Smešno. Video državljana, ki pomaga Cerarjeve misli o ograjah narediti bolj razumljive.

Foto: iStock

Da so Cerarjeve izjave vse bolj ali manj v stilu, kako premišljuje, je verjetno jasno že vsem. Da pa verjetno niti Cerarju ni jasno, kaj je dejansko povedal, pa je ugotovil državljan, ki očitno pozorno spremlja njegove novinarske konference.

Na spletu se je tako pojavil posnetek Cerarjevih največjih misli, ki bi jih morali slišati vsi državljani. Poglejte videoprispevek, kaj nam ima pravzaprav povedati predsednik vlade.

Hojs in Štraj o ograjah
Mnenja o postavitvi ograje so deljena, pritisk migrantov na slovenske meje pa je vedno večji. Zato smo o Cerarjevi neodločnosti in zbeganosti, o tem, kaj bi morala narediti Slovenija in kako gledata na Cerarjevo (ne)vladanje, povprašali Aleša Hojsa, nekdanjega ministra za obrambo, in Darka Štrajna, političnega analitika.

“Na najbolj kritičnih točkah zelene meje bi bilo potrebno postaviti ograjo,” je bil jasen Aleš Hojs in dodal: “To ograjo bi bilo potrebno postaviti že zdavnaj, prav tako pa se o njej opredeliti in zagovarjati stališče o postavitvi.” Darko Štrajn je medtem odprl vprašanje, zakaj popisovanje migrantov ne poteka samo na eni meji oziroma v eni državi, glede na to da je za večino končna ciljna država Nemčija. Po mnenju Štrajna bi bil skupen pristop držav, kamor migranti prvič stopijo na tla stare celine, še toliko bolj pomemben.

Hojs: Večina imen migrantov je izmišljenih
“Zdi se mi zanimivo, koliko sprenevedanja je prisotnega pri ključnih igralcih zunanje politike. Če se spomnimo izjav Cerarja in Erjavca mesec dni nazaj, sta govorila, da tudi tehnične ovire ne pridejo v poštev. Ograje pa sploh nista hotela omenjati. Sedaj, ko je problem že tako daleč, pa se je mnenje spremenilo,” je povedal Hojs, ki je prepričan, da vsa dejstva kažejo, da je imel madžarski predsednik vlade Orban prav.

“Sedaj govorijo o tem, da tudi ograja pride v poštev. Kaj pa pomeni ta tudi,” se sprašuje Hojs, in nadaljuje: “Večina imen, ki jih migranti povejo na meji, je izmišljenih, dokumentov pa nimajo. Gre za politične oziroma ekonomske migrante.” 

Štrajn: Postavljanje represivnih sredstev na mejo je nedopustno
Po mnenju Darka Štrajna bi se morala Evropa bistveno bolj upreti migracijskim tokov, medtem ko je postavljanje kakršnihkoli represivnih sredstev na mejo označil za nedopustno dejanje. Spreminjanje retorike predsednika vlade Cerarja in njegovega mnenja o postavitvi ograje pa je dr. Štrajn označil za “tragedijo absurda”. Opozoril je, da si ograje znotraj schengna ne želi nihče in s tem izrazil zaskrbljenost ob morebitni postavitvi ograje s strani Avstrijcev. “Slovenija sama ne more ohranjati schengna,” je poudaril Štrajn in dodal: “Evropa bi morala imeti sistematično politiko soočanja z begunsko krizo.”

J. F.

 • Duhec1

  Vir zla ni Cerar…. vir zla so tisti, ki so ga izbrali, prepričali, da se je odločil za politiko.

  • epson mlacni

   Jap, problem Slovenije so zmešani volilci. Cerar je prišel za Absolutno, ona za Jankovićem, Janković je bil “nov obraz” za Golubićem, itd. in za Cerarjem bodo nastavili novega, tokrat zares (15tič) “etičnega”. Problem so nori volilci, v bučah katerih so mediji uspeli demonizirati vse, kar ne prihaja iz samega legla zla.
   Izvirni greh so torej viri strupljanja (mediji), rezultat medijev so nori volilci, posledica pa je uničena država in z njo družba, ki biva v njej.

 • rubec

  Štrajn, janše pa topot nič ne omeniš. Si bolan al kaj?

 • Tomaž Majer

  “Nova24TV se opravičuje Radiu Študent in Združeni levici, ker smo
  včeraj povzeli napačen podatek na Twitterju, koliko podpisov so zbrali
  za referendumsko kampanjo o obrambnem zakonu.”

  • Tomaž Majer

   Nadškof Zore o novem medijskem projektu NOVA24TV: “Upam, da vam bo
   dejansko uspelo biti medij, ki bo prinašal svet, politiko, gospodarstvo
   in družbena vprašanja takšna, kot so. Ne pa »sfrizirana« za neke
   potrebe.”

   • xtc

    Saj je saj ne prinaša rdečih laži že to je velik +++++++++++++++

 • Jana Novak

  avtist, mimika obraza se ne spreminja, govori na pamet, kot so ga naučili.
  Varnost države in državljanov je odvisna od IDIOTA!!!

 • pajot

  bla,bla,bla,bla…..Ubogi fant.

 • Bilderberg

  Saj to se spomnim iz (naravoslovne) fakultete. Ko je bilo treba delat izpit iz družboslovnega predmeta, so me opozorili družboslovci, da je treba samo čim več napisat. Več napišeš, boljša ocena bo. Malo mi je bil smešno ampak sem upošteval priporočilo. Vse take izpite sem dobil 10/10. Pisal sem pa take neumnosti da sem se samemu sebi smejal. Nekoč smo dobili za izpit temo z naslovom “Tehnokracija”. Seveda mi je bilo jasno da družboslovci ne marajo tehnokratov. Štiri liste velike pole sem uporabil da sem pljuval po tehnokraciji (moje mnenje o njej je bilo seveda diametralno nasprotno napisanemu ampak če nisi naredil izpita si bil v težavah). 10/10. Profesor je bil tako navdušen da me je vprašal kako to da nisem šel študirat družboslovje.

 • jankoslav

  “Slovenija sama ne more ohranjati schengna,” To je sicer res (saj ne moremo ščititi Grčije), toda ustavna dolžnost vlade je, da ščiti prebivalce Slovenije (red in mir) na teritoriju Republike Slovenije.

  To stvar, hočem ali nočem, to je MORAM.

  • Orglice

   in kaj si sam storil ………razen tvojega blebetanja pred compom…….

 • xtc

  Cerar je navadno zmene in nič drugega.Samo škodo dela kot večinoma vsi levaki.

  • GeneralLeon

   No dejstvo je, da noben levak ne zna nič delati, znajo pa dobro lagati, nakladati, filozofirati,… Ker Cerar kot pravni strokovnjak, še nikoli ni nič delal in tudi sedaj nič ne dela, reforme ni bilo niti ene, se tako res dela največja škoda gospodarstvu in posledično prebivalstvu!

 • GeneralLeon

  Ob teh diplomatskih filozofijah našega vrlega predavatelja prave osnovnošolskim otrokom, se vedno sprašujem o njegovem psihičnem stanju, kajti bolj kot filozofira bolj se mu usta krivijo na desno. Mogoče zato zgleda kot cmera!

 • Orglice

  HOJS je res za hece….nazadnje je na novinarski konferenci prisotne pozdravil:”Spoštovane novinarke in novinarji”……v prostoru pa so se nahajali štirje osebki od tega so trije zehali in si mislili kaj jim je tega ,četrta pa se je nekje zadaj ubadala s svojim telefonom……nato je HOJS zbraneim dejal:” mi nismo SDS”…..

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!