Za dom spremni ali koga moti Marko Perković – Thompson?

Foto: Fb

Pred skoraj natanko desetimi leti (10. maja 2007) bi moral hrvaški pevec Marko Perković – Thompson nastopiti v dvorani Zetra v Sarajevu. Kljub temu da so prodali več kot deset tisoč vstopnic, so koncert zaradi številnih groženj odpovedali. V Bosni in Hercegovini se je zgodil tako imenovani aktivni bojkot, ki z demokracijo in pluralizmom, še manj pa s svobodo, nima prav nikakršne zveze. Če poziv k bojkotu pomeni, da sam ne kupiš vstopnice in ne greš na koncert, aktivni bojkot ne pomeni le, da ne kupiš vstopnice, ampak da želiš (na razne načine, tudi z grožnjami) drugemu preprečiti, da bi kupil vstopnico in šel na koncert. Povedano drugače: aktivni bojkot pomeni, da drugemu omejuješ svobodo. To danes ob pomoči medijskega mainstreama počno razni levičarski aktivisti in njihova militantna struja Antifa.

Zadeva je v Sarajevu dobila take razsežnosti, da je pljusknila tudi med Bošnjake čez lužo. Ugledni dr. Muhamed Bogorovac je v uvodniku portala Nacionalnega kongresa Republike BiH v ZDA ostro napadel rojake. “Podrobno ne poznam Thompsonove glasbe, ampak tisto, kar sem slišal, lahko opišem kot ´hrvaško patriotsko glasbo´,” je zapisal in jih vprašal, zakaj jih ne motijo pevci in pevke, ki so med vojno na Balkanu gostovali na bojiščih in srbske vojake spodbujali pri napadih na Sarajevo, Tuzlo, Brčko in druga mesta. “Spomnimo se, kako je Goran Bregović takoj po vojni v BiH pripeljal dragačevske trubače, zvrst srbske ljudske glasbe, ki je še bolj brez estetske vrednosti, kot je turbofolk glasba,” je bil neizprosen Bogovorac.

Koga torej moti Thompson? Zakaj slovenski mainstream mediji problematizirajo njegov nastop, ki bo 20. maja v Mariboru in nekateri (Večer) pozivajo celo k aktivnemu bojkotu? In zakaj samooklicani varuhi družbe, kot je denimo Barbara Rajgelj, LGBT-aktivistka (in članica Sveta za odziv na sovražni govor, v katerem poročilu se je znašla tudi Kavarna Hayek), nasprotujejo Thompsonu? V čem je težava?

Levičarsko organsko sovraštvo do patriotizma
Ne gre za to, da bi Thompsonove pesmi opevale hrvaško domoljubje. Ne, težava je domoljubna pesem kot taka. Levičarji sovražijo vse, kar diši po patriotizmu, sovražijo vse pesmi, ki opevajo žrtvovanje in boj za svojo državo ali narod. Globalistični levičarji iz Slovenije se bojijo Slovencev, ki bi tako kot Thompson razmišljali o domoljubju, svobodi, narodu. Mnogo lažje sprejmejo Milana Kučana, ki je kot šef partije z nekdanjo komunistično vlado na prelomu osemdesetih let v devetdeseta leta razoroževal Teritorialno obrambo. Državotvorna nacija bi ga obtožila veleizdaje, v levičarski Sloveniji pa nič.

Prava težava je zdaj Thompson, mar ne? Ker je domnevno fašist in ustaš. Ker med svojo kultno pesmijo “Čavoglave” običajno vzklikne “Za dom spremni.” V čem je težava vzklika “Za dom spremni”? Gre za star hrvaški pozdrav, ki ga je prvi uporabil Nikola Šubić Zrinski leta 1566 v bojih proti muslimanom oziroma Turkom. Pozdrav je postal politično nekorekten, ker so ga na nesrečo Hrvatov uporabljali ustaši, prepovedal pa ga je komunistični režim po 2. svetovni vojni. Podobno je v Sloveniji z grbom z modrim orlom, ki po mainstream ideologiji velja za domobranski grb, čeprav orel v grbu postane razpoznavni znak dežele Kranjske že v prvi polovici 13. stoletja, po nekaj menjavah barv pa uradni Dunaj za grb Kranjske leta 1836 potrdi modrega kronanega orla na srebrnem/belem ščitu z rdeče-srebrno/belo šahirano prsno prepono. In potem levičarji pravijo, da se s takimi simboli razpihuje sovraštvo.

Svojo strpnost bi dokazali, če bi poslušalcem dovolili, da gredo na koncert
Če kdo širi sovraštvo, so to tisti, ki pozivajo k aktivnemu bojkotu, ki pozivajo k linču vseh, ki kakorkoli sodelujejo pri organizaciji Thompsonovega koncerta, očitno pa bodo tisti, ki bodo odšli na koncert, deležni zmerljivk, da so fašisti, rasisti in nacionalisti, čeprav bodo karto kupili iz svojega denarja, za razliko od raznih nevladnih organizacij, ki parazitirajo neto davkoplačevalce. Nihče jim ne odreka pravice, da javno nasprotujejo koncertu, da ga bojkotirajo tako, da se ga pač ne bodo udeležili, toda naj tistim, ki želijo poslušati Thompsona v živo, to dopustijo. Imam predlog za njih. Glede na to, da bo koncert v Festivalni dvorani Lent, predlagam, da s svojim denarjem zakupijo stadion Ljudski vrt, se tam zberejo in kričijo v protest, kolikor jih je volja. S tem bodo dokazali, da so strpni, saj ne bodo na noben način ovirali tistih, ki bodo šli na Thompsonov koncert. Oboji bodo zadovoljni. Prvi zato, ker so lahko glasno izrazili nezadovoljstvo zaradi Thompsona v Mariboru, drugi zato, ker so svojega priljubljenega pevca lahko poslušali, ne da bi jim kdo grozil.

Pred dobrimi desetimi leti je izšel Thompsonov album “Bilo je nekoč na Hrvaškem”. V pesmi z naslovom “Naj se nihče ne dotika mojega dela vesolja” je preroško zapisal verz: “Domoljubje imenujejo fašizem, tako branijo svoj komunizem. Prozorna demagogija.” V isti pesmi pove svoje tudi o mainstream medijih: “Napadajo te hlapčevska peresa, kot da oni so vasi branili. Iz luknje prišle so miši.” Ni kaj dodati.

Kavarna Hayek

 • Krtača17

  Ka pa to je sploh za en pigzigmar? Prvič slišim da sploh obstaja? A to po garažah pjeva sam sebi?

  • SloBoySMC

   Je velik ksenofob in ustas. Tudi po liberalni Evropi so ga marsikje zavrnili. Pel je pesmi kot Jasenovac i Gradiska stara to je kuca Maksovih mesara. Nic patriotskega.

   • moon

    Ja in?
    Kdo je navlekel sem, v Slovenijo balkance, da jim Thompson lahko poje?
    “Zmagovalci” z rdeco zvezdo. Meni dol visi za njegovo ksenofobijo, bolj me motijo slovenski norci, ki pa zal niso niti malo ksenofobi in patrioti.

  • Franc Šink

   Razgledan pa ravno nisi.

   • Krtača17

    A za tazga bimbota? Me tud mal ne zanima. Naj gre tja v Vukovar prepevat, pri nas ga ne rabimo.

    • Franc Šink

     A od enkrat pa veš?

 • Demokrat

  Dobrodošel.

  • Opazovalec

   “Resnično” je dobrodošel, le spomnimo se domnevno nejgove pesmi “Jasenovac i Gradiška Stara”:

   »Jasenovac i Gradiška Stara, to je kuća Maksovih mesaraU Čapljini klaonica bila, puno Srba Neretva nosilaSjajna zvijezdo iznad Metkovića, pozdravi nam Antu Pavelića«

   Če je človek, ki kuje take pesmi, in ne samo da jih samo kuje, tudi ideje mu niso tuje, po tvoje dobrodošel ti pa lahko pomaga samo Bog in nihče drug.

   Sam pozdrav »Za dom – spremni« ima res zgodovinsko ozadje, toda NDH in Ustaši so ga s krvjo, tudi Slovencev, neskončno omadeževali.

   Svastika je star simbol sreče, zdravja in predstavlja nekakšno sončno,
   življenjsko kolo. Pojavlja se skoraj na vseh celinah že od mlajše
   kamene dobe dalje. Na žalost je dobila negativen pomen v času nemškega
   nacionalsocializma. In verjetno so samo redke države v Vzhodni Evropi kjer se dičijo z njo.

   • pajot

    redke države v vzhodni Evropi? Naštej mi jih.

    • Opazovalec

     Recimo Ukrajina, Baltske države. Vse te imajo bogato zgodovino sodelovanja z nacistično Nemčijo. In danes dokaj glasen podmladek, ki časti recimo njihove SS divizije (Estonija naprimer)
     http://mojenovosti.com/lat/index.php?option=btg_novosti&catnovosti=0&idnovost=83380#.WOHtMLikLcs:
     “U Estoniji je u petak održan svečani
     pogreb Haralda Nugiseksa – poslednjeg veterana SS, koji je na ličnu
     inicijativu Hitlera odlikovan višom nagradom Trećeg rajha – Viteškim
     krstom. On je umro u 93. godini života. Estonska zvanična lica su već
     izrazila saučešće povodom toga. Aktivisti antifašističkih pokreta
     smatraju to nastavkom u Estoniji politike herojizacije nacizma.

     Sahrana je održana na groblju crkve Tori, koja se smatra domaćom crkvom
     20. divizije SS – Estland. Ovde, bez obzira na proteste antifašista
     Evrope i ruskih vlasti, tradicionalno se održavaju susreti veterana
     hitlerovskih snaga i mladih iz ultradesničarskih organizacija.”

     • pajot

      Za Estonce nisem vedel. Fino. Imajo pa tudi v Ameriki svoje Hitlerjeve častilce. Pa morda še kje.
      Ampak zdi se mi,da si spregledal častilce rdeče zvezde. Kaj meniš? Pod njo je bilo pomorjenih kar nekaj čez sto milijonov ljudi.

     • Aton

      Pomisli tako, Da so se branili pred prvorazrednimi rdečimi morilci, so se povezovali z očitno bolj sprejemljivimi drugorazrednimi morilci. Estonijo je napadel Stalin. Hitler pa je bil nekje daleč stran.

   • goldhorn

    Tudi rdeča zvezda pri nas počasi dobiva negativen pomen.

 • Aron

  Domobranci podpirajo ustaše, me ne čudi….

 • janez.pokoncni

  Soliden rock prežet z iskrenim domoljubjem. Hrvatom lahko Thompsona res zavidamo.

  • moon

   Predvsem pa Slovence, kateri bi takega kot je Thompson poslusali.

 • Aron

  ‘Teorija po kojoj je Thompson samo benigni domoljub čije pjesme pogađaju prkos i bunt hrvatske mladeži očito je samo loše opravdanje za otvorenu hvalu i slavljenje najcrnjeg doba hrvatske prošlosti, koje nije u skladu čak niti s naukom Katoličke crkve, na koji se Thompson stalno poziva.’

  tako o Thompsonu Hrvati, medtem ko ga Slovenski desnuharji zagovarjajo

  • Steiermark

   aron, med katere levuharje pa ti spadaš, s svojo zločinsko rdečo zvezdo in titom?

  • Aton

   > tako o Thompsonu Hrvati, medtem ko ga Slovenski desnuharji zagovarjajo
   Toda nekateri Hrvati se očitno oglašajo s smetišča zgodovine.

  • KAPIBARA

   Pozanimaj se še, kje, kdaj in zakaj, si je prislužil ime : Thompson

 • Duhec

  Najbolš, da desnica v volilno kampanjo vključi se Thompsona…. pol se pa čudi porazu.

  • Aton

   Thompson je tu le za dokatzovanje tvoje strpnosti.

  • Johan

   Baje bo slogan radikalne levice na volitvah > čreva na plot<

 • Morala

  Jaz ga ne poznam, ampak tole sem izbrskala o njem – članek na rtvslo iz leta 2007.

  “Zasenčil celo Boba Dylana
  V nemškem časniku Frankfurter Allgemeine Zeitung pa so Thompsona zelo pohvalili in njegove pesmi označili za lepe domoljubne. Thompson je konec aprila na koncertu v Frankfurtu zasenčil celo slovitega Boba Dylana, ki je isti dan nastopal v bližnji dvorani. Thompsonov koncert je bil namreč razprodan, Dylanov pa ne, poleg tega pa so trume oboževalcev hrvaškega pevca, ki so se zgrinjale na koncert, povzročile prometni kaos, zaradi katerega so številni obiskovalci zamudili tudi začetek Dylanovega koncerta.
  Tudi njegovi največji sovražniki priznavajo, da ima nezamenljiv raskav glas, ki si zasluži vse pohvale, a hitro dodajo, da besedila nekaterih njegovih pesmi pokvarijo vse, v mislih imajo seveda pesmi, kot so Bojna Čavoglave in zloglasna Jasenovac i Gradiška stara.
  Thompson očitno ostaja na hrvaški glasbeni sceni in tako spravlja v obup vse tiste, ki se jim zdi, da Thompson predstavlja grožnjo miru in slogi … Njegove pesmi pa bodo tako še naprej v veselje vsem hrvaškim nacionalistom in “navadnim” domoljubom, pa tudi vsem, ki so iz njegovega opusa le uspeli izbrskati tiste pesmi, ki jih nesmiselna vojna vihra ni zaznamovala s sovraštvom, obtožbami, gnevom.”

  https://www.rtvslo.si/zabava/glasba/thompson-sem-hrvaski-domoljub-ne-fasist/183714

 • Jefferson Vendski

  Aha fino. Sam da vprašam, a tip dela vredu burek?

  In pa še to: kdaj bo meja na Mirni?

  (jebo vas balkan press)

 • Rožle

  Levak nikoli ne bo dojel ali razumel kaj je to domoljubje …
  zato tudi sistematično uničuje deželo v kateri živi in mu ni prav nič sveto ..

  • KAPIBARA

   Levaki- leftardi NIKOLI niso imela svoje države SLOVENIJE !
   Vedno so si poskušali podjarmiti drugo državo

 • Rožle

  Čez leve rdeče fašiste jih ni .. !!!

 • Iza Demos

  “Naj mrtvaški strup jezika,
  nas srdito v srce pika,
  naj le slabo govori;
  vzeti nam ne more slave,
  ne vtajiti bistre glave,
  večna bo Slovencev čast!”
  Ja eni pred porodnišnico molijo eni pa pred koncertno dvorano. Takle mamo.

  Osebno pa sem proti, da pojemo hvalo in podpiramo Hrvate dokler nam ne vrnejo našega ozemlja in morja.
  Sem pa za to da podpremo naše pevce domoljubnih in narodnih pesmi.

  Zdravica

  ob novini leta 1844.

  Spet terte so rodile,
  Prijatli vince nam sladko,
  Ki nam oživlja žile,
  Serce razjasni in oko.
  Ki vtopi
  Vse skerbi,
  Veselo upanje budi.

  Komu pervo zdravico
  Napili bomo krog in krog?
  Slovencov porodnico,
  Deželo našo živi Bog.
  Brate vse,
  Kar nas je
  Sinov slovenske matere!

  V sovražnike z oblakov
  Rodu naj na’šga treši grom!
  Prost, ko je bil očakov
  Naprej naj bo Slovencov dom!
  Naj zdrobe
  Njih roke
  Verige vse, ki jim teže!

  Edinost, sreča, sprava,
  K njim naj nazaj se vernejo!
  Otrok kar ima Slava
  Vsi naj si v roke sežejo,
  De oblast
  Spet in čast,
  Ko ble ste, boste naša last!

  Bog živi vas Slovenke,
  Prelepe žlahtne rožice!
  Ni take je mladenke,
  Ko naše je kervi dekle;
  Ko do zdej,
  Za naprej
  Slovite drage vekomej!

  Ljubezni sladke spone
  Naj vežejo vas na naš rod,
  V njim sklepajte zakone
  De nikdar več naprej od tod
  Hčer sinov
  Zarod nov
  Ne bo pajdaš sovražnikov!

  Mladenči! Zdaj se pije
  Zdravica vaša, vi naš up!
  Ljubezni domačije,
  Noben naj vam ne osmerti strup!
  Ker po nas
  Bode vas
  Jo serčno varvat’ klical čas.

  Žive naj vsi narodi,
  Ki dan dočakat hrepene,
  De koder sonce hodi,
  Ne bo pod njim sužne glave!
  Kupca ta
  Njim velja
  Naj Bog jim dobre sreče da!

  Visoko zdaj prijatli,
  Kozarce zase vzdignimo!
  Saj smo se vsi pobratli,
  Saj eno misel mislimo;
  Bog naj te,
  Bog naj me,
  Naj nas živi tovar’še vse!
  Amen.

  • Rožle

   Tole je prava vezija domoljubov :
   **********************************
   “Naj viharja moč razsaja,
   hraste cepi, skale taja,
   pahe zemlje naj zdrobi;
   vendar kakor siva skala,
   sred viharjev trdna stala,
   večna bo Slovencev čast! ” ……

   • Iza Demos

    Koliko pa jih je? Pismo, smo pa tud eni sralci še pesmi imajo več “original” besedil-

    • Rožle

     Ta je original ….

     • Iza Demos

      Saj ti ti lahko verjamem ali ne?
      Hvala!

 • Olga

  Thompson moti levičarje! Prav tako jih moti cerkev! Motijo jih vsi zavedni, pošteni in delavni ljudje! Motijo jih družine in vse kar je dobro!
  Bravo Tompson! Poklon tudi organizatorjem, ki ne nasedajo levičarski propagandi!

  • Hun

   kaj pa srbske nacionalne Krajiške pesmi so ti tud pri srcu kot ustaško patriotske….ljubiteljica šiptarjev

   • Olga

    Kaj ima ustaštvo s Tompsonom? To je le komunistična označba za drugače misleče ljudi – domoljubne na Hrvaškem! V Sloveniji so vsi avtomatsko domobranci! V Srbiji pa četniki!
    Albanski narod je bil na Kosovem napaden od komunističnega Miloševićevega režima in je imel vso pravico braniti se!

    • Franc Novak 1979

     Mal si sicer pomešala zgodovino. Kosovo je zibelka srbstva, to je Raška bila že leta 700. Albanija se pa do leta 1900 sploh ne pojavlja na kartah http://www.euratlas.net/history/europe/1900/index.html In na Kosovu ni bilo Albancev, ampak so bili Turki po letu 1500 do 1900, torej različni muslimanski narodi, v kar se je “pomuslimanilo” tudi veliko ljudi s tega območja. Po DNK raziskavah so vsi, ki se imajo za muslimane v Bosni, pa niso direktni potomci vojakov ali visokih turških uradnikov, Srbi ali Hrvati, ki so jih “prekrstili”. In po balkanskih vojnah, ap tudi po WWI so Turki rekli Karadjodjeviču, čelahko VSI muslimani iz kraljevine Jugoslavije odidejo v Turčijo, samo pot naj bi Jugoslavija plačala, pa ni dovolil, saj so bili pred WWI muslimani glavni pomagači Gavrila Principa pri atentatu na regenta cesarja. Tako, da je to spet ena od srbskih napak v politki. Albanci so se na Kosove preseljevali šele med in po WWI, ker niso bili več sigurni v svojem okolju. In ker se plodijo kot zajci, so do WWII dosegli 25% populacije, po sodelovanju z nacistično armado se je ta delež znižal, a je po WWII spet narasel, na sedanjih 90%. In ni Srbija napadla Šiptarjev, ampak je OVK začel z napad na srbske civiliste, saj vidiš, kako je zdaj na BV, pogum si dajejo s pobijanjem civilistov, žensk in otrok. Pol jih je pa armada stisnila, ampak interesi ZDA so v naravnih bogastvih Kosova in so bombardirali Srbe, tako kot vedno po bolnicah, otrocih in civilih. Pa še to, Kosovo NI IMELO nobene pravice do odcepitve od Srbije, saj NIKOLI niso imeli statusa republike, to so naredili kar tako, brez referenduma. In vsi pizdolirajo, ker se je Krimska REPUBLIKA odcepila od Ukrajine in se pridružila Rusiji, pa še referendum so imeli.

     • Olga

      Rusi na Krimu ravnajo kot Srbi na Balkanu! “Referendum” pred tankovskimi cevmi ni referendum! Ukrajina je mednarodno priznana država!
      Srbi so z vojno na Balkanu sprožili radikalizacijo muslimanov in zavrli demokracijo! To je dejstvo!
      Zakaj Albancem očitati rodnost? Tudi Slovenci, Hrvati in drugi nemuslimani na teh prostorih so imeli pred drugo svetovno vojno po pet, šest , celo deset otrok! S komunizmom se je ta proces obrnil navzdol!

     • Franc Novak 1979

      Državljani Krimske republike so ravnali tako kot Slovenci. Referendum pod pritiski nacionalistov ni referendum, Jugoslavija je bila mednarodno priznana država. Samo oni so se priključili Rusiji, Slovenija pa nacifašistični EU pod nemško komando in s spodbujanjem iz Vatikana. Muslimane so radikalizirali vahabiski pridigarji iz Saudske bArabije, ki hoče s pomočjo Židov ustvariti NWO. In Albanci naj imajo svojo rodnost v Albaniji, naj jim Albanija tala socilane prispevke. In da boš vedel, do leta 1992 je Slovenija imela večji prirast prebivalstva, po tem letu pa je šlo navzdol. Pa ne zaradi oblasti, ampak zaradi pohlepa, ker so vsi hoteli imeti vse. In bolje je vsake tri leta kupit nov avto, kot imet novega otroka, stroški pa so isti.

    • pepi

     Razlaga burek dr. Janshee…..

     • Olga

      Ne, to je burek Fajonove, Vajgla, Sorosa in Kučana, ki delajo zdraho v Makedoniji!

    • Hun

     hehe ti boš pametovala o Tomsonu kdaj si pa prvič slišala zanga..

     • Olga

      ????

    • Hun

     Albanski narod je bil na Kosovu napaden s strani Miloševiča… boli me kurac za zločinca miloševiča…zakaj delajo zdrahe in si prisvajajo Makedonijo a so jih makedonci etnično čistl…podgane potuhnjene….ti si tok čustveno sovražna do Srbov da nimaš realne presoje o balkanu…

     • Olga

      V Makedoniji lahkoAlbanci delajo zdraho zaradi levičarjev!

    • Jeffrey

     Ustaštvo s Thompsonom nima nič….ima pa Thompson veliko z ustaštvom !

   • Franc Novak 1979

    Ta je bil pa prerok https://www.youtube.com/watch?v=wDNXve2vd4Q toliko o srbskih krajiških pevcih, da pa ne bomo pozabili, da imajo tudi Bošnjaki svoje idole in jih opevajo v pesmih https://www.youtube.com/watch?v=ff8kv_JdL8o&list=RDff8kv_JdL8o#t=15 pa vse poslušaj. Andrej Turjaški so v grobu obrača, ker Slovenci ne znamo braniti svojih meja.

    • Olga

     Komunisti nimajo meja, oni so internacionalni! Nikoli ne bodo branili Slovenije in njenih meja! Zato volimo desnico!

     • Franc Novak 1979

      +++

  • pepi

   Posteni ljudje se se spomnejo koliko slovencev tudi duhovnikov je bilo pobitih v jasenovcu in koliko ljudi so utasi pobili ko so vdrli na kozjansko…..

   • Olga

    Kaj ima to s Tompsonom?

   • Olga

    Koliko duhovnikov in Slovencev so pomorili komunisti, pa jih še vedno volite?! Tompsonom ni ustaš in ni komunist! Je hrvaški rodoljub!

 • sodnikisozločinci

  Ne smemo pozabiti na vrhunec domoljubja vladajočih rdečih banditov, Zdravico zapeto v arabščini na slovenski kulturni praznik.

  • Johan

   Banda rdeča

 • 5-RA

  Partizanski pevski zbor, pa bandierra rosa sredi stožic je pa ok?

  • pepi

   Je pa slovenski zbor pa italijanska pesem, ki v italiji ni prepovedana, zakaj je ne bi prepevali tudi pri nas ce je ljudjem vsec. Meni je…..

   • Igor Kavalar

    Lepo če ti je všeč komad.

    Dej poglejmo kaj pomen
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Bandiera_Rossa

    One of the most famous songs of the Italian labour movement. It glorifies the red flag, symbol of the socialist and communist movement. The text was written by Carlo Tuzzi in 1908; the melody is taken from two Lombard folk songs.

    Zdej pa povej kaj ima italijansko delavsko gibanje oz. ljudske pesmi iz Lombardije skupno z Slovenijo na proslavah NOB, slovenske kulture…ki jo prepevajo Janković, pa Bratuškova itd..? A sta onadva delavca slučajn? A sta iz Lombardije?

    Zakaj bi partizani sploh peli ob proslavah italijanske pesmi, če so pa Italijani zasedli Slovenijo, in želeli uničit slovenščino kot jezik? A so jo partizani prepevali že leta 1908, če jim je bila tako všeč?

    Isto kot da bi partizani danes peli švabsko različico bandiere rose ali italjansko popevko na slovenski proslavi. A ni to mal čudno, da se “osvoboditelji” hvalijo z makaronarskimi stihi?

    Oziroma a nebi bilo čudno da bi Italjani ob svojih kulturnih dnevnih, proslavah peli slovenske prekmurske, štajerske, primorske, gorenjske, dolenjske, notranjske pesmi?

    npr. tole si lahko zaigrajo in zapojejo
    https://youtu.be/0638hshD160

   • 5-RA

    Torej..je tudi Tompson OK…zakaj tak pogrom, saj na Hrvaškem ni prepovedan…zakaj dvojni vatli?

 • KAPIBARA

  V rajni YU je imel Bora (žaljiv do SLOVENCEV) tudi probleme zaradi verza : Za ideale, ginu budale..
  Dane se pa s pomočjo SLO preživlja..

 • centurion

  Koga moti
  Za dom spremni?
  Tiste, ki bi rad v te domove vlamljali in
  terorizirali ljudi.

 • črnaovca

  Hrvaške domoljubne pesmi kot so jih peli domoljubi Ustaši in pri nas to ne moti podpornike Domobrancev vse ostale ki vedo da so to bili Hitlerjevi vojaki, prisegli so mu zvestobo, to moti kajti toliko kot so bili Stalinovi komunisti so tudi Hitlerjevi vojaki vojni zločinci. Ne enih ne drugih se ne bi smeli spominjati in opevati njihova herojstva oziroma navajati njih zločine. Bila je vojna in revolucija to je za nami mi bi morali gledati naprej. Med vojno se je povsod po Evropi marsikaj dogajalo le da o tem narodi in pametni politiki molčijo ter gledajo naprej. Pri nas žal nekateri ne moprejo pozabiti da so se odločili za napačno stran

 • janez cepec

  ja dejte, še vi desnakarski klolaboranti najd enga pevca, k bo peu vaše “domoljubne” pesmi. sam, se kej prida jih nimate, med vojsko ste kuj po prisegi Dolfetu najrajš pel Dojčland, Dojčlan iber ales. Banda izdajauska

  • Feriss.H

   Hmm, a ni prav danes Deutschland über alle EU, namesto SS in GESTAPa pa nas davijo AshkeNAZIstični Nosati in Bruseljski Komisarji ob sodelovanju te iste Deutschland ki bi kaj kmalu lahko znala razvijati črne ISIS zastave

 • pepi

  Temu ustasu nikjer v EU niso dovolili nastopiti na javnem mestu, pa ja ne boste rekli , da sovse povsod sami levicarji. Mimogrede tud Svicarji so mu prepovedali nastopat.

  Kaj pa sedaj

  • Feriss.H

   Pa si res en pepi, sedaj pa vsaj poskusi za moment ne biti pepi in zbistri svoj veleum, pod čigavo vladavino se Evropa pogreza v Multikulturalno greznico, a vladajo Levi ali Desni.

  • 5-RA

   V Švici tudi ni Đamij…so samo molilnce brez minaretov..kaj pa zdaj?
   V Indiji se zakol krave kaznuje z zaporom sedaj pa je predlog v dosmrtnem zaporu za ta zločin…kaj pa zdaj?
   V Italiji prodajao koledarje musolinija, pa črne kapice s cofki in to ni kaznivo?…Kaj pa zdaj, Na Filipinih pobijao vse ki se ukvarjajo z drogo…tudi zasvojence…kaj pa zdaj?
   ……..

 • althar

  Pojma nimam, kaj poje tale Thompson, ampak že mora biti kaj zabavnega, da imajo naši srbofili tako obilno peno na ustih. A smo se zato boril, bre?

 • Feriss.H

  Thompson je simbol Hrvaške Domovinske Vojne in tista njegova zdaj že legendarna Bojna Čavoglave še danes požene mravljince po hrbtu, verz – “Baci bombu, goni bandu preko izvora” pa da zagon da bi prav take ali raje precej večje bombe bilo za baciti na nekatere nam zelo dobro znane in POTREBNE cilje. Vojna je katastrofa, a prinese tudi nekaj priložnosti za urejanje nujnih zadev ki se ih drugače ne da.

  Thompsonov Zagrebški koncert 2007 je bil veličasten in tudi video ki ga je sproducirala HTV je fenomenalen. Videti tisto Hrvaško mladež ki se predaja Nacionalni Evforiji ob mogočni glasbeni predstavi lahko navdaja z zavistjo vsakega Pravičnega Desničarja ki živi v sredini okuženi z Levuharstvom, Pederastijo, in povrhu še v “veselem” pričakovanju “progresivnega” EU-Multikultur sranja.

  Scena, še pred začetkom, ko tisoči mladih na travi Maksimirskega stadiona zatulijo ZA DOM s klasičnim Rimskim dvigom desne roke, s tribin pa se vrne jeka SPREMNI, požene mravljince zavisti ker tega nimamo tu, prav zdaj ko to najbolj rabimo.

  Video za skomine je tu – Thompson Maksimir – Za Dom Spremni – https://www.youtube.com/watch?v=yluSHD1IquE in tu – https://www.youtube.com/watch?v=u5rUmvXcoRQ

  Zato: ZA DOM – SPREMNI

  • freedomfighter

   ja Hrvaški nacionalisti pozdravljajo z rimskim pozdravom :D teb pa ga seka pa še tistemu ki pozdrav za dom spremni požene mravljince zavisti je bolan tako kot tisti ki mu pozdrav smrt fašizmu svoboda narodu požene mravljince zavisti…ENI LJUDJE STE RES BOLANI

   • Runkl

    Ja. Jaz bi naprimer, ponoči zalepil nekaj reklamnih plakatov na pročelje pravoslavne cerkve v Lublani, obvestil novinarje in zjutraj oprezal, kaj dogaja…

    • Feriss.H

     Ni treba lepiti plakate, “Originalni Četnici” že od zdavnaj prepevajo Bojna Čavoglave – Cetnici pjevaju pravu pjesmu (cavoglave) – https://www.youtube.com/watch?v=iG3jzTEWeIQ – pojoča verzija bratstva i jedinstva. Vojna v ex-YU je bila dobesedno Multikulturalna in po Levičarskih standardih torej progresivna.

     • Runkl

      Kakšen je pa tvoj onos do navezave Soros + RKC in onim drugim polom??? To temelji na zgodovinskem dejstvu, ki sega v čas razsvetljenstva in pojava prostozidarov…

     • Feriss.H

      Ne vem na kaj točno ciljaš, a imaš v mislih Scholas Occurrentes mogoče?
      V NWO Global-Cabal, poleg tega geriatričnega coffin-dodger Sorosa, je nedvomno tudi Vatican, Financ-Interesno in Ideološko. Soros in Frankenstein sta polit-ideološko podobna, edina razlika je da Soros teatralno ne pere tace Črnim kot to počne tale Vatican-Satan.

      Oba se ergonomsko ujemata v obvladovanju svojih vernikov, Soros TOTALNO obvladuje Levuharijo, Frankenstein pa domnevno nekaj manj Katolike. Vatikanske izpostave po svetu imajo isto funkcijo kot Sorosevi NGOji. Soros pridiga Multikult, Frankenstein pa MultiVersko Unifikacijo, oboje pa je osnovni koncept NWO.

      Soros je samo vidni izpostavljeni posameznik ki izvaja program, ker ni šanse da bi on sam lahko počel to kar počenja brez privolitve ali navodil iz Oberkommando der NWO – Bilderbergi, Trilaterala, CFR … pri tem ni za pozabiti Skull and Bones (Ameriški Totenkopf) družbico … te bande je za en velik Concentracion Lager namenjen “umetniškem” drobljenju kamna.

      Obema so torej hierarhično nadrejeni vrhovi Bankster-Korporativne piramide. V dokaz temu je tudi tale članek – Pope Francis kissing the hands of David Rockefeller, Henry Kissinger and John Rothschild – http://conservativeread.com/pope-francis-kissing-the-hands-of-david-rockefeller-henry-kissinger-and-john-rothschild/ – ter video – https://www.youtube.com/watch?v=7KfuRW1c5Mk

      Kaj si pa mislil z – “ki sega v čas razsvetljenstva in pojava prostozidarov…” – pa ne vem. A bi lahko malo elaboriral na to temo, vsaka nova spoznanja so dobrodošla.

     • Runkl

      Nisem še sestavil vseh domin. V primerjavi s tvojim znanjem, sem hendikepiran. Prva svetovna vojna se je zgodila zato, da se razbije močna katoliška in večnacionalna AO monarhija. Franc Ferdinand je gojil idejo o priključitvi znatnega dela nekatoliških dežel pod eno krono. To je bilo v opreki z idejo o Veliki Srbiji. Tudi Madžarom je to šlo v nos.

     • Feriss.H

      “Prva svetovna vojna se je zgodila zato…” – ??? – v kakšnem kontextu si prešel na WW1 – ?

   • Feriss.H

    Domnevam da za takim pretencioznim fighter-aliasom stoji kakšna solidna hrbtenica, kakšni mravljinci pa tvojo žgečkajo. Ko se že greš psihologa, pa povej malo o svoji ZDRAVI “freedom” viziji, kako se ali bi se ti fightal za ta tvoj “freedom”. Kako izgleda tvoj FREE – DOM pozdrav. Ne samo nergati, razkrij nekaj svoje kreativnosti.

    • freedomfighter

     moje mnenje je da v demokraciji totalitarni pozdravi nimajo kaj početi…razen če si drugačnega mnenja potem pa ne jokat ko gledas komunistične proslave in podobne…bodite pošteni in ne dvolični…v demokraciji nacizem komunizem in jihadizem nimajo kaj poleti če pa odobravas nacizem potem se ne pritožuj čez druge totalitaristične ideje

     • Feriss.H

      Na totalitarizem se odgovarja samo s drugim totalitarizmom, torej na silo samo s drugo silo, demokracija in blejanje tu ne pomaga. Ko si pa že omenil demokracijo, danes je to samo še besedna fraza za katero se skrivajo novi totalitarizmi. Za Dom Spremni ali Heil Hitler ali Heil Cesar… so samo vzkliki kontra drugemu totalitarnemu sovražniku. Fašizem je pobil manj ljudi kot Komunizem in je torej po najbolj preprosti pasji logiki manjše zlo. Globalizem pa je samo posodobljena varianta Komunizma.

     • freedomfighter

      zanimivo da sta in nacizem in komunizem zgubila proti demokraciji :D pa če ti je tako všeč totalitarizem kaj pol jokaš ko vidiš rdečo zvezdo glede na to da si sam rekel da je pobil komunizem veliko več ljudi in je tudi veliko dlje obstajal kaj ni po tvoji logiki komunizem dosti uspešnejši od drugih totalitarizmov tvoj ljubi nacizem je padel po 13ih letih poglej komunizem še vedno ponekod dela težave

     • freedomfighter

      zanimivo da sta nacizem in komunizem oba zgubila proti demokraciji :D …po tvoji logiki pa ne razumem zakaj se pritožuješ čez rdečo zvezdo sam si rekel da so pobili več ljudi kot nacisti in dosti dlje so se obdržali na oblasti s tvojimi nacisti je bilo konec po 13ih letih komunizem pa ponekod še vedno ubija ljudi…konec koncev ce te prav razumem se čez slovensko nedemokratično levico in njene režimske medije pritožuješ zato ker si ljubosumen konec koncev bi ti na njihovem mestu delal isto…to pove le eno da si ista baraba kot oni samo oni so pametnejši in jim pač to uspe ti se moreš pa pritoževati na forumu. A ti povem zakaj je zmagala demokracija in kapitalizem ravno zato ker se je večina na zahodu uprla različnim radikalcem kot so nacisti komunisti rojalisti in podobno…ljudje hočejo blaginjo in mir in tvoja teorija ne ponuja ne enega ne drugega

     • Feriss.H

      Sorry buddy, ampak to kar si zdajle v kup sklanfal je tako mimo da ti prav zaradi tega moram še enkrat odgovoriti.

      Kot prvo ne gre za MOJE Naciste, ker mi tudi pri njih gora tega ni bilo všeč. Eno je moje občudovanje Vojaške in Organizacijske sposobnosti Nemcev, drugo pa je tista brezkompromisna pokornost ki so jo Nacisti vsiljevali narodu. Na to temo ni smiselno zdaj tu razpredati.

      Tole z ljubosumjem ti je resnično blesavo, verjetno si to bleknil ker enostavno nimaš predstave zakaj sploh gre. Jaz nimam ne potrebe ne želje da bi počenjal isto kot Komunisti ali Nacisti. Levičarska nadgradnja “uspeva” zato ker so najbolj pokvarjena sorta ki je tlačila to Zemljo in ker ste njihovi navadni podporniki dejansko omejeni. S tako budalasto čredo volivcev im sploh ni treba bit pameten. Najlepši primer Levičarske butavosti je bila Ameriška predvolilna kampanja in tale EU norost okoli Multikulturalizma. Psihopat in Sociopat Hillary, ki prekaša po vsej črti samega Dolfeja, je bila in je še darling Evropske in Ameriške Levuharije.

      Tole ti je pa pravi biser – “A ti povem zakaj je zmagala demokracija in kapitalizem ravno zato ker se je večina na zahodu uprla različnim radikalcem kot so nacisti komunisti, rojalisti in podobno …”

      NWO Bankstersko-Korporativni Globalizem pa je res “zmaga” demokracije, brez sledu nekdanjega zdravega Kapitalizma. A si prepričan da res hočeš Globalistično “blaginjo” in Islamizacijo ki te bo vrnila v srednji vek. Če “ljudje” res hočete tako vrsto “blaginje in mira”, potem je tvoja teorija … na to si odgovori kar sam.

      Opazil sem da Levičarji tu na tem forumu (in drugod) imate znanje osnovnošolcev, “argumenti” so vam tako “močni” da sili na smeh in vaše pomilovanje. Nikoli ne more biti pomiritve med Levimi in Desnimi ali nami Konservativnimi in vami “progresivnimi”. Sploh se ni čuditi da v vaš blok spadajo tudi LGBTQ degeneriki in tale golazen, ki jo vam in na žalost tudi nam, uvaža NWO Oligarhijska Mafija.

      Če bi za vaše uničenje bila nujna nekakšna neo-Nacistična oblika prevzema oblasti, bi se brez razmišljanja priklonil tudi takem zlu, samo da eliminiramo vas in sranje ki ga delate nam. Če nimaš kaj inteligentnega za odgovorit se raje ne matrat, ker na neumnosti nimam volje odgovarjati.

     • freedomfighter

      tvoja vizija demokracije je da vsi mislijo tako kot ti to ni demokracija to je čisti totalitarizem s spranimi glavami in če ne vidiš tega ti ni pomoči…glede levih ovčic se strinjam s tabo najbolj žalostno je da jih vidiš samo na eni strani…svoj obraz pokažeš ko v debato vključiš geje prav smešno mi je kako vas ta desne to boli da imajo tudi drugačni pravice…bolj se bojiš gejev kod nacistov xD na tvoje žalitve sploh ne bom odgovarjal ker vedno ko ljudje začnejo žalit pomeni da je zmanjkalo argumentov…tvoj zadnji odstavek pa pove zakaj boste vedno izgubili ker kljub temu da nas večina ne podpira multikulturizma pa skoraj nihče ne podpira neo nacizma in podobnih stvari sprijaznite se teh časov je konec s trumpom so nekateri mislili da se začenja nov svetovni red samo poglej si nič se ne spreminja sam mal več denarja bomo plačeval ameriki za obrambo…po Evropi poglej volitve povsot zmaga desna sredina nikjer ne vidiš drugih rezultatov…za konec pa sam to žalostno je da je zate vsak ki se ne strinja s tabo izdajalac debil in ne vem se kaj normalni ljudje poznamo ljudi na levi in desni strani in povem ti na obeh straneh imas pametne neumne poštene pokvarje sposobne nesposobne in obrnjence dokler vidiš samo na svoji strani normalne boš vedno v manjšini…težko mora bit živet v tvoji koži…zdaj moram pa spat jutri je služba eni moramo delat nimamo cel dan časa da pišemo po forumih

 • Franc Popndekl

  Kaj te ne najdejo nikogar, ki bi znal peti? Slovenija ima na zalogi najmanj 10 bandov, ki so svetlobna leta boljši od tega (Avtomobili, Hiša….), ter 1000, ki so slabši (vsi s Perotom Gnusom, Laibach…..)

 • MEFISTO

  Kdor ni za dom spreman, je komunist.

 • Franc Bizjak

  Rdeči se bojijo, da bo imel Thompson vsaj kakšnih 100x večji odziv svojih oboževalcev kot Kombinatke in Rock partizani skupaj. Težko je v naši domovini biti rdeč.

 • Ana Job

  HRVAT JE PODNEVI BRAT IN PONOČI TAT!!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!