ŠOK! Marija Šarapova padla na dopinškem testu

Datum:

Ruska teniška igralka Marija Šarapova je včeraj v Los Angelesu sklicala izredno tiskovno konferenco. Vse prisotne je šokirala z novico o tem, da je letos v Melbournu padla na dopinškem testu. Zaenkrat še ni znano, kakšna bo kazen za 28-letno Rusinjo.

Ruska lepotica Marija Šarapova je zaradi lastne napake padla na dopinškem testu v Melbournu, kjer je kasneje izpadla v četrtfinalu proti Sereni Williams. V zadnjem obdobju je igrala bolj malo, saj so jo ves čas pestile poškodbe.

Dobila pošto, vendar je ni odprla
Šarapova je na testu padla zaradi zdravila meldonium, in kot je dejala sama, zato prevzema vso odgovornost in posledice. Zdravilo, ki ga je je uporabljala zaradi zdravstvenih težav, ki so se ji je pogosto dogajale že v otroštvu, je jemala vse od leta 2006, od 1. januarja letos pa je to postalo nedovoljeno poživilo. Med drugim je Rusinja tudi priznala, da je po elektronski pošti od Svetovne protidopinške komisije dobila seznam sprememb: “Nisem kliknila na to pošto. Naredila sem veliko napako. Vem, da se moram soočiti s posledicami. Nisem si želela končati kariere na takšen način. Upam, da bom dobila še eno priložnost.”

Na tako groznih preprogah ne bo končala kariere
Kakšne bodo posledice, še ni znano, vendar, kot je povedala Rusinja, se zaenkrat še ne namerava upokojiti. Čim prej se namreč želi vrniti na igrišča, saj tenis še vedno obožuje. Čeprav so vsi zbrani na konferenci pričakovali, da bo Šarapova zaradi vseh težav s poškodbami napovedala slovo od tenisa, se to ni zgodilo. Kljub nenajboljšim informacijam se je nekoliko pošalila tudi o zaključku svoje kariere: “Vem, da ste številni mislili, da bom rekla: končujem kariero. Ampak ko se bom odločila za takšen korak, se to najbrž ne bo zgodilo v nekem hotelu v središču Los Angelesa, ki ima tako grozne preproge,” je dejala zmagovalka petih turnirjev za grand slam.

G. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

VSO vabi na predstavitev nove knjige Branka Grimsa

Danes ob 18. uri bo v Stari gostilni Krulc...

Pravna zmaga za Trumpa – vrhovni sodniki se strinjajo, da bivši predsednik uživa določeno mero imunitete

Velik udarec za nasprotnike Donalda Trumpa. Večina sodnikov vrhovnega...

Pediatri vladi: Kar 22.600 otrok nima zdravnika

Po tem, ko so družinski zdravniki v javnem pismu...

Nemški mediji: Za zaprtje jedrskih elektrarn so Zeleni uporabili lažne dokumente

Odločitev nemške rdeče-zelene vlade, da zapre jedrske elektrarne, se...