Škandal: Pod predsednikom uprave NLB Jašovičem izginilo kar 76 kreditnih map, Medja pa je podpisal bogato pogodbo z iniciatorjem afer Dragom Kosom

Foto: STA

Na današnjem zaslišanju pred preiskovalno komisijo o ugotavljanju zlorab v bančnem sistemu sta pričala nekdanja predsednika uprav NLB Janko Medja in Božo Jašovič. Slednjemu so očitali, da je v času njegovega vodenja NLB spreminjala dokumente iz pisne oblike v elektronsko, pri čemer naj bi služba notranje revizije odkrila številne pomanjkljivosti in težave s slabimi kopijami. Logar je navedel, da se je 76 kreditnih map izgubilo.

Komisija za ugotavljanje zlorab v bančnem sistemu pod predsedstvom Anžeta Logarja je danes zaslišala nekdanja predsednika uprav NLB Boža Jašovića, ki je banko vodil od jeseni 2009 do konca leta 2011, in Janka Medjo, ki je opravljal mandat od jeseni 2012 do februarja 2016.

Izginilo je kar 76 kreditnih map
Jašovič je glede bančne luknje dejal, da bi bila ta manjša, če bi jo dokapitalizirali prej, leta 2009 ali na začetku 2010. V času njegovega vodenja NLB je banka spreminjala dokumente iz pisne oblike v elektronsko, pri čemer naj bi služba notranje revizije odkrila številne pomanjkljivosti, težave s slabimi kopijami; Logar je navedel, da se je 76 kreditnih map izgubilo. Jašovič je bil presenečen nad navedbami, da dokumentacija manjka in dejal, da so vsa opozorila te službe jemali resno, da je ta vedno predlagala, kako ukrepati, kar so tudi podprli.

Povedal je, da v zgodbi s parkiranjem delnic Banke Celje za poznejši nakup, v katero naj bi bili vpleteni nekateri višji kadri, teh, ko so to razkrili, niso mogli sankcionirati, ker jih ni bilo več v banki. Enako niso mogli storiti ničesar pri tem, da sta bila Andrej Hazabent in Milan Marinič v upravnih odborih bank in družb NLB, ki so imele težave in nato dobile dokapitalizacijo. Ko jih je NLB označila za nestrateške in jih je bilo treba zapreti, pa sta bila vodja ali član projektnih skupin, ki so to izvajale.

Na vprašanje predsednika komisije Anžeta Logarja, ali je politika skušala vplivati na odločitve banke o prodaji delnic Mercatorja, je Jašovič odgovoril: “Vem, kdo je neposredno skušal vplivati, zato sem tudi odstopil, ker sem razumel, da nimam več podpore pri ključnem lastniku banke.” Pritiske so po njegovih besedah občutili tudi prek medijev, ki so navajali, da banka nepremišljeno prodaja delnice Mercatorja.

Padale so bogate pogodbe s podjetjem Draga Kosa
Ko je Božo Jašovič odstopil, ga je na mestu predsednika uprave nasledil Janko Medja, ki je takoj potrdil, da so od predhodnika podedovali slab sistem upravljanja s tveganji, nekatere politike so pogrešali v celoti, nekaterih se ni spoštovalo. Medja je priznal, da so začeli s preiskavo izgub banke šele konec leta 2012, saj od Jašoviča ni dobil nobenih posebnih opozoril.

Drago Kos (foto:STA)

Logar je opozoril tudi na stroške, ki jih je imela banka s podjetjem v lasti nekdanjega predsednika Komisije za preprečevanje korupcije Draga Kosa, ki je za NLB forenzično pregledovala kreditne mape. Spomnimo, da je nekdanji kriminalist in iniciator afere Patria Kos s svojim svetovanjem in pregledovanjem kreditnih map na banki, ki smo jo davkoplačevalci dokapitalizirali z milijardo in pol evri, zaslužil skoraj milijon evrov. Njegova svetovalna ura je znašala astronomskih 218 evrov, kar pomeni, da je na uro zaslužil vsaj 8 dnevnih delavskih minimalnih plač, kakšne koristi imamo davkoplačevalci od tega posla, pa še vedno ni znano.

Medja se pranja denarja ni spomnil
V povezavi s pred kratkim razkritim primerom pranja denarja pred NLB v letih 2009 in 2010 je Logarja zanimalo, ali bi ga Medja zaznal, če bi se to dogajalo v času njegovega mandata. “Tega primera ne poznam, a če bi šlo za eno milijardo evrov, upam, da bi me kdo opozoril,” je odgovoril. Se je pa spomnil, da je v času njegovega mandata nekdo želel nakazati 500 milijonov evrov. “To je prišlo do mene in smo mu rekli, naj najprej dokaže izvor,” je dejal.

Medja je zanikal, da bi nanj kdaj vplivala politika. Na vprašanje, ali je kdaj politika poskušala vplivati nanj, pa je spomnil na obisk kriminalistov v septembru 2013: “Ali je to, da ti organizirajo hišno preiskavo, poskus vplivanja politike?”

Janko Medja (foto: STA)

Medja je pred leti že pričal pred parlamentarno komisijo, ki je pod vodstvom poslanca Marka Pogačnika (SDS) ugotavljala, kdo je kriv za potrebo po sanaciji bank z denarjem davkoplačevalcev. Prav tako je dejal, da je delno za slabe kredite kriva svetovna kriza, a da so k luknji v bankah prispevale tudi prevare. Takrat je ocenil, da večina slabih kreditov v NLB izvira iz obdobja pred letom 2006 in iz leta 2007, nekaj pa tudi iz leta 2008.

T. F., STA

 • princeska

  Takoj mi je bilo jasno, da ima Kos prste vmes. On zagovarja lopove in se dela lepega, kot večina rdečega podmladka.

 • TOML

  Povejte Slokarjevi, da naj o Kosu svojem možu
  pove kaj še na POP tv.
  Banda roparska!

 • Primoz Papez

  Ali bo jutri clanek na fake tv. Kako je slo.terorist povozil otroka in mater..??
  Vi ste bolni…

  • if

   … je pacient izrekel zdravniku medtem, ko je ta ugotavljal vzroke za pacientovo visoko temperaturo in epileptični napad.

 • macon

  76 izginulih map? Kje so marice, ki s sirenami peljejo bančne velelopove v preiskovalni zapor?

  • karpelec

   Dosti takih so jih že prevažali po panoramskih pohodih, pa niso pristali v zaporu. Mogoče bodo prej nama naredili preiskavo, da naju prestrašijo, namesto, da bi se lotili resnega dela.

  • stajerc5

   Marice se majo fajn, se vozijo najvec po veselicah…

  • janez.pokoncni

   Takšni nalogi je kos samo Kos.

  • RATATA

   Na marico sem se poscal. Hrbet so mi krili TrinkKamerati. Zdaj so pa drugi časi.

 • PikaPolonica

  Sej ni problem, če je zaslužil 218 eur na uro. Predložite njegova mesečna poročilo kaj je naredil! Sej ji piše, a ne?

  • karpelec

   Tako ja , važen je rezultat tega dragega dela, ki ga pa ni. Torej, veliko denarja za prazen nič.

 • Stajerka

  Škandal???…..niti malo, ampak PRIČAKOVANO……kdor je mislil, da je Kos prišel na NLB s poštenimi nameni, je pač naivnež…..pa še sestrica je dobila mesto veleposlanice v Nemčiji, čeprav je na tem področju novinka…….

  • stajerc5

   Ce je “sluzbeno” parkrat obiskala Hamburg in St. Pauli z Reeperbahnom, sigurno ni vec “novinka”…

 • karpelec

  Vsi so čisti, svobodni in zaslužni-brez odgovornosti; krasni poklici, ti naši tiči.

 • Stajerka

  in potem se levaki zgražajo, da Avstrijci pridejo delat red na svojo banko s svojimi varnostniki????……hahaha, kaj vam delajo…..
  nove face, stari lopovi, nesposobni/podkupljeni kriminalisti in sodstvo……narod časti – tisti na minimalki!!

 • sprehajalec

  Pozivam Novo, da ne daje gor takšnih člankov, ker odženejo Levičarje. NOB jih pa privlači, usujejo se kot ose. Še dobro, da gre za malointeligentne ose.

  • karpelec

   Ose s preluknjano glavo.

 • Aron

  Medja potrdi zlato dobo slabih kreditov v obdobju do 2008. Naj se nam to vtisne v spomin…

  • tohuvabohu

   Tako je. To je bil orkestriran napad na Janševo vlado. V vsaki pošteni državi bi take veleizdajalce zašili dosmrtno.

  • sprehajalec

   Če bi v življenju delal nekaj konkretnega, bi vedel, da je bilo takrat tako po svetu. Ponujali so kredite, tekmovali kdo bo dal ugodnejše pogoje. Kao investitorji, so kupovali nepremičnine, ljubljanski gobci in bleferčki so imeli besedo donos v vsakem stavku.

   Vprašanje pa je, koliko je Ivan janez sploh imel vpliva na NLB. Javni sektor in uprava sta trdnajvi samoupravnega levičarstva in sil progresa in kontinuitete. Dilajo na zdravstvu, športni infrastrukturi, nepremičnine, javni razpisi, bankah.

   Kot je dejal sam Vladimir Iljič Uljanov Lenin nekoč, Finančna moč v rokah proletariata in njegovih izvoljenih predstavnikov komunistov, je sredstvo za uničenje sil reakcije in buržuazije.

   • stajerc5

    Brez, da bi zagovarjal cmero, ampak, tudi njemu se dogaja tako.
    Razlika je seveda OGROMNA! On dela po povelju( ker bi drugace ze zdavnaj letel!), Jansa se je pa boril z mlini kot Don Kihot!!!
    Jebi ga, Don Murgleone je pac zmagal!
    Zadnjic, nikoli vec, pozabimo svinjarijo in pojdimo raje masovno na volitve!!!

    • sprehajalec

     To so ljudje, ki niso ničesar vodili v življenju, da bi vedeli, kako je to težko še posebej v Sloveniji. Če so zaposleni sicer formalno pod teboj, proti tebi, jim po slovenski zakonodaji ne moreš ničesar. Ubogajo ne, odpustiti jih ne moreš. Potem se pa pojdi.

     naj imajo “naše”, pufov je vedno več. samo bankrot in padec na trdna tla lahko ozdravi tole slovenijo, ki živi praktično na isti način, od leta 1970 naprej.

     • stajerc5

      Ne vem, ce si obrtnik. Poizkusi najti delovno silo na “drzavnem svinjskem sejmu”! Ni sans, ne taksnih, ne drugacnih.
      Nocejo delat, preprosto nocejo!
      Vse kar je, je da konkurenci enega-dva “ukrades”, to je to, kar nam je vlada naredila!
      Za znoret!

     • sprehajalec

      Samoupravne pogodbe so veljale naprej, tudi po dnevu, ko so bile dovoljene sanje. Javno upravo je v principu nemogoče razpustiti brez bankrota države. In tega se zaveda, postali so razred zatiralcev, kot uči dialektični materializem. Samo da jim je plača zrastla od 300 mark v socializmu na 1500 eurov. Brez kakršnekoli osnove. ker je vse enako ostalo, kot je bilo prej.

     • stajerc5

      Vse ravno ne. Takrat smo imeli (ne vem tocno) cca. 80 000 zaposlenih na JU, danes jih pa nihce ne zna vec presteti. Kolikor vem je cca. 170 000 rednih in se cca. 100 000 iz megle.
      Bolje, da te ne spomnim, da se je takrat se delalo “na roke”- saldakonti itd., danes bi pa moralo pravzaprav zadostovati manjse stevilo kot taaaakrat, a ne!?
      PC v pisarnah je samo zamenjal fikus, pa se zalivati ga ni potrebno.

     • sprehajalec

      Mislim, da se je začelo z 4500 v strogi Javni upravi, do danes je številka narastla na 50.000. Ne vem kaj vsebuje, upam da še občinske uprave. Enak trend je bil v javnih službah. Skrito nezaposleni samoupravljalci iz propadlih Tozdov so se penzionirali, ali pa šli v Javni sektor. Tako so Drnovškovi levičarji reševali gospodarske težave in tranzicijo in to je bila ta kao zgodba o uspehu.

   • Aron

    Tako je bilo po svetu ni nikakrsno opravicilo. Kaksne luknje so imele druge banke v Sloveniji? Npr. SKB?

    • sprehajalec

     SKB so fizično pokradli, in naredili luknjo. In SKB je privat, zato nas za luknje tam boli koko. Vse ostale državne pa so imele luknjo, KBM, Gorenjska Banka, Faktor in Probanka (ki jih je državala dokapitalizirala, čeprav so privat) itd.

 • Duhec

  Grozljivo… in še huje bo.

  • garfi

   groziš
   in manipuliraš

  • LEVI TELEBAJSEK

   A zdaj je pa grozljivo ? Za drugi tir te pa briga, da boš lahko čez 5 let spet rekla grozljivo ?

   • Duhec

    Ja…. jst se še sam zgražam.

    • garfi

     jaz tud nad takimi kot si ti

 • stajerc5

  Ena novica iz Rusije, kjer se je celo Putin naucil nekaj od metercvanciga:
  Nowotny, kandidat za predsenika drugo leto, je zaprt po putkini komandi. Organizira proteste proti korupciji in je bil ze v marcu z par sto drugih zaprt.
  Predno bo to prislo v “nase” medije(ce sploh), si lahko pogledate clanek od danes.
  Na zdrovje…
  https://www.blick.ch/news/ausland/nachdem-er-zu-anti-korruptions-demonstrationen-aufrief-putin-kritiker-nawalny-festgenommen-id6824779.html

  • karpelec

   En drugega sta se podučevala.

   • stajerc5

    Prucka je profesor za njega, izkusnje, izkusnje…

    • karpelec

     Pusti, tud ona jegulja ni od muh. Je bolj brutalnež.

  • Mark Nowotny

   Ej sorry, jaz še vedno po svobodi žvižgam. Tisto je Nawalny :) Jaz nič kriv!

   • stajerc5

    Hvala, popravil!

    • Mark Nowotny

     Ni panike, sem pa debelo gledal. ha ha

     • stajerc5

      Schelling und Nowotny im Iran – “Nur Stärkung der Zusammenarbeit”
      Beim derzeitigen Aufenthalt von Finanzminister Hans Jörg Schelling (ÖVP) und Nationalbank-Chef Ewald Nowotny im Iran handle es sich “um einen routinemäßigen Gegenbesuch”, hieß es aus dem Finanzministerium. “Es gibt da auch keinen Geschäftsabschluss oder dergleichen”, betonte ein Sprecher.
      Mogoce sedaj razumes zakaj sem zamenjal. Ampak, si videl, vsak si pece svojo struco kruha, ja ali ja!?

     • Mark Nowotny

      Na, ja! Danke.. Wie es aussieht, bin ich überall anwesend! :) Če bo šlo tako naprej bo moja, zlo zapečena. :))))

 • Anton

  Njegova svetovalna ura je znašala astronomskih 218 evrov, kar pomeni da je na uro zaslužil vsaj 8 dnevnih delavskih minimalnih plač,

  tega ne razumem dobro

  • if

   (218/8)*22=599

   • Anton

    ok dons mi ne delajo klikarji očtno kaj pomeni 22 tej enačbi?Prosim za pojasnilo

    Hvala;)

    • if

     Dvaindvajset delovnih dni.

     • Stajerka

      čudna matematika……najprej računaš urno postavko za 8 urni delavnik, ki jo nato množiš z dnevi…..in kaj si dobil???……599 je plača za kaj….22 ur???

     • Anton

      no tudi meni se zdi dokaj čudna enačba, ampak ok ne bom se spuščal v podrobnosti nesorazmerij

     • Karmen

      Pa probajva takole: 218 eur na uro krat osem ur dela na dan je to 1.744 eur na dan, krat 22 delovnih dni je to 38.368 na mesec.

     • stajerc5

      Zelo dobro, ampak ne do konca:
      Zaokrozimo: 38 000 deljeno z cca. 600 minimalca= Dobrih sest plac minimalca, ampak sigurno ne osem(8)!

     • Karmen

      Priznam, naprej se mi ni dalo računati, se mi je že pri dnevnem zaslužku zavrtelo v glavi.

     • stajerc5

      Verjemi, da je dalec od prvega mesta, zelo dalec…

     • Mark Nowotny

      Zato imajo takšne tarife, da normalni ljudje nimajo predstave, koliko ukradejo. Recimo ukradeš 500 EUR, sediš 6 mesecev, pa še vrniti jih moreš. Ukradeš, 6 miljard, pa ne sediš – če že, max. 3 leta. Kje je pa denar, pa ve sam bog. Saj ga ni bilo veliko.

     • Karmen

      Res je tako in je tudi tako bilo v Jugi. Je bila moja mati sodna zapisnikarica na sodišču. Rdeče direktorje, ki so pokradli družbeno premoženje, so po direktivi centralnega komiteja zveze komunistov morali izpustit, ne obsoditi, ostali pa v arest in še vse vrniti.

     • Mark Nowotny

      To je samo uradna številka. Za neuradno pa enačba ne obstaja. Je samo zahteva – daj!

     • if

      Gre za osem (8) dnevnih plač. Za en dan 27,25 eura, za dvaindvajset dni 27,25 krat 22 = 599 eurov.

     • Anton

      še enkrat v člaku piše naslednji stavek

      Njegova svetovalna ura je znašala astronomskih 218 evrov, kar pomeni da je na uro zaslužil vsaj 8 dnevnih delavskih minimalnih plač, sedaj mi pa ti povej da ni to milo rečen čudno sestavljen stavek?

      iz tega sledi naslednja enačba 218evrov/uro=8*(minimalna palča delavca)) evrov /uro

      ne evm koliko je minimalna plača delavca bruto točno

     • stajerc5

      Po moje manjka “vsaj 8 UR dnevnih dela….”

     • Anton

      ja ok no 8/22 proporcij meseca, razumem
      sam vseeno človek iz podatkov iz članka tega ne razvidi in mora sam pisat oz sestavlajt enačbe, drugič naj avtor napiše članek, kjer bodo vsebovani vsi zahtevni pogoji

     • karpelec

      Neznanke so zato, da jo rešiš, brez članka.

 • garfi

  doniral bom denar za prenovo golega otoka

  • stajerc5

   Kar naj ostane taksen kot je, se prevec so prasci skrili preden je juga crknila.
   Sem bil, ampak sluzbeno, v zacetku 80-tih tam, ko so imeli se mesno predelovalno.

   • garfi

    pol pa za prevozne stroške kakšnih 100 avtobusov in trajektov

    • karpelec

     A ne bo preveč?

     • stajerc5

      Par jih rabi za rezervo, ker tista burja tam je zelo nevarna, sploh ce je kockasta…Pri taksnem transportu bi nam pa se kockasti pomagali, pa ne mislim pri resevanju na pomahajte kricacev…

     • karpelec

      Kaj, če bi bili rajši karirasti? Kocke so pretežke.

     • stajerc5

      Meni je vseeno, vem pa zvezdaste najbolj vlece proti dnu…
      Saj ves, to je tam, kjer je hudic doma…

  • karpelec

   Mogoče ima pa krtači za pomagača?

 • Janez

  a Zakaj še niso Medja Jašović ,Kos ,Praprotnik, in Klemenčič za zapahi?

  • karpelec

   Pa kako so lahko naši za zapahi?

   • stajerc5

    “Nasi” so vsak vecer za zapahi, sedemkrat zaklenjeni in prav toliko alarmov, ker jih je vsak dan bolj strah dneva X!!!

    • karpelec

     Brez skrbi, iščejo oni luknje, pa tudi , če je šivankina, sicer so jo imeli čes iskati sedem dolgih let.

  • Janez

   Tega
   Nisem napisal jaz, Janez KOMENDA
   SE PA KAR STRINJAM,
   DA BI MORALI ITI V KAZENSKO PREISKAVO, SOJENJE. L.R. JANEZ KOMENDA

 • Slovenec 33

  Okupatorji in izdajalci slovenskega naroda so pokradli denar iz bank.
  Okupatorsko izdajalska oblast je Kosa in Praprotnika porinila v banko, da te kraje prikrije in odstrani kompromitirajočo dokumentacijo.
  To je vse, ni kaj za pleteničiti.

  • stajerc5

   Vedeli smo takrat, vemo danes, “nasi” se nam pa v ksiht rezijo! Tak imamo.

 • Antonius

  Ni kaj, sam preverjen kader. Dokazali so svoje sposobnosti. Milijardo dolarjev so oprali ne, da bi v celi državi kdo poklicanih to sploh opazil.
  Pahor je sicer videl in vedel, a se mu z milijardnim ništrcem ni zdelo vredno ukvarjati.
  Mačka jima pitrna, tudi Pahorja in Kosa bi morali dati sedeti med tele banksterje.

  • Janez

   SE ABSOLUTNO STRINJAM !
   Le
   ta nesreča se jim še ni zgodila,
   DA BI – Z A G O R E L A – STOLPNICA CENTRALE NLB. !
   Včasih
   SE KAR ČUDIM, DA ŠE NI – POGORELA CENTRALA – N L B ! Ko t Kemis. L.r. Janez KOMENDA

  • Anton

   ma po mojem so oprali več kot za miljardo, to je bil zgolj en “slučajen” primer, pomojem gre za očitno narko-mafijsko zgodbo in sicer kemijski inštitut, kemis, tovarna v ljutomeru,vsaj glede na vse te “slučajne” pripetljaje ki so se zgodili v zanimivem sosledju, v teh tovarnah ,inštitutu so baje imeli laboratorije za pripravo betona,denar od mamil pa so prali v nlb.tako so si financirali levaki volitve, s tem denarjem so tudi diskreditirali in likvidirali pred dobrimi 3 leti janeza Janšo, k sreči likvidacija bila “zgolj” v obliki Doba

   sarkazem press

 • Hanza Gorenjski

  Rdeča golazen očitno uživa.

 • Mark Nowotny

  Če pravzaprav, tole zmešnjavo, prav razumem, NLB ni več banka. Nor tisti, ki ima še denar v tej “ustanovi”. To bo kmalu tako, da boš prišel po svoj denar, pa te bodo samo opazovali z izbuljenimi očmi. Če bodo vrata sploh odprta!

  • Alois Kuhelj

   Saj sio menda bankomati zunaj,ali ne??

   • Mark Nowotny

    Ko ni, ti tisti res veliko pomagajo.

  • sprehajalec

   Če si v minusu, bodo oni trkali na moja vrata….

   V principu so pa tržne zakonitosti v NLB irelevantne. Ker država vedno da denar na koncu. Zato jih ne bi nič kaj ganilo, če bi vsi komitenti dvignili račune..

   • Mark Nowotny

    To bi pa rad videl. Ko bi jih prišlo 30, bi se že jokcal. pri 500, bi pa Cerarjevi hlapci, po šalterjih nadlegovali komintente. Ta politika gre tako, Dokapitalizirajo za “naše”, ostali pa lahko not prinesete, ven ne nosite – itak ni več.

 • Anton

  https://www.rtvslo.si/slovenija/zidan-v-avstriji-starsi-ne-bi-tolerirali-da-bi-otrok-jedel-francoski-svinjski-zrezek/424735

  potico prevzel pod svoje varstvo slavni nesposobnež, populist Židan. Mar to potemtakem pomeni, da bo naša potica šla po poti Terana?

  sarkazem press

 • PikaPolonica

  Kako pa dela sedanje vodstvo NLB pod Cerarjevo vlado? Jst imam občutek da nas enormno ropajo?

 • Osti jarej

  …medja že pred leti pričal pred komisijo,pod vodstvom pogačnika??….mater,je uspešna,tale komisija….kdo jo bo pa za logarjem vodil?

 • tzt

  Glavne svinjarije na NLB so se dogajale za časa Kramarja/LDS. Za molk je bil bogato nagrajen z milijonsko odpravnino. Naivni Bajuk ga je zaradi ljubega miru (očitani revanšizem – oh kako znano se to sliši) in poročil BS pustil na položaju. Napaka! Razrešiti bi ga morali s celotno upravo vred. Sedaj je kolektivno vse njegove naslednike zapustil spomin. Nihče ne ve čisto nič. Vse je kobajagi Ok, samo dokumentacijo skrivajo v bunkerju. Prišel bo dan, ko se bo tudi to obelodanilo. Pokvarjeni, omejeni in zabiti levakarski kretenčki bodo še naprej lajali, kriv je Janša.

 • janez.pokoncni

  No, treba je priznati, Kos je odlično raziskal nepravilnosti v NLBju. Tisti “skoraj milijonček” za to, da je odkril, da ni nič za odkriti, je NAŠA odlična naložba!

 • Janez

  Ja !
  KAR ODLOČNO NADAJEVATI TO
  OD
  – SDS POSLANCA DR. A. LOGARJA
  – SIJAJNO VODENO PARLAMENT PREISKAVO – NAD N L B !
  Kaj ?
  Za vraga počneta v NLB TA ?
  – DRAGO KOS ? Kdo mu je dal pogodbo za delo v NLB?
  Ali je kaj javno poročal o svojem delu v državni NLB?
  A ni bil MNZ in nogometni sodnik.
  Kaj sploh vemo o tem človeku – D. Kosu ?
  Zakaj ima tako visoko plačilo ?
  Za kakšno delo ?
  Kaj konkretnega pozitivnega – v dobro NLB IN NAS SLOVENCEV – PA SPLOH STORI ?
  Da ni situacija kot ?
  Ko da bi psu dal čuvati klobaso ? Nič ne trdim, le vprašam .
  Kdo?
  Zaboga ?
  Pa sploh je – ta Rok Praprotnik ? Ga ne poznam ?
  Ali je tako neoporečna oseba, da je vreden zaposlitve v državni banki ? L.r. Janez KOMENDA
  P.S.
  OPOZORIL SEM ŽE !
  DA SEM NEHOTE SEDEČ OB SOKU V SLAŠČIČARNI MAXIMARKETA VEČKRAT VIDEL !
  Mimo
  mene sedečega zunaj ob soku pred Maximarketu
  – na moje oči videl hiteti pod vznožje centrale NLB ! Ex SD MINISTRA ZA FINANCE DR. F. K. !
  Nazadnje
  SEM DR. F. K. VIDEL 1.6.2017 OB CCA 16H
  – POD VZNOŽJEM CENTRNALE NLB JE GLEDAL V O K N A NLB !
  Zdelo se je
  – kot da se nekomu v NLB – K A Ž E. – DA JE PRIŠEL.
  In se mi skril z vida v senco dreves bloka za Kardelj spomenikom !
  Če
  GLEDANJE DR. F.K. – EX SD MINISTRA ZA FINANCE R. SLO
  V OKNA CENTRALE NLB – NI BILO JAVNO POMEMBNO – SE DR. F.K. – OPRAVIČUJEM !
  To
  VIDENJE DR. F.K. LAHKO URADNI OSEBI – PODAM NA ZAPISNIK. Če se me pozove na moj zadnji zapis med komentarji na tem portalu.
  Tudi ex preds. R. SLO
  SEDAJ 77 LETNEGA UPOKOJENCA SE POGOSTO VIDI V OKOLIŠU CENTRAE NLB.
  Nazadnje smo ga tam videli, ko smo imeli shod za Velenjske dečke.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!