Zajtrk norcev: 5 vrtalnih strojev, 11 sekir, 15 macol in 107 izvijačev

Foto: iStock

Na kaj pomislite, ko preberete: Pet vrtalnih strojev, 11 sekir, 15 macol, 107 izvijačev? Najbrž na kakšno obrt ali na manjše gradbeno podjetje. Ni ne prvo, ne drugo. To so nakupi nekdanjega veleposlanika v Španiji Petra Reberca.

In da ne bo pomote. Kupoval je z davkoplačevalskim denarjem. A to ni vse. Med službovanjem v Madridu (med februarjem 2007 in avgustom 2010) je kupil še 1.800 kozarcev, 77 cedilnikov, 100 zajemalk, za 4.700 evrov žarnic, 11.490 evrov orodja, 40.200 evrov goriva, za nameček še glodavca – puščavskega skakača.

Reberc naj bi imel psihotično motnjo
Zakaj je vse to potreboval, je razkrila sodba: bil je neprišteven, trpi za “psihotično motnjo v povezavi z obsesivno-kompulzivno motnjo”. Povedano drugače. Reberc je nesmotrno trošil davkoplačevalski denar, ker je imel manijo kupovanja in kopičenja nepotrebnih stvari. Če bi to počel za svoj denar, dobro, naj, a je to počel za denar neto davkoplačevalcev, zato je njegova oprostitev, da ne more biti odgovoren za nastalo škodo, enako nerazumna kot Reberčevi nakupi.

A pojdimo k bistvu. V čem se ravnanje Reberca razlikuje od gradnje TEŠ 6? V ničemer. Oboje je bila na načelni ravni nesmotrna poraba davkoplačevalskega denarja. Torej, če imamo nesmotrno porabo, imamo najbrž tudi smotrno porabo. Na žalost, smotrne porabe denarja neto davkoplačevalcev ni (o tem, kako trošimo denar, sem že pisal tukaj), smotrna poraba tega denarja ne obstaja.

Obstaja samo manj nesmotrna poraba (denimo nujno potrebna infrastruktura), nesmotrna poraba (šolstvo, zdravstvo ali plače javnih uslužbencev) in zelo nesmotrna poraba (Reberčev primer ali dejanje davkoplačevalskega denarja nevladnim organizacijam). To pomeni, če sledimo logiki sodbe, da imamo v javni oziroma državni upravi tudi bolj ali manj neprištevne ljudi, ki to neprištevnost bolj ali manj dobro skrivajo.

Reberc je neprištevnost zaradi inteligence dobro skrival
Za Reberca so ugotovili, da je neprištevnost zaradi nadpovprečne inteligence dobro skrival oziroma mu je uspelo “vzdrževati zunanjo fasado”, čeprav ni jasno, kako je lahko neprištevnost skrival s pomočjo neprištevnosti. In, ali ni nihče pomislil, da je kot “nadpovprečno inteligenten” lahko ne samo skrival svojo neprištevnost, ampak jo tudi zaigral?

No, nekateri uradniki, birokrati in politiki še tega ne zmorejo. Če bi želeli skriti svojo neprištevnost, najbrž ne bi govorili o višjih davkih, gradnji II. tira, predlagali in sprejeli Lex Mercator, se bahali, da se njihovo delo meri s številom predlaganih novih zakonov in podobno. In zdaj za trenutek pomislite, kako se bo lahko na sodišču zagovarjal bančnik državne banke (v banke je bilo vrženih pet milijard neto davkoplačevalskega denarja), ki ga preganjajo zaradi nesmotrnega podeljevanja kreditov?

Izvedenec bo pač ugotovil, da je imel manijo podeljevanja kreditov po dolgem in počez. Ali ljudje, ki so sodelovali pri gradnji TEŠ 6? Ja, nekateri pač trpijo za psihotično motnjo v povezavi z obsesivno-kompulzivno motnjo, zato so naročali preveč betona, drugi so imeli kronični strah pred javnimi razpisi, zato so delo mimo njih dajali prijateljem, tretji so imeli manijo sprejemanja podkupnin, katerim se zaradi hude duševne stiske niso mogli upreti.

Kavarna Hayek

 • AlojzZ

  Našo državo vodijo levičarji. Ste mogoče kaj drugega pričakovali od levičarjev?

  Šalo na stran! Problem so volivci. Ti volijo roparje, v primerjavi z nekaterimi je gospod Peter Reberc prava mucika, potem se pa čudijo, zakaj jih kradejo.

 • Demonkrat

  Koliko Slovencev ima psihične motnje in težave ?

 • resnicaboli

  Kaj pa če so te težave samo izmišljene da nebi bil obsojen človek je inteligenten kot pravite pa se znajde. Kaj ko bi to oceno dal kak tuji strokovnjak ki ni podkupljiv iz prakse se ve da se v Sloveniji za denar dobi vse.

  • Demonkrat

   Radovan Karadžić -psihiater ,Biljana Plavisic – univerzitetna profesorica,Baricevic,Radan,Maksimiljan wollmeier ……

 • PikaPolonica

  Ja in kam se gre zdaj zdravit? Katero ministrstvo ga bo zaposlilo?

  • Dragan Krstič

   Najprimernejše delovno mesto zanj bi bilo kot direktor direktorata za izgradnjo 2. tira Divača-Koper.

   • karpelec

    Še predno bi začeli z izgradnjo, bi imeli materiala na pretek.

    • samsara

     Čez sedem let vse prav pride.

 • Morala

  Vsak izgovor na psihično motnjo in neprištevnost prav pride kadar bi moral nekdo biti obsojen! Ne moreš verjeti!! Morilci, kriminalci, posiljevalci, itd. imajo vsi psihične motnje in bi morali potemtakem biti oproščeni! :)

 • Dragan Krstič

  Oh dajte no mir s Petrom Rebercem. On je skromen človek, šparoven. V ponedeljek 8. 5.spremljajte zaslišanje velikega bankirja Borisa Zakrajška, ki ga bo prenašala iz parlamenta NOVATV. Ta pa je pravi kaliber.

  • Mojca pokraculja

   Ta ma pa amnezijo spomina. Psihična motnja, kaj čmo !

 • Duhec

  Pokesal se je… pol je vse ok, vse mu je odpuščeno.

 • Anton

  če bi levaki svojo “inteligenco” za krajo in laž preusmerili v upravljanje, gospodarjanje z državo, no ta dan bi pa res rad vidu? Šele takrat jim bom priznal superiorno inteligenco, ampak tega dne ne bom, ne bomo dočakali, ker žal niso tako inteligentni kot se imajo.Lahko se motim, vendar predhodnje informacije pa če izhajam iz obdobja 1918 naprej več kot zadovoljivo izpričujejo, da nekaj očitno en štima, ok pa recimo da so superirono inteligentni, zakaj potem je šlo od 1918 naprej gospodarstvo v franže,zakaj imamo ? Ok recimo da sem kmet da razmišljam s kmečko pametjo, in z zdravim razumom bi sklepal, ok če si superirono inteligenten, temu odraz tvoje drave, gospodarstva, razen……, tisti večni razen, če ne kradejo tako zelo veliko, pa tudi to ne vzdrži.Ok mejte svojo superirono inteligenco samo hudičevo, jaz hočem potem 1000 evrov pokojunine, še prej pa tak standard kot najmanj v Avstriji, pa tako železniško modernizacijo in ostalo infrastukturo kot v zahodnih državah. Bo šlo Cmerar in druščina, ko boste to storili za mene in in ostalo rajo bom volil samo še za levake. ok?
  Bo težka levaki kajne, itak pričakujem razne izgovore, ker odkrito rečen tega niste spsoobni z vašo superirono inteligenco ali brez, inžal imam prav pa če vam to ustreza ali ne

  sarkazem press

 • karpelec

  Ljudje za vzdrževanje zunanje fasade včasih zmorejo marsikaj nadnaravnega, medtem ko se drugi z malce bolj čudnimi zakoni izdajo. A izvedenec bo v enih in drugih spoznal tisto kapljo čez rob, ki je izdajalka, zato je smiselno ljudi prevetrit z izvedenci in se s tem izogniti zatohlosti zunanje fasade, seveda, če ni izvedenec sam ni del fasade.

 • dež

  Glavno vprašanje je, koliko takšnih “Rebercev” je še v državnih ustanovah, zunaj in doma. In kolikšno škodo so naredili in jo še bodo, ker nadzira jih očitno nihče. Na španskem seznamu so žlice, vilice, lopate, štemarce, prepričan sem, da obstajajo tudi seznami z električnim gospodinjskim in vrtnim orodjem, pohištvom, belo in video tehniko, Armanijem in bogsigavedi čem še. Uradno kupljeno za ambasado ali konzularno predstavništvo, v uporabi pa pri veleposlaniku ali konzulu doma. Tudi kakšen avto, ki je uradno najet za veleposlaništvo, je najbrž izključno v privatni rabi kakšnega od sorodnikov.
  Če so si zaposlene v Turkovem uradu kupovale čipkasto perilo in kostime na državne stroške, kaj je šele zunaj, kjer jih nihče ne nadzoruje in niso na očeh javnosti. Lahko počno kar se jim zljubi.
  Reberc je samo vrh ledene gore, o tem sem prepričan.

 • montyamp

  Ja ja , to so pa plodovi politkomisarskega tito-kidrić-kardeljanskega samozapravnega rdečega komunist fašizma .
  Otroci vzgojeni z morilsko ljubeznijo (boleznijo ) , čustveno razruti mladiči morilsko ovaduške parazitomanije so pač zaznamovani z motnjami , katere se začnejo na
  psi……. , pa ne bulmastifi .
  Sintaksa misli in družbene oblike človeške kolektivnosti je proces , ki pri levičarskem razmišljanju zaide v slepo ulico .
  Realnost , mati vseh težav pri bežečih pred kruto stvarnostjo , požene običajno uboge na duhu v svet morije in tako dobimo potencial , ki sicer ve kaj sovraži , ne ve pa točno zakaj .
  DANES KRADE , JUTRI BO MORIL .
  SMRT KOMUNIZMU IN UNIČEVALCEM OTROK — SVOBODA NARODU .

 • Argentinec

  Tale puščavski skakač me moti ….. ostalo je pa o.k.

 • Polde

  Upravičen nakup so le macole. Le kako bi sicer razbil za 4.700 eur žarnic? :)

 • montyamp

  Kleptokracijska fašistokracija slovenskega krivosodja , lahko tudi za Janšo naroči “” strokovna mnenja “” iz katerih bomo ugotovili , da je Janša zadnjo minuto ušel iz primeža udbopartijske teroristične strukture in mu uredimo terapevtsko zdravljenje za psihološke poškodbe katere so mu zadali vajenci Stalinovega podrepništva , v glavnem KURĆANISTIĆNA KURĆOKRACIJA .
  Nasprotniki KURĆANIZMA na osnovi indicev zaprti , na osnovi bolezni povzročenih od NKVD-KOMINTERNISTIČNEGA terorizma , so pa javni uslužbenci oprani vseh sumov koruptivno kleptomanskih dejanj , ker so pač idioti .
  Zgleda da bi statistična analiza pokazala zaskrbljujočo sliko , če bi se poglobili v preštevanje mentalnih defektov , ki rotirajo po slovenskih državno-upravnih katakombah , katere je postavila mati Terezija , kot temelje razvoju gospodarstva na slovenskih tleh , dokler ni komunistična gamad uničila vsega .
  Kar poglejte mladiče politkomisarjev , če ne nategujejo psov , pa pač kradejo .

  • Goran Hvala

   As si ze prebral kaj naj bi komunizem bil? Pa ne tisto kar je fural stalin..ce bi bi videl da s stalinom in podobnimi tici nima nic…tako kot demokracija z ameriko nima nic…glih tolk kot v demokraticni republiki kongo…
   Ce si baraba si pac baraba pa si nadeni kakrsnokoli ime ali naziv…sam folk kar sanja o nekih imenih rezimov..kaj se lepse slisi…

   • montyamp

    Štekam , sem rdečim že razlagal da so komunisti toliko kot demokrati .
    Tako so se auto-poimenovali .
    Drugače je tole pač primitivna združba morilcev in njihovih podrepnih garjavih hijen , tipa murglosrbski žvepleni pritlikavec , morilec AL KORČONE .
    Poleg vsega , to ni m od mafije .
    Tolpa oblastiželjnih narcisoidnih morilcev , potrebnih psihološke obdelave , kot Sahara vode .

   • janez cepec

    zdej kumunizem s tem kretenom Rebercom nima glih velik skupnega, on ke biu iz stranke krščanskih demokratou

    • montyamp

     Odraščal je v SFRJ , se pravi smo spet tam blizu HUDIH JAM .

     • janez cepec

      butl, Janša j tud rasu u Jugi, pa u partiji j biu tud

     • montyamp

      Ja , ampak eni zorijo , levi pa gnijejo .
      JJ je s3.14zdu pravi cajt , 20 let prepozno .

 • Argentinec

  Mene bolj kot 107 izvijačev zanima, kam je izginil denar od prodanega ukradenega orožja JLA.

  Peter Zupan je bil pomočnik načelnika republiškega štaba za zaledje, načelnik je bil general Janez Slapar. Direktor šeste uprave za varnost je bil Andrej Lovšin. Direktor druge uprave za logistiko je bil najprej Ludvik Zvonar, nato Jože Zagožen. Minister je bil Janez Janša. Gre za to, da je prišlo do velike odtujitve državnega premoženja. Na slovenskem ozemlju je po najini oceni ostalo 10.000 ton streliva. Po oceni, ki temelji na podatkih inštituta Crest, ki je ocenjeval vrednost premoženja JLA v okviru mednarodne mirovne konference o razpadu SFRJ, je vrednost teh zalog po takratnih cenah znašala najmanj pol milijarde dolarjev. Na podlagi katerega zakona so ti politiki in državni uslužbenci odtujili velik del tega državnega premoženja? Kajti prihodki od prodaje vojaških zalog niso bili zabeleženi v proračunu. Za povrh vsega je po prodaji streliva morala Slovenska vojska kupovati nove zaloge. Niso pomembni kovčki denarja, ampak izjemno velike količine izginulega državnega premoženja.Konkretno, kalašnikovke, ki jih je mogoče ponekod po svetu kupiti za nekaj deset dolarjev, so prodajali Hrvatom, ki so resnično potrebovali pomoč, po 1200, 1300 dolarjev. Kupnina od prodaje orožja iz skladišč, ki jih je zasegla TO, je končala v Švici.

  Če so v skladišču zmanjkale štiri puške, je bil dejansko odgovoren skladiščnik, ki je moral materialno in kazensko odgovarjati. Ko pa je izginilo več ton orožja, v Sloveniji ni še nihče odgovarjal.

  • janez cepec

   dnar ma Janša na lagerju, pa ga po potrebi troši, use kešira, nč kartic, nč računu

  • montyamp

   Ja denar je odnesel žvepleni halbmadžar , če ne bi Janša bil zaprt DOSMRTNO , kot sta tvoja strica Mustać in Perković , obtičala v Nemčiji .
   Mater da si tečn s temi prežvečenimi floskulami , to je zgodovina , glejmo kje bodo udboteroristi prali denar jutri ,
   MERCATOR CRKUJE .
   Res si bogi .
   Prodal si se murglosrbski bandi za drobiž .
   Idiotizem par exellence .

 • janez cepec

  Ko pa kej tacga prebereš, me pa kr mau zagrab, de bi se, čeprou ne pašem zraun, nism še tok dementn pa prfuknen, kdej prdružu unim modelom, k pred sodišam paradirajo. (pa zdravico tud lepši zapojem). Pa ker sodnik, de ne rečem p….. mu materina gre pa oprosti tacga idijota. Pred zid s takmu ktretenam, sodnikom namreč. Će prau, de j’ biu neprištevn takrat, k je robo nabaulu, a za ambasadorja pa ambasadorsko plačo pa ni biu neprištevn? Sej končn, ni čudn, de smo tam kjer smo, če mampo take kretene za ambasadorje. Sicer, pa šefa, boli ga Đoko poglejmo, pa je use jasn.

  • montyamp

   Haha , v kratkem boš podprecednik F21 in pristaš Primčeve stranke .

  • Duhec

   Aja… pol bi protestiral s komentatorji z Nove, ki te ponižujejo???

  • sprehajalec

   Končno ena misel na mestu Janez. Počasi se ti bodo odprle oči, da levičarstvo producira “naše” na osnovi pripadnosti našizmu ne pa sposobnosti. Pa tudi nič se jim ne zgodi na koncu.

 • Argentinec

  Dejte no, dragi raziskovalni novinarji Nova24TV, raziščite raje kam je izginil denar od prodanega orožja namesto, da se ukvarjate s šraufncigri …

  • montyamp

   Se strinjam , še prej pa tistega s katerim so kurćanisti zgradili
   MERCATOR–UDBOVSKO NAJVEČJO PRALNICO DENARJA .

  • Drago

   Dej no, zdaj naj bi pa nekdo drug raziskoval tisto, kar vi niste zmožni.

   • Mojca pokraculja

    O pa še kako so zmožni, samo nočejo. Njim je dovoljeno vse.

  • sprehajalec

   Čigav pa, Kučanov, Bavčarjev ali od Ivana Janeza? Odloči se za enega.

  • indijanka

   Dragi raziskovalni novinarji si zapisal…..Za katero motnjo trpiš pa ti? A ti ne gredo na živce?

   • Argentinec

    Zakaj pa na živce? Samo spomnil bi jih rad, da ima ovenija večje težave kot pa so tile šraufncigri …. lol. Aja ….. raziskujejo izključno levake. Janšev kriminal jih ne zanima, seveda.

    • indijanka

     Pa, daj no. Avenija gor ali dol. Oblastniki nas majo za nore in nikomur od njih ni potrebno za nič odgovarjati niti, če ga pri tem zasačijo. J.J. je najbolj nadzorovan človek v tej državi in tudi če kihne naredijo vsaj deset analiz na to temo in raziščejo vse možnosti, če bi ga lahko tožili.

  • Viktorh

   Vprašaj tamauga.

  • sodnikisozločinci

   Jaz ga imam pod povštrom, pa ne okol govort. Imam premajhno plačo, pa rabim poseben fond za kavice.

 • indijanka

  Obcesivno kompulzivna motnja je itak zahtevana kompetenca pri izbiri državnih uradnikov. Ampak, ,da jim je ušlo, da je nadpovprečno inteligenten……ha..ha..ha. Takih pa ni…to pa je posebnost.

  • Mojca pokraculja

   Nadpovprečno inteligentni menda ja ne morejo ugotovit ali je kandidat bolj nadpovprečno inteligenten od nadpovprečno inteligentnih v komisiji .

  • Dragan Krstič

   Za državne uradnike to ni nič posebnega. Če se spomniš tistega sekretarja iz ministrstva za okolje.
   ki ni znal odgovoriti niti na eno vprašanje novinarke in se je namesto odgovorov samo bebasto smejal, potem je jasno da je za državne uradnike povprečen IQ na zelo nizkem nivoju. Važno je da je “naš”.

  • samsara

   Najbrž je zato izpadel iz črede podobnih.

 • sprehajalec

  Pravi Slovenec, priden kot mravljica, nosi na kup zbira orodje za akcijo prvega maja. Če je pa še na Javno, je pa sploh ok.

 • montyamp

  Kjer krade vrh hierarhije ,
  kradejo tudi podrejeni .
  Šef udbopartije PLAVI halbmadžar , špekulantski vajenec
  HITLERJUGEND STANETA DOLANCA ,
  ima svoje kradljive ambasadorje po celem svetu .

 • Mojca pokraculja

  Ko vidiš psihiatra, ki je skvačkal tako mnenje, res ne veš kdo je bolj neprišteven, on ali pacient. In od kdaj šteje ta motnja za neprištevnost ? Zanimivo, potem jo ima najbrž tud cmerar, on namreč svoje babe na kup daje.

  • stajerc5

   Pa ne da si ze srecala “pristevnega” psihiatra???

   • Mojca pokraculja

    ;)))

  • 5-RA

   Psihiatri spišejo svoje mnenje odvisno od cene, ki si jo pripravljen plačat….tole mnenje je stalo več kot par zajemalk.

   • Mojca pokraculja

    Ja poznam enega neuropsihiatra, še iz starih časov, ko je bila to ena specialnost. Zdaj je postal EUROpsihiater:)

 • rrrrr

  Nova24TV spet zavajate.Orodje na sliki, kupljeno za davkoplačevalski denar, ne pripada Petru Rebercu iz Peterletove žlahtne stranke, ker na sliki manjka tropotni ventil, ki ga je sicer sunil v madridskem Hotelu ,,El torro”
  Prikazano zbirko finomehanskega orodja je v mariborskemu Bauhausu sunil sekretar na notranjem ministrstvu iz kvote SMC, g. Andrej Špenga, dipl. ing. elektrotehnike, da bi partaj kolegu Jankoviću, dr. čentoperčento, zrihtal davčno blagajno za prodajo neužitne solate Ljubljanćanom.
  Vidite, to je raziskovalno novinarstvo, ne pa vaše zavajanje!

 • dare326

  Kavarniški molj nabija v tri dni o stvareh o katerih nima pojma. Jaz sem imel tak primer doma. Vrhunski strokovnjak v svetovnem merilu je vsakokrat, ko je zavil v Merkur ali podobno tehnično trgovino, kupil kakšen sveder, fazenprifer, brusni papir, itd. Ne vse naenkrat, pač pa naključno, z mislijo, ne škodi, če imaš kakšnega več. Ne gre za kopičenje, pač pa zaradi kaotičnega reda sploh ni vedel koliko česa ima, čeprav je to občasno uporabljal. Človek, ki je pri devetdesetih hodil na kosilo v dom upokojencev na Tabor (Lj) in je tam našel samo enega sogovornika, nekdanjega predsednika vrhovnega sodišča, za vse ostale je trdil, da so preveč dementni, da bi se lahko pogovarjal z njimi. Zato imam danes v kleti zbirko orodja in po potrebi prijateljem šenkam kakšen kos, ki ga potrebujejo. Taka motnja nastane zaradi travm v preteklosti in je verjetno ozdravljiva, toda človeku z visokim IQ je nemogoče razložiti, da dela neumnosti. Zato sem tudi sam obupal in ga pustil pri miru, kar se te motnje tiče.
  Ko sem preletel nekaj komentarjev, ugotavljam, da niste nič boljši in imate tudi sami motnjo, v vašem primeru je Pavlov efekt.

  • 5-RA

   Glede na to, da je tvoja žlahta, bi lahko tudi ti imel kakšno motnjo…kompleks vsevednega npr.
   Zanima pa me kam bodo tega kljukca sedaj postavili…v norišnico najbrž ne, bo pa pristal na kakšnem ministerstvu- pa naj mu ne pozabijo dati dodatka pri plači, tak človek rabi večje dohodke in prav je da mu jih damo saj bi znal biti nesrečen če ne bi vsak dan kupil vsaj enega puščavskega skakača.

   • Nata

    Norišnico ??? No, potem bi pa morali namesto drugega tira, zgraditi nekaj psihiatričnih ustanov. Polje in Begunje ne bo zmogle takega navala.

   • dare326

    Eni smo imeli to srečo, da smo morali prenašati tako motnjo in lahko izkušnje posredujemo nevednim.
    Rebrc, če nima opravka s tujim denarjem, ni škodljiv, ker škodi samo sam sebi.

    • Karmen

     Tu se pa postavi vprašanje- ali je tak tudi s svojim denarjem, ali samo našim.

 • stajerc5

  Ta uboga reberca je imela zelo tezko otrostvo. Atek mu je rekel, da ce ne bo pridno studiral, bo en cisto navaden delavec v eni delavnici. Ta atekov pritisk je sprozil sindrom manjvrednosti in obenem obcutek, da se mora za vsak slucaj zaloziti z obratnimi sredstvi! Ker po inteligenci ni postal ravno zvezda(razen v rdeci bukvici!), se je pac malo oskrbel- za vsak slucaj…
  Kot kaze, bo dobil res sluzbo nabavnega za drugi tir in smo lahko sigurni, da bo materijala vsaj za progo Vladivostok- Koper in nazaj !!!…dvotirno,…pozlaceno,…z tuneli pod ravno tundro….

 • Anton

  ja sej levaki lahko se je delat pametne z besedičenjem, kaj če bi enkrat za razliko to besedičenje udejanjili? Bo šlo? a to čakamo že od leta 1945 oz če grem še malo nazaj od leta 1918

 • Osti jarej

  …torej mu bodo odredili psihiatrično zdravljenje?…..naj bi imel obsesivno-kompulzivno motnjo “prekomerno trošenje davkoplačevalskega denarja!!!”???…aaaaahhhahhaaaaaa…..a je to zdaj na novo izmišljena diagnoza?….svojega denarja pa ni nekontrolirano trošil zato,da bi kopičil stvari??…..naj verjame,kdor je tup in glup

  slovenija dežela dveh hitrosti….

  • Dragan Krstič

   Imaš prav. Zanimivo bi bilo ugotoviti ali je tudi svoj denar trošil enako kot davkoplačevalskega.

 • Nata

  No, no. . . . . .v čem se razlikuje ? Tule pa, oprostite ni primerjave.
  Morda pa je zbiratelj orodja. Ali pa je vedno kaj zmanjkalo ? Se je ” preselilo ” v drugi dom ?

  Sem se malo pošalila. Vendar se nikar ne norčujte. Tule je verjetno res kakšna manija nakupovanja kriva.
  Kaj vse pa so naši politiki in ostali kupovali za naš denar, pa tudi vemo.
  Verjetno je strošek veleposlanika manši, kot od marsikoga drugega.

  • Osti jarej

   …..naj s svojim denarjem počne,kar hoče…nekontrolirano do nezavesti….ukradi žemljo,poskusi,pa bomo videli,če ti bodo verjeli,da si kleptomanka…oni oče,brez dela,ki je kradel hrano za otroke,je dobil 3 leta aresta…pa ziherne v puščavi,ali čez vikend,če bo imel čas,kot g.krašovec….

   zakoni so pisani za rajo…elita ,kamor spadajo tudi omenjeni primerki,politika,bankirji ,razni državni menedžerji ipd,so pa iznad zakonov…pane,da so slabi,samo zanje se ne izvajajo..meni gre na kozlanje

   • Nata

    Nikogar ne zagovarjam.Tudi o zakonih ne bi. . . . . . .
    moti me samo – kot ste sami napisali – delitev na elito in rajo.
    Tudi on je – kot izgleda – samo raja

    • Osti jarej

     ….japaja de…če bi bilo res,bi sedel in nikoli več opravljal dela,ki bi bilo povezano s tujim denarjem…če je res bolan(v kar resno dvomim)naj ga pošljejo na zdraljenje..pa za vikend,če bo imel čas

     • Nata

      Ja,ja. . . sami če – ji ? Pri nas pogosto uporabljeni.

     • Osti jarej

      …gre za en in edini ČE….če bi bil NN državljan,bi sedel…za to gre

 • RATATA

  V sodelovanju z ZPIZ mu bomo našli primerno delovno mesto.
  Ambasador za nabavo.

  • indijanka

   Ha..ha. Bo to Ok?

   • RATATA

    To je res! Sem vključen.
    Naziv DM bo sicer drugačen. ;-)

    • indijanka

     Kaj pa če kosilnica ne bo več prijela boš kupil poseben ventilator?

     • RATATA

      Ne, kozo. ;-)

     • indijanka

      Zdaj si me pa nasmejal..iskreno. Za hrib je to super ideja. Edin z rovom bodo še večje težave. Za hip se mu bo zazdelo, da nima preganjavice.

 • janez55

  Reberc je postal veleposlanik v času Janševe vlade.

 • sodnikisozločinci

  No, jaz mislim, da ni kriv ne Reberc, ne tisti, ki ga je na mesto veleposlanika postavil. Kdo pa je pri zdravi pameti sploh pričakoval kaj takega. Krivca za to in podobne zadeve je našel že naš veliki pesnik v zadnji kitici pesmi Oče Janez:

  Katra v grobu mir uživa,
  moli zanjo če s’ kristjan.
  ”Vsega zla je pizda kriva!”
  pravi sveti Kozmijan.

  Poznam primerek podoben Rebercu, hahaha, tip bi lahko odprl trgovino.

 • sodnikisozločinci

  “Zakaj je vse to potreboval, je razkrila sodba: bil je neprišteven, trpi za “psihotično motnjo v povezavi z obsesivno-kompulzivno motnjo”. Povedano drugače. Reberc je nesmotrno trošil davkoplačevalski denar, ker je imel manijo kupovanja in kopičenja nepotrebnih stvari. Če bi to počel za svoj denar, dobro, naj, a je to počel za denar neto davkoplačevalcev, zato je njegova oprostitev, da ne more biti odgovoren za nastalo škodo, enako nerazumna kot Reberčevi nakupi.”

  Razumem, da kazensko ni odgovoren, ker dejanja ni storil nalašč oziroma s kriminalnim namenom, ampak zaradi psihične motnje, je pa še vedno materialno odgovoren in bi moral povrniti nastalo škodo.

 • sodnikisozločinci

  Obsesivno kompulzivna motnja – temu pri nas pravimo veveričji sindrom.

 • Janez

  Pa?
  Tole je pa?
  Smešno – žalostno. Saj ni res – pa je.
  Ja?
  In kaj rečejo ?
  naši modri izbiralci kadrov – na vse tole ? Kdo ga je predlagal, imenoval ? L.r. Janez KOMENDA

 • slaipowi

  Eden redkih clankov kjer se vseprisotna Olga ni (se) oglasila. Mogoče pa zato ker je njej tudi diagnosticirana OKM. Takih debat se izogiba kot hudič križa.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!