Jurij Tepeš: “Zmago v Planici mi bodo zamerili do konca življenja.”

Datum:

Jurij Tepeš je izpovedal svoja čustva. Po razočaranju na včerajšnji tekmi se je nanj vsul plaz kritik. Glede na to, da sta z Anžetom Laniškom skočila slabo, so te upravičene, povsem neupravičeni pa so tisti komentarji, ki Juriju Tepešu očitajo zmago v Planici na lanskem zaključku sezone.

Res je skočil preslabo, da bi naša reprezentanca včeraj osvojila medaljo in res je odvihral mimo novinarjev ter se zavil v molk. A Jurij Tepeš je pokazal, da je zelo zrel in odgovoren fant, čeprav v svoji objavi na facebooku pravi, da je bilo njegovo ravnanje po tekmi neodgovorno, in dodaja, da njegovo “obnašanje danes ter na preteklih nekaj tekmah niso bili na nivoju človeka, ki je odrasel in bi moral biti v zgled mlajšim”.

Za tako opravičilo potrebuješ pogum, ponos in dostojanstvo
Malo je športnikov in ljudi, ki se znajo opravičiti in se pokesati. Jurij Tepeš sodi mednje. Polomil ga je na tekmi, pa kaj – ni bilo prvič in najbrž ne zadnjič. Ni edini športnik in ne edini človek, ki mu enkrat pač ni uspelo. Zavil se je v molk, pa kaj potem. Koliko ljudi, športnikov, trenerjev, funkcionarjev, politikov in gospodarstvenikov se zavije v molk in po neuspehu ne daje izjav. Saj bi našteval, pa je seznam enostavno predolg. Redki pa so ljudje, ki znajo napako priznati ter se posuti s pepelom – Jurij Tepeš se je, zato – ‘kapo dol’!

Je Tepeš res kriv, da Prevc lani ni osvojil globusa?
Še vedno nanj letijo očitki, da je zmagal na zadnji tekmi svetovnega pokala lansko sezono v Planici. Seveda je, saj je športnik v individualnem športu. Zmagal je, ker se je boril za zmago, za svoj uspeh kariere. Egoistično? Da, ampak saj tekmuje – to je šport. S to zmago je Petru Prevcu odnesel veliki kristalni globus, toda saj bi ga naš najboljši skakalec dobil, če bi bil samo na eni tekmi v prejšnji sezoni le enkrat uvrščen za mesto boljše, kot je bil. Če bi samo enkrat premagal nekoga drugega, bi osvojil veliki kristalni globus. Seveda smo bili vsi jezni, ker Prevc ni osvojil velikega kristalnega globusa, toda za to ni kriv Jurij Tepeš – on je le tekmoval.

Jurij Tepeš, čestitke za pogum!
Mar bi moral zmago prepustiti Prevcu? Mar ni to potem že goljufanje? “Seveda je, pa kaj potem – saj drugi tudi goljufajo,” boste rekli. In res je – tudi drugi goljufajo. A sam pravim, bodimo ponosni na Petra Prevca – letos bo zagotovo osvojil veliki kristalni globus – in bodimo ponosni tudi na Jurija Tepeša. Fant je pošteno, v slogu ‘fair playa’, odskakal lani in pokazal, da je velik in zelo odgovoren človek. Čeprav v svojem postu pravi, da se ni obnašal kot nekdo, ki bi moral biti vzor drugim, pa sam pravim, da je lahko vzor vsem nam. Pomislite na to, ko boste naslednjič srečali koga, ki ne prizna svoje napake. Medalja gor ali dol, Jurij Tepeš je napako priznal in se opravičil, kar je več kot vsaka medalja, ki jo človek lahko osvoji – čestitam!

Post Jurija Tepeša na facebooku
Post Jurija Tepeša na facebooku

​Rok Virag

Sorodno

Zadnji prispevki

[Javnomnenjska anketa] SDS se obeta visoka zmaga na evropskih volitvah

Podpora vladi Roberta Goloba še naprej pada. Po zadnji...

Nad nekdanjega ministra poslali policijo!

Danes zjutraj sta policistki obiskali nekdanjega ministra za kulturo...

27. april – dan, ko so komunisti paktirali z nacisti in razklali slovenski narod

27. aprila je državni praznik. Imenujejo ga dan boja...

Amerika šokirana: Razmere na kampusih ušle izpod nadzora

V zadnjih dneh vse bolj kaže, da so razmere...