Sodišče dalo zaušnico tatovom otrok: “Primer koroških dečkov je v interesu javnosti”

Anja Kopač Mrak, ministrica za delo, družino,socialne zadeve in enake možnosti. (Foto: STA)

Sodišče je s še eno klofuto odpravilo kršilce človekovih pravic vnukov in starih staršev: “Primer koroških dečkov je v interesu javnosti, mediji smejo in morajo poročati vseobsežno,” je odločilo v primeru tožbe odvetnice Simone Marko.

Okrajno sodišče v Ljubljani je zavrnilo poskus odvetnice CSD Velenje in Slovenj Gradec Simone Marko, da bi dosegla prepoved omenjanja koroških dečkov v medijih. Odgovorni za nezakonit odvzem koroških dečkov so želeli medijem prepovedati uporabo poimenovanj “koroški dečki”, “velenjski dečki” ter “dečka, ki sta bila marca lani odvzeta babici in odpeljana v rejniško družino”. S tem sta po menju odvetnice Simone Marko stigmatizirana, saj se ju povezuje z očetom.

Nezaslišano sprenevedanje Simone Marko v medijih
Izjava odvetnice CSD Velenje Simone Marko za RTV SLO: “Nedvomno je, da če se poroča o dečkih, o tem da bi izvajala ali da bi lahko izvajala stike z očetom, ki je storil kaznivo dejanje zoper življenje, zoper njuno mamo, sem prepričana, da se pojavi, na žalost, veliko staršev, ki bi svojim otrokom prepovedali ali celo onemogočili stik, druženje, kontakt s tema dečkoma.”

Odvetnico CSD Velenje Simono Marko naenkrat skrbi medijsko povezovanje koroških dečkov z očetom, ki je ubil njuno mamo, medtem ko ju CSD Velenje sili v fizične stike z očetom. Poročanje medijev o tem, da bi ali da bi lahko izvajala stike z očetom, ki je obsojen za kaznivo dejanje umora, bi po njeno lahko koroška dečka prikrajšalo za družbo vrstnikov. Kot odvetnica CSD Velenje Simona Marko zagotovo ve, da CSD Velenje vseskozi spodbuja za otroka neprimerne stike z očetovimi sorodniki, ki jih dečka po navedbah babice doslej sploh nista poznala, po drugi strani pa z birokratskimi in pravnimi ovira preprečujejo stike vnučkov z babico in dedkom, ki sta njuna edina in prava družina, vse sodbe instance pa so ugotovile obstoj družinskega življenja med njimi.

“Zastopniki” velenjskih dečkov iz CSD Velenje so nestrokovni in delujejo proti interesom otrok
Da gre pri tem za prvovrstno sprenevedanje, priča tudi izjava skrbnice koroških dečkov Alenke Gabrovec, ki je javno priznala, da CSD Velenje vseskozi omogoča stike koroških dečkov z njunim očetom v zaporu, čeprav je to v popolnem nasprotju s strokovnimi spoznanji in je po moje celo hišniku in čistilki na Fakulteti za socialno delo jasno, da v tako zgodaj po umoru njune mame stiki dečkov z očetom le še poglabljajo njuno travmo. V tej fazi bi bilo povsem dovolj, da bi dečkoma povedali, da ju pozdravlja njun ati, ki je v zaporu, ker jima je vzel mamico.

Poskusom utišanja zagovornikov koroških dečkov ni videti konca
Sodišče je ugotovilo, da je zahteva po cenzuri neutemeljena in je poročanje o koroških dečkih za javnost pomembna tema, o kateri so smeli, smejo in morajo poročati. Med slednje sodi tudi moje pisanje o koroških dečkih, posebej še zato, ker sem tudi strokovni zastopnik babice v njenem prizadevanju za končanje travme koroških dečkov in vrnitev vnučkov v ljubeč objem babice in dedka. Sodba Okrajnega sodišča v Ljubljani je posredno tudi odgovor Cerarjevi koaliciji in ministričini sekretarki Martini Vuk, ki so krajanom Pameč, odvetniku, Gibanju za otroke in družine ter meni kot vodji Odbora za varstvo pravic vnukov in starih staršev vseskozi prepovedovali opozarjati na nezakonito ugrabitev koroških dečkov, češ da se o primerih, o katerih še tečejo sodni postopki, sploh ne sme govoriti.

Simona Marko: “Namen prepovedi poročanja o koroških dečkih ni v tem, da se naj ne obvešča javnosti o neki zgodbi, ki bi lahko bila javno interesantna.« Po ovadbi za kaznivo dejanje razžalitve, ki sem jo od Simone Marko prejel pisec teh vrstic, še prej pa psihoanalitik Roman Vodeb, so »zagovorniki« koroških dečkov ovadili tudi oba odvetnika babice, neuradno zaradi »odtekanja podatkov v javnost”.

Vedno bolj je jasno, da Simona Marko CSD Velenje ne zastopa z močjo argumentov, ampak čedalje bolj z argumentom moči in prisile zoper resnične zagovornike koroških dečkov. Oblast in moč, ki so jo kršilci človekovih pravic koroškim dečkom dobili od ljudi, bo to isto ljudstvo kmalu zahtevalo nazaj in jo podelilo tistim, ki ne bodo zlorabljali svoje moči in vpliva za boj proti nemočnim otrokom in starim staršem.

Franci Donko

 • Peter

  Če pa še na tega čmrla rubec ne trzne, pol je pa res neki narobe z njim, no…

  • RATATA

   Tudi men se guba čelo zaradi rubeca.

  • indijanka

   Se mi zdi, da ni nič narobe. Le uživa. Vrnil se bo. Tudi sama ga zelo pogrešam.

 • Vera

  Zadeva je resna , ker dečka spadata k babici, ne pa k tujcem ! Prav je, da se o tem piše v vseh medijih, naj narod ve kako delajo CSD-ji in ministrica Mrakova . Otroke kradejo .

 • Rožle

  Vrhovno sodišče: Odvzem velenjskih dečkov iz vrtca nezakonit …
  In da ne bo še 10 let trajalo, vračanje dečkov (ups potem že odraslih dečkov oz fantov) starim staršem…
  Škoda bo pa nažalost nepopravljiva …, ki jo Zelda Mrak ne bo mogla nikoli odplačati

 • domovina mili dom

  Sodišče je razsodilo, da je odvzem dečkov nezakonit. In to je vse?
  To je enako kot bi obsodili, da je umor človeka nezakonit, morilec pa nekaznovan.
  Torej zakaj ni razsodilo, da se kaznujejo osebe, ki so to naredile in ukazale, z zaporom, enako kot naklepna ugrabitev.
  Se kdo spomni koliko je bil obsojen Munc, ki je pomagal reševati otroka pred pedofilom.
  Že takrat bi lahko zaznali, da so na oblasti pedofilski- LGTB levičarji.

  • Goran Fatovic

   Sej to je problem v SLO.Zdej si ga bojo vsi drkal od sreče, spremenjeno pa ni nič.Janez bo poslal 2 twitta in ……..

   • Vera

    Tudi twitanje je bolje kot nič .

    • Goran Fatovic

     Ja je bolje, za politike, ki imajo veliko pravnikov v svojih vrstah, pa ne storijo nič konkretnega , samo gobcajo in štejejo dinarčke……..

     • domovina mili dom

      No povej kaj bi trenutno desnica v parlamentu lahko kaj storila, povej, daj idejo.

     • Goran Fatovic

      Saj to je point.Jaz bom preplačanim politikom dajal nasvete in se tepel s policaji na ulici.Oni bojo pa TW. Pa ti povem: SDS bi morala obstruirat vse razprave v parlamentu, dokler ne odstopijo Fišer in Glavonja…….Obvestit Trumpa , da ima komunistično ambasado v LJ, organizirat in zagotovit brezplačno pravno pomoč žvižgačem in vzpodbujat ljudi ,da postanejo žvižgači. Jokanje na TW kako je sodstvo napačno in krivično, in hkrati podpirat Junckerja- največje govno za Merklovo je preveč tudi za slovenskega kmeta brez zemlje.

     • domovina mili dom

      Glej z obstrukcijo se nič ne naredi. Dvorana se sprazni in levi fašisti naprej glasujejo po svoje.
      To ti prepričuj volivce, ki so volili komuniste in se pretepali na ulicah, ne mene. Oni so razgrajali po ulicah in se tepli za tamalga žveplenca.

     • Goran Fatovic

      Potrebno je komi fašistom pokazat kako delavska pest poje.

   • domovina mili dom

    Največji problem je, da LGTB levičarji delajo velikanske cirkuse po javnih medijih, če twitte napiše desničar. Ko pa njihovi, posebno če so balkanskega izvora, twittnejo res totalno pizdarijo, pa “nikome ništa”. E, tu je problem obračanja javnega mnenja.
    Ko je desničar, drkajo do onemoglosti, ko je levičar, pa so tiho ko pič**.

 • Goran Fatovic

  Martini in pritlikavi komunistki se jebe za otroka, tudi če umreta.Obe prasici bi moral poslat v Iran.

  • Fogglof Tunnek

   Tebe pa med ISIS… In Goran nema više glavice…hahahahahahahahaha…

 • Fogglof Tunnek

  Potem se pa naj javno pove točno zakaj nobeno sodišče…NOBENO…ni reklo, da se morata dečka vrniti k babici????????????… ZAKAJ???????????…Tudi to bi moralo biti v interesu javnosti.

  PS: Morda zaradi vinčeka…ali šnopsa?…šluk šluk šluk?… Samo fprašam!!!

  • Karmen

   Tu se pa zelo motiš. Je bilo odločeno, da morajo dečka vrniti, pa ju nočejo.

   • Fogglof Tunnek

    Ni res…samo zavrnili so pritožbo, nobene druge fsebinske presoje ni…Kapish?

 • Olga

  Odvetnica in Mrakova sodita zaradi samovolje in nasilja nad otrokoma v zapor, saj predstavljata splošno nevarnost za družbo!

 • Vrhovni sodnik

  SD – socialni drogeraši, so uničili MD, MK in MV, to vse pove o bandi.

 • Fogglof Tunnek

  Dečka sta srečna, lepo napredujeta, nič jima ne manjka… daleč fstran od alkohola… Ka bi še radi voluharji?

  • Rožle

   ‘Babi, a gremo domov?’
   ….če ti tole reče, petletni otrok kako ti ne bo srce počilo…!!!
   Tako kot Mrakovi …z izjemnim materinskim čutom…

   • Fogglof Tunnek

    Ka pa če otrok reče…’Babi, a gremo domov na vinčeka? A se bomo spet pili?’

    • Aton

     Ne sodi po sebi…

 • montyamp

  Komisarski otroci kradejo slovenske otroke , potem jim pa politkomisarski mladiči sodijo .
  Na koncu imamo gnilo državo , v kateri vlada epidemija stalinistične miselnosti , katero nam vsiljujejo krave brez sedla , ki so na FDV hodile poslušat da imajo glave samo za frizure ,
  UDBOPARTIJSKA TERORISTIČNA CELICA BO PA ŽE SKRBELA ZA KOMANDO .
  Opranoglave , napuha in blesavih ambicij polne zafrustrirane zlobnice , so plod križanja med Stalinovimi glistami in stražarji železnic med WW2 , za Hitlerja .
  Prav zaradi takšnih brezdušnih furij s steklenimi srci , daje naš družba izkrivljen videz , katerega se bomo rešili , ko se bodo lomili kandelabri , pa ne od žleda .

 • baubau

  Po a še vedno socialistične csd-je je potrebno v temeljih zakonsko preurediti ali pa raje ukiniti,saj so takšni kot so naredili že preveč škode. Nujno bi bilo uvesti tudi najmanj tretjinske moške kvote.

  • RATATA

   Moške kvote! Z Veliko Začetnico.
   Od kod jih boš pa prekanaliziral?
   Še tist fant, ki se znajde na tisti šoli je do konca oktobra simbolno kastriran.

 • RATATA

  Jaz bom zadovoljen šele tedaj, ko bo sodišče dalo za Mašo zadušnico teh tatov.

 • totex39

  Tukaj vse skupaj smrdi od vseh državnih organov, zato pa se tako nesramno obnašajo in nič ne ukrepajo.

 • www

  .. kaj vse to POMAGA, še malo in bosta POZABILA stare starše – s tem je CILJ FEMINISTIČNE skupine, zbrane okoli ministrice dosežen.

 • indijanka

  Ne morem razumeti, da ženske ščitijo interese morilca in že obsojenega pedofila zaradi spolnega nasilja nad desetletnico. Skozi moje ženske in materinske oči je to popolnoma nedopustno. Kljub temu, da je oče dvema. Žal je človek, brez kančka sočutja in človečnosti in je sinovoma nevaren.

  • Prle

   Draga indijanka, glede dečkov se pa s teboj ne morem strinjati:
   1. On je oče otrokoma, stiki z otokoma so v navzočnosti socialne in policistov (kako jima je lahko nevaren?)
   2. Ko bo oče odesedel svojo kazen,se bosta otroka že odločila ali se ga odrekata ali ne. V tem trenutku pa to ni potrebno.
   3. Ko že govorimo o nevarnosti, vzemimo samo vsakdanji promet osebnih vozil, kako starši brezskrbno telefonarijo, na zadnjem sedežu pa sedita en ali dva otroka, ti otroci so v veliko večji nevarnosti, kot omenjena dečka, da ne omenjam staršev, ki puščajo otroke v zaprtih avtomobilih.

   • čopkovseved

    Pa ti veš, da je ta oče obsojen pedofilije nad 10 letno deklico. Res nisi normalen. Očetov pogled na svet je naravnost bolan in izkrivljen. Odvzeti mu je treba otroka in to za večno. Si jih ne zasluži! Kaj ti ni jasno? Mar veš , da je rejništvo mastno plačano, pa še delovna doba ti teče. Malo , zelo malo je ljubečih rejnikov. V ozadju je delo na kmetiji in sla po zaslužku. To ti bo znala povedati večina rejniških otrok. Kakšna je materina prava ljubezen pa večina teh otrok sploh ne ve! Le povprašajte jih!.

    • Prle

     Človek, s katerih hribov si pa ti prišel? Čudak, lepo sem napisal, oče bo v zaporu toliko časa, da bosta dečka skoraj polnoletna, ko bo prišel ven, do takrat se bosta pa sama odločila kako in kaj. S kakšno pravico jima ti in tebi podobni jemlete pravico do očeta. zgubila sta mater, zadaj naj pa še očeta. Kaj je z vami, ljudje? V tem primeru sigurno ne bo prišlo do izkoriščanja dečkov, saj bodo mediji poskrbeli za to. Rejnikom niti na misel ne pride, da bi jih izkoriščali, če drugega ne, pa zaradi medijev.

     • indijanka

      Napisala sem ti strog odgovor, pa sem si premislila. Verjetno si oče. Je bilo očetu kaj mar tveganje, da izgubi sinova? Si ju je postavil kot prioriteto v svojem življenju. A veš, koliko podpore in ljubezni potrebuje avtist?

     • Prle

      Človek je bolestno ljubosumen, ubil jo je v afektu. Ampak bistvo ni v umoru, ampak sta bistvo dečka. Postavi se v položaj njunega očeta, bi se odrekla otrok, oziroma oni tebe? Bi ti bilo prav, da ti vzamejo starševsko pravico. Daj no. A si ti prepričana, da je nujna babi sposobna nuditi tolikšno ljubezen. Če bi bilo tako enostavno, bi sodišče že zdavnaj vrnilo dečka.

     • indijanka

      Sodišče je v začaranem krogu, ker nima pristojnosti, da bi preko mnenja stroke dodelilo otroka. Ta moški ni ljubosumnež ampak je psihopat, ki ne pozna meja. V nobeni smeri. Ni sposoben čutiti. Ker ne čuti trpljenja. Babico, ki je bila del tragedije od samega začetka, ker se ta tragedija ni zgodila čez noč, je tragedija zagotovo zaznamovala. Tu bi bila naloga CSD ja da ji pomaga. Stoji ob strani.

     • Prle

      Nihče nam ne pove, koliko ima ta babica stikov z otrokoma iz hčerinega prvega zakona. Slišati je bilo, da je v družini bil prisoten alkohol, Alkohol je pa zlo, toliko pa si stara da to veš, kaj to pomeni.

     • indijanka

      Če je babica pridobila soglasje, da je rejništva sposobna to ne more biti resnica, kajne? Ali pa so rejniki lahko tudi alkoholiki? Celotna zgodba je tragična in ima zagotovo širšo dimenzijo kot si mislimo. V družino so spustili obsojenega pedofila in nasilneža. Kako bi odreagiral ti, če bi bil razvezan in bi se tvoja bivša zaljubila v pedofila in nasilneža? Mati je verjetno v prvem trenutku podprla hči in naivno verjela, da ljubezen zdravi.

     • Prle

      Najprej, bi se vprašal. koliko je hči sploh imela podpore od matere. Pravi obrazi ljudi se lahko pokažejo takoj, pa 30 letih ali nikoli.Strinjam se s teboj, da ima zgodba širšo dimenzijo. za rejnike se v tem primeru ne boj, CSD ju ni prepustil, kar nekim rejnikom.

     • indijanka

      Želiš, da jim sedaj zaupam. Zaradi tebe, ker premoreš kanček nežnosti? Po vsem tem, ko niso do tragedije naredili popolnoma nič. Z rejenci imam lastne izkušnje, ker so bili del skupine otrok za katere sem skrbela v koloniji. Nikoli si nisem nehala želeti, da bi Peter Pan odpeljal vse te najdenčke v deželo Nije.

     • Prle

      Tudi sam imam izkušnje z rejenci, ampak je bil vzrok največkrat neurejene družinske razmere, beri alkohol. Torej imajo vsaj enega starša, ki je DOMA ne v zaporu, poznam primer matere, ki ni mogla skrbeti za tri otroke, zato sta bila dva otroka v rejništvu pri sorodnikih. Na kmetih.

     • indijanka

      Imam sestrično in bratranca. Mojih let. V Nemčiji. Posvojena. Zaradi alkohola so ju odvzeli staršem. Bila sta že najstnika, ko sta bila posvojena. Mojo teto in strica obožujeta. Naša sta. Rada ju imam. Teta in stric sta zanju prevzela odgovornost. Ne reje.

     • Prle

      Zanimivo, da ju ni posvojila babica. Vidi ju pa na vsake kvatre.

     • indijanka

      Pri nas ju ne more posvojiti. Moja sestrična in bratranec sta pa brez babice. Imata pa starejšo sestro, ki je postala del širše družine.

     • Prle

      Samo, da se je srečno končalo.

     • indijanka

      Za vse otroke bi se moralo, kajne.

     • Prle

      Vse zgodbe se ne končajo srečno, tako pač je. Na koncu si lahko postaviš vprašanje : Kaj pa sreča sploh je?

     • indijanka

      Občutje ljubezni. Miru.

     • Prle

      Škoda, ker nista večna.

     • indijanka

      Sta če ju vzdržuješ.

     • Prle

      Torej je tebi ratalo.

     • indijanka

      :) tega ti pa ne povem.

     • cosmosjasnovidec

      Ne takšno ljubezen jima lahko nudi le morilec,pedofil direktno na obiskih v zaporu pred pazniki in ostalimi morilci katere dečka vidita in imata sigurno ponoči med spanjem traume.
      Daj pojdi in se vrzi pod vlak kreten levaški.
      Sigurno si zaposlen kje blizu te “tovarišice kopačke”.

     • šmentanamuha

      Prele, nihi rajš, da res do konca ne razgališ pomanjkanje sivih celic v tvoji glavi.

     • Prle

      Jasno je, da se vam ne pustim.

     • Zdravko Lajh

      Daj Prle vzami tableto, ker je že hudo! Očitno te je obsedel Mrak.

     • Prle

      Pa ti, a si že posnifal svoj odmerek?

     • Zdravko Lajh

      Predlagam, da še enkrat prebereš bedarije, ki si jih napisal.

     • Prle

      Ne vem, kaj je zate bedarija. Imaš kakšne argumente. če ne utihni.

     • Zdravko Lajh

      Pa kaj res ne vidiš, da so te vsi prisotni komentatorji povozili kot krastačo, pa še vedno ne nehaš. Očitno ti je Murgelkomanda dobro oprala možgane. Zato niti ne mislim debatirati s tabo, ker je to tako, kot da bi se prerekal s kipom J. Broza. Predlagam, da res vzameš tableto in greš spat. Mogoče ti bo jutri bolje. Lahko noč.

     • Prle

      Niso me povozili, niti niso dali konkretnih argumentov. Lahko razpravljamo v nedogled, kdo ima oprane možgane. Argumenti, ki govorijo meni v prid pa so znani : otroka sta še kar v rejništvu, še kar obiskujeta očeta v zaporu in najvažnejše, v rejništvu napredujeta. Lahko noč.

     • indijanka

      Saj veš Prle kajne, da bo potreben čas, da se zgodba odpre. Razen tega srečen konec lahko prinese le ljubezen in ne birokracija. Ali res čutiš, da bi ženske, ki so odločale v tej zgodbi imele srce? Vse do sedaj je samo igra moči, ki se bo najverjetneje obrnila na sodišču za človekove pravice.

     • čopkovseved

      Preveč rejniških otrok poznam, da bi mi ti trosil svojo resnico. Že to, da so ti hribi drugorazredna dežela , razkriva ves tvoj intelekt. pa še kako zeeeelo so izkoriščani rejniški otroci. tudi sodnih postopkov je bilo kar nekaj na ta račun in tudi oddaj. Očitno si zelo ozkogleden, pač otrok socializma. Raven tvojega dometa, je na žalost na ravni tega morilca. Škoda vsake besede zate. Odpri oči, ker očitno že celo življenje drugi gledajo namesto tebe.

     • Prle

      Tvoj intelekt je na ravni otroka. Kaj pa če ta babi slučajno umre čez leto ali dve, kdo bo potem skrbel za otroka. Ne bit preveč pameten. Je pa žalostno, da bi radi takšni primitivci, kot si ti, odločali o usodi dečkov.

     • čopkovseved

      Očitno babica ni dovolj lepa, izobražena všečno govoreča. Nima 60 let in je za babico sorazmerno mlada, ni lepotica, ni intelektualka, po vrhu pa še nekje na družbenem robu. Ja zaradi teh karakteristik tudi zate nesprejemljiva. Ima pa ljubeče srce in tega ji neboš mogel vzeti, ima podporo svojih sosedov in sokrajanov in to pove več kot tvoje enoumje. Pa lep večer, bedak-

     • Prle

      Bebo, če je ju sosedje tako podpirajo, zakaj ne protestirajo in ju javno podpirajo. Po čem ti bedak sklepaš, da je ljubeča? Končno pa sodišče že ve kaj dela.

     • cosmosjasnovidec

      Če ne bi bil takšen levaški bedak kot si bi vedel,da ju podpira skoraj vsa Slovenija ne samo sosedje.

     • Prle

      Ja če ju podpirate, zakaj ne greste na ceste, s svečami, jasno, da jih nebi pozabili. Le z vašo podporo se bosta vrnila na slabše kot sta zdaj, bedak.

     • cosmosjasnovidec

      Točno tako+++++++++++++++++++++
      Kaj sploh razlagaš levaškemu kretenu,ko nima pojma in sploh ne ve za kaj gre.

     • cosmosjasnovidec

      Morilec njune mame ziher ne ker je v zaporu.
      Kaj pa če ti rejniki umrejo še prej kot čez leto primer v kaki prometni nesreči?
      Pojdi raje spat in ne bluzi z takimi bolanimi.

     • šmentanamuha

      Prle, ti si res eno zahojeno socialistično dete (nisem hotela napisati, da si bedak).

     • Prle

      Ti pa zavedena ovca, sem hotel napisati drugo žival, pa bodi kar ovca.

     • cosmosjasnovidec

      Kaj bluziš.
      Točno tako je,da se na licu mesta morajo prekiniti vsi stiki z njim saj je navaden morilec in to celo njune mame.
      Kaj misliš bedak,da,ko bosta odrasla ga bosta neizmerno spoštovala zato,da je ubil njuno mamo kreten.
      Vsako soočenje z tem psihičem otroka spomni in duševno prizadene kaj se je zgodilo.
      In obiski v zaporu že tako majhnih otrok pred pazniki in za žicami so zelo lep občutek za otroka.
      Daj spelji se levaški bluzač in nakladaj sam sebi.

     • Prle

      Desnaški luzer, ko bosta otroka odrasla se bosta sama odločila, ti v nujnem imenu ne boš odločal in delil pravice. bedak stari, se sploh zavedaš, koliko otrok obiskuje matere ali očete ali kakšne druge sorodnike v zaporih.

   • indijanka

    Oče je odsedel kazen za spolno nasilje nad 10 letnico. Popolnoma nič se ni spremenil ampak je svoje nasilje stopnjeval in umoril svojo ženo. CSD ni ob zaznavanju ponovnega nasilja popolnoma nič naredilo, da bi tragedijo preprečilo. Sedaj pa želijo, da zaupamo njihovi odločitvi. Zapor ni primeren prostor za preživljanje časa avtista in njegovega brata. Če bi bila jst na babičinem mestu že predhodno takega moškega ne bi spustila v bližino svoje hčere in vnukov tudi, če bi bila cena za to moje življenje.

   • KIKI

    Kakšne bedne primerjave, prav idiotske!

    • Prle

     Ja, verjetno si ena od njih, kadiš in telefonariš v avtu.

   • Zdravko Lajh

    Prle, a si vzel tableto?

    • Prle

     Pa ti, ti kaj pomaga?

     • Zdravko Lajh

      Ja, meni za mojo bolezen pomaga, tebi pa za tvojo očitno ne.

     • Prle

      Si prepričan?

  • radames

   Nekatere ženske so lahko zelo pokvarjene. In ko vedo, da bodo zaradi bolezni kmalu umrle, jih popade prava psihopatska manija škodovanja drugim ljudem.

 • čopkovseved

  Po prepričanju odvetnice otroci niso vredni starih staršev , če niso snobovski in bogati. Koliko zlatih otrok so vzgojile kmečke babice, brez vsakršne izobrazbe, v stiski in revščini, pa vendar s tisto prav posebno toplino v srcu, ki je ne premorejo rdeče snobovske tovarišic na CSD in druga bogatunska drhal.

 • bojan

  Tu mora bit definitivno neki drugega … a ste prepričani da sta dečka živa al akj …. tako hudo bolano vstrajno prikrivanje mi daje celo takšne pomisleke

  • KIKI

   Čačinovička je izjavila ; dečka sta tako srečna…
   Nabrž jim je nesla Milko čokolado (v Merkatorju je
   bil takrat popust na vse izdelke Milka)…
   Kakšno nepopisno srečo sta doživela dečka, da jim je
   zgoraj omenjena čarovnica dala čokoladico in sta takoj
   nehala jokati…. “Dečka se čudovito počutita” je zarezgetala…

 • if

  Nezakonitosti, tatovi otrok, kradljivci otrok, kriminalci!

  • Vili

   Zakaj tako zmerjaš župnike?

 • Iza Demos

  Vedno, ampak prav vedno kjer se prepirajo odrasli dobijo največ in najbolj boleče “zaušnice” žal otroci.

 • Duhec

  Fantka so popolnoma vsi pustili na cedilu…

  • cosmosjasnovidec

   Torej tudi sedaj vidiš da po zaslugi levakov.

   • Vili

    Mona :) Kaj pa če so ju dali kakemu župniku v posvojitev?

    • radames

     Si že na ignore, primitivni divjak!

 • antimur

  Kako lahko te kučanistične pizdunke kot sta Kopačka in Vukova sploh spijo, ali imajo te deformirane babe sploh vest, verjetno ne, ker kučanisti tega ne poznajo.

 • Brutus

  Po vseh kriterijih demokratičnih in pravnih držav, ta kure že zdavnaj ne bi smela biti ministrica….!

  • Poštenje velja

   LOČENA KUZLA

   • cosmosjasnovidec

    Kdo pameten bo pa imel takega dvospolno usmerjenega tranzvestita za katerega ne veš ali je več moškega ali ženske v njem.

   • Vili

    In? Kaj če je ločena. Tvoj furer Janša je tudi ločen. Pa še cel kup skokov čez plot zganja kjerkoli mu jo katera Janšistka nastavi!

 • korintos23

  Sta dečka že prodana gejevskemu paru z levice, pa jih zato ne morejo vrniti ?

  • Rožle

   Dejstvo je, da bo morala slej ali prej tudi denar vrnit rejnikom…kajti otroka sta bila prodana…
   zato pa zganja tak upor Zelda Mrak….

   • Vili

    Očitno ne. Nobeno sodišče ni o tem reklo niti besede še. Ajaaaaaaa… Sodišča so v upravljanju Kučana :) Sem pozabil.

  • cosmosjasnovidec

   Točno nekaj takega je tudi meni padlo na misel,ker je zadeva na veliko sumljiva in skrivnostna.

  • Vili

   Iz dobro obvesčenih virov sem slišal da je to res, le da nista prodana paru z levice temveč nekim župnikom.

  • Borut Stari

   Potem je mačehi ime Milan.

 • samsara

  Zgleda, da bo moral zadnji udbokomunistični predsednik tovariš kučan, izdati partijski dekret, za prepoved javnega poročanja o primeru koroških dečkov. Prej ne bo miru.

 • Fogglof Tunnek

  Potem se pa naj javno pove točno zakaj nobeno sodišče…NOBENO…ni reklo, da se morata dečka vrniti k babici????????????… ZAKAJ???????????…Tudi to bi moralo biti v interesu javnosti.

  PS: Morda zaradi vinčeka…ali šnopsa?…šluk šluk šluk?… Samo fprašam!!!

 • cosmosjasnovidec

  Me prav zanima kje se otroka nahajata.
  Čez čas bo prišlo na dan,da ju nekje levaki spolno zlorabljajo.

  • Vili

   Nemogoče. To je v domeni župnikov in fašistov!

   • antimur

    Toliko pedofilov, pedrov ter lezbijk ni v nobenem okolju kot med levaki. Med drugim je bil tudi vaš idol in božanstvo ter zločinec Broz v samem vrhu teh barab. Sicer si pa oglej kakšno parado teh deformirancev, pa boš morda le ugotovil koliko je med temi ogabneži normalnih ljudi, tam so izključno levaki, sledilci Soros-Kučanove tolpe.

 • herman

  Vas je SDS, ki mu gre le za nabiranje političnih točk na plečih otrok, res tako zmanipuliral s svojim zavajanjem, ali pa zavestno navijate za to, da bi otroka zaupali alkoholikoma? Če je CSD Velenje napravil kakšno napako, jo je napravil s tem, ker ni otrok poslal v
  rejo že v času, ko je bila mati še živa. Nerazumljivo pa je bilo ravnanje
  vrhovnega sodišča, ki je razsojalo le o pravilnosti procedure, ni pa
  tehtalo med pravico babice do družinskega življenja in pravico otrok do
  življenja in razvoja v normalnem okolju.

  • šmentanamuha

   Potem je treba po tvoji logiki odvzeti otroke kakšni polovici staršev, če ne še več, zaradi tega ali onega, in jih predati v ljubeč objem kakšnega morilca, psihopata, homoseksualca, transvestita, pedofila, ker ti pa so sprejemljivi, vsaj za druščino CSD, ti pa lahko skrbijo za otroke, saj h+si hotel to povedati, herman, a ne? In ti si psihiater na ustanovi, kjer sta se zdravila, dedek in babica ali pa mogoče strežnik? A da ne? Od kod ti potem zaupne informacije iz zdravstvene kartoteke? Aja, so ti povedali tisti, ki to vejo. Glej, gnida, če država ponuja brezplačna luksuzno opremljena stanovanja nekim ilegalnim pritepencem, ki nikoli v življenju ne bodo počeli nič pametnega, bi lahko takšno stanovanje ponudila tudi dedku in babici, seveda tudi brezplačno vsaj leto ali dve, tako kot afriško-arabskim pritepencem, potem bi jima lahko ponudili strokovno pomoč pri vzgoji in premagovanju skupne družinske travme, seveda bi dobila tudi rejniški dodatek in prepričana sem, da bi po letu, dveh, treh vsi skupaj izplavali iz te tragične življenjske situacije. Socialna služba pa bi imela ves čas nadzor nad dogajanjem. Zakaj takšna rešitev ni možna? Zakaj porivajo otroka v objem drugih starih staršev, ki očitno ne kažejo interesa zanju, tema dvema, ki pa sta nekaj mesecev ljubeče skrbela zanju, pa jih ugrabijo in ju stigmatizirajo celo kot kriminalca.

  • cosmosjasnovidec

   Herman tukaj ni v bistvu noben SDS ampak je eden največjih spornih dejanj obisk otrok v zaporih pri njunem očetu morilcu njune mame.
   Kaj misliš kako se otroka počutita,ko ju peljejo v zapor za žico kjer so na oknih rešetke povsod pazniki razni drugi kaznjenci in da ne naštevam naprej.
   Potem še pa soočenje z njunim očetom kateri jima je ubil mamo in,ko se tega spomnita mislim,da ne skačeta v zrak od veselja ampak ravno obratno si želita,da bi namesto njune mame bil mrtev ravno on.
   Vsak otrok je predvsem najbolj navezan na mamo čeprav tudi na očeta ampak je za njega mama le mama.
   Osebno sem pa tudi mnenja,da otroka kar prisilno vozijo tja v zapor oziroma ju sploh nihče ne vpraša ali hočeta iti ali ne.
   In vse to verjemi,da bi levaška golazenska izprijena CSD ter odvetnica skušale prikazati kako zelo sta otroka navezana na očeta čeprav ga mrzita.
   Prikazati tudi kako zelo so se pravilno odločili za rejo otrok in ne obratno kot se jim očita.
   In nazadnje seveda pa “OLAJŠEVALNE” okoliščine za tega že obsojenega pedofola in morilca njune mame.
   Na takšne načine se namreč pridobivajo boljše ugodnosti v zaporu,skrajševanje kazni,pogojni izpusti in tako naprej.
   Tej golazni popolnoma ni pomembno kako se počutita otroka ampak jim je bitno,da perejo in vlečejo ven sami sebe kot so in še vedno delajo levaški komunajzerji.

  • Rožle

   Naš SDS lahko zmaga tudi brez tega ….

  • KIKI

   Takoj vzeti hčeri pijancu in lažnivcu ministru Klemenčiču,
   ki je poleg vsega navaden Kučanov prostitut! …njuna mati
   pa zanju nima časa, saj se od jutra do mraka goni za našim
   denarjem!.
   ….No, če že tudi za njiju ni prepozno in sta že sami okuženi!

  • antimur

   Samo kučanistični podrepnik kot si ti, vidi v vsakem domoljubnem dejanju SDS nabiranje političnih točk. Potem se po tvojem gre za nabiranje političnih točk tudi pri migrantskih kvotah, pri zagovarjanju privat lastnine, pri preganjanju lopovskih kradljivih barab, ki jih Kučan s svojo golaznijo brani na vse pretege, proti sramotnemu sodstvu in tožilstvu, kjer se ljubljanskemu čarapanu ne pade las iz glave, kljub iz vesolja vidnih kriminalnih dejanj, proti pijanemu ministru na delovnem mestu, korupciji v zdravstvu in nasploh proti najslabši in najbolj antislovenski vladi. V kolikor SDS ne bi udejanjala svojega predvolilnega programa, za razliko od drugih, pač ne bi bil njen simpatizer. Zato zapri svoj rdeči kljun in se ozri vase.

  • Franc Šink

   Kaj je zate normalno okolje???!

 • Zdravko Lajh

  Mrak pada na Butale…

 • radames

  Ministrstvo Anje Kopač (levakarsko ministrstvo s čudno podaljšanim nazivom) in nekateri CSD so prava kriminalna združba, ki hoče uvajati “moderne, trendovske tendence” v razumevanje in položaj družine.
  Tej kriminalni združbi, ki nam vlada, moramo na volitvah narediti konec. Teh ogabnih, dekadentnih in degeneriranih osebkov ne smemo nikoli več imeti v vladah.

 • Vrhovni sodnik

  Iz obveščenih virov se je izvedelo, da sta bila dečka odvzeta, da bosta šla v posvojitev pederskega para, čigar mati 1 zelo visoko kotira v SD.

  • Vili

   Ti pa že navsezgodaj na šmarnici ali cvičku? Posvojitev pederskega para? Misliš dveh gayev? A niso ženske lezbijke, pedri pa moški? Torej si ti peder, ker se giblješ v takih krogih , da si dobro obveščen? Ok. Bom pazil da ne boš nikoli stal za mano :)

  • www

   .. zelo smrdi, to je vidno,
   Nemogoče je, da se MINISTRICA AKTIVNO ZAVZEMA ZA odvzem.
   Spomnimo se samo njenega nastopna na RTV, takoj po odvzemu in kaj je tam govorilo.
   JA – NEKAJ JE

   PEDERSKI PAR – prav si jih-ju imenoval.
   Kako pa naj vem, da si ne na vagino veže umetni penis ?????
   .
   RES je, da se nekateri rodijo taki in je to pać NARAVNO.
   Veliko pa je med njimi PSIHIČNO MOTENIH OSEB.

 • Borut Stari

  In kaj sedaj? V jok in na drevo.Kdaj bo kapnilo Slovencem, ki nas je le še mogoče milijon, da nam že desetletja vlada sprevržena in hudo degenerirana združba.

 • indijanka

  CSD je babici izdalo odločbo po kateri je sposobna rejništva. Zato me zelo preseneča to omenjanje alkohola. Vsak naj pri sebi tudi razmisli, kaj bi povzročilo, če bi v rodbino sprejeli obsojenega pedofila in nasilneža. Za zeta.

 • zokispoki

  Zanima me, kdaj bo vrhovna škilopata odgovarjala, zaradi kraje otrok !?

 • Franc Šink

  Naj delajo kar hočejo, ampak sta še vedno Slovenca, z vsemi pravicami od rojstva do smrti!!!

 • sončnica

  ooo,čudo prečudno!..ta kopačka je vedrila in oblačila tudi v janševi vladi….s kretenom svetličarjem sta sklanfala famozni zujf,ki je revne naredil še revnejše……

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!