Peter Prevc: “Če se cela ekipa uskladi, sem samo lutka, s katero upravljajo”

Datum:

Peter Prevc – ime, ki ga ni potrebno posebej predstavljati. Skakalec in letalec, prvi Slovenec s tremi zaporednimi zmagami v svetovnem pokalu. V letošnjem tekmovanju je eden izmed favoritov za veliki kristalni globus, pred tem pa šampiona čaka še znamenita novoletna turneja.  

Občutki po treh zaporednih zmagah, pravi, da so zdaj že preteklost. “Jaz mislim, da se človek takih stvari, ki jih doseže, zaveda šele kasneje, ko preteče toliko in toliko časa ter obuja to na stara leta. To se zgodi, ko se ti tiste stvari, za katere treniraš, sestavijo perfektno,” razlaga Peter Prevc.

Lani za las ob veliki kristalni globus, letos ponovno med favoriti
Prevc pravi, da po zaključku lanske sezone, ko mu je prestižni globus za las ušel, ni bil posebej razočaran. “Ne da bi se moral karkoli pobirati, prav razočaran nisem bil. Pravzaprav sem na zadnjih treh tekmah sezone dvakrat zmagal, enkrat pa sem bil drugi. Ne vem, kaj se imaš po tem veliko za pobirati, ampak motivacija je pa zmeraj velika, ko si enkrat med najboljšimi v enem športu,” je Prevc strnil misli o lanski sezoni.

Brez celotne ekipe, trenerjev, opreme in drugih pogojev vrhunski rezultati niso možni
Kljub temu da so smučarski skoki pretežno individualni šport, pa brez celotne ekipe uspehi niso možni. “Kot en sam človek bi težko kaj dosegel, sploh če zdaj pogledam – na voljo imam dva fizioterapevta, enega zdravnika, ki je za reprezentanco, in še kakšnega, ki ga poznam. Nato so tukaj trenerji, s katerimi vsak dan sodelujem, prav tako imam svojega serviserja, ki skrbi za smuči, ter enega ali dva, ki šivata drese. Nato je tukaj še človek, ki skrbi samo za okovje – skratka, lahko bi rekel, da sem na vrhu te piramide. Če se cela ekipa dobro uskladi, sem, grobo rečeno, jaz samo lutka, s katero oni upravljajo,” pomembnost ekipe razlaga Prevc.

Na novoletni turneji v rumeni majici
Glede na to, da rumene majice nima prvič ‘gor’, pravi, da pri njem ne naredi nobene spremembe. “Poseben občutek je, ko jo imaš ‘gor’ prvič. Takrat si zadnji na štartnem mestu, za tabo noben več ne ropota s smučmi, takrat je mogoče malo čudno. Prideš v iztek skakalnice, pogledaš, na katerem mestu si, in je kar malo čudno, ker je ta rezultat v tisti seriji dokončen,” svoje občutke o poziciji vodilnega v svetovnem pokalu pojasnjuje Prevc. In o napovedih za novoletno turnejo? “Za novoletno turnejo lahko napovem štiri tekme na štirih prizoriščih, približno v desetih dneh in to je skoraj vse.”

Kaj bo potrebno za dober rezultat na novoletni turneji, kakšno je stanje v slovenski reprezentanci, katera je njegova najljubša novoletna skakalnica in še več, pa si lahko pogledate v posnetku intervjuja.

Anja Dangubič

Sorodno

Zadnji prispevki

[Javnomnenjska anketa] SDS se obeta visoka zmaga na evropskih volitvah

Podpora vladi Roberta Goloba še naprej pada. Po zadnji...

Nad nekdanjega ministra poslali policijo!

Danes zjutraj sta policistki obiskali nekdanjega ministra za kulturo...

27. april – dan, ko so komunisti paktirali z nacisti in razklali slovenski narod

27. aprila je državni praznik. Imenujejo ga dan boja...

Amerika šokirana: Razmere na kampusih ušle izpod nadzora

V zadnjih dneh vse bolj kaže, da so razmere...