Si upate biti drugačni?

Foto: B.P.

Prah po Tednu mode v Ljubljani se je polegel, najboljšim oblikovalcem pa je ostalo le še nekaj kosov iz najnovejše kolekcije. Miro Mišljen, eden najboljših slovenskih kreatorjev, brez katerega ne mine skoraj nobena priznana modna revija, se je ustavil v “showroomu” MJZ (Moda je zakon) v Ljubljani in damam predstavil nekaj kosov, ki so primerni predvsem za tiste, ki si upajo stopiti iz svoje cone udobja. Povabila ga je Brigita Potočki, med drugim tudi modna blogerka in lastnica MJZ, ki ne zamudi nobenega večjega modnega dogodka.

Foto: B.P.

Foto: B. P.

Miro je mlad, a ima za sabo že veliko dosežkov. Že pri 20. letih je odprl svoj prvi butik in od takrat je popolnoma predan modi in umetnosti. Na vsaki reviji, kjer se predstavi, pokaže nekaj ekstravagantnega, a hkrati nosljivega. Prej je s svojim butikom kraljeval v mondenem predelu Beograda, a pravi, da je komaj v Barceloni spoznal, da je to mesto, ki ga je vedno iskal. Všeč mu je, da je bil takoj sprejet takšen, kot je. Vse tam je prežeto z umetnostjo, navdiha za ustvarjanje pa mu posledično nikoli ne zmanjka. Poudarja, da vsaka ženska njegov kos oblačila nosi drugače in mu da vsaka svoj čar. 

Foto: B.P.

Foto: B. P.

Foto: B.P.

Foto: B. P.

Slovenke so vse bolj dovzetne za nove modne trende oz. jih rade ustvarijo same. Tudi moški niso dosti za njimi, a najnovejša Mišljenova kolekcija je posvečena zgolj ženskam.

Kdor si upa več in mu ni težko kdaj izstopiti iz svoje cone udobja, lahko danes zvečer obleče kaj neobičajnega. Mnogi strokovnjaki trdijo, da je obleka izraz človeka duše, zato si le dajte duška.

 

Barbara Pirh