Referendumu proti zakonu o drugem tiru se pridružujejo tudi v stranki SLS

Marko Zidanšek. Foto: SLS

“Vladi RS očitno ni mar, če kot svojo zapuščino po koncu mandata za sabo pusti neuspešno zdravstveno reformo, nadaljevanje birokratizacije z nesmiselnimi uredbami, državljane v primežu davkov in več desetletno odplačevanje zadolžitev za nove predrage projekte,” sporočajo iz stranke SLS in se pridružujejo ostalim strankam ter civilno-družbenim skupinam, ki podpirajo referendum proti zakonu o drugem tiru.

V SLS si želijo, da bi bila davkoplačevalcem prihranjena absolutno predraga in slabo zasnovana investicija javnega pomena – drugi tir. “Zato podpiram referendum proti enotirnemu drugemu tiru, za katerega je dal pobudo Vili Kovačič, in pozivam člane SLS in vse državljane Republike Slovenije, da tudi oni podprejo referendum s svojim podpisom. Dovolj je razsipavanja – davkoplačevalski denar mora biti porabljen smotrno,” opozarja predsednik SLS Marko Zidanšek.

Zidanšek še poudarja, da je bistvena prednost Slovenije na področju gospodarstva njena geostrateška lega. Ta omogoča, da Slovenija razvije svoj potencial v polni meri, vendar pa je za to potreben jasen koncept modernizacije naše železniške mreže, ki mora temeljiti na finančno vzdržnem, strokovno pripravljenem načrtu in izvedbi ter jasno določenem nadzoru nad projektom drugi tir.

C. Š.

 • samsara

  Ha, ha, ha, tov. Mirko, pa si zabredel…
  Slej ko prej, pohlep pripelje do trenutka resnice.
  Vrč pada in se bo razbil, tovariši, konec je požrtije. Želeli ste več in več, zdaj pa boste spoznali, da preveč.
  Vse se neha, tudi udbomafija. Dolanc se ne bi strinjal, a se je pred tem ‘nehal’ celo on. Nekaj podobnih mu bo sledilo kmalu.

 • Aron

  Iz katerega naftalina je pa SLS prišel?

 • garfi

  Odbor za varstvo pravic vnukov in starih staršev vabi na obletni shod za spoštovanje človekovih pravic vnukov in starih staršev, ki bo v torek, 23. maja 2017, ob 15. 30 uri pred stavbo Državnega zbora Republike Slovenije na Trgu republike v Ljubljani.
  Govorci na shodu bodo Metka Zevnik, predsednica združenja Glas starih staršev, Borut Pogačnik, sociolog in psihoterapevt, Roman Vodeb, psihoanalitik, Andrej Breznik, predstavnik lokalne skupnosti kraja Pameče, kjer čaka koroška dečka dom in ljubem objem babice in dedka, njune družine, Nada Žgur, profesorica, Franci Donko, socialni delavec, predsednik Odbora za varstvo pravic vnukov in starih staršev.
  Vabljeni vsi ljudje dobre volje, prinesite slovensko zastavo, lepe transparente in kakšno ljubko plišasto igračko.
  https://www.sds.si/sites/default/files/gallery/shod%20za%20pravice%20vnukov.jpg

 • MEFISTO

  Drugi tir Maribor – avstrijska meja ima prednost!

  Na železniški progi Koper (Trst) – Dunaj je še eno ozko grlo, ki je precej hujše od onega na progi Divača – Koper.

  Velika večina Slovencev ne ve, da je nova »ljudska« oblast po končani drugi svetovni vojni in po izbruhu komunistične svobode sklenila, da Jugoslavija ne bo več poslovala z zahodom in da bodo odstranili železniško progo med Mariborom in mejo z Avstrijo. Nekdo je potem omilil ta ukrep in odstranili so samo en tir tega odseka Južne železnice, ki jo je pred sto leti zgradil presvitli cesar Franc Jožef in Sloveniji odprl vrata v svet. Tirnice so odpeljali v Albanijo, kjer je revna Jugoslavija gradila prvo železniško progo še bolj revni komunistični sosedi.

  Po tem edinem tiru se je vsa leta po vojni v obe smeri valil tovorni in potniški promet iz luke Koper in z Balkana. Samo v šestdesetih letih prejšnjega stoletja, ko so med ljudi prvikrat razdelili potne liste, se je tudi en milijon (1.000.000) jugoslovanov po tem tiru odpeljalo iz komunističnega raja s trebuhom za kruhom v gnili kapitalizem. In po tem istem tiru je aktualna »ljudska« oblast predlani v kratkem času prepeljala do meje z Avstrijo kakšnega pol milijona (500.000) migrantov, naših prijateljev z Jutrovega, čeprav bi jih ljubljanske filantropke in humanitarke rade obdržale zase.

  Aktualno »ljudsko« oblast in histerične varuhe narodnega interesa z globokim žepi ter zagovornike izgradnje drugega tira Divača – Koper za vsako ceno, je treba opozoriti, da je v primerjavi z odsekom Maribor – Avstrija enojni tir med Divačo in Koprom še premalo izkoriščen in da je treba najprej izpolniti sramoten dolg do preteklosti, ki se je nabral na enotirnem odseku na nekdanjem sicer dvotirnem ponosu Avstroogrske in slovenskih dežel na relaciji Dunaj – Trst.

 • MEFISTO

  Pravzaprav Zidanšku ne gre zaupati.

  Samo poglejte, kak barve kravato si je zavezal.

  Kot kak Matjaž Han ali Jani Moederndorfer.

  • xtc

   Hja STARIM STARŠEM PA POBRALI IN ZAPLENILI KAR NEKAJ:

 • xtc

  sICER PA::::::::::::::::::::::::
  vSK GLAS RAZUMA VELJA NEKAJ;DOKLER GRE ZA RAZUM IN NE POLITIKO:

 • KAPIBARA

  Kje v LJ je stojnica, za oddajo glasu ??
  A je še zmeraj na UE “mačkovi”, mam dva za oddat

 • Anton

  SLS , dobroooooo jutro iz zimskega sna

  sarkazem press

 • Anton

  uf rdeča kravat, to pa ni dobro Markec, stem ne boš dobil večje naklonjenosti kmetov, glasovi levih pristašev pa so že rezervirani.

  sarkazem press

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!