V hotelu Jama v Postojni odkrili tajne sobe za prisluškovanje – bivši direktor tega hotela pa je Jerko Čehovin, ki Janšo toži, ker ga je označil za udbovca!

Nekdanji poslanec Pozitivne Slovenije, sedaj pa član Zavežništva Alenke Bratušek Jerko Čehovin (foto: STA)

Morda se sliši kot prvoaprilska šala, toda na žalost je še kako resnično: v postojnskem hotelu Jama so pri obnovi odkrili skrivna vrata, za katera nihče ni niti vedel, da obstajajo, niti ne, kam sploh vodijo. Direktor hotela Marjan Batagelj je želel vrata odpreti s ključem, pa ga ni imel nihče od njegovih uslužbencev, zato so vlomili in odkrili tajno sobo za prisluškovanje iz časov nekdanje Jugoslavije. Da gre za povezan sistem več soban, ki so pripadale nekdanji tajni policiji Udbi, je bilo hitro jasno, saj so štiri sobe opremljene s prisluškovalnimi napravami za vso Primorsko, tam je vozlišče civilne in vojaške telefonije ter soba za počitek. Iz sistema štirih sob je bilo mogoče pobegniti tudi prek jaška skozi jamo. Vse to opremljeno s pohištvom iz 70. let prejšnjega stoletja. Odkritje postavlja več vprašanj kot odgovorov; zakaj so sobane odkrili šele zdaj? Kdo je zanjo vedel in kdo ne? Zanimivo je predvsem dejstvo, da je hotel vrsto let vodil prav tisti nekdanji poslanec PS Jerko Čehovin, ki Janeza Janšo toži, ker ga je na eni izmed sej DZ označil za uslužbenca Udbe.

Prostori hotela Jama pred Postojnsko jamo, ki niso vrisani v gradbenih načrtih in uradno sploh ne obstajajo, so pripadali nekdanji jugoslovanski tajni policiji, prvi šef slovenske tajne službe Sova, Miha Brejc, ki ga je leta 1990 na ta položaj postavil Demos, pa v intervjuju za RTV ni izključil možnosti, da je s sobanami operirala kar Jugoslovanska narodna armada, ki je bila z Udbo tesno prepletena.

Kot je Brejc povedal za Televizijo Slovenija, sam za obstoj takšnih skritih soban nikoli ni izvedel, je pa namignil, da bi o tem vedeli marsikaj zanimivega povedati njegovi predhodniki, predvsem Štefan Tepeš in Ivan Eržen, ki sta bila ob koncu 80. let tesno povezana z nekdanjim šefom slovenskih komunistov, nasprotnikom slovenske osamosvojitve Milanom Kučanom. Kot je namreč povedal zdajšnji direktor hotela Marjan Batagelj, najdena ohišja kaset pričajo, da se je v teh prostorih prisluškovalo in snemalo praktično do osamosvojitve, zadnji tonski zapisi so namreč iz leta 1990. Zadnji agenti so za seboj sicer počistili večino obremenilnih dokazov – in jih verjetno uničili.

Največji sum padel na nekdanjega direktorja Postonjske jame in nekdanjega poslanca PS Jerka Čehovina
Čemu se je v prostorih postojnskega hotela prisluškovalo tik pred osamosvojitvijo, bo bržkone ostala skrivnost, saj bivši šefi Udbe niti za RTV niso pripravljeni spregovoriti, prav tako o tem molči današnje vodstvo Sove. Je pa zanimivo, da je Postojnsko jamo in pripadajoči hotel dolgo časa vodil Jerko Čehovin, ki predsednika SDS Janeza Janšo užaljeno toži, ker ga je slednji na eni izmed sej državnega zbora označil za bivšega udbovca.

Jerko Čehovin- nekdanji poslanec Jankovićeve Pozitivne Slovenije, sedaj pa član Zavežništva Alenke Bratušek (foto: STA)

Naj spomnimo; Janša je na seji 28. avgusta 2014 dejal, da je bil Čehovin “v bivšem režimu po podatkih arhiva ne samo sodelavec, ampak uslužbenec Udbe, pripadnik organizacije, ki je bila po sodbi vrhovnega sodišča zločinska”. Podatek, da je Čehovin sodeloval z Udbo, je prvak opozicije zasledil v evidenci spletne strani Udba.net leta 2003. Janša je tudi dejal, da mu je Dušan Lajovic leta 2006, ko je bil pri njem na obisku, pokazal zloglasni arhiv, ki je avtentičen. Na seznamu udbovcev je imel Čehovin pri svojem imenu zapisano šifro 55.000, ki je oznaka za “opuščenega uslužbenca Udbe”. To pa pomeni, da gre za osebo, ki je aktivno in zavestno sodelovala z Udbo. Torej takšna oseba ni bila zgolj zunanji vir informacij. Ker je Čehovin nekdanji Udbovec, je težko verjeti, da ne bi vedel za obstoj skrivnih soban za prisluškovanje.

Zakaj sta politični in vojaški vrh nekdanje Jugoslavije v 70. letih takrat v novozgrajenem hotelu Jama vzpostavila tajno prisluškovalno gnezdo, ostaja odprto vprašanje. Hotel so sicer odprli leta 1971, v času, ko sta najvidnejšo vlogo med Slovenci v Zvezi komunistov Jugoslavije igrala Edvard Kardelj in Stane Dolanc. To pa so bili tudi časi, ko se je na čelo slovenskega oddelka Udbe z veliko hitrostjo vzpenjal Janez Zemljarič.

Hotelski direktor Marjan Batagelj sicer podarja, da v četrto sobo še niso vlomili  tudi ta pa bi utegnila postreči z novimi razburljivimi odkritji. Do takrat pa se bo raziskovalo trenutne oprijemljive dokaze o prikritih aktivnostih Udbe, ki bodo v prihodnje morda celo na ogled zunanjim obiskovalcem. Da ima namreč Bategelj nos za posel, gre sklepati po njegovi izjavi, da v prihodnje načrtuje celo odprtje muzeja za prisluškovanje.

L.S.

 

 • tarantela

  Ta je pa res debela prvoaprilska! Kateri osel pa ne bi ugotovil, da se kvadratura sob ne sklada s kvadraturo hotela samega, tudi brez načrta.

  • gušto

   A ne bi bila raje tiho, če se na stvari ne spoznaš.
   Matr, kako so stare babure rade pametne.

   • tohuvabohu

    Imajo veliko izkušenj, hehehe.

  • RATATA

   Pober se zemljo okopavat.
   Najboljš, da skoplješ eno tako jamico 0,6m x 2,0m in 6 čevljev v globino, pa se fukneš not. Bo že kdo zasul..

  • radames

   Takoj za zgradbo tega hotela je hrib. Verjetno je udbovsko počivališče zavrtano v hrib.

   PS
   Sinoči, ko sem tole gledal v Odmevih, še ni bil 1.april.

  • slosin

   Ja ta Batagelj je pa res en kozu, a ne! Ko je prevzel hotel, bi moral vzeti meter in ugotoviti, koliko m2 ima. Ja pa Postonjsko jamo bi moral ravno tako premeriti, da bi vedel, kaj je prevzel v upravljanje….
   Kdo je tukaj osel, pardon, oslica…?

 • luckyss

  Bo kar držalo…ni prvoaprilska…
  Vsaka država je imela, ima in bo imela podobne sisteme..

  • Dragan Krstič

   Ja, ampak ne za prisluškovanje civilom in političnim nasprotnikom. Za to so specialisti “naši”.

 • Caetano

  Udba je bila udarna pest partijske diktature. Delala je za CK, vedno.

  Da se tako dolgo ni odkrilo teh sob je pa razlog v tem, da je po osamosvojitvi skrb za udbovske povezave in infrastrukturo prevzela Organizacija alias udbomafija.

 • Franc Novak 1979

  Zadnji agenti so za seboj sicer počistili večino obremenilnih dokazov – in jih verjetno uničili.

  Tajni agenti ne uničijo nič poiščite te dokumente v podemeljskih skrivališčih Ivana Zidarja ali pa v Zagrebu na nekdanji 5. armijski oblasti ali pa v arhivu SDB v Beogradu. Mislimpa, da jih najbolj sigurno, da jih imajo Hrvati, ker s tem vse leve vodilne poltike (tudi janšo) držijo krepko za jajca.

  • Caetano

   Pa smo spet tam… Janez je bil disident, ki mu je udba sledila nato pa ga po dogovoru s KOS tudi zaprla.

   • tohuvabohu

    Drago Kos in sodelavci Kosa pa še vedno lomastijo po slovenski zemlji in mešajo drek, ki so ga sami nasrali.

  • Anthon

   Kaj če bi raje kar Hišana malo privili? Sicer pa so tvoji “fini” manipulatorski stavki že prežvečena tematika. Si (bil) kak wanna be udbovc?!

  • gušto

   Zakaj pa ti osebno nisi še ničesar napravil ?

   • Franc Novak 1979

    Ja, se posipam s pepelom. Bom kar šel v Zagreb in rekel, dajte mi papirje, da vidim, kaj je obremenilno za naše politike. Pol me pa poiščite v okolici Jaruna, na več mestih, da boste vse koščke našli.

 • skrajna resnica

  Na naših sodiščih lahko Čehovin toži tudi Batagelja, da mu je vdrl v pisarno.

  • RATATA

   O tem, da je bil na mizi šoferski sendvič kupljen na tank šteli in pakiran 29.03.2017 pa tudi Batagelj ne upa govoriti!

  • samsara

   Janez Zemljarič, nekdanji vodja zločinske in teroristične organizavije SDV/UDBA pa ga utegne tožici za izdajo. Nekaj v tem smislu je opletal, ko mu nekaj ni bilo prav glede Leljaka. Ima naložen še star udbovski program.

 • Franc Šink

  Joj takih “hotelov” je v Sloveniji še mnogo. Za enega vem v Kranju ki sicer ne obstaja več.

  • tohuvabohu

   Take sobice imajo tudi na Telekomu in jih še vedno uporabljajo. Prav zato so rdečkarji preprečili prodajo Telekoma.

   • radames

    Tako je. Vsaka Pošta, ki je še v Jugi spadala pod PTT, je zraven telefonske centrale imela posebno sobo za prisluškovanje. Najbrž je taka praksa ostala tudi pri novih zgradbah, kjer so centrale.

 • Johan

  Enkrat udbovec vedno udbovec in izkoriščevalec Slovencev

  • Olga

   +++++++++++++++++++++ čudno, da tožarjo?! Mar niso ponosni na špecanje naroda?

   • dob

    Med sabo so ponosni.

 • Anton

  kaj čmo resnica boli

  sarkazem press

 • RATATA

  Kakšnih 16 let sem imel, ko se je obesil en pokvekar, ki ga nisem nikdar maral.
  Takrat, ko se je zahojsal je bil star ene 40. Očetova nekontrolirana gesta, ki mi je dala misliti, kot da se je oddahnil, ko je za to izvedel, mi je olajšala vest, saj sam pri sebi nisem vedel, zakaj ga nisem nikdar prebavljal.
  Čuden / nenaraven in nečloveški je bil ta “človek”. Vprašal sem očeta kaj misli, zakaj se je obesil.
  Na kratko mi je rekel: “ovaduh je bil. Udbovec.”

  • tohuvabohu

   Pri nas je znana tale zgodba:
   Ob koncu vojne je partizanski likvidator ustrelil nekega krajana, ko je spal v svoji postelji. Za nagrado so likvidatorju dodelili hišo umorjenega. In glej, likvidator je nekaj let kasneje umrl v isti postelji, zdelan od alkohola.

  • Dragan Krstič

   Moj udbovec je skočil pod vlak mislim da leta 1995, Boris B. Kadarkoli sem ga še za časa YU srečal na ulici mi je povedal da imam še službo po njegovi zaslugi. Vzrok skoka pod vlak: alkohol.

  • Anthon

   Naš udbovec, ki se je v 50-letih naselil z ženo in otrokom v naši vasi, je bil tudi povožen z vlakom enkrat v Ljubljani. Bil je sicer doza skoraj non stop. Žena, tudi iz te branže, je imela psihične težave in je pristala v bolnici.

   Je pa treba vedeti, da sta omenjena bila nekakšna “javna” udbovca, za katera s(m)o vedeli v naši vasi, ki je bila “tabela”, kar smo se celo v osnovni šoli učili. Globlji problem so tisti, za katere se ni vedelo.

 • totex39

  Dobro poglejte samo sliko tega tovariša, ki vam lahko pove vse, da ne more skriti, da je opravljal delo ovaduha in razen tega še bil poslanec, res sramota.

  • Caetano

   Udbo poslancev je bilo kar nekaj. Od leta 1992 do danes vsaj 37. V sedanjen DZ jih je vsaj pet. So pa seveda tudi v sodstvu, po ministrstvih, vladah…

 • Hribouc

  Neverjetno je mogoče!
  Ampak, da so tako nemarni in leni, da v tolikih letih, kar je hotel stal zaprt, niso pospravili za seboj?
  Batagelj, verjetno je še marsikdo, ki ve kaj je za onimi vrati, ki jih še niste odprli, zatorej jih odprite čimprej
  in to pred pričami in pred mediji, kot treba, da se ne bo kateri spomnil kaj je tam in vas bo prehiteval po desni…
  Zanimivo, kako se bo nedolžni Čehovin izmotal iz godljice!

  Bravo, Batagelj, to!
  Muzejček zlate deviške in sploh človekoljubne UDBICE!
  Kar skozi muzejček na obisk Postojnske jame, v tisočih !
  A Kučanova slikca že visi na steni?

 • totex39

  No pa smo tam, postojnska jama ni samo naravno turistična znamenitost, ampak ima še eno atrakcijo novejše zgodovine in to je na novo odkrito tajno sobo, ki jo je za prisluškovanje uporabljala komunistična udba.

  • RATATA

   Novejšo zgodovino atraktivno še vedno živimo.

 • dob

  Če rečeš udbovcu da je udbovec, je to sovražni govor. Če rečeš pedru da je peder, je tudi že sovražni govor. Če rečeš ciganu, da je cigan, je spet sovražni govor. Če rečeš komunistu da je komunist, je, kaj pa drugega, kot sovražni govor.
  Najbolš da rečeš komunistu, da je peder in cigan. Pol pa, če se užali, mu rečeš še, da je rasist in homofob.

 • radames

  Udba je imela v Ljubljani in po vseh večjih mestih, v glavnem v blokih, takoimenovane “konspirativke”, stanovanja, ki so jih po potrebi za določen čas zasedali udbovci na “izvrševanju svojih nalog”.
  Še tole. Večkrat sem službeno delal v Postojnski jami. Zaposleni so nam pravili, da so se ob nedeljah, ko so bili vojaki JLA prosti, nekateri “namestili” v gozd, v hrib nad glavnim izhodom iz jame in iz “štosa” na tisto ploščad metali kamenčke ali kamenje na obiskovalce.
  Sicer je pa prosto sprehajanje po jami nekaj povsem drugega, kakor z vodiči. Šele tedaj se lahko v miru naužiješ vseh lepot te jame.

 • radames

  “Hotel so sicer odprli leta 1971, v času, ko sta najvidnejšo vlogo med Slovenci v Zvezi komunistov Jugoslavije igrala Edvard Kardelj in Stane Dolanc. To pa so bili tudi časi, ko se je na čelo slovenskega oddelka Udbe z veliko hitrostjo vzpenjal Janez Zemljarič.”

  V tistih letih je bil šef jugoslovanske udbe Silvo Gorenc.

 • centurion

  In še enkrat:
  Janez Janša ima prav..
  ČEHOVIN JE UDBOVEC.
  Pa pokvarjen kot gnida.
  Komunjare-vedno v povezavi z jamami in brezni….

 • Franjo Trojner

  Nujno je TAKOJ odpreti vse arhive v Sloveniji iz obdobja do osamosvojitve, zaprosti še Hrvaško, Srbijo, Makedonijo, Črno Goro in Kosovo, da nam omogoči vpogled v dokumente, ki zadevajo Slovenijo in Slovence in nato na podlagi vsega najdenega TAKOJ izvesti LUSTRACIJO! MA ZELO NEVARNO, nedopustno in zelo škodljivo je, za ves Slovenski rod za Slovensko državo in njene vitalne interese, za etiko in moralo, pravno državo, za demokracijo, gospodarstvo itd., da v vseh treh vejah naše oblasti, v gospodarstvu in v družbi na splošno, še dandanes lahko na pomebnih položajih neovirano delujejo ljudje, ki so pri svojem delu, funkcijah v prejšnem kumunističnem totalitarnem režimu grobo kršili človekove pravice in svoboščine in vse tudi takrat veljavne civilizacijske norme! Pa te obremenjene politike, gospodarstvenike, pogajalce, diplomacijo in ostale osebe v državnih ustanovah, v gospodarstu in celo v civilni sferi lahko izsiljujejo tuji agenti/dražave, ki razpolagajo z za njih obremenilnimi tajnimi dokazi!!! Oblast storite vse in to takoj, da se zaščiti samostojna demokratična država vseh Slovencev, ma pošteni državljani s čisto vestjo in brez obremenilnih svinjarij na vesti se nimate/nimamo ničesar za bat, ZAKAJ TOREJ DRŽAVNI ARHIVI IZ TISTIH TOTALITARNIH ČASOV ŠE NISO ODPRTI???? ZAKAJ IN S KAKŠNIM NAMENOM SO ZAPRTI??? ZAKAJ ZA V VELIKI MERI UNIČENJA ARHIVOV ŠE NIHČE NI SODNO PREGANJAN IN PRAVNOMOČNO OBSOJEN ??? ZAKAJ ŠE NI IZVEDNA LUSTRACIJA?? ZAKAJ VIDNI AKTERJI IZ TISTIH ČASOV, KI SO GROBO KRŠILI VSE CIVILIZACIJSKE NORME IN TISTI, KI SO DO ZADNJEGA DELOVALI PROTI SLOVENSKI ODCEPITVI IN NOVI SAMOSTOJNI DEMOKRATIČNI DRŽAVI ŠE NISO PRAVNOMOČNO OBSOJENI??? Veličina Vaclava Havla vam je nastavila ogledalo aktualni predsednik države kakor tudi vam predsednik vlade, tudi samo USTAVNO SODIŠČE in sam vrh sodstva bi MORALO že po svoji funkciji in sami USTAVI ( kjer je na temo totalitarnega kumunističnega režima marsikaj zapisano ) zaščititi pravno državo in s tem vse državljane, etiko in moralo, mar ne??? Od vseh odgovornih javno terjam ukrepanje v skladu z funkcijo in odgovornostjo, ki jo trenutno zasedajo, opravljajo in odgovore tudi!

  • gušto

   Mislim, da se zdaj marsikateremu “spoštovanemu” Postojnčanu pa tudi širše, gate tresejo.
   Tako je prav.
   Čudno, da do zdaj ni nobenemu nič “ušlo”, kaj ?

   • Anthon

    Žal poznam ljudi, ki bi pravzaprav želeli biti režimske barabe, pa so bili v preteklosti še malo premladi za kaj takega. Hočem reči, da je družbena klima pri nas takšna, da takele sobice niso nič posebnega. Mislim, da ne bo minilo dolgo časa, ko bodo mainstream mediji začeli relativizirati vse skupaj, kakšen morebitni evidentiran akter pa bo postal malo ne junak. Če se tožarijo, se ne zaradi dejanske sramote, ampak se zavedajo vse te negativne “lepote in uspešnosti” slovenskih sodišč in jim diši denar.

  • luckyss

   Hja, tokrat ti moram dati plus..

  • Anthon

   Te stvari se delajo po predpisih, to je po zakonu, in samo vpitje bolj malo zaleže. Totalitarne barabe s svojimi nasledniki so danes, relativno gledano seveda, v udobni situaciji, ker s krvavo revolucijo pridobljeni “dosežki” zahtevajo več generacij, da se lahko uredijo po demokratični poti. Pri nas se bo to še bolj vleklo, ker del izvoljene oblasti nima pravih izkušenj s samo oblastjo. Nekaj možnosti obstaja, če bi znani pravniki bolj spominjali oblast na nezastarljive zločine, ali s Slovenijo povezane zločine, ki so bili storjeni izven nekdanje Juge, kjer so še pregonljivi.

  • slosin

   Težka bo! Poznam kar nekaj ljudi, starih -40, ki trobezljajo, da je bilo v prejšnjem sistemu boljše…in na žalost imajo celo akademsko izobrazbo…

   • luckyss

    Saj dejansko je bilo precej stvari bolje urejenih (sociala, zdravstvo, majhna brezposelnost)…kar pa ne pomeni, da nekaterih stvari ne bi zmogli bolje “furati” ..;)

    • komar marko

     a spet lažeš. bila je UMETNA zaposlenost, ki jo normalna fabrika ne prenese. Bili so razni TOZDI, organi samoupravljanja in podobna navlaka z OBRAMBOSLOVCEM, ki je deloval kot politkomisar!

     • luckyss

      Moja starša, oba delavca, sta pozidala precej veliko hišo brez, da bi se čemu odrekali…
      Meni ta argument zadostuje…pa tudi sam sem s štipendijo precej dobro živel …

     • komar marko

      vzela sta puf za celo bajto, katerega sta čez tr leta vrnila v vrednosti KILE KOFETA. O čemu ti pišeš! Se mi dozdeva, da si še zelo otročji socialist. Ti računaš na DRŽAVO! Kanede! Država naj da, !

     • luckyss

      Puf sta starša vzela le za okna….pač princip mojega očeta, ki ni hotel biti zapufan..
      So pa kasneje krediti bili na koncu res bolj simbolični…ampak to ni bilo v škodo povprečnega državljana..

     • komar marko

      v katero škodo pa. le zakaj so po prejemu plače to takoj pretopili v MARKICE, pa še 30% šticunga je bila. A vidiš kako pišeš norosti!

     • luckyss

      Glej, v tistih časih sem bil mlad in standard mi je bil zelo dober..Nikoli več ne bomo živeli na tako visoki nogi kot takrat, ne glede na to kdo bo vodil državo..
      To so pač dejstva…razen če spadaš med “elito”…hov..

     • komar marko

      hja, dober standar. Ja poskrbeli so za svoje in so tudi primerno nagrajevali sistem ŠNJOF ŠNJOF!. A si zato postavil na koncu HOV?In starša sta se šla tudi avntgardo. na račun ostalih POŠTENIH!

     • luckyss

      Vse bolj se mi dozdeva, da si lopato videl le na kakšni sliki…
      Tisti, ki so po službi ležali na kavčku v družbenih stanovanjih po blokih so sedaj najbolj glasni kako da v socializmu ni bilo ničesar ;))

     • komar marko

      pravkar sem na kosilu, lopata me še vedno čaka? Kaj si hotel povedati?

     • luckyss

      Da se je dalo s pridnostjo in žulji tudi kaj zgraditi in imeti visok standard..
      Lenuhi pa jamrajo kako je takrat bilo hudo..

     • komar marko

      Ne laži. Nisi dobil materiala brez vez. S pLAČO nisi mogel kaj prida narediti vsaj delavec ne.

     • luckyss

      Ja, na cement je res bilo treba čakati nekaj mesecev…kar pa se plače tiče pa si morda živel v Makedoniji ?!
      Je pa res, da je bilo treba odmisliti boljši avto in podoben lusksuz..je bil kar fičo dober ;))

   • Vlado77

    Boljše? vemo zakaj . Jemali so kredite in tega niso vlagali ve delavna mesta. Imeli smo ogromno inflacijo . Sistem bi se sesul tako ali drugače .Popolnoma neodvisno od tega , da smo se osamosvojili od juge in uvedli strankarsko demokracijo. Da je temu tako je vidno po vsej ex vzhodni Evropi kjer je bilo komunistično vodstvo. Povsod je stanje bistveno slabše kot v zahodnih demokratičnih državah. Tudi če bi vlagali v gospodarstvo ne bi bilo nič od tega , ker državna podjetje danes propadajo. Imeli smo več ljudi v pisarnah kot za stroji. Da ne govorimo o samoupravljanju ,ki je zahteval ogromno raznega sestankovanja brez veze. Ljudje ,ki so jim dali neke “funkcije” niso tega želeli – sestankovanja. Ko je bil zbor delavcev se je delavni proces ustavil ! Sicer pa je bilo vse to samoupravljanje pesek v oči , češ , da delavci nekaj upravljajo. V resnici so vodili podjetje 2-3 najvplivnejša komunista. Večina je le poslušala in dvigovala roke za njihove predloge. Torej na kratko- sistem bi se prej ali slej sesul ne glede na vse ostalo kar se je kasneje zgodilo. Toda kljub temu da smo imeli službe in zidali bajte smo imeli plače , ki so bile bedne v primerjavi s Italijani ali Avstrijci nekje 1/3 njihovih.

    • slosin

     Na tem linku je nekaj cvetk o krasnem življenju v socializmu…in ni kaj dodati, proti številkam ne zaleže nobeno nakladanje..!

     Vse to sem doživel na lastni koži in zato mi naraste tlak,
     ko poslušam yugonostalgike, ki trosijo neumnosti, kako so
     vsi imeli službe, pa kako ni bilo lačnih, pa vsi so imeli stanovanje,
     pa sociala in zdravstvo sta enkratno funkcionirala in to
     tudi taki, ki so bili l. 90 še mladoletni…

     Na tem linki je nekaj cvetk o krasnem življenju v socializmu…in ni kaj dodati! http://poskok.info/wp/bolji-zivot-evo-jugoslavije-u-brojkama/

 • Carlo Magna

  SAMO SDS pod poveljsvom JAneza Janse lahko resi Slovenijo!

  • luckyss

   Ena boljših prvoaprilskih danes..ti moram dati plus ;)

   • komar marko

    se tolažiš da je prvi april. Vas RESNICA zelo skrbi. ja ni čudno če ste spet aktivirali šerifa.

    • luckyss

     Ne mešaj me med “slovenske rdeče politične”..
     Sem zgolj levičar in socialist po usmerjenosti in ne po strankah..

     • komar marko

      ja a ti je potem pisanje norosti v genih? Nisem še zasledil kaj pametnega od tebe!

     • luckyss

      Precej je odvisno od tega, če prebrano tudi razumeš…pač subjektivna ocena..

     • komar marko

      no ja MENSA je čudna stvar.

     • luckyss

      Ja, na teh straneh kar mrgoli članov…;)))))

     • komar marko

      ja sem te kuj opazil.

     • luckyss

      ;))

     • radames

      Pa jebenti, čist na vsak post mu odgovarjaš!!!!

  • Franjo Trojner

   Tisti, ki so Slovenijo od leta 1941 in kasneje po letu 1945 do vključno samega konca leta 1991 sesuvali in pri absulutnem vladanju kršili vse civilizacijske norme in ekonomsko logiko, danes Slovenijo zagotovo ne morejo in ne bi smeli reševati! Ravno vsa ta tragika, ki jo doživljamo danes, je posledica tega, ker se mračne sile bivšega totalitarnega kumunističnega režima in njihovi nasledniki in raznorazni lobiji iz pravega gnezdav lastijo Slovenijo, kot podedovan fevd in želijo zadržati oblast in s tem finančno moč in pri tem ne izbirajo ne načinov, ne sredstev, da svoje fevde zadržijo. Naivno je misliti, da je partija leta 1990 sama prostovoljno sestopila iz oblasti in se popolno umaknila iz politične in civilne sfere in s tem odločanju, finančni in gospodarski moči. V bistvu je partija sestopila iz oblasti ustrahovana od prizorov, ki jih je bilo videti v Nemčiji, Madžarski, Poljski, Češki in predvsem Romuniji in Albaniji, pa tudi Rusiji in nasploh zaradi antikumunističnega razpoloženja v svetu in doma v Sloveniji/Jugosleviji. Zato je partija svoj navidezni sestop iz oblasti dobro in skrbno načrtovala in se na nove baje demokratične volitve dobro in zvito pripravila. To se vidi tudi po tem, da so skurili večino arhivov, da so tajne službe bivšega režima proti osamosvojitvi in osamosvojiteljem delovale še po letu 1991, da so svoje špijune vrinili med pomladnike/osamosvojitelje in jih s ten nadzorovali in navznoter slabili, da je partija ohranila nadzor nad gosporstvom, bančništvom in javnim sektorjem in medijih, kjer so imeli na pomebnih mestih svoje ljudi, da partija nikoli ni predala novi oblasti svojih finančnih sredstev, arhiviv itd. Samo vprašajmo se kaj je šlo pri demokratizaciji v Sloveniji narobe, da smo na prvih predsedniških volitvah namesto tipa politika demokrata velečine Vaclava Havla izbrali bivšega šefa CK, torej prvega kumunista v državi???? In zakaj v Sloveniji ni bilo nujno potrebne lustracije in kot zanimivost lustracija ni bila izvršena tudi v vseh drugih nekdanjih novonastalih državah na področju ex juge, ki se danes zaradi tega srečujejo z prav enakimi težavami oz. problemi, kot mi v Sloveniji, kar je še ena potrditev več, da je partija svoj sestop in nato svoj ponoven prevzem oblasti skrita pod plaščem demokracije do pičice skrbno načrtovala. In na koncu povejte mi zakaj naš parlament do dandanes še ni požegnal resolucijo sveta EU o izenačenju in obsodbi vseh treh totalirizmov nacizma, fašizma in komunizma??? Največ zaslug za sprejem te resolucije v EU in avtor te resolucije je nihče drug, kot demokrat in pisatelj sam g.Vaclav Havel in kdo je pri nas tisti, ki javno oporeka sami vsebini resulucije in njeni potrditvi v parlamentu, nihče drug, kot sam nekdanji predsednik CK in prvi kumunist v Sloveniji in nato sicer demokratično izvoljen prvi predsednik prve samostojne, demokratične države vseh Slovencev, a ni to vsaj čudno, če ne že zelo predvidljivo in zelo zaskrbljujoče???

  • KIKI

   Pa še res je, če ni že vse prepozno! Če bi vam bila dana dediščina
   z ogromnim idolgom, bi gotovo rekli : Ne, hvala, JEBITE SE!

 • komar marko

  ja UDABa še vedno drži rokice nad nami z raznimi FORUMI. Ni čudno če nas pa nekateri spet tako vztrajno rinejo v ROVE, pljuvajo po IMPERIALISTIH, ljubijo pa njihove DOLARČKE! Le kdo je to? No ja, kužiti so njihovi omiljeni prijatelji za potešitev.

 • komar marko

  V neki knjigi NAŠ TITEK od ĐUSEPEJE je navedeno, da je imela delegatska stranka konec 90 let v ŠVICI naloženih 13 milijard dolarčkov. Mene zanima kdo upravlja s temi dolarčki in le kako so se delegati TRUDILI da so zaslužili te dolarčke.

 • komar marko

  Le kako je možno da so bili v SLO parlamentu udbovci. LE KAKO, nimajo moralnih načel, In kdo jim je dal svoj glas! In zakaj?

  • domovina mili dom

   Pred volitvami bi morali objavit spisek o kandidatih udbovcih. Tako le ti ne bi mogli kandidirati na volitvah.

 • domovina mili dom

  Kučan je pod pretvezo etičnosti in ostalih neumnostih, na katere so nasedle butnglave ovce, sestavil stranko iz cvetobera udbovcev in ostalih komijev. Po francosko tujska legija kriminalcev.
  Takšna je bila svoboda, da sin očetu, oče sinu nista zaupala. Še mize v bifejih so imele mikrofone.Tako so komiji imeli mir in so pripovedovali pravljice o raju na zemlji.

  • komar marko

   saj raj na zemlji so imeli in ga še vedno imajo. Kmetu so nacionalizirali premoženje in njive, katere jo odkupil lokalni rdečko in prodal za parcele. Sedaj država temu kmetu vrača v obliki obveznic, rdečko pa se vozi v čolničku in počiva ob vikendici v prvi vrsti!

   • KIKI

    Pomota: vozi se v Jahti!

 • Argentinec

  NSA in CIA vesta kakšne gate nosite danes, ovce se pa ukvarjate s predpotopno varnostno službo iz prejšnjega stoletja. Ste pač pol stoletja za preostalim svetom.

  • komar marko

   le kako je možno da je prepotopna služba še včeraj sedela V demokratičnem PARLAMENTU SLO?

   • Argentinec

    A misliš na Gorenaka?

    • komar marko

     No to da vam da misliti, to mi je znano. da radi podtikate in lažete ter producirate afere nam je tudi poznano! Katera stvarti je ljubša od teh ki sem jih naštel?

     • Argentinec

      V letih 1984-1989, je Vinko Gorenak kot komandir Celjske Milice, 16 krat posredoval, da so vrnili vozniške izpite pijanim SDV-jevcem.
      3 krat je posredoval, da so bili ustavljeni postopki, proti družinskim članom treh uslužbencev Celjske SDV. Iz evidence je razvidno, da je v sedmih primerih Vinko Gorenak dobil denarno nagrado od Celjske SDV. Da vas ne zavedem, SDV je UDBA!

     • komar marko

      ha, ha, ha. A je tudi dobil orden orlova sa zlatnima jajima na mačevima?

     • Argentinec

      Tako kot njegov današnji gospodar Ivan Janez Janša, ima tudi Vinko Gorenak dva Udbovska dosjeja. Kot miličnik je bil registrirani sodelavec Udbe (-0014000-00406), hkrati pa je bil tudi nadzorovana oseba (-0017126-00000).

     • komar marko

      vi miličniki so morali biti v SDV in v ZK! Še kaj ne veš?

     • Argentinec

      Zimski čas je najbolj preklet čas na zemlji. Decembra 1999, ni bilo nič drugače. Mraz in večna megla, sta Ljubljančane odgnala iz ulic in trgov. Vinko Gorenak je v svoji pisarni na Štefanovi 2, zaključeval rutinska opravila. Bil je petek, Vinko pa je zavlekel šiht do 19 ure.
      Bil je eden zadnjih, ki so tega petkovega večera, zapustili Ministrstvo za notranje zadeve. Napotil se je proti bližnjemu Argentinskemu parku. Tam ga je čakal Marko Pogorevc, ki bo čez leto dni zasedel funkcijo direktorja Policije. Marko je Vinku obljubil, da mu bo predstavil, v gay krogih tako popularnega dr. Sašo Baričeviča.
      Gorenak, se je tega petka veselil, kot otrok dedka mraza.
      Preden je zapustil svojo pisarno, je preoblekel srajco. Sinje modro je odložil in iz omare vzel zlikano srajco, svetle roza barve. Namesto kravate, si je nadel metuljčka turkizno zelene barve. Tako opravljen in odišavljen s Fa deodorantom, se je sam sebi zdel mikaven.
      V hotelu Lev, je Pogorevca in Gorenaka pričakalo omizje starih znancev. Gorenak je razočaran ugotovil, da dr. Saše Baričeviča ni med zbrano družbo. Po dobri uri in nekaj popitih rundah, je Marko Pogorevc skočil pokonci. Tukaj smo Sašo, mu je vzneseno mahal. Baričevič se je pridružil omizju in se pustil predstaviti ostalim. Za njim je k družbi prisedel še Franci But. (poročilo 17.12.1999 r.s. za j.j.)
      Okoli 22 ure, sta omizje zapustila Franci But in Marko Pogorevc.
      Slednji je na recepciji vzel ključ, odpeljala sta se v 4. nadstropje.
      Deset minut kasneje, je vstal Baričević. Tudi on je na recepciji vzel ključ. Pomahal je Gorenaku in ta se mu je pridružil v dvigalu. Tudi to dvigalo se je ustavilo v četrtem nadstropju.
      Uro kasneje je mimo recepcije, vidno razburjen odvihral Baričevič.
      Kmalu za njim, se je prikazal Gorenak. Zaripel v obraz, je receptorja spraševal, če je Pogorevc že vrnil ključ? Ko mu je ta odkimal, se je Gorenak usedel v fotelj nasproti vhoda. Debelo uro in pol, je sedel kot na žerjavici. Končno sta se iz dvigala prikazala But in Pogorevc.
      Gorenak je kot poparjen skočil pokonci.
      Marko, Marko, je zavpil sredi avle hotela Lev.
      “Marko, on je baba, mater mu jebem , Marko, me slišiš, dec nima kurca”, se je razburjal Vinko Gorenak.
      Pogorevc in But sta se čudno gledala in smehljala. Gorenak se je tisti trenutek obrnil k agentu (r.s.), ki je sedel v separeju in nadrl;
      “Kaj gledate, kaj se vas tiče..”!
      Agent je kasneje Janši razlagal, da misli, da je kompromitiran. Najbrž ni bil, ker ga Gorenak ni poznal. Pozna pa ga zelo dobro zdaj, ko je sam postal Ivanov glasnik.
      Iz doslej znanih podatkov, se Vinko Gorenak v hotelu Lev, nikoli več ni srečal z Baričevićem. Zato smo bili vsi hudo presenečeni, ko je Gorenak začel obiskovati Baričevića doma, na Oražnovi ulici na Viču.
      (o tem v 2004-2008)

     • komar marko

      n berem norosti, ki me spomnijajo na blog nekekga narkomana. A si kaj v žlahti?

     • radames

      A ti bereš? A te ni sram, da se ukvarjaš s tem provokatorjem? Vedno nasedaš do konca pokvarjencem!!!!!

     • gušto

      A res misliš, da te tvoje laži koga zanimajo ?

     • sodnikisozločinci

      Ko si omenil Gorenaka, povej še imena tistih 16 pijanih udbovcev, da boš izpadel verodostojen. Drugače bom imel tvoje pisanje za laž.

  • Nata

   Čudno ? Si ti morda izjema, kar se tiče gat ? Praviš nosite !
   Čigav pa si ?

 • komar marko

  no še nekaj. Leta 45 je imala AVSTRIJA in SLO enak BDP, s tem da je morala Avstrija SLO plačevati reparacije, če rdečkoti še vedo kaj je to in kje so PONIKNILE ZADEVE, Kdaj bo meni država plačala za požgano HIŠO, za katero je prejela denar. In leta 90 ima AVSTRIJA BDP kar 13 krat večji od SLO. A mi kak rdečko razloži zakaj je tako! Prišepnil mu bom, ker smo SLO državljani tam kupovali KAVO!

  • Argentinec

   Ja, danes pa kot zaveden Slovenec kupuješ kavo v Lidlu, komunistična Kitajska pa je medtem prehitela in Slovenijo in Avstrijo. LOL

   • komar marko

    jaz pijem BARCAFE kar pomnim. Tudi prav SEDAJ sem ga dobil na mizo! Ko bo CHINEZA začela spoštovati OKOLJSKE STANDARDE IN NORMATIVE bo prišlo tam do nove revolucije in bo bankrtotirala.

    • Argentinec

     A misliš na hrvaški BARCAFFE? lol …

     • komar marko

      hja, me HRČKI ne motijo, če imajo kvaliteto in BARCAFE je kvaliteten kofe. Kaj si hotel dodati?

     • Argentinec

      …. da si včasih (kot praviš) kupoval kavo od Avstrijcev, danes pa od Hrvatov.

     • komar marko

      načeloma me sploh ne zanima od koga kupujem. Postavim kvaliteto in ceno in potem kupim. Sem pač PROFI in me ne zanima socialistična zaplankanost in plansko gospodarstvo s petletkami!

     • radames

      A še zmer razsajaš, jugoviški balkanc?
      Te bo treba blokirat!

     • sprehajalec

      Tudi jaz sem kupoval v Mercatorju, pod slogani kupujmo slovensko, pa da denar ostane tukaj. Ko je Zoki potem cuknil v žep 4 milijončke ojrčkov, sem prenehal kupovati. Če kupujem v Šparu, vsaj pošteno kupujem.

     • komar marko

      nečesa ne razumem. Preje je bil samo MERCATOR pa kakšnen TABOR, pa KLAS celje. Cene so bile trikrat višje. KAM JE ŠEL DENAR! Danes pa je v vsakem kraju vsaj pet različnih štacun, popusti vsak dan, pa vsi živijo. Takrat se ej pa propadalo! le kako je to možno?

     • Argentinec

      A da so cene bile prej trikrat višje? Kje? V Švici?

     • komar marko

      ja če si hotel prodati kaj v tujino si moral ceno spustiti na TRETJINO! Ti še kaj ni jasno????????????????Doma pa si prodajal po TRIKRATNI CENI!

     • Argentinec

      A danes pa prodaš v tujino tako, da ceno dvigneš za tretjino? lol …

     • komar marko

      lej, če kaj veš potem napiši, drugače ti zaradi nosrosti ki jih pišeš ne bom več odgovarjal.

     • KIKI

      Ja, če si bil “zdomec”, kot smo rekli “gastarbajterjem”, si lahko
      kupil v Avstriji pralni stroj Gorenje za !/3 prodajne vrednosti v Sloveniji!
      To ti je bilo gospodarstvo! Saj se gotovo spomnijo razni Gaspariji, pa Dragonje,
      pa Mencingerji, pa ostali priletni, pritlehni ekonomski PRDCI, ki si
      še vedno ližejo stare rane Yugonostalgije! Vse smo vsaj 3x preplačali,
      če je sploh bilo možno kaj dobit na tržišču in smo po naročilu hajlali onemu
      “kurcu” v beli Goeringovi uniformi na Gelebu…in njegovi zamaščeni
      režeči se Liški pastirici Jovanki v oblačilih iz samega Pariza.
      Moja mami je vedno rekla: “glej jo glej, včeraj pastirica, danes pa pras…
      pardon,- kraljica!

   • slosin

    Ampak prehitel so nas in Avstrijo s kapitalizmom, ne s komunizmom….

   • radames

    Ti že nisi Argentinec. Ti si jugović! Jugovići napišejo takole:”…prehitela in Slovenijo in Avstrijo.” Slovenci ali pa argentinski Slovenci pa napišejo:”…prehitela tako Slovenijo kot Avstrijo”.
    Adijo balkanc!

 • Vlado77

  Nisem vedel , da je bil ta “ugledni” gospod direktor jame. Po njegovih nastopih bi rekel , da za kaj takega niti ni sposoben . Ni čudno saj so bili udbovci vsi malo tupi nekje na nivoju srednješolca niti ne gimnazijca. Batagelj je živ dokaz o popolnoma nasprotnem. So pa udbovci krivi za marsikaj tudi smrti in predvsem nazadovanje te države. Groza me je ko vem , da so še na položajih in mečejo polena pod noge tistim ,ki hočejo rešiti to državo.

 • Krtača17

  Kaj se spet sekirate? Danes ima tako tajno sobico vsak s pametnim telefonom. Pa se noben nič ne sekira. Še pametni tv lahko prižigajo na daljavo brez vaše vednosti (mikrofon). Zakaj pa mislite da so tako dostopne cene? Za hec? To je vse s tem namenom.

  • komar marko

   ta je ena hujših! Zakaj pa mislite da so tako dostopne cene? ha, ha, ha. A si sedaj premenjal NICK??????????????

   • Krtača17

    Ne nič nisem menjal. Tko to je. Vedno se je špijoniral in vedno se bo. Včas je kdo visel v oštariji pa na ušesa vlekel, zdaj se da pa vse na daljavo. Še elektro števc lahko na daljavo komu javlja kdaj ste doma in kaj mate prižgano.

    • komar marko

     viš nikoli nisem o tem razmišljal. Je pa zanimivo, szagovarjaš rdečkote in si podučen o načinu tajnih rabot!

     • Krtača17

      Kako si pa zdaj naštudiral da jaz koga zagovarjam? Samo povem dejstva. Dobro je vedeti. Še na cestninski te posnamejo, pa na meji. Big ali pa bug brother o kakršnem so včasih lahko samo sanjal. Aja pa kreditna kartica, da se ve koliko perov si kupil. Vse na daljavo – če se hoče seveda…

     • komar marko

      RDEČKOTE in njih rabote zagovarjaš, to so fakti! GGlede ostale tehnike kaj lahko in kja ne, pa raje ne bi!

     • Krtača17

      Res ne vem kje jih zagovarjam? Sama dejstva. V tujini imajo iste probleme, a je tam tudi Kučan kriv? Wikileaks itd?

 • Ryuk

  Verjetno te sobe niso bile edine. Je ziher še kera v kakem ljubljanskem hotelu. Te še vedno nadzira forum21.

 • antimur

  Zanimivo, kako vidno hudobne, spletkarske in zahrbtne oči imajo udbaši, pa se naj gre za Čehovina, Zemljariča, ali pa Kučana, ki kljub njegovim plavim očem očem izžareva iz njih vso hudobijo, kar je mogoče.

  • samsara

   “Oči so zrcalo duše”, pravi en rek.
   Dušo predano udbi ni pretežko prepozanti.

 • Igor Karlić

  A vam povem zakaj? So nastavljali prostitutke in snemali za izsiljevanje. Klasična redno uporabljana udbovska metoda. Hotel zgrajen s pomočjo udbe, sobice, gosti, tovarišice za denar … vse se ujema. Tudi po vojni se je nekaj časa ta praksa nadaljevala. Kako je sedaj, ne vem.

 • Vrhovni sodnik

  V zadnji sobi je pa ziher orožje, zdaj ima muzejsko vrednost.

  • slosin

   Poka pa še vedno! Strelci pravijo, da sama pokalica ni tako pomembna, pomembno je, kdo stoji za njo…

  • gušto

   Kaj pa, če je WC ? Mal se pretirava tlele…. biznis is biznis…

  • samsara

   Takega so baje jemali/kradli TO pred osamosvojitvijo. ‘Trofejno orožje’…
   kućan bi to najbrž znal potrditi.

 • Carlo Magna

  1 april.

 • Krtača17

  Recimo en zanimiv prisluh kako se usa diplomati pogovarjajo kako bojo zrihtal revolucijo v Ukrajini, koga bojo “demokratično” dali na oblast. Kjer Nulandova lepo pove-fuck the eu. Kako so prisluhi dvorezen meč, smo izvedeli tudi v primeru arbitraže meje. Tisti ki plača več, tisti jih pa ima…žalostno…
  Link:https://youtu.be/CL_GShyGv3o

  • garfi

   preseli se tja
   mene zanima kdaj bomo živel v Sloveniji

 • Vrhovni sodnik

  Kure so napovedale stečaj !!!

  • Krtača17

   Kaj? Bojo vrata s pantov vrgl?

 • AboutTown

  In?

  • garfi

   In?

   • AboutTown

    Wow…

    • garfi

     miau

  • Rožle

   Si pa zgovoren ….

   • AboutTown

    Čakam na point tega članka. Morda bo v drugem delu.

    • garfi

     čakam

 • garfi

  sedaj samo še kakšen blekne, da smo paranoiki

  • Carlo Magna

   JANEZ JANSA SVETNIK IN EDINI ODRESENIK! SDS NA VLADO! TAKOJ!

   • garfi

    blizu si, pa tako daleč

  • Krtača17

   Paranoik

   • garfi

    boli jih razkrivanje udbe, ker še vedno počno podobne svinjarije

  • sprehajalec

   Garfi, žal jim to ni nič čudnega, saj udbo dojemajo kot nekaj pozitivnega. Cel komunizem dojemajo kot nekaj pozitivnega.

   Samo bližajoči bankrot (že drugi po vrsti) lahko prinese neko streznitev v glavah.

   • garfi

    in narod je nekaj negativnega

    • sprehajalec

     Imajo dovolj naroda, ki še zelo dobro živi v Sloveniji. Ko bo kritična masa presežena, se bomo pa šli resmo politiko. sedaj se gremo neko reprizo 70tih, pa Nič nas ne sme presenetiti, pa neko splošno lobotomijo značilno za tistoi obdobje. Umarju so naročili 2% rast, je pa spet zmaga naših.

     • garfi

      kohl je zrihtal 3 evre višje pokojnine
      zdravstvena ministrica ščiti ropanje v zdravstvu
      reforma je protislovenski protidružinski zakonik
      folk nima časa za upor, ker so v vrstah za makarone na rk

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, v fseh državah se prisluškuje…v fseh demokratičnih državah…in tudi v Jugoslaviji se je… Pa kaj? To se dela v Trumpovi Ameriki…v Putinovi Rusiji…v VB…v Franciji…itd…. Škoda da so to pri nas odkrili, kajti fino bi se dalo prisluškovati SDS drhali in njihovim celicam ala Blood & Honour…Nova slovenska zaveza…današnji neodomobranci… RKC-ju…in drugim sovražnikom slovenstva !!!

  • gušto

   Tebi ne bo noben prisluškvov, ko koze pa kure natepavaš, preveč smrdiš.
   A mačko si že tud probal?

   • RATATA

    Mačke ma za na potovanja, saj jih lahko v kufer spravi.

 • Fogglof Tunnek

  Bravo Batagelj!… Je že praf, da iz takih reči naredi dodaten turistični produkt. Da tujcem pokaže kako smo čuvali našo državo pred sovražniki, da smo gnes demokratična in samostojna država… Hvala UDBI.

  PS: Bilo kuda, udba svuda!!!

  • sprehajalec

   Problem je, da je ta Centrala očitno delovala do včeraj.

  • garfi

   ozna sve dozna press !!!

 • Carlo Magna

  SAMO DOMOBRANCI SO RESILI SLOVENKO CAST!!!

  • RATATA

   Ne vem, če sem ti že povedal, da si zame nevetni butelj.

   • sprehajalec

    Gre za butastega provokatorja. V Udba žargonu bi imel vlogo “krtice”. Ne vem, zakaj ga moderator tolerira.

    • RATATA

     Sicer bi tudi mene kdaj moral moderator zradirati ampak tale in takšni me pa v trenutkuh moje slabosti res ziritirajo.

     • sprehajalec

      Njegova celica mu je ukazal, naj bo taktika naslednja; Čim več gesel, ki glorificirajo Ivana Janeza, da v normalnem neukem bralcu začnejo porajati odpor in čim več gesel, ki Ivana Janeza in stranko povezujejo z nekimi silami v preteklosti.

      Gre torej za starega komunističnega provokatorja, “krtico” na tem portalu. Jaz bi ga blokiral, ker smeti portal.

     • RATATA

      Rožle me je naučil blockirati.
      Zdaj se mojster tega opravila.
      S tem pa tudi bolj umirjen.

    • fmg9

     Hvala za info. Jaz sem mu celo plusal :| (removed)

  • garfi

   blizu si, pa tako daleč

  • cosmosjasnovidec

   In kdo je tebe kaj vprašal porivalec kokoši v rit in stekel pedofilski levak?????
   Ravno ti imaš kaj pojma o takih zadevah teslo zabito

   • Carlo Magna

    KOMUNIST!

   • Carlo Magna

    Kdor ne bo spostoval in castil Domobranstva,bo sel v pekel!

 • VERZIFIKATOR

  Milo Cekaj

  NEMI PRISLUH

  V sedemdesetih se je godilo,
  škrat hotelski je imel prisluhe,
  spremljal vse od seksa do naduhe,
  vsem se do wc-ja je sledilo.

  Škrat hotelski zvezan na centralo,
  kjer bile so žice komitejske
  in centralno vodene relejske,
  vse se torej je vohljati dalo.

  Glavni škrat zasledoval je milo,
  kot najmanjši pač med brati škrati
  mogel poročila vsa je brati
  in uporabíti tudi silo.

  Pa zgodi se, da se stvar izključi,
  ni prisluhov več in ne prividov
  in ni komitejskih več izvidov,
  vse na nov sistem se zdaj priključi.

  Škrat hotelski in škrat s komiteja
  kar naenkrat sta postala gluha,
  izgubila sta čutilo sluha,
  ovenela kakor suha veja.

  In še več, minili so prisluhi,
  pa prividi, vse je šlo v pozabo,
  škrat pozabil vsako je zlorabo,
  škratje danes čisto vsi so gluhi.

  Ni sledu o prejšnji silni vnemi
  škratov podlih, malih ovaduhov,
  pozabili so na čas prisluhov,
  delajo se danes gluhonemi.

  Temu pravi zdaj se amnezija,
  le tegá pozabijo ne škrati,
  da bo treba kdaj odgovor dati
  in da ne zgodi se amnestija.

 • Krtača17

  Nova24tv – iz zanesljivih virov do 1.aprila drugo leto ne bo zdržala.

  • sprehajalec

   Se obeta kakšen nov pohod štirinajste?

  • garfi

   nova patrija

 • Janez

  Hja !
  Tudi drugi meni znani ljudje s Primorske – s tem priimkom Č. – so bili KP,ZK stalinistično indoktrinirani. A kdo ve, kje in kdaj so Primorce indoktrinirali?
  V Piranu je še danes, verjeli ali ne – Engelsova ulica.
  V starem Piranu.
  Skoraj me je kap,, ko sem videl tablo na ulici z ENGELSOVA ULICA. L.R. JANEZ KOMENDA

  Žal, tole ni 1. april.

 • VERZIFIKATOR

  Jiři Jerko Čeh

  ČEH IN TAJNA POLICIJA

  Čeh, o vi, nesrečna uboga duša,
  kaj imate se pritoževati,
  kaj tožiti, Čeh, o vi, nad brati,
  kot ventil pokvarjenega tuša?

  Da je spustil, pravite, ventil,
  Čeh, o vi, nadvse ste res humorni,
  in za varnost državljanov vzorni,
  res imate, Čeh, o vi, nek stil.

  Prekipelo vam, je, Čeh, o vi,
  niste srečni, ker je pricurljalo,
  v javnost se grdo je nakapljalo,
  kakšen mojster da ste vi bili.

  Da bili ste, Čeh, o vi, v misiji,
  ki skrbela je za državljane,
  Čehe in Slovake, brate vdane,
  delali pri tajni policiji.

  Kaj se, Čeh, o vi, nad tem jezite,
  če kdo s policajem vas označi,
  kaj se, Čeh, obraz takoj vam spači,
  in kaj državljanom spet grozite.

  To, zapomnite si, Čeh, za vedno,
  ni države več Češkoslovaške,
  za pomirjanje vzemite praške,
  grlo splaknite si malovredno.

  Čeh, o vi, nesrečna duša uboga,
  sanjajte ukrepe policijske,
  vračajo ki vam udarce nizke,
  sami sebi ste, o Čeh, nadloga.

 • Peter

  No ja, za direktorja jame je bil pa bil kar taprau, no…

 • Rožle

  Julika je breja …
  POZOR !!! To ni 1 aprilska šala …

  • Rožle

   Fogglof Tunnek-Jovo Jamnica

   2 dni nazaj

   FHalozah rečemo…”baba dobla, baba breja”… hahahahahahahahahahahaha …

  • Argentinec

   Neki se ponavljaš …
   Dej nam še kaj novega rajš povej ..

   • Rožle

    O Šeytan … !

    • jože košir

     O Ružla …

  • tohuvabohu

   Heja heja heja
   Julika je breja
   Ho ho ho ho ho ho ho.
   Je triper dobila,
   mu garje vrnila.

 • garfi

  Čujte, v fseh državah se prisluškuje…v fseh nemokratičnih državah…in tudi v Jugoslaviji se je… Pa kaj? To se dela v obamovi Ameriki…v Putinovi Rusiji…v VB…v Franciji…itd…. Škoda da so to pri nas odkrili, kajti fino bi se dalo prisluškovati forum21 drhali in njihovim celicam ala iskra…antifa…današnji združena levica… sd-ju…in drugim sovražnikom slovenstva !!!
  soros press

 • Rožle

  Proklet Jamar …pa to ..!

  • jože košir

   Kdo to?

   • Rožle

    A ti je treba čist use servirat …?

    • stajerc5

     A ni skoda, da ni vec FRANC Kosirja, bi se lahko vsaj malo smejal…

     • tohuvabohu

      A direktorja zdravstvene zavarovalnice ali carinske uprave?

     • stajerc5

      Si ze slisal za Avsenike- Oberkreinerje?

     • tohuvabohu

      A so to uni, ki izvajajo komad Tunek ma pa lepo kapo?

     • Rožle

      To je biu un pri Tofu Moped show

     • tohuvabohu

      A un na balkonu?

     • Rožle

      Ne–Muppet Show ampak Moped show ..

     • tohuvabohu

      Ta je povedov, kar je mov. Pol je pa šov. V franže.

     • Rožle

      Itaq ..

 • Argentinec

  Zgleda, da je UDBA prisluškovala človeškim ribicam.

 • dr Janez Sveti

  Če kdo misli, da vam danes ne sledijo na spletu in ostalih komunikacijah je naivec.
  DR Janez Sveti Pri sluh

  • Rožle

   Kr naj …, če jim je dolgcajt

  • stajerc5

   Kaj ne poves, zdaj pa spati ne bom mogel…

   • dr Janez Sveti

    Sem vse o tebi pregledal. Ni se treba bat. Si čisto navaden Štajerc.
    DR janez Sveti Udba

    • stajerc5

     Vsi, vsi Stajerci smo samo navadni Stajerci, nismo yugomocvirniki, ne posiljamo zejnih piti “boljso” vodo k sosedom, se ne kregamo za Teran in ne prodajamo zaliv za par vikendic…

     • dr Janez Sveti

      Vi ste res čudaki. Še domobrancev niste imeli! ..O čem se pa sploh kregate potem?
      DR Janez SVeti Fotoreporter

     • stajerc5

      Pravzaprav se ne kregamo, smo pa jezni na dolocenega majstra iz Marburga ( a je bil maler ali sloser majster ne vem…), ki nam je vzel vse moznosti normalnega napredka!!
      No ja, se en problem je. Ta ima tudi doloceno povezavo z “jamo”. To je nase bivse Veleje, kasneje sloserjovo Velenje, danes pa Velenistan.
      Tak mamo mi Stajerci, opala- se neki, Trojane mamo tud…

     • dr Janez Sveti

      Ah..Trojane. Tisto rampo kar zraven krofov lahko postavite in za graničarje kurente angažirate z ježevkami. Se pa bojim, da boste doživeli napad iz Prekmurja, ker rojstni kraj velikega Milana, pa mora biti v veliki SLoveniji.
      DR janez SVeti Hiža Cvetov

     • stajerc5

      Meterzwanzig si ne upa vec domov, Orban je preblizu…

     • tohuvabohu

      Domov ne upa, ker je njegova rojstna vas edina v Prekmurju brez kanalizacije.

     • stajerc5

      Pri tako velikem sranju malega, ne pomaga nobena kanalizacija…

     • dr Janez Sveti

      Kje pa. Kmalu bo govoril okoli, daje ON Orbana svetoval in,da je njegova zasluga za sosedsko notranjo politiko. Orbana pa bodo obtožili za sodelovanje z emigranti in preprodajo šotorov ter panelnih ograj.
      DR Janez SVeti Mali pok

     • stajerc5

      Volltreffer!!!

 • dr Janez Sveti

  Če bi bil jaz v Jugoslaviji Udbovc, bi bil ponosen. To je bila zaupna in pomembna služba. To je podobno, kot bi se danes sramoval, da si bil minister za kulturo.
  DR Janez Sveti neUdbovc

  • Rožle

   In predvsem pa zelo dobro plačana :)

   • dr Janez Sveti

    Vse kar je dober denar me zanima. Mimgrede, te zanima nakup izginulih UDBA arhivov?
    DR Janez Sveti Bolha

  • stajerc5

   Hmmm, kultura, hmmm… Imamo v slovenscini tudi kasen izraz za to “tujko”?

   • tohuvabohu

    Omika in olika.

    • stajerc5

     Zdaj pa razumem, hvala…
     Omikani pre”c”ednik- maneken in olikani pijani pre”c”ednik DZ!

     • tohuvabohu

      Sve če to narod pozlatiti.

     • Novakec1

      A z Klemenčičem skup drinkata?

   • dr Janez Sveti

    Imamo. Ministrstvo za jebivetre.
    DR janez Sveti Nekulturnik

  • Caetano

   To pa jaz ne verjamem, da govori kdo ki ni bil res sodelavec udbe ali kake zelo podobne organizacije…

   • dr Janez Sveti

    Pa menda ne misliš, da sem tako star. :) Sem pa veteran vojne za Slovenijo. Kaj pa praviš na to?
    DR Janez SVeti Junačina

    • Caetano

     Mi je sumljivo. Ves kako je neverni Tomaz hotel vse pretipati…

     Da si veteran se mi slisi dobro.

     • dr Janez Sveti

      Zajeban igrač sem.
      DR Janez SVeti hokej na pašniku

 • Borut Stari

  Tajni obveščevalni službi sta vedno najmanj dve. Obveščevalna in kontraobveščevalna.V bivši državi SDB (v Sloveniji SDV) in KOS ki delujeta nasproti ena drugi. Danes pa je na tem področju v Sloveniji huda zmeda.

 • Bastian

  Z veseljem bi si šel to ogledat.Me prav firbec matra.Treba je poiskati še udbovske bunkerje pod bloki,hišah,garažah kjer naj bi se še danes valjalo orožje.

  • gušto

   Si pa res firbec. Kaj pa lahko vidiš ? Nimaš doma nič starih škatel ? Vsebine itak ni.
   Vse brez veze.

 • Novakec1

  V jami malo bolj preiščte, posebej tam kjer je še črna od zažganega benza, bote marsikaj najdl, še kakšne kosti.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!