Bi Američani volili Obamo, če bi poznali njegovo drugo ime?

Foto: EPA

Ste se kdaj vprašali, zakaj ameriški predsednik Obama uporablja samo svoje ime Barack, Hussein pa raje zamolči?

Ameriškega predsednika večina pozna po imenu Barack Obama, le malokdo pa ve, da je v resnici Barack Hussein Obama. Razlog je verjetno v tem, da če bi na predsedniških volitvah pred leti nastopil kot Hussein, bi s svojim muslimanskim imenom verjetno naletel na številne zavrnitve in ne bi nikoli postal predsednik ZDA.

V ZDA je zgolj 1 odstotek muslimanov
Tudi milijoni Mehičanov, ki so migrirali v ZDA, so namreč v večini katoličani. Zanimiv je tudi prikaz religij v ZDA, saj jih je večina protestantov (46 odstotkov), sledijo katoličani (20 odstotkov), muslimani pa so šele na šestem mestu z manj kot enim odstotkom. Čeprav nekateri levičarski mediji trdijo, da je bil Obama vzgojen v krščanskem duhu, pa so mnogo glasnejše govorice, da naj bi Obama v svoji zasebnosti prakticiral islam.

Tako ga kot Baracka Obamo najdemo na družabnih omrežjih, kot so twitter, facebook in instagram, pa tudi v iskalniku google je pod Barack Obama kar 144 milijonov zadetkov – medtem ko jih je pod iskalnim nizom Hussein Obama le 2,5 milijona, torej kar 57-krat manj.

Barack Hussein Obama je ime v celoti dobil po svojem očetu, zato ima na koncu svojega imena številko 2. Sicer pa se je njegov oče od Husseinove mame ločil že leta 1964, ko je imel mali predsednik le 3 leta. Očeta je kasneje videl samo še enkrat – leta 1971, ko se je družina ponovno združila. A ta idila je trajala le en mesec. Obamov oče je sicer prakticiral poligamijo in to, da ima več žena, ga ni motilo.

Sklepamo lahko, da se Obama predvsem zaradi koristoljublja pri volivcih predstavlja kot Barack, pa tudi zato, ker Barack zveni bolj ameriško.

M. S.

  • Marija

    Lepo prevaral amerikance.

  • Mihilus

    Članek bi lahko omenil tudi, da se je imenoval Barry Soetoro preden si je spremenil ime.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!