[FOTO] Sprejem zimskih junakov na Kongresnem trgu tudi na Novi24tv

Datum:

Zimski športniki so svoje navijače tradicionalno pozdravili na Kongresnem trgu v Ljubljani. Več kot dva tisoč športnih navdušencev se je zbralo pod odrom, kjer so navdušeno vzklikali našim zimskim junakom.

Navijače je nagovoril tudi Primož Peterka, dobitnik dveh kristalnih globusov. “Globus je težak 6-7 kilogramov, potem pa je vsako leto težji,” se je pošalil.

Po fantastičnem koncu sezone v Planici so bili v ospredju smučarski skakalci, ki so bili letos naši najuspešnejši športniki v zimskih športih. Peter Prevc je osvojil veliki kristalni globus, naslov najboljšega letalca, zmagal pa je tudi na svetovnem prvenstvu v poletih.

Odlična sezona slovenskih športnikov
Uspeh Petra Prevca so dopolnili tudi ostali slovenski skakalci, ki so Petru v letošnji sezoni delali družbo.  Robert Kranjec je bil drugi v seštevku poletov, na stopničkah smo videli tudi Domna Prevca in Jurija Tepeša.

Toda niso bili zgolj skakalci tisti, ki so nas razveseljevali. Maja Vtič je bila druga v skupnem seštevku svetovnega pokala, Ana Drev, Ana Bucik, Ilka Štuhec, Boštjan Kline, Žan Kranjec so blesteli na tekmah alpskih disciplin. Nekajkrat so nas z uspehi razveselili tudi Filip Flisar, Rok Marguč, predvsem pa mladi smučarji in skakalci, ki so osvajali medalje na olimpijskih igrah mladih ter na tekmah nižjega ranga.

Naš vklop v televizijski program bomo začeli ob 16.30, ko se bomo prvič v živo oglasili s Kongresnega trga.

R. V., N. K.

Sorodno

Zadnji prispevki

Zobec: Režim šteje Jakliča kot napako sistema

Zakaj oblast izvaja pogrom nad Klemnom Jakličem in njegovim...

Znano je, kako je lani posloval Golobov Star Solar

Potem ko je v ponedeljek 45 poslancev koalicije glasovalo...

[Video] Udarni posnetek prikazuje kataklizmično nesposobnost Golobove vlade

Stranka SDS je na socialnih omrežjih s posnetkom spomnila...

[Video] Nogometni navdušenec v Savdski Arabiji z bičem nad nogometaša?!

Dogajanje po odigranem finalu savdskega superpokala je marsikoga upravičeno...