To so vladarji v Pomurju, ki preko medijev in policije želijo vplivati na politiko z aferami in diskreditacijo

Aleksander Jevšek, Dejan Židan, Uroš Hakl (foto: Demokracija)

Vladarji v Pomurju – stranka SD in “nedolžno” glasilo Večer, ki ga imata v rokah tajkunska družina Hakl, blizu Dejanu Židanu in pomurskemu lobiju in nekdanji policist Aleksander Jevšek, župan Murske Sobote in vidni član Socialnih demokratov, ki ima še vedno močne zveze v policiji – tvorijo sklenjen in usklajen krog vplivnežev, ki pojasni, zakaj so se spravili na Stanka Recka iz Dolnjih Slaveč in ga kot kandidata SDS na prihajajočih volitvah v državni zbor obtožili domnevnega razpečevanja otroške pornografije. Cilj te akcije je dikreditirati stranko SDS, ki je v Pomurju bistveno močnejša od Židanovih Socialnih demokratov.

Spomnimo, da sama pridobitev Večera le ni bila tako nedolžna, da bi lahko tako brez preverjenih informacij (pa ne bi bilo prvič) širili neresnice z namenom diskreditacije Slovenske demokratske stranke. Na podlagi dosedanje prakse iz primera Andreja Magajna, ki je bil ob izstopu iz SD deležen podobnih lažnih obtožb, katerih je bil, mimogrede, oproščen, je utemeljen sum, da za primerom stoji župan Murske Sobote in nekdanji direktor kriminalistične policije v času Pahorjeve vlade, Aleksander Jevšek, ki ima še vedno močan vpliv na delovanje slovenske policije, še posebej pomurske, saj je bil kar sedem let direktor Policijske uprave Murska Sobota. 

Ob nakupu Večera so imeli le 7.500 evrov, kupili pa so ga za milijon
V svoje roke je glasilo Večer dobila družina Hakl leta 2014, ko sta ga lobist Uroš Hakl in Sašo Todorović kupila za dober milijon evrov kupnine prek podjetja, ki je imelo ob nakupu le 7.500 evrov kapitala. Ob tem sta si, kot izhaja iz dokumentov, objavljenih v sodnem registru, 600 tisoč evrov za nakup Večera izposodila pri družinskem podjetju Hakl & Hakl, ki je v lasti Uroša in očeta Borisa Hakla. 

Posojilna pogodba je bila napisana tako, da bi morala Todorović in Hakl posojilo vrniti v šestih mesecih, kar pa se ni zgodilo, in tako je družba postala solastnica Večera. Najbolj nenavadno pa je dejstvo, da je k financiranju nakupa Večera v pomoč Haklu pristopila kar Banka Slovenije, ki je odkupila poslovne prostore Večera v središču Ljubljane in na tak način z odprodajo nepremičnin omogočila, da Hakl in Todorović refinancirata svoje obveznosti nakupa.

Direktor medijske hiše Večer Uroš Hakl (Foto: STA)

Donosni državni posli so glavni razlog, da mora levica ne glede na posledice, ostati na oblasti
Poleg družine Hakl pa velja omeniti tudi družino Polanič, ki je s prvo tudi sorodstveno povezana. Družbe, kot so SGP Pomgrad in Panvita so v lasti tajkuna Stanka Polaniča in del njegovega prekmurskega imperija. V Panviti je svojo kariero zgradil tudi minister Dejan Židan, ki je bil pred odhodom v politiko predsednik upravnega odbora. Polaniču se je njegova naložba v aktualnega kmetijskega ministra in podpredsednika že padle vlade bogato obrestovala, saj so njegova družinska podjetja med največjimi prejemniki davkoplačevalskega denarja. Tako je v času vlade Mira Cerarja največ gradbenih poslov dobila družba SGP Pomgrad, medtem ko je največji prejemnik kmetijskih subvencij Agencije za kmetijske trge in razvoj podeželja prehrambena veriga Panvita.

A. G.

 • Vrhovni sodnik

  SD ejevski lopovi, za kwa rabimo še kriminalistično politično policijo, če imamo NPU.

  • Rožle

   SDG ejevski ….

  • učko

   Oni jo rabijo in zlorabljajo. Vendar ni nikogar v politiki, ki bi jim to preprečil. JaJo in ostali njegovi majmuni in ovce so beeeeeeeee

  • mginko

   “kriminalistično politično policijo” = podmladek udbe – vzrok :zaradi neizvedene lustracije
   Če se narod ne udeležuje volitev, naj tudi ne jamra. Zaradi ne oddanih glasov, vlada tej državi komunistična stara in mlada udbomafija, vse samo za svoje koristi.
   Drugorazredni Slovenci – POJDITE NA VOLITVE, ODDAJTE SVOJ GLAS PO SVOJI NAJBOLJŠI VESTI in NE DOVOLITE !, da zaradi 50% NEUDELEŽBE VAS volilcev na volitvah, ta komunistična mafija s peščico glasov zmaguje na volitvah in obrača drugorazredne državljane do onemoglosti.
   Izvoljeni poslanci levice so samo karte v rokah glavnih starih botrov in podmladka komunistične mafije v slovenskem ozadju (podzemlju).

 • VERRZIFIKATOR

  Dejan Aleksander Hakelj

  KAJ PRIDE ZA VEČEROM

  Pod večer, ko tema se poraja,
  čas je za nečedne posle pravi,
  saj tedaj nekako se ustavi,
  mrhovinar se prebuja, vstaja.

  Mu na delo je ta čas oditi,
  plen se mu ponuja, je na dlani,
  mrhovinarji zvečer so zbrani,
  skupaj se odpravljajo loviti.

  Vsi vedo, da žal večer ni večen,
  noč se namreč naglo približuje,
  bo za mrhovinarje vse huje,
  nočni čas je zanje prav nesrečen.

  Ni ulova, hrane, ni izplena,
  se zato zvečer jim je truditi,
  čimveč si prigrabsti, naloviti,
  tega pač zaveda se hijena.

  Vsepovsod zdaj hakeljce nastavlja,
  s haklji si pri ropanju pomaga,
  ve, da pride noč in da omaga,
  brez skrbi, večer se že poslavlja.

  Še tako če ga za rep lovijo
  in držijo s silo ga nad vodo,
  vsi nemočni v boju so z usodo,
  pride čas, plačilo ko dobijo.

  • Soave

   + + + + + + Ko te en Hakelj zahaklja, se nam pa lahko čisto ” shaklja “

 • Rožle

  Če boste volili SDS…..,
  do takih neljubih dogodkov zagotovo ne bo nikoli prihajalo….!!!

 • Rožle

  Problem je, ker levak vedno znova in znova pada na eno in isto finto …
  in za to je samo recept instant murgelskih levaških strank vedno zmagal..
  ********************************************
  Lewaki bi se radi še naprej gužval pred KARITASOM …
  Zatorej pamet v roke in volite SDS edina pot v demokracijo in razvoj …

  • učko

   Lewaki nič ne padajo na finte, oni lepo živijo na naš račun ! SDS je NULA !

 • Franc Šink

  Če bi se nekdo odločil da mu jih naloži na gobec, bi tepel policaja,župana, ali vidnega člana SD ?

  • Krtača 20

   Probej na gorenaku pa boš videl reakcije.

   • Franc Šink

    Ti umazana znucana zobna in zlobna krtačka ti.

  • Soave

   Najbolje vse tri muhe na mah !!

 • karpelec

  Kurja glava je že od nekdaj v celoti rdeča, odkar je pa Jevšek župan v MS, je pa ta mali bog ali kralj na Betajnovi. Vblatnem dolu, ni nič novega.

 • PIA PlA

  Pride zelo pomemben gospod k zdravniku: “Kakšen problem imate?”
  – “Zelo hitro pozabim.”
  Vpraša zdravnik: “Kako dolgo pa že trpite zaradi te bolezni?”
  – “Zaradi katere bolezni pa gospod doktor?”

  Vsaka podobnost s slovenskim narodom je zgolj namerna.

 • Vera

  Le kaj je Prekmurcem bilo, da so na županskih volitvah izvolili Jevška ?

  • učko

   Bivšega župana Antona Štihca so odfukali iz SDS, potem pa ni imel več nobene podpore. Napadli so ga SD-jevci z ustrahovanjem diskreditacijo in je podlegel. Tukej je SDS naredu veliko napako, Štihec pa tud’ ! Evo, kjer se prepirata dva, tretji dobiček ima !!!!!!

 • učko

  Lahko so oni gospodarji, ko pa so njihovi nasprotniki totalni brezveznjakoviči in nesposobnjakovići !!!!!

 • Slovenka

  Štihec je bil najprej v SDS in dokler je bil tam, mu je šlo. Bil župan, potem pa se je skregal z SDS in je sedaj na suhem, tako kot Lah, Čuš in še nekateri užaljenci. Je pa Štihec s svojim kujanjem naredil dosti škode, garnitura na občini se je menjala tudi po njegovi zaslugi. Čisto prav, da se mu tako ravnanje otepa.

  • Vera

   Štihec je bil član stranke SLS , saj je ta stranka nekoč imela največ županov . Bil je odličen župan, toda na volivce je leta 2014 najbrž veliko vplival Židan predsednik SD-ja doma iz Prekmurja , to pa pove vse in še več .

   • Slovenka

    A tako. Hvala za pojasnilo. Verjetno je zgubil zaradi izdaje, ki jo je SLS zagrešila januarja 2013 in ki je njeni volivci očitno niso odobravali.

 • xtc

  Ravno to kar berete so glavni razlogi zakaj tak upor proti tujcem,več bo tujih firm,manj bo komi velepodjtnikov po partijsih vezah,na trg bo treba z znanjem in lastnim delom,ne z čudnimi prijateljskimi krediti in posli.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!