Prva dama Melania Trump pomaga turizmu v rodnem mestu

(Foto: epa/iStock)

Melania Trump se ob sevniški cesti v domači deželi že smeji iz plakatov. “Dobrodošli v rojstnem kraju prve dame!” pa je besedilo, ki pozdravlja mimoidoče. Jumbo plakati tako slavijo nekdanjo sevniško prebivalko, ki je ime njihovega mesta (in verjetno celotne države) ponesla v svet.

Številka turistov, ki se je v preteklih letih gibala okoli 8 odstotkov, se je po Trumpovi zmagi zvišala na kar 30 odstotkov, so poročali tuji mediji: “Domačini so opazili močan porast turizma, odkar je Melania postala prva dama. Izboljšali so se tudi ekonomski pogoji v Sloveniji.”

Vse manj brezposelnosti
Trumpova izvolitev za predsednika je očitno vplivala tudi na brezposelnost v Sloveniji – ta se je od marca naprej znižala za 2 odstotka.

Sredi aprila je vsa država praznovala poseben mejnik. Njihova nekdanja prebivalka je namreč postala prebivalka Bele hiše – kljub vsemu je moral njen sin Barron najprej končati razred osnovne šole v New Yorku, šele nato se bosta z mamo preselila v novo domovanje v Washingtonu.

Slovenci ponosni na Melanio
Jasno je, da je Melania svojo rojstno državo tako pripeljala do večje prepoznavnosti in predvsem vidnosti – verjetnost, da bi še vedno zamenjali Slovenijo in Slovaško, se je tako precej zmanjšala, kar je za tako majhno državo zagotovo velikanski dosežek.

S. E.

 

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!