a njee?

 • domovina mili dom

  Država naj že enkrat neha maltretirati narod. V zasebnih gozdovih naj lovske družine zakupijo lov od zasebnikov. Lastnikom zemljišč (kmetovalcem) dovoliti uporabo lovskega orožja na svoji lastnini, da sam zaščitil domače živali pred plenilci. Enkrat se mora to razčistiti.

  • SloBoySMC

   Ne gre to tko. Jest sem tud lovec. Divjad ni lastnina zasebnikov ampak drzavna last.

   • Anton

    Ja od 45 naprej….

    • SloBoySMC

     Ja sej je prov tko. Ne mormo se it enga na pol fevdalizma

   • domovina mili dom

    Nehaj s temi boljševističnimi idejami. Če si lovec, boš tudi ti vprašal, če lahko stopiš na majo lastnino.

    • SloBoySMC

     Ne gre to tko. Divjad je drzavna lastnina in ne zasebna. In drzava jo dovoli loviti pooblascenim osebam ne vsakemu.

     • domovina mili dom

      To se še bo uredilo tako kot je v Nemčiji.

     • SloBoySMC

      Sedanja ureditev je cist ok.

     • domovina mili dom

      Ni. Se sprehajaš pa svoji hosti, pa te zaustavijo jagri, ker imajo pogon. Posluš, kje si to videl. Pogon bodo imeli ko bodo v zakup jago pri meni dobili. Pol bomo pa prijatli, pa še kaj po jagi bomo na zob djali in se poveselili. To bo to.

     • SloBoySMC

      Ja ne mors ti odlocat kdo bo tujo lastnino pri teb lovil ane. Sej tud ce ti pride kriminalc se skrit na tvojo kmetijo nekam v gozd ti ne bodo policaji placal da ga lohk ulovijo.

   • Barbara rov

    Ja, ti si lovec f Halozah, Ti, tunek in indijanka pa to prisegate pri Haloškem totemu…

    • SloBoySMC

     Jest sem Primorec zacasno pa zivim tud v Ljubljani

     • Barbara rov

      In ti , tunnek in indijaka pa pijete f skopni finski kleti in uporabljate isti računalnik…F Halozah, sevede…

     • SloBoySMC

      Pusti Indijanko pri miru ker mam filing da je foxy in feminilna. In ne me primerjat z zoofilom. Vsaj tko prav da je. XD

     • gušto

      Ne delaj sramote Primorcem !

     • SloBoySMC

      S cim pa?

     • Johan

      Izkoriščaš Slovence kot vsi Primorci. Primorci so bili nekoč, pa so jih POŽRLI Srbi, Bosanci, Črnogorci inu Hrvati.

     • SloBoySMC

      Pa ja de. Pri nas teh ni vec kot deset posto.

 • Anton

  Ne rabimo orožja ker bo tunnek posilil vse jelene. Košut ne…

 • Rožle
 • cosmosjasnovidec

  Kaki so pa danes ti ovci,da se jim taka praznoglava svinja lahko zameri?
  Ustrelijo ga naj pa trdijo,da so ga zamenjali za jelena saj je na prvi pogled enake strukture predvsem,ko je nalit in hodi po vseh štirih.
  Takrat je tudi brezplačna igračka “foglofemu tumpeku” kateri ga naskoči v rit in mu ni potrebno plačevati za naskok.

 • Dragan Krstič

  Tale jelen na sliki je bil v prejšnjem življenju đihadist in umrl je mučeniške smrti za Alaha. Kar poglejte kako ga je Alah za zvestobo nagradil z devicami, ki jih vidite ležati okoli njega.

  • SloBoySMC

   Ha ha ha. Kul :D

 • šmentanamuha

  Kaj pa naj storimo s politiki, ki povzročajo škodo državi in posledično državljanom?

  • sunday

   z njimi samo po turško od riti do vratu – sicer pa turčine oz. njim podobne iztrebke podganjih izmečkov tako sami sem vabijo!!!

 • šmentanamuha

  Tale Židan samo še škodo dela, tko k una Mrak, sami SD kadri, same preoblečene komunjare in njihovi podaljški.

  • Darth Vader

   to niso niti komjunare….to so pičke, katere je kupil Soros za drobiž….pa tudi prodali so svojo pičko za drobiž

 • Rožle

  Važno je, da se kurji POP TV raje ubada s hrvaškim pevcem Thompsonom ….

  • SloBoySMC

   In kaj so rekli o ustasu?

   • Rožle

    A ti zgledam kot terenski poročevalec … ?

    • SloBoySMC

     Blo je pozn pa se mi ni dal gledat no

 • sunday

  židan bi moral biti že davno skidan!!!

 • Darth Vader

  Kaj pa če bi en lovec odstreili Židana?

 • Rožle

  Štefka ga noče zapelat …
  https://www.youtube.com/watch?v=3Sen2bOneKE

 • mona lisa

  Saj je celotna vlada zavozila vse in bi morali odgovarjat.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!