Ukrajinci predelali Leninov kip v Darth Vaderja

V ukrajinskem mestu Odesa je lokalni umetnik predelal Leninov kip v Darth Vaderja, zloglasnega negativca iz znanstvenofantastične filmske sage Vojna zvezd. Kip je delo kiparja Aleksandra Milova, ki je v kipovo glavo vgradil še wifi oddajnik, tako da ima filmski junak za razliko od kipa komunističnega revolucionarja tudi praktično vrednost.

Ukrajina v skladu z zakonom o dekomunizaciji iz svoje države odstranjuje ostaline komunistične preteklosti. Porušiti nameravajo vse znamenitosti in geografska imena, posvečena Leninu in ostalim komunističnim voditeljem.

https://www.youtube.com/watch?v=01eBrzQ3oCs 1

Misija: Anonimizirajmo Kidriča!
V nasprotju z Ukrajino v Sloveniji nekateri še vedno slavijo svoje komunistične despote. Kljub temu so v času “debate o arhivih” mladi aktivisti Kidričev kip pomenljivo anonimizirali.

Ž. K.

 • Rade Pendrek sl.u0161t.00323

  Gamad

  • goldhorn

   Kumunajzarska!

 • bisabre

  Pri nas bi bilo najbolje, da pred vladne pisarne postavijo kip bronastega migranta.

 • pajot

  Iz zanesljivih virov se je razvedelo,da bo razpisan nateu010daj,kaj vtakniti kidriu010du pred vladno palau010do v gob…c,da bo u017ee enkrat utihnu.

  • hannibal

   praktiu010dno si u017ee tudi povedal odgovor…

 • ruggedplant

  u017dalosten trenutek, ko spoznau0161, da so nas takorekou010d vse dru017eave nekdanjega vzhodnega bloka prehitele v nivoju dojemanja demokracije in politiu010dni inteligenci. Boj za neu010dastno zadnje mesto z Belorusijo je sicer srdit, ampak se bojim da bomo tudi tega izgubili – v trenutku, ko se Lukau0161enku zgodi ulica, se bo narod hitro prebudil, pri nas se u017eal to ni zgodilo v 25 letih po osamosvojitvi…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!