Zločin brez primere: Tako so partizanski sadisti trgovcu Riglerju iztrgali jezik, odrezali nos in ušesa

Na današnji dan pred 75 leti so slovenski partizani in “osvoboditelji” na neverjetno krut način obračunali s trgovcem Francem Riglerjem iz Dolenje vasi pri Ribnici. Pred ustrelitvijo so ga neusmiljeno pretepali in mu iztrgali jezik, odrezali nos ter ušesa. 

Pregled zgodovinskega časopisja v času med 2. svetovno vojno ne mine brez poročanja o skrajno zavržnih oblikah mučenja in pobijanja nedolžnih civilistov s strani slovenskih partizanov. Zločinsko naravo slovenskega partizanstva slikovito kaže tudi primer ubitega trgovca Franca Riglerja iz Dolenje vasi pri Ribnici, ki so ga partizani zverinsko mučili, preden so ga ubili v nekem taborišču pod Krempo v kočevskih gozdovih.

Tega moža, ki se ni zanimal za drugo kot za svojo dobro in pridno ter varčno družino, ki si je z delom in trudom ustvaril lep dom in premoženje, po katerem so hrepeneli morilci, so odpeljali v taborišče in ga neusmiljeno pretepali. Iz zanesljivih virov so ugotovili, da so nesrečnemu Francu Riglerju pred usmrtitvijo iztrgali jezik, odrezali nos in ušesa, kar pove vse o medvojnem dogajanju in “pravičnih” partizanih, ki so se borili za našo svobodo.

C. Š.

 

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!