To je demokracija po Cerarjevo. Naredil bi vse, da ljudem oteži glasovanje.

Foto: iStock

Referendum o Zakonu o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, za katerega je Ustavno sodišče RS odločilo, da je pravica, ki je državni zbor ne sme omejevati, se zopet sprevrača v nevarno igro vladajoče levice, ki ima v tej parlamentarni sestavi dvotretjinsko večino glasov vseh poslancev.

Iz gradiva odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide namreč izhaja, da se bodo volivci na referendumu lahko izrekli šele 10. januarja, kar je zunaj določb Zakona o referendumu in ljudski iniciativi ter 30–45 dnevnega roka glasovanja, za katerega je potrebna navadna večina glasov prisotnih poslancev. Dan razpisa, od katerega dalje bodo začela teči referendumska opravila, je določen za 17. november.

To pomeni, da bi referendum brez težav razpisali med 17. in 24. decembrom kljub trditvam predsednika državnega zbora Milana Brgleza, da med božičnimi prazniki od 25. do 2. januarja to ni dovoljeno. Vladajoča levica bo tako poleg vseh težav, ki jih ima z migrantsko in ekonomsko krizo, končno konsolidirala vrste ob ideološki temi, ki je levico vedno združevala.

Vladajoča levica kaže mišice
Če bo referendum res določen na dan 10. januarja, kot je razvidno iz dokumentov parlamentarnega odbora, bo zanj potrebna dvotretjinska večina navzočih poslancev. Koalicija “Za otroke gre!”, ki je v petek oddala 48 tisoč podpisov za razpis referenduma, se je namreč zavzemala za referendum in referendumsko kampanjo v decembru.

Za zavrnitev zakona potrebnih 340 tisoč volivcev
Da bodo predlagatelji referenduma tudi uspešni, bodo morali na volišča pripeljati vsaj 340 tisoč volilnih upravičencev, ki bodo glasovali proti predlaganemu zakonu, ki je popolnoma izničil ter razvrednotil oba spola ter zakonsko zvezo moža in žene.

Referendumsko vprašanje se bo glasilo: Ali ste za to, da se uveljavi Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, ki ga je sprejel DZ na seji 3. marca?

Koalicija pripravljena na katerikoli datum
Koalicija “Za otroke gre!” je za STA glede nenavadnega manevra vladajoče levice že odgovorila, da se posvečajo zmagi na katerikoli referendumski dan v dobrobit otrok, materinstva, očetovstva ter vloge starih staršev. Aleš Primc je že v petkovi predaji podpisov dejal, da “pričakuje najlepšo in ljubezni polno kampanjo brez nestrpnih izpadov, kjer bomo odločali o lepoti materinstva in očetovstva in o ljubezni matere do otroka.”

M. P.

 

 • superB

  Predvsem bi te levičarske vlade, rade preko davkov državljanom vse pobrale.

  • karlina

   Pa saj so nam, navadnim državljanom, z nizkimi in povprečnimi plačami, že vse skoraj pobrali.

 • Gr8_1

  Meni se zdi datum 10. Januar bolj primeren, ker bo več ljudi z dopustov,

 • John

  V prejšnjem enoumju so vasj vedeli, da nekje obstaja neka meja. Še Božič so s stisnjenimi zobmi voščili.
  V zdajšnjem enoumju pa ne poznajo nobene meje, nobenega sramu, nobene tolerance, nobenega spoštovanja. Čisto se jim že trga.

  • karlina

   Otroci komunistvo so še 100% hujši, kot so bili njihovi starši, ker so le ti imeli v večini verne starše in še malo morale, vidimo vsak dan, da ti nimajo ne morale, ne vesti, ničesar,kar bi jim lahko bilo v ponos.

 • Duhec

  V Slo ni demokracije, ker so na oblasti lopovski levaki, ki izvajajo diktaturo, teror, rope itd…. Cerar je sam njihova lutka, lutka igralcev, krvnikov v ozadju…. drži pa, da je bil ta mlahavc izvoljen na volitvah, ker pač…. mah, ne najdem lepe besede in ne bom.

  • hibernacija

   Kaj čmo enim pač ne gre, da najdejo lepe besede!?

   • Duhec

    Drži….

 • Duhec

  Glasovanje se otežuje zarad odvetniško-pedrskega lobija…. še to napište…. da jim je skup s Cerarjem prhajalo v Slonu, ko je ta mlahavc zmagu na volitvah. Če pišete, napište vse….. brez olepševanja…. ker tak podn kokr so tile levaki, ga ni večjega.

 • hibernacija

  Da se ne bo nakonc izkazalo, da enim ni toliko do otrok, kot, do tega, da prikrivajo svoja nagnjenja!?

  • John

   Zanimivo ob tem je, da je gejevski lobi precej močan in da je povsem levo usmerjen.

   • hibernacija

    Aja!? A pol Lucu laže!?#Veliki “gejevski” pok je zunaj! Lucu#

    • John

     Lucu da bi lagal? Ne, kje pa, on pa že ni tak. On je samo malo dalekoviden, pa včasih kakšen pok prezgodaj napove.
     Lucu, kam smo prišli, je nek faktor? Iz Nedelskega? LOL.
     Skrajni čas, da vzameš v roke stare Komuniste in začneš citirati od tam.

 • Nataša Valant

  Oh, veste kaj………naj nagajajo kolikor jim duša da !! Upam , da bodo ljudje res šli na referendum – eni in drugi ! V čimvečjem številu , da ne bodo govorili , da večina zganja teror nad manjšino !
  Saj ima človek res že poln ” kufer ” raznih novinarskih pristranskosti . Kako že pravijo – da se gre za pravice lezbijk in gejev . Halo ?? Katere pravice ? Saj jih že kar nekaj imajo, pa tudi nobenega problema ne bo kaj popraviti , dodati ? A ne ? Ali bomo sedaj zaradi tega , ker ne marajo izraza moški …..ženska ………kar naenkrat ” osebe ” ? Pa , da bodo imeli prednost pred najožjimi sorodniki ( stari starši ) Ampak , jezni so , ker enostavno – če želiš imeti otroka , sta potrebna dva – pa kakorkoli že obračaš , oprostite , vedno imaš r…t……zadaj .

  • von Rhein

   Seveda,zato pa mislijo,da na ta način dobiš otroka.

  • karlina

   V Ljubljani, med največjo smetano je postal trend posvajanja otročkov iz Ugande in drugih afriških držav, samo ,da ni treba rojevati svojih otrok in ostati in.

 • Orglice

  kdo bo šel na volitve se ve….je že zdaj jasno da jih bo premalo…….
  glede datuma pa verjamem da bi princu najbolj odgovarjal 24 december saj bi takrat vsaj malce lahko zaigral na struno božične milosti…….

  • John

   No ja, tukaj je govora o referendumu. Sicer pa levaki itak ne poznate razlike, demokracija vam je španska vas. Greste na volišče in obkrožite najnovejše nove obraze, pa je, de.

  • xtc

   Jep! Težka bo ,tisti ,ki dišijo po cipresah,bodo glodati tastature doma ,razen ,če jim protez ne bodo zaklenili ali odvrgli v straniščno školjko iz varnostnih razlogov.

 • 1xy

  Ravnokar prekinjen odbor……SMC zradiral sam sebe……hehehe, sekta pravnikov je spet brcnila v meglo…….

  • Orglice

   zadnjič si se pa hvalila da sploh ne gledaš SLO TV…

   • 1xy

    bilo je govora o informativnih oddajah in komentiranju na spletnih straneh…….direktne prenose gledam – tiste tragikomedije iz DZ in šport, druga ni relevantno, še manj realno……

   • 1xy

    a si ti korintos???

  • hibernacija

   Vsi .Ki ne premorejo TVja so ti hvaležni!?

   • 1xy

    a si med njimi???

 • Frater

  S popolno uzurpacijo oblasti, si levica sedaj lahko privošči, da z vojsko zatre sleheren poskus izvajanja državljanske nepokorščine, občutek imam, da se vračamo v čase titoistične vojaške hunte, in da bomo priča vnovičnemu vohunjenju za državljani ter slikah Cerarja po policijskih uradih. Ko nam je vladala desnica, smo vsaj sladko spali! Danes pa človek še čez vlado bentit ne bo smel, ne da bi ga pri tem ponoči tlačila mora, kako ga zaslišujejo in mučijo pripadniki KOSa.

  • Nataša Valant

   Seveda ne boš smel bentit – ne čaz vlado , ne čez razne nedotakljive individue, na čez migrante ! Hm………zopet so se spomnili na – sovražni govor ?? Da jih ni sram !

 • Vrhovnisodnik

  Vračamo se v svinčeni komunizem.

 • domovina mili dom

  Ta leva balkansko-ruska-kumrovško-kolhozniška naveza dela popolni kaos v podalpju. Za njih je beseda domoljub, družina, demokracija tujka, ker ne vsebuje bizantinske cirilice. Zanimivo pa je, da v ljubljanski rdeči kotlini po novem bodo pohodi ob tehničnih sredstvih okupirane Ljubljane.. Baje ta vladni kaos ne sme izreči besede žica.

  • Caesar

   Ne vem kaj ima sedanja Rusija s kumrovško levičarsko navezo? V Rusiji ni več komunizma in delajo to, kar bi morali tudi pri nas. Prepovedali so propagando istosplolnih in pedofilov, ter veliko vlagajo v zaščito družine, ki ima veliko otrok tako s stanovanji, kot s finančnimi bonusi. Rusija je nekaj let nazaj ponovno dosegla naravni prirast, kjer število novorojenih presega število umrlih prebivalcev.

   • domovina mili dom

    V državi, ki ponovno uvaja pionirčke ,spomnimo se polpretekle zgodovine, ni kaj prida dodati. Enako se na proslavah v Sloveniji dogaja. Sam presvetli Kučan jih je letos imel. Tudi v posameznih osnovnih šolah ravnatelji poskušajo nostalgično obujat spomine in izkoriščajo nevedno mladež. Sami študentje, ki niso doživljali sivine komunizma, se šopirijo z rdečim pentagramom po ulicah. S simbolom v katerem imenu je trpel slovenski narod. To so skupne točke slovensko- balkanske- ruske iztočnice.

    • Caesar

     Komunizma si niso Rusi izmislili, temveč jim je bil vsiljen s stranmi Zahoda, ko so jim leta 1917 poslali Lenina v zaplombiranem vlaku iz Švice preko Nemčije v Rusijo, da je izvedel revolucijo. V Rusiji so komunisti nepomembna opozicijska stranka, zato pa Rusija danes predvsem oživlja tradicije Carske Rusije. Samo poglej predsedniško inavguracijo, ki poteka pred vrhovnim sodnikom (prisega), pred vojsko (aklamacija kremeljskega polka) in pred patriarhom Ruske Pravoslavne Cerkve, kar ima veliko več skupnega s kronanjem Carjev, kot pa s Sovjetskimi tradicijami.

     • domovina mili dom

      To je samo cirkusanstvo vračajočega se komunizma. Pod krinko demokracije si bo komi elita privoščila blišč carske Rusije. Rusko podeželje pa je še vedno na nivoju kolhozništva. Skratka beda. Ruski agenti čudi ne menjajo zato nagib nazaj na levo krog.

 • GeneralLeon

  Levi pravičniki kot kaže bodo ponovno namerno kršili zakone. Saj to ne bi bilo prvič, pri uvozu in razvozu islamistov po Sloveniji z državnimi vlaki, so kršili kopico zakonov, vključujoč ustavno zakonodajo!

 • viktorh

  Saj ni res, pa je.
  70 let je minilo od revolucije, pa nas še vedno nadlegujejo, ponižujejo, šikenirajo.
  A Slovenci res nimamo toliko ponosa, da bi se uprli komunističnemu nasilju?

  • karlina

   Nimamo, ker nas je premalo, le peščica, ki tako razmišljamo, žal.So večini preveč oprali možgane.

 • Caesar

  Zanimivo bi se bilo vprašati, zakaj evropska liberalna levica tako močno propagira istospolno partnerstvo. V Aziji primanjkuje okoli 160 milijonov žensk in sedaj imamo orjaški eksodus migrantov v Evropo, ki so po večini mlajši moški. Kot da bi naši liberalni levičarji želeli, da ti priseljenci iz Azije in Afrike prevzamejo evropske ženske, evropejci pa naj se gremo istospolna partnerstva. To je dobesedno recept za naše uničenje.

 • wowoo

  Referendum je brez veze, itak ne bo dosežena potrebna kvota ! Primc, nehi afne guncat, delaš sam medvedjo uslugo desnici oz. SDS-u !

  • John

   Se strinjam.

  • Antonius

   Afne gunca vladna koalicija, 10. januarja jim bomo pa v parlament dostavili banane.

   • Orglice

    verjetno jih boš nabral z veje na kateri se hojsaš….

    • Antonius

     Buksl, banane ne rastejo na vejah. To bi pa že morali vedeti, saj ste v krošnjah doma.

     • xtc

      Ne on tega ne ve ,ker je že napol v vaser vagi a ne vonjaš vonja rožmarina in copres ter žegnane vode?.

 • wowoo

  Demokracija je pokazala, da ni nujno , da je življenje lepše, boljše, bolj bogato … Npr. Božično-Novoletni prazniki so bili v enoumju dosti bolj pristni in svečani, več je bilo spoštovanja, potrošniška mrzlica je bila v primerjavi z današnjo norijo, prava mala šala, več je bilo spoštovanja , bil je rock & roll, punk itd.itd. … Vse ima svoje + in –

  • karlina

   Se močno bojim, da letos ne bo lepih božičnih praznikov, glede na vse, kar se dogaja z migrantsko krizo.

  • John

   Ta predpraznična norija gre tudi meni zelo na jetra. Tako da bomo počasi za letos nehali hoditi v točke najbolj množičnega oboževanja bogov prodaje (beri razne shoppnig malle). Ker to, kar se dogaja ni več praznik človeka, ampak praznik trgovcev.

 • Johan

  Cerar je že po naravi malo čuden, mar ne.

 • Antonius

  Zakaj 10-ti januar? Bojijo se priporočil in vpliva cerkve na verujoče. Okoli božičnih praznikov je vendar največ ljudi v cerkvah. Ampak meni je vseeno. Za referendum o družini bi tudi dopust prestavil!

 • Orglice

  zanimivo da na portalu resnice ne moreš komentirati članka o leljaku….zadnjič je bilo isto pri primcu…….verjetno zato ker sta člana odbora JJ TV……verjetno se imata za nedotakljiva….pa ne bosta dolgo …

  • xtc

   Kaj pa bi ti komentiral?
   kolikor vidim,si zmožen komentirati le polne plenice in nič drugega,očitno si kvalificiran za to.Sedaj ,ko so te on i s CSD očistili pa te daje vonj po cipresah in rožmarinu.

 • MEFISTO

  Tovariš, ki se podpisuje kot Orglice se zmrduje nad gospodom, ki nima televizorja in ne gleda Hanzi TV.

  Hkrati pa rad pripoveduje, čeprav je bili Titov oficir, dogodiščino ki jo je doživel v JLA

  Nekoč je vprašal nekega vojaka, če ima uro in vojak mu je pritrdilno odgovoril.

  Naš oficir pa ga je opozoril, da mora v bodoče pravilno reči: po zaslugi partije in tovariša Tita imam uro.

  Ko je vprašal naslednjega vojaka, če ima uro, mu je ta kot bi izstrelil odgovoril: po zaslugi partije in tovariša Tita in nimam ure.

  • Orglice

   ti pa pameti…po zaslugi tita…

   • xtc

    Ciprese vonjam.

    • Orglice

     jaz pa tvojo polno plenico

     • xtc

      A spet niso prišli iz CSja ,da bi te očistili.pa babnica ti je še protezo skrila in berglo sedaj pa trabunjaš.Ja ciprese te izdajajo.

 • xtc

  Cerar bo padel kmalu.

  • sunday

   vse je prepozno – še najboljše bi bilo , da ga migranti vzamejo za svojega!!

 • antimur

  Ne vem, ali je sovražni govor ali ne, če imenujem Cerarja za pokvarjenega in obenem butastega, povsem primerljivega z najbolj idiotskim poslancem, to je Möderndorferjem. Je pa res, da v koaliciji mrgoli takšnih bolnikov in škodljivcev. Poziv, da moramo Slovenijo rešiti verjetno ni sovražni govor, seveda jo pa lahko rešimo samo tako, da se znebimo kučanističnih podtaknjevcev in okupatorjev. Najprej z demokratičnimi mehanizmi, če ne bo uspeha, pa tudi drugače.

  • John

   Včasih je tudi resnica lahko sovražni govor. Sploh pa v državi, ki bo očitno kmalu spet uvedla 133. člen in ustanovila Komisijo za čuvanje lika in dela levičarjev

  • Nova24TV Mod 1

   Kulturni nivo komentiranja in dialoga lahko
   odražamo tudi brez psovk.
   #idiotski #bolnik #škodljivec

 • xtc

  Baje beseda “bednik” ni kazniva?
  Nalimajte jo javno Kučanu,Masleši,Cerarju,Bulcu in NOB herojem pa boste izvedeli ,če to drži ali ne.

 • sunday

  cerar – murgelski posranohlačni ritoliznik !!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!