Zbiranje podpisov za referendum glede zakona o obrambi med 2. novembrom in 6. decembrom

Foto: STA

Predsednik DZ Milan Brglez je določil čas zbiranja podpisov za razpis referenduma o dopolnitvi Zakona o obrambi. Čas za zbiranje podpisov bo med 2. novembrom in 6. decembrom. Pobudo za začetek zbiranja podpisov za razpis referenduma so v sredo vložili predstavniki Radia Študent.

Zahtevo za razpis referenduma lahko vloži najmanj 40.000 volivk in volivcev, in sicer najpozneje v sedmih dneh po preteku roka za zbiranje podpisov. STA poroča, da je pobudnik za zbiranje podpore določil geslo: Proti militarizaciji.

Martina Dervarič, odgovorna urednica Radia Študent, je ob vložitvi pobude za začetek referendumskih aktivnosti povedala, da so zadovoljni in da so s tem prvim korakom odprli možnost javne razprave o tej problematiki.

Brglez je v četrtek ocenil, da gre pri vložitvi pobude za začetek referendumskih aktivnosti glede zakona o obrambi za “eno veliko zavlačevanje”, ki bi naj po njegovem mnenju škodilo policistom in vplivalo na varnost, prispeva lahko tudi k okrnjenemu ugledu države v mednarodni skupnosti. Brglez je še ocenil, da nikakor ne gre za referendum proti militarizaciji.

Dopolnitev zakona o obrambi  je DZ sprejel 21. oktobra in omogoča, da DZ na predlog vlade vojski dodeli dodatna pooblastila pri pomoči policiji. Za dopolnitev zakona sta se vlada in DZ odločila ob iskanju rešitev pri obvladovanju begunskega toka.

A. D.

 • Tojo

  Zakaj pa vojska nebi smela pomagati policiji?

  • kresnik

   Ker se ZL boji, da bo vojska na naslednji “vseslovenski” vstaji streljala na njih.

 • 1xy

  da vidimo koliko izdajalcev imamo v Sloveniji…….ZL je še pravi čas pokazala svoj obraz…..oz. ga sploh nima – oportunisti in demagogi na kubik……..pod podnom!

 • kresnik

  Tole ne bo šlo skoz. ZL bo zgubila referendum in volivce.

  • Tojo

   Pa saj niti 40k podpisov ne bojo mogli skup spravit…

 • if

  Delovanje ZL je usmerjeno proti varnosti, proti slovenstvu, proti miru!
  Kjer so navzoči Hanžek; Mesec, Tomić-eva, tam je pot navzdol, v propad, skladno s Hanžkovim načelom “Ni sramotno sprejeti protiustavno odločitev, če imajo pravniki različna mnenja” in hkrati skladno s pravniško sublimiranim oblastnim Cerarjem, ki kot šef oblastne vlade ni oporekal, da je bilo Hanžkovo načelo v parlamentu tudi sprejeto.

 • if

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!