Javnomnenjska anketa: Slovenci so končno ugotovili, da jim višje pokojnine odžirajo borci

Borcev, ki prejemajo pokojnine in praznijo državno blagajno, je v Sloveniji še več kot 10 tisoč. (foto: Nova24TV).

So pokojnine v Sloveniji res prenizke? Ena izmed glavnih tem, s katero se bo Slovenija spet ukvarjala v prihajajočih mesecih, v času volilne kampanje pred junijskimi državnozborskimi volitvami, znova deli narod. Zadnja raziskava agencije Parsifal namreč kaže, da je problem predvsem delitev naroda na prvorazredne in drugorazredne državljane, ko je govora o pokojninah. Več kot polovica (54 odstotkov) anketirancev meni, da imajo nekateri prenizke in drugi previsoke pokojnine. Da so pokojnine na splošno prenizke meni 39,8 odstotka vprašanih, medtem ko je precej manjši delež (4,6 odstotka) mnenja, da pokojnine stanejo državo toliko, da ogrožajo blaginjo prihodnjih generacij. Le 1,7 odstotka vprašanih pa meni, da so pokojnine v Sloveniji ustrezne.

Da je povprečna pokojnina v Sloveniji vendarle nekoliko prenizka, menijo tako v vladi kot tudi v opoziciji, zgolj razloge za to iščejo drugje. Če Cerarjevi skušajo narod prepričati, da je za nizke pokojnine kriva predvsem gospodarska kriza, a da naj bi se situacija izboljšala z gospodarsko rastjo, na takšne izjave trenutnih oblastnikov v opoziciji gledajo z velikimi zadržki. Na nedavni okrogli mizi, ki jo je v mesecu februarju v hotelu Union v centru Ljubljane organizirala evropska poslanka Romana Tomc iz Slovenske demokratske stranke, je bilo med drugim povedano, da gre razloge za nizke plače in pokojnine iskati v NLB in podobnih državnih projektih.

Velik problem je staranje prebivalstva
“Ljudje se ne zavedajo, da gre razloge za njihove nizke plače in pokojnine iskati tudi v NLB in podobnih velikih državnih projektih. Ob zadnji dokapitalizaciji, ki smo jo davkoplačevalci plačali iz lastnega žepa, je vlada obljubila, da bo banko prodala. O tem danes nihče noče nič slišati. Jasno je, da pri tem ne gre za ceno banke, ki naj bi bila prenizka, ampak za informacije, ki se nahajajo v dokumentaciji banke in so za vpletene neprecenljive,”
je v svojem govoru tedaj povedala Romana Tomc.

Zadnja Parsifalova anketa razkriva, da večina Slovencov meni, da so pokojnine v Sloveniji tako previsoke kot prenizke. (foto: Nova24TV).

Naj spomnimo. Demografske spremembe predstavljajo enega izmed največjih izzivov Evropske unije. Staranje evropske populacije zahteva poglobljen razmislek o celoviti spremembi pokojninskih sistemov. Države članice EU se te problematike lotevajo različno, Slovenija na primer z rednim in izrednim usklajevanjem pokojnin. Posledično lahko naši upokojenci pričakujejo za 1,15 odstotka višjo pokojnino.

Najbolj izobraženi menijo, da so pokojnine velika obremenitev za državno blagajno. (foto: Nova24TV).

V letu 2016 več kot 10 tisoč prejemnikov borčevskih pokojnin
Toda enega glavnih razlogov, zakaj denarja v pokojninski blagajni kronično primanjkuje, gre iskati v visokih pokojninah članov borčevskih organizacij, saj veliko posameznikov toliko let po koncu druge svetovne vojne še vedno prejema borčevsko pokojnino. Na Nova24TV smo v preteklosti že poročali, da je bilo leta 2016 še vedno 11.844 prejemnikov borčevskih pokojnin, ki so prejeli skupaj več kot 18 milijonov evrov. Najmlajši prejemnik družinske borčevske pokojnine je bil star šele 22 let.

Borčevsko pokojnino je še leta 2004 prejemalo 35 tisoč ljudi, čeprav je bilo leta 1945 le 30 tisoč borcev. Ta čas borčevsko pokojnino prejema nekaj manj kot 12.000 državljanov, pri čemer je le tretjina takih, ki so bili neposredno udeleženi v boju, dve tretjini pa je svojcev pokojnih borcev.

V Sloveniji kronično pomanjkanje zaupanja v medije

Zaupanje v medije v Sloveniji je vse bolj na psu, a ljudje se vseeno še ne odločajo za to, da bi informacije preverjali pri različnih virih. (foto Nova24TV).

V Parsifalovi anketi so sodelujoče sicer še spraševali, kako pogosto podvomijo v informacijo, ki jo najdejo v posameznem mediju, in ali jo nato preverijo še prek kakšnega dodatnega vira. Odgovori so presenetljivi in zaskrbljujoči. Večina (44,3 odstotka vprašanih) namreč podvomi v informacije, ki jih najde v medijih, vendar informacij dodatno ne preveri. Sledijo tisti, ki včasih podvomijo in tudi preverijo preko kakšnega dodatnega vira (31,2 odstotka) in tisti, ki pogosto podvomijo in preverijo prek kakšnega dodatnega vira (14,6 odstotka). Nikoli ne podvomi v informacije samo 9,6 odstotka ljudi.

Kje gre iskati razloge, da se ljudje ne odločajo dodatno preveriti informacije, čeprav se zavedajo, da gre v velikih primerih za #fakenews, ni popolnoma jasno, a se kot na pladnju sama ponujata odgovora, da se jim preprosto ne ljubi, ali pa nimajo časa.

 

L. S.

.

 • karlina

  SVINJARIJA !!!!!!

 • tetka z ozadja

  Ali je tukaj tudi vštet Krkovičev sin, ki prejema veteranski dodatek (beri borčevski), čeprav je bil star samo dvanajst let ob osamosvojitvi.

  • osa

   ponosen sem,
   da je bil moj oče domobranec DOM JE BRANIL

   ZELO ZELO PA BI ME BILO SRAM, DA BI BIL MOJ OČE , KUČAN, DOLNIČAR, NOVLJAN,….. ali da bi bila moja mama tetka iz ozadja

   likvidatorji Z vrha dobili informacije, da pobijajo brez sodb, tito kardelj,…

   TOVARIŠ KUČAN ALI VAS SPODNJI STAVEK KAJ GANE ALI BOSTE ŠE NAPREJ LAGALI IN
   KRADLI JA SEVEDA DISKREDITACIJA IN LIKVIDACIJA

   Obžalovanje in opravičilo

   “Noben normalen človek ne more biti ravnodušen po vseh teh dejanjih, in
   tudi jaz ne. Človeško je povedati resnico, se opravičiti in obžalovati za vse
   grozote,”
   tetka ali tebe kaj gane resnica in poštenost, VERJETNO NE, KER TI TAKIH BESED NE POZNAŠ, tudi v kumrovški šoli jih ne poznajo

   • francelj3

    Kdo je pa tetka iz ozadja? Jaz poznam samo tetko z ozadja!

    • MEFISTO

     Pozadinska tetka ima nekaj jezikovnih težav.

     • Franc Šink

      To ni tetka iz ozadja, ampak tetka iz riti.

   • Vojteh Dovč

    POL SE PA KAR LEPO ZAČNI OPRAVIČEVAT ZA KOLABORACIJO .

    • osa

     ja res bi lahko začeli moliti tardeči, ker vaš čas je poteku. moči vam zmanjkuje denarja in časa tudi, pameti pa vesti pa tako in tako NIMATE

  • borko

   tudi

  • Janez

   Enkrat boš moral z argumenti dokazati tvoje trditve,če ne ,je to svinjska laž.Odlika komunisra.

  • Minovak

   Poslušaj ti, proti ljudski element….ali imaš kakšne dokaze o teh trditvah? Vsem nam je jasno, da si na plačilni rdečih narodnih izdajalcev, ker, kdor piše take kretenizme, je lahko samo omejen ali rdeč, sicer pa je to eno in isto.

 • francelj3

  Prva stvar, nujna po volitvah, bo ukinitev oziroma prepoved hujskaške Zveze norcev! Kakšni borci neki! Morilci, ne pa borci. In razen tistih, ki večno živijo, jih itak ni več.
  “… le tretjina takih, ki so bili neposredno udeleženi v boju” Kakšnem boju, za božjo voljo? Izvensodnem zverinskem pobijanju neoboroženih Slovencev? Veleizdaji slovenskega naroda? Sodelovanju z okupatorji? Drugega pa gošarji tako niso počeli.

  • tetka z ozadja

   Samo ti tega ne boš včakal :-)

   • francelj3

    Oprosti, tetka z (namesto iz) ozadja, žal nisva hodila v isto šolo, pa ne razumem, kaj hočeš. Včakal? Kaj to pomeni?
    In kakšne so kaj razmere zadnje čase na ozadju? Se dobro počutiš na ozadju? Strički iz ozadja pravijo, da se imajo v ozadju prav fajn.

  • osa

   ja francelj premalo nas je SLOVENCEV, pa preveč je še slovenčkov in lažnivcev
   ljuidmila, e karl,…tonin, virant, peterle, jankovič, cmerar,…slovenčki nasedajo pravljicam teh LAŽNIVCEV, kateri se še vedno kljanjajo največjemu LAŽNIVCU KUČANU

 • francelj3

  Za to, da pokojnine obremenjujejo državo, je kriv brezmadežni Drnovšek, ki je prepolovil pokojninski prispevek delodajalcev in s tem naredil upokojence za talce države. Neodvisni pokojninski sklad je bil namreč za državo prenevaren.

 • MEFISTO

  Če že gre slabo večini Slovencev, ki jim še na slabše kaže, če ne bodo pravilno volili, naj uživajo vsaj negovalci krvavih tradicij NOB, ki so se in se še do zadnje kaplje naše krivi ter znoja borijo za svoj še boljši jutri.

 • Vojteh Dovč

  KDO JE DELAL TO ANKETO,, MENE NISO NIČ VPRAŠALI

  • Silka

   So te po nevednosti zaobšli čeprav si “edini mirodajni.”

 • MEFISTO

  Najboljši so padli, smo nekoč poslušali zanosne parole komunističnih osvoboditeljev.

  Po logiki stvari so torej ostali le najslabši

 • učko

  Po tolkih desetletjih so Zlovenci končno “spregledali” in ugotovili, da jim penzije odžirajo leni, režimsko-lizunarski cepci, “na novo komponirani” kvazi “”””””borci””””””” !!!!!!!!!!!!! KORITOBORCI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • borko

   že v osnovni šoli se je videlo med sošolci kdo kam paše samo mi otroci tega še nismo razumel,zdaj se jasno vidi

   • učko

    Jap, že takrat so komunisti naredili “RAZREDNO DISKRIMINACIJO” in razdelili narod na “NAŠE” in “NE-NAŠE”. “NAŠI” so seveda imeli PRIVILEGIJE, ne-naši pa so morali v revščini delati za preživetje. Tako približno je še danes !!!!!!!!!! Glupavi Zlovenci in oni malo manj Slovenci, pa za to toliko glupaviji, pa masovno volijo to GOLAZEN !

 • Krtača 20

  Fake news! Članek ni skladen z naslovom. Po definiciji takoj pade v fake news.

 • sloustava

  Tile “borci “ se kotijo kot zajci, saj ima najmlajsi 22 let in to 73 let po vojni! Dokler bo Kucanu uspevalo nemogoce, to je poneumljanje slovenskega naroda, bo tako! Najprej, dragi pomladniki, treba je uvesti resnico v osnovnosolske ucbenike! Avtomaricno odpadejo drazgose, banditi, AFZji, bandiere rosse in bratuskovke, presstituti in presstitutke. Povisajo se penzije brez dodatnega posega v blagajno in mladina dobi vzvod za spostovanje zgodovine. Narod, ki ne pozna svoje zgodovine, je pohabljen narod!

 • dež

  Iz pokojninske blagajne naj dobijo pokojnino samo tisti, ki so vanjo prispevali. Kako lahko nekdo, ki se je 2 leti (npr. od 1943-45) skrival v gozdovih, danes – po skoraj 75 letih – na ta račun še vedno prejema denar, mi ni jasno ? Največ kar se mu lahko prizna je, da gresta tisti 2 leti v pokojninsko osnovo. Kako lahko nekdo, ki nima 1 leta delovne dobe, prejema denar iz iste vreče kot nekdo s 40 leti ?
  Sicer pa je celoten pokojninski sistem neustaven, ker dva, sicer različno stara upokojenca, ki imata enako število let delovne dobe, upokojena pri enaki starosti in s popolnoma enakim cenzusom za pokojnino, dobivata tudi do 50% različni pokojnini.
  A nobeden od politikov v to ne upa ugrizniti, ker bi moral znižati pokojnine starejšim upokojencem, kar pomeni fiasko na volitvah.

 • učko

  Rdečkarska fašistokracija še vedno krade neumnim Slovencem !!!!

 • Franc Šink

  Zanima me pa kako je ta 22 letnik prišel do nje, po katerem zakonu oz po kateri poti.

  • MEFISTO

   Borec je na svoja zelo stara leta naredil kilavo dete, ki se ni sposobno samo preživljati, pa zato za očetom vleče borčevsko družinsko penzijo.

   • etrusk

    Ta borčevska pravljica in ena velika natega državljanov, se že vleče desetletja. Poznam primere , ko zares partizan ki je katero narobej rekel sploh ni dobil borčevskega penziona , Dobili pa so ga tisti ki so se vsa leta skrivali in potem enemudrugemo poppisovali, češ , da je bil partizan . Kar precej takih sem poznal.

 • totex39

  Pa ne ga biksat kakšni borci to so enostavno priviligiranci, ki niso nikoli bili borci.
  Pravi borci so že davno vsi pod zemljo.

  • Steiermark

   Kje pa so bili vsi ti “pravi borci”, kot oni brkati, od 41 do 45, ko so nam vladali Nemci in dokler ob kapitulaciji niso položili orožja in odšli domov, vsak na svoj dom – po “osvoboditvi”, če so le imeli priložnost, da jih jugoludožerci niso po poti domov, razkosali in pojedli oz. se izživljali nad njimi!

 • Krtača 20

  18 miljonov ni nič. Poglejte si tole:https://erar.si/etc/nevladne/#transakcije

  Največji porabnik pri nevladnih organizacijah je cerkev. Kdaj se bo tem klerom porezalo peruti? Od njih pa res nič nimamo.

  • Krtača 20

   Zavod sv stanislava – 53mio eur, waldorfska šola – 40mio eur….
   Zavod antona slomška – 30 mio eur
   Zavod frančiška saleškega – 18mio eur
   Rodetov tepih – vrednost stanovanja
   Obnova rodetovega dvorca – cca 8,5 mio evrov
   Dom sv jožef – 7,7mio evrov
   Karitas Logatec – 6,5mio eur.
   Zavod sv martina – 4,6moo eur
   Zavod sv rafaela – 4,6 mio eur
   Opatijski zavod celje – 5mio eur
   Zavod župnije trnovo karitas – 4,3mio eur
   Karitas domžale – 3;7mio eur
   Mohorjeva družba – 3,6mio eur

   • MEFISTO

    Naštel si same najbolj odlične slovenske ustanove.

    • Krtača 20

     Če so tako odlične; zakaj potem ne preživijo s svojim denarjem oz denarjem vernikov?

     • MEFISTO

      Kdo si ti, da bi smel spraševati!?

     • Krtača 20

      Kdo ste vi da kradete nam?

     • Goran Hvala

      Janseviki…;-)….pravim jaz…

     • učko

      Jah, zdej te je Krtača dobil v šah-mat, pa ne veš kako bi se zmazau !

   • KIKI

    Vse te družbe so davčne zavezanke in plačujejo
    davek na premoženje in iz dobička kapitala, razen
    humanitarcev.! Daj se malo izobrazi, prosim, da ne boš
    klamfe “sral” (a)

 • Silka

  Kmalu se bomo na volitvah lahko odločili ali priviligirancem zapremo neupravičene dotoke denarja. Tudi zato bom volil SDS.

 • MEFISTO

  Bom ponovil, da se ne pozabi!

  Pri nas se premalo časti Hitlerja.

  Nihče namreč ni bolj sovražil komunistov in zaničeval buzerantov.

  • andreas82

   Kdorkoli je že bil, dober ali slab, delal je pa nekaj, kar je Slovencem mnogo koristilo, združeval dežele, ki Nemcem zgodovinsko pripadajo.

   • MEFISTO

    Takrat smo vsi Slovenci nazadnje živeli v skupni državi.

    Te, ki Hrvatom vsiljujejo slovensko zemljo in prebivalce, pa je Hitler sovražil.

  • Krtača 20

   Samo v opomin. Za tole izjavo greš v Nemčiji drito v zapor.

 • domovina mili dom

  600 mio gre za privilegirance. Tako kučanpartija plačuje svoje zveste malikovalce.

 • Janez

  Raziskovalni novinarji,poiščite tiste,ki kradejo pod krinkoZZB sredstva,ki bi jih morali biti deležni tisti,ki smo delali 40.ali več let

 • bednick

  Ker desni zaničujete homoseksualce, bom letos iz inata volil levo stranko!!!
  Pa nisem buzi.
  P.s.:
  zdaj se pa j.bite.
  Kar se pa pokojnin tiče, denarja ni nikoli dovolj.

  • MEFISTO

   Kaj pa si?

   • bednick

    Kaj te briga govno!

 • Jožef

  Glede naših vojnih veteranov iz druge svetovne vojne in povojne revolucionarje bi lahko primerjali z borci (vojaki) drgih dežel. Najbrž, oziroma zagotovo, imajo naši borci največje privilegije in pokojnine, da ne govorimo o njihovih potomcih in njihovih sorodnikih. Obnašajo se, kot da smo najbogatejša država na svetu. Vzamimo si za primer USA, kako tam obravnavajo vojne veterane. Mnogi med njimi končajo kot klošarji ali kot odrinjeci in pozableni od države in državljanov.

  • Krtača 20

   Spodaj ti nastevam zneske koliko pokuri cerkev a smo tupi i glupi in ne vemo nič…

 • Krtača 20

  Zveza katoliških skavtinj – 3mio evrov
  Župnijski zavod stara loka – 3mio eur
  Uršulinski zavod -3mio eur
  Zavod karitas samarijan – 2,7mio eur

 • Janez

  Junija lahko obrnemo nov list in rešimo našo domovino iz krempljev grabežljivih lopovov.Samo desnico je treba obkrožit.

 • Krtača 20

  Verjamem da prihaja čas ko bo vatikan pokal iz teh krajev. Zajedalcev in pedofilov ne rabimo.

 • Krtača 20

  Zavod sv stanislava – 53mio eur, waldorfska šola – 40mio eur….
  Zavod antona slomška – 30 mio eur
  Zavod frančiška saleškega – 18mio eur
  Rodetov tepih – vrednost stanovanja
  Obnova rodetovega dvorca – cca 8,5 mio evrov
  Dom sv jožef – 7,7mio evrov
  Karitas Logatec – 6,5mio eur.
  Zavod sv martina – 4,6moo eur
  Zavod sv rafaela – 4,6 mio eur
  Opatijski zavod celje – 5mio eur
  Zavod župnije trnovo karitas – 4,3mio eur
  Karitas domžale – 3;7mio eur
  Mohorjeva družba – 3,6mio eur
  Feza katoliških skavtinj – 3mio evrov
  Župnijski zavod stara loka – 3mio eur
  Uršulinski zavod -3mio eur
  Zavod karitas samarijan – 2,7mio eur

 • Krtača 20

  Že sam članek je dokaz pokvarjenosti rkc. Ob tem da pumpa cerkev milijone in milijone iz naših žepov, si upa še pljuvat po drugih?! Višek pokvarjenosti.

 • Krtača 20

  Bližajo se volitve. Ne pozabimo opomniti da je prav cerkev s 300000eur janši financirala izdajo brezplačnikov. Torej se je vmešala v volitve. Noben ne rabi takih pokvek.

 • Krtača 20

  Potrebno bi bilo naredit tudi kompletno revizijo karitasa. Dobi namreč miljone in miljone a je učinkovitost na nuli. Kam cerkev vtakne ta denar? V dobrodelne namene sigurno ne.

  • KIKI

   Si zamenjala za skurban RK? To ni isto Krtača! Razmisli, kaj govoriš, saj če ne bi bilo Karitasa, bi bila revščina pri nas že 50% !

 • VERRZIFIKATOR

  Stano Turnski

  PTIČI PRI DRŽAVNI PIČI

  Boter je petelin sanjal
  o minulih zlatih časih,
  ki doživljal jih je včasih,
  ko sovraga je preganjal.

  Ptičja zbrana vsa družina
  je nebo osvobodila,
  vsaj tako je govorila,
  z njo ponavljala mladina.

  Na kopicah je mrličev,
  svojo si kovala srečo,
  vso prebarvano z rdečo
  zveza združenih je ptičev.

  Dolgo le za ptičji rod
  je nebo bilo odprto,
  drugim zgoraj vse zaprto,
  ptič je kraljeval povsod.

  Je po nebu paradiral,
  hvalil stare ptičje boje,
  ti bili so del prevzgoje,
  sam priznanja je pobiral.

  A ta čas se je končal,
  padel namreč bil je zid,
  za katerim varno skrit,
  ptič je nebu kraljeval.

  Slišali smo iz Berlina,
  da zidovje je podrto
  in nebo zdaj vsem odprto,
  ne zgolj ptičev domovina.

  Nekaj časa izgubljeno
  ptički gor v nebo so zrli,
  cmok s težavami požrli,
  spet lovili zamujeno.

  Ptičja borbena družina
  se v golobčka transformira,
  v demokrata zamaskira,
  zdaj civilna so skupina.

  Nič več zveza združenj ptičev,
  se odtlej ne imenuje,
  novo brž ime si skuje:
  zveza za vrednote tičev.

  Zvezo vendar nekaj tare,
  borbenosti ni več prave,
  kratke vse bolj so zabave,
  polne preživete šare.

  Jata kvišku se ozira,
  tam prešteva zvezde rdeče,
  išče pot zgubljene sreče,
  barve druge vse prezira.

  Starih jastrebov zmanjkuje,
  šli so že k nebeški sreči,
  je ostal petelin rdeči,
  on zdaj putkam gospoduje.

  Ptičev pravih ni letalcev,
  najdeš putke, račke, noje,
  ti navajeni so hoje,
  zdaj celo ni več padalcev.

  Tistih, ki izšli iz bojev,
  še za gnezdo ni ostalo,
  je potrebno že dvigalo,
  da se dvigne nekaj nojev.

  Pa izumijo slepilo,
  da bi vtis z njim naredili
  o izjemni ptičji sili,
  češ ogromno je število.

  So vzgojili si mladičev,
  vsake vrste, vsake rase,
  da družina jim prerase
  v zvezo združenj vseh sort tičev.

  Zbobnali so kruhoborcev,
  konkurentov za drobtine,
  njih velike so skomine,
  vtis dobil boš bosih škorcev.

  Kakšni to so vendar tiči,
  ki zgolj ena reč jih druži
  in le ta jih ne razdruži –
  hrana pri državni piči?

  Dokler ptička pičo kljuje,
  jatice se bo držala,
  pridno v vrsti z repkom stala,
  saj za to ni treba muje.

  Kadar ptičja je parada,
  si nadene rdeče perje,
  paradira do večerje
  in to vsa je maškarada.

  Vendar evolucija
  ptičev teh razvoj zavira,
  genski jim zapis razdira
  kontra-revolucija.

  Ptiček tak se ne razvija,
  v kletki pridno čaka piče,
  kar prihodnosti se tiče,
  ta pač v svojo smer zavija.

  Ker ustavljena je rast,
  ptiček, ki nič več ne leta,
  s perjem komaj še opleta,
  v lastno se ujame past.

  Ko več ne dobi večerje,
  ko nihče ga več ne pita,
  in ko jatica ni sita,
  ne ostane niti perje.

  • KIKI

   Dobro, odlično, resnično!
   Moj poklon!

 • Krtača 20

  Tko da če ukinemo vse tele cerkvene dajatve, ostane denarja za borčevske penzije…ma 180mio, pa jih z veseljem dam takim ki so nekaj naredil kot pa farovškim mafijozotom ki si upajo še jokat in pljuvat po nas slovencih. Dobesedno redimo KAČO na prsih!

  • Anton

   Vaša kača ima 5 krakov.

   • KIKI

    Najboljši danes!!!! Upam, da si ga bo Krtača nekam zakrtačila!

 • Anton

  Po vsej logiki bi morali borčevske penzije ukiniti l 91. Pa jih niso!!! Duhovniki pa si zaslužijo tisto delno plačilo socijale saj skrbjo za slovenski narod že 1000 let.
  Obvezno moramo pojačat prispevke za mentalno bolne da ne bo Krtača20 30 40 in 50 zapostavljena.

 • Krtača 20

  Zavod sv stanislava – 53mio eur, waldorfska šola – 40mio eur….
  Zavod antona slomška – 30 mio eur
  Zavod frančiška saleškega – 18mio eur
  Rodetov tepih – vrednost stanovanja
  Obnova rodetovega dvorca – cca 8,5 mio evrov
  Dom sv jožef – 7,7mio evrov
  Karitas Logatec – 6,5mio eur.
  Zavod sv martina – 4,6moo eur
  Zavod sv rafaela – 4,6 mio eur
  Opatijski zavod celje – 5mio eur
  Zavod župnije trnovo karitas – 4,3mio eur
  Karitas domžale – 3;7mio eur
  Mohorjeva družba – 3,6mio eur
  Zveza katoliških skavtinj – 3mio evrov
  Župnijski zavod stara loka – 3mio eur
  Uršulinski zavod -3mio eur
  Zavod karitas samarijan – 2,7mio eu

  • Anton

   Še premalo! Dajmo vse cerkvi samo da komunjsti pocepate.

   • Krtača 20

    V Sloveniji ste cerkvenjaki manjšina in bomo poskrbeli da se boste temu primerno vedli tudi po finančni plati.

    • Anton

     Ahahahahah niste sami še smo tukaj in tudi vedno bomo! Baaaa!

     • Krtača 20

      Ti nisi vernik oziroma se ne držiš verskih običajev, zapovedi. Ena od njih je NE PRIČAJ PO KRIVEM

     • Anton

      No poskusiva…. komunisti so po vojni l 45 izvedli ravolucijo in pobili skoraj vse zavedne Slovence. Dolga leta po komunistični okupaciji se ni smelo govoriti kako so pobili otroke ženske dekleta fante in slovenske vojake domobrance.

     • Krtača 20

      Ne flancej. Ne moreš bit zaveden slovenc če si bežal za dolfijem iz Slovenije. Zakaj? Zaradi slave vesti kakopak. In niso te maral ne tam in ne doma. Takih kvizlingov noben ne mara.

     • Anton

      Pojdi malo ven iz tvoje socjalistične lukne.

     • Slavko Drev

      Krtača je še vedno v hosti.

     • KIKI

      Ne upa iz hoste, ker se boji “soborcev”, ki še
      vedno koljejo

     • Goran Hvala

      Tocno tak….le zakaj so jih se zavezniki po vojni posiljali nazaj…verjetn zato ker so se jim tolk smilil….

    • Sale

     Levi javni wc bo zgrajen v barbarinem rovu kjer bodo levicarji lahko srali po vasih prednikih amen srati je treba magari po svojih.moto desnicarjev

 • Krtača 20

  Nemudoma je treba poskrbet za obdavčitve cerkve in poskrbet za to da je cerkev financirana samo iz strani vernikov in ne cele Slovenije. To kar dela cerkev je šlo že zdavnaj čez rob.

  • Anton

   Je že prav! Tako tudi islamisti in komunisti nekaj prispevate. Da je vsaj nekaj od vas.

  • bubamara

   Kako država financira cerkev ?

   • Krtača 20

    Zavod sv stanislava – 53mio eur, waldorfska šola – 40mio eur….
    Zavod antona slomška – 30 mio eur
    Zavod frančiška saleškega – 18mio eur
    Rodetov tepih – vrednost stanovanja
    Obnova rodetovega dvorca – cca 8,5 mio evrov
    Dom sv jožef – 7,7mio evrov
    Karitas Logatec – 6,5mio eur.
    Zavod sv martina – 4,6moo eur
    Zavod sv rafaela – 4,6 mio eur
    Opatijski zavod celje – 5mio eur
    Zavod župnije trnovo karitas – 4,3mio eur
    Karitas domžale – 3;7mio eur
    Mohorjeva družba – 3,6mio eur
    Feza katoliških skavtinj – 3mio evrov
    Župnijski zavod stara loka – 3mio eur
    Uršulinski zavod -3mio eur
    Zavod karitas samarijan – 2,7mio eurov

    • bubamara

     To so letni zneski ?

     • Krtača 20

      Ja

     • Anton

      Samo mislim da gre za miljarde in ne za miljone…

     • Krtača 20

      Poglej si na erar

     • Anton

      Ma je tud tam narobe… vaša revolucija je bila neuspešna. Še premalo ste jih.

     • Krtača 20

      Potem pa ti pokaži bolj merodajne “cerkvene zneske”. Boš?

     • Anton

      Saj ti povem…. več damo cerkvi manj za komuniste in srbe.

     • komar marko

      Samo za IDIOTE kot si ti. Cerkev financira vzdrževanje 80% kulturnih spomenikov v SLO.Šolstvo, po ustavi ga je država dolžna financirati,pa kjer koli je. Kot zadnje,je CERKEV del civilne družbe in se kot ustanove, ki so pod okriljem cerkve lahko prijavijo na VSAK program DRŽAVE. Torej_ VIRI ZA kaj se je kaj porabiloin in ne pisati IDIOTIZME LUCKASTI!

     • Krtača 20

      Ja, mi financiramo obnove cerkev ja, iz proračuna ja. Višek gre pa v vatikan.

     • komar marko

      veliko bolje v VATIKAN kot pa v DAVČNE OAZE in na DEVIŠKE otoke. Do danes se CERKVI ni zbrisal nobeden PREKRŠEK,lopovi na preiskavah pa sene spomnijo ali pa se dokazi preprosto IZBRIŠEJO! Zato ne LUPAJ norosti.Daj LAŽNJIVEC dokaze za kaj se je denar porabil!

     • Sale

      Ti si ziher pedofil .policija bi te mogla mal preslqtat govno pedorilsko

     • Sale

      Visek vatikana gre v majhne decke .smrt cerkvenim pedofilom

     • Krtača 20

      Erar je pravi vir porabe sredstev. Če ga je potem cerkev porabila za rodetov tepih al pa za skret papir pa ne vem. Bistvo je da smo toliko in toliko nakazali cerkvi. Cerkev je zvita in ima skrite porabnike na 1000 koncih. Sam vsakemu je lahko jasno da na koncu leti v isti pisker – vatikan.

     • komar marko

      še enkrat. ERAR je za IDIOTE kot si ti. Naprej okoli tvojih laži se preprostone izplača TRUDITI.Za razumevanje je potrebna PAMET in ne VAKUUM med ušesi!

     • Krtača 20

      Potem pokaži tvoje “merodajne hehehe” vire. Daj no!

     • Sale

      Crkev porablja denar za majhne decke kot sta crt in jakob

     • Sale

      Menih Stane Kukovica je poklal na desetine ljudi

      Nekaj tistih križcev, ki jih je škof Rožman blagoslovljene prinesel od papeža, so dobili tudi belogardisti na Sv. Urhu. Med tistimi, ki jih je »potreboval« največ, je bil razvpiti Stane Kukovica. Pobil in poklal je na desetine ljudi in jih pri tem nepopisno mučil. 8. avgusta 1944 je Stane Kukovica vložil prošnjo za povišanje iz kaplarja v podnarednika. Njegov četni poveljnik nadporočnik Ivan Vrhovec ga je priporočil takole: »Ker je imenovani neustrašen borec, discipliniran in tudi moralno dober vojak in kot tak za vzgled tudi drugim v četi, prosim in predlagam, da se kaplarju prizna čin narednika.« Avgust Cankar, ki je tudi storil veliko zločinov, je Štefaniji Ravnikar Podbevšek pripovedal, da je Kukovica vsak večer, ko se je stemnilo, z dolgim nožem tekal okoli vrhovske cerkve in vpil: »Kaj ne bo nocoj nikogar, da ga zakoljem!« Po Cankarjevem mnenju brez klanja sploh ni mogel več živeti.

      Škof Rožman je podelil zločincem križce za blagoslavljanje žrtev, preden so jih ubili

      Najhujše bogokletje – po izjavi domobranskega častnika dr. Branka Jana, pa je bila izročitev okoli 600 rožnih vencev in križcev, ki jih je blagoslovil sam papež, namenjeni pa so bili slovenskim protikomunističnim borcem! Škof je prevzel tudi te križce in rožne vence z blagoslovi! A kakšni zločinci so jih dobivali v priznanje, naj pove samo primer Staneta Kukovice, belogardistično-domobranskega klavca na Sv. Urhu. Ko se je jetnici Angeli Habičevi konec novembra 1943 na Sv. Urhu hvalil s svojimi zločini, je rekel: »Pa nikar ne misli, da so tisti, ki jih jaz ubijem, pogubljeni. Poglej!« Iz žepa je potegnil kakih 10 cm dolg srebrn križec in dejal: Tega sem dobil od škofa. Sam papež ga je blagoslovil. Vsakomur ga pokažem, preden ga ubijem. Kdor pred tem križcem zmoli kesanje in nekaj očenašev, dobi popoln odpustek…«

      Številni duhovniki so bili oboroženi

      Tako tudi glavni belogardistični domobranski kurat, duhovnik prof. dr. Ignacij Lenček, ki ga je na to mesto postavil sam škof. Da je bilo tako, priča Lenčkova prošnja italijanskemu poveljstvu za upravičenost nošenja orožja. To, kar je delal od škofa Rožmana imenovani glavni kurat dr. Ignacij Lenček, je delal tudi v škofovem imenu, pri čemer ga škof nikoli ni ustavil! Sicer pa so imenovani kurati, kaplani in župniki sami izjavljali, da »smo delali samo to, kar sta mi (nam) ukazala prevzvišeni škof Gregorij Rožman in Sveti oče papež!« To je izjava urhovskega kurata Petra Križaja, ki je mučil in ubil vrsto ljudi, med njimi tudi ženske. Ta kurat je bil na oborožitev tako ponosen, da je z revolverjem za pasom tudi maševal in pridigal, grozil in počenjal razne grdobije. V knjigi je opisano tudi kako se je obnašal med mašo v nedeljo 22. novembra 1942, citiram: »Na oltar je, kot običajno, na eno stran obredne knjige položil bombo, na drugo pištolo. Ko je odhajal s prižnice, je s seboj vzel pištolo in jo položil kraj sebe na rob prižnice. Med pridigo je tolkel po nji, jo jemal v roke in grozil vsem, »ki so proti veri in bogu«. To je storil večkrat. Sicer pa o kuratih in njihovi oborožitvi pričajo italijanski dokumenti.

      Pretresljive zgodbe o zločinih duhovnika Križaja

      Kurat Križaj je ubil Ivano Bricelj Hrastarjevo, sodelavko OF in partizanov iz Bizovika. Na njen grob je prva prihitela Marija Štefančič. Belogardisti so jo videli in o tem takoj obvestili Petra Križaja. Kurat je odhitel na njen dom in jo skušal pripraviti do tega, da bi se mu spovedala…Ker je Križaj uvidel, da ne bo opravil nič, se je tresoč od jeze pognal v že priletno žensko in začel po njej divje udrihati. Udaril je, kamor je priletelo, in kričal: »Te bom že v kraj spravil, prasica partizanska!« Za Križajem so potem pridrveli še Capudrovi belogardisti. Capuder je tako divje pretepal Štefančičevo, da je bila vsa črna od podpludb. Peter Križaj je stal poleg, metal vanjo kamenje in ji pljuval v obraz…

      Mučenja Erne Zrimšek se je udeležil tudi Križaj. S pestjo jo je pobil na tla in razbesnjen kričal: »Tako se naredi s tako svinjo!« Kurat Peter Križaj je vneto sodeloval tudi v božičnih racijah 1942. Hodil je po hišah svoje občine in ljudem »napovedoval aretacije v Kristusovem imenu.«

  • zokispoki

   Krtaca in Hun sta dusevna bolnika. Ta dva pa sta versko blazna. Ob pojavi novih strank se jim izgleda kar mesa, tem komunajzarskim iztrebkom. Verjetno cutijo, da se jim , pocasi in sigurno priblizuje poraz na volitvah in zasluzen konec !

   • Sale

    Rece lajdra ursa sinu crtu ti pa fukas bolje kot jansa vem to mi je ze retardiran brat jakob povedal

 • Krtača 20

  Osnove matematike: če delimo 18mio z 11800 prejemniki borčevskih penzij, pomeni da je vsak tak dobil letno cca 1500 evrov oziroma 127 evrov na mesec. Matr župnki pa zmer bolj zavaljeni prasci, morjo zarad tega sam otrobe natepavat.

  • bubamara

   Saj niso problem pastirji. Problem so ovce.

  • komar marko

   hja, če se samo spomnim gobarja,me vse mine

   • Sale

    Na Turjaku,v Velikih Laščah in okolici so bila dolgo deljena mnenja o tem,kdo je bil hujši morilec:Vinko Levstik doma iz vasi Hudi konec pri sv.Gregorju nad Sodražico ali Ivan Kožar mlad kmečki fant iz Javorij pri Turjaku.
    Domobranski zločinec je bil znan v “boju na nož in pest”,ko so napadli neko partizansko komandno mesto l.1944 in so kuharico komande mesta UBILI Z NOŽEM. MARIJO URŠIČ z Iga pa so ujeli,ji ODREZALI PRSI in NATO ZABODLI NOŽ V SPOLOVILO. VSE TO JE MORALA GLEDATI NJENA MAMA, KJER SO NATO ŠE NJO UBILI.

  • KIKI

   O tem, kdo je bolj zavaljen in bolj ogaben, pa drugič, tovarišica
   Krtača !

   • Sale

    Zbiram zamaske za dva majhna otroka crta in jakoba janso imata neozdravljivo bolezen zastrupljena sta z lazmi oceta janeza

   • Sale

    Želim delovati v ZK in doprinesti svoj delež pri izpolnjevanju zastavljenih nalog in se hkrati bolj izobraziti v marxistični ideologiji,\” Janez Janša
    Odgovori

 • sprehajalec

  Tole kar Krtača spodaj laže v svoji stari Borčevski maniri, je samo laž. V delavnici laži sestavljen spisek, pomanjkljiva poimenovanja, vse pa v smislu Komunistom dobro znane psihološke vojne. Ko bo dfanes vsaj 50x pripopal ta spisek, da se bo morda prijel.

  Ne nasedajte, gre za lažen spisek.

  ZDRUŽENJE SLOVENSKIH KATOLIŠKIH SKAVTINJ IN SKAVTOV je pravi naziv – on piše Feza katoliških skavtinj 3 mio.

  Kakšne tri milijone! Gre torej za dobro znana komunistična podtikanja, saj levičar morale nima in mu je vse dovoljeno. Bom poskusil najti podatke, sedajle nimam časa.

  • Sale

   šče.

   Čeprav je bila obtožnica zoper duhovnika Frantarja pravnomočna že leta 2002, se glavna obravnava dolgo ni mogla začeti, saj se obdolženi Frantar sprva ni javljal zaradi domnevnih zdravstvenih težav, kasneje pa je pobegnil v Afriko, kjer je na koncu pristal v Malaviju. Za njim je bila izdana celo tiralica, ki pa jo je slovenska država skrivala oz. je ni javno objavila in se ni pojavila na Interpolovi internetni strani. V Afriki je deloval v katoliškem misijonu, opravka je imel celo z otroki.

   • sprehajalec

    Svele, zakaj bi slovenska država skrivala obtožnico pa je ne dala na Interpol? In to za župnika? Daj pravljice razlagaj tistim, ki ti verjamejo.

    • Sale

     Zato ker ste vsi slovenci pedofili eto zasto mars

     • sprehajalec

      Jedeš govna svele…

 • komar marko

  No spodaj smo LAŽNJIVCU nalili čistega vina,ker ne dojame kaj je LAŽ na podlagi dveh prič in MAŠKARAD iz Lažgoš,kjer še vedno padajo spomenice.

 • komar marko

  Res bi bilo lepo, da si vsak VOLILEC ogleda oddajo TARČA iz tega četrtka in se lepo vidi kje je denarin se lepovidi RDEČA BURŽOAZIJA kjer brez denarja postaneš BOGATUN.

  • Sale

   Ena izmed žrtev je o spolnih zlorabah duhovnika Jošta, ki je sicer med kazenskim postopkom umrl, še pred izbruhom škandala obvestila mariborskega škofa Krambergerja, vendar ta ni ukrepal. Čeprav so po Artičah in okolici zgodbe o zlorabah otrok krožile že trideset let, torej od takrat, ko je tja prišel župnik Jošt, cerkev ni reagirala. Č

 • Krtača 20

  Samo nekaj cerkvenih porabnikov:Zavod sv stanislava – 53mio eur, waldorfska šola – 40mio eur….
  Zavod antona slomška – 30 mio eur
  Zavod frančiška saleškega – 18mio eur
  Rodetov tepih – vrednost stanovanja
  Obnova rodetovega dvorca – cca 8,5 mio evrov
  Dom sv jožef – 7,7mio evrov
  Karitas Logatec – 6,5mio eur.
  Zavod sv martina – 4,6moo eur
  Zavod sv rafaela – 4,6 mio eur
  Opatijski zavod celje – 5mio eur
  Zavod župnije trnovo karitas – 4,3mio eur
  Karitas domžale – 3;7mio eur
  Mohorjeva družba – 3,6mio eur
  Feza katoliških skavtinj – 3mio evrov
  Župnijski zavod stara loka – 3mio eur
  Uršulinski zavod -3mio eur
  Zavod karitas samarijan – 2,7mio eu

 • Sreco007

  Krtačo 20 bi bilo treba ukinit!!!!!

 • komar marko

  Predlagam UREDNIŠTVU da IDIOTOM in LAŽNJIVCEM zablokira dostop do tega portala. Ali ni na HANZI TV in na KURAH že dovolj svinjanja.

  • Krtača 20

   Te boli resnica? Gooooood fajn naj te peče. ŽGE KO SATANA!

  • Sale

   Crkn domosralc.pejt srat v barbarin rov .svoj svojemu

  • Sale

   letu 2009 je bilo v Sloveniji po podatkih pristojnega ministrstva kakšnih 200 primerov pedofilije. Glede na delež pedofilskih duhovnikov, ta naj bi bil, kot že navedeno, med dva in štiri odstotke, seveda po podatkih same cerkve, odpade v letu 2009, teoretično, na katoliški kler od 4 do 8 primerov pedofilskih duhovnikov. Jih cerkev obravnava? V tajnih postopkih na svojih sodiščih? Ali pa so bili nagrajeni s premestitvijo? Je primere prijavila civilnemu sodstvu. Že dolgo v javnosti ni nič slišati o nobenem novem primeru kleriške pedofilije. Ali ga ni ali pa ga je cerkev prikrila?

 • Krtača 20

  Kolk potegne cerkev pol tko čez prst letno preko vseh skritih in odkritih kanalov od države? Milijardico? A sem dost reku?

 • Vlado77

  Kot vidim po komentarjih prednjači nek Krtača , ki vsa gnev obrača na cerkev. naj bluzi s tem kolikor hoče. Današnja in vse leve vlade niso bile podpornice cerkve! Torej ,če bi želele bi popolnoma ukinile s tem financiranjem cerkve -pa niso. Zakaj? Ni ta stvar tako enostavna. Večina teh nepremičnin bi verjetno propadlo. Država pa je kot mi je znano pokradla velik del nepremičnin po “osvoboditvi” . Če pa ostanem pri penzijah in ne cerkvi. Nenormalno je , da sploh kdo dobi borčevsko pokojnino danes -razen če je živ. Da to dobijo potomci je pa skregano s logiko. Enostavno ukradejo 18 milijonov od pokojnin vseh nas. To je dejstvo in nič drugega.Naj mi nekdo razloži. Zakaj si sin ,hčer nekega borca zasluži ta denar? Kje v EU imajo tak sistem? Tudi ZZB je neko slepo črevo ,ki ga vsi davkoplačevalci financiramo . Zakaj? Da širijo ideologijo pred 70 let? Da postavljajo spominska obeležja morilcem? Morda se še kdo strinja s tem ,vendar nas prisiljujejo , da plačujemo vsi davkoplačevalci! Tudi tisti ,ki tega ne odobravamo. Največji absurd in cinizem je , da plačujejo te zadeve potomci tistih ,ki so jih ti “heroji” pobili.

  • Krtača 20

   Država je vse vrnila. Denacionalizacija si pozabil. Pa da nebi pozabil dobro se ve kdo stoji za norotv janšotv younameit, farovžtv….

   • komar marko

    Ne LAŽI. Še vedno upravlja z mojo nepremičnino. Država je pokasirala denar za POŽGANO hišo,ki ga upravičencemni nikoli NAKAZALA. Bil ap je za IDIOTE!

    • Sale

     Znano je, da ima pedofilski storilec več žrtev, povprečno, po podatkih cerkve, do 8. Obstajajo pa mnogi, ki so jih imeli več kot 10 ali celo več 10 (v tujini). Župnik Jošt je bil obdolžen spolnih zlorab kar 16 mladoletnih oseb. Če je v Sloveniji kakšnih 30 do 40 duhovnikov oz. drugih klerikov, ki spolno zlorabljajo otroke, je lahko žrtev več 100. Koliko: 200, 300, … Kdaj bodo te žrtve spregovorile? Koliko grozljivih usod je povzročila cerkev? Koliko uničenih življenj imajo na vesti katoliški kleriki? V čigavem imenu so delovali: Jezusa ali satana? Kdaj bo cerkev plačala odškodnino žrtvam

   • Sale

    Amerika drzi janso za muda sodeloval je z mafijcu veso miso sakan vsi so pokojni .jansa je narocil umore krambegerja tudi.prasec nima vesti ampak jih ima veliko na vesti

 • Vera

  Pravi borci , ki so se res borili proti napadalcem so mrtvi ! Ostali so samo komunisti , katerim se streže od spredaj in odzadaj . Velokokrat sem že napisala , kakšna organizacija je bila NOB , če ni imela seznama ( evidence ) o sodelujočih partizanih . Zakaj je bilo dovoljeno, da so si za pridobitev ” borčevske pokojnine ” eden drugemu pričali . Večina je lažno pričala , zato pa nas je ta organizacija pripeljala skoraj do prepada . Tisti,ki smo rojeni tik pred koncem vojne , tega ne moremo razumeti , da je baje danes še vedno 25.000 upravičencev, saj se pa vsi ” borci -komunisti ” niso učakali 90-100 let . Zakaj se daje denar nekomu, ki si ga ni zaslužil ? ? ? Nova vlada mora prevetriti pri SPIZU kdo in zakaj še prejema ” borčevsko pokojnino ” nezasluženo . Velike rezerve so tam, za prave upokojence, ki so delali 40 let , danes pa prejemajo miloščino .

  • janez.pokoncni

   Mi (vsi exJugosi) imamo strahoten problem s predstavo, kaj se je na teh tleh sploh dogajalo med 1941-1945. Tisti, ki so kot odrasle osebe to obdobje doživeli, so danes stari blizu 100 let in so v večini “borci”, saj so ostale po 1945 ali pobili ali tako trpinčili, da niso preživeli do danes.
   Večino nas so o “junaških” partizanih “fopali” z lažno zgodovino od rojstva (šola, filmi, mediji) tako, da se danes veliki večini sploh ne sanja, kako je izgledala NOB.
   1000x sem že zabrenčal, da je bilo 31.12.1941 v SLO MANJ kot 1000 partizanov. Vsak naj razmisli kakšna cifra je to – podobna današnjemu številu medvedov v SLO oziroma v bistvu skoraj enaka 0 (nič).
   NOB je bila narodno osvobodilna borba, s katero se je naš narod osvobodil svobode, cveta inteligence, kulture, podjetništva in za dolga desetletja zdravega razuma. Nemci so bili v tej “igri” več ali manj obrobni, dokaj nepomemben, igralec.
   Verjetno bi lahko naštel za roman primerov zločinov in podlosti, ki so jih zagrešili partizani, ampak po mojem se junaštvo in vnema teh bleferskih zločincev opiše z enim samim podatkom; “Hrabri” morilci so “osvobodili” glavno mesto naše države en dan po koncu vojne. Brez njih bi bila Ljubljana osvobojena morda celo par ur prej.
   Skratka, Nemci in Hitler so Sloveniji res naredili grozljivo sranje s tem, da so pomagali na oblast ž’valem, ki nas v primežu debilizma držijo še danes.

   • Sale

    Podobno je v Sloveniji. Tudi pri nas obstaja pedofilija v katoliški cerkvi.

    Po podatkih dr. Andreja Sajeta, generalnega tajnika in tiskovnega predstavnika Slovenske škofovske konference je bilo v zadnjih desetih letih v Sloveniji zaradi suma spolne zlorabe v civilnih in cerkvenih postopkih obravnavanih 15 duhovnikov, če pa se upoštevajo še zadnji naznanjeni primeri, se število povzpne do 20. Imena klerikov, ki jih je cerkev obravnavala v svojih cerkvenih postopkih javnosti niso znana. Znana so samo tista imena, ki jih je obravnavalo civilno kazensko sodišče, kot npr. Frantar, Jošt, Žnidarič. Nekateri duhovniki so bili že pravnomočno obsojeni. Tako je bil ormoški župnik Žnidarič obsojen na 5 let in 6 mesecev zapora zaradi treh kaznivih dejanj spolnega napada na otroka. Na zaporno kazen je bil obsojen tudi župnik Frantar, kateremu je višje sodišče dosojeno kazen 3 let in 10 mesecev zvišalo na 5 let zapora. Proti katoliškemu župniku Joštu, ki je bil tudi obtožen pedofilije pa je bil sodni postopek zaradi njegove smrti ustavljen. Župnik Štefko naj bi spolno nadlegoval dekleta med pripravami na birmo, na slovenjgraškem sodišču pa še vedno poteka sodni postopek zoper župnika Kmeta, ki naj bi nadlegoval dve dekleti. Leta 2003 so mediji pisali, da je bil neki župnik iz okolice Celja spoznan za krivega spolnega napada na osebo, mlajšo od 14 let. Leta 2006 je bil upokojeni župnik iz okolice Ljubljane obsojen za štiri kazniva dejanja spolnega napada z zlorabo položaja na osebo, mlajšo od 15 let.

    • janez.pokoncni

     Ma daj, spelji se s takšnimi.

     • Sale

      Pedofile kot si ti in duhovnike kastrirat

   • Sale

    Ti si drek pokoncni pohojen

 • opazovalec

  Spoštovani L.S. avtor tega skrpucala,

  1) ali resno verjamete, da 11.844 upokojencev opazno znižuje pokojnine 616.683 upokojencem v letu 2016? Za ljudi, ki so končali OŠ je to samo 1,9% delež borcev. In tudi ti borci so veliki večini bili zaposleni in so prispevali v pokojninsko blagajno in posledično zaslužijo pokojnine, pa čeprav so strai 22 let. Zakon pač dela nezmožnim otrokom omogoča družinsko pokojnino, kar je verjetno smiselno.

  2) ali resno verjamete, da ima 18.000.000€ izplačil za borčevske pokojnine kakšen vpliv na porabo 5.071.713.271€ porabljenega denarja ZPIZ-a. Podobno kot v prejšnem odstavku znaša ta delež v odhodkih pokojninske blagajne fantastični 0,355% ali okoli 2€ na povprečno pokojnino. Ni kaj silen efekt, pa še tu je potrebno upoštevati, da so si pokojnine večinoma zaslužili z delom, kakor ostali upokojenci. In če predpostavimo, d so borčevske pokojnine 2x večje (pa niso) od zaslužene glede na vplačane prispevke, je delež samo 0,18%, ali dober € na povprečno pokojnino. No za kakšno žemljico bi pa bilo!

  Dajte se no malo zamisliti nad svojo “kreativnostjo”

 • Krtača 20

  Nekaj farovških porabnikov (manjši del):Zavod sv stanislava – 53mio eur, waldorfska šola – 40mio eur….
  Zavod antona slomška – 30 mio eur
  Zavod frančiška saleškega – 18mio eur
  Rodetov tepih – vrednost stanovanja
  Obnova rodetovega dvorca – cca 8,5 mio evrov
  Dom sv jožef – 7,7mio evrov
  Karitas Logatec – 6,5mio eur.
  Zavod sv martina – 4,6moo eur
  Zavod sv rafaela – 4,6 mio eur
  Opatijski zavod celje – 5mio eur
  Zavod župnije trnovo karitas – 4,3mio eur
  Karitas domžale – 3;7mio eur
  Mohorjeva družba – 3,6mio eur
  Feza katoliških skavtinj – 3mio evrov
  Župnijski zavod stara loka – 3mio eur
  Uršulinski zavod -3mio eur
  Zavod karitas samarijan – 2,7mio eu

  • Sale

   Jansa bo spet obtozen . Kazenska ovadba zoper neznane storilce v katoliški cerkvi zaradi prikrivanja pedofilije
   admin
   17/01/2018
   Društvo za zaščito ustave in žrtev cerkve
   Zabočevo 26, 1353 Borovnica, ki ga zastopa
   Vladko Began, odvetnik iz Senovice

   3.4.2010

   Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani
   Slovenska 41
   1000 Ljubljana

   Policija
   Štefanova 2
   1501 Ljubljana

   Pooblastilo!

 • Tine Koren

  V resnici nam jih odžirajo tisti, ki so bili v socializmu na nižje plačanih referentskih mestih potem pa so se prelevili v politike, da se gremo lahko demokracijo.

 • Krtača 20

  Predlagam tudi revizijo karitasa. Mislim da bi imel kaj videt kam gre dejansko denar. Revežem ne.

  • bubamara

   To se strinjam. Na rdeči križ in karitas hodijo posamezniki, ki se pripeljejo z avtomobil vrednimi čez 40k€.

   • Krtača 20

    Hja tudi to je možno. So boljši časi in slabši časi. Ampak tisti makaroni ki jih karitas razdeli so itak šenkan karitasu. Kje je ostali denar (večina)?

   • Vera

    So jih že spregledali, zato ne dobijo nič več .

    • Sale

     Zbiram zamaske za majhna otoka crta in jakoba jansa imata neozdravljivo bolezen zaradi janezovih lazi

   • večni srb

    Rdeči križ in Karitas dobita vsak približno polovico sredstev. Karitas ima precej manj prejemnikov pomoči, vendar Rdeči križ financirajo občine in so praktično javni uslužbenci države, ki svoje državljane preživlja na ta način, da ne rečem raje goveda v štali. Udba je to, na drugi strani pa katolibanska sova.

   • Sale

    Od janse pankrta crt in jakob sta se pripeljala v bmw

 • Krtača 20

  Zanima me kdaj bo ta pokvarjena predpotopna cerkev uvedla tudi župnice? Al mislejo še nadaljnih 1000 let furat patriarhat?

  • Krtača 20

   Ne pozabimo da patriarhat furajo tud islamisti. Kle ne vidim ene hude razlike med enimi in drugimi fanatiki.

   • sprehajalec

    Zgodinska naveza med levičarskimi fundamentalisti in islamskimi teroristi je dokazana in njene posledice znane. Uboj izraelskih športnikov München 1972, ko je nemška rdeča armada vršila logistiko za palestinske islamske teroriste. Ugrabitev letal Entebe Uganda 1976 itd.

    http://grillratte.de/wp-content/uploads/2009/04/spielfilmszenemogadischu.jpg

    • Sale

     pisanju časnika Večer (17.9.2011) naj bi prišlo v Škofiji Murska Sobota do kadrovskih menjav med kleriki. Da je do menjav res tudi prišlo, je razvidno tudi iz škofijske spletne strani. Tokratne kadrovske menjave med duhovniki niso bile prve, podobne so bile tudi pred kakšnim letom. Takrat je zamenjalo cerkveno delovno mesto kar 18 duhovnikov od 54, kar je povzročilo silovite odmeve med verniki, je še zapisano v Večeru.

     Ker je do menjav duhovnikov v omenjeni škofiji prišlo tudi že 1. avgusta letos, torej pred slabima dvema mesecema, se postavlja, zakaj ponovne premestitve? Ali so mogoče zadaj pedofilske afere? Znano namreč je, da je cerkev mnoge pedofilske klerike premeščala iz župnije v župnijo zato, da je prekrila njihovo zločinsko dejavnost in jim tako še nadalje omogočila spolne zlorabe otrok. Mogoče je, da se to dogaja še danes! Ali so med premeščenimi duhovniku v Škofiji Murska Sobota tudi pedofili? Verjetnost obstaja, saj cerkev svoje politike ni spremenila in pedofilske duhovnike še vedno ščiti in jih ne prijavlja državi, čeprav bi jih morala! Zadnji primer Nadškofije Ljubljana to potrjuje.

     Po 91. členu Zakona o socialnem varstvu vsaka organizacija, ki pri svojem delu ugotovi ogroženost otroka dolžna o tem obvestiti center za socialno delo na svojem območju. Iz tega izhaja, da mora vsaka organizacija, torej tudi cerkvena, npr. škofija, župnija …, ki pri svojem delu ugotovi, da nek klerik ogroža otroka, npr. kot pedofil, to takoj javiti centru za socialno delo. Ali cerkev in njene organizacije to delajo? Po vsej verjetnosti ne, saj če bi, bi to prišlo v javnost.

     Po podatkih same katoliške cerkve naj bi bilo v Sloveniji od 2 do 4 odstotke duhovnikov pedofilov, kar pomeni, da naj bi bilo pri nas, glede na to, da je v Sloveniji okoli 1.000 katoliških duhovnikov, med 20 in 40 duhovnikov storilcev kaznivih dejanj, povezanih s spolno zlorabo otrok. Iz izkušenj je znano, da cerkev v mnogih primerih ni govorila resnice, zaradi česar je mogoče sklepati, da je pedofilskih duhovnikov mnogo več kot to prikazuje cerkev. Znano je, da ima pedofilski storilec več žrtev, povprečno, po podatkih same cerkve, do 8. Obstajajo pa mnogi, ki so jih imeli več kot 10 ali celo več 10 (v tujini).

     Med v Škofiji Murska Sobota premeščenimi duhovniki je lahko torej, vsaj teoretično, nekaj pedofilov. Koliko jih je, če so, javnost ne ve, ve pa cerkev, saj, kot to zatrjuje njej visok predstavnik dr. Saje (Mag, 11. 10. 2006), dobro pozna stanje med duhovščino. Zato zagotovo ve kateri kleriki so pedofili. Ve tudi, koliko otrok so ti zlorabili. Ve, pa ne pove, čeprav bi morala državi to takoj povedati, ko bi zaznala ogroženost otroka s strani duhovnika. To je njena dolžnost iz 91. člena že omenjenega Zakona o socialnem varstvu.

     • sprehajalec

      Svele, stručnjak za odnose znotraj Cerkve. Mora da si pametan…

     • Sale

      Vsaj hlapec nisem .si kdaj dobil v ljubljani po picki od mene pedofil

     • sprehajalec

      Mora da si Osiguranje ot Zokija Svele. kako beše, Crvene berete, koje uzimaju ljudima novac za parking…

   • Sale

    Moska mlohava moda vodijo svet duhovnost vojne kaksne naj bodo zenske.smrt moskemu.bog unici vse moske razen par za razpld druge pobij daj jim kratko zivljenje in neozdravljivo bolezen amen

  • večni srb

   Ko bo v Bibliji pisalo, da je Bog ustvaril moškega in žensko iz istega blata.

  • Sale

   Ne otroski zupniki bodo

 • Krtača 20

  Ne pozabimo tudi da cerkev od leta 21-45 ni dovolila volilne pravice ženskam.

  • slosin

   ščetka, med zneski, ki si jih 10 x navedel spodaj, pa do 5 miljard , je pa razlika očitna…saj menda znaš seštevat pa odštevat….

   • Krtača 20

    In kje si ti našel 5miljard?

   • sprehajalec

    Zneski so lažni, slosin. kje bodo skavti dobili 3 milijone? Nastali so v Delavnici Laži Združene levice.

    • Sale

     Setaj

     • sprehajalec

      Lažove jedan Svele….

  • sprehajalec

   Zveza Komunistov Slovenije tudi moškim ni pustila volilne pravice od 1945-1990.

   • Vera

    To pa ne drži , saj so še na domove hodili, če niso ljudje hoteli iti na volitve . Res pa je , da se je volilo samo eno osebo . Demokracije ni bilo .

    • sprehajalec

     In to so volitve?

     Da imenuješ volitve “volitve” mora biti po anglosaksonskih principih izpolnjen en sam samcat pogoj: Vsak kandidat mora imeti protikandidata.

     • večni srb

      Kadar obstaja samo en primeren kandidat, gre vedno za prehodno oblast, katere prva dolžnost je vključiti ljudi v politiko in znova vzpostaviti demokracijo..

     • Vera

      Reklo se je ” volitve ” v resnici smo pa potrjevali samo enega vnaprej določenega , kar zadnja leta prakticira tudi Kučan, ki imenuje ” nove obraze ” (frise) ,ki nič ne vedo .

   • Sale

    Vesna Škorc in v svoji izpovedi zdaj že pokojnega artiškega župnika Karlija Jošta obtožila spolne zlorabe, ko je bila stara deset let, je povzročila pravi stampedo. Ker je dejanje zastaralo – novi kazenski zakonik iz leta 2008 zastaralno dobo tovrstnih kaznivih dejanj podaljšuje – ga ni mogla tožiti, a njeni večkratni poskusi samomorov ji niso dovolili, da bi o zlorabi še naprej molčala. Jošt je njeno pisanje – leto pred objavo mu je namreč poslala pismo, v katerem mu je naštela vse gorje, ki ji ga je povzročil – v Direktu označil “kot pisanje profesionalne kurbe”, molčali pa niso niti podporniki župnika. Farani in po nekaterih neuradnih informacijah tudi Cerkev so zbirali podpise za ovadbe novinarjev, ki so o tem poročali. A ne za dolgo, saj se je na krško policijsko upravo vsul plaz ovadb; Vesnina izpoved je spodbudila kar 16 drugih žrtev, da so ga prijavile policiji. Jošt ni dočakal sodbe Karli Jošt je bil tako prvi župnik v Sloveniji, ki je bil osumljen spolnih zlorab otrok. Žrtve so bile zlorabljene, ko so bile stare med 8 in 12 let, vsaj štiri pa so potrdile, da jih je zlorabljal tudi v cerkvi, pri spovedi. No, Jošt sodbe zaradi 16 nadaljevanih kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost ni dočakal, saj je med sojenjem zaradi možganske kapi 7. januarja 2007 umrl. In čeprav Cerkev zavrača možnost, da bi bila odškodninsko odgovorna, se je ena od žrtev odločila pravico poiskati v civilnem postopku. Gre za prvo odškodninsko tožbo zoper Cerkev in od odločitve pravdnega oddelka mariborskega okrožnega sodišča bo odvisen še marsikateri postopek proti duhovnikom, ki med opravljanjem svojega poklica spolno zlorabljajo otroke. Če bo sodišče žrtvi prisodilo odškodnino – zahtevala je 140 tisoč evrov – , bo Cerkev veljala za delodajalca, ki bo odgovarjala za početje svojih delavcev med službenim časom na službenem mestu. Pravdni postopek končan, čaka se sodba “Zadnja obravnava je bila pred kakšnim mesecem, zdaj pa čakamo na sodbo, ki nam jo bo po pošti poslalo sodišče,” je na vprašanje, ali je sodišče že presodilo v tem primeru, pojasnil pooblaščenec oškodovanke Rok Čeferin, ki drugih izjav do prejema sodbe ne bo dajal. Frantar najprej zbežal, nato pa se je izogibal zaporu O civilni tožbi bo razmislila tudi žrtev zaloškega župnika Francija Frantarja, ki je kot prvi duhovnik v Sloveniji doživel tudi obsodbo. Žrtev je spolno zlorabil, ko je imela deset let, in sicer tudi na domu njenih staršev, ki so ga enkrat na teden vabili na večerjo. Leta 2008 mu je višje sodišče po pritožbi prisodilo petletno zaporno kazen, zaporu pa se je zaradi zdravstvenega stanja uspešno izogibal še več kot leto dni, dokler ni takratni predsednik okrožnega sodišča Andrej Baraga postavil neodvisnega izvedenca medicinske stroke, ki je ugotovil, da je Frantar sposoben za prestajanje kazni. No, Frantar je imel z zavlačevanjem precej izkušenj, saj je tudi sodni proces zoper njega tekel skoraj desetletje. Frantar je namreč med sojenjem – ovaden je bil januarja 2000 – pobegnil v Malavi v Afriko, kjer se je skrival dve leti. Čeprav Cerkev zavrača, da bi mu pomagala pri njegovem begu oziroma skrivanju, pa ostaja dejstvo, da so vsi odgovorni vedeli za njegovo pot v Afriko med sojenjem, pa tudi potem, ko se je vrnil, je živel v svoji matični župniji, namesto da bi se predal. Žnidarič zlorabil tri fante Po tistem, ko so zaradi nadaljevanega kaznivega dejanja spolne zlorabe dveh fantov poleti 2000 in nato še duševno zaostalega fanta na pet let in pol zapora ter varnostnega ukrepa, da pet let po prestani kazni pri svojem delu ne sme priti v stik z mladoletnimi osebami, na ptujskem sodišču obsodili ormoškega župnika Albina Žnidariča, se je rešetkam na Dobu skušal izogniti tudi on. Čeprav bi namreč moral v zapor že poleti 2009, se je pred roko pravice skrival še nekaj mesecev, dokler ga novembra 2009 niso izsledili policisti.

    Žišt: Pedofili v zaporu najbolj osovraženi “Tudi pedofili vedo, da jih v zaporu ne čaka nič lepega,” pojasni penologinja Damijana Žišt. “Splošno znano dejstvo je, da so najpogostejše žrtve nasilja v zaporu prav obsojenci za kazniva dejanja s področja spolne nedotakljivosti. To so potrdile tudi preiskave, saj ti obsojenci spadajo na dno tako imenovane hierarhične vrednostne lestvice obsojencev. To pomeni, da so ti obsojenci najbolj osovraženi in da se drugim obsojencem zdi spolni napad na otroka eno najbolj zavrženih dejanj,” pravi Žištova in dodaja, da je v bistvu zanimivo, da imajo tudi obsojenci izdelan vrednostni sistem, kaj je prav in kaj ne. “Prav zaradi teh vrednot se skušajo maščevati tem obsojencem, zato so do njih nasilni, tako verbalno kot fizično. In pedofili tudi vedo, da jih ne čaka nič dobrega, zato v zaporu običajno skrivajo prave razloge, zakaj sedijo,” je še povedala Žištova.

    Strožja navodila Svetega sedeža In čeprav je po masovnih obtožbah o spolnih zlorabah znotraj Rimskokatoliške cerkve po vsem svetu Sveti sedež poostril navodila, kako ravnati v primeru, če se pojavijo obtožbe – nadškof bi moral vse duhovnike, za katere obstaja utemeljen sum, da so spolno zlorabili mladoletnike, takoj umakniti od vseh dejavnosti, kjer bi lahko prihajal v stik z otroki, pa tega ne upoštevajo vsi. Tako je Dnevnik julija letos poročal, da sta dva duhovnika z območja Gorenjske bila osumljena spolnih zlorab že za časa nadškofa Alojza Urana, a sta bila kot župnika le premeščena.

    Eden se je odpovedal premestitvi v odročno gorenjsko župnijo in prevzel vodenje odročnega škofijskega duhovno-izobraževalnega počitniškega doma, v katerem organizirajo tudi duhovne vaje za ministrante in duhovnike ter tečaje za šolsko mladino, družine z otroki in upokojence. Drugi še vedno vodi manjšo gorenjsko župnijo. Čeprav je utemeljenost sumov potrdil tudi Rim, oba duhovnika še vedno delujeta v službi, ki jima omogoča stik z otroki.

    V postopku še dva duhovnika Kot je za Dnevnik pojasnil tiskovni predstavnik ljubljanske nadškofije Boštjan Prevc, kazenski postopek zoper vodjo počitniškega doma še teče: “V začetku leta 2011 je bil osumljeni duhovnik obveščen, da teče proti njemu preiskava. Naloženo mu je bilo, da v skladu z navodili iz Rima zapusti svoje delovno mesto, hkrati pa mu je bilo prepovedano pastoralno delo z mladimi. Glede na to, da se ni popolnoma držal sprejetih ukrepov, mu je bil izrečen opomin in grožnja suspenza, kar pomeni prepoved vsakega duhovniškega delovanja.” Duhovnik je pisno zatrdil, da se ukrepov drži.

    DELI Z OSTALIMI:

    zloraba duhovniki
    Sorodne vsebine
    Deset tisoč kupcem telefona OnePlus ukradli podatke o kreditnih karticah NOVICE
    Deset tisoč kupcem telefona OnePlus ukradli podatke o kreditnih karticah
    0 10
    Na nekdanjem posestvu Turpinovih našli mrtve pse in mačke SVET
    Na nekdanjem posestvu Turpinovih našli mrtve pse in mačke
    2 11

    KOMENTARJI

    Objavi komentar…
    OBJAVI KOMENTAR
    Pravila komentiranja in obnašanja
    Pridružite se razpravi!
    Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

    Popularno
    VROČI ČLANKI
    ZIMSKI ŠPORTI
    Črne napovedi pri Tini Robnik so se uresničile
    8,61
    REPORTAŽE
    Avtosalon Ženeva 2018: Vse novice in zgodbe #video #foto
    8,16
    ZIMSKI ŠPORTI
    Norvežanka vesela kot še nikoli, Shiffrinova razred zase, dve Slovenki med 18
    7,58
    SLOVENIJA
    V Kopru domačine sredi noči zbudil nenavaden hrup #video
    7,21
    TENIS
    Roger Federer preseneča s svojimi izjavami #video
    7,19
    Najbolj brano

    • sprehajalec

     In koliko si je Vesna obetala od te spolne zlorabe? kar nekaj cvenka a?

  • učko

   Jest bi tud dons usem retardirancem uzel volilno pravico. Pol siguren neb’ volil te kretene, k’ so kar naprej na politični sceni in delajo sam za mafijo. Pa še volitve bi ble bistveno cenejš, ker bi jih volilo sam ene par !

  • Sale

   So pa deckom dali pravico prima note .pedofilijansevi odtrajniki noben nima pod 60 let sami spedofilirani starcki.smrt fasistom svoboda narodu

   • Sale

    Nas srbe so turki v rit sopali.vi slovenci pa sami ponujate lastne pamze da jih sveti ocetje duhovniki v rit sopajo amen

 • neny

  Nakazujete na eno tretjino živečih borcev in dve tretjini svojcev, kdo so pa ti svojci? Najmlajši je star 24 let. In po katerem členu ustave so ti zakoni predpisani, da jih lahko uveljavljajo? Če ne posežete tja, kjer je potrebno problem rešiti, je noro tak problem izpostavljati uporabnikom foruma, ker spremeniti ne nameravate ničesar. Mečete samo kosti za glodanje, kot vedno.

  • Krtača 20

   Lahko bi začel tud pri krkovičevem sinu ki je z desetimi leti postal borec. Tega žal nečejo videt.

   • janez cepec

    čez Krkovičevg sina, pa prosem, de se ne bi govorl kešnih grdih stvari. on je s svojim očijem, samozvanim brigadnim generalom, ki to ni, z mejhno pomočjo ljubljenga vodje, enga pjanga teritorjalca pa enga starga miličarja osamosvoju Slovenijo. tko j’ blo, prav ata, pa nč drgač.

    • Krtača 20

     Ja, pa tud kilometrina je mal sumljiva in to z jugotom (matr dobr trpežen avto). Celo taužnt kilometrov na dan je delu z njim. So tiho ko riti. Janša ma spet amnezijo.

     • janez cepec

      če prav Ivan, de se je boriu, se je boriu. laže pa ne, Titov Ciciban

     • Krtača 20

      Ja je mogu mal prkazat to ja. In to tko da je svoje iz lufta dol klatu. S krkotom sta bla ta huj frenda.

     • Krtača 20

      Pa tud kšn vadben tank so razstrelil da so se prkazal heroje tamle v Komendi.

    • učko

     Jap, še JaJotov prispevek k osamosvojitvi je ob njunem zanemarljiv !!!!!

     • Sale

      Miha butara je pravi junak slovenije ne pa un siptar jansa ki se je skrival v kleti pacov.sajga bo en lovec koknukokr krambergerja zgodovina se ponavlja.smrt svinjam klobase narodu

     • učko

      Za to pa je pomočnik direktorja na SŽ in nosi uro, vredno 13.000 € !

    • komar marko

     jap jaz sem Janez, Janez,CEPEC! kaj čmo.

     • janez cepec

      ne ti nis Janez, ti si samo CEPEC

    • Sale

     Rece lajdra ursa sinu crtu ti pa fukas bolje kot oce janez vem to mi je ze retardiran brat jakob povedal

   • večni srb

    Objavite dokaze, da je Krkovičev mulc upravičen do kakršnih koli veteranskih privilegijev, pa vam bo uspela huda afera, pa še to pred volitvami, sicer je to neumnost.

    • Krtača 20

     To je že bla afera. Čitaj bate:https://www.dnevnik.si/1042741004

     • večni srb

      Dnevnika ne berem, ne se hecat, to je ja sovražna vojaška propaganda, verjetno ga tiskajo na MORS ali na notranjih zadevah.

   • Sale

    Un pankrt spedofiliran

 • Krtača 20

  O pokvarjenosti slovenske farovške Sđs komunjarsko fašistične politike priča tale članek. Problem je 18mio za borčevske penzije, ni pa problem miljardica ki jo oskubi cerkev od nas davkoplačevalcev. Marš gamad desničarska!

  • učko

   18 milijonov/mesec je veliko. Cerkev verjetno ne dobi milijarde/mesec kot ti to razlagaš! Res je, da so se ta rdeči in ta črni farji že zdavnaj “zdilali” kako razdeliti folk na ene in druge, jih med sabo še spreti in jim lepo vladati. Jaz to že skoz govorim ! To je blo že v stari Jugi, še Niko Kavčič je o tem pisal in govoril pred smrtjo. Res pa je, da je cerkev v izrazito podrejenim položajem.

   • večni srb

    V Sloveniji, obstaja več kot 40 verskih skupnosti, pravoslavci in protestanti skupaj so močnejši od katolikov, pa ne dobijo niti promila od njihovega bogastva. Poleg tega, so katoliki predvsem potomci hrvatov, marsikdo je prišel k nam kot ustaš.

    • komar marko

     samo za NEUKE. 80% kulturnih spomenikov v SLo vzdržuje CERKEV. Kolikošel ima cerkec z UZAKONJENIM ŠOLSKIM programom, koliko KARITATIVNE dejavnosti.Malo se poduči,nilepo da si ne razgledan!

     • večni srb

      Kapelica je za mene cirkuški okras, ne pa kulturni spomenik.

     • komar marko

      in kulturo si pridobil pri muslijih, Koliko let so vas tlačili! Oni so odšli, samo TURČIN ne more iz vas. Ni čudno, da ko poribate,vržete stvari pred svoj prag!

     • večni srb

      Edino, kar je bilo pri nas 70 let turško so burek, baklava in po novem še kebab.

     • Sale

      osel( slovenec) se rodi v lipici ( avstriji) in trdi da je lipicanc.smrt hlapcem svoboda fospodarjem

     • Sale

      Cije su pare idiot pedofilski

     • Sale

      Koliko žrtev oz. staršev žrtev se odloči za prijavo?
      Za kakršno koli prijavo se odloči zelo malo prizadetih. Dobil sem podatek, da je bilo leta 2009 v Sloveniji okrog 200 primerov pedofilije, ki so bili prijavljeni civilnim organom pregona. Večina žrtev, ki pride k nam, ne želi prijave, želi pa, da Cerkev prepreči nadaljnje zlorabe.

     • Sale

      Slovenski starsi prosijo duhovnika ne mi posiljevati otroka namesto da mu pokaze boga

    • pesjanar

     Srbi ste bili in boste vsraneta mislite da ste glava balkana ampak po videnemu niste niti rit ampak ste tista smrdeča zadeva ki pihaja od tam z vami imam izkušnje še od služenja vojske v šesdesetih letih,ko ste si barabe hoteli vojsko preoblikovat v srbsko vojsko,sedaj pa delate pizdarije v Sl(mafjec Jankovič)ste ista zalega kot muslimai iz arabije li iz kosova.

     • večni srb

      Kaj pa sem jaz kriv za to?
      Kje si ti služil vojsko, take so pošiljali na kosovsko mejo, streljat migrante v hrbet.
      Srbska vojska dejansko obstaja, ampak šele od osamosvojitve naprej, če so hoteli razgnali take psihote in kretene kot danes vodijo našo nato sodatesko, pa itak prav.

     • Sale

      Te je sram od kod prihajas spreobrnjenec.alpski srbi bi raje bili avstrijski hlapci.

     • Sale

      Kaj čaka žrtev ali starše otroka, ki se odločijo za prijavo duhovnika cerkvenemu sodišču v zvezi z nadlegovanjem njihovega otroka?
      Pravilni naslov za prijavo zlorabe je ordinarij, ne ekspertna skupina. Ta predstavlja varen in zaupen prostor, kjer se žrtve ali njihovi svojci lahko izrazijo in kjer jih poslušamo. Staršem ali žrtvam, ki pridejo na pogovor, razložimo postopke, tako cerkvene kot civilne, če želijo. Predstavimo jim možnosti terapevtskega zdravljenja. Povemo jim, da s prijavo kaznivega dejanja sprejemajo odgovornost, da se morajo izpostaviti in razkriti identiteto ter stati za tem, kar povedo; kriva ovadba je namreč kazniva tako po civilni kot cerkveni plati. Naša glavna naloga je žrtvam ponuditi primerno okolje, v katerem se lahko izrazijo. Ko se postopek začne, so povabljeni na zaslišanje. Najprej same žrtve, potem tudi drugi, ki o tem kaj vedo. O zaslišanju se napiše zapisnik, ki ga podpišejo, da je primer evidentiran. Potem se čaka na končni izid postopka. Ko se postopek začne, številni starši oz. žrtve po daljšem času pridejo k nam in nas sprašujejo, zakaj se postopek še ni končal in kako poteka. Žrtve imajo pravico, da so o izidu postopka obveščene v pisni obliki, to je lahko sodba, sklep ali pismo, iz katerega je razvidno, kako se je postopek končal, ali je bil storilec spoznan za krivega ali ne in kakšna kazen ga je doletela.

   • Sale

    Sta celibat in pedofilija povezana?
    Praviloma pedofilija in celibat nista povezana, celibat pa je lahko vzrok zlorabe, če gre za spolno nasilje nad odraslimi osebami ali nad mladostniki. V tem primeru včasih ne gre za pedofilijo, ampak za izražanje istospolnih nagnjenj do mladostnikov, do fantov, ki odraščajo, ki še niso polnoletni, a so v bistvu že odrasli, in na drugi strani do deklet. Po nekaterih raziskavah naj bi bilo od dva do štiri odstotke duhovnikov, ki so storili kaznivo dejanje, povezano s spolnostjo, in to se mi zdi realen podatek tudi za položaj v Sloveniji.

  • večni srb

   Ne razumeš, Žižek je rekel, da smo jih na ta način zajebali. Dali so jim celo kar naj bi pri nas od sužnjev kupil Franc Jožef,to so popolnoma nezakonite in neustavne denacionalizacije, ampak tisti leftardi to opravičujejo s članstvom in davki, češ cerkev itak nima veliko pripadnikov,pa še davke mora plačevati, kar je očitno neumnost. Zakaj Žižek potem to trdi in po kakšni logiki sovražnika najbolj kaznuješ tako, da mu podariš kose domovine in ogromen kapital, da mu dovoliš spet vplivati, da ne rečem izživljati se nad celim narodom, to ve samo on, ki vse vse.

  • sprehajalec

   Ta “milijardica” je nastala v delavnici Laži Strank, naslednic, včasih edine stranke.

   • Sale

    Cerkev je v preteklosti svoj ugled reševala s tem, da je molčala in upala, da bodo zadeve potihnile. Zunanje razmere pa so jo prisilile v to, da se vedno bolj stvarno in na ustrezen ter strokoven način ukvarja z reševanjem primerov pedofilije,” je za MMC povedal Andrej Saje.

    Tiskovni predstavnik in

    • sprehajalec

     Aj Svele svome Popu pa se žali njemu….

     • Sale

      Se upas dobitinz mano govno posiljecalsko pedofilsko doma zeno prwtepas govno pejt mene usrane domosralski

     • sprehajalec

      Ne može Lav sa Mišem Svele. Nije pošteno…. Ko će posle u medijima čitat, pa svele, pa kako jadan, pa kako dobar…

     • Sale

      Može može Jakobe David protivnetno golijata.citaj istoriju da ne vitamin tvoji citulju

     • Sale

      Smije smije kako da ne David protiv goljijata.citaj istoriju da ne citam tvoju citulju

  • Sale

   Smrt fasisticnim desnicarskim cerkvenimi pedofili svoboda narodu.cerkev sprijena prdofilska posiljevalska institucija satanizma spolne sprijenosti ki jo izvajajo na lastnih otrocih.bog unici ubij jansevike cerkvene amen

 • večni srb

  Pojma nimam kje ste naredili to anketo, lepo vas prosim, pokažite mi eno samo prisebno in dokaj zdravo osebo, ki bo rekla, da so kateri koli prejemki pri nas previsoki, razen kar si sami vzamejo oligarhi in njihovi tajkuni, ampak na tisto itak nimamo nobenega vpliva.

  • komar marko

   no jaz sem tisti. Za 20 let delovne dobe prejmeš 300 EUR penzije. Socialni transfer pače NIČ NE DELAŠ je 380 EUR. Kdo je sedaj NOR!

   • večni srb

    Kje imate 380 evrov, pridem takoj k vam, pri nas je 290. Če ti dajo, če hočejo, pa priden bodi.

    • komar marko

     no ja,veš nisem najboljši v številkah. Jaz sem namreč trgovec.

 • večni srb

  Tudi jaz sem za to, da se ukinejo borčevske pokojnine. Bom povedal zakaj.
  Odkar smo samostojni, se slavi edino še fašistični okupator in komunistični teroristi. Kakšen misel ima častiti izrod in psihopate?
  Borci ne rečejo na javne in popolnoma jasne kritike čisto nič, mediji in tudi ljudje jim vsak dan dopovedujejo, da so isti kot nacistični kriminalci, oni se zgleda tiho strinjajo. Kot, da to ne bi pomenilo popolnoma nič in da je pomembna edino čudna zmaga v 2.sv, ki se je skoraj nihče več ne spomni in nima na današnje življenje nobenega praktičnega vpliva. Torej imajo domobranci in fašisti prav, partizani so tudi njihovi, enostavno ne vidim nobenega razloga za proslave in časti, če smo pa očitno še vedno fašistična (komunistična) dmažaherija. Nimaš kaj slavit, dokler bo šlo, pač bo.

  • soc

   Nikoli nisem verjel, da je Srb sinonim za budalo. Precej dobrih prijateljev imam med njimi. V Beogradu, Aranđelovcu, Kragujevcu, Šabcu, Zrenjaninu.

   Resda pa so oni bistri, sposobni in dobri ostali v Srbiji, svoji ljubljeni domovini, pofl se je pa kot kuga razširil tudi po Sloveniji. In oni in njih dostojni otroci med drugim tudi veselo serjejo po tem in drugih forumih, oni bolj zvijačni pa javnosti na očeh kradejo (Janković) ali se borijo celo za “srbsko manjšino”.

   Vsekakor ne sodiš med slednje, materialno uspešnejše. Niti med vsaj formalno izobražene. Se kar vrnem na uvodni stavek, večna budala.

 • MladiLiberalec

  Slovenski borci si vsekakor zaslužijo veteranske pokojnine. Res so v večini veliko prestali in veliko prispevali k zavezniški zmagi. Samo en očitni primer. Poleti 1942 so Italijani zbrali proti partizanom v ljub. pokrajini 75.000 vojakov. To je bila znatna sila ki je imela očiten vpliv na zunanje fronte. Za primerjavo v bitki za El Alamein je sodelovalo 116.000 vojakov sil osi. Imeli so sicer več tankov vendar je primerjava vseeno zelo zgovorna.

  Seznam italijanskih enot ki so sodelovale v ofenzivi ki je trajala od julija do novembra 1942.

  Divizija Cacciatori delle Alpi 15.721 mož
  Divizija Isonzo 13.588 mož
  Divizija Macerata 8.722 mož
  Divizija Granatieri di Sardegna 20.000 mož
  Štirje specialni M bataljoni od katerih je imel vsak 700 mož torej skupaj 2.800.
  Dve fašistični legiji vsaka je imela okoli 900 mož torej skupaj 1.800.
  XI. Ragrup. Gaf oziroma graničarji 8.558 mož.
  In še več tisoč policijskih sil.

  • večni srb

   Kdo si zasluži kaj, ja bereš članke, saj to niso bili partizani ampak zgolj tretjerazredni ovaduhi in sodelavci okupatorjev.
   Lagali so nam, očitno, kje pa vidiš kakšnega borca, da bi oporekal tem senzacionalnim razkritjem.

   • MladiLiberalec

    wtf?

    • večni srb

     Kaj se čudiš, ja vidiš, da komunisti neprestano lažejo in si izmišljujejo razne konstrukte, obnašajo se slabše kot najbolj fanatični teroristi in celo slabše kot evgenični fašistični izrod, očitno to niso partizani, a ne.

  • komar marko

   kdaj boste predstavili film o LAŽGOŠAH.Posnet je, samo še predvajate! Maškarade ljubimo.

   • večni srb

    Tako je!

   • MladiLiberalec

    Resnico o Dražgošah sem jaz osebno že objavil če si slučajno pozabil.

   • Sale

    Crkn faso serjem sena tvoje prednike serjem na javnem wc v barbirin rov .poanta drek h dreku

 • smiljan bertolin

  ni še dno! Slovenci moramo res travo jesti, da se zbrihtamo. Prvi pokazatelj bo upor proti Milojki na Kongresnem trgu

  • večni srb

   A veš kaj boste s tem dosegli.
   Pahor bo imel še razlog več, da okrepi svojo fašistično milico in zatre, pozapre vse kar si bo drznilo dvignit glavo.

   • Sale

    Kaksen pahor on je debol ki bi najraje spal z samim seboj

 • smiljan bertolin

  partizani so bili prvorazredni (komunisti), drugorazredni (prekomorci) in ostali (kanonfuter). Se motim?

 • TOML

  Ukinit rdeče barabe parazitske!
  Pobijali Slovence, da imajo zdaj naklane penzije.
  Slovenci,ne volte rdeče sodrge!

  • večni srb

   Če smo pa zmedeni, vi sate pobijali za okupatorje, borci so vam pa pomagali, res ne vem več kdo je bolj nor.

   • TOML

    ..še en, ki ima naklano penzijo.

 • milanček

  ta brkata komunistična svinja je tako nagravžen od zunaj in znotraj, da ga še matilda ne mara!

  • večni srb

   To je mafija, če so pa vsem okoli sebe zrihtali bajte, šihte, denar in razne privilegije, nekaterim tudi ženo in celo otroke. Pa še nesposobni so odgovarjati po zakonu, ki je itak to kar oni rečejo. Tak je.

   • večni srb

    Potem pa še rečejo, da niso fašisti, čeprav so fašisti delali popolnoma enako, pa še vsaj pol jih je začelo partizansko kariero pri Gestapo.

 • Krtača 20

  Da skrajšam štorijo. Cerkev potegne letno od države cca miljardico po skritih in odkritih poteh. Borci nob pa 18mio plus cca 2mio za svoja društva. Za primerjavo, romsko društvo od nas dobi 4mio letno. Dobr mi cenimo naše borce ni kej. In domobrančki bi še več gnarja….

  • večni srb

   In to si si šele zdaj prišel gor, 25 let po denacionalizaciji?

   • Krtača 20

    Sam mal v vednost pišem da se številke postavijo v pravo sliko. Ker večina tega ne ve.

    • večni srb

     Saj ne morejo vedeti, statistika je mati vseh laži.
     Lepo te prosim, če pa nismo bili noben narod, neko slovansko pleme ciganov smo, od nekdaj, kako so lahko tuji gospodarji in goniči sužnjev kupili nekaj od delovnih strojev in domače govedi?

     • Krtača 20

      Nob je naredil Slovenijo.

  • Srečko Starič

   Borcev ni več so padli in umrli…kaj ste vsi nori…šmrkovci in njihove prasičke uživajo penzione

 • Borut Stari

  Floskule, da mora za mojo pokojnino danes nekdo delati mi niso mogli nikoli prodati. Svojo pokojnino sem si plačal sam. Resnica je le ta, da so mi jo polovico ukradli.

  • večni srb

   Še huje, pokojnine se vlagajo v velike projekte nacionalnega pomena,ki so vsi po vrsti zavoženi in se prodajajo naivnim tujcem. Torej nas niso samo pokradli in slekli do golega ampak so nam uničili tudi celo civilizacijo, Slovenija je kup gnoja, mi se samo delamo, da smo normalni in primerljivi z zahodnimi sosedami, kamor po BDP načelno spadamo. Sicer še zdaleč ne, še z balkanom se vse težje primerjamo.

   • Sale

    Slovenija kup gnoja slovenci hlapci

  • Sale

   Ti si kradel srbom zdaj bo siptar jansa krafel tebi

  • Krtača 20

   Matenatika je čist simpl če cerkev nebi cuznla miljardico letno od davkoplačevalcev (cerkev je popolnoma nepomembna kar se družbe tiče), bi bla vsaka penzija večja za 127 evrov mesečno.

   • star profi

    Cerkvi podarijo večinoma denar verniki. Nekaj res da tudi država saj smo tudi katoličani davkoplačevalci vendar Cerkev potem izvaja šolske, varstveno oskrbovalne in karitativne dejavnosti in vzdržuje kulturno dediščino. Kar so pa Cerkvi to je nam vernim komunisti zaplenili pa je čisto prav, da država povrne.

   • učko

    Če’b blo to res, pa če’b ti ustanovu novo stranko in šel na volitve s programom, ki’b mela usaj tole edino točko, da’b odpravu financiranje cerkve, bi zmagau s 95%, še večina tercialk bi ti iz same foušije dale glas !

    • Krtača 20

     Cerkev ni versko združenje, je država v državi in globalna korporacija to ne gre. Če hoče cerkev obstat, naj se obnaša kot vse ostale firme v gospodarstvu. Torej trenutno financiranje iz državnih jasli popolnoma ukinit.

  • večni srb

   Pokojnine za?
   Verjetno gre za isti sindrom kot velja danes za družine bolj ali manj pomembnih osamosvojitvenih figur,ki se že 30 let skrivajo za varnostniki in vojsko, ker naj bi bili neprestano ogroženi s strani tujih agentov in poklicnih morilcev, pa se jim v celem življenju ni zgodilo še popolnoma nič slabega. SO pa preventivno odstranili precej motečih elementov, že zaradi bleščeče politične karijere, ki je seveda ne sme že v izhodišču uničiti nek črn madež.

   Tew borčevske in veteranske pokojnine niso kar brez veze, otroci borcev se niso borili, oni so uživali med tem, ko je narod pospravljal kose trupel in čistil ruševine, rezultat je pa razpad Jugoslavije v bratomornem klanju in večnem sovraštvu. Današnjega državnega terorja in splošne korupcije sploh nisem omenil, a ni že vse od prej dovolj?

   • Krtača 20

    Teb se pa spet zmer bolj trena.

    • večni srb

     Zakaj, mene ne zanimajo prazne besede in floskule, saj to ni politični recital, razmišljam o tem kar vidim in sam doživljam, zdaj mi pa razloži kaj ni res oziroma kje naj bi se motil, če imaš res drugačne izkušnje.

     • Krtača 20

      Tebe zanimajo sam cerkvene floskule za dejstva pa vidim da si gluh in slep pa očitno lih en tolk fuknjen ko žižek.

   • Pokojnine za?

    Povprečne pokojnine v Republiki Sloveniji glede na plače.

   • Sale

    Zdaj ko so janseviki vojsko unicili bo jansa vkorakal v ljubjano z privatno krvizejno vojsko na ulicah bodo morili in posiljevali seveda jansa se bo skrival.smrt fasistom svoboda narodu

 • Brane Novak

  tud mi smo se borili za svoje penzione! po vseh spremembah zakona se vprašam, al sem sploh hodil 40 let deat, al sem ves suficit dal za obstoj posameznikov na položaji za pitanje ovc

  k

  • večni srb

   Hvala, ker si financiral tudi državni teror, totalitarni nadzor, nezakonite deložacije in celo izbrise, verjetno še marsikaj. Upam, da se počutiš vsaj varnega, zdaj je vse pod kontrolo in itak nimaš več nobene druge možnosti. Pa priden bodi.

   • Sale

    Samo sloga srbina spasava

    • von Rhein

     Verrecke möglicht bald.

     • Sale

      Alles schvaben musse sterben dolfi

     • Sale

      Alles hlapce musse sterben

  • učko

   Poznam enga, ki je reku, da je nehau kadit sam za to, ker je zvedu, da gre od usacga paklca cigaret za en metek. Če’b blo to res, usaka mu čast, t’ko so se mu pa usi smejal, k’ so vedel, da laže.

 • Amerikanc

  Denarja za “dostojne” penzije, resničnim penzionistom, je verjetno dovolj. Ves problem nastane, ker se vsi dodatki “zaslužnim za podaljševanje revolucije”, izplačujejo iz pokojninske blagajne. To je ogromno denarja in za ta denar se borijo “prvorazredni” ! Drugorazredni pa crkujejo z ostanki.

  • Krtača 20

   Oh a res?
   kaj farovških porabnikov (manjši del):Zavod sv stanislava – 53mio eur, waldorfska šola – 40mio eur….
   Zavod antona slomška – 30 mio eur
   Zavod frančiška saleškega – 18mio eur
   Rodetov tepih – vrednost stanovanja
   Obnova rodetovega dvorca – cca 8,5 mio evrov
   Dom sv jožef – 7,7mio evrov
   Karitas Logatec – 6,5mio eur.
   Zavod sv martina – 4,6moo eur
   Zavod sv rafaela – 4,6 mio eur
   Opatijski zavod celje – 5mio eur
   Zavod župnije trnovo karitas – 4,3mio eur
   Karitas domžale – 3;7mio eur
   Mohorjeva družba – 3,6mio eur
   Feza katoliških skavtinj – 3mio evrov
   Župnijski zavod stara loka – 3mio eur
   Uršulinski zavod -3mio eur
   Zavod karitas samarijan – 2,7mio eu

   • Amerikanc

    Najbolj je iz pokojninske blagajne KRADEL LDS !

  • Krtača 20

   Nekak zvodeni 18mio letno a ne?

   • Amerikanc

    Zvodeni in odteče, še posebej ko se gor obesijo postsocialistični kulturniki, SAZU – akademiki in še čuda je teh obremenitev, zaradi katerih drugi del ostarelega prebivalstva, enostavno strada.
    Temu se reče socialna država – po Cerarjevo in Milančkovo !

 • toxico

  če delodajalci nebi odvajali najmanj kolikor je možno bi verjetno imeli večje

 • Krtača 20

  Cerkvena drhal. Kaj porečete na to:
  kaj farovških porabnikov (manjši del):Zavod sv stanislava – 53mio eur, waldorfska šola – 40mio eur….
  Zavod antona slomška – 30 mio eur
  Zavod frančiška saleškega – 18mio eur
  Rodetov tepih – vrednost stanovanja
  Obnova rodetovega dvorca – cca 8,5 mio evrov
  Dom sv jožef – 7,7mio evrov
  Karitas Logatec – 6,5mio eur.
  Zavod sv martina – 4,6moo eur
  Zavod sv rafaela – 4,6 mio eur
  Opatijski zavod celje – 5mio eur
  Zavod župnije trnovo karitas – 4,3mio eur
  Karitas domžale – 3;7mio eur
  Mohorjeva družba – 3,6mio eur
  Feza katoliških skavtinj – 3mio evrov
  Župnijski zavod stara loka – 3mio eur
  Uršulinski zavod -3mio eur
  Zavod karitas samarijan – 2,7mio eu

 • FORT WORTH

  Od 27 let samostojne drzave so bili pomladniki na oblasti cca 6 let.
  Vse ostalo so bile na oblasti yugo vlade in yugoekonomisti.
  Tajnikarji, Mencingerji, Krizanici in ostali socialisti…
  Ce pa bi tile razumeli ekonomijo ne bi bili socialisti…
  Ti se ne morejo lociti od yugo misljenja in yugorabot in yuhozablod.
  Jasno, kot beli dan.

  Ce bi bilo obratno in bi vecino casa na oblasti bili pomladniki, zagovorniki pravicnosti, sociale, reda in discipline bi danes vsak penzionist imel + 300-400€.
  Tudi to je jasno, kot beli dan !

  Tako, analiza je narejena.

  Zdaj pa premislite, na volitvah vam bo dana moznost izbire, vsi skupaj bomo odlocali o svetli ali se naprej temni prihodnosti…

  • lili pili

   Spiz 2 je sprejela desna vlada vizjak in jansa in po njuni zaslugi imamo sedaj mizerne penzije.
   Desnica ne bo nikoli vladala, ce ne bo poppravila tega svojega greha…

  • janez cepec

   butl naumn, pomladniki so usa leta zvesto ministriral talevim vladam, če že niso bli v vladi, so pa s svojim ravnanjem pomagal obdržat levakarje na pozicij. to delajo še dones, ko majo za liderja opozicije večnega predsednika in pravovernega komunajzarja. zdej pa premisl’te, volitve so bliz, luzerji, koko se boste odločil

   • FORT WORTH

    Lider opozicije ni samo politik, ampak je legenda Slovenske samostojnosti.
    Cepc iz begn ne jezi me !

 • Krtača 20

  Koliko stane cerkvena molitev v Sloveniji?
  kaj farovških porabnikov (manjši del):Zavod sv stanislava – 53mio eur, waldorfska šola – 40mio eur….
  Zavod antona slomška – 30 mio eur
  Zavod frančiška saleškega – 18mio eur
  Rodetov tepih – vrednost stanovanja
  Obnova rodetovega dvorca – cca 8,5 mio evrov
  Dom sv jožef – 7,7mio evrov
  Karitas Logatec – 6,5mio eur.
  Zavod sv martina – 4,6moo eur
  Zavod sv rafaela – 4,6 mio eur
  Opatijski zavod celje – 5mio eur
  Zavod župnije trnovo karitas – 4,3mio eur
  Karitas domžale – 3;7mio eur
  Mohorjeva družba – 3,6mio eur
  Feza katoliških skavtinj – 3mio evrov
  Župnijski zavod stara loka – 3mio eur
  Uršulinski zavod -3mio eur
  Zavod karitas samarijan – 2,7mio eu

 • Krtača 20

  Boh rabi denar za duhovne potrebe:
  kaj farovških porabnikov (manjši del):Zavod sv stanislava – 53mio eur, waldorfska šola – 40mio eur….
  Zavod antona slomška – 30 mio eur
  Zavod frančiška saleškega – 18mio eur
  Rodetov tepih – vrednost stanovanja
  Obnova rodetovega dvorca – cca 8,5 mio evrov
  Dom sv jožef – 7,7mio evrov
  Karitas Logatec – 6,5mio eur.
  Zavod sv martina – 4,6moo eur
  Zavod sv rafaela – 4,6 mio eur
  Opatijski zavod celje – 5mio eur
  Zavod župnije trnovo karitas – 4,3mio eur
  Karitas domžale – 3;7mio eur
  Mohorjeva družba – 3,6mio eur
  Feza katoliških skavtinj – 3mio evrov
  Župnijski zavod stara loka – 3mio eur
  Uršulinski zavod -3mio eur
  Zavod karitas samarijan – 2,7mio eu

  • žogica

   Milijončki, milijončki se kotalijo po cerkvenih zavodih……. oni so pa bogi, kot cerkvene miši ! Država je po ustavi ločena od cerkve, zakaj se to ne uresničuje? GREMO NA REFERENDUM, DA VIDIMO, KAKO SE BO NAROD ODLOČIL !

 • Krtača 20

  Bo letos tud boh financiral janševo kampanjo s 300000evri za brezplačnike?

  • žogica

   Zamaške pa štoplce že zbirajo….

 • Amerikanc

  Milanovo kampanijo financiramo že 30 let, ampak jo ne plačuje Bog temveč revni državljani preko obveznega haraća RTV.

 • ĐĐ Style

  In kje točno v tem članku in statistiki so Slovenci ugotovili, da jim borci ožirajo pokojnine. Nesposobni novinarji, pardon pisci na Novatv, navadni buzeranti ste.

 • plavi-mil

  Ne samo borci, pa nihovi potomci, kateri sploh niso upravičeni do pokojnine, ampak tudi kulturniki, kot so Makarovička in ostali , kateri niso centa dali v pokojninsko blagajno, danes pa imajo priviligirane pokojnine in jih Matilda ne pobere bomo mi , kateri smo 40 let plačevali v pokojninsko blagajno še vedno na zgubi.

  • von Rhein

   Plačeval boš tudi za športnike tipa Vogrinc.

   • Vera

    Še ni dovolj nagrabil ? Za ” alimente ” verjetno on ne rabi več denarja -ali pač ?

 • Krtača 20

  Čestitam janševa sđs noratv, celi Sloveniji ste dokazal da nimate pojma o matematiki. In klerofašisti bi potem vodili državo heh. Še za kruh nimate.

  • slosin

   ščetka, kdaj boste rkc postavl nazaj preko 60 sakralnih objektov, ki ste jih divjaško porušili med in po nob na Kočevskem…samo vprašam…

   • Vera

    Tudi ” ptujski klošter ” so bombandirali komunisti , pa še več bi se našlo . Žal .

  • žogica

   Pol bi pa res živeli ob golem kruhu in vodi !

   • slosin

    pol ti pa čestitam za obdobje 2004 do 2008, ki si ga preživela ob kruhu in vodi….no, pa 2012-2013 tudi….ti si medicinski fenomen ….v glavi vsekakor…

    • Krtača 20

     Seveda takrat se klerofašisti kradl k srake. Pol ste pa za svoje minuse k ste jih uvalil drugim vladam sebe po prsih tolkl. Prsa junaka glava bedaka je tale vaš jajo.

     • slosin

      a si v četrtek ob 8h gledal kej nacionalko….Faktor pa Probanka….470 mio smo dal davkoplačevalci…..o JJ niti besede….samo ne vem, se ne spomnim….ne vem, kako so bili tile lahko sploh na tako pomembnih položajih, če imajo pa spomin zlate ribice… A te ni nč sram teh tvojih rdečih fašistov…aja, vi komunjare se ničesar ne sramujete…drži, a ne?

     • slosin

      …kdo je to jajo?

     • Vera

      Krtača 20 je po moje ” jajo ” . :)

    • Vera

     V letih 2004-2008 smo najbolje živeli , zato,ker so šle plače in pokojnine gor za več % naenkrat , kot gredo zadnja leta !

 • MižekFiga

  Sami sebi so največja sramota. Vojna se je končala 1945, oni pa še leta 2018 živijo od bonitet zlaganega socializma in komunizma. Ne pozabimo, da so zapravili našo državo Slovenijo, da o zapufani YU ne govorim. FUJ Satanovniki, ddr. Kućani in podobni. FUJ rdeči kriminalci, ne bomo ostali dolžni demokratični Slovenci.

  Volitve so junija letos.

  • janez cepec

   največ žalost je to, de se je vojna končala 45.ga, de so domobrančki popušili, cev svet ve, de niso bli na taprav stran, de so vojsko zgubl, pa se še dones z nostalgijo?? spominjajo tistih časov, pa hvaljo domobranstvo. jebenti, taki luzerji so kot Srbi, k še zdej slavijo dan, ko so jih Turki namahal. no ja, zgleda, de kazen,ki je sledila, ni bla glih prou uzgojna, pa tud “zveličani” ne bojo, če ima Boga

 • hermannn

  A si je muštacar na sliki s partizanskim golažem naredil lifting?

 • Krtača 20

  Verjetn da je za to da smo dons samostojni največ zaslužen rode in njegovi žlahtnki domobrančki k so mal šical civiliste po Sloveniji. On si zasluž borčevsko penzijo. Gamad klerofašistična jajčeglava.

  • slosin

   ščetka, nehaj, jezik se ti že facla…

   • Sale

    Rece lajdra ursa sinu crtu ti fukas bolje kot janez vem to mi je retard brat jakob ovedal

    • FireSnake

     a boli če si glup?

     • Sale

      Kaj sprasujes mas simptome

    • centurion

     Ampak tebi je materi v usta in rit tut bulmastif kurac rinu hov, hov.
     Mora biti res reva lepotica hleva…
     Povrgla pa bosanca, balkanca sveleta, je li bre…

  • plavi-mil

   Ne niso oni, tvoji musliči.

   • jovan jovan

    Muslič te je naredu. Mamo upraš!

    • Sale

     Muslic ne bi v take pizde porival ki izvrzejo take

     • centurion

      svele, jovan, hun krtaća…
      Bosanci II. klase.
      Odpad živalskega sveta v Sloveniji.

     • Sale

      Nema vise slovenije nema slovenaca.jos par godina najvise 5 samo se v ucbenikih bodo omenjali se zlovence mogoce bo se kaksen v hlevu ali zoo

     • centurion

      Balkanci, zjebal smo vas 1991, zjebal vas bomo tut zdaj.
      Tokrat bo čistka popolna.
      Naujo mame v skupštino pršle jockat in prosit
      za hrabre srpske vojnike….

  • Sale

   Rezali joske posiljevali zenake otroke to so delali domosralci duhovniki

 • jovan jovan

  Butasto! Da so penzije nizke je kriv Peterle, ki je spraznil pokojninsko blagajno. Borci?! Muahaha……ja, za domosrance so vedno krivi borci! Tudi za kolaboracijo z okupatorjem!

  • plavi-mil

   Seveda so hostarji, prazaprav takrat so bili pionirčki, pa še kvazi kulturniki prisesani na SPIZ-ovo blagajno, tudi ti si prikrajšan zaradi tega, ampak ker si opranoglavec, tega ne dojameš.

   • jovan jovan

    Zate velja Mt5,3! Nisi vreden polemike.

    • plavi-mil

     Seveda ne, ker veš, da imam prav,.

   • Sale

    Smrt svinji janezu kobasice narodu

    • xtc

     A Drnovšku?
     Malce pozen si za klobase tam.

     • Sale

      Tvojmu uvozniki siptarjev janezu

  • Vera

   Si pa upaš kriviti človeka, ki dela in živi v EU -ju , kjer nima nobenih pristojnosti za slovenske pokojnine . Rdečkoti tatinski so krivi ! NLB in NKBM .

   • jovan jovan

    Kdo je leta 1991 vzel denar iz pokojninske blagajne?! Poišči na netu. Google vse ve. Mimogrede, NLB je bila takrat še LB! Šèfè sekte je tudi rdečko?

  • slosin

   ….ti, a ti seže kaj tvoj rdeč spomin v 90. leta….Drnovšek pa to…A niso takrat množično upokojevali, pa ni vlada s prstom mignila…

  • Sale

   Domosralci vabljeni ekskurzija bleiburg v barbarin hostel na skupinsk samomor crknte jansevi pedofili

   • Beli Medo

    Kaj čefur a so tablete popustile?

   • xtc

    Kaj je Yugovič,spet živci nagajajo-ščene brez države.

 • herman

  Tako kot je, je še vedno bolje kot če bi leta 45 zmagali domobranci in bi nam danes višje penzije odžirali tisti, ki so se med vojno za Judežev denar prodali Hitlerju.

  • centurion
  • Sale

   To brate

  • slosin

   …kdo pa je zmagal in proti komu….pa menda ne misliš nekih partizanov…nč ne vem o tem…

  • xtc

   Če bi zmagali domobranci bi bili danes del Avstrije,kakšen štandard in življenje je tam pa vemo.
   No bebo zaradi tvojih “zmagovalcev” vam kader beži ne samo v Avstrijo še kam drugam.

  • Mary

   Kaj ti res verjameš, da so partizani imeli velik vpliv na izid vojne? LOL Brez Rusov in Američanov bi se lahko partizani samo jokali v gozdu in sanjali o zmagi/osvoboditvi. Jugo propaganda je pa res opravila svoje delo pri tebi.
   Najbrž bi celo več Slovencev preživelo vojno, če partizanov sploh ne bi bilo. Nemci bi definitivno pobili manj civilistov brez provokacij in civilisti bi imeli tudi več hrane, če te ne bi rabili dajati Nemcem in partizanom. Potem pa so tu še povojni poboji, ki so bili veliko številčnejši, kot je bilo kdaj domobrancev.

 • Sale

  Moj dedek ni z takim uzitkom pobijal nemce kakor domobrance smrt domobrancem svoboda narodu.serjem vam v barbarin rov .drek h dreku amen

  • xtc

   Hvaliti se z zločini ni lepo,lahko še napoti hodi.

   • Sale

    Kaj vas je ucil leteti.leteli so do podna

  • Tom Žnidarčič

   Moja nona, se pravi babica po očetovi strani, kljub temu, da je imela moža v IT taborišču mi jo do smrti trdila, da fašisti so znali vsaj red imet, medtem ko komunisti niti tega ne znajo! Umrla debelo pred osamosvojitvijo.

  • Mary

   Ponosen si, da si v sorodu z brezvestnim morilcem? Veliko pove o tebi, da se s tem še hvališ.

   Še najhujši nacisti so po vojni dobili sodno obravnavo pred eksekucijo, medtem ko so morilci kot tvoj dedek brez kakršnih dokazov ubili cele družine z dojenčki vred (če jih niso kar žive pokopali), da so si prilastili njihovo imetje. V Barbarinem in drugih rovih namreč počiva kar veliko nedolžnih ljudi, ki niso nikomur nič storili in tudi niso nikoli bili domobranci.

   • Krtača 20

    Sploh ne. Vsi so si zaslužli. Od prvega do zadnjega. Kšnga so pa še spregledal.

    • Mary

     Ja, ti hudobni dojenčki in mali otroci. So grdo gledali, ne?

 • Tweety Bird

  Pozivam vse ljudi ki cenijo NOB in naše borce…mi gradimo novo mladinsko borčevsko organizacijo. Pridružite se nam !!!

  http://www.zzb-nob.si/wp-content/uploads/2016/07/pristopna-izjava-Mladi-borci-2016.pdf

  • Tweety Bird

   NA MLADIH SVET STOJI, IN NE VIDIM RAZLOGA ZAKAJ NE BI PREVZELI VREDNOTE NOB SLOVENIJE… VODILNE ANTIFAŠISTIČNE ORGANIZACIJE V SLOVENIJI !!!

   SMRT FAŠIZMU SVOBODA NARODU !!!

  • slosin

   jest pa tebe in tvoje somišljenike pozivam, da se v najkrajšem možnem času zglasite na:
   Psihiatrična klinika Ljubljana, Njegoševa 4. 01 4750 670. [email protected].

   Vsi boste obravnavani prednostno…. najhuje poškodovanim ni potrebno čakati v vrsti…

   • macon

    Najhujše poškodovani pridejo v pionirskih kapicah in rutkah, take se potem pošlje v izolacijsko komoro in se jim prilima elektrode za par elektrošokov.

   • opazovalec

    SLOSIN (slovenski sin), poglej malo kakšne bedarije si pisal o borčevskih pokojninah nekaj ur nazaj.

    lukec,
    dej mal poglej na letna poročila ZPIZ, Preglednica II.20! Tu so borci
    in podobni kalibri, ki niso za ta izplačila prispevali nič, letno pa
    scuzajo 269.068.307 eur….ne boš verjel, tudi udeleženci španske
    državljanske vojne so še notri….razumi, kdor more…
    https://www.zpiz.si/cms/con…”

    Če iz tabele II/20 poročila ZPIZ za 2016, ki si ga citiral ne znaš prepisati niti 1. vrstice breze 10x napake raje ne modruj….. Uči branje in pisanje, če si slučajno utrpel manjko v nižjih razredih OŠ.

    • Tom Žnidarčič

     Da je naredil napako smo videli, ampak, kot dobri učenci KPS o tem nismo poročali.

    • slosin

     OK, kaj je narobe, hvaležen ti bom za bolj konkretno pojasnilo?

     V postu sem navedel tabelo iz letnega poročila ZPIZ-a za l. 2016 in navedel skupni znesek izdatkov za VSE prejemnike iz te tabele: TU SO BORCI IN PODOBNI KALIBRI…….scuzajo 269.068.307 eur….A je kdo rekel, da je ta znesek mišljen samo za borce…In ja, na tej tabeli v prvi vrstici piše tudi ‘španski borci’….

     In kaj je z linkom? Zakaj si svoj link podtaknil v moj post..?

     x_https://www.zpiz.si/cms/c…
     x_https://www.zpiz.si/cms/con

     • opazovalec

      Tukaj je govora o pokojninah borcev, španskih borcev etc, ki bojda znižajo pokojnino povprečnemu upokojencu za kakšen €, in ne mešat vse dodatke k pokojninam, tabela ima zajetnih 59 vrstic. Ti tako mešaš dodatke k pokojninam vdovam žrtev dachauskih procesov, rudarske pokojnine, pokojnine v invalidskih podjetjih, vojaške pokojnine, vse do dodatkov k pokojninam zasluženim v bivših republikah, poslanske pokojnine. Vse ,razen prvih 2 vrstic, nima zveze z borčevskimi pokojninami o katerih govori naslov, ne pa tudi članek. Ne blebetat, ampak pisati in govorit o dejstvih o katerih teče debata, drugače si povsem upravičeno obdolžen manipuliranja z dejstvi. Gljeste koliko gre za posebne pokojnine borcev, v resnici je pa od teh posebnih pokojnin v znesku 269 milijonov € samo 20,8 miljona borčevskih stroškov.

      Prikaži več komentarjev

     • slosin

      sorči, no, ker sem se spotaknil ob vse ostale, ki niso borci…si ti tudi tu notri…?

      Tu so borci in podobni kalibri ….

  • xtc

   Na odpadu zgodovine?

 • montyamp

  Država ki daje nadpovprečne penzije morilcem , ovaduhom in njihovim sorodnikom , ne more preživeti .
  Cerarjeva moralna etika se v tujini imenuje , moratorij na obsojanje banditizma , zaradi mentalne invalidnosti , posledice udbovske ljubezni in zagovarjana zazidarske kulture v veri večne oblasti .

 • montyamp

  GORJE NARODU , KO PRIDE IZDAJALSKI HLAPEC NA OBLAST

 • macon

  Krivi so politikantski debili, ki so v prvi polovici devetdesetih poslali v penzijo 200.000 zgodnjih petdesetletnikov, ki imajo v Eurih višje penzije kot so imeli kdajkoli plače v markah. Primer moja mama: plača 600 mark, penzija 700 EUR, 28 let delovne dobe. Sama bivakira v socialistični 12×9 bajti s tremi etažami na podeželju.

  Tako so kupili socialni mir, ki ga danes plačuje generacija aktivnih štiridesetletnikov. Rešitev, ki bi seveda povzročila metanje na zobe upokojencev, ki jim te penzije niso nikdar pripadale, pa bi bila naslednja: odkup stanovanj po Jazbinšku za 15% vrednosti ja, da bi ljudje dobili stanovanja in kapital. Občuten malus za vse, ki so šli predčasno v penzijo, da bi ti prodali nepremičnine in bi se vzpostavil normalen trg in bi bila vrednota delo in prihodek iz dela, ne pa sistemska lopovščina. Jebiga, zafurali ste socializem, vi vsi skupaj, kaj pa zdaj jokate.

  Danes sem nesposoben, ker živim v majhnem stanovanju, ki sem ga odplačeval 17 let, medtem, ko je bila ona silno sposobna, ker je gradila hišo. Moja izobrazba je seveda dve stopnji višja od njene, delam delo, ki ga lahko dela kakih 5% delovne sile (programer), ravno nazadnje sem ugotavljal, da sem jo intelektualno v vsem prekosil okoli svojega 16. leta.

  Ampak imajo pa zasluge, to pa ja, ti socialistični paraziti. Na srečo vsaj ne voli Šarcev in levih kurcev palcev.

  • Anton

   Ja res ogromno gradov je v Sloveniji v njih pa živijo grofje. Marsikje le eden ali dva…. Jaz se pa ob takih počutim kurčev vikendaš.

 • xtc

  Glavni krivci za zlom pokojninske blagajne so ravno levi z prvo Drnovškovo vlado.
  Sicer ne vem kje v ZDA in VB mobiliziranci dobivajo kake borčevske.

  • Vera

   SDK-ja ne bi smeli ukinit !

   • slosin

    SDK je l. 2004 ukinila Drnovškova vlada, rdečkoti pa tudi to podtikajo prvi demosovi vladi…

   • xtc

    To j mit ,ki ne drži,urejene države takega organa ne poznajo,ker vse to nadzira financarija oz bolj nam znana ZDA verzija IRS š katerimi v tujini ni šale,kar hitro se znajdeš pod njih drobnogledom in v liusicah.
    Je pa res ,da je Logarjeva obelodanila kar nekaj velikih lumparij.

 • Olga_10

  Ukiniti priviligirane pokojnine vsem komunističnim zločincem in parazitom, brez izjem!

  • ĐĐ Style

   Ukinite državno pomoč cerkvi! Tam se skriva večji problem.

   • Olga_10

    V cerkvi se skriva “problem” le za komuniste in ISLAMISTE, saj trka po njihovi kosmati duši! Eni in drugi zavračajo deset božjih zapovedi, ki so temelj civilizacije!
    Marksisti – komunisti pravijo, da je “vera opij za ljudstvo”! Zakaj torej podpirajo islam? Zato ker ni vera in je zločinska ideologija, tako kot komunizem!

    • ĐĐ Style

     Cerkev straši narod z 10-timi zapovedmi, v resnici sama zase zapoveduje le eno in to je ca$h. Zelo radi imajo denar. Na koncu koncev vse se zaključi pri denarju. Daj daj daj samo denar daj.

     • Olga_10

      Cerkev zbira denar preko donacij vernikov! Ta denar je ze bil obdavcen! Država prispeva minimum, gleda no to, da mora cerkev vzdrževati kulturne spomenike – cerkve! Kam gredo visoki politiki na ogled? Kam je Kučanova soproga odpeljala Lauro Bush? Na Brezje, ki so simbol Slovenije in Slovenstva!
      Mogoče vi predlagate, da bi obiskali Dražgoše, za katere smo zmetali ogromno denarja, pa ni drugega efekta, kot da razdvajajo narod in slavijo zločine in zločince ter širijo mitologijo…

     • ĐĐ Style

      Kam gre višek denarja? ti pomagam V_ _ _ _ _ N

     • Olga_10

      Komunisti ga pošiljajo na račune v oazah, že od osamosvojitve!

  • žogica

   Tako dolgo si že v penziji, da se Janša drži za glavo. Na twiterju je twitnil, če pride na oblast, bo ukinil pokojnine vsem priviligirancem, desnim in levim !

 • MEFISTO

  Povejte mi, ali se motim ali je res, da sobota in nedelja slabo vpivata na moža tisočerih nickov, sicer ne bi preko svojih nickov pošiljal v svet sama nora sporočila.

  Drugače si ne znam razlagati nastope Twety Birda, opazovalva, Sveleta, Hermanna, Jovana Jovana, Krtače 20, janeza cepca, Žogice,Huna in drugih

  • ĐĐ Style

   Mafisto tebe vedno moti mož tisočerih nickov. V resnici globoko v sebi veš, da to ni ena in ista oseba. Veliko nas je in dobro smo rasporejeni. Ker veliko pišeš proti komunistom in lgbt, verjamem da si prikriti homosexualec. No ne glih homosexualec, navadna pederčina.

   • MEFISTO

    Ti si kot dojenček, ki te nedolžno gleda, zraven pa serje.

    • Krtača 20

     Bravo! Idealen opis janše!

    • ĐĐ Style

     Stari pregovor pravi “Če si v dreku do nosa, ne odpiraj ust” . Vsakič ko odpreš usta, več dreka požreš.

 • garfi

  rdeČĆa Banda s pomočjo rusov obnavlja totalitarni spomenik v Prekmurju
  rusi in rdeČĆkoti niso osvobodili nikogar

 • Krtača 20

  Jap milijardico kasira tale sveta rkc pa ni sposobna nardit ene maše za dan of. Ko bo rode klečal in molil na ta dan, pol pa farji spet čivkite. Še slabš! Letos mate ta haupt praznik na prvi april farji – dan lažnivcev kar tud ste. Kako prikladno.

 • soc

  Borčevske pokojnine razširiti na domobrance, upravičenci zgolj oni sami ali njihove žene/možje, omejene obvezno z deležem v najvišji z delom prisluženi pokojnini (recimo 70% le-te). Pokojnine za izjemne zasluge za narod (v podobni višini) naj poimensko odobri parlament z dvotretjinsko večino na podlagi predloga ustreznega parlamentarnega odbora.

  Tako pa gledamo gnide, katerih predniki so bili krvoločni morilci, kako nam skupaj s kako zlobno kroto Makarovičko vlečejo naš denar iz žepov, ne da bi na to lahko vplivali neposredno ali preko voljenih predstavnikov. Banda tatinska!

 • Tweety Bird

  VABILO… na srečanje Mladih borcev za vrednote NOB Slovenije s partizanskim poveljnikom
  FRANCEM SEVERJEM – FRANTO !!!

  Srečanje bo potekalo v ponedeljek, 12. marca 2018, ob 17:00 na sedežu ZZB NOB Slovenije, Einspielerjeva 6/II., v Ljubljani.

  • Tweety Bird

   Pogovor je namenjen mladim članom, s katerimi bo Franta delil svoje izkušnje iz mladosti. To je tudi priložnost za primerjavo načina življenja mladine v času Frantine mladosti in danes… Med takratnimi domobranci in današnjimi neodomobranci.

   Vljudno vabljeni!

  • Krtača 20

   En partizan je boljš k 10 rodetov.

   • Tweety Bird

    Se popolnoma strinjam. En “mini” partizan je boljši kot 10 janšetov :)

    • ĐĐ Style

     En partizan je bolj vreden kot 10 Rodetovih tepihov in Mercedes CL 55 AMG

 • tomven

  V letu 2016 več kot 10 tisoč prejemnikov borčevskih pokojnin… nič čudnega, če po 73 letih iz hoste še vedno hodijo ven borci in to vedno mlajši. Jebela, nisem vedel, da ima Slovenija tako velike gozdove, če toliko časa hodijo ven.

 • Tweety Bird

  Mnogi so se s pomočjo partizanov “ponovno rodili.” Na slovenskih tleh je padlo 720 zavezniških letal, slovenski partizani pa so rešili več kot 800 zavezniških letalcev in vojnih ujetnikov… Istočasno so pa izdajalci slovenskega naroda…DOMOBRANCI…te iste partizane klali. In seveda, njihove družine !!!

  • ĐĐ Style

   Za izdajalce obstaja povsod na svetu in vseh vojnah v zgodovini le ena pravična kazen.

   • Tweety Bird

    Jame? Sam vprašam :)

    • ĐĐ Style

     Nekaj podobnega, slučajno odgovarjam :)

     • Tweety Bird

      Nekaj podobnega?… Luknje, rovi…Sam vprašam :)

     • Krtača 20

      Lahko tud z mal betona, če smem vprašat?

     • Tweety Bird

      Lahko mal betona, če smem odgovoriti :)

     • ĐĐ Style

      Armirani, če smem dodati :)

  • Tom Žnidarčič

   Hahaha!

 • Tom Žnidarčič

  Ja, in vprašanje za nekaj tisoč mrtvih= Zakaj se Avstrijcem splača imet v vsaki vasi žago, pri nas pa vzdrževat pragozdove.

  • ĐĐ Style

   Ker so priznali svoj poraz in se sramujejo svoje temne zgodovine in to javno priznajo. Pri nas pa izdajalci zahtevajo pravice.

   • Krtača 20

    In več ko jih dobijo bolj smo v riti.

   • Tom Žnidarčič

    Torej Avstrijci veselo dobro živijo na račun gozdov, da jim pa še olajšamo življenje, jim mi pošiljamo hlode, ker delo z gozdovi bi na plan prineslo še marsikaj.

    • ĐĐ Style

     Avstrijce ne zanima kaj je bilo pred 73-timi leti. Zanima jih kaj bo čez 73 let. Poglejte naslove na Novatv, vsak drugi članek o partizanih.

     • Tom Žnidarčič

      Ja, džuro njih ne zanima preteklost, ker so s preteklostjo na jasnem. Mi imamo problem, ker ne vemo kaj je naša preteklost! Polovica je bila partizanov, polovica kapitalistov, ostali pa izdajalci! Daj mi ti objasni ta fenomen.

     • ĐĐ Style

      Ti bom odgovoril s vprašanjem, pa skušaj mi na svoj način odgovoriti.

      Kaj bi se zgodilo s partizani v primeru Hitlrjeve zmage? Kot vemo so domobranci bili neposredno pod komando SS-a.

  • dob

   … ki jih potem uniči zmrzal.

 • Krtača 20

  Drugače je pa tud tale objava tega portala zrela za sodišče. Navaden fake news. Pokažite in dokažite kje in po kakšni logiki ta izjava v naslovu drži?

  • macon

   Ti prejemki sploh ne bi smeli biti iz pokojninske blagajne, ki bi morala biti namenjena tistim, ki so vanjo vplačevali iz dela pa nič drugega.

   Seveda vsi, ki prejemajo, ne da bi vplačevali, to prejemajo na škodo drugih. Skrtači si prazno betico.

  • Tweety Bird

   Saj ne drži. Banda klerofašistična tako zelo laže, da sami sebi verjamejo :)

   • macon

    Zelo me veseli, da si banda ne upate tako govoriti v javnosti. Oziroma kdaj probaj za kako mizo. :)

    Uporabljaj iste besede pa koga ozmerjaj s fašistom, da boš Tweety s polomljenim kljunčkom, ki se ga veliko ljudi na daleč izogiba in pljune po tleh, ko ga zagleda.

    Levosučni bebčki, naj vas pamet sreča.

    • Tweety Bird

     Te resnica boli? :)

     • macon

      Ti pokvarjenka-ec pa resnica sta pojma na povsem različnih bregovih. :)

    • ĐĐ Style

     Kot bi rekel Ljubljeni vodja “Milan Kučan nima sina, a ima Tonina”

    • Krtača 20

     Take desne bebčke ponavadi pospremimo s salvami smeha pa dva ga zagrabta pod pajsko pa ven iz oštarije gamad klerovska.

     • macon

      Ne tam, kjer jaz hodim v oštarijo.

      Res ne pogosto, ker oštarije prepuščam vam kmetavzarjem.

     • Krtača 20

      Ti tko ne upaš.

  • ĐĐ Style

   90% njihove populacije bere samo naslove. Poglej si samo dolžino njihovih naslovov. Nemoreš prebrati na en dah.

   • Krtača 20

    Zato pa pravim. Ni prav da ne odgovarjajo za laži. Moral bi odgovarjat. V Nemčiji bi za tole čičal. Fake news se po zakonu preganja in prav je tako.

    • ĐĐ Style

     Za fake stranko – fake news. Ta slogan bi se dobro prijel pri SĐS

    • macon

     Krtača, izprsi se pa tole kar tule pišeš govori ljudem v družbi. Boš videl zanimive reakcije, to ti zagotavljam.

     Usraneti ste pogumni samo v anonimnosti.

     • Krtača 20

      Brez skrbi. Lahko izbiraš izhod na avion al na nogah? Sam vprašam.

     • ĐĐ Style

      Poglej si raje Twitte JJ-a. Koliko ljudi, organizacij je samo užalil in to javno. Najbol smešno pa postane, ko se obrne proti posameznikom iz desnice.

   • Tom Žnidarčič

    Ja, že moj pokojni tata je dejal, da komunisti berejo samo slike!

  • majda božnar

   Spravi se na spletno stran , vse preveri in ugotovil boš, da tisto o borčevskih pokojninah vsekakor drži. Mislim, da bo prej nastala prva naselbina na Marsu, pri nas bomo pa še vedno izplačevali borčevske pokojnine NOB.

 • ĐĐ Style

  Da so desni javni požigalci fake-news-a in pralci možganov pokazuje anketa na 24kul (desno trobilo). Kaj je čudenga v tej anketi.

  Ali se strnjate, da bi morala država v Sloveniji končno prepovedati splav?

  DA – čas je, da se preneha z
  uničevanjem otrok, družin in slovenskega naroda!

  NE – podpiram ubijanje
  nerojenih deklic in dečkov

 • Tweety Bird
  • Tweety Bird

   Takšna propaganda je seveda prepovedana v Nemčiji in Franciji. Pri nas pa sme SDS delat vse kar hoče ??????????????

   • Krtača 20

    Takle bi bil kar na balkonu za zazidat.

 • Krtača 20

  En dan bojo zatulile sirene, bojo partizani prletel s hoste, boste domobrančki ta prvo pavzo nardil tam nek okol Volge pa Putina prosil odpuščanja. Boste vidl.

 • ĐĐ Style

  492… …and counting. Peter ima drisko, pa ga menjam.

 • Tweety Bird

  Zveza združenj borcev za vrednote NOB se lani ni udeležila slovesnosti ob odprtju spomenika “vsem žrtvam vojn in z vojnami povezanim žrtvam” na Kongresnem trgu v Ljubljani. Postavitev takega spomenika je bil sicer sklep Državnega zbora.

  Slovesnost, ki jo organizirala in priredila država, predstavlja kršitev Ustave Republike Slovenije v kateri je določena ločitev cerkve in države. V program slovesnosti nikakor ne sodijo molitve katerega koli cerkvenega dostojanstvenika, pa naj bo to katoliški, protestantski, judovski, pravoslavni ali pa muslimanski. Vse religije so namišljene, in služijo samo in zgolj pranju možganov…predvsem desničarjem :)

 • Krtača 20

  Jamrajo jamrajo prasice domobranske, ni gnara ni gnara:

  Krtača 20
  4 ure nazaj
  Boh rabi denar za duhovne potrebe:
  kaj farovških porabnikov (manjši del):Zavod sv stanislava – 53mio eur, waldorfska šola – 40mio eur….
  Zavod antona slomška – 30 mio eur
  Zavod frančiška saleškega – 18mio eur
  Rodetov tepih – vrednost stanovanja
  Obnova rodetovega dvorca – cca 8,5 mio evrov
  Dom sv jožef – 7,7mio evrov
  Karitas Logatec – 6,5mio eur.
  Zavod sv martina – 4,6moo eur
  Zavod sv rafaela – 4,6 mio eur
  Opatijski zavod celje – 5mio eur
  Zavod župnije trnovo karitas – 4,3mio eur
  Karitas domžale – 3;7mio eur
  Mohorjeva družba – 3,6mio eur
  Feza katoliških skavtinj – 3mio evrov
  Župnijski zavod stara loka – 3mio eur
  Uršulinski zavod -3mio eur
  Zavod karitas samarijan – 2,7mio e

 • MEFISTO

  Odkar sem se nazadnje oglasil, se je spremenilo le to, da se je idiotom nickov moža tisočerih nickov , ki sem jih spodaj naštel, pridružll še ĐĐStyle

  • Krtača 20

   In prav nič ne moreš. Nimaš iqja nimaš znanja tvoji domobrančki so te zapustl (kako pričakovano). Lohk se sam treseš kdaj prideš ti na vrsto da stegneš papke.

  • ĐĐ Style

   MEFISTO, samo še to govoriš. Res si brez dodatne domišljije.

 • Tweety Bird

  NOSIL BOM RDEČO ZVEZDO !!!

  Dragi prijatelji in prijateljice, tovariši in tovarišice!

  Letošnji DAN MLADOSTI 25.5.2018 bo naš, pravi Svetlana!
  Dobimo se na Kongresnem trgu v Ljubljani ob 19. uri, da nas pesem ponovno združi, kot nas je združevala vedno, v dobrih in slabih časih.

  Tokrat bo krog Svetlaninih gostov, ki ljubimo glasbo, svobodo, rdečo zvezdo in svojo domovino, še večji.

 • ĐĐ Style

  Me zanima reakcija domobrancev če bi se v katerem koli mediju pojavil naslov : “Slovenci so končno ugotovili, da jim višje pokojnine odžira cerkev”

  • Krtača 20

   Krtača 20
   4 ure nazaj
   Boh rabi denar za duhovne potrebe:
   kaj farovških porabnikov (manjši del):Zavod sv stanislava – 53mio eur, waldorfska šola – 40mio eur….
   Zavod antona slomška – 30 mio eur
   Zavod frančiška saleškega – 18mio eur
   Rodetov tepih – vrednost stanovanja
   Obnova rodetovega dvorca – cca 8,5 mio evrov
   Dom sv jožef – 7,7mio evrov
   Karitas Logatec – 6,5mio eur.
   Zavod sv martina – 4,6moo eur
   Zavod sv rafaela – 4,6 mio eur
   Opatijski zavod celje – 5mio eur
   Zavod župnije trnovo karitas – 4,3mio eur
   Karitas domžale – 3;7mio eur
   Mohorjeva družba – 3,6mio eur
   Feza katoliških skavtinj – 3mio evrov
   Župnijski zavod stara loka – 3mio eur
   Uršulinski zavod -3mio eur
   Zavod karitas samarijan – 2,7mio e

  • antimur

   Ti si definitivno nor, kaj pa je tebi vzela cerkev. Če je moja prababica namenila svojo dediščino na cerkev, namesto srbijanskemu kralju Aleksandru, je še en dokaz, da je že takrat vedela kaj je povezava s primitivnimi balkanci, za razliko od tebe. Recept za katastrofo so primitivni balkanci, cepljeni s komunizmom. Raje se pozanimaj, zakaj tvoja roparska golazen noče pod nobenim pogojem prodati NLB, verjetno si pa prebutast, na Möderndorferjem inteligenčnem niviju, da bi sam to ugotovil,če ti ne bo uspelo, ti lahko pomagam.

   • ĐĐ Style

    Zato ker si JJ&Co. strašno želijo provizije.

 • Krtača 20

  Farji ste zmer radi utikval svoje nosove v tuje zadeve. Pa če bi sam pr nosovih ostal. Ko ste pa začel utikvat kurčke v otroške riti pa prste po zemlji pa dnarju…..takrat je pa mrak na oči! Sam bejžte!

 • Tweety Bird

  Domobranski spomeniki, ki jih postavlja Janša, nikakor ne morejo pomeniti, da pozabljamo zločine okupatorja in sodelavcev, vseh nosilcev zla in krvnikov nedolžnih ljudi… na vse talce, žrtve mučenja, poniževanja, prisilnega dela čez šestdeset tisoč Slovencev v taboriščih in izničenja njihovega slehernega dostojanstva in padlih partizanov, ki so se borili za našo svobodo !!!

  • Tom Žnidarčič

   Okoli leta 70 je neki nemški psiholog delal raziskave o inteligenčnosti ljudi. Njegovaugotovitev je bila, da se v jugi rodi 7 nadpovprečno inteligentnih na 10 prebivalcev, v Nemčiji pa trije. Razlika je edino v tem, da Nemčiji vladajo tisti trije pametni, Sloveniji in Jugi pa tistih 7 debilov.

 • Tom Žnidarčič

  Torej, rad bi se upokojil po najvišji možni varijanti ta hip? Odgovor vseh pisarn za to problematiko je, da mi pripada minimalna penzija! Kot družbeno aktivni sodelavec KPS, ŠZS, in bla bla imam kake šanse, da dobim borčevsko, glede na to da moj nono je bil interniran?

 • Tweety Bird

  Za vse tiste desnosučne, ki bi se radi spreobrnili in postali dobri ljudje :)

  Zveza združenj borcev za vrednote NOB Slovenije (ZZB NOB Slovenije)
  Einspielerjeva 6
  1000 Ljubljana
  Slovenija

  tel.: 01 / 434 44 45 h.c.
  tel.: 01 / 434 46 19, 434 46 20 (tajništvo)
  fax: 01 / 434 41 17
  e-mail: [email protected]

  Delovni čas: od ponedeljka do petka, od 7. ure do 15. ure.

  • ĐĐ Style

   Ne bo vam žal. Ne grizemo in vam vse oprostimo.

   • sprehajalec

    Po preteklih izkušnjah radi likvidirate, če vam kdo ni všeč. predpogoj je seveda, da je zvezan.

    • ĐĐ Style

     Ne uporabljamo metode s Sv. Urha

     • sprehajalec

      Mislim na metode hude jame.

     • ĐĐ Style

      Metode čistosti rase, nadrase, čiste germanske krvi

     • sprehajalec

      Ne igraj tukaj gumpca, z vsakim stavkom izdaš, kako malo znanja imaš v sebi.

     • ĐĐ Style

      To je tvoje mnenje, zame ti imaš malo znanja v sebi. Ti ne postavljaš standardov in ne določaš zgodovine. Zgodovina je napisana in bi jo taki kot ti radi ponovno napisali, ker obstajajo obdobja, ki vam ne odgovarjajo.

     • sprehajalec

      zadnjič se je tvoj kompanjon Mladi liberalec poskusil z zgodovino NOB, ki je kot praviš napisana, na mednarodnem forumu.

      Žalostno je pogorel. zato ga ni več blizu, ter sedajle revidira to “napisano” zgodovino.

     • ĐĐ Style

      Še lajkov od mene, tvoj IQ je že v rdečih številkah.

     • sprehajalec

      Iz tebe po stari levičarski navadi vre frustracija in zavist….

  • Tom Žnidarčič

   Tit Turenšek, kot predsednik zveze borcev, ki je leta 45 dopolnil 6 let, nam bo kot narodni heroj nekaj predaval?

   • ĐĐ Style

    Bolje to kot pa osvoboditelj iz zaklonišča Cankarjevega doma. Največji uspeh mu je rušenje helikopterja nad Rožno dolino.

    • Tom Žnidarčič

     Hvala, vsaj vlogo Tita si priznala.

     • ĐĐ Style

      Misli, da govorimo o velikem satanu JJ-u

   • Vera

    ” Pravljice komunistične ” .

  • sprehajalec

   Poziv k prestopu v Kult častilcev Rdeče Zvezde? Koliko pa plačaš za prestop?

   • ĐĐ Style

    Zakaj bi plačali??? Vam domobrancem se gre samo za $$$$. Obnašate se kot cerkev.

    • sprehajalec

     Moji so bili NOB. Vendar so zgodaj spoznali vso umazanost prejemkov iz naslova borčevstva.

     • ĐĐ Style

      hahah, tako so bili pošteni, da so zavrnili denar. Ja pa ja

     • sprehajalec

      Tudi takšni so med slovenci. So jim ponujali ukradeno bajto, pa je niso hoteli. Levičarju je seveda to višek abstrakcije.

     • ĐĐ Style

      Lažeš, domobranci ste vedno bili materialisti.

     • sprehajalec

      Če bi bili moji domobranci, se jaz pač ne bi rodil. Niso vsi bili tako pokvarjeni, da so si po koncu vojne napolnili žepe z pokradenim.

     • ĐĐ Style

      Praviš da so tvoji bili v NOB in kdo je od koga kradel.

     • sprehajalec

      Tvoji so naprimer kradli.

      Moji, ki so bili prav tako v NOB, pa so krajo odklonili. Ker jih je globoka krščanska vzgoja učila, da se krasti ne sme.

     • ĐĐ Style

      Standardno izmikanje, moji so pošteni, tvoji kradejo. Nič novega na desni strani. Kaj ko bi ti rekel: Vsi kradejo- od navadnega delavca-šefa-direktorja-župnika-politika. Vsi imamo radi lepe stvari.

     • sprehajalec

      Vsi ne kradejo, saj niso vsi levičarji….

     • ĐĐ Style

      Janša krade pa ni levičar

     • sprehajalec

      Potem pa kar na sodišče z njim. Saj imaš verjetno dokaze?

     • ĐĐ Style

      Če se boji poštarja, kaj naj z njim.

 • ĐĐ Style

  Ker mi nihče noče odgovoriti, še enkrat sprašujem.

  Kaj bi se zgodilo s partizani v primeru Hitlrjeve zmage in zmage domobrancev na slovenskih tleh?

  • slosin

   sicer vsi vemo, da en bedak lahko več vpraša, kot 10 modrijanov odgovori…pa vendar…
   Dejstvo je , da so domobranci nad partizani vedno zmagoval, do maja l 45 se bili partizani vedno tepeni. Če bi pa zmagal Hitler, pa nebi ti tukaj postavljal neumnih vprašanj….

   • ĐĐ Style

    Torej v čem je razlika med partizani in domobranci?

    • Krtača 20

     To je vprašanje na katerega domobranci enostavno ne znajo odgovorit ker ne poznajo zgodovine. A slepo ponavljajo mantre ki jim jih v glavo vbija janša njihov boh.

    • slosin

     domobranci so se borili proti komunizmu(ne za Hitlerja in nacizem) in za slovenijo, partizani pa za komunizem in slovenijo, ki bi bila po ww2 ena od sovjetskih republik…

     • ĐĐ Style

      Torej Nemci so samo nemočno opazovali. Švabe so bili šefi, brez njihovega dovoljenja domobranci niso smeli niti prdniti.

     • slosin

      tvojim so bili pa šefi politkomisarji pod patronatom dveh Josipov s Kominterno na čelu. In dejstvo je, da politkomisarji niso imeli pojma o vojskovanju, vsako partizansko akcijo so pa morali odobriti prav oni. Ni čudno, da je Jožek poslal v slovenijo nekaj srbijancev, ki so imeli nekaj vojaškega znanja…Po vojni je bilo pa isto sranje. Najvidnejša mesta v gospodarstvu so zasedali totalni analfabeti v ekonomiji… Pa saj se spomniš Vaneka iz Partličevega socialističnega kulaka…?

  • sprehajalec

   Džidži, glupa vprašanja, malo si na net poglej in what if.

   Ti jaz povem, če bi se Rdeča Armada predala na vzhodu, bi partizansko gibanje v Sloveniji zginilo čez noč. Ga ne bi bilo več. Komajda bi se govorilo danes o komunističnih oddelkih Rdeče armade pri nas.

   • ĐĐ Style

    KAM BI IZGINILO? Bodi konkreten.

    • sprehajalec

     Domov. Tako kot Bohinjska vstaja. Ko je pripeljal orožniški avto v Nomenj, (po naključju) so se vsi razbežali domov.

     nasploh premalo veš o teh stvareh, malo v gmajno, pa potem zopet domov, je bilo čisto običajna praksa.

     • ĐĐ Style

      Ja domov, verjetno bi v jamah bili drugi ljudje, nič drugega.

     • sprehajalec

      Ne natepavaj, če ne poznaš zadev. prehodi iz vojske v vojsko, pa domov, so bili čisto nekaj običajnega. šele kasneje so jih naredili za nemogoče. Jedro Domobranskih enot so sestavljali partizanski dezerterji.

     • ĐĐ Style

      In po končan vojni bi vsi skupaj veselo živeli, domobranci bi postavili svoje spomenike. Bivše partizane bi mogoče malce okarali in poslali v Dachau. Nekaj časa so Nemci trdili, da so taborišča neke vrste prevzgojni zavodi in zdravilišča.

     • sprehajalec

      kako je lahko nekdo z tako malo znanja član ZZB NOVJ? kaj ta organizacija ne da nič nase?

      Ti pokažem sliko iz Dachaua? Ker Dachavov je bilo veliko vrst. Pod Dachau se je takrat razumelo marsikaj. danes se razume le tisto, kar ustreza stereotipom.

      https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/ad/%C4%8Clani_gorenjskih_dru%C5%BEin_v_tabori%C5%A1%C4%8Du_Burghausen_na_Zgornjem_Bavarskem_ob_osvoboditvi_1945.jpg

     • ĐĐ Style

      No vidim, da ti moram detaljno napisat, Koncetracisko taborišče v Dachau. Upam, da ti slika ponazori kaj sem mislil

      http://www.dewoesteweg.nl/wp-content/uploads/2009/04/holocoast-78.jpg

     • sprehajalec

      Slovenci na tvoji sliki? takole ZZB zlorablja slike holokausta….

      Slika, ki sem ti jo prilepil, je iz podružnice Dachaua, Burghausna. Tam so bile pretežno slovenske družine, državljani Rajha.

     • ĐĐ Style

      Nihče ni omenjal Burghausna, omenil sem, da bi domobranci v primeru zmage poslali partizane v Dachau. S tem sem misli, da bi jih poslali na pot brez vrnitve.

     • sprehajalec

      Rekel sem ti, da je bil Burghausen PODRUŽNICA Dachaua. Če danes rečeš, delam v Mc Donaldsu, pač ne rečeš delam v Mc Donaldsu v BTC. Tako je bilo z Dachauom, v tistega edinega, ki ga priznavate, so šli samo tisti, ki so jih rajhovske oblasti zajele z orožjem v roki. Vsi ostali so šli v podružnice. Interniranec ni nikoli končal v glavnem taborišču, razen če je bil zajet z orožjem v roki in je streljal na oblasti Rajha.

      kam si bil poslan, je bilo odvisno od teže prekrška. So pa tisti, ki so preživeli oba taborišča, glavnega Dachau in Goli otok rekli, da je bilo na Golem huje. Ker komunisti so uvedli medsebojno šikaniranje in ovajanje. tega delavski socialisti niso storili.

     • ĐĐ Style

      Evo še en LIKE od mene, se počutiš kaj bolj pametnega, o fak še vedno ne morem verjeti, da se hvališ z lajki. O FAK

     • sprehajalec

      Ti se nimaš kaj hvaliti, saj nimaš nobenega….

     • ĐĐ Style

      Pravkar ste si priborili še 1 LIKE, zberete 500 lajkov dobite kurac od ovce.

     • sprehajalec

      Lajk je univerzalno sredstvo, ali je to, kar napišeš tudi ljudem všeč. Če ni nobenemu všeč, potem ostaneš brez.

      jaz bi se na tvojem mestu zamislil nad teboj in tvojim pisanjem.

     • MEFISTO

      Kar bi bilo docela pravično!

     • ĐĐ Style

      Vsaj priznal si to ti moram priznati. Torej med partizani in domobranci ni razlike.

   • MEFISTO

    Kako naj ĐĐstyle postavi pametna vprašnja, te vprašam jaz!

  • Krtača 20

   Rode: sin moj! Vem da si priden, lepo si poribal mojo palačo, cel teden po 14ur na dan. Zato ti dobrohotno poklanjam en krajcar da si kupiš kako skorjo kruha. Preden greš prosim poljubi mojo roko in javi janši vratarju da se čez dve uri spet vrneš. Amen

  • MEFISTO

   Morali bi končno delati in v potu svojega frisa zaalužiti za vsakdanji kruhek!

   • ĐĐ Style

    Kdaj si pa ti kaj naredil v življenju, po dveh stavkih te človek prebere. Domobranci ste vezani na cerkev, kot nam je znano, cerkveni možje nič ne postorijo samo iščejo, daj, daj daj.

 • Krtača 20

  5 miljardic gre v Sloveniji za vse pokojnine a klerofašiste moti 18mio evrov borčevskih. Tolk pokvarjen je lahko sam kler, janša in sđs

  • ĐĐ Style

   Inteligenco se da izmeriti, neumnost se nažalost ne da.

   • sprehajalec

    Dokler boš ti mera za neumnost, potem res izgleda ne….

    • ĐĐ Style

     če ti ocenjuješ inteligenco, potem smo res v riti.

     • sprehajalec

      Naj lajki spregovorijo. Koliko si jih pa dosedaj zbral? 309 komentarjev, pa nič lajkov?

      Upam da te vsaj tvoji Borci kaj lajkajo, drugače si po moje že čisto frustriran…

     • ĐĐ Style

      Ha ha kakšne niskotne se gremo, a smo na facebooku. lajk je merilo. Greva se igre lajkov na drugih portalih. Ne morem verjet število lajkov pomeni koliko si ti inteligenten. Ravno ta tvoj komentar je dokazal nasprotje tvoje inteligence. Vsak normalen človek ve, če na desnem trobilu pišem proti domobrancem, da ne morem pričakovati lajkov. Fak še vedno ne morem verjet, da si toliko zabit.

     • sprehajalec

      Lajk dobiš, če kaj pametnega napišeš. Če nič pametnega ne napišeš, potem ga pač ne dobiš. Kot v tvojem primeru.

     • ĐĐ Style

      Ker si po mojem mnenju napisal nekaj pametnega dobiš še 1 LIKE. Kam boš dal vse te lajke

     • sprehajalec

      Iz tebe vre frustracija, ker nikoli nobenega ne dobiš, razen kakšnega od Krtače. Ki pa bi se ga jaz sramoval.

     • ĐĐ Style

      Čestitamo še 1 LIKE, sedaj se lahko samozadovoljuješ na način , da si vse te lajke zabiješ v šupak.

     • sprehajalec

      Ha, ha, ha, lajk podeljen iz frustracije, meni nič ne pomeni. Mora biti iz srca.

     • ĐĐ Style

      Dragi walker, podarjam ti ta LIKE iz srca. Naj bo ta LIKE znak moje ljubezni do tvojega dela in tvoje inteligence. Naj ti ta LIKE prinese srečo in zavist vseh nasprotnikov.

     • sprehajalec

      Ok, hvala. To je že bolje.

     • ĐĐ Style

      Evo še 1 like od mene, od sedaj vsakič ko vidim tvoj kometar, dobiš like, NAJSTNICA

   • Tom Žnidarčič

    To pa je samo tvoja tolažba.

    • ĐĐ Style

     To je resnica, nažalost nimam časa, da bi vam to razlagal.

  • sprehajalec

   Trpaš Borčevski denar v žep od rojstva, zato pa tako skačeš v Luft. Dedna kategorija, Borčevska penzija….

 • Krtača 20

  Domobranski žur v Rovtah. Slavnostni govornik jajo:https://youtu.be/TwnyDdv4CJY

  • sprehajalec

   Če povezuješ jajota z Domobranci, potem te jaz z veliko lahkoto povezujem z znanim Komunistom in borcem za boljši svet, Pol Potom iz kambodže.

 • sprehajalec

  Tudi Hrvatje imajo problem, da je prejemnikov Borčevskih penzij danes na Hrvaškem še vedno več, kot prejemnikov bonitet iz njihove Domovinske vojne. Kljub dejstvu, da so imeli konec leta 1991 200.000 ljudi pod orožjem.

  Če je še pri njih tako, kaj ne bo šele pri nas, ko imajo popolno oblast.

 • plavi-mil

  Levosučni opranoglavčki ni vam pomoči, ob direktni kraji denarji iz vaših žepov, še zagovarjate tatove in morilce, čisto prav je da jokate s premajhnimi penzijami, od svojega dela nikoli niste znali živeti, samo tuje vam je šlo po glavi in denarnici.

 • Krtača 20

  Ravno gledam Petersona ki razlaga da moraš imeti vsaj iq83 če želiš uspešno obračat pleskavice pri mcdonaldu. Pod iq83 tud vojska ne vzame ljudi. A domobrančki znate obračat pleskavice?

 • MEFISTO

  Ne razumem administratorja, da dovoli, da se na tem portalu oglašajol judje, kot so naprimer Krtača 20, ĐĐStyle ali Twety Bid in drugi, ki še naše polpretekle zgodovine ne poznajo.

  • Krtača 20

   A ti znaš obračat pleskavice?

   • MEFISTO

    Bom počakal, kako ga bo v primerjavi s teboj usral šele ĐĐStyle.

  • Tweety Bird

   Jaz ga tudi ne razumem. Voluhar zabiti :)

 • Krtača 20

  A novinarji tega noratv portala znajo obračat pleskavice?

  • ĐĐ Style

   Krtača, kok maš ti lajkov, pravkar mi sprehajalec trdi da je bolj inteligenten ker ima več lajkov na tem portalu.

   • Krtača 20

    Hehe jaz tega ne gledam ker ni merodajno.

    • ĐĐ Style

     Po novem je *to niso moje trditve

     • Krtača 20

      Mogoče pa on zna obračat pleskavice? Če zna, mu dam lajk.

    • sprehajalec

     Ker pač nimaš nobenega. Pišeš stvari, ki nikogar ne zanimajo ali pa so zlagane.

   • sprehajalec

    Vsi normalni diskutanti imajo kakšen lajk. Oziroma je kdaj že kaj napisal, da je bilo komu všeč.

    če v vseh teh mesecih nisi zmožen bil sestaviti enega stavka, da bi bil komu všeč, potem si res izgubljen primer. In je tvoja frustracija upravičena.

    • ĐĐ Style

     Hahaha

   • žogica

    Kdor si pa s temi laiki meri inteligenco, ja pa res v zemljo zabit !

    • sprehajalec

     Hihihi, Žogica, tebe še doma tvoj ne lajka, tukaj pa sploh nihče…

  • slosin

   ne, oni so zavedni Slovenci, s pljeskavicami se ukvarjate jugoslovenarji…

 • Tweety Bird

  Večna slava slovenskim partizanom!

  Smrt fašizmu – svoboda narodu!

 • Tweety Bird

  Programska in ideološka opredelitev Slovenskega domobranstva:

  Naša ljubljena slovenska domovina naj bi bila s pomočjo anglo-ameriške plutokracije izročena boljševizmu. Po izdajalcih in boljševističnih izkoreninjencih izvojevana borba, ki naj bi pahnilo naše pridno, delovno in pobožno ljudstvo v trpljenje, nasilstvo, lakoto, rop, umor brezbožnih in brezsrčnih robotnikih kakor nečastnih pomagačev v korist židovske svetovne tiranije.
  Da se to prepreči, je prišla k nam na povelje Führerja velikonemška vojna sila, ki nas bo ščitila. … S svojo močno borbeno silo je Nemčija edina trdnjava zoper boljševizem in kapitalizem.

  Slovenec, 24. september 1943

  • sprehajalec

   Še partizanska prisega;

   Jaz, partizan osvobodilne ljudske armade slovenskega naroda, kot del slavne Delavske-Kmečke-Rdeče Armade Sovjetske Zveze ter ob boku vseh ostalih za svobodo borečih se narodov borim za osvoboditev in združitev slovenskega naroda, za bratstvo in mir med narodi in med ljudmi, za srečnejšo bodočnost delovnega ljudstva, prisegam pred svojim narodom in svojimi sobojevniki, da bom oddal vse svoje sile in vse svoje sposobnosti osvobodilni stvari slovenskega naroda, pod vodstvom Velikega Stalina.

   • ĐĐ Style

    Pravkar si si prislužil še 1 like.

    • sprehajalec

     Kar tako naprej, spodaj imaš še veliko za polajkati.

     • ĐĐ Style

      Ne bok kr sproti, mater iz tebe bom naredil še genija. Iz IQ-ja 62 sem te že spravil na 63,2

     • sprehajalec

      Moj IQ je zagotovo v rangu tvoje telesne višine v cm. Če nisi ravno pri pikolinotih…

     • ĐĐ Style

      Odkril si me, jst sem Kučan

     • sprehajalec

      vseeno Murgl’c inteligentneje piše od tebe…

     • ĐĐ Style

      Hehe, sam sebe si nategnu.

     • Krtača 20

      Pol ne bo nič z obračanjem pleskavic….škoda.

     • ĐĐ Style

      Mogoče , če bi dva domobranca skupaj privarili, bi lahko kaj nastalo. Samo inteligenca se ne množi in sešteva.

     • Krtača 20

      Ahaha en bi lopatko dal spodaj, ta drug bi pa poudarjam poizkusil obrnit. Poudarjam poizkusil ker ratal mu verjetn nebi.

     • ĐĐ Style

      Verjetno bi žar obračala.

     • Krtača 20

      Pol si pa ti predstavljaj da morta nardit palačinko ahahahahahaha

     • sprehajalec

      Samo glej, da bosta zvezana. Drugače ne bo nič….

 • Tweety Bird
  • žogica

   Črno na belem !

  • slosin

   ….vsaj niso ropal in pobijal slovenskih kmetov, tako kot partizani….

   • Tweety Bird

    Še huje…pobijali so njihove družine.

    • xtc

     Koga so se Slovenci bali huje kot Gestapa in SS a?
     Gošarke komunistične drhali.

 • Tweety Bird

  Revolucija je bila potrebna, da se je spremenil značaj slovenskega naroda iz naroda hlapcev v narod junakov, če se greš pa kontrarevolucijo, se greš pa tako, da se boriš proti okupatorju, ne pa da si del njegovih oboroženih sil. Tako da je teza o državljanski vojni napačna…Kapish desnosučni?

  • slosin

   od tebe smo navajeni svakojakih oslarij, ampak ta pa mislim, da je krona vseh…a pol pravš, da so se šli komunajzarčki v eni sapi revolucijo in kontrarevolucijo ali se proti okupatorju niso borili………a boš kej kandidirala za bob leta 2018…?

 • jovan jovan

  Borčevske pokojnine ne obstajajo. Zgolj borčevski dodatek. Ta pa znaša …….poiščite si sami! Smrt fašizmu-svoboda narodu!

 • Tweety Bird

  Zakaj pa že enkrat poraženci ne priznajo poraz? To bi zelo pripomoglo k spravi?…Poglejte, partizani so zmagali…to je zgodovinsko dejstvo !!!

 • Tweety Bird

  Kljub svoji majhnosti in slabi opremljenosti, vsaj prva leta, je partizanska vojska premagala močno okupatorjevo armado. V vojno so odšli oblečeni kot planinci, z lovskim orožjem in ostanki pušk iz starojugoslovanske vojske. Za svoje gverilske tehnike bojevanja so potrebovali predvsem razstrelivo in minomete, ker pa slednjih niso imeli, so izkoristili svojo iznajdljivost in izdelali prve topove. Znana sta ‘turjaški’ in ‘žužemberški’ top, cev slednjega je skupaj z granato odneslo v Žužemberk, pa čeprav je bil “top” z verigo priklenjen na drevo…hahahahahahahahahahahahahahaha…

  • Krtača 20

   Hahahahahaha

  • sprehajalec

   Seveda jo je premagala, glavno mesto je zasedla po kapitulaciji nemčije in odhodu njihove vojske iz Slovenije. Šele ko je prišla okupatorska Jugoslovanska armada iz juga, so lahko vstopili v Ljubljano.

   • ĐĐ Style

    Tako si me nasmejal, da sem ti moral podeliti zlati LIKE, škoda ker nisi humorist.

   • Tweety Bird

    Spomenka Hribar je lepo opisala neproblematičnost rdeče zvezde v prispevku v Delu, ki jo problematizirajo z vsemi partizanskimi NOB in drugimi simboli, pripadniki današnje desne politične opcije, ki ima skupni politični imenovalec v klerikalizmu kot osnovni radikalni totalitarni katoliški politiki….Banda črna !!!

    • sprehajalec

     Spomenkino tezo o neproblematičnosti Zvezde, bi prav gotovo podprl tudi lik iz letošnjega Plakata za proslavo “Nosil bom rdečo Zvezdo”, Ratko Mladić, đeneral.

     http://www.dnevno.hr/wp-content/uploads/2015/07/u-jeku-rata-ga-morali-snimati-dok-govori-kako-je-velik-covjek-900×600-20110521-20110528182636-619c7bbe943506093ac56f80e1861377.jpg

     • Tweety Bird

      Daj, ne seri… Hitler je rekel…”naredite mi to deželo nemško!”… Janša pa pravi…”naredite mi to deželo janšistično.”

     • sprehajalec

      Nihče ne zagovarja Hitlerja. Pravzaprav ima Državljanska vojna Komunistov proti Antikomunistom v letih 41-45 za prevzem oblasti malo veze z njim. Odnesla je življenja 83.000 Slovencev, ki bi ostali živi. Če bi vsi sedeli doma.

      Pa okoli 500 nemcev, vseh skupaj.

     • Tweety Bird

      Kdo je zaprisegel Hitlerju?

     • sprehajalec

      Misliš na Ljubljansko četo Slovenskega domobranstva organizacijsko v okviru SS? kaj ima to veze s revolucionarnim pobijanjem slovenskih meščanov in intelektualcev?

      Kaj pa prisega Stalinu?

      Jaz, partizan osvobodilne ljudske armade slovenskega naroda, kot del slavne Delavske-Kmečke-Rdeče Armade Sovjetske Zveze ter ob boku vseh ostalih za svobodo borečih se narodov borim za osvoboditev in združitev slovenskega naroda, za bratstvo in mir med narodi in med ljudmi, za srečnejšo bodočnost delovnega ljudstva, prisegam pred svojim narodom in svojimi sobojevniki, da bom oddal vse svoje sile in vse svoje sposobnosti osvobodilni stvari slovenskega naroda, pod vodstvom Velikega Stalina.

     • Tweety Bird

      Glavni cilj današnjega klerikalnega lobija s poizkusi rehabilitacije vaških straž, bele garde in domobranstva kot patriotskih vojaških formacij, je popolna potvara slovenske zgodovine med 2. svetovno vojno in po njej. Kolaborantske okupatorske paravojaške enote skušajo pa celo prikazati kot nedolžne in v nemalo primerih celo kot “pravo” slovensko vojsko… Ne me jeb***

     • xtc

      Vaške straže je treba rehabilitirati-so bile odgovor na komunistična barbarstva ropanje,posiljevanje,krsaja,pobijanje požiganje in uničevanje.

     • sprehajalec

      Obstoječa slovenska zgodovina je tako potvorjena, da je nihče ne more potvoriti volj, kot je.

     • sprehajalec

      Slovenski meščani, pa kulaki, pa člani ljudske stranke? Oni so prisegli? ker če niso, zakaj so jih pa pobili?

     • xtc

      Ni bilo potrebno ,so starejši imeli življenje v Adolf landu v lepšem spomino kot v Titovi Yugi.

 • Tweety Bird

  Glede na začetno opremljenost partizanov bi lahko rekli, da so nam partizani zmago izborili, ker so imeli na svoji strani prednost domačega terena in pravo slovensko srce…na levi strani :)

 • Tweety Bird

  Danes se med desničarji vrstijo eden za drugim razni poizkusi rehabilitacije medvojne kolaboracije, ki jo je med redkimi v Evropi podprla tudi tedanja Ljubljanska nadškofija oziroma škof Rožman. Pomembno dejstvo je, da brez kakšnih konkretnih navodil Svetega sedeža, ki je celo več, ocenil sodelovanje s komunizmom v borbi proti nacizmu in fašizmu kot sprejemljivo.

  • sprehajalec

   Začetek oborožene gverile Komunistične Partije z ustanovitvijo protiimperialistične Fronte leta 1941, ter začetek državljanske vojne komunistov proti Antikomunistom, je zahteval življenje 83.000 Slovencev.

   ki bi ostali drugače živi, če bi vsi lepo sedeli doma. II. Vojna pa ne bi bila krajša niti za sekundo.

  • xtc

   Glej tepko Rožman in Stepinac sta uradno rehabilitirana od vaših lažnivih obtožb in blodenj.

 • Tweety Bird

  Politični klerikalizem se je spridil v obliki kolaboracije z okupatorjem proti svojemu narodu… ta pa je utemeljil na borbi proti komunizmu kot največjemu zlu, ki ogroža njegovo oblast, narod, Boga in domovino. Tako tudi danes SDS z Janšom na čelu razmišlja !!!

  • Den456

   Se ti ptičji možgani zavedaš, da so stalinovi komunisti (se pravi tudi tvoji) bili prvi zavezniki Hitlerja. To je za tistih par gramov, ki jih imaš v tvoji ptičji glavici verjetno pretežko razumeti. Ti tvoji rdečkarji so tudi sistematično pobijali tigrovce, da so sebe lahko proglasili za prve antifašiste. Gnoj so bili oni in gnoj ste vi njihovi potomci.

 • Tweety Bird

  Danes potekajo določeni politični procesi desnice, ki bi ponovno želeli obladovati celotno družbo in državo pod skupnim imenovalcem političnega klerikalizma kot nove oblike pretečega totalitarizma. Ni odveč poudariti, da je današnje demoniziranje in pripisovanje vsega negativnega komunizmu in komunistom podobno ravnanju klero-desnice leta 1941 !!!

  • šmentanamuha

   Ni ga bolj totalitarnega režima kot je komunizem.

 • šmentanamuha

  Če je staranje prebivalstva res problem, potem je še toliko bolj nenavadno, da je prav ta državni zbor izglasoval, da upokojenci ne smejo imeti svojega s.p.ja, sicer jim odtegnejo pokojnino. Na ta način bi si marsikdo precej izboljšal svoj finančni položaj, korist pa bi imela tudi država od pobranega davka in manj socialnih transferjev. Mislim, da so se edini za to zavzemali v Nsi. Tudi SDS je bil proti, ali se morda motim?

  • Tweety Bird

   Stari prebivalci so pretežno malikovalci Velikega Vodje… Seveda, ne vsi :)

   • šmentanamuha

    Motiš se, v Dražgošaš so bili sami dinozavri in 27.4. boste spet v deliriju, tko da se malo umiri.

   • xtc

    Titeka?
    Ja norčki ga še malikujejo-pedofila.

 • Get Smart

  Leta 2008 (po 4 letih Janeza Janše 2004—2008) je Slovenija ZNIŽALA SVOJ DOLG,
  Slovenija/torej pošteni prebivalci Slovenije,
  ki plačujemo pufe MURGL KOMI JUGE, smo bili tako dolžni le še 8 MILIJARD €,
  kar je znašalo 21 % BDP-ja.
  Po 4 letih POŠTENEGA dela Slovenske demokratske stranke Janeza Janše (2004—2008)
  za pravno, pravično in SVOBODNO Slovenijo, je dolg znašal le še 21 % BDP-ja, kot rečeno,
  pa nižji davki,
  pa manj davkov,
  pa brez nepotrebnih liberalnih nalepk, pa za 100 % nižje tarife,
  pa brezplačni vrtci, malice, kosila,
  pa za 100 % nižja brezposelnost,
  pa realna rast plač,
  pa ralna rast pokojnin itd.,
  itd.,
  Od 2008 pa do danes

  ((—BORAT POHAR = SD = KPJ = je nabio DOLG na 55 % BDP-ja
  —POZITIVNO SRBSKA ZNOJILJA je nabila DOLG na 72 % BDP-ja
  —SRBOJUGOKOMI MURGL CENTER FORUMA 21 pa je nabio DOLG na preko 82 % BDP-ja))

  so MURGL JUGOKOMUNISTIČNI LOPOVI oropali Slovenijo za preko 30 MILIJARD €
  in še ropajo –
  dnevno, vsak dan bol,
  DOLG je, kot rečeno, že preko +++ 82 % BDP-ja (POZITIVNA MURGLSRBO JUGOKOMUNAJZIJA nje).

 • Get Smart

  Vsi tako imenovani PAJDAŠKI KAPITALISTI, o katerih drkajo MURGL JUGOKOMUNISTIČNE
  mekanecurice, so
  člani FORUMA 21 = združenje, ki združuje ves od JUGOKOMUNISTIČNE sodrge v Sloveniji
  naropan kapital.
  Ustanovitelj in predsednik FORUMA 21 je tovariš MILAN KUćAN,
  ki je tudi
  PREDSEDNIK predsedstva CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE
  v Sloveniji.
  Soustanovitelji so še ostali MURGLSRBO JUGOKOMUNISTIČNI tovariši tipa Zoranće Janković,
  najbolš ritard đupljan na svet nje in kar je še MURGL JUGOKOMI sodrge, kot si ti stekli
  psi sami pravijo.

  Kar niso prepisali na svoje FEJK nabiralnike v FORUMU 21,
  pa so prenesli na FEJK nabiralnike KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v RVACKOJ
  (Mercator, Droga, Kolinska …)
  ali pa na PUTINOVE sovjetske nabiralnike (Industrija Jekla, Perutnina Ptuj …),
  pa na svoje oazne nabiralnike na BERMUDIH, Ciprih … i tako dalje do tokija nje,
  ostalo pa so uničili.

  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica
  vas bo osvobodila.«

 • Get Smart

  Kaj stoji nasproti “kulturi življenja”?

  KULTURA SMRTI = KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
  MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo pedrstvo pedofilstvo
  detomorilstvo uničevanje UMOR ropanje LAŽ blatenje ljudi NORČEVANJE
  sviranje kurtzu, prodajanje magle
  skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …

  feminizem kretinizem drkalizem pasjejebizem vegizem socializem itd. = KOMUNIZEM
  tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM
  globalno pa kaviržido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI itd. SERBUSIZEM,
  je
  AGITROPAGANDA KOMINTERNE = pranje možgančkov, laž, zavajanje …

  SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …

  vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
  delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
  osvobodila.«

 • Get Smart

  Pomni: POLITIKA je SKRB, je delo za POLIS = POLITEJO = DRŽAVO.
  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  dela ZA SLOVENIJO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  poštenost,
  pravičnost,
  resnicoljubnost,
  prijateljstvo do ljudi,
  domoljubnost,
  rodoljubnost,
  svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih
  SLOVENCI podarili svetu..
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

 • Tweety Bird

  Kaj je Get Smart administrator. Ko vsi desnosučni ostanete brez argumentov na moje poste…začne smetiti Get Smart oz. admin :)

  • šmentanamuha

   Vidiš, tako je ko mi gledamo tvoje litanije.

   • Tweety Bird

    Moje “litanije” so zgolj in samo resnica :)

    • šmentanamuha

     Tako meni tudi Get Smart. Res pa je, da so obojne litanije predolge in jih prevečkrat ponavljata.

     • MEFISTO

      Toda, Get Smart vendarle ni tako dolgočasen kot Twty Bird in ostali nicki duhovnega maloposetnika!

     • šmentanamuha

      Ponavljanje enih in tistih neskončnih zapisov ,je brez haska. Jaz jih niti ne preberem več. Potem pa še raztegne vse skupaj, da se komentarji podaljšajo na en kilometer, lepo te prosim. Kot da vsakič napravi samo kopiraj/prilepi. Saj ne rečem, da včasih kakšno stvar, ki se nam zdi pomembna, ponovimo, ampak vsaj potrudiš se z nekim komentarjem, da je možno replicirati. Ne vem, no….

  • sprehajalec

   Gre za znano komunistično taktiko izčrpavanja, tako znano iz Golega otoka, Ljubljanke v moskvi, pa Hotela hilton v Hanoju.

   Ko nekdo neko neumnost šopa v neskončnost, da potem vsi pobegnejo. On pa misli, da je zmagal.

 • DJURO SUMAR

  Glede na to, da nas je NOB osvobodila okupatorjev in narodnih izdajalcev domobrancev, nam omogočila ustanovitev neodvisne Samoupravne socialistične Jugoslavije in kasneje samostojno Slovenijo, so borčevske pokojnine prenizke. Upam, da bo nova vlada to napako odpravila.

  • šmentanamuha

   Ti pa si za hece. Borci so že zdavnaj mrtvi, borčevske pokojnine pa zdaj cuzajo otroci in vnuki. Če bi rekel, da bi vsi upokojenci morali dobiti višje pokojnine, bi se mi zdel še normalen, tako pa si je ti definitivno ne zaslužiš, višje pokojnine namreč.

   • DJURO SUMAR

    Saj je tudi nimam, kajti moj oče je bil mobiliziran v nemško vojsko. Ampak potomci partizanov pa si to zaslužijo.

    • joza joza13

     A ti sploh več, kdo je tvoj oče?
     Veš, ali misliš, da veš?

     • DJURO SUMAR

      preneumno.

  • xtc

   NOB nas je “osvobodila” prihodnosti,podjetnosti intiligence in uglednih Slovencev.
   Upam ,da bo čim preje prišla vlada ,ki bo z zakonom ukinila borčevske penzije(gre za nezaslužene prejemke) in privilegije,časščenje revolucionarne rdeče z komunističnimi parolami in simboli podprto NOB pa prepovedala z ustavo z vso rdečo ropotijo vred.

   • DJURO SUMAR

    Saj veš, da je zelo malo Slovencev, ki mislijo tako kot ti, saj bi tvoji vsaj kdaj pa kdaj lahko sestavili vlado, če bi vas bilo kaj več.

    • xtc

     Vedno več jih bo ko nebo plač penzij in sociale in firm.

     • DJURO SUMAR

      Ti pa res vse verjameš svojim pastirjem. Če še nisi opazil, nam gre vsak dan boljše.

    • sprehajalec

     nas je zelo veliko Đurice. In to celo brez medijskega agitpropa, ki je backup ZZB.

  • sprehajalec

   kako je NOB osvobodila, če se je pa morala čez 45 let generacija Slovencev boriti, da jih je izgnala nazaj tja, odkoder so prišli 09.05.45, Đurice? kako moreš govoriti o osvoboditeljih?

   Tole so tvoji osvoboditelji;

   http://www.bhrt.ba/wp-content/uploads/2017/11/ratko-mladi%C4%87-petokraka-400×260.jpg

  • Soave

   Ti pa človeka vedno znova razočaraš!!

   • DJURO SUMAR

    Takšno je pač življenje. Saj vendar veš, da sem levičar, da ne maram kapitalizma in klera, predvsem pa ne maram izdajalcev, ki bi radi postali zmagovalci.

    • Soave

     Žalostno . Da smo narod izdajalcev, ali ne ?
     Namesto da bi jim sodili, so jih na skrivaj likvidirali.
     Veš, ne fre se tu za zmagovalce, ampak za ljudi, ki bi to sranje od države potegnili naprej. Vrnili zaupanje volivcev, ki jih ni na volišča.
     Če bi tvoja stran bila tako uspešna, bi bil izid čisto jasen.

     • DJURO SUMAR

      Nismo narod izdajalcev, izdala nas je le manjšina pod okriljem RKC. V demokraciji izid nikdar ni jasen in znan vnaprej. Težko pa zmagajo tisti, ki govorijo, da so volivci neumni, nerazgledani itd. Volivci imajo vedno prav, tudi takrat, ko ne gredo na volišče.

     • Soave

      Manjšina, Jurij ?? No, grdo !
      In slabo. Matematika. . . . .sedi, cvek .
      Ja, v Demokraciji. Meniš da imamo demokracijo ?

     • DJURO SUMAR

      Seveda manjšina, saj niso bili takrat vsi verniki izdajalci. To vem iz prve roke, saj mi je to razložila moja mama, ki je bila verna in je hodila v cerkev do svoje smrti. Njena mlajša sestra je bila celo partizanska kurirka, pa je bila njihova družina z 10 otroki zelo verna. Seveda imamo demokracijo in kapitalizem. Imamo več kot 10 političnih strank in kapitaliste. Saj se spominjaš, da smo imeli v socializmu le eno stranko, lastnino pa samo državno.

     • Soave

      O zadnjem stavku ne bi razpravljala. Tudi o današnjih kapitalistih ne .
      Izdajalci so bili na obeh straneh. Tebi je razložila mama, jaz pa sem po vojni vedela in izvedala marsikaj od svoje ožje družine. Tudi moja mama je bila partizanka. Saj to , da so ljudje odhajali v partizane , nima prav nobene veze z vero.
      Šli so v hosto zaradi okupatorja.
      Kaj pa se je potem dogajalo, pa tudi kar nekaj vemo, ali ne ?

     • DJURO SUMAR

      Tisti, ki so se borili za osvoboditev, pač niso bili izdajalci, temveč le tisti, ki so prisegli zvestobo okupatorju. Kaj se je potem dogajalo seveda vsi vemo. Po celi Evropi so obračunali z izdajalci, vplivna območja pa so si razdelili veliki.

     • Soave

      Ja. . ja, seveda so . Javno so obračunali.
      Po tihem so obračunavali samo komunisti. Saj menda ni potrebno naštevati kje, kdo in koga.
      No, daj ni kaj. Jaz bom trdila svoje, ti pa svoje.
      Lep dan ob poslušanju tegale dekletca, ki letos zaključuje svojo kariero
      https://www.youtube.com/watch?v=aQhKqlOccHE

     • DJURO SUMAR

      THE GREEN GREEN GRASS OF HOME je bil eden od naših najljubših komadov, katerega smo igrali v mladosti tam leta 1967-68. Bila so to najlepša leta socializma.
      Veš kaj, po tihem pa še danes obračunavajo po vsem svetu, le da bolj malo tega pride v javnost.
      Sedaj pa grem k VESELJAKU na čaj. Srečno.

 • Get Smart

  NOB (je kasnejša izmišljotina za MURGL JUGOKOMUNISTIČKO ZLOČINSKO BANDO
  pedera pedofila in klavca otrok JOSEPHA BROZA TITA)
  seveda ni kogarkoli osvobodila, ampak je POKLALA 200.000 SLOVENSKIH OTROK
  in na njihovo mesto in v njihove hiše naselila stekle pse in siceršnje mekanecurice, nastavljaćice dupeta gazdi ĐUROTE SUMARĆIJE nje.

  Kdor brani SVOJ DOM = DOMOBRANEC, ta že po defoltu ne more kogarkoli izdati.

  So pa ĐUROTI SUMARIći in ostale SRBO RVACKE tićice,
  ki smo jim SLOVENCI dali KRUHA in STREHE nad glavo,
  nas SLOVENCE IZDALI in nam zapičili NOŽ u LEĐA, kar lahko vseskozi opazujete.

  Pamet v glavo, ljudje.

 • Krtača 20

  A pol so domobranci spet izgubl. Ti šment. Kokrkol se trudjo desni pesnit novo zgodovino, nekak ne gre čez. Zmanjka znanja kaj dat v učbenik pod zgodovinske domobranske bitke….

  • sprehajalec

   Sedanja obstoječa NOB zgodovina je pravzaprav potvorjena do te mere, da je nihče ne bi uspel več tako potvoriti.

   Lahko jo samo izboljša, v smeri realnosti. Ne gre torej za nikakršno potvarjanje, temveč se trudimo, da se naši otroci ne bodo učili potvorjene zgodovine. tako kot so se morale pretekle generacije po šolah. Za otroke gre, je naše geslo.

 • Get Smart

  Zgodovina je ena sama in pravi,

  da ste MURGL JUGOKOMUNISTIČNI IZTREBKI (( po vojni )) POKLALI 200.000 slovenskih otrok, seveda neoboroženih, golih, bosih, z žico zvezanih,
  sicer pa ste JUGOKOMUNISTIČNI avstralopiteki,
  torej SRBO RVACKO CRNO GORSKI itd. skratka JUGOKOMUNISTIČNI divjaki vsako bitko s SLOVENSKIMI BRANILCI DOMOV izgubili,
  in v glavnem seveda uprizarjali “bežaniju”.

  Lahko pa MURGLSKI JUGOKOMUNISTIČNI IZTREBEK navedeš slavne bitke,
  poleg edine znane Dražgoške nje, naći BEŽANIJE nje,
  kjer ste kogarkoli premagali.

  Ljudje, ne nasedajte MURGL JUGOKOMUNISTIČNIM drekačem, nastavljaćem dupeta gazdi.

 • piko8

  Slovenci so končno ugotovili, da jim višje pokojnine odžirajo borci in vse leve vlade!
  Najhujši parazit je pa Desus in njihov predsednik pokvarjen rusofil erjavčev kahl!
  Ta pokvarjenec se je zlizav z rdečimi levaki in upokojencem od 2009 znižav pokojnine za 15%!!
  Sedaj je v predvolivno kampanjo vklučiv še nezaposlivega Lada Leskovarja, ki se že vse življenje šlepa v kulturi in vsako leto zapoje ene dvo šansona na kakšni partijski zakuski!
  Zato Slovenci in Slovenke vsi na volitve in volit desno!

 • stajerc5

  Pa kaj se oni brica po Maribori sprehaja, namesto da bi unega brkota zgoraj na sliki obril, pa kaj si ta brica misli, to jaz nemrem verjeti!

 • DJURO SUMAR

  Da ugotoviš, kdo je zmagovalec in kdo izdajalec, pa res ni potrebno biti akademik.

 • jovan jovan

  Smrt fašizmu-svoboda narodu!

  • Meho

   Smrt levemu fašizmu-svoboda narodu!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!