Za Ano Drev Zlata lisica ni vrhunec sezone

Datum:

Ob odsotnosti Tine Maze, ki bo v Mariboru tokrat v vlogi gledalke, bo prvi adut slovenske ženske reprezentance na veleslalomu Ana Drev. Na zadnjih dveh tekmah je po prvi vožnji dvakrat vodila in tudi tokrat ima ugodno štartno številko, saj je na žrebanju dobila številko 8.

V zadnjih dveh tekmah je Ana Drev obakrat vodila po prvi vožnji veleslaloma. V Lienzu se ji ni izšlo, saj je na drugi progi odstopila, na zadnji veleslalomski tekmi v Flachauu pa je 30-letna smučarka zdržala pritisk in prvič v svoji karieri prišla na stopničke.

To ni vrhunec sezone
Domača tekma je za večino smučarjev – sploh v sezoni, ko ni olimpijskih iger ali svetovnega prvenstva – tekma sezone, toda ne tudi za Slovenjgradčanko. “Jaz ne bi rekla tako, da gre za nek vrhunec. Je zelo pomembna tekma, ampak jemljem ostale tekme kot enakovredne Zlati lisici. Na vseh poizkušam dati maksimum,” je za Novo24tv o tem, ali je Zlata lisica vrhunec sezone, razmišljala naša najboljša veleslalomistka. Morda pa bo ravno Maribor nov vrhunec sezone za letos prerojeno smučarko, ki je na zadnjih dveh tekmah dvakrat vodila, a ji je obakrat prva zmaga v svetovnem pokalu ušla.

V Mariboru do konca
“Jaz sem se v Lienzu zelo dobro počutila in sem bila zelo sproščena, medtem ko v Flachauu malo manj. Vendar bolj kot se je bližal moj nastop, boljše sem se počutila – nekako sem uspela vse skupaj psihično brzdati, tako da sem se lahko osredotočila na svojo vožnjo,” je občutke, s katerimi se je srečala prvič v svoji karieri, opisala Drevova, ki je bila odločena, da gre v tretje rado. “Vedno poizkušam dati vse od sebe in iti na polno, tako da bom to naredila tudi v Mariboru,” je za konec dodala Ana Drev, ki ni želela napovedati zmage, a je obljubila boj za najvišjo stopničko. Na žrebu štartnih številk je imela naša najboljša veleslalomistka srečno roko, saj je izbrala številko 8, kar je bila najboljša možna izbira glede na to, da ni prvokategornica, ki imajo številke od ena do sedem.

Šest Slovenk na tekmi
Bo pa poleg našega glavnega orožja nastopilo še pet Slovenk. Katarina Lavtar se bo na progo podala kot 33., Ilka Štuhec 48., Meta Hrovat 53., Tina Robnik 54. in Maruša Ferk 61. Prvo vožnjo, ki se bo začela ob 10.00, bo odprla Nemka Victoria Regensburg.

R. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Policija prikriva še eno posilstvo s strani “treh temnopoltih moških”?

Poročali smo že o dveh posilstvih sredi Ljubljane, za...

Na školjčiščih bo dovoljen ribolov

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je objavilo javni...

Ukrajina v pričakovanju orožja, ki lahko znatno oslabi ruske sile

Po kongresni potrditvi svežnja pomoči za Ukrajino v vrednosti...