Predsednik komisije za nadzor obveščevalnih služb: Levičarski ekstremizem ima povezave z islamskim radikalizmom, vse več držav pa Antifa obravnava kot teroristično organizacijo

Poslanke in poslanci so se danes za zaprtimi vrati sestali na seji komisije za nadzor obveščevalnih služb, na kateri so med drugim razpravljali o poslovanju obveščevalnih in varnostnih služb z vidika zakonitosti, strokovnosti ter smotrnost porabe finančnih sredstev, prav tako so govorili o levičarskem ekstremizmu.

Po seji komisije je predsednik mag. Branko Grims v izjavi za medije pojasnil, da so vse službe, za katere je komisija pristojna, po pojasnilih pristojnih poslovale racionalno in so v celoti uresničile svoje načrte. “Se je pa izkazala za resnično vest, da je prišlo v enem primeru do zlorabe javnih sredstev pri uslužbencu, ki je bil napoten v tujino s strani ministrstva za obrambo. Proti njemu je že vložena kazenska ovadba,” je pojasnil mag. Grims in dodal, da se je ob preiskavi in reviziji, ki so jo sprožila ta odkritja, ugotovilo, da je utemeljen sum, da je še v dveh primerih, in sicer v okviru SOVE, prišlo do podobnega ravnanja. Ker preiskave povsod še potekajo, več informacij v tem trenutku ne moremo podati, je povzel mag. Grims.

Ker poslanke in poslanci v tem času obravnavajo tudi poročila za preteklo delo komisije, je poslanec v okviru razprave o preiskavi utemeljenega suma pranja denarja v NLB izpostavil, da je komisija v zvezi z omenjeno preiskavo zahtevala pojasnilo Urada za preprečevanje pranja denarja v povezavi s posnetki varnostnih kamer v NLB. “Pojasnilo Urada za  preprečevanja pranja denarja je bilo, da v danem primeru niso pridobili teh posnetkov, s pojasnilom, da suma v identiteto iranskega državljana takrat ni bilo, prav tako so ocenili, da za preiskavo financ ne potrebujejo teh posnetkov,” je povedal mag. Grims in dejal, da je komisija enako vprašanje glede posnetkov varnostnih kamer naslovila na policijo. “Odgovore pričakujemo najkasneje 13. marca, ko bomo obravnavali poročila za minulo leto,” je v zvezi s tem povedal predsednik KNOVS mag. Branko Grims.

Branko Grims (Foto: Twitter)

“Tretja stvar, s katero smo se ukvarjali, je bilo vprašanje odtekanja informacij, kar je vse bolj prisotno tudi v okviru tajnih služb. Zato smo zaprosili za pojasnilo, kaj se je v posameznih službah dogajalo, tudi v okviru kriminalistične policije in po posameznih policijskih postajah na vzhodu države. Tudi tu poročilo še pričakujemo,” je dejal mag. Grims.

Levičarski ekstremizem ima povezave z islamskim radikalizmom
Po besedah poslanca pa komisija pričakuje poročilo tudi glede zadnje teme, ki so jo danes obravnavali, to je levičarskega ekstremizma. Po prihodu množičnih ilegalnih migrantov je tudi v mednarodnem okolju prišlo do sodelovanja radikalnih levičarjev antifa z muslimani oziroma radikalnimi islamisti. Ti so skupaj že razbijali mesta po Evropi. Postopno se je začel razvijati tudi odnos do levih skrajnežev, in če je bila prej moda dvojnih meril, kjer se je preganjalo desne skrajneže, levih pa ne, se zdaj enaka merila končno uporablja tudi, ko gre za leve skrajneže oziroma antifo, je povedal mag. Grims, pri čemer je izpostavil, da so skrajneži tisti, ki so dejansko pripravljeni poseči po nasilju.

“Nekaj mesecev nazaj smo bili seznanjeni, da Interpol začenja sestavljati enake sezname, kot so jih sestavljali za potencialne teroriste, ki predstavljajo grožnjo za javni red in mir, tudi za radikalne levičarje. Kar so v antifi sposobni narediti, se je jasno pokazalo v Hamburgu,” je dejal mag. Grims, ki je ob tem pokazal fotografije razdejanj antife v tem mestu. Prizori v Hamburgu so po Grimsovih besedah spominjali na Sirijo po bombardiranju. To je bil produkt antife in njenih teroristov, ki so več dni razbijali po mestu, ropali so trgovine in izvajali vse oblike kriminalnih aktivnosti, z roko v roki z radikalnimi islamisti, o čemer obstajajo številni posnetki. To je pomembno, ker smo nekaj tega že videli tudi v Sloveniji, je dejal mag. Grims. Ob tem je spomnil na zakrinkane posameznike s palicami v rokah, ki so pred dobrim letom stali na Kotnikovi ulici v Ljubljani in bili za to, da bi zaščitili ilegalne migrante, pripravljeni uporabiti nasilje proti lastnemu narodu. “Takrat je posredovala tudi policija in razmejila dogajanje tako, da ni prišlo do ničesar hudega,” je na dogajanje na Kotnikovi spomnil mag. Grims.

Vse več držav organizacijo Antifa obravnava kot teroristično
Ob tem je še izpostavil, da se po javno dostopnih podatkih napovedujeta kar dva festivala antife v Sloveniji, in sicer bo eden potekal 6. 3. v Trbovljah, drugi pa bo od 19. do 21. aprila v Ljubljani na Metelkovi. “Glede na to, da čedalje več držav antifo obravnava kot teroristično organizacijo, nekatere celo to že izrecno tako imenujejo, bo zelo varnostno problematično, če Slovenija postane pribežališče za levičarske skrajneže,” je dejal mag. Grims in poudaril, da je komisija od pristojnih služb zahtevala, “da nas posebej seznanijo z nadzorom na teh prireditvah. Sam pa bi še podčrtal, da bo Antifa Fest, ki bo potekal v Ljubljani, očitno vseevropski, saj napovedujejo udeležbo iz Italije, Velike Britanije in še kje, ob čemer pa je zanimivo, da bo ta dogodek potekal ravno na Hitlerjev rojstni dan, kar verjetno ni naključje,” je dejal mag. Grims in zaključil: “Socialisti so očitno res vsi isti.”

C. Š.

 • Aron

  Hehe, Grimsu se je dokoncno odpeljalo. Primerjati proteste proti kriminalcem v G20 s Sirijo je kratkomalo zaljivo do Sirije in trpljenja sirskega ljudstva. In hvalabogu, da je Antifa zascitila begunce na Kotnikovi pred poblaznelo hordo SDSSovcev tipa darthvader in Peter.

  • xtc

   Ti si navaden zahojen bebo-pred leti so jim kanadski policaji dali gasa nalomil so leve fašiste ,da je pokalo-tako kot mora biti.

   • Aron

    A tisti policaji, ki so se infiltrirali med protestnike in zaceli nasilne izgrede? Al kateri?

    • Steiermark

     Ja, res si v hudi situaciji, hitro k zdravniku, stanje se ti posslabšuje iz dneva v dan in postajaš nevaren tudi za svojo okolico……..

   • Steiermark

    Izgleda, da so jih nalomili premalo…..

  • nevtrino

   Kaj pa proti kriminalcem in gangsterjem v Sloveniji ?
   Na kotnikovi pa pravzaprav ni bilo “beguncev”, tako da niste imeli kaj zaščititi.
   Bi že enkrat odšli v Sirijo pomagat, kjer ljudje zares trpijo ?

 • Če Grims tako reče potem bo že držalo
  ; )

 • xtc

  V glavnem vse levičarske skupine in stranke so bolj ali manj anarhistične in skrajne zato je treba večji del prepovedati,tudi zaradi terorizma.

  • žogica

   Popravljam, vse desničarske……

 • Olga_10

  Komunizem(Antifa)=nacizem(SA)! Hitlerjev rojstni dan praznujejo v Trbovljah, tako kot praznik dela! Rdeča zvezda=kljukasti križ!

  • karlina

   TOČNO-tudi v Trbovljah so komunisti sodelovali z okupatorjem.

 • slaipowi

  Grimsu se spet prikazujejo bele miške. Njegov odsoten pogled pove vse o zdravstvenem in psihičnem stanju. In taki dobijo plačo v parlamentu… Vsi so isti. Beli snegec, pa to.

  • zanimivo kako so bili proti objavi poročila o ekstremističnih skupinah v Sloveniji.

   itak pristransko sporočilo

   • dejstvo

    Islamisti so desničarji, samo da tega ne veš.

    • Steiermark

     islalmisti = teroristi levaški, oboji pa pedofili in množini morilci!

  • xtc

   In tebi se je prikazal bela miška po imenu Ivan?
   Hospitalizacija nujna.

  • slosin

   …mišek, teb se pa Grims prikazuje…

  • Steiermark

   slapek, si zopet “lačen človeškega mesa”?

  • karlina

   Še dobro, da te lahko brišem in te tudi bom, takoj , tebi se pa prikazujejo rdeče zvezde, kajne.

  • nevtrino

   On in vi že dobro veste, kaj je povedal, pa če se vi še tako sprenevedate in obračate …

 • Prijavil Antifo

  https://www.youtube.com/watch?v=UTr1JDneynE
  Zakaj je tale posnel in prijavil Antifo, da so potem Antifi vzeli strežnik? Ali mislite, da se je res bal Antife, ki mu je grozila?
  https://www.youtube.com/watch?v=JC97RKuT8G8
  Ali ne verjame, da ga bo Bog zaščitil?
  Moj narode, pozdravimo Boga
  on nam salje namjesnika svoga
  sa nebesa poruka nam stize
  na krilima vjere sve je blize

  Svu mu ljubav poklonimo
  naseg papu pozdravimo
  aleluja, aleluja

  Ref.
  Ivane Pavle II
  hrvatski te narod ljubi
  u molitvi skupa s tobom
  stojimo pred dragim Bogom
  Ivane Pavle II
  hrvatski te narod ljubi
  Isusa i Gospu voli
  i za Bozju milost moli

  Cijeli zivot s puno dostojanstva
  nosis brime naseg covjecanstva
  namjesnice(zastitnice)ovog Bozjeg stada
  blagoslovi nasu zemlju sada

  Ref.

  Ivane Pavle II

 • Sredina

  Ti fašisti iz SDSS se lahko bojijo antife ja..

  • xtc

   Aniti fufle?
   He,he,he zoper fašiste se ve kako gre.

  • slosin

   spet maš polne hlače….

   • Sredina

    In koga nej bi se bal? Vas? LOL

  • Steiermark

   gnoj levuharski, pa komu mislite, da vlivate strah, kreteni? Kmalu, boste prišli na “svoje”, ko jih boste dobili po vaših praznih in trdih bučah! V Nemčiji se to že dogaja, le da mediji tega ne objavljajo, ker se bojijo množične “vstaje” poštenjakov , katerim je vse to vaše sranje prišlo do vrha…..

   • ĐĐ Style

    Ste se usrali???

    • Steiermark

     samo debilni pasjeglavski smrdlivi levuharski gnoji ne opazite, da ste spregledani, da so vaši zločini obsojeni, čeprav pri nas, s takšnim ološem okupirani Sloveniji, še vedno dvigujete svoje glave iz lastnega gnoja in tulite še naprej, kot zombiji! Gotovi ste!

  • Rožle

   Fate …

 • FORT WORTH

  In ti heroj, ki te ni niti toliko v hlacah, da bi se normalno prijavil na portal bos komu sodil ??
  A tole pises zamaskiran v burko kot muslimanke ???
  (:-DDDDDDD
  Kake idiote mora nositi zemlja domovina moja ?!!

 • ĐĐ Style

  A samo meni ta Grims deluje zatrašljivo, podobno kot herr Flick iza Alo Alo

  • Steiermark

   Tebi in tebi podobnim kameradom oz. ludožerskim tovarišem, vsak Človek , deluje zastrašljivo…..

   • ĐĐ Style

    Vi zakogovrniki pedofilskih duhovnikov mi res delujete zastražljivo

    • Steiermark

     ja pedofilu, že rojenemu s to hibo, ki jo je kasneje utrjeval na tebi, tvoj ljubljeni vodja jb tito in ti šepetal, ob vsakokratnem posiljevanju (sedaj ti isto stvar šepetajo tvoji tovariši, v garažah) – ljubičice bijelo, je pa res nujno potrebno obtoževati duhovnike, za vaše pedofilske in pasjejeb…….. svinjarije, ki ste jih počeli, pa ne samo, ko ste bili pedofilirani, tudi kasneje, ko ste sami, največkrat v “vlogi učitelja” pedofilirali otroke, po vzoru pederajzla in vašega dragega nepozabnega pedofila, tita, razpadlega zombija, ki ga enostavno, nemorete pozabiti! Naslednjič, ko se bo tebi cucku zahotelo driskati in lajati na duhovnike, se spomni, zgoraj zapisanega, preden odpreš svoj smrdlivi gobec…..in nehaj valiti svoje krivde in grehe, na druge! Laž , nesmrtna duša komunizma…..

     • ĐĐ Style

      Maršal TITO je bil vojskovodja in veliki vodja. Prosim te, da TITA naslavljaš z velikim črkami ,kar si kot osebnost priznana od lastnega naroda, zaveznikov in drugih voditeljev tudi zasluži. Upam, da ne boš več storil te napake, za nazaj ti je oproščeno.

     • Steiermark

      Od katerega “naroda ” pa? Od idiotov, kot ste vi titovi oboževalci, ćefurji? Lahko pa ti ustrežem tako, da njegovo pravo ime, zapišem z veliko začetnico : Podgana! Zadovoljen?

     • ĐĐ Style

      Josip Broz

 • Volkhv

  Potrebno jih je uničiti. Varnostne sile združite se

 • exposingthetruth90

  Zionistična veja aktivizma…kdor zanika je pač IGNORANT.

 • Get Smart

  Pomni: POLITIKA je SKRB, je delo za POLIS = POLITEJO = DRŽAVO.
  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  dela ZA SLOVENIJO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  poštenost,
  pravičnost,
  resnicoljubnost,
  prijateljstvo do ljudi,
  domoljubnost,
  rodoljubnost,
  svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih
  SLOVENCI podarili svetu..
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

 • WHAT IS TAQIYYA – youtube

  Hitlerjeva stranka nacionalSOCIALISTIČNA nemška DELAVSKA stranka, shod levih fašistov pa na hitlerjev rojstni dan. Ti levi fašisti, antifa, delujejo z vsemi ki razmišljajo drugače podobno kot so nemci z judi po ulicah. Je bilo že dosti teh antifa fašističnih napadov glede na članke, ki pa nikoli niso omenjeni v zavajujočih mainstream medijih.

  • karlina

   TOČNO TAKO-so skrajno nevarni in zločinski, saj jim ni problem ubiti človeka, itak, saj nimajo nobene vesti.

   • Steiermark

    Seveda je nimajo, kot je tudi njihovi predniki – vzorniki niso imeli, ki so bili poleg svoje zverinskosti poznani tudi po ludožerskh kuhinjah – isto kot mohamedovi sledilci, ki jim je dovoljeno ženo ubit in jo tudi pojesti! V čem pa naj bo razlika med njimi – oboje bo njihov mohamed (lucifer), v svojem kraljestvu , nagradil!

    • freedomfighter

     Zdaj so ze ljudozerci hahaha vsak dan vec vzdevkov haha

 • Get Smart

  Kaj je tisto, kar stoji nasproti “kulturi življenja”?

  KULTURA SMRTI = KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
  MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo pedrstvo pedofilstvo
  detomorilstvo uničevanje UMOR ropanje LAŽ blatenje ljudi NORČEVANJE
  sviranje kurtzu, prodajanje magle
  skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …

  feminizem kretinizem drkalizem pasjejebizem vegizem socializem itd. = KOMUNIZEM =
  FAŠIZEM = ITALIJANSKI SOCIALIZEM =
  FAŠIZEM = tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM …
  globalno pa kaviržido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI itd. SERBUSIZEM,
  je
  AGITROPAGANDA KOMINTERNE = pranje možgančkov, laž, zavajanje …

  SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …

  vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA oz. KOMINTERNA,
  delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
  osvobodila.«

 • vrata

  Še pogled na nacional socialzem iz drugega zornega kota

  https://www.youtube.com/watch?v=-dbfXp8_qjo&t=155s

  Kar se pa tiče Antife,…vsaka čast Grimsu da je izpostavil njihovo nasilno kulturo!

 • Get Smart

  Kaj pa je KULTURA ŽIVLJENJA?
  POLITIKA je SKRB, je delo za POLIS = POLITEJO = DRŽAVO.
  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  dela ZA SLOVENIJO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  poštenost,
  pravičnost,
  resnicoljubnost,
  prijateljstvo do ljudi,
  domoljubnost,
  rodoljubnost,
  svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih
  SLOVENCI podarili svetu..
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • karlina

   TI LJUDJE-ANTIFA, ne poznajo kulture življenja, ne poznajo življenja, kot takšnega, kjer se dela , da je treba zaslužiti za svoje dobrine-tukaj so , kot že od leta 45 dalje-tisti, ki se jim v življenju ne ljubi-delati, študirati, ampak živeti na naš denar, ter delati izgrede in barabinstvo, nad svojim narodom, v veliki večini so , vsaj v Sloveniji-potomci komunistov, ki jih pri tem celo zelo, zelo podpirajo-spomnite se, kdo jih je podpiral na Kotnikovi-Kučan, Fajonka in še kdo iz SD-naslednica komunistov. Se ne čudim, da se bo , če se bo , dogjalo v Trbovljah, ki so vedno bile in vedno bodo-rdeče !!!!! Točno sem predvidevala, da za vsem tem stoji povezava z islamskim terorizmom, saj jih plačuje sam satan SOROS !!!!

 • Dr. Ustavnega prava
 • karlina

  TO JE POTREBNO PREPOVEDATI Z VSEMI SREDSTVI, PONAVLJAM, Z VSEMI SREDSTVI !!!!!!!!!!!!!!!!!

  • ĐĐ Style

   Samo pravi fašist bi prepovedal anti-fašiste. Fašistični izmečki družbe

   • Sadako

    Zakaj pa, če delajo reklamo za desnico?

  • freedomfighter

   Ves ekstremizem je treba prepovedati

 • nevtrino

  Eh, levakarski ekstremisti so strpni do vseh religij, razen do domače.
  Strpni so do vseh neumnosti, razen do pameti domačih ljudi.

  • Steiermark

   Ja, kakšni pa naj bodo, kot potomci levih fašistov, ludožercev, ki se lahko enaijo in družijo le z mohamedansko ludožersko posiljevalsko morilsko druščino….

 • barbara rov

  Pa kje ti antifašisti vidijo kakega fašista ???

  • nevtrino

   Ma za njih je že dovolj, če poveste, da imate rajši domače vino, kakor uvoženo, pa vas že označijo za nekakšnega fašista …

  • Rožle

   Ja sami sebe gledajo ..jbg

  • freedomfighter

   Ekstremisti vedno vidijo sovraznike v vsakem ki se ne strinja z njimi

 • Vince Blake

  Antifa so v bistvu pravi fašisti. Ko človek vidi te opranoglave zamaskirane zombije, hitro lahko povleče paralele med njihovimi akcijami in “Kristalno Nočjo” novembra 1938. Njihova doktrina je poponoma enaka doktrini hitlerjevih rjavosrajčnikov. Zbiranje v krdelih, saj krdelo da moč in pogum, slepa posušnost führerju in besni napadi na vse, ki ne trobijo v isti rog z njimi. Isto kot nacisti konec 30-tih let prejšnjega stoletja.
  Seveda se vsi derejo “punch a nazi!” ampak saj veste kako je to v praksi: najprej je treba za vrat zagrabiti tistega, ki se najboj glasno dere: “primite tatu!”

 • Janez Novak

  ma Grims zmeraj govori imaginarno.Katere države smatrajo antifo za teroristično organizacijo?

 • Domus Lubus

  Odlična ocena varnostnega stanja in povsem utemeljeno opozarjanje na prihajajoče nevarnosti. Gospod Grims je eden od intelektualnih temeljev stranke SDS.

 • Caetano

  Antifa in islamisti so zavezniki pri rušenju zahodne civilizacije.

  • freedomfighter

   Niso edini ki bi radi porusili zahodno liberalno civilizacijo

 • ĐĐ Style

  Glede izobrazbene strukture je Lista Marjana Šarca najmočnejša med
  poklicno izobraženimi (26 %) in srednješolsko izobraženimi (14,2 %), med
  osnovnošolsko ali manj izobraženimi ima največ podpore SDS (13,4 %),
  med višje in visokošolsko izobraženimi pa SMC (9,8 %)…

  • Sadako

   Ko se bodo komunisti in islamisti poklali, mi ne reci, da te nisem opozorila. Gledala sem ZL, ko je imela sestanek, saj bi se skoraj stepli in to sami med seboj.

   • ĐĐ Style

    Podobno kot ko se je SDS obračunaval z NSI

    • Sadako

     NSi bi morala biti velika vsaj 30%. Samo tako bi bilo bolje, kot je.

     • ĐĐ Style

      NSi je bolj demokratsko naravnana kot SDS. To je največji strah vrha SDS-a, zato so diskreditirali Ljudmilo Novak. Strah pred prevzemom vrha desnice.

     • nevtrino

      “Demokratsko naravnana” , heheheh ?

  • nevtrino

   Povezujete stopnjo izobrazbe s političnim prepričanjem ? Kot na primer “legendarnega” diktatorja ključavničarja ?

 • Drama

  Ta je pa uničujoč za Đorđeta.

 • freedomfighter

  Vse ekstremno levicarske in desnicarske organizacije prepovedati in zapret clane pa bo mir ne pa da te skrajnezi delajo drek

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!