Na olimpijskih igrah ne bo najboljšega igralca lige NBA

Datum:

Stephen Curry – najboljši košarkar v zadnjih dveh letih v ligi NBA – se letos poleti ne bo udeležil olimpijskih iger v Braziliji. Košarkar Golden Stata letos z bojevniki lovi drugi zaporedni šampionski prstan. Njegovi ekipi zaenkrat v finalu proti Clevelandu odlično kaže, saj vodijo z 2 : 0 v zmagah. Curry je kot razlog izpostavil poškodbe, ki so ga pestile v zaključku sezone, vendar je vse več tudi takšnih, ki jih v Brazilijo ne bo zaradi virusa zika.

Curry zlate olimpijske medalje še nima, očitno pa bo nanjo moral počakati še štiri leta. Kar nekaj košarkarjev ravno zaradi virusa zika resno razmišlja, da se turnirja ne bi udeležili. Edini, ki je omenil, da ga ne bo ravno zaradi virusa, je bil Španec Pau Gasol.

Igralski kader je širok, tako da večjih težav do osvojitve zlate medalje ne bi smelo biti
Stephen Curry je v tem trenutku daleč najboljši košarkar na svetu. Organizator igre ima vse, kar ga odlikuje tako zelo velikega. Mirnost, mehko roko, ekipni duh in še marsikaj bi lahko dodali. Kot glavni razlog je omenil poškodbo kolena in utrujenost. Želi se namreč odpočiti in v miru pripraviti na novo sezono. Novica vsekakor ni razveselila selektorja Mika Krzyzewskega, ki bo tako pogrešal najmočnejšega aduta v svoji ekipi. Kljub vsemu Američani večjih težav, da osvojijo zlato olimpijsko medaljo, ne bi smeli imeti, saj je njihov nabor igralcev zelo širok in prav vsi so med najboljšimi v ligi NBA. O tem, da ne bi nastopili, resno razmišljata LeBron James in Russell Westbrook, tu pa sta še tudi dva košarkarja Golden Stata – Andre Igoudala in Klay Thompson.

G. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

[Javnomnenjska anketa] SDS se obeta visoka zmaga na evropskih volitvah

Podpora vladi Roberta Goloba še naprej pada. Po zadnji...

Nad nekdanjega ministra poslali policijo!

Danes zjutraj sta policistki obiskali nekdanjega ministra za kulturo...

27. april – dan, ko so komunisti paktirali z nacisti in razklali slovenski narod

27. aprila je državni praznik. Imenujejo ga dan boja...

Amerika šokirana: Razmere na kampusih ušle izpod nadzora

V zadnjih dneh vse bolj kaže, da so razmere...